Najgorsze wynalazki świata, grrr! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 21:53   #271
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Dot.: Najgorsze wynalazki świata, grrr!

Grzanie wody mam na gaz i niestety w tym przypadku bateria to masakra. Jakiś tydzień przeklinania na zimną wodę i kwików, kiedy znienacka zaczynała lecieć gorąca minął, zanim wyczuliśmy optymalne ustawienie kąta rączki baterii do ustawień pieca

Butelki z kulką są cudownym rozwiązaniem dla ofiary, która nie potrafi lać, jak ja

Do beznadziejnych wynalazków mogę zaliczyć przynajmniej połowę zasad i "ulepszeń" związanych z wprowadzeniem karty PEKA w Poznaniu (będzie można na niej ładować kilka rodzajów biletów, płacić nią, zatańczy i stepuje). Jeszcze trochę czasu zostało do wcielenia ich w życie, ale już widać, że obniżka cen dla większości będzie podwyżką, uproszczenie taryfy polega na czterech różnych opcjach cenowych dla jednego rodzaju biletu i takie tam kwiatki mam nadzieję, że ogarną to, zanim wprowadzą na dobre
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 21:58   #272
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 21:59   #273
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dla mnie telefony dotykowe, nie umiem tego obsługiwać ni chu chu, jeszcze mi się nie udało nigdy telefonu męża odebrać (ja mam z normalną klawiaturą) albo rozłączę albo nie zdążę nawet jak 100 razy walę palcem w tą niby słuchawkę. Ja nie wiem jak ludzie sobie z tym radzą
mam to samo! nigdy, nigdy nie kupię telefonu dotykowego, już i tak dostaję szału gdy muszę tablet obsłużyć.

Ja lubię baterię pokazaną na obrazku, za to gdy byłam w anglii nie mogłam wyjść z podziwu dla wynalazku oddzielnych kranów na zimną i ciepłą wodę.

Szczerze nienawidzę też korkociągów do wina bez tych "łapek". Tym się nie da obsłużyć, jeśli nie jest się silnym facetem.

201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 22:02   #274
chwast
Zakorzenienie

Kurde te przyprawy w młynkach. Robię żarcie, brudne ręce i mam jeszcze kręcić i kręcić tym, tragedia
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 22:11   #275
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2014-01-11, 22:13   #276
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
telefonów dotykowych nie lubię chyba, że posiadają klawiaturę qwerty. Choć i tak nie mogę ściągnąć żadnej fajnej gry bo teraz trzeba grać na dotyk, a tego nie rozumiem kompletnie

Szczoteczki... miałam kiedyś jakiś czas i fajne to było. Lepiej czyści
Stary 2014-01-11, 22:14   #277
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Ja sobei nie wyobrażam nie mieć dotykowego teraz, jest super wygodny Elektrycznej szczoteczki używam od dawna i też nie chciałabym się przestawić na zwykłą, jakoś przyjemniej mi się nią myje zęby (może to te wibracje )
Nic się nie rymuje
Tęsknota mnie ogarnia
Dobrze, że w pracy jest palarnia
Bekon.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 22:14   #278
cholernarejestracja
Copyraptor

Ja też zdecydowanie wolę tę baterię niż kurki, jak jest tylko wrzątek/lód to coś jest schromolone

Nienawidzę za to "bezpiecznych" zakrętek na domestosach i lekarstwach niektórych, że trzeba ścisnąć i dopiero można przekręcić i otworzyć. Męczę się z tym badziewiem czasem po kilka minut
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 22:16   #279
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ja też zdecydowanie wolę tę baterię niż kurki, jak jest tylko wrzątek/lód to coś jest schromolone

Nienawidzę za to "bezpiecznych" zakrętek na domestosach i lekarstwach niektórych, że trzeba ścisnąć i dopiero można przekręcić i otworzyć. Męczę się z tym badziewiem czasem po kilka minut
Ja też. Tak samo ketchup i jego "niekapka", potrzebujesz mało a wylatuje za dużo, nie ogarniam tego
Nic się nie rymuje
Tęsknota mnie ogarnia
Dobrze, że w pracy jest palarnia
Bekon.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 22:17   #280
chwast
Zakorzenienie

Nie wiem o co wam chodzi w kurkach. Mam kurki (chyba) i kocham je. Woda zmienia się w ułamku sekundy, ustawiam zawsze taką jaką chce, nigdy żadnych problemów.
W jakim byłam w szoku u tz, tam to trzeba najpierw gorącą.... i poczekać.... i później manewrować tą gorącą i w ogóle jakoś dziwnie. Jak mam się tam myć to jestem chora
Stary 2014-01-11, 22:17   #281
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Ja lubię baterię pokazaną na obrazku, za to gdy byłam w anglii nie mogłam wyjść z podziwu dla wynalazku oddzielnych kranów na zimną i ciepłą wodę.

Moj typ
W kuchni też coś takiego miałam i za każdym razem przy zmywaniu zastanawialam się jak mam wypłukać garnek czy miskę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 22:20   #282
201607231707
Konto usunięte

Ja długo nie ogarniałąm dotykowych, myślałąm, że nigdy nie ogarnę i takiego mieć nie będę - teraz mam, jakoś obsługuję, radzę sobie i już nigdy nie wrócę do zwykłych, no way Jak fajnie się na nim czyta ebooki
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 22:20   #283
bedeliciuos
Wtajemniczenie

1. Toalety publiczne w UK: drzwi od kabiny otwierają się do wewnątrz niej, dlatego wychodząc trzeba przeciskać się między otwieranymi drzwiami a kibelkiem, żeby się o coś nie otrzeć, nie ogarniam

2. Długość kabla w niektórych odkurzaczach, szlag trafia jak każdy pokój musze odkurzać zmieniając gniazdko, a i tak kabla ledwo starcza do drugiego końca pokoju
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 22:24   #284
mary_poppins
sissy that walk

Okrągłych klamek nie doceniałam, dopóki nie odkryłam zależności klamka-pies Mam psa, który sobie umie otwierać "normalne" drzwi, dlatego od zewnątrz mamy okrągłe klamki i jest super.

Z najgorszych wynalazków - suszarki w toaletach publicznych. Wiem, że przydatne jak nie ma papierowych ręczników, ale nie dość że cholernie głośne, to jeszcze wcale nie suszą Zawsze wychodzę z mokrymi rękami, bo mi się nie chce kwitnąć 10 minut przy suszarce.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 22:31   #285
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Okrągłych klamek nie doceniałam, dopóki nie odkryłam zależności klamka-pies Mam psa, który sobie umie otwierać "normalne" drzwi, dlatego od zewnątrz mamy okrągłe klamki i jest super.

Z najgorszych wynalazków - suszarki w toaletach publicznych. Wiem, że przydatne jak nie ma papierowych ręczników, ale nie dość że cholernie głośne, to jeszcze wcale nie suszą Zawsze wychodzę z mokrymi rękami, bo mi się nie chce kwitnąć 10 minut przy suszarce.
Taaaaak!!! Jak mogłam o tym zapomnieć RAZ w życiu trafiłam na suszarkę, która suszyła a nie muskała moje dłoni lekkim powiewem Dozownik z ręcznikami papierowymi zawsze wzbudza we mnie pewien rodzaj radości
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 22:35   #286
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość

NIENAWIDZĘ. Zawsze szukam papieru. Nie mówiąc o tym, że takie coś zwyczajnie przesusza dłonie, jeśli działa.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 22:40   #287
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2014-01-11, 22:45   #288
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dla mnie telefony dotykowe, nie umiem tego obsługiwać ni chu chu, jeszcze mi się nie udało nigdy telefonu męża odebrać (ja mam z normalną klawiaturą) albo rozłączę albo nie zdążę nawet jak 100 razy walę palcem w tą niby słuchawkę. Ja nie wiem jak ludzie sobie z tym radzą
Mnie też to od razu przyszło do głowy. Dotykowe telefony to nieporozumienie dla kogoś, kto używa telefonu do rozmów i smsów, a nie do zabawy. Do tego niektóre są tak duże, że ciężko je trzymać w małej kobiecej dłoni. Te modele z wielkimi ekranami są chyba dla Goliata
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 22:47   #289
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2014-01-11, 22:50   #290
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
1. Toalety publiczne w UK: drzwi od kabiny otwierają się do wewnątrz niej, dlatego wychodząc trzeba przeciskać się między otwieranymi drzwiami a kibelkiem, żeby się o coś nie otrzeć, nie ogarniam
Tak jest nie tylko w UK, ale w większości państw europejskich. Wejście do toalety bywa niezłą gimnastyką, bo kabiny są małe.

Cytat:
Napisane przez nielubiegrzybow Pokaż wiadomość
Taaaaak!!! Jak mogłam o tym zapomnieć RAZ w życiu trafiłam na suszarkę, która suszyła a nie muskała moje dłoni lekkim powiewem Dozownik z ręcznikami papierowymi zawsze wzbudza we mnie pewien rodzaj radości
Są takie suszarki, które suszą dłonie w parę sekund.
Spotykam je wszędzie tylko nie w Polsce. U nas królują te, którymi można co najwyżej musnąć dłonie odrobiną ciepłego powietrza.
http://dyson-airblade.pl/wp-content/...AB03-Grey1.jpg
Stary 2014-01-11, 22:53   #291
cochonnetta
Wtajemniczenie

Moim faworytem są urządzenia w toaletach, akurat wymieniona wyżej suszarka najmniej mi przeszkadza .

Za to, dla mnie czarną magią są często dozowniki do mydła w publicznych toaletach. Co gdzieś pójdę, to jakieś nowe cudo. A to jakąś wajchę trzeba popchnąć do tyłu, a to do przodu, a to podstawić ręce, aż mydło samo wyleci.

To samo z podajnikami z ręcznikami papierowymi. Kiedyś często chodziłam do pewnego miejsca i zawsze się wkurzałam, że nie ma ręczników . Dopiero po długim okresie czasu jakaś dziewczyna mi uświadomiła, że trzeba tam ręce podstawić, żeby się wysunął automatycznie

Dalszym kiblowym problemem, są umywalki. Wciskam wodę i leci przez jakieś parę sekund po czym się wyłącza , no nie wiem, może wodę oszczędzają, ale ja lubię jednak myć ręce przez trochę dłużej niż 3 sekundy.

Na koniec, kompletnie nie czaję tych kibli "samospuszczających wodę" w galeriach handlowych. Załatwiam spokojnie swoje potrzeby, a tu nagle woda się spuszcza, przy okazji przepłukując mi wiadomą część ciała . Po skorzystaniu, kiedy potrzeba, oczywiście ta cudowna funkcja nagle przestaje działać . Za pierwszym razem myślałam, że może coś się popsuło, ale od tej pory już parę razy mi się to przytrafiło
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 22:53   #292
Elfia4
DOMator

Cytat:
Treść usunięta
Bądź tu człowieku mądry i spróbuj znaleźć mały, zgrabny telefon z klawiaturą. Producenci poszaleli z tymi dotykowymi zabawkami, które się zawieszają i którym notorycznie pękają ekrany
Stary 2014-01-11, 22:55   #293
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Tak jest nie tylko w UK, ale w większości państw europejskich. Wejście do toalety bywa niezłą gimnastyką, bo kabiny są małe.

Spotykam je wszędzie tylko nie w Polsce. U nas królują te, którymi można co najwyżej musnąć dłonie odrobiną ciepłego powietrza.
u mnie w pracy były suszarki do rąk, które błyskawicznie wysuszały ręce do sucha. I też było to jedyne miejsce gdzie się z takimi spotkałam.
Stary 2014-01-11, 22:55   #294
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też to od razu przyszło do głowy. Dotykowe telefony to nieporozumienie dla kogoś, kto używa telefonu do rozmów i smsów, a nie do zabawy. Do tego niektóre są tak duże, że ciężko je trzymać w małej kobiecej dłoni. Te modele z wielkimi ekranami są chyba dla Goliata
Mam dotykowy telefon, głównie piszę smsy (dzwonię rzadko) i bardzo wygodnie mi się na nim pisze.

Ja nienawidzę baterii, zdecydowanie wolę kurki.

Jeśli korkociąg to tylko ten z "łapkami".
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 22:57   #295
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2014-01-11, 23:00   #296
Finlora
Zakorzenienie

Nie znoszę kranów z czujnikami ruchu, takich jakie najczęściej są w galeriach - nie wiem jak się tym posługiwać, macham rękami jak głupia i nic nie leci
Stary 2014-01-11, 23:00   #297
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
Na koniec, kompletnie nie czaję tych kibli "samospuszczających wodę" w galeriach handlowych. Załatwiam spokojnie swoje potrzeby, a tu nagle woda się spuszcza, przy okazji przepłukując mi wiadomą część ciała . Po skorzystaniu, kiedy potrzeba, oczywiście ta cudowna funkcja nagle przestaje działać . Za pierwszym razem myślałam, że może coś się popsuło, ale od tej pory już parę razy mi się to przytrafiło
Ostatnio we Włoszech przebierałam się w kabinie w toalecie. W związku z tym, że przez chwilę musiałam się tam pogimnastykować ze zmianą ubrań, to woda w toalecie leciała non stop - co ruszyłam ręką czy nogą, to toaleta się spłukiwała. Tak przeczuloną na ruch toaletę spotkałam tylko raz, inne działają z większym wyczuciem.
Kiedyś też po skorzystaniu z toalety rozglądałam się za spłuczką... i znalazłam ją w formie gumowego przycisku w podłodze. Teraz już wiem, że jeśli na linii wzroku nie ma nic, co mogłoby służyć do uruchomienia spłuczki, to trzeba spojrzeć w dół i znaleźć przycisk, albo coś, co wygląda jak spłuczka w starej toalecie w pociągu
Co kraj, to obyczaj
Stary 2014-01-11, 23:01   #298
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2014-01-11, 23:03   #299
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Jak wychodzę z toalety to modlę się, żeby akurat nikogo nie było przy umywalkach
Stary 2014-01-11, 23:04   #300
Chatul
ma zielone pojęcie

Wolę baterię od kurków (choć na początku nie umiałam się przyzwyczaić).

Nie przeszkadza mi to, że papier toaletowy jest podzielony na mniejsze kawałki. Za to denerwują mnie ogromne rolki papieru toaletowego w publicznych toaletach. Rolki są duże, papier bardzo cienki, więc w efekcie trzeba się nieźle napocić, żeby sobie urwać sensowny kawałek tego papieru, a nie zostać ze
strzępkami w dłoni

Nie ruszają mnie korkociągi bez „ramion”.

Nie lubię za to dozowników wmontowanych w nakrętki. W ogóle nie lubię takich nakrętek, jak ta pokazana w pierwszym poście. Są beznadziejne.

Cytat:
Spotkałam takie w Polsce. Są świetne Za to tych zwykłych nie lubię i w ogóle z nich nie korzystam, bo tylko mnie denerwują
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości