Fotodepilacja czy laser diodowy? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-02, 17:18   #271
niebieska pantera
BAN stały

Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

Dziewczyny!
Mam do sprzedania zapłacony już zabieg depilacji laserowej (leserem typu Light Sheer) w Poznaniu, na obszar bikini lub pach lub twarz, tj, broda i wąsik! (niechciany prezent w postaci bonu)
Cena: jedynie 100 pln co jest nie lada gratką na light sheer!
Ważny 5 mc
Szczegóły mogę podać po kontakcie mailowym: adri_wega@op.pl

Edytowane przez niebieska pantera
Czas edycji: 2010-12-02 o 18:04
niebieska pantera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 17:33   #272
karina1121
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ariadnusia Pokaż wiadomość
Witam, pierwszy zabieg (w yasumi) miałam 15 listopada, natomiast kolejny wczoraj (1 grudnia). Następne zabiegi IPL+RF mam mieć 15 i 29 grudnia. Póki co zauważyłam, że włosy są trochę delikatniejsze i rzadsze, ale jakichś super widocznych efektów nie ma (choć niby na początku to normalne). Ogółem atmosfera była bardzo miła, a zabieg krótki i prawie bezbolesny

Zastanawiam się jednak czy odstępy czasu nie są zbyt krótkie, skoro większość osób tutaj napisała, że zabiegi robią co ok 4-6 tyg? Zależało mi na szybkich efektach i kosmetyczka stwierdziła, że 2-3tyg wystarczą w zupełności (planuję ok.4-5 zabiegów)... Nie chcę wyrzucić kasy w błoto. Może jednak warto trochę przystopować i umówić się na inny termin?

A jaki obszar depilujesz? przerwa jest mega krótka... jesli chodzi o bikini to czeka sie min 4tyg, nogi ok 6 tyg. Ale 2 tyg??? włoski chyba nigdzie nie rosną aż tak szybko zeby ten czas wystarczył do wejscia kolejnych włosków w stan odpowiedni do depilacji.... napisz proszę dokładniej czy po pierwszym zabiegu włoski Ci WYPADŁY? czy tylko zrobiły sie delikatniejsze? bo ja obserwowałam dokładnie moje nogi i widze ze wypadło ich troche i mam takie puste plamy bez włosków (jestem niezadowlona tylko dlatego ze mam wrazenie ze kosmetyczka sie "pozbyła" bo zeszło jej tylko godzine na całe nogi i chyba niezrobiła tego dokładnie..). Też depilowałam IPL+RF. Radzę Ci dość często golić włoski zeby je wzmocnic, efekt bedzie lepszy mocniejsze włoski lepiej "łapią" światło
karina1121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 17:35   #273
asia022
Raczkowanie

a ja polecam salon kosmedica. bede im wierna az po grób, maja swietny, dzialajacy!!!! laser, mila i fachowa obsluge!
asia022 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 18:05   #274
karolaw27
Raczkowanie

Dziewczyny, moze któraś miała podobny "problem"jak ja. W Expelos chodze na depilacje bikini. Byłam już na 6 zabiegach, ale mimo to mam miejsca, z których włosy nie wyszły jeszcze ani razu. Oczywiście stosuje sie do wszytskich zaleceń towarzyszącym tego typu depilacji, a te miejsca mam szczególnie dobrze za każdym razem naświetlane. Może, któras z Was mogłaby mi pomóc i podzielić się swoimi doświadczeniami.
pzdr
karolaw27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 19:42   #275
ariadnusia
Przyczajenie

Depiluję pachy. W międzyczasie golę je cały czas maszynką i wydaje mi się, że miejscami pojawiły się małe obszary w których włosy przestały rosnąć, a pozostałe stały się trochę delikatniejsze (przy goleniu nie mam już żadnych podrażnień i zacięć od maszynki tak jak kiedyś-a miałam dość grube, ciemne włoski). Mimo to wydaje mi się, że zabieg co 2 tyg to zbyt często, skoro niektórzy piszą, że efekty widzą dopiero po 3tyg od zabiegu...
ariadnusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 20:17   #276
karina1121
Przyczajenie

Cytat:
Depiluję pachy. W międzyczasie golę je cały czas maszynką i wydaje mi się, że miejscami pojawiły się małe obszary w których włosy przestały rosnąć, a pozostałe stały się trochę delikatniejsze (przy goleniu nie mam już żadnych podrażnień i zacięć od maszynki tak jak kiedyś-a miałam dość grube, ciemne włoski). Mimo to wydaje mi się, że zabieg co 2 tyg to zbyt często, skoro niektórzy piszą, że efekty widzą dopiero po 3tyg od zabiegu...
na pewno są za często! naprawdę tak Ci zależy na czasie? mimo wszystko ja bym zaczekała przynajmniej do 3-4tyg. ja robie nogi i pachy, nogi miałam umówione 6 tyg poźniej a z pachami miałam sama zaobserwować jak mi zaczną rosnąc NOWE włoski (nie te które zostały), każdy ma indywidualne cechy wiec mysle ze to rozsądne podejście U mnie to wygląda tak ze miałam naprawde dużą moc, chciałam sprawdzic efekt i przez 2 tyg nie goliłam pach. Z radościa zauważyłam że naprawde duuuuuuuuuuzo włosów wypadło (właściwie zostało kilka kępek), łydki tez nawet ok, uda troszke słabiej.. moze dlatego ze jaśniejsze włoski. Orientujesz sie jaką miałaś moc?
Stary 2010-12-02, 20:52   #277
ariadnusia
Przyczajenie

Na początku miałam niby średnią moc, teraz trochę większą (nie wiem dokładnie jaką, ale było bardziej czuć "mrowienie"). Nie wiem czy nie przenieść się na Light Sheer bo znalazłam fajną ofertę po okazyjnej cenie na 5 zabiegów... Tylko, że nigdzie prawie nie ma opinii o tym salonie i obawiam się też bólu, choć efekty na pewno są tego warte.

edit
Zaryzykowałam i zamówiłam bon na te zabiegi (pachy,bikini,łydki) Z umówionych wizyt na IPL będę musiała w takim razie zrezygnować.

Edytowane przez ariadnusia
Czas edycji: 2010-12-02 o 23:47

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 06:37   #278
pszczola2000
Rozeznanie

ja mam moc 29 a czasem 30 czegoś tam

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 09:25   #279
lady_gaba
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

witam,
jak w głównym temacie - okolice bikini i paszki. Szukam miejsca do depilacji w Krakowie. Szukałam w sieci, ale tyle tego znalazłam, że straciłam wiarę w to, że znajdę... Więc szukam opinii - ktoś to robił w Krakowie? Który gabinet polecacie. Zależy mi na efekcie i bezpieczeństwie... Czekam na podpowiedzi Pozdrawiam
lady_gaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 10:11   #280
asia022
Raczkowanie

Cytat:
Na początku miałam niby średnią moc, teraz trochę większą (nie wiem dokładnie jaką, ale było bardziej czuć "mrowienie"). Nie wiem czy nie przenieść się na Light Sheer bo znalazłam fajną ofertę po okazyjnej cenie na 5 zabiegów... Tylko, że nigdzie prawie nie ma opinii o tym salonie i obawiam się też bólu, choć efekty na pewno są tego warte.

edit
Zaryzykowałam i zamówiłam bon na te zabiegi (pachy,bikini,łydki) Z umówionych wizyt na IPL będę musiała w takim razie zrezygnować.

Przenies sie na light sheera koniecznie bo ipl to badziewie straszne!!!!!!!!!!!!!! I najlepiej znajdz gabinet gdzie dysponuja tez koncowka duet- najnowsza, do duzych partii ciala
Stary 2010-12-03, 11:14   #281
karina1121
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
ja mam moc 29 a czasem 30 czegoś tam

no ja miałam na pachy podobno 39 :O nie wiem jak to możliwe bo jak pytałam w innym salonie to poodbno mega duzo... i dlatego mam poparzenie.. nogi miałam 30 i mam kilka plamek po głowicy.. a Ty nie masz zadnych problemów ze skóra przy takiej mocy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 11:59   #282
pszczola2000
Rozeznanie

nie nic takiego nie mam, pytałam się ile klientki najwiecej wytrzymuja to mowila ze max to 31-32

Go włoski Go!

(70cm)

Stary 2010-12-03, 17:24   #283
cokolwiek76
Przyczajenie

Witam. Ja byłam na pierwszym zabiegu 4 listopada w Białymstoku (Papillon). Robiłam sobie łydki i twarz(broda wąsik na policzkach). Mają tam IPL+RF.Łydki - rewelacja! Początkowo wydawało mi się, że włoski rosną, więc ogoliłam po 2 tyg. Jednak włoski odrastają tylko w dwóch paskach po bokach łydek- tam gdzie pani najwidoczniej przeoczyła. po 3 tyg. włoski z przodu i tyłu łydek (te, które nie rosły) zaczęły wypadać ze skóry.Bródka niestety chociaż są czarne i mocne - rosną dalej. 8 grudnia idę na 2 zabieg. Dam znać o efektach.
cokolwiek76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 22:33   #284
ariadnusia
Przyczajenie

Mają tam końcówkę duet Mam nadzieję, że nie będzie mocno boleć...
Stary 2010-12-04, 09:37   #285
beltoko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cokolwiek76 Pokaż wiadomość
Witam. Ja byłam na pierwszym zabiegu 4 listopada w Białymstoku (Papillon). Robiłam sobie łydki i twarz(broda wąsik na policzkach). Mają tam IPL+RF.Łydki - rewelacja! Początkowo wydawało mi się, że włoski rosną, więc ogoliłam po 2 tyg. Jednak włoski odrastają tylko w dwóch paskach po bokach łydek- tam gdzie pani najwidoczniej przeoczyła. po 3 tyg. włoski z przodu i tyłu łydek (te, które nie rosły) zaczęły wypadać ze skóry.Bródka niestety chociaż są czarne i mocne - rosną dalej. 8 grudnia idę na 2 zabieg. Dam znać o efektach.
Ja tez korzystam z fotodepilacji w tym salonie. Jestem juz po 3 zabiegach no i faktycznie po każdym kolejnym zabiegu jest coraz fajniej, mniej włoskow. Jestem zadowolona. Więc i Tobie powodzenia i cierpliwości.....
beltoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 20:52   #286
Anjuna
Raczkowanie

Hej
chce skorzystać z promocji i wybrać się do Silk Touch w Lublinie
jestem ciekawa czy podziała na mnie...
chciałabym na bikini ale mam czarne kropki w tych okolicach i włoski mi wrastaja,więc z związku z tym nie będe mogła mieć zabiegu?
Ktoś był i może powiedzieć co i jak?

Anjuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 20:57   #287
mopik18
Przyczajenie

Red face Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

Cześć dziewczyny...

Przeczytałam cały wątek od deski do deski i naprawdę niezdrowo się napaliłam na ten zabieg. Szczególnie, że ceny są atrakcyjne (80 zł za depilację cukrową :x) i mój chłopak razem ze mną.

Pytanie brzmi- czy przy fotodepilacji można zostawić 'paseczek'? Nie przeżyję na zero. :C

Dwa- mam naprawdę mocne, szybko odrastające włosy. Czy efekt może być słabszy, czy to w ogóle ma znaczenie?

Z góry dziękuję, jestem prawie pewna, że się zapiszę na zabieg!
mopik18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 11:29   #288
beltoko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mopik18 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...

Przeczytałam cały wątek od deski do deski i naprawdę niezdrowo się napaliłam na ten zabieg. Szczególnie, że ceny są atrakcyjne (80 zł za depilację cukrową :x) i mój chłopak razem ze mną.

Pytanie brzmi- czy przy fotodepilacji można zostawić 'paseczek'? Nie przeżyję na zero. :C

Dwa- mam naprawdę mocne, szybko odrastające włosy. Czy efekt może być słabszy, czy to w ogóle ma znaczenie?

hej
Co do 1ego pytania: to śmiało, tak naprawdę to możesz zrobić jak Ci sie tylko podoba. Pytanie drugie: to nie ma żadnego znaczenia.
Powodzenia
beltoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 20:12   #289
leela25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anjuna Pokaż wiadomość
Hej
chce skorzystać z promocji i wybrać się do Silk Touch w Lublinie
jestem ciekawa czy podziała na mnie...
chciałabym na bikini ale mam czarne kropki w tych okolicach i włoski mi wrastaja,więc z związku z tym nie będe mogła mieć zabiegu?
Ktoś był i może powiedzieć co i jak?
Mi też wrastały zawsze włoski w okolicach bikini, robily mi sie krostki itd. i m.in. wlasnie dlatego zdecydowalam sie na depilacje laserowa, w takich przypadkach depilacja laserowa jest wlasnie wskazana tylko musisz odczekac co najmniej miesiac od ostatniej depilacji depilatorem czy woskiem tak zeby wloski zdazyly odrosnac - laser dziala na wloski juz wyrosniete. ja mialam juz dwie serie zabiegow na bikini i musze przyznac ze wyglada coraz lepiej, mam jeszcze slady po starych krostach /rankach ale przynajmniej nie robia sie juz nowe a wlosow coraz mniej pozdrawiam

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny...

Przy mocnych, grubych i ciemnych wlosach efekty sa wlasnie najlepsze takie wloski laser najlepiej "widzi"

leela25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 16:32   #290
asia022
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny...

Mozna zostawic paseczek i wtedy mowimy o bikini zwyklym ktorego koszt to okolo 300 zl, a efekt przy mocnych czarnych wlosach jest duzo lepszy niz przy jasnych!!! tylko jeden warunek: biala jak papier skora!!! wtedy efekt gwarantowany!!!
Stary 2010-12-07, 19:09   #291
bettyk83
Przyczajenie

Ok.
Skoro tak ustalasz Fakty, to powiedzmy też, że depilacja laserem LightSheer wcale też nie jest depilacją na całe życie. Ja akurat zanim poszłam na zabiegi to zorientowałam się jakie są różnice. Po epilacji LightSheerem włosy też odrastają powiedzmy po 8 latach. Ja znam osoby którym włosy po tym laserze odrosły po 5 latach. I kolejny fakt po epilacji IPL+RF włosy usuwane są na 2-5 lat czasem 8. To też zależy od osoby, rodzaju włosa, hormonów itd... Po tych 2 czy 5 latach trzeba zrobić 1 zabieg przypominający i znowu jest spokój na 2 czy 5 lat. I to nie jest na stałe? Może i nie, ale jeżeli Cie stać na zabiegi które kosztują 400-500zł za łydkę za jeden zabieg, 500-600zł za udo za jeden zabieg, a przy LightSheerze też trzeba zrobić serię 4-6 zabiegów, to ja dziękuję i robię sobie całą nogę za 139zł za zabieg w salonie SilkTouch w Siedlcach i jestem zadowolona. Stać mnie na taki luksus, żeby mieć spokój z włosami na kilka lat. Kupując pakiet 7 zabiegów w cenie 5 mam jeden zabieg za 99zł, a efekty są widoczne już po pierwszym zabiegu. Może i LightSheer jest skuteczny na trochę dłużej, ale na pewno jest duuużo droższy i nie każdego na niego stać.
bettyk83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 15:19   #292
inrock
Raczkowanie

Cześć,dziewczyny, jako nowa także chętnie podzielę się moim doświadczeniem w kwestii depilacji laserowej.Jestem po drugim zabiegu depilacji bikini laserem diodowym. Czeka mnie około pięciu zabiegów. Moja kosmetyczka nie ukrywała przede mną, że najlepiej będzie powtórzyć zabieg za rok, a potem znów za kilka lat, żeby się "przypomnieć".Z efektów jestem jak na razie bardzo zadowolona, laser to była dla mnie ostateczność, dlatego że mam grube i czarne włosy. Polecam natomiast włożyć sobie w uszy słuchawki z głośną muzyką na czas zabiegu, pomaga przetrwać,wyprzedza bodźce bólu w wyścigu do mózgu
Stary 2010-12-15, 12:46   #293
wki30
Przyczajenie

Hej dziewczyny.
Czy któraś z Was mogłaby mi polecic któryś salon w Białymstoku, w którym wykonują fotodepilacje?
Z tego co widzę po wpisach i w wyszukiwarce to najdłużej na rynku u nas jest salon "Papillon" i mają dobra opinie. Czy ktoras z Was kożysta z tego salonu?
Pozdrawiam
wki30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 13:51   #294
bartek_29
Przyczajenie

Nie jestem dziewczyną, ale polecam najlepiej jak zadzwonisz a wszystko Ci wytłumaczą i pokierują od samego początku do końca.
http://papillon.bialystok.pl/
bartek_29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 23:27   #295
martini87
Przyczajenie

W Białymstoku myślę, że najlepszy jest Papilon, ja jestem juz po 3 zabiegu na nogi, efekt bardzo fajny, ceny maja z tego co się orientowałam najlepsze, Pani bardzo miła i profesjonalnie podchodzi do sprawy, ja ogólnie jestem bardzo zadowolona
martini87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 13:04   #296
cokolwiek76
Przyczajenie

7 grudnia byłam na 2 zabiegu w Papillon B-k. Bródka mało się przerzedziła, łydki super. Jak się dowiedziałam, na brodzie pani użyła zwkłej końcówki IPL, i włoski najpierw co prawda wykruszały sę i wypadały ,ale potem odrastały - za pierwszym razem takie same czarne i mocne, po drugim razie połowa czarnych i mocnych, część jaśniejszych a część białych - boję się, że tych białych laser teraz "nie zobaczy". Na łydkach pani użyła końcówki IPL+RF -do dużych powierzchni i efekt jest rewelacja. Ta końcówka jest mocniejsza i pani bała się jej użyć na twarzy by nie poparzyć, bo nawet po zwykłej IPL skóra była mocno czerwona. Na 3 zabieg idę 5 I 2011. i na twarz pani ma użyć IPL+RF. Dam znać o efektach.
cokolwiek76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 14:05   #297
exotic smile
Raczkowanie

Kochani mam zamiar iść na depilację laserową, byłam na próbie już i kosmetyczka powiedziała mi, że 3 tyg przed depilacją nie mogę zażywać m.in witaminy C i A i teraz mam pytanie chodzi o te witaminy w tabletkach czy np owocach i innych produktach w których są te witaminy?
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 19:20   #298
agaapra
Raczkowanie

Witam,

Proszę o info od dziewczyn, które robiły depilację ipl+rf w nomasvello kilka miesięcy temu. Jak z efektami? Ile zabiegów wystarczyło? Zastanawiam się nad depilacją całych nóg i bikini w bydgoszczy pomiędzy laserem diodowym light sheer duo a nomasvello ipl+rf.
agaapra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-03, 08:32   #299
pszczola2000
Rozeznanie

w Wawie w nomasvello jest sam IPL, bez RF, i wydaje mi się że w każdym salonie tej sieci tak jest, choć mogę się mylić.

Go włoski Go!

(70cm)

Stary 2011-01-04, 18:24   #300
bettyk83
Przyczajenie

w novello na pewno mają epilację tylko IPL. Myślę że IPL wzmocnione Falami Radiowymi (IPL+RF) daje dużo lepsze efekty - porównywalne z LightSheerem a jest w przystępnej cenie
bettyk83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości