Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 20:38   #271
201607111040
Konto usunięte

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Mnie rozwala koleżanka z klasy która uważa że skoro ma dziecko to nauczyciele powinni jej wszystko zaliczać a my pomagać bo ona ma dziecko Wszelkie braki zadań, nie nauczenie się tłumaczy tym że ona ma małe dziecko w domu i nie ma kiedy się uczyć więc to logiczne że powinniśmy jej dawać zadania do odpisania
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:39   #272
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Tak, albo dzieci którym zalecono terapię bo nie radzą sobie ze swoim gniewem - znam jedną mamę która powiedziała, że oczywiście, tak będzie najlepiej dla dziecka bo jeśli ona ma z nim problemy i szkoła również zgłasza (a dziecko to był raczej skrajny przypadek), to trzeba coś z tym zrobić. Cała reszta prawdopodobnie jeśli dostała takie zgłoszenie czy sugestię, obraziłaby się, wręcz już mi w uszach dźwięczy "ale że moje dziecko?? **** **** **** ty jeden smarku" lub "przepraszam bardzo czy pani się coś nie pomyliło?"
tak mi się przypomniało przy okazji tej historii, że mam koleżankę, która pracuje jako taki dodatkowy nauczyciel w szkole integracyjnej. no i w jednej klasie był chłopak ze stwierdzonym zespołem Tourette'a. nikt nie mógł nad nim zapanować ani nauczyciele, ani rodzice. trafiło w końcu na moją koleżankę (która sobie w kaszę dmuchać nie pozwala) i, Alleluja, diabeł zamienił się w słodyczą ociekającego aniołka. (potem się okazało, że diagnoza była wystawiona na wyrost i z dzieciakiem jest wszystko w porządku za wyjątkiem dysgrafii)
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:42   #273
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Mnie rozwala koleżanka z klasy która uważa że skoro ma dziecko to nauczyciele powinni jej wszystko zaliczać a my pomagać bo ona ma dziecko Wszelkie braki zadań, nie nauczenie się tłumaczy tym że ona ma małe dziecko w domu i nie ma kiedy się uczyć więc to logiczne że powinniśmy jej dawać zadania do odpisania
W tym drugim wątku któraś wizażanka pisała o studentce, która na wykłady przychodziła z dzieckiem
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:45   #274
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
ano, jak zaczęłam podczytywać, to podobne historie mi się przypomniały - dzieci kopiące, wycierająe buty w siedzenie/innego pasażera/jego bagaż
a na zwróconą uwagę mamusi, słyszy się zwykle: no o pani - dzieko pani przeszkadza !!! albo to tylko dziecko! (na ten drugi mam ochotę odpowiedzieć: Hitler też kiedyś był dzieckiem
skoro już wywołałaś wilka z lasu: http://www.youtube.com/watch?v=ytVdBLMmRno (lojalnie ostrzegam, ciężki rodzaj humoru i żeby nie było, że nie mówiłam)
Stary 2013-11-15, 20:46   #275
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
W tym drugim wątku któraś wizażanka pisała o studentce, która na wykłady przychodziła z dzieckiem
Oczywiście że do szkoły koleżance zdarzyło się przyjść z cudownie słodkim dzidziusiem Kojarzę post, ale w nim chyba było to że na jedne przychodziła z niemowlakiem a na drugie z troche starszym.
Stary 2013-11-15, 20:48   #276
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie na roku były takie dwie, co na egzamin pisemny potrafiły przyjść albo z niemowlakiem, albo takim dwulatkiem. wiecie, egzamin ustny to jeszcze jakoś da się ogarnąć, bo jakaś "ciocia" albo "wujek" popilnuje latorośli ale na pisemnym to już słabo.
Stary 2013-11-15, 20:52   #277
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
u mnie na roku były takie dwie, co na egzamin pisemny potrafiły przyjść albo z niemowlakiem, albo takim dwulatkiem. wiecie, egzamin ustny to jeszcze jakoś da się ogarnąć, bo jakaś "ciocia" albo "wujek" popilnuje latorośli ale na pisemnym to już słabo.

naprawdę uważacie, że te akurat przykłady nadają się do tego wątku?

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:52   #278
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ja chodziłam do liceum z laską opóźnioną w rozwoju.
A jak ta dziewczyna dostała się w ogóle do liceum? Ja pisałam testy kompetencji po podstawówce, które może wybitnie trudne nie były no ale trzeba było mieć wiedzę na poziomie dostatecznym przynajmniej, by iść dalej.

Dziewczynę opóźnioną w rozwoju miałam w klasie ale w podstawówce. Potem poszła do zawodówki, skończyła tę szkołę i teraz pracuje jako kucharka w knajpie i ma się dobrze. Nikt by nie pomyślał, że dziewczę w ogóle wyjdzie na ludzi, wszyscy postawili na niej krzyżyk. Jej matka nie dopuszczała do siebie myśli, że jej córka nie myśli i nie funkcjonuje jak inne dzieci. Przykre
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:56   #279
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Może liczyła na łagodne potraktowanie przez wykładowcę
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:56   #280
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sweet tooth
A jak ta dziewczyna dostała się w ogóle do liceum? Ja pisałam testy kompetencji po podstawówce, które może wybitnie trudne nie były no ale trzeba było mieć wiedzę na poziomie dostatecznym przynajmniej, by iść dalej.
takie dzieci również piszą swoje testy, na różnego rodzaju zasadach, a liceum ogólnokształcące po prostu nie może odmówić im przyjęcia.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:56   #281
Lillkaa
Zadomowienie

U mnie na studiach jedna dziewczyna w czasie sesji miała już naprawdę wielki brzuch. Trochę to wykorzystywała, aż trafiła na jednego wiekowego profesora (sam posiada dzieci i wnuki). Weszła i po chwili wyszła, bo powiedział jej "na egzamin przyjmuję pojedynczo, do widzenia we wrześniu". Tekst okropny, ale trochę się zdziwiła, bo oczekiwała taryfy ulgowej.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 20:58   #282
Konto usunięte

Cytat:
takie dzieci również piszą swoje testy, na różnego rodzaju zasadach, a liceum ogólnokształcące po prostu nie może odmówić im przyjęcia.
W żadnym wypadku? Bo jakoś sobie nie wyobrażam, że pierwsze, piąte czy dziesiąte na liście najlepszych w Polsce liceum przyjmuje osobę opóźnioną w rozwoju. Przyznaję, nie znam się na tym, ale wydaje mi się to po prostu dziwne.
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:59   #283
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Uważam, że tak. OZM nie musi się odnosić wyłącznie do zachowania względem dziecka. To roszczeniowe zachowanie mamy względem innych, "bo ona ma dziecko". To tu pasuje.

Stary 2013-11-15, 21:00   #284
201604181004
Konto usunięte

zgnojenie profesora za 3...2...1...

...proponuję przed napisaniem posta wziąć głęboki oddech i wziąć pod uwagę że mogło być tak (jak to się bardzo często studentom zdarza) że przyszła nieprzygotowana i liczyła na bóg-wie-co, a wychodząc postanowiła opowiedzieć historie jaki to zły i niedobry pan (zawsze egzaminator jest winny, zawsze złośliwy, zawsze czy to ciąża czy urok czy coś innego )

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;43737978]W żadnym wypadku? Bo jakoś sobie nie wyobrażam, że pierwsze, piąte czy dziesiąte na liście najlepszych w Polsce liceum przyjmuje osobę opóźnioną w rozwoju. Przyznaję, nie znam się na tym, ale wydaje mi się to po prostu dziwne.[/QUOTE]

nie wiem, na jakiej zasadzie to się odbywa ale ja sama pisałam, że miałam w szkole dziewczynę z bardzo głębokim porażeniem mózgowym która werbalnie nie komunikowała się, a poszła potem też do ogólniaka. także wiesz, musiałabyś poczytać jak to wygląda
Stary 2013-11-15, 21:01   #285
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
U mnie na studiach jedna dziewczyna w czasie sesji miała już naprawdę wielki brzuch. Trochę to wykorzystywała, aż trafiła na jednego wiekowego profesora (sam posiada dzieci i wnuki). Weszła i po chwili wyszła, bo powiedział jej "na egzamin przyjmuję pojedynczo, do widzenia we wrześniu". Tekst okropny, ale trochę się zdziwiła, bo oczekiwała taryfy ulgowej.
nie dopuścił jej do egzaminu by była w ciąży czy ja coś zle zrozumiałam?

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:01   #286
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Ja uważam że tak Moja znajoma uważa że ona musi poświecić się dziecku a my mamy jej pomagac aby ona mogła skończyć szkołe dla przede wszystkim dobra jej dziecka.
Stary 2013-11-15, 21:04   #287
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Uważam, że tak. OZM nie musi się odnosić wyłącznie do zachowania względem dziecka. To roszczeniowe zachowanie mamy względem innych, "bo ona ma dziecko". To tu pasuje.
A ja uważam, że to zwyczajne leserki, które zdarzają się i wśród bezdzietnych. Gdyby nie miała dziecka to usiłowałaby coś ugrać na "chorą babcię" albo "bo będe miała ciężką operację" (z życia wzięte)

Stary 2013-11-15, 21:04   #288
Konto usunięte

Cytat:
nie wiem, na jakiej zasadzie to się odbywa ale ja sama pisałam, że miałam w szkole dziewczynę z bardzo głębokim porażeniem mózgowym która werbalnie nie komunikowała się, a poszła potem też do ogólniaka. także wiesz, musiałabyś poczytać jak to wygląda
Poczytam, bo zaczęłam się nad tym zastanawiać. Zwłaszcza, że przecież licea mają dość sztywne progi punktowe. I naprawdę wierzyć mi się nie chce, że przychodzi matka dziecka opóźnionego w rozwoju bez stwierdzonego opóźnienia i mówi, że chce, by jej dziecko chodziło do LO. Na chłopski rozum to się kupy nie trzyma Na mój gust dyrektor powinien wtedy taką z kwitkiem odprawić mówiąc, że są dla takich osób specjalne szkoły.
Stary 2013-11-15, 21:04   #289
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
no próbuję się powstrzymać ...alee...

wpadł ktoś na pomysł,ze moze nie miała z kim tego dziecka zostawić a egzamin chciała zdać? przecież to musi byc cholernie niekomfortowe szarpać się z dzieciakiem na egzamin :/

Profesora nie mam zamiaru gnoić,ale jesli ktoś mnie nie dopuściłby do egzaminu z powodu ciąży /płci/koloru skóry czy czegoś w tym typie to narobiłabym mu kłopotów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 21:06   #290
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
nie dopuścił jej do egzaminu by była w ciąży czy ja coś zle zrozumiałam?
No tak, na ustny. Świństwo, ale on ogólnie był z tych zlośliwych i zero dyskusji. Nie wiem czy drabineczka odnosiła się do mojego posta, że dziewczyna mogla to zmyślić. Nie zmyśliła, na egzamin wchodziło się po 3 osoby, 2 się przygotowywały, 1 już odpowiadała.Tamte to słyszały.
A profesor może coś słyszał o niej wcześniej, specjalnie się nie kryła z tym, że celowo podchodzi do sesji z brzuchem żeby ją puścili. Nawet się chwaliła, że szybko jej idzie.

Stary 2013-11-15, 21:09   #291
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uważam że tak Moja znajoma uważa że ona musi poświecić się dziecku a my mamy jej pomagac aby ona mogła skończyć szkołe dla przede wszystkim dobra jej dziecka.
Tak jak pisałam, akurat trafiło jej się dziecko, bo inaczej lawirowałaby posługując się czymś/kimś innym.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
No tak, na ustny. Świństwo, ale on ogólnie był z tych zlośliwych i zero dyskusji. Nie wiem czy drabineczka odnosiła się do mojego posta, że dziewczyna mogla to zmyślić. Nie zmyśliła, na egzamin wchodziło się po 3 osoby, 2 się przygotowywały, 1 już odpowiadała.Tamte to słyszały.
A profesor może coś słyszał o niej wcześniej, specjalnie się nie kryła z tym, że celowo podchodzi do sesji z brzuchem żeby ją puścili. Nawet się chwaliła, że szybko jej idzie.
Specjalnie z ciążą celowała na egzaminy?

Stary 2013-11-15, 21:10   #292
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Tak, do twojego .
Ja zawsze do takich urban legend podchodzę z lekkim dystansem, zawsze profesor jest zły, na sali było 50 osób i dziekan a rektor zajadał japco w pierwszym rzędzie, a potem kierowca autobusu wstał i wszyscy zaczęli klaskać
Stary 2013-11-15, 21:10   #293
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Dla mnie to w ogóle nie podpada pod ozm, bo zdaje się ozm w ujęciu z tego wątku miało polegać na tym, że rodzic uważa swoje diecko za pępek świata, a jednocześnie resztę świata i ludzi w nim żyjących spycha na margines.

Zapisywanie dziecka na milion zajęć dodatkowych albo zmuszanie do realizowania marzeń rodzica to raczej wynik jakichś kompleksów, braku spełnienia i próba realizowania siebie poprzez dziecko.

...
moim zdaniem podpada pod OZM w niektórych przypadkach, bo mamusie z OZM, to często osoby, których centrum wszechświata jest ich dziecko (i usiłują do tego zmusić innych), bo same by tak ująć nie są nikim innym niż mamą Kubusia i jest to jedyny temat na jaki umieją mówić i jedyny cel i funkcja żywota
nie wiem, czy to klarowne

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 21:11   #294
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
dziewczyna beznadziejna,ze chciała zaliczyć sesję 'na brzuch' ,ale gdyby prefesur trafił na mnie w takiej sytuacji odczułby na własnej skórze co znaczy ozm,z resztą był kilka lat temu taki przypadek,dziewczyna narobiła sporo szumu, sesję zaliczyła a pani która jej czegoś tam nie zaliczyła z powodu brzucha miała problemy

Stary 2013-11-15, 21:13   #295
201607111040
Konto usunięte

Jeśli chodzi o przyjmowanie do LO dzieci które powinny iść do specjalnej to moim zdaniem dyrekcja bała się skandalu. Wiadomo że zaraz by się zbiegły media że utrudniają niepełnosprawnym normalne życie itp.
Stary 2013-11-15, 21:14   #296
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
no próbuję się powstrzymać ...alee...

wpadł ktoś na pomysł,ze moze nie miała z kim tego dziecka zostawić a egzamin chciała zdać? przecież to musi byc cholernie niekomfortowe szarpać się z dzieciakiem na egzamin :/
u mnie na studiach nie było żadnego wykładowcy, który był złośliwym bucem (albo bucką ) bez empatii. z reguły, o egzaminie byliśmy uprzedzani na miesiąc czy tydzień wcześniej. jak komuś nie pasowało, z różnych względów, można było się umówić na zdawanie na konsultacjach. nikt nigdy problemu z tym nie robił, trzeba było tylko chcieć się dogadać z wykładowcą.
Stary 2013-11-15, 21:15   #297
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Tak jak pisałam, akurat trafiło jej się dziecko, bo inaczej lawirowałaby posługując się czymś/kimś innym.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Specjalnie z ciążą celowała na egzaminy?
Nie, w ciążę zaszła, i tak w związku z tym planowała dziekankę, a powiedziała, że do tej sesji podejdzie, bo ma nadzieję, że ją puszczą, że z brzuchem będzie łatwiej.

Co do tego lawirowania. No wiadomo, że zawsze się ktoś taki znajdzie.
Ale z przykładami podanymi wcześniej ja to rozumiem jako przejaw ozm na zasadzie "ja teraz mam dziecko, to ono jest najważniejsze ze wszystkiego i macie zrozumieć, że ono zajmuje mój czas, a nauka schodzi na dalszy plan. W związku z tym macie mi tą naukę ułatwić". I tu są oczekiwania na otrzymanie zaliczeń, taryfy ulgowej, odpisywanie itd.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 21:16   #298
201605161006
Konto usunięte

Jak widzicie jakies takie objawy na FB to zamiast komentowac, wrzuccie link do tego wątku, kto inteligentny, ten zrozumie .
Też mnie wkurzają mamulki tłumaczące wszystko co zawalą tym, że mają dziecko. Jedna tak nas wystawiła tłumacząc że nie miała z kim dziecka zostawić, co sie okazało nieprawdą.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:17   #299
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Kombinactwo "na ciążę" to chyba jakiś szerszy problem na uczelniach. Ja kiedy zaczynałam chorować - wtedy jeszcze nie wiedziałam co mi jest - byłam okropnie blada, często mi kręciło się w głowie i było niedobrze, na dodatek zaczęłam mieć niebezpieczne braki w pamięci i problemy z koncentracją - z boku to wyglądało jakbym przez mocne balowanie zaciążyła i na dodatek jeszcze nieprzygotowana chodziła na egzaminy. I niektórzy mnie traktowali conajmniej paskudnie, co pogłębiało tylko moją schizę. Kilka osób zasugerowało mi wprost że na ciążę nic nie ugram. W dziekanacie też mnie traktowali z założeniem że ja kłamię - bo oni tam zwolnień lekarskich na pęczki widzieli, co ja im tam mogę zrobić. Co bym im nie powiedziała - na pewno to moja wina, moje olewactwo.

Dopiero opinia mojego psychologa, z wyszczególnieniem moich problemów na biurku u pani dziekan i poparcie biura ds. niepełnosprawnych rozwiązało problem... poniekąd, bo i tak przecież nie pokazałam jej każdemu na uczelni :/
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:18   #300
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
u mnie na studiach nie było żadnego wykładowcy, który był złośliwym bucem (albo bucką ) bez empatii. z reguły, o egzaminie byliśmy uprzedzani na miesiąc czy tydzień wcześniej. jak komuś nie pasowało, z różnych względów, można było się umówić na zdawanie na konsultacjach. nikt nigdy problemu z tym nie robił, trzeba było tylko chcieć się dogadać z wykładowcą.
fajnie

nie wiem czy ja jestem naiwna,czy po prostu nie doszukuję się na siłę we wszystkim czyjegoś kombinatorstwa ,pamiętam dziewczynę ze swojej grupy,czasem na wyklady przychodziła z dzieckiem,po jakimś czasie przejmował je ojciec,na któryś egzamin tez z małym przyszła i widać było ze komfortowo się z tym nie czuła

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości