Nasz świat BDSM - cz. II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-23, 10:06   #271
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Masochistki - nasz świat BDSM II

Dobra, wiem, ze to offtop - mozemy przejsc na PW jak wolisz, ale jeszcze coś napiszę: nie wiem, jak to wyglada u Ciebie, ale w Polsce to też jest chore.

Koleżanka z liceum, niewierząca, dwoje dzieci. Dziecka po urodzeniu nie ochrzciła. A teraz córka ma lat 8 (wiek komunijny) i żeby nie mieć nieprzyjemnosci w szkole, prędziutko jaochciła w kosciele i na lekcje religii w szkole posyła. I nawet nie chodzi o to, ze na takim za.dupiu jak w moim mieście nei ma co liczyc na etykę jako zamiennik religii, tylko o to, ze "co ludzie powiedzą" i "jak ona siebędzie czuła, jak wszystkie dzieci pójdą do komunii a ona nie?". Bo co? Bo prezentów nie dostanie? Dla mnie to jest chore, pomijajac hipokryzję.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

A, Greya nie czytałam i nie zamierzam - wystarczą mi opinie innych, zeby mnie wystarczajaco zniechęcić.
Stary 2013-12-23, 10:09   #272
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
, ze "co ludzie powiedzą" i "jak ona siebędzie czuła, jak wszystkie dzieci pójdą do komunii a ona nie?". Bo co? Bo prezentów nie dostanie? Dla mnie to jest chore, pomijajac hipokryzję.[COLOR="Silver"]
.
Znam to . Ja w czwartek bylam awanture zrobic w szkole bo przeciez zaznaczylam ze dziecko ma mi na religie nie chodzic a ona mi zaczyna modlitwe recytowac i Jezusa namalowanego przynosi do domu . Moj maz wlasnie jest w trakcie uniewaznienia chrztu,komunii i bierzmowania. Za to moja tesciowa sobie tatuaz swietej zrobila na lydce
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 10:12   #273
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Dla każdego coś miłego a jakiej swiętej?
Stary 2013-12-23, 10:17   #274
paulinika
Zakorzenienie

Wiesz ze ja nawet nie wiem jak ona sie nazywa, jedynie to ze jej oczy wydrapali i byla swieta niewidomych. Santa Lucia, normalnie leje ze smiechu jak jej sie cos zgubi albo cos i ona Santa Lucia, Santa Lucia pomoz mi to znalesc, na kolanach
Stary 2013-12-23, 10:17   #275
paulinika
Zakorzenienie

O to i i ona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 103a.jpg (24,1 KB, 56 załadowań)
Stary 2013-12-23, 11:01   #276
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Znam to . Ja w czwartek bylam awanture zrobic w szkole bo przeciez zaznaczylam ze dziecko ma mi na religie nie chodzic a ona mi zaczyna modlitwe recytowac i Jezusa namalowanego przynosi do domu . Moj maz wlasnie jest w trakcie uniewaznienia chrztu,komunii i bierzmowania. Za to moja tesciowa sobie tatuaz swietej zrobila na lydce
Mój facet chodził na religię kilka lat i był niewierzący.Niedługo będzie miał Chrzest chodzimy razem do kościoła,cieszę się,że tak to się potoczyło bo nie chciałam by udawał czy robił to ze względu na mnie a sam z siebie uwierzył.
Mimo tego,że jestem wierząca to takie tatuaże to dla mnie już gruba przesada.

Aj pieką mnie sutki jeszcze po wczoraj :/
Stary 2013-12-23, 11:44   #277
Elena1603
Raczkowanie

Cytat:

Ja przeczytalam wszystkie tomy,ale no powiedzcie mi idzie praktykantka na spotkanie i miliarder sie w niej zakochuja To w zyciu realnym sie nie dzieje . A tam bylo cos o seksie oralnym? Bo niepamietam.

Twierdze ze wszystko z umiarem jest dla ludzi.
Było o seksie oralnym... jak ona pierwszy raz w życiu robiła loda i to było idealne, sperma słodka, głębokim gardłem się nie krztusiła... takie tam bajki

a co do religii... ja rozstałam się definitywnie z kościołem jak pewien ksiądz będąc po kolędzie powiedział że muszę się modlić o dobrego męża i słuchać ojca bo w przeciwnym razie pójdę do piekła...
Elena1603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-23, 11:47   #278
Vallarr
Raczkowanie

GG do Vallarr Send a message via Skype™ to Vallarr

Ależ od wczoraj wątek ożył Ale się cofnę odrobinę.
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Nigdy nie nazwalabym ulegla takiwj ktora ustala scenariusz. Facet wykonije i ot wielka sesja. Albo bezpieczne slowo..
Moze to i dobre przy jednorazowym seksie ale nie w dluzszym ukladzie..
Scenariusz - racja, reszta posta - pełna racja, ale z bezpiecznym słowem czy tokenem przy kneblu będę się upierał, że to podstawa. W każdej relacji zawierającej elementy bdsm.

Znam takie suki, które zawsze, ale to zawsze chcą więcej, mocniej, ostrzej i naprawdę trzeba wtedy kontrolować się niesamowicie, by nie zrobić poważnej krzywdy. Gdybym jeszcze w trakcie miał się zastanawiać czy przypadkiem te wszystkie "nie", krzyk bólu, urywane jęki i błagalne spojrzenie nie oznaczają prawdziwego "nie", to bym chyba zwariował. Przy haśle mam 99,99% pewności i nie przejmuję się dodatkowym problemem.

Te wszystkie "znamy się doskonale i nie ma sensu", "zawszę chcę, wytrzymam wszystko", albo "przecież nie zrobi mi krzywdy" - są fajne, póki jest idealnie. Ale wystarczy jedna zła sytuacja i obie osoby mogą to poważnie odchorować. Suka, która wyśmiewa ideę hasła lub używa go w ramach gry wstępnej (!) jest w zasadzie do odstrzału, ja chcę się bawić bezstresowo.

Naprawdę poczucie "jestem taka hardcore, hasło jest dla leszczy" warte jest choćby minimalnego ryzyka dla suki? Dla mnie ni cholery.
Vallarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 11:55   #279
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Vallarr, i ja się z Tobą zgadzam w 100%

Zaufanie to podstawa, ale trudno się zastanawiać w czasie naprawdę ostrej sesji, czy to "nie" znaczy "nie", czy jest częścią gry. Po to jest hasło. Jasne, ze jak mnie zaboli to będę protestować, pytanie - czy będę prostestować, bo to juz dla mnie naprawdę za dużo, czy dlatego, ze to podniecajace być zdana na łaskę i niełaskę Pana? Obydwoje musimy wiedzieć, kiedy to jest na serio.

A jeszcze się chciałam odnieść do czegoś, co chyba Pati wcześniej napisała - też nie rozumiem, o co chodzi z tym szacunkiem w seksie. Szacunku to ja wymagam na co dzień, natomiast jeśli juz idę z kimś do łóżka to ma nam obydwojgu być dobrze. A co bedziemy robili, zeby tę satysfakcję osiągnąć, to już naprawdę całkiem insza inszość. Od tyłu, od przodu, w pozycji klęczącej czy jakiejkolwiek innej.
Stary 2013-12-23, 12:21   #280
paulinika
Zakorzenienie

Myslenie ze jest sie gorszym bo powiedzialo sie haslo to jest naprawde glupie...Roznica jest w tym gdy w lozku facet Cie szarpie za wlosy czy uderzy Cie w twarz w podnieceniu a roznica jest w tym ze dostaniesz w twarz bo zupa nie dosolona.
Stary 2013-12-23, 15:58   #281
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Vallarr Pokaż wiadomość
Ależ od wczoraj wątek ożył Ale się cofnę odrobinę.

Scenariusz - racja, reszta posta - pełna racja, ale z bezpiecznym słowem czy tokenem przy kneblu będę się upierał, że to podstawa. W każdej relacji zawierającej elementy bdsm.

Znam takie suki, które zawsze, ale to zawsze chcą więcej, mocniej, ostrzej i naprawdę trzeba wtedy kontrolować się niesamowicie, by nie zrobić poważnej krzywdy. Gdybym jeszcze w trakcie miał się zastanawiać czy przypadkiem te wszystkie "nie", krzyk bólu, urywane jęki i błagalne spojrzenie nie oznaczają prawdziwego "nie", to bym chyba zwariował. Przy haśle mam 99,99% pewności i nie przejmuję się dodatkowym problemem.

Te wszystkie "znamy się doskonale i nie ma sensu", "zawszę chcę, wytrzymam wszystko", albo "przecież nie zrobi mi krzywdy" - są fajne, póki jest idealnie. Ale wystarczy jedna zła sytuacja i obie osoby mogą to poważnie odchorować. Suka, która wyśmiewa ideę hasła lub używa go w ramach gry wstępnej (!) jest w zasadzie do odstrzału, ja chcę się bawić bezstresowo.

Naprawdę poczucie "jestem taka hardcore, hasło jest dla leszczy" warte jest choćby minimalnego ryzyka dla suki? Dla mnie ni cholery.
Nie mowie o byciu hardcorem. Fakt, jesli ktos bawi sie bardzo ostro to fakt ze slowo klucz jrst nawet wskazanr. Ale jakos tak nie po mojemu. Ale moze ja sie bawie delikatniej? Krew sie nie leje, kosci nie pekaja. Ja mu ufam. ..

Czekam na sobote! Mam prezent dla pancia

Co do religii. Rodzina nie wierzy, ja nie, cora nie ochrzczona, partner moj rowniez anty. Nikt nigdy mnie nie wysmiewal ze nie chodze na religie itd. Ale jak zechce-proszr bardzo nikomu nic nie bronie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-12-23 o 16:01
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-23, 20:04   #282
azbra
Raczkowanie

Cytat:
Nigdy nie nazwalabym ulegla takiwj ktora ustala scenariusz.
fakt moze nie jestesmy z Panem mezem super zaawansowani ...
ale ja juz ktorys raz wymyslam sesje ... przygotowuje mu ja ... robie to jako prezent ... wiem co on lubi i co by chcial zrobic ... daje ogolny zarys ... reszta zalezy od niego ...
dla mnie to prezent ...
azbra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 21:11   #283
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mowie o byciu hardcorem. Fakt, jesli ktos bawi sie bardzo ostro to fakt ze slowo klucz jrst nawet wskazanr. Ale jakos tak nie po mojemu. Ale moze ja sie bawie delikatniej? Krew sie nie leje, kosci nie pekaja. Ja mu ufam. ..
Widać jak bardzo się w intensywności swoich zabaw różnimy. Dla Ciebie jak krew się leje podczas seksu to już hardkor?
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 22:25   #284
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Widać jak bardzo się w intensywności swoich zabaw różnimy. Dla Ciebie jak krew się leje podczas seksu to już hardkor?
Nieee. Do krwi nic nie mam nie wiem co nazwalabym hardem. Oo to co mowilam kiedys-odvinanie sutkow suce by jyz nie czula nigdy przyjemnosci. I takie trwale okaleczanie.. Trwalr mocne okaleczanie bo blizny itd tez akceptuje..
Ja zwykle ufalam tym ktorym dawalam
Teraz z partnerem juz w ogole ok i w bezpieczne slowo sie nie bawie.. I tyle.

Ile par tyle odmian seksu i chyba kijowym jest stwierdzenie jednak, iz slowo klucz jest be. Jest be jak sie nie jest pewnym-teraz sprecyzowalam. Mogr pol sesji krzyczec 'nie, przestan, skoncz' ale prawdziwe 'nie' jest zawsze zrozumiale..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-12-24, 08:59   #285
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Zazdroszczę umiejętności czytania w myślach.....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-24, 09:39   #286
axella
Zakorzenienie

GG do axella

To nie czytanie w myslach ale jakies tam poznanie.
Jak mowilam widocznie bawie się na tyle lajtowo, ze nie musze sie zabezpieczac slowem..

I juz, wyraziłam tylko swoje zdanie nie trzeba być nie milym

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-12-24, 10:01   #287
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

To było do mnie? Trochę już na tym świecie zyję, i jeszcze nie spotkałam faceta, który potrafiłby czytać w moich myślach - nie tylko w sytuacjach erotycznych.

W związku z czym zazdroszczę - bo ja np. jeśli chcę, zeby facet mnie popieścił tak a nie inaczej, to mu o tym mówię, nie czekajac aż się domyśli. Podobnie w trakcie sesji - nie wydaje mi się,zeby w stanie wysokiego podniecenia facet był stanie jasnowidzieć, kiedy suka mówi "nie" "bo nie" a kiedy naprawdę ma juz dość. I mimo całego mojego doświadczenia nie spotkałam takiego, który czytałby mi w myślach - czego akurat w danym momencie pragnę.

PS. Ja również wyraziłam tylko swoje zdanie - podobno od tego jest forum. Przy czym wyraziłam je w sposób nie obrażajacy nikogo....
Stary 2013-12-24, 10:13   #288
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę już na tym świecie zyję, i jeszcze nie spotkałam faceta, który potrafiłby czytać w moich myślach - nie tylko w sytuacjach erotycznych.
Dlatego tak lubię kochać się z kobietami
Cytat:
Podobnie w trakcie sesji - nie wydaje mi się,zeby w stanie wysokiego podniecenia facet był stanie jasnowidzieć, kiedy suka mówi "nie" "bo nie" a kiedy naprawdę ma juz dość.
To prawda, dlatego ustala się słowo klucz. Tylko że w praktyce czasem mając nawet naprawdę dość go się nie używa. Chce się wytrzymać sesję do końca
Stary 2013-12-24, 10:20   #289
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
W związku z czym zazdroszczę - bo ja np. jeśli chcę, zeby facet mnie popieścił tak a nie inaczej, to mu o tym mówię, nie czekajac aż się domyśli.
Ja to bym chyba umarla jesli bym miala czekac az moj sie czegos domysli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-24, 10:21   #290
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Dlatego tak lubię kochać się z kobietami
To ja jakieś złe doświadczenie miałam, bo do dziś jedyne skojarzenie, jakie mam na myśl o seksie z kobietą to "o matko, i mężczyźni tak muszą cały czas...!"

Cytat:
To prawda, dlatego ustala się słowo klucz. Tylko że w praktyce czasem mając nawet naprawdę dość go się nie używa. Chce się wytrzymać sesję do końca
Wiem. Ja nigdy nie uzyłam, ale uważam jego istnienie za zasadne.
Stary 2013-12-24, 10:37   #291
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
To ja jakieś złe doświadczenie miałam, bo do dziś jedyne skojarzenie, jakie mam na myśl o seksie z kobietą to "o matko, i mężczyźni tak muszą cały czas...!"
Ja obecnie w otwartym związku z kobietą i dobrze mi
Cytat:
Wiem. Ja nigdy nie uzyłam, ale uważam jego istnienie za zasadne.
Przy wspomnianym fistingu analnym miałam wrażenie, że dupę mam rozerwaną na strzępy, ale wytrzymałam
Cytat:
Moj maz wlasnie jest w trakcie uniewaznienia chrztu,komunii i bierzmowania.
Pau, tak z ciekawości offtopując (może mi kiedyś pisałaś, ale nie pamiętam) a Ty po apostazji?
Stary 2013-12-24, 10:55   #292
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Pati opowiedz coś więcej o tym fistingu?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 11:00   #293
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Pau, tak z ciekawości offtopując (może mi kiedyś pisałaś, ale nie pamiętam) a Ty po apostazji?
O, ja bym się dołączyła do tego offtopa. Bo kiedyś czytałam wypowiedź jakiegoś przedstawiciela KK, który mówił, ze dla nich akt apostazji i tak nie ma znaczenia.... i chyba tylko dlatego osobiście sie jeszcze nie wypisałam z tego towarzystwa.....
Stary 2013-12-24, 11:08   #294
patiasym
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;44280102]Pati opowiedz coś więcej o tym fistingu?[/QUOTE]
No cóż; zabawa "ile palców zmieścisz w dupsku" skończyła się jak się skończyła Dużo lubrykanta, wino, rozluźnienie, dobre zioło Dłoń była kobieca, ale i tak jak najszersza jej część przechodziła przez odbyt, to myślałam, że pękam. Po wśliźnięciu się do środka było tylko niesamowite uczucie wypełnienia. I myśl o drodze dłoni w drugą stronę ale po paru razach jesteś tak luźna, tak że można dosłownie "boksować". Potem tylko fajnie dochodzi się do siebie - czujesz się cała "otwarta" jeśli wiesz co mam na myśli
Stary 2013-12-24, 11:12   #295
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
No cóż; zabawa "ile palców zmieścisz w dupsku" skończyła się jak się skończyła Dużo lubrykanta, wino, rozluźnienie, dobre zioło Dłoń była kobieca, ale i tak jak najszersza jej część przechodziła przez odbyt, to myślałam, że pękam. Po wśliźnięciu się do środka było tylko niesamowite uczucie wypełnienia. I myśl o drodze dłoni w drugą stronę ale po paru razach jesteś tak luźna, tak że można dosłownie "boksować". Potem tylko fajnie dochodzi się do siebie - czujesz się cała "otwarta" jeśli wiesz co mam na myśli
czad. juz mi sie podoba a nigdy nie probowalam.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 11:27   #296
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Opis idealny hehhe

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-12-24, 11:33   #297
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ja nie, bo musialabym zalatwiac wszystkie papiery w Polsce a nie mialam nigdy okazji. Ja juz chyba z 10 lat nie bylam w kosciele. Nie, klamie, bylam na chrzcinach siostrzenicy ale siedzielismy z tylu nie uczestnilismy. Ja mam tylko chrzest i komunie. Za to moj maz do kolekcji ma chrzest satanistyczny , mlody i glupi byl.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
O, ja bym się dołączyła do tego offtopa. Bo kiedyś czytałam wypowiedź jakiegoś przedstawiciela KK, który mówił, ze dla nich akt apostazji i tak nie ma znaczenia.... i chyba tylko dlatego osobiście sie jeszcze nie wypisałam z tego towarzystwa.....
W sumie akt apostazji tutaj znaczy tylko ze nie wliczaja Cie do tych opini i testow i procentow wierzacych w statystykach.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-24, 12:20   #298
kikunga
Zadomowienie

To ja Was zaskoczę bo mój genialnie czyta mi w myślach robi to co chcę nawet te same pozycje mamy ochotę,uwielbiam to bo chociaż otwarcie rozmawiamy o seksie(krytykujemy siebie) to fajnie jest po prostu cieszyć się i nie myśleć a On i tak zrobi co chcę w danej chwili.
Z zwykłych czynnościach też,mówimy to samo,przynosi mi coś co chcę nawet jak nie powiem,często nawet te same potrzeby fizjologiczne w jednym czasie mamy
Niemal za każdym razem jak kupimy prezenty to jest tak,że leży w szafce a On mi mówi,że niedługo kupi;wczoraj przebiło już wszystko bo już pakował do koszyka to samo co ja Mu kupiłam
Stary 2013-12-24, 12:23   #299
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez kikunga Pokaż wiadomość
To ja Was zaskoczę bo mój genialnie czyta mi w myślach robi to co chcę nawet te same pozycje mamy ochotę,uwielbiam to bo chociaż otwarcie rozmawiamy o seksie(krytykujemy siebie) to fajnie jest po prostu cieszyć się i nie myśleć a On i tak zrobi co chcę w danej chwili.
Z zwykłych czynnościach też,mówimy to samo,przynosi mi coś co chcę nawet jak nie powiem,często nawet te same potrzeby fizjologiczne w jednym czasie mamy
Niemal za każdym razem jak kupimy prezenty to jest tak,że leży w szafce a On mi mówi,że niedługo kupi;wczoraj przebiło już wszystko bo już pakował do koszyka to samo co ja Mu kupiłam
To u mnie podobnie. Zanim zdazylabym powiedziec "uderz mnie" mialabym juz bolacy policzek

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-12-25, 17:11   #300
slaaave13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kikunga Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że te będą chociaż lepsze
no nie bylo wyjątkowo tak zle

Cytat:
Slaave, co do Świąt - nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale ja od lat spędzam Swięta sama, rodziny nie mam i prawdę mówiąc, zwisa mi to szerokim wachlarzem. Zrób coś miłego dla siebie samej i niech Ci będzie przyjemnie.
ja wolałabym jej czasem całkowicie nie miec, niż mieć taką jaką jest, ale nie off topujmy, jakoś przezyłam wczorajsze kolacje

Cytat:
Ja przeczytalam wszystkie tomy,ale no powiedzcie mi idzie praktykantka na spotkanie i miliarder sie w niej zakochuja To w zyciu realnym sie nie dzieje . A tam bylo cos o seksie oralnym? Bo niepamietam.

Twierdze ze wszystko z umiarem jest dla ludzi.
e tam zakochać się mogli, ja z Tż tak miałam - zobaczylismy sie i od razu nie mogłam oderwać oczu

Cytat:
Ile par tyle odmian seksu i chyba kijowym jest stwierdzenie jednak, iz slowo klucz jest be. Jest be jak sie nie jest pewnym-teraz sprecyzowalam. Mogr pol sesji krzyczec 'nie, przestan, skoncz' ale prawdziwe 'nie' jest zawsze zrozumiale..
tez tak mamy

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości