Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-17, 14:43   #271
klaudusk_a
Zakorzenienie

Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.

sara gratulacje :-D nie pamiętam czy już pisałam czy nie

Wzięłam już pierwsza dawkę antybiotyku teraz się wygrzewam. Zuzanie dostała na szczęście kolejnego syropu tylko ampulki do inhalacji więc jestem dobrej myśli

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:01   #272
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
dobrze że się nie nawąchałaś

To idź do dermatologa ,nie czekaj
Po świętach pewnie się załapię , bo u nas takie terminy do lekarza,że hoho

Lizaniem też można się "noćpoć" strasznie mi w głowie się kręciło następnym razem wodą albo klej w sztyfcie, a nie jęzorem po listach

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
, do pl lizalas ? Tfu wysylalas tyle kartek ?

Nabiegalam sie za prezentem dla młodego, stres bo wykupili. Znalazłam dobry zasięg i na ebayu szybko kupiłam

http://www.ebay.co.uk/bhp/2-in-1-globe .
Chciał jeszcze takie planety lampa , i na kabelkach kilka planet połączone, ale nie kupuje i nie bede sufitu dziurawic . Mam jeszcze dla niego magnesy ta grę i hodowle kryształów. Dla małego tez 3 . Maja po równo.

Nie, nie christmas cards :P do szkoły.
Bo Kornelia dostaje od dzieci codziennie po kolei. Więc my też gorsze nie będziemy i powypisywałam 20+ dzieciom + 3 nauczycielkom i padłam

Fajny ten globus

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:57   #273
monka23
Zakorzenienie

KINQA aaaa bo ty koperty lizalas, a mi sie ubzduralo ze znaczki lizalas i ze wysylasz. Dam może tylko po jednej na każda grupę
Ja u małego nie daje , niechce mi sie wypisywać do dzieci z 2 przedszkoli . Dopiero w szkole wtedy bedzie juz pełna grupka dzieci .
Młody juz zaniósł, na szczęście on wypisywal .

Młodemu chyba pojadę dokupić helikopter na pilota ,który z samochodu wylatuje, bo przypomniało mi sie ze małemu przecież pink ( wg małego) rakietę zamawialam , tylko nie wiem kiedy przyjdzie.

KLADUSKA Zdrowka.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:04   #274
monka23
Zakorzenienie

Pojechałam po dzieci a moj tz ugotowal szampanko
Udka z kurczaka ( większe kawałki) z ciecierzycą - ale dobre juz mnie ssie i go popędzam .
Oni z ryżem to bedą jeść , ja samo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (160,3 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-12-17, 16:14   #275
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
KINQA aaaa bo ty koperty lizalas, a mi sie ubzduralo ze znaczki lizalas i ze wysylasz. Dam może tylko po jednej na każda grupę
Ja u małego nie daje , niechce mi sie wypisywać do dzieci z 2 przedszkoli . Dopiero w szkole wtedy bedzie juz pełna grupka dzieci .
Młody juz zaniósł, na szczęście on wypisywal .

Młodemu chyba pojadę dokupić helikopter na pilota ,który z samochodu wylatuje, bo przypomniało mi sie ze małemu przecież pink ( wg małego) rakietę zamawialam , tylko nie wiem kiedy przyjdzie.

KLADUSKA Zdrowka.
prezenty wybierasz na całego
Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
sara gratulacje :-D nie pamiętam czy już pisałam czy nie

Wzięłam już pierwsza dawkę antybiotyku teraz się wygrzewam. Zuzanie dostała na szczęście kolejnego syropu tylko ampulki do inhalacji więc jestem dobrej myśli
zdrówka kochana

Ja nie czuje świąt, gdyby nie to że "kręce" te choinki to bym nie wiedziała że są święta
trzeba ruszyć du.pe coś zrobić - coś przygotować

Libra udało się wysłać?

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Udka z kurczaka ( większe kawałki) z ciecierzycą - ale dobre juz mnie ssie i go popędzam .
no proszę...
szkoda że tak daleko mieszkam bo bym się normalnie wprosiła na obiad...
cwana jesteś! jakby któraś z nas mieszkała blisko to byś zdjęć nie dodawała
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:26   #276
monka23
Zakorzenienie

Pękam , padam

NATASZKA u mnie drzwi zawsze otwarte , każdy może coś zjeść . Bez jedzenia z domu nie wypuszczam .
On to gigant , raz dwa coś szybko zrobi . Pyszne było, opcinam go teraz zeby za duzo nie zjadł - żebym na jutro miała .
Fajnie jak chłop gotuje i do tego dobrze
Stary 2013-12-17, 16:43   #277
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja tam biedna mocno nie jestem i wściekła też nie... doła mam, ale to splot różnych okoliczności. A jak można się związać z facetem, który tak np. nie zajmuje się dzieckiem? Proste - póki nie ma dziecka, nie wie się o tym. Pogodziłam się z sytuacją i wiem, że to minie.

Ale dzisiaj fajny kalendarz dostałam z klubu rodzica Autyzm HELP - jak zwykle ze wzruszenia się popłakałam Pokażę Wam później.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Monka - przepis. Lubię nieznane smaki. Znane też. Właściwie wszystko lubię. Ale to fajnie wygląda.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

U mnie dzisiaj już bigos gotowy, z Kalinką pierniczki zrobiłyśmy, jutro dekorujemy.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 16:49   #278
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Pękam , padam

NATASZKA u mnie drzwi zawsze otwarte , każdy może coś zjeść . Bez jedzenia z domu nie wypuszczam .
On to gigant , raz dwa coś szybko zrobi . Pyszne było, opcinam go teraz zeby za duzo nie zjadł - żebym na jutro miała .
Fajnie jak chłop gotuje i do tego dobrze
e no na pewno....
chociaż ja narzekać nie mogę bo mój nie gotuje (chociaż śniadanie mi w niedziele zrobił - a to osiągnięcie)
ale za to zrobi wszystko w domu!
Wszystko, ja fachowców nie potrzebuje bo on potrafi wszystko.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tam biedna mocno nie jestem i wściekła też nie... doła mam, ale to splot różnych okoliczności. A jak można się związać z facetem, który tak np. nie zajmuje się dzieckiem? Proste - póki nie ma dziecka, nie wie się o tym. Pogodziłam się z sytuacją i wiem, że to minie.

Ale dzisiaj fajny kalendarz dostałam z klubu rodzica Autyzm HELP - jak zwykle ze wzruszenia się popłakałam Pokażę Wam później.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Monka - przepis. Lubię nieznane smaki. Znane też. Właściwie wszystko lubię. Ale to fajnie wygląda.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

U mnie dzisiaj już bigos gotowy, z Kalinką pierniczki zrobiłyśmy, jutro dekorujemy.
Mój tz też mało robi przy małej, na palcach policzę ile razy ją wykąpał itd -
ale ja się też do tego przyzwyczaiłam.
Ale jak mówi o drugim dziecku to mu powtarzam że wtedy sama rady ze wzystkim nie dam - i niech się zastanowi.

Tak wczoraj myślałam że coraz mniej nas Mam pojedynczych
z jedną dzidzią
Ja, Asia, Mrowak, Kinga, Klaudia ktoś jeszcze? z udzielających się oczywiście...bo tak to ja z listy wszystkich nie kojarzę nawet.
Stary 2013-12-17, 16:51   #279
Kinqaa
Zakorzenienie

Natasza ja to zawsze mówię, że pierwsze i ...ostatnie

U mnie Tz tez rzadko robi przy młodej. Ale podobnie jak u ciebie - nie potrzebuję fachowców ,bo on wszystko potrafi

you have lost a diamond

Stary 2013-12-17, 16:53   #280
nataszka25
Zakorzenienie

Jeszcze Evitka, Iza, Lind
czy Izka nie...

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Natasza ja to zawsze mówię, że pierwsze i ...ostatnie

U mnie Tz tez rzadko robi przy młodej. Ale podobnie jak u ciebie - nie potrzebuję fachowców ,bo on wszystko potrafi
może to tak jest...
czy może jest tu taki co potrafi wszystko w domu i dzieckiem się zajmuje bardzo dużo...

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2013-12-17 o 16:54
Stary 2013-12-17, 17:46   #281
klaudusk_a
Zakorzenienie

A ja narzekać na tz nie narZekam bo i zuzie często kapie i bawi się z nią zawsze po pracy i ubierze i jeść jej zrobi a w domu remonty czy coś też sam ogarnia

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 18:05   #282
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
, do pl lizalas ? Tfu wysylalas tyle kartek ?

LIBRA to nie chińska , ona inaczej wyglada.
A normalnie możesz tak żuchwa na prawo i lewo wywijac ?
Unikaj tego jakby co.
Ja normalnie ziewam , na maxa , dlatego mam językiem to podniebienne dotykać, zeby mi z zawiasow nie wyleciała.

BAO dobrze ze lek podany, bedzie juz tylko lepiej.

Nabiegalam sie za prezentem dla młodego, stres bo wykupili. Znalazłam dobry zasięg i na ebayu szybko kupiłam

http://www.ebay.co.uk/bhp/2-in-1-globe .
Chciał jeszcze takie planety lampa , i na kabelkach kilka planet połączone, ale nie kupuje i nie bede sufitu dziurawic . Mam jeszcze dla niego magnesy ta grę i hodowle kryształów. Dla małego tez 3 . Maja po równo.
globusy fajne ,mój też miał fazę na kosmos ,planety wisiały na ścianie ,teleskop kupiliśmy (teraz sąsiadów podglądam ) kopernikus jeszcze gdzieś w częściach leży
tak to jest jak się prezenty na ostatnią chwilę odkłada

no to w takim razie nie wiem co to za kapusta ,a na metce co napisali że jaka to napisz po ang. moze jakoś przetłumaczymy bo sama jestem ciekawa

Mogę szczęką na boki ruszać ale słychać takie strzelanie a jak ziewam to usta skula do środka (jak babka bezzębna ) bo inaczej może coś mi się zaklinować i nie zamknę jeszcze
Cytat:
Po świętach pewnie się załapię , bo u nas takie terminy do lekarza,że hoho

Lizaniem też można się "noćpoć" strasznie mi w głowie się kręciło następnym razem wodą albo klej w sztyfcie, a nie jęzorem po listach
no jak tyle wylizałas to można
u nas akurat do dermatologa w ten sam dzień sie idzie co rejestracja
Cytat:
ale szamanko dawaj tu przepis ,łącznie z przyprawami to jutro sobie zrobię ,już cieciorkę namaczam ,bo nie mam w puszce
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Libra udało się wysłać?[COLOR="Silver"]
tak ,poszło z rana
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
.
no fakt nie wie się zazwyczaj ,jednak dla matki to też jest nowość a ona nie ma wyjścia
mój tż jak był nastolatkiem to zajmował się swoimi braćmi jak byli niemowlakami i pampersów wtedy nie było,więc przeszkolenie zdobył
Cytat:
czy może jest tu taki co potrafi wszystko w domu i dzieckiem się zajmuje bardzo dużo...
jest ,jest a ja się go jeszcze czepiam ciągle

Dzieckiem się zajmuje (co akurat moim zdaniem łachy nie robi),sprząta, czasem gotuje (mógłby częściej) i remonty wszystkie sam robi ,nigdy żadnego fachowca chyba nie mieliśmy
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:10   #283
monka23
Zakorzenienie

MEGI przepis chcesz? Podpytam dokładnie zeby czegoś nie namieszać , ale dopiero po 24 wróci.
Napewno cebula, papryka, udka , ciecierzyca , przecier ale nie wiem czy pomidorowy czy z papryki, papryka słodka w proszku ,sól, cytryna.

Moje dzieciaki same biorą prysznic, ja tylko dopilnuje zeby lep umyli . Ręczniki maja do wycierania, ale młody suszarka sie suszy , a mały lata od pokoju do pokoju i schnie, albo w mojej pościeli chowają sie i wychodzą wysuszeni

Jeszcze gazowka, szybkie odkurzanie po młodym , podłogi, pranie rozwiesić i gnije juhuuu

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-12-17 o 18:13
Stary 2013-12-17, 18:33   #284
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
globusy fajne ,mój też miał fazę na kosmos ,planety wisiały na ścianie ,teleskop kupiliśmy (teraz sąsiadów podglądam ) kopernikus jeszcze gdzieś w częściach leży
tak to jest jak się prezenty na ostatnią chwilę odkłada

no to w takim razie nie wiem co to za kapusta ,a na metce co napisali że jaka to napisz po ang. moze jakoś przetłumaczymy bo sama jestem ciekawa

Mogę szczęką na boki ruszać ale słychać takie strzelanie a jak ziewam to usta skula do środka (jak babka bezzębna ) bo inaczej może coś mi się zaklinować i nie zamknę jeszcze

no jak tyle wylizałas to można
u nas akurat do dermatologa w ten sam dzień sie idzie co rejestracja

ale szamanko dawaj tu przepis ,łącznie z przyprawami to jutro sobie zrobię ,już cieciorkę namaczam ,bo nie mam w puszce

tak ,poszło z rana

no fakt nie wie się zazwyczaj ,jednak dla matki to też jest nowość a ona nie ma wyjścia
mój tż jak był nastolatkiem to zajmował się swoimi braćmi jak byli niemowlakami i pampersów wtedy nie było,więc przeszkolenie zdobył

jest ,jest a ja się go jeszcze czepiam ciągle

Dzieckiem się zajmuje (co akurat moim zdaniem łachy nie robi),sprząta, czasem gotuje (mógłby częściej) i remonty wszystkie sam robi ,nigdy żadnego fachowca chyba nie mieliśmy
eh, bo zawsze znajdzie się jakiś powód do czepiania

dzięki:-*
Stary 2013-12-17, 18:45   #285
monka23
Zakorzenienie

LIBRA jak wróci czub z pracy to wypytać dokładnie.
My tez kupiliśmy cieciorkę surowa ? No, i coś mi tz mówił ze sode sie dodaje, wypytywal czy mamy w domu. Jakos przyspiesza ten proces . Ale nie dopytalam. Słyszałas coś o tym?

Ja na swojego narzekam, jeszcze mi w piórka obrosnie i odleci
Stary 2013-12-17, 18:56   #286
megi-megi
Zakorzenienie

Monka - tak, zapodaj proporcje składników tego dzieła. Co to przecier paprykowy?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 19:57   #287
monka23
Zakorzenienie

MEGI http://www.tureckisklep.pl/pasty-i-s...owa-ostra.html , chyba mamy nawet ta.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

POP specjalnie wracałam sie teraz do fotek, bo przecież Oliwka ma gips, zapatrzylam sie na te wszystkie fotki i wcześniej nie zauważyłam (plus ten barek w dolnym rogu )
Wracając do gipsu, to fest go pogrubili( czy to cały nowka?) . Duży sie wydaje . Nie za cieżko jej, czy dalej szaleje
Do przedszkola rozumiem ze dopiero po nowym roku pójdzie jak reszta.
Kiedy jej ściągają ?
Nic jej na tym gipsie nie namalowalas
A dlaczego wogole gips ,a nie te nowe usztywnienia ?

Powinnam w policji pracować bo mam zawsze setkę pytań i czuje niedosyt , albo w skarbówce , albo w psychiatryku, miedzy swoimi

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-12-17 o 20:01
Stary 2013-12-17, 20:19   #288
Kinqaa
Zakorzenienie

Monka mam tak samo marnuje się. .. w policji czy fbi mieliby ze mnie pożytek.

you have lost a diamond

Stary 2013-12-17, 20:21   #289
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Zdrówka dla dzieciaczków

Megi

Asia jak Wercia? lepiej ?

Bao jak dziecko chore nie chce jeść to niech nie je. Pilnować picia a apetyt wróci jak gardło przestanie boleć.
Dawaj znać jak antybiotyk działa.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
o właśnie! Ktoś może polecić jakąś ciepłą-sportową kurtkę za rozsądną cenę? Nic mi się w sklepach nie podoba. Wczoraj szukałam też jakiejś bluzki na Wigilię i kurde jakaś nienormalna jestem-nic mi się nie podoba, nic na mnie dobrze nie wygląda-w swetrze pójdę

Macie jakąś fajną miejscówkę na wyjazd feriowy? Mogą być góry ale niekoniecznie-jakieś fajne miejsce zimowe dla dzieciaka?
Mi też się nic nie podoba

My ferie tradycyjnie w okolicach Żywca spędzamy. Teraz będziemy w domu

Cytat:
Jeszcze Evitka, Iza, Lind
czy Izka nie...

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

może to tak jest...
Ja swoje mam jedno ale drugie jest dochodzące i czasem bardziej absorbujące jak własne więc liczę zawsze dwójkę

Mój Tż jest całkiem w porządku, tzn. w domu robi jak trzeba, zmywa, gotuje, prasuje, remontuje a i dzieckiem się zajmie z własnej inicjatywy
Stary 2013-12-17, 20:31   #290
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
MEGI http://www.tureckisklep.pl/pasty-i-s...owa-ostra.html , chyba mamy nawet ta.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

POP specjalnie wracałam sie teraz do fotek, bo przecież Oliwka ma gips, zapatrzylam sie na te wszystkie fotki i wcześniej nie zauważyłam (plus ten barek w dolnym rogu )
Wracając do gipsu, to fest go pogrubili( czy to cały nowka?) . Duży sie wydaje . Nie za cieżko jej, czy dalej szaleje
Do przedszkola rozumiem ze dopiero po nowym roku pójdzie jak reszta.
Kiedy jej ściągają ?
Nic jej na tym gipsie nie namalowalas
A dlaczego wogole gips ,a nie te nowe usztywnienia ?

Powinnam w policji pracować bo mam zawsze setkę pytań i czuje niedosyt , albo w skarbówce , albo w psychiatryku, miedzy swoimi
A moze jako ksiądz w konfesjonale. Tam to dopiero ciekawych rzeczy można sie dowiedzieć.

Gips dali aby unieruchomic nogę. Oby do piątku i zdejmujemy. Ja to ciagle ją pilnuje aby nie szlala bo ona w nim skacze, biega ..
Jedyny problem to taki ze na dwór nie możemy wychodzić bo po błocie ciężko sie chodzi.

Mi tez smaka narobiłaś ta potrawą.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:03   #291
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Zdrówka dla dzieciaczków

Megi

Asia jak Wercia? lepiej ?

Bao jak dziecko chore nie chce jeść to niech nie je. Pilnować picia a apetyt wróci jak gardło przestanie boleć.
Dawaj znać jak antybiotyk działa.

Mi też się nic nie podoba

My ferie tradycyjnie w okolicach Żywca spędzamy. Teraz będziemy w domu

Ja swoje mam jedno ale drugie jest dochodzące i czasem bardziej absorbujące jak własne więc liczę zawsze dwójkę

Mój Tż jest całkiem w porządku, tzn. w domu robi jak trzeba, zmywa, gotuje, prasuje, remontuje a i dzieckiem się zajmie z własnej inicjatywy
dlatego nie wiedziałam jak napisać
żeby nikogo nie urazić

cieszę się że masz dobrego faceta.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Monka mam tak samo marnuje się. .. w policji czy fbi mieliby ze mnie pożytek.
to czemu tak pobłądziłyście?
Monka i konfesjonał?????
Stary 2013-12-17, 21:05   #292
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Natasza też kiedyś o tym myślałam narzekają że mniej dzieci się rodzi, a tu mało która z jedynakiem

Monka mój też by chciał taki globus, może o tym pomyślę.

P0P a jej ten gips nie pęka? Mój to tak szalał z tym co miał na ręku że po 5 dniach cały połamany, aż był niebezpieczny bo te kawałki go szczypały, jak mu zmieniali to w szoku byli że tak go załatwił
Na nogę zawsze możesz reklamówkę założyć albo nawet na małą stopę rękawiczkę jednorazową W medycznym tez za grosze można kupić kolorowy bandaż elastyczny, ja je uwielbiam, przy moich ciągłych kontuzjach rewelacja bo nawet w nich pływać można i nie trzeba tych metalowych zapinek.

Może już trochę późno, ale jak macie możliwość w pracy lub wśród znajomych jakiejś składki finansowej. To u nas robimy tak że dzwonimy do pedagoga z jakiejś szkoły prosimy o wytypowanie dziecka z jakimś marzeniem na które finansowo nie ma możliwości, i organizujemy zbiórkę. Czasami są to drobnostki, w tym roku jest chłopiec co chciał profesjonalne buty halowe konkretnej marki, dorzucamy do tego jakieś słodycze, i tak fajniej że komuś spełni się marzenie.

Co do zajmowania się dziećmi to mój tz mógłby zostać z dziećmi i na kilka dni, nawet jak byli niemowlakami, i dałby radę, choć może godzin posiłków by nie pilnował. Ale co z tego jak tyle pracuje że mało co go dzieci widza, ale takie czasy. Dla mnie to nie tz nam pomaga ale każdy ma swoje obowiązki, tylko mojego najczęściej nie ma żeby miał możliwość ich wykonania

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:08   #293
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dziękuje szok już minął, kiedyś myśleliśmy o drugim dziecku, ale stwierdziliśmy, że poczekamy jeszcze 2 lata, a tu taka niespodzianka. Z jednej strony dobrze nawet, że tak się stało, bo pewnie nigdy by nie było odpowiedniego momentu.
Najbardziej nam szkoda wesel, jedno mamy na koniec lipca (tżta kuzynka), a drugie na koniec sierpnia, najlepszego przyjaciela mojego tżta, gdzie tż miał być świadkiem. Termin mam na 5 sieprnia a wesele na koniec sieprnia, więc pewnie będzie lipa
Oj tam może dasz radę

Cytat:
SARA tak z ciekawości pytam czy antykoncepcja zawiodła czy poprostu nic nie stosowalas/ stosowaliscie i tylko uważaliście ?
Czy wliczasz sie w ten procent ryzyka gdzie koncepcja zawodzi , czy nie.

W niedziele zapomniałam założyć plaster i dopiero w poniedziałek sobie przypomniałam, teraz udaje ze chora jestem bo niby tydzień trzeba uważać . Ale to i tak po okresie wiec pewnie ryzyko zerowe. Jednak pluje na zimne.

wydyganiec

Cytat:
A przepis ?

Poczytałam , ale idę kimać , katar mam , nos zapchany bbrrr .
Zakupy zrobiłam i mam reszte do mebli na szczęście
Stary 2013-12-17, 21:09   #294
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Monka i konfesjonał?????
dokładnie
Nie mogłabym bo pewnie śmiałabym sie cały czas z tych grzechów, a najlepsze to grzechy dziecinne , takie niewinne , przekombinowane

MADZIA genialny pomysł!!!! szkoda ze za późno.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-12-17 o 21:12
Stary 2013-12-17, 21:16   #295
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

a propo wysadzenia.. jestem przerażona wielkością brzucha....taki brzuch jak teraz miałam 5-6 miesiąc a nie 4 jak teraz!!!!!
Dlaczego jedne nosza w sobie a u mnie wszystko wychodzi do przodu.... ;/
e tam nie przejmuj się niech maleństwo zdrowo rośnie

megi

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłyśmy od lekarza - isia ma anginę ropną ja to jednak powinnam być lekarzem a nie nlem...dobrze sprawdziłam, ze gardło aż bordowe było, a dzisiaj u lekarza już ma naloty białe temp. do 37,5 na szczęście dochodzi tylko, ale i tak mam jej dawać co 8 h ibum. Osłuchowo czysta, bo przecież nic innego jej nie dolega Antybiotyk mi przepisała taki co go w żadnej aptece nie mogłam dostać - bo duża butelka, a mają wszędzie małe i by mi brakło, więc w ostatniej aptece wzięła zamiennik - wercef - kubuś go miał raz jak był mały ale tylko go rozrobiłam bo i tak nie brał. Udało mi się jej podać te 4 ml, ibum też jej dała i właśnie zasnęła. Mleka już mi nie wypiła teraz, w ogóle nie bardzo chce pić, bo ją boli, ale z kolei opiekunce kasze zjadła całą i obiadek teżehhhh oszaleć idzie.
cholera nieciekawie żeby jak najszybciej jej przeszło bidulka pewnie cierpi .... zdrówka

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
pysznie wygląda aż mi ślinka pociekła
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:18   #296
P0P70
Zakorzenienie

Madzia juz po pierwszym dniu był cały popękany od spodu. Teraz ma wzmocniony. Na stopie ma taki obcasie i koturny.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:35   #297
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dzieciaki same biorą prysznic, ja tylko dopilnuje zeby lep umyli . Ręczniki maja do wycierania, ale młody suszarka sie suszy , a mały lata od pokoju do pokoju i schnie, albo w mojej pościeli chowają sie i wychodzą wysuszeni
mój się boi prysznica ,nie chce , w wannie się myje
Cytat:
LIBRA jak wróci czub z pracy to wypytać dokładnie.
My tez kupiliśmy cieciorkę surowa ? No, i coś mi tz mówił ze sode sie dodaje, wypytywal czy mamy w domu. Jakos przyspiesza ten proces . Ale nie dopytalam. Słyszałas coś o tym?

Ja na swojego narzekam, jeszcze mi w piórka obrosnie i odleci
nie nic mi o tym nie wiadomo znaczy ma przyspieszyć gotowanie?
Cytat:
Monka i konfesjonał?????
taaa już widzę te pokuty
Stary 2013-12-17, 21:43   #298
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

taaa już widzę te pokuty
serio ? Ale jak dlaczego ?????

Nie wiem, dowiem sie jak wróci, to chyba jakiś Turecki sposób

Niieee bluuuuzzzniiiij
( padlam )
Stary 2013-12-17, 21:46   #299
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

taaa już widzę te pokuty
masakra! aż się boje myśleć!

Monka zapodaj pokutę za grzechy... przykładową

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:

Niieee bluuuuzzzniiiij
( padlam )
moja też się boi! krzyczy jak tylko biorę słuchawkę i puszczam wodę.
No polskie dzieci tak mają, nie lubią się myć i koniec! hehehe

a tak poważnie moja kocha kąpiel ale nie prysznic!
Stary 2013-12-17, 21:46   #300
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Niieee bluuuuzzzniiiij
( padlam )
no nie wiem dlaczego boi się ,ja też się boję wody ale mnie w poprzednim wcieleniu jako czarownicę utopili pewnie

No nie słyszałam ,zapytaj, ale żeby nie schrzanić całego garnka cieciorki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości