|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub za 3 tyg. Czy jest powód żeby odwołać ?
Cytat:
) ,to za mało,żeby się z nim wiązać ,nie wyszłabym za kogos,kto nie jest dobrym człowiekiem po prostu,dla rodziny,znajomych,współpr acowników,bo ryzyko że bycie miłym mu się odwidzi kiedy uzyska to co chce jest spore.Druga rzecz ,Ewa_Am pisała ,ze wczesniej między jej narzeczonym a synem było ok,coś się popsuło. I to mnie tez niepokoi. Popsuło się ot tak?
|
|
|
#272 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
rozwiązanie: nie zostawiać syna pod opieką partnera, niech ktoś inny się nim zajmuje i goni go do książek. nie wiem czemu autorka w ogóle doprowadza do sytuacji, w której partner ma sprawować opiekę nad jej synem, skoro wynikają z tego same problemy
|
||
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciągle nie wiemy czy autorka i jej narzeczony mieszkają razem,jeśli tak to od kiedy? Według mnie również obie wersje się pkrywają, abstrahując już od tego kto pobił młodego,to panowie zwyczajnie nie chcą i nie umieją się dogadać.Jeden zamiast rozmawiać to krzyczy,drugi odbiera to jako czepianie (i w sumie się nie dziwię).
|
|
|
#274 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze, to jakby mi facet obcy kazał się uczyć i próbował zakazywać wyjścia z domu, to też bym się buntowała, jakbym te naście lat miała. Matka niech wychowuje, owszem, nielubiany partner matki( z którym ta jest dwa lata, a mieszka nie wiemy ile, i w dodatku nie ma autorytetu), lepiej niech się w tatę nie bawi.
książki: 12 filmy: 70 "Epidemia" Robin Cook miesiąc z hula hop: 2/30 Edytowane przez Pestka88 Czas edycji: 2013-12-11 o 12:34 |
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga rzecz ,która mnie dziwi -facet dzieci nie chce i nie lubi a wchodzi w związek z dzieciatą,do tego ma zapędy do tatusiowania.
|
|
|
#277 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Bo raz że szczyl ma słuchać, a zaraz, że duży jest i nie potrzebuje niańki. Skoro nie potrzebuje niańki, to nie musi słuchać.W ogóle dziwi mnie "słuchanie" partnera matki przez licealistę. Słuchać "wujka" i pyskować to może 8-latek, z 17-latkiem się po prostu gada, bo to prawie dorosły człowiek który za chwilę będzie sam o sobie decydował.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie wracam z synem z przychodni. Lekarka obejrzała go dokładnie i stwierdziła, że siniaki są ewidentnie od pobicia, od uderzeń pięścią najpewniej. Stwierdziła, że część siniaków jest świeża, a część jest starych które napewno powstały wcześniej niż przedwczoraj. Rozmawiałam z nim, mówi że mój partner wcześniej też go bił, ale wstydził się i bał mi o tym powiedzieć. Nie chcę mi się to mieśćić w głowie że tak może być. Przecież chyba bym coś wcześniej zauważyła. Z drugiej strony nie mieści mi się też, że byłby w stanie taką historyjkę wymyśleć żeby nie dopuścić do naszego ślubu. |
||||
|
|
|
|
#279 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
młody ma siniaki stare i świeże co wskazuje na regularne bicie ,raczej watpie ze co jakis czas leją się z kumplami po brzuchu na początku kontakty między nimi były ok ,pozniej coś się popsuło ,moze wlasnie po pierwszym uderzeniu? To,ze między Twoim narzeczonym a synem na początku było dobrze obala wg mnie teorię,ze jest wkurzonym małolatem,który nidy nie zaakceptuje nikogo u Twojego boku. Z poprzednią partnerką rozstał się po 7 latach bo chciała dziecka ,a związał się obecnie z osobą mającą dziecko. Dziwne.
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to, wg mnie, nawet nie musza sie do siebie odzywac przebywajac w domu, ale moze facet za bardzo sie wkrecil w tatusiowanie O siniakach nie mowie, bo szlag mnie trafia. Obojetnie kto go bije, to po prostu niedopuszczalne.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-12-11 o 13:21 |
|
|
|
|
|
#282 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
jak miałam 16 lat, to z matką nie rozmawiałyśmy tylko się na siebie darłyśmy. ja krzyczałam, bo aż się gotowałam w środku, ona krzyczała wyprowadzona przez moje wrzaski z równowagi. nie potrafiłyśmy rozmawiać, no i co, możecie mówić, że moja matka nie potrafiła mnie wychować, że była złą matką, ale sorry - to ja byłam problemowa w tamtym okresie, a nie ona. znałam wielu takich jak synalek autorki, a i sama nie byłam przykładem idealnego nastolatka... Cytat:
ja sama miałam masę sposobów na wyprowadzenie z równowagi moich rodziców, wielokrotnie były wrzaski, doprowadzałam mamę do takiego stanu, że ze łzami w oczach wychodziła z mieszkania, bo już nie mogła znieść tego co krzyczę. kurde no, jest mi wstyd strasznie i przeprosiłam ją szczerze za to jak tylko dojrzałam żeby zrozumieć co robiłam.. ale to nie zmienia faktu, że potrafiłam doprowadzić każdego dorosłego, którego znałam, do ogromnej złości.. mało kto jest tak opanowany, żeby nie reagować. Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#283 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#284 | |
|
Konto usunięte
|
czyli co, po pół roku spotykania się z facetem przywlokłaś go do domu? sorry, za takie obskurne słownictwo, ale czy skonsultowałaś to z synem? czy syn wyraził chęć mieszkania z obcym facetem?
Cytat:
nie przesadzasz trochę? w tym wieku powinien już sobie dawać radę sam w domu.
|
|
|
|
|
|
#285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To tak jakby osoba niecierpiąca psów wprowadziła się do psiarza licząc,ze pies za parę lat zdechnie.
|
|
|
#286 | |||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tu coraz bardziej coś śmierdzi, znaczy w wątku.
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#289 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak, po pół roku spotykania się z partnerem wprowadził się do nas, ale syn nie miał wtedy nic przeciwko. Jak wspomniałam wcześniej był moment że się polubili i wychodzili sobie gdzieś razem. Niewiem czemu to się posypało jakiś czas temu. |
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Autorka nie wygląda na osobę głupią a nic nie zrobiła z tym, że dziecko źle zniosło rozwód ale jednocześnie tak temu dziecku matkuje, że boi się starego konia samego w domu zostawić. Facet mówi rzeczy, które powinny zaalarmować, a ona nic, spokój i "mnie on dobrze traktuje" a poza tym po pól roku znajomości z nim zamieszkała
itdJakieś to takie miejscami niespójne
|
|
#291 |
|
Konto usunięte
|
moja kolezanka poznala faceta za granica gdzie przyjechala do pracy,sprowadzila swojego 19 letniego syna do siebie-do nich-bo mieszkali razem.
syn nie znal ojca(zmarl kiedy byl maly),absolutnie nie umial dogadac sie z partnerem matki,klotnie wyzwiska byly na porzadku dziennym nie koniecznie przy mojej kolezance ale glownie kiedy zostawali sam na sam(a ona pracowala do pozna)wypominal ze utrzymuje nieroba ze on jest u niego i jak mu sie nie podoba to moze wypier... spowrotem do polski. pewnego dnia po takiej klotni chlopak wyszedl z domu... nigdy nie wrocil,znalezli go 2 dni pozniej.powiesil sie ...jej jedyny syn.. nigdy nie zignorowalabym tego co twoj syn ci powiedzial. moja kolezanka do dzis wypomina sobie ze byla taka slepa nie jest juz soba jest wrakiem czlowieka. Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2013-12-11 o 13:58 |
|
|
|
|
#292 | |||||
|
Konto usunięte
|
dobra, no to jesteś super, podziwiam.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2013-12-11 o 14:00 |
|||||
|
|
|
|
#293 |
|
Konto usunięte
|
co ty masz z tym psychologiem?
gdyby mnie ktos na sile do psychologa zaprowadzil nic by sie ode mnie nie dowiedzial. psycholog nic od niego nie wyciagnie jak on nie bedzie chcial.najpierw powinna sama z synem porozmawiac zabrac go na jakis wyjazd i sprobowac zrobic wszystko aby dzieciak sie otworzyl a nie do psychologa go wozic to nie jest jakis maluch ktory bedzie ci obrazki rysowal a psycholog powie co on naprawde mysli. relacja matka-syn tutaj jest zaburzona i matka powinna zrobic wszystko aby przywrocic rownowage. wiazac sie z kobieta z dzieckiem biezesz sobie odpowiedzialnosc na wiele lat a moze nawet i cale zycie,chlopak ma tylko 16 lat jeszcze dluga droga do usamodzielnienia nie kazdy w polsce nawet kiedy zacznie pracowac odrazu wyprowadza sie od rodzicow nie kazdego na to stac wiec jej partner powinien zalozyc ze bedzie jeszcze dlugo ogladal jej syna kazdego dnia. mieszkacie razem u ciebie? |
|
|
|
|
#294 | |
|
Przyczajenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;44112771]
nigdy nie zignorowalabym tego co twoj syn ci powiedzial. moja kolezanka do dzis wypomina sobie ze byla taka slepa nie jest juz soba jest wrakiem czlowieka.[/QUOTE] Nie zignoruję tego napewno. Nie zostawię sytuacji tak jak jest. Najważniejsze dla mnie to teraz wyjaśnić czy syn mówi prawdę czy zmyślił historyjkę. Być może ja też byłam ślepa, nie jestem idealna. Cytat:
U nas jest taka zasada że jak odrobi wszystkie lekcje i się nauczy to może iść do kolegów. I nie proszę partnera żeby go pilnował. |
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wiesz w ogóle jakie kretyńskie pomysły mają dzieciaki w tym wieku? sama pamiętam ze szkoły, że faceci ciągle wymyślali świetne zabawy pt. 'tłuczmy się ile wlezie' i serio, skoro dzieciak jest pierwszy do wagarów i innych takich, to szczerze wątpię, że nie powiedziałby matce o regularnym biciu przez jej faceta ![]() może teraz facet autorki powiedział co myśli na temat takiego zachowania, a durny dzieciak wymyśla teraz bajeczki, bo mu się nie spodobało, że ktoś nim próbuje 'rządzić' i wcale bym się nie zdziwiła gdyby tak było
|
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1. albo wymagasz od partnera żeby pilnował tej zasady kiedy ciebie nie ma, i jednocześnie wtedy uświadamiasz syna, że partner będzie tego pilnował i zwracał mu uwagę 2. albo zwalniasz partnera od wszelkich obowiązków wobec twojego syna i wtedy: a) albo sama wyciągasz konsekwencje wobec syna na podstawie tego co o jego zachowaniu mówi ci partner [który sam nie ingeruje w wychodzenie syna, nie sprawdza mu lekcji, etc] b) albo nikt nie wyciąga wobec syna konsekwencji i syn wychodzi gdzie chce, jak chce, kiedy chce i bez względu na [nie]odrobione lekcje Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2013-12-11 o 14:19 |
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli nie lubi dzieci to uwazasz,ze tylko własne biologiczne by mu przeszkadzało,a obce jest ok? Z reguły jest dokładnie odwrotnie. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4411306 7]co Ty za bzdury wypisujesz, brak słów ![]() wiesz w ogóle jakie kretyńskie pomysły mają dzieciaki w tym wieku? sama pamiętam ze szkoły, że faceci ciągle wymyślali świetne zabawy pt. 'tłuczmy się ile wlezie' i serio, skoro dzieciak jest pierwszy do wagarów i innych takich, to szczerze wątpię, że nie powiedziałby matce o regularnym biciu przez jej faceta ![]() może teraz facet autorki powiedział co myśli na temat takiego zachowania, a durny dzieciak wymyśla teraz bajeczki, bo mu się nie spodobało, że ktoś nim próbuje 'rządzić' i wcale bym się nie zdziwiła gdyby tak było [/QUOTE]trochę grzeczniej proszę autorka napisała,ze jej syn nie wdaje się w bójki,jego koledzy to tez nie towarzystwo tego typu a to,ze młody wagaruje nie jest równoznaczne z tym,że ma dobry kontakt z matką,skąd ten pomysł? moze prędzej powiedział to własnie kolegom z którymi zerwał się z lekcji
|
|
|
#298 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a może postanowił zaryzykować skoro dobrze się z młodym dogadywał, nie wiadomo.
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
możliwe,tylko jednak niespójne,jak mnie wkurzają koty czy jakiś światopogląd to nie zwiąże się z osobą dla której te rzeczy są ważne
|
|
#300 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() może on nie lubi małych dzieci, więc nastolatek nie był przeszkodą w związaniu się z taką kobietą. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

) ,to za mało,żeby się z nim wiązać ,nie wyszłabym za kogos,kto nie jest dobrym człowiekiem po prostu,dla rodziny,znajomych,współpr acowników,bo ryzyko że bycie miłym mu się odwidzi kiedy uzyska to co chce jest spore.

a może postanowił zaryzykować skoro dobrze się z młodym dogadywał, nie wiadomo.