Buciki ślubne - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-07, 04:01   #271
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Buciki ślubne

cóż, o reszcie nie myślałam... biżuteria raczej na pewno srebrna lub jakaś ozdoba na szyję i we włosy błękitna też. torebki może wcale... (poupycham w mamy torebce moje rzeczy :P)
u nas to będzie tak, że do urzędu na cywilny z najbliższą rodziną i potem obiadek w restauracji, żadnych tańców. możliwe nawet, że tego samego dnia wyjedziemy w podróż poślubną. tak więc nie będzie kiedy nosa przypudrować

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 07:35   #272
Wiktorynka
Zadomowienie

Przy torebce byloby latwiej - torebka i butki w tym samym kolorze i po sprawie. Bez torebki - na pewno nie ciemniejsze i rzecxzywiscie idealne bylyby w kolorze sukienki. Najprostrzym rozwiazaniem bedzie standard - buty w kolorze kosci sloniowej.
Stary 2006-06-07, 08:31   #273
katrina
Rozeznanie

GG do katrina

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka
margo80,
W niektórych salonch jest mozliwość obciągniecia butków tym samym materiałem z którego uszyta jest sukienka , i wtedy nie ma problemu z dobieraniem odcienia butków.
Opiszę moje doświadczenie z tą usługą. Raczej próbę. Ponieważ mam sukienkę różową, a skrzanych butów w odpowiednim fasonie i odcieniu nie udało mi się znaleźć, poszłam do Krakowa do salonu butów ślubnych i wieczorowych Graf. Przy pierwszej wizycie panie mówiły oczywiście oczywiście, proszę przynieść materiał, bla bla bla, z trudem dobrałam fason (same szpilki ze szpicem! koszmar) - obcas ok.5cm i czubki kwadratowe (nie można powiedzieć, żeby byli na czasie z fasonami, ale trudno), powiedziano mi cenę 200zł. Trochę dużo moim zdaniem za buty nie-skórzane, ale nic. Przy drugiej wizycie panie zaczęły mnie dość agresywnie namawiać na zamówienie jeszcze torebki do tych butów (na cholerę mi torebka do sukni ślubnej? nie mówiąc o tym, że za tandetną torebeczkę zapłaciłabym 110zł!!!). Przy trzeciej wizycie (kiedy chciałam zapytać, kiedy dokładnie przynieść materiał) klimat się diametralnie zmienił - najpierw usłyszałam że cena 350zł (!!!!), potem że obicie butów moim materiałem zrobią "na moją odpowiedzialność" - kiedy dopytałam się co to oznacza, okazało się że daję im materiał, płacę 350 z góry, a potem na 2 tygodnie przed ślubem odbieram buty, i jeśli są jakieś wady (podobno przy materiałach "własnych" zdarzają się marszczenia materiału, przebicia kleju itp.) nie ma żadnych zwrotów ani reklamacji, koniec pieśni, oni mają kasę, ja nie mam butów. I że lepiej by bylo, jakbym sobie wybrała materiał z ich katalogu - dodam, że różów było raptem 4, żaden nie pasujący, a wzory i materiały wszystkie tandetne. Zważywszy na: jakość butów, cenę, wybór fasonów i poziom obsługi, zrezygnowałam z tego pomysłu i musiałam zmienić koncepcję sukni - wprowadzić białe dodatki - żeby móc kupić białe skórzane z Ryłko (za niecałe 200zł) - tu też mam problem z wyborem, ale to inna sprawa. Ogólnie jestem zniesmaczona wyborem butów ślubnych w naszym kraju.
katrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 13:26   #274
bienioka
Rozeznanie

buty...no to byl mega problem....

suknia ecru no to buty bron boze biale. ze wzgledu na fakt, ze dodtki bede miala zlote zdecydowalam, ze buty tez chce zlote 9 przynajmniej w przyszlosci jeszcze gdzies w nich wyjde, w bialych tylko ten jedyny raz). najpierw mialy to byc sandalki. mama odradzala mi ten pomysl. mowila, ze podczas tancow bede miala cale paluchy pokaleczone, przez moje nieudolne tanczenia. ja sie upieralam przy swoim, w koncu jednak zdecydowalam sie na pelny czubek. stwierdzilam,z e panna mloda powinna miec do slubu ponczochy, co w pzrypadku sandalek nie wchodzilo w gre. po tygodniach poszukiwan znalazlam takie oto buciki. pomimo, ze obcas dosc wysoki buciki sa bardzo wygodne.

uwazacie, ze buty do sukni pasuja???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Hermeria_82_2.jpg (2,0 KB, 195 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MARIEES%20DE%20PARIS%202005%20032.jpg (63,2 KB, 165 załadowań)
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 14:34   #275
papryczka
Wtajemniczenie

katrina: nie wiem, jaki jest odcien rozu twojej sukienki (ani w jakim obuwiu gustujesz), ale jak wiesz, tez mialam rozowa, taka blada. znalazlam buty zupelnie przypadkowo w sklepie "minimum" (to jest siec, sa w calej polsce). byl to pierwszy, do ktorego weszlam, bez entuzjazmu, tak popatrzec i znalazlam idealnie dopasowane buty! z zaokraglonymi czubkami! (szpicow nie nosze)
w dodatku moge je teraz nosic, nie sa na jeden raz. kosztowaly 200 zl. zalaczam zdjecia - ostatnie przedstawia tez koronke i tafte z mojej sukienki.
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 14:46   #276
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Cytat:
Napisane przez bienioka

Uważam, że pasują. Ładne butki.

Lidia Jasińska — Flirtuchy

gosiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-08, 10:05   #277
katrina
Rozeznanie

GG do katrina

Cytat:
Napisane przez papryczka
katrina: nie wiem, jaki jest odcien rozu twojej sukienki (ani w jakim obuwiu gustujesz), ale jak wiesz, tez mialam rozowa, taka blada. znalazlam buty zupelnie przypadkowo w sklepie "minimum" (to jest siec, sa w calej polsce). byl to pierwszy, do ktorego weszlam, bez entuzjazmu, tak popatrzec i znalazlam idealnie dopasowane buty! z zaokraglonymi czubkami! (szpicow nie nosze)
w dodatku moge je teraz nosic, nie sa na jeden raz. kosztowaly 200 zl. zalaczam zdjecia - ostatnie przedstawia tez koronke i tafte z mojej sukienki.
Wow, buty genialne, piękne, cudne!!! Dla mnie by się nie nadawały bo obcas o wiele za wysoki, i kolor za ciemny, ale strasznie mi się podobają. No i możesz w nich teraz chodzić, to bardzo ważne. Ależ miałaś fuksa!
Możesz dać jakiś namiar na te sklepy, bo wpisuję minimum do googla i nic mi nie wychodzi, w Krakowie takiego sklepu nie widziałam
katrina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-08, 10:52   #278
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katrina
Wow, buty genialne, piękne, cudne!!! Dla mnie by się nie nadawały bo obcas o wiele za wysoki, i kolor za ciemny, ale strasznie mi się podobają. No i możesz w nich teraz chodzić, to bardzo ważne. Ależ miałaś fuksa!
Możesz dać jakiś namiar na te sklepy, bo wpisuję minimum do googla i nic mi nie wychodzi, w Krakowie takiego sklepu nie widziałam
no, strony to oni chyba nie maja...
w krakowie to nie wiem czy jest. szczerze mowiac, to nie wiedzialabym, ze to siec - przez przypadek zobaczylam sklep w innym miescie. musisz sie porozgladac albo popytac.
w rzeczywistosci buty nie sa ciemne, bo sukienka jest bladorozowa i buty idealnie dopasowane. moze na zdjeciu tak wygladaja... choc nie wiem jakiego koloru ty poszukujesz.
pozdrawiam.
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-15, 12:55   #279
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bienioka
buty...no to byl mega problem....

suknia ecru no to buty bron boze biale. ze wzgledu na fakt, ze dodtki bede miala zlote zdecydowalam, ze buty tez chce zlote
uważam że pasują - i mimo że sama czubów nie lubię.... to uważam że takie najładniej wyglądają do sukni...
widziałam dziewczyne z okrągłym noskiem do sukni... albo nie pasował ten model buta do sukni... albo naprawdę to źle wygląda... (ale to tylko moje zdanie)

sama miałam złote z czubem
wszyscy patrzyli na mnie krzywo dziwnie...
i troche wątpiłam w słusznosć mojego wyboru....ale uważam ze dobrze zrobiłam i bym już teraz tego nie zmieniła

pzdr

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-16, 18:08   #280
loni
Raczkowanie

ŚLICZNE SĄ. mOGĘ ZAPYTAĆ GDZIE JE KUPIŁAŚ?
loni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-16, 20:03   #281
bienioka
Rozeznanie

loni - nie wiem czy to o moje buciki ci chodzi. jesli tak, to kupilam je w galerii silesia w k-cach w sklepie ALDO. to taka amerykanska siec ogolnoswiatowa. nie wiem czy w polsce w innych miastach sa ine filie. buty bardzo wygodne - przekonam sie tak na prawde dopiero 15.08
Stary 2006-06-17, 17:10   #282
bienioka
Rozeznanie

st_ella, moglabys wkleic zdjecie twoich bucikow slubnych?? chcialabym widziec jak wygladaja do sukni. ja jeszcze moich z suknia nie mierzylam (przymiarka sukni dopiero na poczatku sierpnia) no i boje sie troche ze do ecru moga byc troche za ciemne. mam nadzieje, ze sie myle. czekam na fotki
Stary 2006-06-18, 12:55   #283
nele
Raczkowanie

GG do nele

A ja po dlugich poszukiwaniach znalazłam dla siebie buty.Szukałam na szpilce 8-10 cm i koniecznie z zapieciem na kostce w kolorze ciemnego , brudnego różu.http://www.elizabeth-obuwie.pl/
pozdrawiam
nele
Stary 2006-06-22, 11:58   #284
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bienioka
st_ella, moglabys wkleic zdjecie twoich bucikow slubnych?? chcialabym widziec jak wygladaja do sukni. ja jeszcze moich z suknia nie mierzylam (przymiarka sukni dopiero na poczatku sierpnia) no i boje sie troche ze do ecru moga byc troche za ciemne. mam nadzieje, ze sie myle. czekam na fotki
spod sukni widać tu troche bucik... jeśli będę miała możliwość wklejenia innych zdjeć z widocznymi butami to zrobię to

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1150374768

na zdjeciu bucik - w kolorze starego złota
i ja z mężem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg primamoda.JPG (12,4 KB, 143 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 108.JPG (55,4 KB, 311 załadowań)

Stary 2006-07-01, 12:50   #285
agnes23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez st_ella
spod sukni widać tu troche bucik... jeśli będę miała możliwość wklejenia innych zdjeć z widocznymi butami to zrobię to

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1150374768

na zdjeciu bucik - w kolorze starego złota
i ja z mężem
St_ella możesz mi pokazać więcej zdjęć Twojej sukienki? bo bardzo mi się podoba? z jakiej firmy jest i jaki model?
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-01, 16:53   #286
Ki$ses
Raczkowanie

http://www.bialebuty.com.pl/index.ph...dir=assortment
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27407
Ki$ses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-02, 08:18   #287
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes23
St_ella możesz mi pokazać więcej zdjęć Twojej sukienki? bo bardzo mi się podoba? z jakiej firmy jest i jaki model?
Bardzo mi miło że Ci się podoba moja suknia.
Jest to Pronovias model Rafia.
linki:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1150976101
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1150976101
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1150976101
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1150976101

pozdrawiam
st_ella

Edytowane przez st_ella
Czas edycji: 2006-07-04 o 20:41 Powód: zmiana/aktualizacja linków
Stary 2006-07-02, 17:51   #288
MoniaK
Zakorzenienie

Stella, świetne te buty. Idealne, wymarzone dla mnie gdyż nie są wysokie i fason mają bardzo ciekawy.
Tylko gdzie ja takie znajdę w przeciagu dwóch miesięcy i jeszcze w odpowiednim kolorze
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-02, 21:12   #289
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK
Stella, świetne te buty. Idealne, wymarzone dla mnie gdyż nie są wysokie i fason mają bardzo ciekawy.
Tylko gdzie ja takie znajdę w przeciagu dwóch miesięcy i jeszcze w odpowiednim kolorze
ja chodziłam po róznych sklepach... i to nie tych z butami ślubnymi...
nie martw się na pewno coś znajdziesz. Zapytaj czy możesz kupić buty przymierzyć do sukni i oddać później do sklepu....

powodzenia - mi się udało i tobie się uda!
moje to prima moda - w Poznaniu też takie znajdziesz - a teraz szukaj bo zaczął się szał wyprzedaży!!

Stary 2006-07-03, 13:30   #290
ebena
Zadomowienie

Question Buciki ślubne - nie przejmujcie się

Opowiem Wam o moich bucikach ślubnych, mam małą stopę 35, a w dodatku bardzo szupłą, butów szukałam 4 miesiące, żadne się nie nadawały, a że chciałam ładne wygodne buty a w dodatku takie w których mogłabym później chodzić, więc wszystkie typowe buty ślubne odpadały (bo przecież takich butów nie założę do pracy). Więc 2 tyg. przed ślubem,w akcie desperacji za namową mojego narezczonego kupiłam buty-są śliczne.Ale nie były całkiem białe. Moja suknia była biała, wszystkie dodatki raczej białe (bo wystój sali, kotyliony, tort białe z dodatkiem różu)
A moje buty były białe z dodatkiem beżu..hahaha pomyślałam.
Ale byłam zachwycona nimi, nikt nawet nie zauważył pod suknią, że buty maja beżowe dodatki, przetańczyłam w nich całą noc....no i przechodziłam w nich cały drugi dzień.
Wniosek tylko jeden, nie ma co się przejmować butami-suknia jet najważniejsza, a buty mają być eleganckie i przede wszystkim wygodne.
I po co ja marnowałam tyle czasu na szukanie butów?
Myślę, że więcej znajdzie się takich odważnych dziewczyn jak ja.
Dodam, że ślub był piękny i wesele bardzo udane, wszyscy goście byli zachwyceni.
Życzę powodzenia w zakupach
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 16:50   #291
daisy80
Przyczajenie

A takie deda Moje butki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7859.jpg (5,3 KB, 51 załadowań)
daisy80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 17:59   #292
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Cytat:
Napisane przez daisy80
A takie deda Moje butki
Śliczne!

Lidia Jasińska — Flirtuchy

gosiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 18:28   #293
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez st_ella
ja chodziłam po róznych sklepach... i to nie tych z butami ślubnymi...
nie martw się na pewno coś znajdziesz. Zapytaj czy możesz kupić buty przymierzyć do sukni i oddać później do sklepu....

powodzenia - mi się udało i tobie się uda!
moje to prima moda - w Poznaniu też takie znajdziesz - a teraz szukaj bo zaczął się szał wyprzedaży!!
Dzięki za podtrzymanie na duchu
Święta prawda, że teraz wyprzedaże i czas pobuszować w sklepach
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-04, 09:54   #294
agnes23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez st_ella
Bardzo mi miło że Ci się podoba moja suknia.
Jest to Pronovias model Rafia.
linki:
http://www.wizaz.pl/forum/f23/suknie...-zycie-125736/
http://www.wizaz.pl/forum/f23/relacj...21/index4.html
w tych wątkach znajdziesz więcej zdjęć...

pozdrawiam
st_ella
niestety nie znaleziono pliku;(
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-04, 20:42   #295
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes23
niestety nie znaleziono pliku;(
spróbuj raz jeszcze, zmieniłam linki

pzdr

Stary 2006-07-04, 20:54   #296
Alikbe
Raczkowanie

Ja bede miała suknie jasnozłotą tzw. kolor pudrowy (w końcu wybrała kiecke!!!) i tak sie zastanawiałam czy będe pasowały do niej te buty - znalazłam je na allegro nie są ślubne ale kurcze wygladaje na wygodne - i jak myślicie bedą pasować????
http://allegro.pl/item111597461_koty...e_rozm_37.html
Alikbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-05, 09:20   #297
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alikbe
Ja bede miała suknie jasnozłotą tzw. kolor pudrowy (w końcu wybrała kiecke!!!) i tak sie zastanawiałam czy będe pasowały do niej te buty - znalazłam je na allegro nie są ślubne ale kurcze wygladaje na wygodne - i jak myślicie bedą pasować????
http://allegro.pl/item111597461_koty...e_rozm_37.html
myślę że będą.... a masz zdjęcie sukienki?
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-05, 11:27   #298
Alikbe
Raczkowanie

Kurcze zapomniałam zamieścić zdjęcie sukni,a leż ze mnie gapa Kolor to jasne złoto a juz sie martwie dodatkami bo całkiem zmieniłam koncpecje
a buty muszą bardzo wygodne a te mi na takie wyglądaja - ja nie chodze wcale na obcasie a na tym moze bym i dała rade
Stary 2006-07-05, 11:41   #299
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

chyba smiało mozesz kupować!
Sukienka bardzo ładna i butki też
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-05, 12:40   #300
Alikbe
Raczkowanie

Dzieki za porade bo kurcze muisałam sie upewnić:0 przez to ze kolor tej sukni jest taki niestypowy zasatnawiałams ie nad butami koloru złota - ale wiem ze mogłabym sie kiepsko czuć w tak mocnej kolorystyce Kolejny raz mi pomagasz dzięki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości