perfumy a znak zodiaku - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-09, 20:48   #271
karamari
Rozeznanie

Dot.: perfumy a znak zodiaku

Cytat:
Napisane przez Nasturcja-Pospolita Pokaż wiadomość
Jako Ryba zodiakalna lubie wszystko, tylko dlatego, ze nie moge sie wlasciwie zdecydowac co tak naprawde lubie (ciach! ciach!)
i wszystko mi sie przez chwile bedzie szalenie podobac...
Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
Z tym ostatnim bardzo się zgadzam.
Ciekawe, bo ja akurat mam na odwrót: mało co mnie naprawdę urzeka i chociaż wiele zapachów uznaję za piękne i cieszę się, że są i że je znam, to wcale nie chcę ich mieć.
Zazwyczaj zakochuje się miłością od pierwszego wejrzenia i używam jednego zapachu ciągiem. Lubie sobie, owszem, czasami potestować , przelotem w perfumerii ulec pokusie psiku , ale to przecież nic nie znaczy

Może jestem tą drugą Rybą
karamari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-09, 20:55   #272
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Ciekawe, bo ja akurat mam na odwrót: mało co mnie naprawdę urzeka i chociaż wiele zapachów uznaję za piękne i cieszę się, że są i że je znam, to wcale nie chcę ich mieć.
Zazwyczaj zakochuje się miłością od pierwszego wejrzenia i używam jednego zapachu ciągiem. Lubie sobie, owszem, czasami potestować , przelotem w perfumerii ulec pokusie psiku , ale to przecież nic nie znaczy

nuuu, ni Pies ni Ryba

czy sie Ty czasem nie ograniczasz?

bo jak to sie dziac moze...

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-09, 20:57   #273
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:

Cytat:
nuuu, ni Pies ni Ryba

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-09, 20:59   #274
karamari
Rozeznanie

Cytat:
nuuu, ni Pies ni Ryba

W ogóle się nie ograniczam - latam z kwiatka na kwiatek, niczym motylek Tu niuchnę, tam sobie łapki w nektarze unurzam... Ale żeby tak wszystkie ładne kwiatki od razu do domu znosić? Nie mam wyrobionego instynktu posiadania
karamari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-09, 21:08   #275
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
W ogóle się nie ograniczam - latam z kwiatka na kwiatek, niczym motylek Tu niuchnę, tam sobie łapki w nektarze unurzam... Ale żeby tak wszystkie ładne kwiatki od razu do domu znosić? Nie mam wyrobionego instynktu posiadania
Kobieto, to monogamia olfaktoryczna jest

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 04:11   #276
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Jako Ryba zodiakalna lubie wszystko, tylko dlatego, ze nie moge sie wlasciwie zdecydowac co tak naprawde lubie
Ja też Ryba i też prawie wszystko lubię Od świeżych i różowych(Bright Crystal, Be Delicious, L'Eau par Kenzo) do mocnych, orientalnych(Obsession, Opium, Słoń). No może nie mam w kolekcji żadnych jadalnych, cukrowych zapachów, bo te lubię wąchać, ale niekoniecznie nimi pachnieć
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 06:14   #277
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Widzę, że RAKI nie są tu zbyt licznie reprezentowane więc spieszę naprawić ten stan rzeczy

Z góry mówię, że w żadne horoskopy nie wierzę ani trochę, racjonalistka ze mnie okrutna, ale w ramach zabawy mogę poszukać ewentualnej siostry zapachowej, choć zależności od znaku zodiaku bym tu nie upatrywała

Urodzona zostałam w lipcu, ale zapachowo najlepiej mi jesienią i zimą. Lubię otulacze, przyprawowce, kadzidlaki, drewniaki. Orientalną słodycz. W gruncie rzeczy mam problem z zapachami na lato.

Niezmiennie zachwycają mnie (kolejność przypadkowa, może z pominięciem pozycji pierwszej): Black Cashmere, Smok, OI, Dzing, Kyoto, UBV, Gloria, Jaisalmer, Tea for Two, Safran Troublant, Gustaw, Nature Millenaire, Encre Noire, Dolce Vita, Feminite du Bois, Theoremy.

Te przede wszystkim.

No i miałaś absolutna rację, że w zależność upodobań zapachowych od znaku Zodiaku nie bardzo wierzysz. Jestem październikowym Skorpionem (niby do Raka deczko podobny i też stawonóg), a mogłabym podpisać się oburącz pod tym co wymieniłaś jako swoje zapachy. No, może nie umieściłabym na tej liście Glorii (trochę zbyt delikatna i kobieca dla mnie), ale pozostałe są bardzo bliskie memu sercu. Dodałabym jeszcze do "ulubionych" Nu, Must, Pradę, Wenge, AS i Five'Oclock, ale to i tak niewiele zmienia. Podobnie jak Ty mam problemy z zapachami na lato - najchętniej używałabym tego samego przez okrągły rok. Świeżaków, poza Ogródkiem Nilowym nie uznaję - to zupełnie nie moja bajka
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 08:27   #278
asienka2x22
Przyczajenie

Każdy człowiek jest inny i lubi inne zapachy. Jednak coś w tym jest. Ja jestem wodnikiem i również lubie świeże kompozycje, ostatnio zapachniała mi Kate Moss Velvet Hour, która jest troszkę mocniejsza.
asienka2x22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 10:36   #279
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
No i miałaś absolutna rację, że w zależność upodobań zapachowych od znaku Zodiaku nie bardzo wierzysz. Jestem październikowym Skorpionem (niby do Raka deczko podobny i też stawonóg), a mogłabym podpisać się oburącz pod tym co wymieniłaś jako swoje zapachy. No, może nie umieściłabym na tej liście Glorii (trochę zbyt delikatna i kobieca dla mnie), ale pozostałe są bardzo bliskie memu sercu. Dodałabym jeszcze do "ulubionych" Nu, Must, Pradę, Wenge, AS i Five'Oclock, ale to i tak niewiele zmienia. Podobnie jak Ty mam problemy z zapachami na lato - najchętniej używałabym tego samego przez okrągły rok.

Five o'clock
lubię bardzo i dość często używam. Must poznałam niedawno i się zakochałam. Nu bardzo cenię, ale za dużo w nim kfiatków jak dla mnie Wenge nie znam, ale jestem przekonana, że rozpłynęłabym się z zachwytu

Cytat:
Świeżaków, poza Ogródkiem Nilowym nie uznaję - to zupełnie nie moja bajka
!!!

Zatem miło mi poznać zapachową siostrę
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 11:57   #280
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Five o'clock lubię bardzo i dość często używam. Must poznałam niedawno i się zakochałam. Nu bardzo cenię, ale za dużo w nim kfiatków jak dla mnie Wenge nie znam, ale jestem przekonana, że rozpłynęłabym się z zachwytu

!!!

Zatem miło mi poznać zapachową siostrę
Mnie również jest bardzo miło Jest duża szansa, że dzięki uprzejmości Miss Natashy (o ile coś nieprzewidzianego nie wypadnie) będę miała własną flaszkę Wenge, a wtedy dostaniesz ode mnie odlewkę. Jeśli kochasz BC to pokochasz i Wenge - dla mnie to coś bardzo podobnego, tylko lżejszego i bez róży, za którą nie przepadam. Wenge to jest właśnie ta nuta, którą w BC lubię najbardziej
Stary 2008-12-10, 13:38   #281
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że RAKI nie są tu zbyt licznie reprezentowane więc spieszę naprawić ten stan rzeczy

Z góry mówię, że w żadne horoskopy nie wierzę ani trochę, racjonalistka ze mnie okrutna, ale w ramach zabawy mogę poszukać ewentualnej siostry zapachowej, choć zależności od znaku zodiaku bym tu nie upatrywała

Urodzona zostałam w lipcu, ale zapachowo najlepiej mi jesienią i zimą. Lubię otulacze, przyprawowce, kadzidlaki, drewniaki. Orientalną słodycz. W gruncie rzeczy mam problem z zapachami na lato.

Niezmiennie zachwycają mnie (kolejność przypadkowa, może z pominięciem pozycji pierwszej): Black Cashmere, Smok, OI, Dzing, Kyoto, UBV, Gloria, Jaisalmer, Tea for Two, Safran Troublant, Gustaw, Nature Millenaire, Encre Noire, Dolce Vita, Feminite du Bois, Theoremy.

Te przede wszystkim.

29.06, również Rak
wyróżnione na fioletowo podzielam natomiast tych zielonych nie znam, a być może też przypadłyby mi do gustu

oprócz tego dodałabym Kenzo Amour, Lolitę L, EDM Hermesa, Jour de Fete - słodkie przytulaki ale orient też lubię.
Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Mnie również jest bardzo miło Jest duża szansa, że dzięki uprzejmości Miss Natashy (o ile coś nieprzewidzianego nie wypadnie) będę miała własną flaszkę Wenge, a wtedy dostaniesz ode mnie odlewkę. Jeśli kochasz BC to pokochasz i Wenge - dla mnie to coś bardzo podobnego, tylko lżejszego i bez róży, za którą nie przepadam. Wenge to jest właśnie ta nuta, którą w BC lubię najbardziej
może dziś uda mi się wyskoczyć po Twoją flaszkę

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-10, 15:16   #282
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss natasha Pokaż wiadomość
może dziś uda mi się wyskoczyć po Twoją flaszkę
Stary 2008-12-10, 15:53   #283
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
Jestem Lwicą dnia ostatniego I w horoskopy za grosz nie wierzę.
Przykładem jest choćby ten wątek, gdzie zapachowo wcale mi nie po drodze z innymi Lwami.
Lubię zapachy z pazurem i tajemnicą (niekoniecznie piękną) oraz nutką niepokoju.
Le Feu, Perły, FdB, wszelkie kadzidła na czele z CdG, BC i czarnym Serżem, EdM, Terre, Cocon, Encre Noir, itd.
Z lżejszych Ogródek Śródziemnomorski.
Z bardzo słodkich (jak dla mnie) Figi i Bois Farine L"Artisana.
Z kwiatowych tylko Stella klasyczna.
Ostatnio zaczynam coraz bardziej przyglądać się zapachom gourmand, ale jeszcze nie wiem czy coś z tego będzie.
Trochę nam się pokrywa. Ja też jestem lwicą (akurat z dnia pierwszego ) i z tych, które wymieniłaś lubię Ogródek, Figi i kadzidła, ale nie wszystkie. Serż i Jailsamer mi się na przykład nie podobają. Ogólnie: nie przepadam za słodkościami, preferuję drewno, kadzidło, przyprawy. Moje perfumy muszą spełniać jeden warunek - muszą mieć w sobie przestrzeń. Zachwycają mnie zapachy dość proste i ascetyczne w swojej konstrukcji. Takie jak Nu edp i Rock Crystal. Tego typu jest też Let me play the lion - perfumy wymarzone dla lwa
rawita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 19:43   #284
ETERNITY
Rozeznanie

Założyłam ten wątek 3 lata temu i przez ten czas nieco zmodyfikowałam listę swoich zapachów.Przypomnę,że jestem zodiakalną pannąNadal uwielbiam Envy-to już chyba mój klasyk-właśnie wysączyłam ostatnie krople z flakonika 100 ml.Champs Elysees zaczął mnie dusić, Gucci II wydają mi się teraz zbyt banalne,choć nadal ładne.Moje obecne zapachy to Dolce Vita Dior, Chergui Lutens, Carla Fracci klasyk,Quelques Fleurs Royale Houbigant,Stella Stella McCartney, Rose d`Amour Rosine, Jose Jose Eisenberg..Ogólnie więc nadal kocham kwiaty-przede wszystkim różę
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 08:13   #285
selya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rawita Pokaż wiadomość
Tego typu jest też Let me play the lion - perfumy wymarzone dla lwa
Czy to to?
http://profumo.blox.pl/2008/03/LesNE...-THE-LION.html
Jeśli tak to wpisuję na moja listę do testowania
Ale gdzie ja to znajdę? Jak znam życie to pewnie tylko na Lucky i temu podobnych.

Nu edp właśnie obłaskawiam
selya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 17:50   #286
aga2666
Raczkowanie

Witam Znalazlam taki watek i widze ze jako skorpion bardzo lubie ciezkie i slodkie zapachy tzn:
Hypnotic poison i Pure poison , Dolce Vita i wiele innych Diora
Alien, Wish, Angel, Code Armani i inne slodkie perfumy.

Latem lubie Addict 2 ale inne swiezuchy odpadaja.
aga2666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 18:22   #287
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez aga2666 Pokaż wiadomość
Witam Znalazlam taki watek i widze ze jako skorpion bardzo lubie ciezkie i slodkie zapachy tzn:
Hypnotic poison i Pure poison , Dolce Vita i wiele innych Diora
Alien, Wish, Angel, Code Armani i inne slodkie perfumy.

Latem lubie Addict 2 ale inne swiezuchy odpadaja.
Jako skorpion -popieram Wszelkie slodkosci sa moje...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 19:36   #288
piroksena
Zadomowienie

Typowy (a może nie) byczek --> leniwy, łakomy, przychylnym oczkiem łypiący na przyjemności i pachnący świat perfum/kosmetyków

Oto moi top faworyci:
* Loulou Cacharel
* Dolce Vita
* Princess Wang

Lubiani, ale nie topowi:
* Classique JPG
* Lolita EdP

Zasada jest taka: ma być milutko (słodko), ale bez popadania w szalony sen cukiernika, ma być sensualnie ale nie wyzywająco, i ma być ogon.

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 19:51   #289
skarbiatko
Zakorzenienie

jakoś nie sugeruję się znakiem zodiaku
skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 20:27   #290
elaj
Raczkowanie

No, to co ze mnie za skorpion? 5 listopada, czyli typowy. Nienawidze slodkich i ciezkich perfum.
Lubie givenchy extravaganze, teraz dostalam giorgio armani, ale nie pamietam nazwy, tez ladne, podobaja mi sie tez hugo boss xx.
Ale numer 1 pozostaje givenchy.
elaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 13:30   #291
helen22
Raczkowanie

Jestem zodialkalnym LWEM i lubie pachniec mocno intensywnie zostawiając za soba tzw smugę
Dlatego wybieram takie zapachy jak
Angel
Alien
L Instant
Euphoria
Armani Code
Dior Hypnotic Poison Elixir
Allure
Carolina Herrera CH-moje ostatnie odkrycie naprawde zapada w pamiec,pachnie nawet po imprezie intensywnie
helen22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 15:42   #292
Tsukichan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Jako skorpion -popieram Wszelkie slodkosci sa moje...

I ja, i ja, coś w tym jest
Tsukichan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 21:52   #293
Immaginary
Zadomowienie

Jako wodniczka uwielbiam zapachy słodkie, połączone z lekko drapieżnymi a czasem i korzennymi nutami. Dlatego ostatnio obdarzyłam miłością wielką "Black XS", oraz "Ed Hardy" w damskim wydaniu. Oprócz tego uwielbiam zapachy typowo jadalne, a więc wonie Sephory, Aquoliny, czy Yves Rocher, a także zapachy Naomi Cambpell "Cat deluxe" i "Cat deluxe at night"
Immaginary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 23:46   #294
LouLou25
Zakorzenienie

Koziorozec...i lubie wszystko, co sie nie nadaje do noszenia na pierwszy "niuch"
A tak na serio to ciezko mi wytypowac jedna kategorie, z tych glownych: kadzidla, przyprawy, skory, smetne kwiaty, szypry i niebanalne slodkosci

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 00:10   #295
porzeczki
Zadomowienie

Ja też Ryba. Rybobaran, gwoli ścisłości.
Acha, w astrologię nie wierzę. Ale wierzę w to, że ktoś w nią wierzy

Cytat:
Napisane przez Nobuko Pokaż wiadomość
Zodiakalna ryba i kocham
1.zagorsk
2.Black Cashmere
3.Youth dew amber nude
dwa ostatnie baaaardzo lubię. pierwszego nie znam.

Cytat:
Jako Ryba zodiakalna lubie wszystko, tylko dlatego, ze nie moge sie wlasciwie zdecydowac co tak naprawde lubie
Na zakretach humorow i humorkow, na prostej skrajnosci jednego dnia przelece przez Ambre Russe, Lou Lou i zasne z Shalimarem.
Pod prad tez polyne, z takim na przyklad L'eau Trois.
Na glowke skocze ( i za glowe sie zlapie ) ale kupie Satellite Corrida.
i wszystko mi sie przez chwile bedzie szalenie podobac...
Nasturcjo, jakże trafnie nas (ryby) podsumowałaś! Również lubię mnóstwo zapachów (od klasyki przez miód, szypry, jaśmin, mroczną słodycz, na delikatnym kadzidle kończąc), ale męczy mnie noszenie kilka razy pod rząd tego samego. Dlatego przerzuciłam się na niebotyczne ilości miniatur i odlewek a flakonów pełnowymiarowych mam stosunkowo niewiele.

PS. zrobiłam niedawno "kryzysowe kapary" z nasturcji.
(żeby nie było - wino z porzeczek też z bratem pędzimy)

Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
Z tym ostatnim bardzo się zgadzam.
ja też się zgadzam

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 00:27   #296
anka1709
Zakorzenienie

Panna z 17.09.

Crystal Noir, Obsession, Hypnotic Poison, Gucci EDP, Black Cashmere, Opium, Beauty, Life by Esprit.
Kolejność nieprzypadkowa.

Wiem, urwałam się z choinki.
You opened my eyes when I couldn't see
Love was always here waiting for me"

anka1709 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 09:48   #297
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Och jak mało Wag w tym wątku...

Ja z końcówki znaku 21.10 - lubię wszystko oprócz typowych świeżaków.
Moje ulubione to - kolejność przypadkowa:
Słonik Kenzo
Kyoto CDG
Jil Sander No. 4
Joop Femme
Lancome Hypnose
Dior Poison

Nie wiem czy znak zodiaku wpływa jakoś na upodobania perfumeryjne

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 10:25   #298
Polly_
grozi wypollizowaniem

hej!
jestem raczkiem przełamanym bliźniaczkiem 22 czerwiec godz 00.05
noc kupały i te sprawy może dlatego lubie perfumy "wiedźmowate" Wenge, Bc, ostatnio Coze, lubie tez bardzo Safran troublant
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 12:31   #299
Camila1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
hej!
jestem raczkiem przełamanym bliźniaczkiem 22 czerwiec godz 00.05
noc kupały i te sprawy może dlatego lubie perfumy "wiedźmowate" Wenge, Bc, ostatnio Coze, lubie tez bardzo Safran troublant

ja też jestem raczkiem przełamanym bliźniaczkiem tez 22 czerwca ale godzina 5:30 rano
Ale żadnego z zapachów które wymieniłaś nie mogłabym nazwac swoim. Lubię odpustowe słodkie zapaszki
puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..."
Camila1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 19:06   #300
greenaurie
Rozeznanie

A jam rak, charakterologicznie pasuje co do słowa, ale zapachy lubię ciężkie, słodkie...a niby rak to wodny znak i lubi zapachy świeże, a takowych nie toleruję ;p

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości