Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 08:41   #271
meluzyna87
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

kawa wypita, czekam na poprawe A jak zamknęłam oczy to taki samolot miałam
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:43   #272
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
Ela87-jak bedziesz po wizycie to napisz co Ci lekarz mówił? Martwię się Ja wizytami u diabetologa też średnio bo lezeć muszę-juz 7 tydzień leżę
Wizyte mam 18.11-porzestaję jeść słodycze i winogrona bo czytałąm ,że one dużo cukru maja
vivien z tego co wiem to na wszystkie owoce trzeba uważać Tu znajdziesz więcej info:
http://www.slodkiemamy.edu.pl/

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Heloł

No i w końcu dzisiaj zauważyłam pojawił się wątek mamuś lipcowych 2014
Heloł mamuśka O rzeczywiście, w końcu czyli teraz będą wątki jednomiesięczne?!:rolleye s:
Stary 2013-11-08, 08:51   #273
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Heloł mamuśka O rzeczywiście, w końcu czyli teraz będą wątki jednomiesięczne?!:rolleye s:
Na to wychodzi

Kupiłam tą czekolade belgijską z Biedry jest pyszna ale Ja nie mogę żreć tyle słodyczy

Dzisiaj mam zamiar wyciągnąć męża do Tesco na zakupy zabawkowe dla dzieciaków na święta. Castia bodajże pisała że oddają 50% w bonach no, a my z mężem mamy 6 chrześniaków

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:53   #274
teklaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
No dzięki powiem Wam, ze jest strasznie dowcipny. Jak byl mały, to musiałam uważać, czy mi jakas woda albo mąka na głowę nie spadnie (pomysły brał z gazety Kaczor Donald ). A teraz się cieszy się najbardziej, jak wkreci kogoś mówiąc, ze jestem jego siostra :P nie powiem, dowcip mi się podoba :p
teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:53   #275
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
patrzę, że Ty w Gdańsku, ja na Śląsku, to mogłaby nie zdążyć, bo potrzebujemy na środę.
napisz, na jakich zasadach chcesz ją przysłać - sprzedać, wypożyczyć?

proszę o kciuki o 9.
Mam ja dziś w pracy, wzięłam, w razie gdybyś zechciała wypożyczyć wyslę Ci ją listem priorytetowym, jak dziś nadam przesyłkę to powinna dojść do środy potem mi ją odeślesz, jak Młoda się wybawi.
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:56   #276
pola_m
Wtajemniczenie

Oooo, dzień dobry, już 6 stron

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

a nie...10
szalejecie
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:58   #277
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry Mamom przed kolejnym długim weekendem

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Zapomniałam o najważniejszym - na połówkowym usg wszystko w porządku Mówiłyście, że w tym tygodniu rozdają dziewczynki, a u mnie chłopczyk będzie (drugi)
gratulacje

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Już po wizycie
Będzie Antoś
Gratuluję Antosia

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Najadłam się więc mogę o warsztatach napisać
Dzięki za relację, kilka fajnych informacji

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
proszę o kciuki o 9.
Ja już za późno, ale trzymam

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim w ten piatkowy (u mnie bardzo deszczowy) poranek
Ja mam jeszcze pytanie do naszej listy na pierwszej stronie, bo dosc często sobie zagladam tam i sprawdzam daty. Moze ulozymy liste według terminów porodu? Tzn tak mniej wiecej do polowy sie zgadza a potem jest male zamieszanie.
Ona była po kolei, tylko pewnie TP zmieniały się po wizytach i TeQiba nie przestawiała

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Jestem w 18t6d i baaaardzo mało czuję Małą Gdyby nie usg, które jak wariaty robimy co 3 dni, chyba bym osiwiała ze stresu. Mam nadzieję, że wkrótce sie rozkreci!
No coś Ty Kolba, przecież tutaj dziewczyny zaczynały dopiero koło 20 niektóre. Wiem, że masz drugą ciążę i powinnaś wczesniej, ale bez przesady. Daj Małej czas, na pewno jeszcze Cię będzie zanudzała kopniaczkami

Cytat:
Dziewczynki,
Mam pytanie. Jakbyście mogły wyrazić opinie swoje to byłoby super. PROSZĘ. Kupuje sobie mieszkanko i łazienka będzie w nim malutka. Zastanawiam się czy jakbyśmy zamontowali prysznic z wysokim brodzikiem to dla malca byłoby ok? Czy jednak wanna jest niezbędna? Oczywiście na początku to wanienka ze stelażem to spoko, ale potem?
Spokojnie wystarczy Wam wysoki brodzik. Ja w ogóle uwielbiam prysznice, a teraz wanne mam i jestem niepocieszona Kopią się na stojąco i tak i łazienka wygląda jak po nalocie stada mokrych kaczek

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:01   #278
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki,
Mam pytanie. Jakbyście mogły wyrazić opinie swoje to byłoby super. PROSZĘ. Kupuje sobie mieszkanko i łazienka będzie w nim malutka. Zastanawiam się czy jakbyśmy zamontowali prysznic z wysokim brodzikiem to dla malca byłoby ok? Czy jednak wanna jest niezbędna? Oczywiście na początku to wanienka ze stelażem to spoko, ale potem?
Jeśli miałabym wyrazić swoja opinie, to uważam, że prysznic w wysokim brodzikiem dla dzieciątka wystaczy w zupełności, znam wiele mam, które myją swoje pociechy w brodziku. Dawniej, kiedy mieszkałam w małym mieszkaniu miałam prysznic i z niego korzystałam. Zależy jeszcze jak Ty to przeżyjesz, tzn. czy jesteś przyzwyczajona do wanny, bo będzie Ci ciężko się przestawić na szybkie mycie kiedy wcześniej polegiwałaś w wanience
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:11   #279
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
kawa wypita, czekam na poprawe A jak zamknęłam oczy to taki samolot miałam
no niestety, taki jest jeden z objawow jak cisnienie spadnie, zaburzenie krazenia

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:

Dzisiaj mam zamiar wyciągnąć męża do Tesco na zakupy zabawkowe dla dzieciaków na święta. Castia bodajże pisała że oddają 50% w bonach no, a my z mężem mamy 6 chrześniaków
az tylu musicie byc bardzo fajni, jak wszyscy was tak biora na chrzestnych

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:18   #280
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever
Dziewczynki,
moja córcia ma 4 latka i kąpię ja w brodziku, szwagierka ma dziewczynki 10 lat i 7 i też mają brodzik od początku i jest ok. Mam wannę na dole ale wolę w brodziku kąpać
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:18   #281
111kicia111
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Ja tak na szybko, zaraz bedę Was nadrabiała.

za pierwsza stronę!

Własnie wróciłam od połoznej. Tętno maluszka 145, przytyłam znowu 1 kg Łącznie mam juz 6 kg do przodu.
Dostałam skierowanie na glukozę 75.
I tak mam dzien wczesniej nie jesc nic słodkiego. Ostatni posiłek do 20.00. Rano moge wypic cos ciepłego np. herbate i zjęsć maksymalnie pół kromki chleba ale nie z niczym słodkim. O 8.00 maja pobrac mi krew i niestety az 2 godz. musze siedziec w przychodni. Nie moge pojechac do domu bo samej autem mnie nie puszczą. No nic ide w srode na to badanie jakos wytrzymam. Bede Was podczytywała z tel.

TeQiba prosze o wpisanie wizyty: 02.12. godz. 9.40
mmhym moge podac wage mojego maluszka ale widze że duzo juz jest z 23 tygdonia- 23tc 541g

cambria04, niezapomnijkaa09 gratuluje synków
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 09:18   #282
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

az tylu musicie byc bardzo fajni, jak wszyscy was tak biora na chrzestnych
Taaa jesteśmy mega fajni , a tak szczerze to lubimy dzieciaki i rodzice ich wiedzą że wybierając Nas dzieci mogą zawsze liczyć na prezenty

Maja

Czytam
Stary 2013-11-08, 09:22   #283
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Ja tak na szybko, zaraz bedę Was nadrabiała.

za pierwsza stronę!

Własnie wróciłam od połoznej. Tętno maluszka 145, przytyłam znowu 1 kg Łącznie mam juz 6 kg do przodu.
I tak mam dzien wczesniej nie jesc nic słodkiego. Ostatni posiłek do 20.00. Rano moge wypic cos ciepłego np. herbate i zjęsć maksymalnie pół kromki chleba ale nie z niczym słodkim. O 8.00 maja pobrac mi krew i niestety az 2 godz. musze siedziec w przychodni. Nie moge pojechac do domu bo samej autem mnie nie puszczą. No nic ide w srode na to badanie jakos wytrzymam. Bede Was podczytywała z tel.

mmhym moge podac wage mojego maluszka ale widze że duzo juz jest z 23 tygdonia- 23tc 541g

wow 6 kg to bardzo mało, super ja to sie boję kolejnej wizyty i ważenia
Stary 2013-11-08, 09:31   #284
monkaa321
Zakorzenienie

Dzień dobry
właśnie się dowiedziałam, że moja rodzina (szczeg mama) chcą przyjechać na usg ja z nią rozmawiałam i powiedziałam że może ale że ja mam na 10 i że się i tak nie wyrobią bo musieli by przejechać 100 km do krk ale nie myślałam, że ona tak na serio już i tak wyjątkowo się zgodziłam żeby siostra była (bo jest na miejscu) a jeszcze jak ona chce jak to będzie wyglądać jak się cała rodzina zwali do gabinetu a tż miał do mnie trochę pretensje że siostra pójdzie (i ja go po części rozumiem, bo to bardzo intymna chwila między nami i dzidziusiem) a teraz to oborę zrobimy...
głupio mi teraz strasznie
powiedzcie co mam robić???

ide nadrabiać
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:36   #285
kate1623
Zadomowienie

Ej wiecie co politykę mam gdzieś, ale właśnie przed chwilą sejm odrzucił wniosek o referendum w sprawie 6 latków. Nie chodzi mi o temat referendum bo nie mam dziecka w tym wieku by się udzielać, ale skoro milion osób chciało tego referendum, a sejm w ilości 228osób to odrzucił to sorry, gdzie tu demokracja w naszym kraju Nie dziele tego na żadne partie polityczne, guzik mnie one obchodzą. No ale skoro obywatele polski chcą mieć prawo zadecydować w jakiejś sprawie i oto walczą to dlaczego jakiś odsetek pajaców ma prawo im tego zakazać?!
Chory kraj

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
właśnie się dowiedziałam, że moja rodzina (szczeg mama) chcą przyjechać na usg ja z nią rozmawiałam i powiedziałam że może ale że ja mam na 10 i że się i tak nie wyrobią bo musieli by przejechać 100 km do krk ale nie myślałam, że ona tak na serio już i tak wyjątkowo się zgodziłam żeby siostra była (bo jest na miejscu) a jeszcze jak ona chce jak to będzie wyglądać jak się cała rodzina zwali do gabinetu a tż miał do mnie trochę pretensje że siostra pójdzie (i ja go po części rozumiem, bo to bardzo intymna chwila między nami i dzidziusiem) a teraz to oborę zrobimy...

ide nadrabiać
Osobiście uważam, że to bardzo intymna chwila takie usg i nie umiałabym znieść nikogo więcej niż męża w gabinecie. Może zaproponuj, że nagracie te usg i im puścisz? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, i jeśli chodzi o mnie to uważam, że nie potrzeba mi całej rodziny na takim badaniu.
W ogóle co na to gin

Maja

Czytam
Stary 2013-11-08, 09:39   #286
teklaaa
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki,
My także mamy bardzo mała łazienkę w mieszkaniu i właśnie ją remontujemy. za duzo mamy pomyslow a za malo miejsca
my zdecydowalismy się na wannę. nie jest zbyt duza. chcielismy stelaz zamontowac zeby byl i prysznic niby ale ja nie chcialam i zostalo jak jest. co do dziecka ja mysle tak, ze na poczatku wanienka a pozniej mysle ze duzo wygodniej jest w wannie kapac maluszka niz w brodziku, do wanny zawsze mozna tez wstawic miskę.. a w lato :P szybki prysznic "na siedząco"
teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:43   #287
vivien39
Rozeznanie

[QUOTE=mona1;43621313]vivien z tego co wiem to na wszystkie owoce trzeba uważać Tu znajdziesz więcej info:
http://www.slodkiemamy.edu.pl/

dziękibardzo przydatna strona-wydrukuje tabelki i nim pójde do lekarza bede sie odżywiac zgodnie z nimi.

mam nadzieje ze dieta wystarczy...

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:48   #288
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Taaa jesteśmy mega fajni , a tak szczerze to lubimy dzieciaki i rodzice ich wiedzą że wybierając Nas dzieci mogą zawsze liczyć na prezenty
i skromni

Cytat:
Dzień dobry
ojej ja bym nie chciala miec w gabinecie nikogo poza tztem i corcia, bo przeciez to jest intymne badanie, chwila Nie wystarczy im jak pokazesz zdjecie, nie wiem moze nagranie dzieku Bogu, u mnie nie maja takich pomyslow

a tak w ogole zapomnialam pochwalic sie, ze zaczynam dzis 5 miesiac oto moj brzuchol
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (24,9 KB, 87 załadowań)

Stary 2013-11-08, 09:55   #289
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Dziewczynki,
Mi się wydaje, że brodzik może być jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

koziemleko wczoraj raczyłam moich gości twoimi rogalikami-smakowały im, mnie również
One są świetne dla gości Ale u mnie nigdy długo nie wytrzymują

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja to bym w tym schronisku ciągle ryczała jesli chodzi o zwierzęta, to non stop się wzruszam
Miałam na DT kiedyś fretkę i strasznie to przeżyłam. Najpierw wybór domu, później jak pojechała to płakałam, jak mi pisali meile co u niej to płakałam, jak napisali, że odeszła to już w ogóle wymiękłam
Każdy pomaga jak może. Ja pomagam finansowo jak tylko mogę, inny pomoże miłością.
Wiecie, tych puszczonych luzem psów jest stanowczo za dużo! Wracam z lumpa, a tam na jedną z bardziej ruchliwych dróg wybiegł pies!
Zaczęłam panikować i go wołać, ale gdzie tam!
Na szczęście samochody wyhamowały. Nie wiem jakim cudem on przebiegł przez 4 pasy ruchliwej drogi

Nie rozumiem jak można wypuszczać psa samego z domu

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Duzo pić, brać urosept, spać na lewym boku i kontrole w poradni. Kolki to efekt ucisku macicy na nerki lub na kręgosłup co może imitować ból nerki. Na szczęście w prawej nerce nie ma zastoju żadnego, a własnie z prawej strony odczuwałam ból. Cóż taki mój urok, najgorsze, że nic z tym nie zrobimy, bo leczy się to objawowo. Mogę jedynie modlić się by te ataki nie zdarzały się częściej
Dobrze, że to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Ale mam dziwny objaw od jakiś 20 min. Siedzę w pracy i co chwile mi się kręci w głowie, ale tak troche, że normalnie mogę wstąć, chodzić ale czuje takiego małego kołowrotka. Aż mi ciężko to opisać Śniadanie jadłam, bo to juz dawno moja pora była więc zupełnie nie wiem od czego to
Dziwne. Mi też dzisiaj było słabo, ale od stania w kolejce
Pomogła ci kawa?

Cytat:

Bardzo fajne informacje proponuje wrzucić na 1 stronę
Wrzucę

Cytat:

a propo sniadania, ide sobie zrobic
Ja już jadłam dwa
Godzinę po pierwszym śniadaniu burczało mi w brzuchu

Cytat:

Ale malutko przytyłaś gratuluje

Ja jak dostałam skierowanie na glukozę to mi położna nic nie powiedziała

Cytat:
Dzień dobry
Ja bym chyba powiedziała mamie, że w tym wieku nie wypada, żeby chodziła ze mną do lekarza, a tym bardziej do ginekologa
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 10:08   #290
yoki73
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja bym chyba powiedziała mamie, że w tym wieku nie wypada, żeby chodziła ze mną do lekarza, a tym bardziej do ginekologa
Z mamami tak jest raz są nadgorliwe, a raz wręcz odwrotnie.
Ja , mając 40 lat i będąc w ciąży wciąż od matki słyszę krytykę:
- Jak mogłam w ciąże w tym wieku zajść?
- Jak sobie poradzę?
- Co z pracą, pieniędzmi?
- Za krótko znam ojca dziecka!
- Jak mogłam pójść na L-4? Przecież pracę trzeba szanować! itp. itd.
Moja mama nie dzwoni z zapytaniem jak się czuję, nie czuje potrzeby oglądania zdjęć i mam wrażenie ,że gdzieś ma moją ciążę i mnie.
Ostatnio na USG nagrano mi płytkę z badania. Myślicie,ze moja mama ją chciała oglądnąć????
Jakby chciała iść ze mną na usg, to bym ją wzięła. Zawsze to fajnie z kimś iść. Dobrze,że córka zawsze mi towarzyszyło. Jak widziałam łzy szczęścia w Jej oczach, to sama zaczynałam płakać.
yoki73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 10:09   #291
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Wyprawka do szpitala - ze Szkoły Rodzenia

Walizka rodzącej:
  • koszula nocna lub pidżama rozpinana z przodu
  • szlafrok i skarpetki
  • kapcie oraz klapki pod prysznic
  • majtki jednorazowego użycia
  • biustonosz dla matki karmiącej
  • ręczniki -minimum 3 sztuki (kąpielowy, do rąk i do krocza)
  • wkładki laktacyjne
  • przybory do mycia
  • kosmetyku
  • kubek, sztućce, woda mineralna
Dla noworodka - do szpitala
  • pampersy - najmniejszy rozmiar
  • chusteczki nawilżane
  • jeśli masz życzenie własne ubranka - szpital zapewnia swoje
Dokumenty
  • dowód osobisty
  • karta przebiegu ciąży
  • wynik gr. krwi i czynnika Rh oraz wyniki badań dodatkowych - (chodzi o to, że gr. krwi wpisana do karty ciąży to za mało, trzeba mieć wynik, dokument z laboratorium)

Położna mówiła, że podczas porodu nie może być nam zimno. Dlatego potrzebny jest szlafrok do porodu. Poszłam dziś do lumpka i kupiłam sobie za 2 zł. Nie będzie szkoda, bo ja mega zmarzluch jestem

Gdzie się kupuje biustonosz do karmienia?
Stary 2013-11-08, 10:11   #292
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Już po wizycie
Będzie Antoś ( a czytałam, ze teraz jest tydzień dziewczyn i co?) Ja chciałam synka więc jak lekarz się spytał czy chcemy poznać płeć to TZ od razu, ze tak a ja sobie pomyślałam, ze może w innym tygodniu bo dziewuszka będzie ale bym się ośmieszyła jak bym powód podałaMaluch waży 183 g - 17t.0d. i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Powoli zaczynam w to wierzyć i chcę już przestać panikować. Wreszcie mogę się zacząć rozglądać za jakimiś ubrankami.
TŻ przeszczęśliwy ale obiecał, że w przyszłości o córcię się też postaramy bo chce parkę
Gratuluje synka
To moze to jest caly miesiac chlopakow?

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim w ten piatkowy (u mnie bardzo deszczowy) poranek
Ja mam jeszcze pytanie do naszej listy na pierwszej stronie, bo dosc często sobie zagladam tam i sprawdzam daty. Moze ulozymy liste według terminów porodu? Tzn tak mniej wiecej do polowy sie zgadza a potem jest male zamieszanie. Byloby ladnie i przejrzyście chyba, że lista jest ukladana pod innym wzgledem to sorki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zajme sie tym w najblizszym czasie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Jestem w 18t6d i baaaardzo mało czuję Małą Gdyby nie usg, które jak wariaty robimy co 3 dni, chyba bym osiwiała ze stresu. Mam nadzieję, że wkrótce sie rozkreci!
Co 3 dni?? A czemu tak czesto, cos sie dzieje?

Cytat:
Dziewczynki,
Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ja mam w łazience tylko prysznic i to z płytkim brodzikiem, szczerze to nie myślałam co będzie dalej... ale głęboki brodzik to chyba dobry pomysł
Podobnie jak Mona mam plytki brodzik, glebokie mi sie nie podobaja
Poki dzidzia bedzie malutka bedzie miala wanienke, a jak juz wyrosnie to normalnie pod prysznicem bedziemy sie kapac

Cytat:
Dzień dobry

ide nadrabiać
Powiedz moze ze dasz im plytke z badania? Faktycznie troche duzo by Was tam bylo.

Cytat:
Ej wiecie co politykę mam gdzieś, ale właśnie przed chwilą sejm odrzucił wniosek o referendum w sprawie 6 latków. Nie chodzi mi o temat referendum bo nie mam dziecka w tym wieku by się udzielać, ale skoro milion osób chciało tego referendum, a sejm w ilości 228osób to odrzucił to sorry, gdzie tu demokracja w naszym kraju Nie dziele tego na żadne partie polityczne, guzik mnie one obchodzą. No ale skoro obywatele polski chcą mieć prawo zadecydować w jakiejś sprawie i oto walczą to dlaczego jakiś odsetek pajaców ma prawo im tego zakazać?!
Chory kraj
Juz nie pierwszy raz robia takie numery - ja nie ogladam wiadomosci bo polityka zawsze mnie z rownowagi wyprowadza
Stary 2013-11-08, 10:13   #293
yoki73
Raczkowanie

Cytat:

Walizka rodzącej:
  • koszula nocna lub pidżama rozpinana z przodu
  • szlafrok i skarpetki
  • kapcie oraz klapki pod prysznic
  • majtki jednorazowego użycia
  • biustonosz dla matki karmiącej
  • ręczniki -minimum 3 sztuki (kąpielowy, do rąk i do krocza)
  • wkładki laktacyjne
  • przybory do mycia
  • kosmetyku
  • kubek, sztućce, woda mineralna
Dla noworodka - do szpitala
  • pampersy - najmniejszy rozmiar
  • chusteczki nawilżane
  • jeśli masz życzenie własne ubranka - szpital zapewnia swoje
Dokumenty
  • dowód osobisty
  • karta przebiegu ciąży
  • wynik gr. krwi i czynnika Rh oraz wyniki badań dodatkowych - (chodzi o to, że gr. krwi wpisana do karty ciąży to za mało, trzeba mieć wynik, dokument z laboratorium)

Położna mówiła, że podczas porodu nie może być nam zimno.
Dziękuję za informację
yoki73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 10:19   #294
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Chory kraj
To w zasadzie było do przewidzenia, tak samo jak wynik referendum i zapewne z obawy o to taka decyzja. A szkoda, bo rodzice 6-latków naprawdę mają sporo obaw o to co będzie. Siedzę w temacie bo jestem n-lem w przedszkolu i mam wrażenie, że w rządzie myślą, że w przedszkolu dziecko nic nie robi tylko się bawi, sam premier miał się wypowiedzieć, że przedszkole jest od dozoru, aż mnie krew zalewa jak to słyszę

Cytat:
One są świetne dla gości Ale u mnie nigdy długo nie wytrzymują
dziś zjadłam ostatniego, a robiłam wczoraj późnym popołudniem

Cytat:
w sklepie z bielizną na pewno, powinien też być w sklepach dla ciężarnych
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 10:56   #295
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Położna mówiła, że podczas porodu nie może być nam zimno. Dlatego potrzebny jest szlafrok do porodu. Poszłam dziś do lumpka i kupiłam sobie za 2 zł. Nie będzie szkoda, bo ja mega zmarzluch jestem
racja, ja nie zmarzluch a przy porodzie trzeslam sie jak galareta Warto pomyslec o jakims cieplejszym odzieniu

Stary 2013-11-08, 11:02   #296
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
racja, ja nie zmarzluch a przy porodzie trzeslam sie jak galareta Warto pomyslec o jakims cieplejszym odzieniu
Ojej!!! Nawet o tym nie myślałam. Amelkę rodziłam w sierpniu i bylo mega gorąco. Byłam cała mokra i spocona jak nigdy w życiu. Ale teraz rzeczywiście może być inaczej. Dobrze, że ktoś myśli za mnie

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 11:04   #297
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

No to co, że dużo? Nawet lepiej
Bardzo mało przytyłaś, ja ostatnio mam apetyt nie do opanowania...
I w ogóle gratulacje za wizytę udaną

Cytat:
Dzień dobry
właśnie się dowiedziałam, że moja rodzina (szczeg mama) chcą przyjechać na usg
Ja, podobnie jak większość, też nie zgodziłabym się na rodzinkę. Jak nie chcesz ich urazić, to powiedz, że pytałaś lekarza i nie wyraził zgody Małe kłamstewko Ja swoim rodzicom pokazywałam płytkę i zawsze chwale się zdjęciami - co więcej po wizycie dla nich?

Cytat:
a tak w ogole zapomnialam pochwalic sie, ze zaczynam dzis 5 miesiac oto moj brzuchol
Właśnie widziałam wczoraj na Twoim suwaczku, że dziś mały wielki dzień Gratulacje
A TY masz nie brzuchol tylko brzusiu

Cytat:
Napisane przez yoki73 Pokaż wiadomość
Jakby chciała iść ze mną na usg, to bym ją wzięła. Zawsze to fajnie z kimś iść. Dobrze,że córka zawsze mi towarzyszyło. Jak widziałam łzy szczęścia w Jej oczach, to sama zaczynałam płakać.
O ludzie, matki nigdy nie przestaną traktować nas jak małe dzieci...
A ojciec dzisiusia nie może z Wami pójść na USG, jeśli chcesz, żeby ktoś z Tobą był? Oczywiście oprócz starszej córy

Cytat:

Dzięki za listę - tu jak widać nie ma potwierdzenia ubezpieczenia

A stanik, tak jak wyżej, w sklepie z bielizną. Ale chyba jeszcze nie ma co kupować, bo może jeszcze urosną?
Bo u mnie do tej pory nie urosły nic, więc mam nadzieję, że bliżej porodu coś ruszą. A jak nie to się wku*wię Znaczy wiem, że jak mleko się pojawi to urosną, ale już to głupio wygląda jak brzuch mam duży a cycki mikro

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 11:09   #298
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja, podobnie jak większość, też nie zgodziłabym się na rodzinkę. Jak nie chcesz ich urazić, to powiedz, że pytałaś lekarza i nie wyraził zgody Małe kłamstewko Ja swoim rodzicom pokazywałam płytkę i zawsze chwale się zdjęciami - co więcej po wizycie dla nich?
Też miałam to zaproponować, ale nie chciałam do złego namawiać
Stary 2013-11-08, 11:25   #299
filupka
Rozeznanie

A ja wam powiem, że wczoraj była na wizycie ze mną mama (tz niestety pracował). I na początku czułam się przynajmniej dziwnie, ale jak zobaczyłam jej oczy to się ucieszylam, że mogła również zobaczyć to małe cudo. Aż się poplakala. Każdy musi sam zdecydowac kogo zabiera i oczywiście wszystko zależy od kontaktu jaki mamy z dana osobą.
A tak na marginesie w szpitalu którym mam zamiar rodzic mozna zabrac na porodowke ile osób sie chce. ..przyjaciół, rodzinę. . I tego bym już nie zniosła. Tam tylko ja i Tz

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 11:30   #300
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
No babka też wczoraj mówiła, że jak rodzącej jest zimno, to poród może się zatrzymać. Wtedy wiadomo dłużej rodzimy i łatwiej o komplikacje. Dlatego kupiłam sobie ten szlafrok i już się tym nie martwię

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzięki za listę - tu jak widać nie ma potwierdzenia ubezpieczenia

A stanik, tak jak wyżej, w sklepie z bielizną. Ale chyba jeszcze nie ma co kupować, bo może jeszcze urosną?
Bo u mnie do tej pory nie urosły nic, więc mam nadzieję, że bliżej porodu coś ruszą. A jak nie to się wku*wię Znaczy wiem, że jak mleko się pojawi to urosną, ale już to głupio wygląda jak brzuch mam duży a cycki mikro
Potwierdzenia ubezpieczenia nie ma. Nie ma też koszuli do porodu, bo zapewnia ją szpital i położna mówiła, że warto wziąć od nich, bo może być cała poklejona, a to wtedy już nie nasz problem.
I jak chcemy swoją to ktoś ma ją zabrać do domu, a nie że będzie 3 dni przy łóżku leżała, bo wtedy będą zarazki, a tam są nasze dzieci

Ogólnie mówiła dużo informacji, ale takich dotyczących tej konkretnej porodówki. Wiadomo, że w innej mogą być inne zasady
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości