Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 20:19   #271
krysiaa2608
Raczkowanie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Perse jestem za nie chodzeniem na rehabilitacje! u nas gdyby nie to, ze ćwiczymy z moją znajomą (pracuje z jej mezem, byli na naszym ślubie itd) to tez bym cos wymyslila zeby nie chodzic. Poczekam az zacznie siadac a potem juz moga sie wypchac

Zuza ma 4m-ce i 2 tygodnie, nie obraca sie z brzuszka na plecy ani z pleców na brzuszek (tylko jak jej lekko pomoge to widze ze potrafi ale sama od siebie nie bardzo) czy któres dziecko w tym wieku też jeszcze sie nie obraca?? Mysle, ze ma jeszcze czas na to ale jak w srode pojdziemy na cwiczenia i znowu bedzie, że czemu sie nie obraca to ich pogryze
Moja ma 17 tygodni i się nie obraca jeszcze

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
hahaha, uwielbiam cie
Zazdroszczę też że Oluś się przekręca na brzuszek Czekam na ten moment bo wtedy Maja nie będzie mogła mieć na mnie focha że ją na brzuch kłade
Myśle że już za kilka dni opanuje tę umiejętność bo brakuje jej bardzo niewiele

Po 16 a ciemno jak w d.... poza tym cały dzień pochmurno, mam wrażenie jakby dziś w ogóle dnia nie było.
No i płakać mi się chce bo nie mogłam już patrzeć na swój okropny brzuch i zaczęłam go ćwiczyć. Efekt? Ból rany od rana
Nie takie plany miałam po ciąży, nie sądziłam że bede tyle miesięcy chodzić z takim brzuchem

Idę bo moja śpiewaczka operowa wstała

Ps. Moje dziecko wola mnie donośnych głosem "Ej!" Totalny brak szacunku do matki
Misiaczka, poczekaj jeszcze z ćwiczeniami Ja czekam do nowego roku - co się będę na święta ograniczać

Moja też często "ejuje'
Ostatnio wyleciałam rano z łazienki w samych majtkach bo zapomniałam stanika z szafy wyjąć, TZ z maludą w łóżku. Baśka patrzy uśmiecha się i mówi "gooolaaaa", a TZ do mnie: "idz sie kobieto ubierz, bo dziecko ci nawet uwagę zwraca"

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ale ja poważnie pytałam- różnie ludzie lubią sie bawić
Kiedyś na liście nowych odpowiedzi pojawił mi sie wątek o trojkatach w związkach. Mysle, a co sobie będę żałować - ciemna noc, muszę zrobić coś żeby nie zasnac podczas karmienia Młodego- poczytam. Wątek taka ewolucję przeszedł, że hoho... Takich rzeczy sie dowiedziałam, ze później zasnąć nie mogłam i kminilam jak ludzie takie pojemne dupska mają żeby pomieścić... Aaa... Koniec tematu

Perse- oby to nie był zastój. Ja 3razy miałam- brrr...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
chwalę się:
wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży

Krysia: ale ładnie Ci Basia śpi u nas pobudka ok 2. potem 5-6 i 7.30-8 wstajemy.

Dzoan: my zawsze po 1 torebce na osobę jemy ryżu/kaszy itp a makaron u nas idzie na tony:P fajnie że Ci się Olek tak przekręca. Igi tylko na boki. no i ostatnio protestuje jak jest na brzuchu (od kilku dni... zresztą jest od kilku dni po prostu marudny, ale i tak go kocham!)

Teso: trochę się pogubiłam w Twoim poście) a co do fb = no coż, życie plotkarskie tam kwitnie

stokrotka: u nas ze żlobkiem to samo, i też mały będzie miał rok... chociaż z drugiej strony to cholera tak mało...

cynamonkowa: :P
az muszę zajrzeć na plotkowy
Ale ona tak w sumie pierwszy raz do tej godziny bo nocnym karmieniu Normalnie o 7 jest jedzonko, pogada 30 minut i śpi... do 10-11 i wtedy wstajemy

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą na wątku o dziwnym tytule

Oklaski dla dzisiejszych solenizantów

Teso kciuki za posiew

Idzia spokojnie po skoku na brzuszku znów będzie fajnie, a nawet fajniej
Mój podczas skoku całkiem zapomniał jak się na brzuszku leży i bałam się, że mu tak zostanie

Cynamonowa super wieści Jejku już niedługo będziecie w domu! Ależ będzie radość

Misiaczka daj sobie spokój z ćwiczeniami-nie bądź lepsza od nas

Magolina możesz ibuprom na pewno.

Młody śpi, ale coś niespokojnie i muszę mu co chwilę śpiewać, bo o dziwo lubi to
Jutro mamy tę sesję.
Chora jestem Mam nadzieję, że Małego nie zarażę

No i dziś znów wywoływałam kupę - po 7 dniach.
Ale szczerze mówiąc to szału wielkiego nie było jak na tygodniową przerwę
Zdrówka
Konsultowałaś się z pediatrą z tymi kupkami?

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43948792]No i kuźwa nie jest dobrze
Dzwonili do mnie z luxmedu i w posiewie sa bakterie esch. coli w duzych ilosciach.. Jak sie okaze ze ma to zwiazek z nerkami i maly bedzie mial z nimi problem to sie pochlastam.

Biedny moj maluszek, nie dosyc ze zaraz po porodzie musial miec antybiotyk to teraz tez

Ide sobie poplakac [/QUOTE]

Teso oby była szybka poprawa

__

Ale się zrobiła dyskusja na tym plotkowym Nie kumam niektórych ludzi... A te komentarze? Cóż za poziom, pozazdrościć.

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:22   #272
Rockyyy
Zakorzenienie

Stokrotko-na razie kaske trzymam. Jak mala nie dostanie od kogos w prezencie to np. Krzeselko do karmienia.Jeszcze sie pozastanawiamy

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Krysiu-ale Basia gadula

Stary 2013-11-29, 20:27   #273
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Perse jestem za nie chodzeniem na rehabilitacje! u nas gdyby nie to, ze ćwiczymy z moją znajomą (pracuje z jej mezem, byli na naszym ślubie itd) to tez bym cos wymyslila zeby nie chodzic. Poczekam az zacznie siadac a potem juz moga sie wypchac

Zuza ma 4m-ce i 2 tygodnie, nie obraca sie z brzuszka na plecy ani z pleców na brzuszek (tylko jak jej lekko pomoge to widze ze potrafi ale sama od siebie nie bardzo) czy któres dziecko w tym wieku też jeszcze sie nie obraca?? Mysle, ze ma jeszcze czas na to ale jak w srode pojdziemy na cwiczenia i znowu bedzie, że czemu sie nie obraca to ich pogryze
nie martw się, każde dziecko rozwija się w swoim tępeie, często też dziewczynki sa słabsze i potrzeba im więcej czasu, a jak już jej prawie wychodzi to lada dzień się pewnie przewróci

dzoan też uważam odchudzanie się w święta za głupotę jak tyle smakołyków jest

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2013-11-29 o 20:29
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:29   #274
Samantha7
Zakorzenienie

Hejo

Wpadam tylko zameldowac sie na nowym watku.
U nas swieta sa wiec malo mnie

Pozdrawiam Was

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:30   #275
Rockyyy
Zakorzenienie

Sam-cos Cie malo i myslalam co jest a jakie swiet

Stary 2013-11-29, 20:31   #276
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka

ja od rana miałam telefon od koleżanki (urodziła pod koniec czerwca, tylko kp), że rozszerzyła dietę dziecku i ma problem bo córeczka dostała wysypki i że pewnie od jedzenia. a ja do niej co nowego podałaś z pokarmu ostatnio, że to może ten składnik. a ona... że trudno jej powiedzieć, ponieważ w ciągu pierwszego tygodnia rozszerzania diety podała: gluten w zupce wieloskładnikowej, marchewkę, mm i herbatkę w granulacie.

jak się bawić to się bawić
poniosła ją fantazja

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Piękna pogoda. Pojem, Miś poje, pobawimy się i idziemy na spacer.
No i ubierzemy się jeszcze, bo ja ciągle w piżamie.
Jutro sobie robie dzień piżamowy, a cooo nigdzie ale to nigdzie się nie wybieram

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
lachryma: niezła koleżanka)

Ghia: kciuki za jutrzejszy egzamin!

Mydreeam: super, że z TZ lepiej

- temat żlobki - mi sie serce kraja, jak myślę, że będę musiała Igiego oddać w obce ręce. Ale nie ma wyjścia. Na nianię nas nie będzie stać... jeszcze zobaczymy, może coś się wykombinuje..moja kuzynka w Poznaniu w żłobku pracuje i tam bym dzieckoz czystym sercem przekazała, bo wiem, że przykładaja się do opieki nad maluchami

coś jeszcze pisałam wcześniej z nadrabiania, ale nie pamiętam
Kurcze najgorsze te choróbska- znajoma posłała córcie do żłobka, pochodziła tydzien i już chore biedactwo

Chciałam Was pocytować i ponadrabiać, ale oczy zamykają mi się same, nie wiem co mi jest ale od 2 tygodni nie mogę się wyspać, dziś zdrzęmnęłam się popołudniu 2 godziny i dalej chce mi się spać
Dziś byłam u siostry, Piotruś nie widział jej 2 tygodnie i na jej widok zaczął płakać. Dziwne. Wasze maluszki też tak mają? Zaczynają bać się obcych albo kogoś kogo dawno nie widziały? Ciekawe jak zareaguje na moją teściową, której nie widział.... uwaga...... miesiąc- mieszka 5 km od nas. Kiedyś chcieliśmy żeby została nam godzinę z małym- nie bo się źle czuje... Ok rozumiem to ale mogła chociaż zapytać czy to coś pilnego... No trudno, postanowiłam że nie pojadę tam szybko z dzieckiem i tak właśnie jutro minie miesiąc. W ogóle tż kiedyś powiedział jej że zaprasza do nas, ale ona źle się tu czuje.... Ja u niej też się źle czuję, więc co? więc to nie ja tracę że jej nie widuje, to ona traci kontakt z wnuczkiem! Poczytam was jeszcze trochę

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i najważniejsze
CYNAMONKU! Obyście święta spędzili już wspólnie, zdrowi i szczęśliwi w domku

Edytowane przez angelak86
Czas edycji: 2013-11-29 o 20:34
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:32   #277
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Fiazo-ja tez jutro mam szkole. Tz siedzi z Laura

U mnie też tż będzie siedział

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
super z tymi warzywami masz ja tez nie mam pomysłów na prezenty, może kasę przetrzymajcie jak będzie jakaś potrzeba

zdrówka życzę i brawo za kupę

przykro mi..

super, z eprzyjaciółka w ciąży, teraz będziesz z nią przeżywać i przypominac sobie jak to u Ciebie było
już dziś wspominki były i rozwiewałam jej wątpliwości

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 20:32   #278
karolajn1987
Wtajemniczenie

Teso- oby bakteria poszla precz i nie bylo to nic groznego

Neni- na kupy polecam sok z lidla za 4,99zl

Kejt- gratki za dziabanko u mnie tez dzis

Cynamonku- jupi jupi!!

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-29, 20:34   #279
Samantha7
Zakorzenienie

Dziewczyny nie dajmy sie zwariowac z tym rozwojem. Gdyby nasze dzieci byly jakies niekontaktowe, niemrawe itd.to moze bym sie przejmowala. Moj maly obraca sie czasem z brzuszka. Jak mu sie zechce. Z reguly na brzuszku lezy na moim brzuchu bo na macie ryczy az czasem zwymiotuje slina. Glowe trzyma prawidlowo, ale z plecow na brzuch sie nie obraca w ogole. Za to usilnie probuje usiasc. Nie cierpi lezec na wznak na plecach. Zaraz sie dzwiga do siadu i wkurza sie. Mysle, ze ma jeszcze czas

Chcialam tylko nadmienic i mykam na spacer z kuzynka

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:38   #280
Rockyyy
Zakorzenienie

Angela-Laura nie boi sie ani obcych ani osob których dawno nie widziala.Nie widziala prababci dwa miesiace i sie do niej cieszyla.No ale pozniej moze sie pojawic lęk separacyjny i przed obcymi

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Sam-madrze godosz

Stary 2013-11-29, 20:39   #281
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Teso oj pozbadzcie sie szybko bakterii!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:41   #282
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość

Moja też często "ejuje'
Ostatnio wyleciałam rano z łazienki w samych majtkach bo zapomniałam stanika z szafy wyjąć, TZ z maludą w łóżku. Baśka patrzy uśmiecha się i mówi "gooolaaaa", a TZ do mnie: "idz sie kobieto ubierz, bo dziecko ci nawet uwagę zwraca"
.

Synek
Stary 2013-11-29, 20:45   #283
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
poniosła ją fantazja

Jutro sobie robie dzień piżamowy, a cooo nigdzie ale to nigdzie się nie wybieram

Kurcze najgorsze te choróbska- znajoma posłała córcie do żłobka, pochodziła tydzien i już chore biedactwo

Chciałam Was pocytować i ponadrabiać, ale oczy zamykają mi się same, nie wiem co mi jest ale od 2 tygodni nie mogę się wyspać, dziś zdrzęmnęłam się popołudniu 2 godziny i dalej chce mi się spać
Dziś byłam u siostry, Piotruś nie widział jej 2 tygodnie i na jej widok zaczął płakać. Dziwne. Wasze maluszki też tak mają? Zaczynają bać się obcych albo kogoś kogo dawno nie widziały? Ciekawe jak zareaguje na moją teściową, której nie widział.... uwaga...... miesiąc- mieszka 5 km od nas. Kiedyś chcieliśmy żeby została nam godzinę z małym- nie bo się źle czuje... Ok rozumiem to ale mogła chociaż zapytać czy to coś pilnego... No trudno, postanowiłam że nie pojadę tam szybko z dzieckiem i tak właśnie jutro minie miesiąc. W ogóle tż kiedyś powiedział jej że zaprasza do nas, ale ona źle się tu czuje.... Ja u niej też się źle czuję, więc co? więc to nie ja tracę że jej nie widuje, to ona traci kontakt z wnuczkiem! Poczytam was jeszcze trochę

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i najważniejsze
CYNAMONKU! Obyście święta spędzili już wspólnie, zdrowi i szczęśliwi w domku
mój mały boi się obcych, szczególnie mężczyzn, wczoraj na widok teścia się popłakał. Dzieci już rozpoznają swoich

szukam jakiejś fajnej sałatki z rukoli, robicie jakąś?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

a miałam się pytać jak nauczyć dziecko samodzielnego zasypiania? bo ja tylko cycem usypiam ale niedługo o jak będzie jadł w dzień inne posiłki to nie będzie umiał zasnąć. Dzisiaj próbowałam z tetrą na buzi ale się nie udało

Łukaszek
Stary 2013-11-29, 20:47   #284
magolina
Wtajemniczenie

Sam udanego świętowania.

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość

Ostatnio jak pojechaliśmy do teściów to na początku minka w podkówkę, po jakims czasie już się śmiał. Mojej mamy nie widział tydzień a jak nachyliła się nad łóżeczkiem to się rozpłakał no ale był świeżo po drzemce więc może od tego. Zobaczymy jak będzie dalej.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:49   #285
karolajn1987
Wtajemniczenie

A co do obrotow to moja ma 5 miesięcy i obraca sie tylko z pleców na brzuch, odwrotnie nie. Niedawno zaczęła się podpierac na wyprostowanych rekach.
Dużo zależy od lezenia na brzuchu, tak jak wam na fejsie pokazywalam malucha mojej kolezanki.
Maly ma 4 mc i juz staje na dloniach i stopach. Na brzuchu lezy od urodzenia i tak spi i jeździ w wozku

A my chyba witamy skoka i lęk separacyjny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 20:49   #286
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:

a miałam się pytać jak nauczyć dziecko samodzielnego zasypiania? bo ja tylko cycem usypiam ale niedługo o jak będzie jadł w dzień inne posiłki to nie będzie umiał zasnąć. Dzisiaj próbowałam z tetrą na buzi ale się nie udało
ja zaczęłam odkładać małą do łóżeczka i się nauczyła sama zasypiać na początku wstawałam milion razy smoka podawać, ale po kilku dniach już nie wstaje. Jak ciężko jej zasnąć to siadam obok łóżeczka i daje jej rękę, ona ją chwyta i zasypia

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-11-29, 20:50   #287
Rockyyy
Zakorzenienie

Stokrotko-jak karmie mm a Laula nie zasnie od razu po to kładę ją do lozeczka i daje smoka i kocyk.Bawi sie nim pod moim nadzor i w koncu pada i idzie w kimeeee

Stary 2013-11-29, 20:50   #288
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
mój mały boi się obcych, szczególnie mężczyzn, wczoraj na widok teścia się popłakał. Dzieci już rozpoznają swoich

szukam jakiejś fajnej sałatki z rukoli, robicie jakąś?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Piotruś dłuuuugo nie spał w dzień praktycznie wcale- godzina na cały dzień to już było super. Od jakiś 3 tygodni lubi przespać się w dzień, ale też właśnie zasypia tylko podczas karmienia butlą, jakby nie to to by nie spał
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:51   #289
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Stokrotko-jak karmie mm a Laula nie zasnie od razu po to kładę ją do lozeczka i daje smoka i kocyk.Bawi sie nim pod moim nadzor i w koncu pada i idzie w kimeeee

Ja tak z moja dzis probowalam i zdemolowala zawartość łóżeczka i potem wpadła w szal

Stary 2013-11-29, 20:52   #290
Rockyyy
Zakorzenienie

Krysiu-Laurka tez czasem zasypia bawiąc sie moja ręką. To tez jest sposób.

Karo; widzialam tego gimnastyka na FB

Stary 2013-11-29, 20:53   #291
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
ja zaczęłam odkładać małą do łóżeczka i się nauczyła sama zasypiać na początku wstawałam milion razy smoka podawać, ale po kilku dniach już nie wstaje. Jak ciężko jej zasnąć to siadam obok łóżeczka i daje jej rękę, ona ją chwyta i zasypia
Cytat:

dzięki dziewczyny za rady, tylko u nas smok odpada, mały go nie ciągnie wcale, kiedyś wpychałam mu czasami ale teraz już nie pamiętam kiedy go miał. Jak leży to zaraz się awanturuje więc go biorę i daję znowu cyca. Może spróbuję go przetrzymać trochę

Łukaszek
Stary 2013-11-29, 20:53   #292
d0tkaaa
Zakorzenienie

hej witam sie przy piwku

Dziecko spi,Tz ma wychodne ... Dorotka pije piwko i miala dokonczyc fotoksiazke ale nie mam weny wogole wiec nie robie mam 30 dni na jej zrobienie jeszcze..

co za wogole glupi pomysl komentowanie tytułów wątkow na plotkowym

Cynamonku strasznie sie ciesze nawet niewiesz jak Bardzo.. spedzicie swieta razem w domku i zapomnijcie na chwile o tym wszystkim ...!

Dziewczyny nie wariujcie z tym rozwojem rehabilitacja itp .. juz dawno mowilam ze nasza intuicja by nam podpowiedziala jakby cos bylo nie tak..
Sam ma racje..dzieci sie w swoim tepie rozwijaja jedne szybciej sie obracaja a drugie lapią za nozki ...

moja wogole najchetniej by siedziala ... jak trzymam ja na kolanach tak na pol lezaco to podnosi sie do siedzenia w bujaczku to samo nie mowiac o tym jak sie podnosi jak ja karmie eh.. i jak palaszuje rece o zesz w morde dwie rece wklada

powiedzcie mi chce kupic rodzicom ( i sobie...) kuchenke gazowo elektryczna tylko niewiem czy wybrac mastercook czy amice? ( tak,taka dobra coreczka jestem :P nasz piekarnik zepsuty a stwierdzilam ze na swieta zrobie ciasto z corką )

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:54   #293
Rockyyy
Zakorzenienie

Karo-szalona Hanna

Stary 2013-11-29, 20:54   #294
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ja tak z moja dzis probowalam i zdemolowala zawartość łóżeczka i potem wpadła w szal

Łukaszek
Stary 2013-11-29, 20:55   #295
fiazo
Zakorzenienie

Dobranoc ide zeby mieć siły na jutro

Synek
Stary 2013-11-29, 20:56   #296
Rockyyy
Zakorzenienie

Dotkaa-Laurka tak samo sie rwie do siadania.

Co do kuchenek to mamy Amice i jest wporzo

Stary 2013-11-29, 20:56   #297
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Serio odwiazala sobie ochraniacz, potem go jadla, robila swiece, zablokowała sie miedzy szczebelkami, obrocila sie w poprzek i rozpoczęła darcie

Stary 2013-11-29, 20:58   #298
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Serio odwiazala sobie ochraniacz, potem go jadla, robila swiece, zablokowała sie miedzy szczebelkami, obrocila sie w poprzek i rozpoczęła darcie

sprytna i zaradna dziewczynka z niej rośnie

Łukaszek
Stary 2013-11-29, 20:58   #299
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny za rady, tylko u nas smok odpada, mały go nie ciągnie wcale, kiedyś wpychałam mu czasami ale teraz już nie pamiętam kiedy go miał. Jak leży to zaraz się awanturuje więc go biorę i daję znowu cyca. Może spróbuję go przetrzymać trochę
hm chodzi o usypianie? bo nie doczytalam .. przepraszam moze jak nie da sie smoka mu wcisnąc to daj mu tetre do przytulenia sie .. kolo buzi a pozniej jak zasnie to ja biore ja ( znam hardcorów co zostawiaja to tetre na noc...) )

Wogole niewiem jak to jest ale jak sie pochwale Wam ze niunia ladnie spi w nocy!! to budzi sie i bajka mija;P

wczoraj sie pochwalilam ze przesypia super.. a dzis w nocy sie obudzila o 2 wiec juz Wam sie nie chwale sory:P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:58   #300
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Może spróbuj dać mu swoją rękę/palec do potrzymania, a drugą ręką głaszcz po główce?

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

Dziecko spi,Tz ma wychodne ... Dorotka pije piwko i miala dokonczyc fotoksiazke ale nie mam weny wogole wiec nie robie mam 30 dni na jej zrobienie jeszcze..

co za wogole glupi pomysl komentowanie tytułów wątkow na plotkowym

Cynamonku strasznie sie ciesze nawet niewiesz jak Bardzo.. spedzicie swieta razem w domku i zapomnijcie na chwile o tym wszystkim ...!

Dziewczyny nie wariujcie z tym rozwojem rehabilitacja itp .. juz dawno mowilam ze nasza intuicja by nam podpowiedziala jakby cos bylo nie tak..
Sam ma racje..dzieci sie w swoim tepie rozwijaja jedne szybciej sie obracaja a drugie lapią za nozki ...

moja wogole najchetniej by siedziala ... jak trzymam ja na kolanach tak na pol lezaco to podnosi sie do siedzenia w bujaczku to samo nie mowiac o tym jak sie podnosi jak ja karmie eh.. i jak palaszuje rece o zesz w morde dwie rece wklada

powiedzcie mi chce kupic rodzicom ( i sobie...) kuchenke gazowo elektryczna tylko niewiem czy wybrac mastercook czy amice? ( tak,taka dobra coreczka jestem :P nasz piekarnik zepsuty a stwierdzilam ze na swieta zrobie ciasto z corką )
1. Dobrze, że mi przymoniałaś - reds grejfrut ananas na mnie czeka w kuchni
2. Moja to samo! A z tymi rękami to jeszcze czasem smoka jak ma w buzi to sobie nim "jeździ" w prawo i w lewo - chyba zęby się zaczynają

31.07.2013 Basia!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości