Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-01, 18:54   #271
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Ale przecież jeżeli impreza/wesele jest na terenie miasta,w którym się mieszka to co za problem zamówić taksówkę? Ja na terenie miasta nie mam zamiaru nikomu zapewniać transportu. Nawet do głowy mi to nie przyszło.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:04   #272
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Tzn ja tak naprawdę nie wyobrażam sobie nie załatwic gościom transportu
U mnie jest tak samo. Na każde wesele w rodzinie jest organizowany transport, a jeśli wesele jest za miastem to ok 4-5 rano jest podstawiany bus i rozwozi gości do domu. U nas też będzie autobus na salę, a po weselu podstawiamy znowu żeby odwieźć gości.
I nie jest to żaden przymus, ale jeśli ktos organizuje wesele to zapewnia też transport. Jesli transportu by nie było to zostałoby to źle odebrane przez gości, bo to jednak kłopot i koszty dla gości.
Ja byłam na weselu u kolegi gdzie nikt sie nie martwił jak dojedziemy, a ślub był w małej wiosce, kilka domów na krzyż, później ok 30 km do sali weselnej. My nie mamy samochodu, moi rodzice też nie i musieliśmy płacić znajomemu żeby nas zawiózł, poczekał pod kościołem i później na salę. Był to spory kłopot i ja bym nie chciała aby moi goście zastanawiali się czym dojadą ii jak wrócą, a o 4 rano brać taksówkę za miasto to spory koszt...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:05   #273
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
moja znajoma ktora brala slub w 2012 miala ze storczykow wiszacy, calkiem ladny i nie wiem jak to zorganizowali ale ma do dzis w doniczce storczyka z ktorego
byla jej wiazanka slubna

nasz tez juz 5 to byl a za miesiac mamy 5 rocznice

Wysłane z mojego HUAWEI U8815
Z tego co wiem to wystarczy zasadzic i dobrze pielegnowac. A dbanie o storczyka jest trudne.

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
my za miesiac mamy 6 rocznice ale sylwek 5
Nasz to byl 6sylwek razem.

Cytat:
Dziewczyny, orientujecie się może jaki jest koszt wynajęcia autobusu/busów dla gosci weselnych? Kilka dni temu pisałam do kilku firm i mi jeszcze nie odpisali bo blisko restauracje, ktore mi sie podobają są drogie. A te daleko sa tansze ( nawet o 5ozł/os), ale znow nie wiem ile transport by wyniosl do miejscowosci odleglej o 50 km ni i z kosciola do restauracji, a pozniej jeszcze gosci trzebaby do domu odstawic
U nas w rodzinie jest tradycja organizowania transportu i ja to w pełni popieram
Ja musze zalatwic transport z sali do hotelu. Moze spytaj na sali czy nie maja zaprzyjaznionych firm transportowych...

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:06   #274
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ale przecież jeżeli impreza/wesele jest na terenie miasta,w którym się mieszka to co za problem zamówić taksówkę? Ja na terenie miasta nie mam zamiaru nikomu zapewniać transportu. Nawet do głowy mi to nie przyszło.

Dlatego my nie organizujemy transportu. Bezpośrednio przed Hotelem jest przystanek MPK, jest to jeszcze strefa miasta, więc wziąć taksówkę to nie problem.

Na dwa wesela w tym roku (jedno poza miastem, drugie w mieście), na żadnym nikt nam nie organizował transportu i bez problemu poradziliśmy sobie sami.
Z pierwszego wesela wróciliśmy autem (pisałam tu, mieliśmy wracać taxi, bo oboje piliśmy, ale przebadałam się na komendzie, wyszło że jestem trzeźwa, więc wróciliśmy autem).
Z drugiego wesela wróciliśmy pieszo, 40minutowy spacerek, bo to niedaleko naszego mieszkania było.

Ludzie są dorośli i sobie na pewno poradzą
Bałam się, że teściówka będzie nalegała na załatwienie transportu, ale nawet ona powiedziała, że przecież nie ma problemu z MPK czy taxi i żeby sobie odpuścić.

Jak ktoś ma mnie obgadać, to i tak obgada
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:09   #275
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Ja we wrzesniu jade na wesele do znajomej, ktora jest odpowiedzialna za moje panienskie. Mam zapewniony transport z lodzi do barkowic pod piotrkow trybunalski w obie strony

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-01-01, 19:10   #276
madzixx88
Zakorzenienie

Witajcie w Nowym Roku !!!

nasz sylwester udany byliśmy ze znajomymi na sali w restauracji, pojedliśmy i wytańczyliśmy się do 4
o północy byłam mega podekscytowana, że już nasz rok
to był nasz drugi Sylwek razem, w zeszłym roku to byliśmy niecałe 2 mies razem to takie świeżaki jak sobie porównam a teraz już byliśmy wpisani na listę na nazwisko TŻ i jak kolega nas przedstawiał to - "R i jego przyszła żona"

Say-gratulacje z powodu rocznicy

Cytat:
Napisane przez Aśkun19 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny w nowym roku

U Nas sylwester też w gronie znajomych i jakoś przy tej ilości życzeń i ludzi do ściskania zabrakło trochę romantyzmu, ale nadrobimy

say-hello - gratuluję rocznicy

Fotka mojej biżuterii ślubnej, robione przed chwilą więc światło kiepskie,
jeszcze łańcuszek muszę kupić, będzie taka sztywna linka żeby układał się "w koło" a nie "w trójkąt".

I oczywiście witam nowe PM'ki

(nie wiem czemu to zdjęcie jest w poziomie... nie umiem chyba tego zmienić ;p )
bardzo mi się podoba biżu

obfociłam wczorajszą fryzurę, zaraz do klubu wstawię...w połowie mi się podobało, ale z połowie mam mieszane uczucia na ślub chyba nie to

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2014-01-01 o 19:13
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:19   #277
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Witajcie w Nowym Roku !!!

nasz sylwester udany byliśmy ze znajomymi na sali w restauracji, pojedliśmy i wytańczyliśmy się do 4
o północy byłam mega podekscytowana, że już nasz rok
to był nasz drugi Sylwek razem, w zeszłym roku to byliśmy niecałe 2 mies razem to takie świeżaki jak sobie porównam a teraz już byliśmy wpisani na listę na nazwisko TŻ i jak kolega nas przedstawiał to - "R i jego przyszła żona"

Say-gratulacje z powodu rocznicy

bardzo mi się podoba biżu

obfociłam wczorajszą fryzurę, zaraz do klubu wstawię...w połowie mi się podobało, ale z połowie mam mieszane uczucia na ślub chyba nie to
Wow! Tak się krótko znacie i bierzecie ślub? Super!!!
Lecę nadrabiać, ale to mi się w oczy rzuciło, więc musiałam pogratulować!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:23   #278
say-hello
Zakorzenienie

dziękuję za gratulacje dzisiejszy dzień jest piękny, dawno tak dobrze się nie bawiliśmy
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:26   #279
misia880
Zakorzenienie

pysia ja sie orientowałam to koszt wynajecia 12 osobowego busa to 500 - 700 zł plus koszty paliwa :P wiec jak chcesz 4 no to troche sie wyjdzie ;p

ale skoro taka macie tradycje to trudni hehe

My nie załatwiamy transportu bo w tych czasach zamówic taksówke to nie problem. a każdy ma znajomych i zawsze transport mozna załatwić. Ja bym nawet na to nie wpadła ze PM maja mi transport załatwic na impreze, nie dosc ze mnie zaprosili to jeszcze maja o mnie dbac zebym do domu trafiła :P
50 zł na taksowke to nie jest tragedia akie jest nasze zdanie
ale każdy robi jak uważa

WYBRALISMY ZAPROSZENIA

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:28   #280
czekooczekolada
Zakorzenienie

my transport tez załatwiamy gościom, jakos tak u nas to podstawa, i jest załatwiany na kazdym weselu. jestem przekonana że w większosci będzie zapełniony rodziną Tż, w pazdzierniku na weselu kuzynki Tż byl podstawiony bus , to goscie sie ledwo w nim pomiescili . u nas będzie autobus od młodego do mnie, pod kosciol i na sale. a od 24 będzie kierowca zawoził autem gosci do domow, jesli beda chcieli, oczywiscie za paliwo i fatyge dostanie od nas kase.

u nas wynajecie autobusa/busa to koszt 200-300 zł. jakby kazdy mój gośc miał płacić za taksówke 60 zł, to już wole niewiele więcej ja dopłacić i przynajmniej zadowoleni są goście i my, ani oni ani my nie musimy sie martwić kto sie jak dostanie spowrotem. bo chyba miło nie byłoby, gdyby sie wiedziało że ktoś nie ma jak wrócić. a w podobienstwie do całego kosztu wesela, 200 zł mnie nie zbawi.

właśnie sie dowiedzialam ze mój zespół zmienił gitarzyste i perkusiste mam nadzieje ze na tak samo uzdolnionych jak wczesniejsi

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-01-01 o 19:31
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:34   #281
say-hello
Zakorzenienie

Misia, na jakie zaproszenia się zdecydowaliście? pochwal się
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-01, 19:36   #282
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie już wybrane bukiety ? Z jakich kwiatów? Kolor ?
Niebiska hortensja (ew. + białe róże/kalie)
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Właśnie i odwaliło mi do końca i policzyłam iż zostało nam:
- 115 dni do ślubu!
- 78 dni pracujących do rozpoczęcia 'urlopu ślubnego'.
Już coraz mniej do kwietnia! Jestem na taka podekscytowana! Narzeczony ma już buty do ślubu.

[QUOTE=Aśkun19;44374400]
Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Aśkun19 bardzo ładna biżuteria, a jaki krój sukni ?

link do postu z suknią
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2403
Piękna suknia!

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
witam w nowym (naszym!) roku !
Nie mogę się doczekać relacji z Twojego ślubu. Ciekawi mnie: planowaliście zimowy ślub? Bo jak tak to chyba nic Wam z tego nie wyjdzie, bo pogoda taka wiosenna.

Cytat:
To u nas na śląsku pewnie drogo będzie szczerze mówiąc wolałabym uniknąć autobusów bo mi się źle kojarzą bez obrazy oczywiście wolalabym np takie busy (ale na 80 os to by były pewnie potrzebne ze 4 plus jeden bus do odwozu gosci koło 3-4 nad ranem). Tzn tak czy siak będziemy musieli to zorganizować bez wzgledu na to gdzie będzie wesele tylko ciekawe jakie to koszty
A może jakiś znajomy znajomych, który zostałby kierowcą? Mój narzeczony kiedyś był takim kierowcą, jeździł autem ojca panny młodej i odwoził gości, zapłacili mu kilka stów za tę pracę + mógł jeść i pić (nie alkohol oczywiście :P) na weselu. Na pewno to tańsze niż autobus jeżdżący pusty, albo goście zmuszeni do zostania na weselu do końca, mimo że nie mają ochoty, ale autobus odjedzie dopiero za kilka godzin.

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to wystarczy zasadzic i dobrze pielegnowac. A dbanie o storczyka jest trudne.
Moja mama ma najpiękniejszego storczyka jakiego widziałam. Kwitnie cały rok i ma ładne liście. A mama dba o niego tak, że podlewa go jak się jej przypomni. Także to nie może być aż takie trudne.
Stary 2014-01-01, 19:36   #283
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

właśnie sie dowiedzialam ze mój zespół zmienił gitarzyste i perkusiste mam nadzieje ze na tak samo uzdolnionych jak wczesniejsi
Ja musze zadzwonic do Dj i spytac sie o ciezki dym na pierwszy taniec

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-01-01, 19:38   #284
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę się doczekać relacji z Twojego ślubu. Ciekawi mnie: planowaliście zimowy ślub? Bo jak tak to chyba nic Wam z tego nie wyjdzie, bo pogoda taka wiosenna.
Obojętne nam to jaka będzie pogoda dla mnie im cieplej tym lepiej bo mam tylko zwykły sweterek do okrycia
jutro planuję pojechać do salonu i zobaczyć jak się komponuje bielizna + suknia + sweterek i może biżuteria
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:41   #285
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Obojętne nam to jaka będzie pogoda dla mnie im cieplej tym lepiej bo mam tylko zwykły sweterek do okrycia
jutro planuję pojechać do salonu i zobaczyć jak się komponuje bielizna + suknia + sweterek i może biżuteria
Super!
Stary 2014-01-01, 19:41   #286
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość

Nasz to byl 6sylwek razem.

Ja musze zalatwic transport z sali do hotelu. Moze spytaj na sali czy nie maja zaprzyjaznionych firm transportowych...
storczyka nie da się zasadzić. niezbędne do tego są tzn keiki o które niesamowicie trudno
mam w domu 12 storczyków od dobrych 5 lat i niestety nigdy mi żaden nie wypuścił keika. I w moim odczuciu dbanie o nie wcale nie jest trudne
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:42   #287
misia880
Zakorzenienie

http://www.romantyczne.kamiart.pl/ TAKIE tzn. taki styl ale nie wybraliśmy jeszcze jak przód ma wygladac ale chyba wzór G1

i do tego będziemy mieć wkładke do zaproszenia o taką http://www.wkladki.kamiart.pl/
z wierszykiem że chcemy pieniązki zamiast prezentów

Stary 2014-01-01, 19:43   #288
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witajcie w Nowym Roku, naszym Roku! Jestem tak podekscytowana, że już za kilka miesięcy zostanę żoną, że nie mogę przestać o tym myśleć!

W mojej rodzinie nie ma zwyczaju załatwiania transportu, ani noclegu. Transportu nie załatwiamy, bo większość gości przyjedzie swoimi autami, a pozostali zabiorą sie z tymi co maja auta. Mi nikt nigdy na weselu transportu ani noclegu nie zalatwial.
Jeśli chodzi o noclegi to płacimy tylko za najbliższych czyli rodziców i brata narzeczonego, reszta gości będzie mogła nocowac w hotelu, ale nie będziemy za nich płacić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:43   #289
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Wow! Tak się krótko znacie i bierzecie ślub? Super!!!
Lecę nadrabiać, ale to mi się w oczy rzuciło, więc musiałam pogratulować!
hehe tak jesteśmy razem od listopada zeszłego roku zaręczyny były w kwietniu a ślub już za prawie 4 miechy jejku to już tak niedłuuuugo

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
[
WYBRALISMY ZAPROSZENIA
pochwal się
i makijażem !

Cytat:
a jak nastrój? bo to już tuż tuż!!! mały stresik jest ?
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-01, 19:44   #290
alloffkowa
Zakorzenienie

Monika jak się czujesz na 3 tygodnie przed ślubem ?
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:44   #291
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

[QUOTE=Kaigara;44378291]Niebiska hortensja (ew. + białe róże/kalie)

Już coraz mniej do kwietnia! Jestem na taka podekscytowana! Narzeczony ma już buty do ślubu.

Cytat:
Piękna suknia!

A może jakiś znajomy znajomych, który zostałby kierowcą? Mój narzeczony kiedyś był takim kierowcą, jeździł autem ojca panny młodej i odwoził gości, zapłacili mu kilka stów za tę pracę + mógł jeść i pić (nie alkohol oczywiście :P) na weselu. Na pewno to tańsze niż autobus jeżdżący pusty, albo goście zmuszeni do zostania na weselu do końca, mimo że nie mają ochoty, ale autobus odjedzie dopiero za kilka godzin.

Moja mama ma najpiękniejszego storczyka jakiego widziałam. Kwitnie cały rok i ma ładne liście. A mama dba o niego tak, że podlewa go jak się jej przypomni. Także to nie może być aż takie trudne.
Wiem ze trzeba na zime go wyciagac z ziemi.. i cos tam cos tam :p. Od razu wiadomo kto w domu dba o kwiaty ja wiazanke poprostu ususze (ponoc tak powinno sie robic <kolejny przesad>)

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-01-01, 19:46   #292
gornek
Zakorzenienie

Ja teraz rozmawiajac z mama postanowilam kupic blekitne majtki xd jak ma byc cos niebieskiego to bedzie, bo podwiazek nie toleruje
Ja do zespolu musze sie zglosic ok 2 tygodni przed slubem zeby wybrac repertuar, z kam i video niby nie musze, ale chyba tez to zrobie glownie z video, zeby wiedzial co chce zeby ujal a czego ma unikac.
Bukiet tez chce w odcieniach foletu, moze rozu i bieli, ale z jakich kwiatow nie mam pojecia, musze pomyslec, zreszta bukiet bedzie mi robila pani ktora na kazda okazje potrafila wyczarowac piekne bukiety, wiec jej juz ufam ale bardzo mi sie podobaja frezje, sama w sumie nie wiem co na poczatku maja bedzie dostepne ...
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:47   #293
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
pysia ja sie orientowałam to koszt wynajecia 12 osobowego busa to 500 - 700 zł plus koszty paliwa :P wiec jak chcesz 4 no to troche sie wyjdzie ;p

ale skoro taka macie tradycje to trudni hehe

My nie załatwiamy transportu bo w tych czasach zamówic taksówke to nie problem. a każdy ma znajomych i zawsze transport mozna załatwić. Ja bym nawet na to nie wpadła ze PM maja mi transport załatwic na impreze, nie dosc ze mnie zaprosili to jeszcze maja o mnie dbac zebym do domu trafiła :P
50 zł na taksowke to nie jest tragedia akie jest nasze zdanie
ale każdy robi jak uważa

WYBRALISMY ZAPROSZENIA
poka zaproszenia

o masakra musze tez popytać. Bedę miała do przewozu ok 70 ludzi (bo mu będziemy autem i moja świadkowa to kogoś zabierze, a reszta transportem zorganizowanym przez PM).

Cytat:
Piękna suknia!

no to też jest jakies wyjście choć nikt nie przychodzi mi do głowy. Jedyna osoba która mi przychodzi będzie zaproszona na wesele jako normalny gośc a z drugiej strony jakby jeden kierowca miał odwozić 70 ludzi 30 km to ttoche by to zajęło musiałby zrobić około 20 kursów

Cytat:
daj znać jak przymiarki

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:48   #294
misia880
Zakorzenienie

pysia dwa posty wyżej wkleiłam link do zaproszeń

Stary 2014-01-01, 19:51   #295
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
http://www.romantyczne.kamiart.pl/ TAKIE tzn. taki styl ale nie wybraliśmy jeszcze jak przód ma wygladac ale chyba wzór G1

i do tego będziemy mieć wkładke do zaproszenia o taką http://www.wkladki.kamiart.pl/
z wierszykiem że chcemy pieniązki zamiast prezentów
Cytat:
pysia dwa posty wyżej wkleiłam link do zaproszeń
wiem, widziałam już. Dzięki bardzo fajne

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-01-01, 19:52   #296
misia880
Zakorzenienie

zamówiłam od nich próbki i bardzo mi się podoba i kontakt z nimi i same zaproszenia. Jakoś i papier super, a cena tez atrakcyjna

Stary 2014-01-01, 19:52   #297
Kaigara
Rozeznanie

Czemu ciągle jestem cytowana jako ktoś inny?
Cytat:
no to też jest jakies wyjście choć nikt nie przychodzi mi do głowy. Jedyna osoba która mi przychodzi będzie zaproszona na wesele jako normalny gośc a z drugiej strony jakby jeden kierowca miał odwozić 70 ludzi 30 km to ttoche by to zajęło musiałby zrobić około 20 kursów

:
Zapytaj znajomych czy znają kogoś kto w miarę dobrze jeździ. Wiadomo że to nie może być twój gość, ale ktoś. Np kuzyn jakiegoś gościa weselnego albo ktoś taki. I policz sobie ile by wyszło kasy na paliwo. Może akurat tak wyjdzie taniej. Zależy też pewnie ile auto pali na 100 km

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-01, 19:56   #298
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

U nas nie ma takiego zwyczaju. Po żadnym weselu w którym miałam przyjemność uczestniczyć nie był organizowany transport.

Właśnie mnie Mama uradowała wiadomością, że UWAGA! Ciotka nie wiedzieć czemu, całkiem naturalnie, bez naszej wiedzy postanowiła poniekąd zaprosić na nasze wesele moją kuzynkę!
Na razie nie ogarniam, siedzę i mam lekką zwiechę na zasadzie WHAT THE FUCK!!??

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-01-01 o 19:58
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:57   #299
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Czemu ciągle jestem cytowana jako ktoś inny?

Zapytaj znajomych czy znają kogoś kto w miarę dobrze jeździ. Wiadomo że to nie może być twój gość, ale ktoś. Np kuzyn jakiegoś gościa weselnego albo ktoś taki. I policz sobie ile by wyszło kasy na paliwo. Może akurat tak wyjdzie taniej. Zależy też pewnie ile auto pali na 100 km
taniej jak taniej, ale przy 20 kursach w jedną stronę po 30km to czasowo bysmy sie nie wyrobili jestem stała klientką w pewnej korporacji taksówek, musze ich zapytać

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-01-01, 19:58   #300
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
storczyka nie da się zasadzić. niezbędne do tego są tzn keiki o które niesamowicie trudno
mam w domu 12 storczyków od dobrych 5 lat i niestety nigdy mi żaden nie wypuścił keika. I w moim odczuciu dbanie o nie wcale nie jest trudne
Kiedys mamie nie wyszlo ze storczykiem i padl w czasie zimy. Okazalo sie ze trzeba go przyciac czy cos...

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości