|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
sara gratulacje :-D nie pamiętam czy już pisałam czy nie
Wzięłam już pierwsza dawkę antybiotyku teraz się wygrzewam. Zuzanie dostała na szczęście kolejnego syropu tylko ampulki do inhalacji więc jestem dobrej myśli |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Po świętach pewnie się załapię
![]() ![]() Lizaniem też można się "noćpoć" ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie, nie ![]() Bo Kornelia dostaje od dzieci codziennie ![]() ![]() ![]() Fajny ten globus ![]()
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
KINQA aaaa bo ty koperty lizalas, a mi sie ubzduralo ze znaczki lizalas
![]() ![]() Ja u małego nie daje ![]() ![]() ![]() Młody juz zaniósł, na szczęście on wypisywal . Młodemu chyba pojadę dokupić helikopter na pilota ,który z samochodu wylatuje, bo przypomniało mi sie ze małemu przecież pink ( wg małego) rakietę zamawialam ![]() KLADUSKA Zdrowka. |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Pojechałam po dzieci a moj tz ugotowal szampanko
![]() Udka z kurczaka ( większe kawałki) z ciecierzycą - ale dobre juz mnie ssie i go popędzam ![]() Oni z ryżem to bedą jeść , ja samo. |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie czuje świąt, gdyby nie to że "kręce" te choinki to bym nie wiedziała że są święta ![]() trzeba ruszyć du.pe coś zrobić - coś przygotować Libra udało się wysłać? ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
szkoda że tak daleko mieszkam bo bym się normalnie wprosiła na obiad... cwana jesteś! jakby któraś z nas mieszkała blisko to byś zdjęć nie dodawała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Pękam , padam
![]() NATASZKA u mnie drzwi zawsze otwarte , każdy może coś zjeść ![]() ![]() On to gigant , raz dwa coś szybko zrobi . Pyszne było, opcinam ![]() ![]() ![]() Fajnie jak chłop gotuje i do tego dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja tam biedna mocno nie jestem i wściekła też nie... doła mam, ale to splot różnych okoliczności. A jak można się związać z facetem, który tak np. nie zajmuje się dzieckiem? Proste - póki nie ma dziecka, nie wie się o tym.
![]() Ale dzisiaj fajny kalendarz dostałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Monka - przepis. Lubię nieznane smaki. Znane też. Właściwie wszystko lubię. Ale to fajnie wygląda. ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- U mnie dzisiaj już bigos gotowy, z Kalinką pierniczki zrobiłyśmy, jutro dekorujemy.
#278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja narzekać nie mogę bo mój nie gotuje (chociaż śniadanie mi w niedziele zrobił - a to osiągnięcie) ale za to zrobi wszystko w domu! Wszystko, ja fachowców nie potrzebuje bo on potrafi wszystko. ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
ale ja się też do tego przyzwyczaiłam. Ale jak mówi o drugim dziecku to mu powtarzam że wtedy sama rady ze wzystkim nie dam - i niech się zastanowi. Tak wczoraj myślałam że coraz mniej nas Mam pojedynczych ![]() z jedną dzidzią ![]() Ja, Asia, Mrowak, Kinga, Klaudia ktoś jeszcze? z udzielających się oczywiście...bo tak to ja z listy wszystkich nie kojarzę nawet. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Natasza ja to zawsze mówię, że pierwsze i ...ostatnie
![]() U mnie Tz tez rzadko robi przy młodej. Ale podobnie jak u ciebie - nie potrzebuję fachowców ,bo on wszystko potrafi ![]()
#280 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze Evitka, Iza, Lind
czy Izka nie... ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
czy może jest tu taki co potrafi wszystko w domu i dzieckiem się zajmuje bardzo dużo... Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-12-17 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
A ja narzekać na tz nie narZekam bo i zuzie często kapie i bawi się z nią zawsze po pracy i ubierze i jeść jej zrobi a w domu remonty czy coś też sam ogarnia
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak to jest jak się prezenty na ostatnią chwilę odkłada no to w takim razie nie wiem co to za kapusta ,a na metce co napisali że jaka to napisz po ang. moze jakoś przetłumaczymy bo sama jestem ciekawa Mogę szczęką na boki ruszać ale słychać takie strzelanie a jak ziewam to usta skula do środka (jak babka bezzębna ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas akurat do dermatologa w ten sam dzień sie idzie co rejestracja Cytat:
![]() tak ,poszło z rana ![]() Cytat:
mój tż jak był nastolatkiem to zajmował się swoimi braćmi jak byli niemowlakami i pampersów wtedy nie było ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzieckiem się zajmuje (co akurat moim zdaniem łachy nie robi),sprząta, czasem gotuje (mógłby częściej) i remonty wszystkie sam robi ,nigdy żadnego fachowca chyba nie mieliśmy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
MEGI przepis chcesz? Podpytam dokładnie zeby czegoś nie namieszać , ale dopiero po 24 wróci.
Napewno cebula, papryka, udka , ciecierzyca , przecier ale nie wiem czy pomidorowy czy z papryki, papryka słodka w proszku ,sól, cytryna. Moje dzieciaki same biorą prysznic, ja tylko dopilnuje zeby lep umyli . Ręczniki maja do wycierania, ale młody suszarka sie suszy , a mały lata od pokoju do pokoju i schnie, albo w mojej pościeli chowają sie i wychodzą wysuszeni ![]() Jeszcze gazowka, szybkie odkurzanie po młodym , podłogi, pranie rozwiesić i gnije ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-17 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki:-* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
LIBRA jak wróci czub z pracy to wypytać dokładnie.
My tez kupiliśmy cieciorkę surowa ? No, i coś mi tz mówił ze sode sie dodaje, wypytywal czy mamy w domu. Jakos przyspiesza ten proces ![]() Ja na swojego narzekam, jeszcze mi w piórka obrosnie i odleci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Monka - tak, zapodaj proporcje składników tego dzieła. Co to przecier paprykowy?
#287 |
Zakorzenienie
|
MEGI http://www.tureckisklep.pl/pasty-i-s...owa-ostra.html , chyba mamy nawet ta.
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- POP specjalnie wracałam sie teraz do fotek, bo przecież Oliwka ma gips, zapatrzylam sie na te wszystkie fotki i wcześniej nie zauważyłam (plus ten barek w dolnym rogu ![]() ![]() Wracając do gipsu, to fest go pogrubili( czy to cały nowka?) . Duży sie wydaje . Nie za cieżko jej, czy dalej szaleje ![]() Do przedszkola rozumiem ze dopiero po nowym roku pójdzie jak reszta. Kiedy jej ściągają ? Nic jej na tym gipsie nie namalowalas ![]() A dlaczego wogole gips ,a nie te nowe usztywnienia ? ![]() Powinnam w policji pracować bo mam zawsze setkę pytań i czuje niedosyt ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-17 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Monka mam tak samo
![]()
#289 | ||
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla dzieciaczków
![]() Megi ![]() Asia jak Wercia? lepiej ? Bao jak dziecko chore nie chce jeść to niech nie je. Pilnować picia a apetyt wróci jak gardło przestanie boleć. Dawaj znać jak antybiotyk działa. Cytat:
![]() My ferie tradycyjnie w okolicach Żywca spędzamy. Teraz będziemy w domu Cytat:
![]() Mój Tż jest całkiem w porządku, tzn. w domu robi jak trzeba, zmywa, gotuje, prasuje, remontuje a i dzieckiem się zajmie z własnej inicjatywy
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gips dali aby unieruchomic nogę. Oby do piątku i zdejmujemy. Ja to ciagle ją pilnuje aby nie szlala bo ona w nim skacze, biega .. Jedyny problem to taki ze na dwór nie możemy wychodzić bo po błocie ciężko sie chodzi. Mi tez smaka narobiłaś ta potrawą.
![]() |
#291 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nikogo nie urazić cieszę się że masz dobrego faceta. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Monka i konfesjonał????? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Natasza też kiedyś o tym myślałam narzekają że mniej dzieci się rodzi, a tu mało która z jedynakiem
![]() Monka mój też by chciał taki globus, może o tym pomyślę. P0P a jej ten gips nie pęka? Mój to tak szalał z tym co miał na ręku że po 5 dniach cały połamany, aż był niebezpieczny bo te kawałki go szczypały, jak mu zmieniali to w szoku byli że tak go załatwił ![]() Na nogę zawsze możesz reklamówkę założyć albo nawet na małą stopę rękawiczkę jednorazową ![]() Może już trochę późno, ale jak macie możliwość w pracy lub wśród znajomych jakiejś składki finansowej. To u nas robimy tak że dzwonimy do pedagoga z jakiejś szkoły prosimy o wytypowanie dziecka z jakimś marzeniem na które finansowo nie ma możliwości, i organizujemy zbiórkę. Czasami są to drobnostki, w tym roku jest chłopiec co chciał profesjonalne buty halowe konkretnej marki, dorzucamy do tego jakieś słodycze, i tak fajniej że komuś spełni się marzenie. Co do zajmowania się dziećmi to mój tz mógłby zostać z dziećmi i na kilka dni, nawet jak byli niemowlakami, i dałby radę, choć może godzin posiłków by nie pilnował. Ale co z tego jak tyle pracuje że mało co go dzieci widza, ale takie czasy. Dla mnie to nie tz nam pomaga ale każdy ma swoje obowiązki, tylko mojego najczęściej nie ma żeby miał możliwość ich wykonania ![]()
![]() |
#293 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wydyganiec ![]() Cytat:
Poczytałam , ale idę kimać , katar mam , nos zapchany bbrrr . Zakupy zrobiłam i mam reszte do mebli na szczęście ![]()
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie mogłabym bo pewnie śmiałabym sie cały czas z tych grzechów, a najlepsze to grzechy dziecinne , takie niewinne , przekombinowane ![]() MADZIA genialny pomysł!!!! szkoda ze za późno. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-17 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() megi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Madzia juz po pierwszym dniu był cały popękany od spodu. Teraz ma wzmocniony. Na stopie ma taki obcasie i koturny.
#297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() taaa już widzę te pokuty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monka zapodaj pokutę za grzechy... przykładową ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
No polskie dzieci tak mają, nie lubią się myć i koniec! ![]() a tak poważnie moja kocha kąpiel ale nie prysznic! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie słyszałam ,zapytaj, ale żeby nie schrzanić całego garnka cieciorki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.