![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: kto ze mną zaczyna odchudzanie
Cytat:
![]() ![]() noo, ale jezeli fałdki sie wylewaja, to witamy w naszym gronie ![]() ![]() proponuje, tak jak my: 1000 kcal dziennie 0 słodyczy rano ćwiczonka 2-3 l wody mineralnej a efekty sie pojawia niebawem pewnie czytalas posty na naszym watku, wiec wiesz,ze to realne, moze niezbyt łatwe, ale cóż nie wymaga wysiłku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() super przykazanka, bardzo mi sie spodobały ![]() ![]() dziewczynom pewnie tez sie spodobają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
mnie one rozbroiły
![]() w jakiejs gazecie była kiedy fota z "fajnš" dietš mniej więcej było to tak niadanie-szklanka wody obiad-pół szklanki wody kolacja-szklanka wody ![]() a na rysunku szkielet ![]() ehh życie życie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
a ja jakos sie zmobilizowałam, dzis zjadłam jedną czekoladkę zWedla Pasjonaty
![]() ![]() cóż za rozkosz, jeszcze nigdy tak nie rozkoszowałam sie słodyczami warto było odmawiać sobie tyle dni, bo teraz potrafie sie rozkoszowac słodyczem, a nie go pochłaniać... po dzisiejszej rozpuście, znowu nie jem słodyczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie skończyłoby sie zapewne na calym opakowaniu ![]() ![]() wiem,ze mozna życ bez słodyczy, bo kiedy przez miesišc dalam radę ![]() trzeba ćwiczyć silnš wolę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
ja słodycze dopiero przestalam jesc 1.10 , wiec całkiem niedawno, ale efekty i w silnej woli i w figurze juz sa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Wtajemniczenie
|
u mnie też nie skończyłoby się na jednej kosteczce....dlatego słodycze omijam jak najdalej potrafię! A własnie teraz przegryzłam sobie wafelek ryżowy........czuję gód, bo mało dzis zjadłam......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
a no i oczywiście zapomniałam napisac - dziś mija 8 dzień diety a ja nie zjadłam nic słodkiego!!!!!!!!!!!! Co u mnie bardzo rzadko się zadarza.....Pozdrawiam Was dziewuszki, trzymajcie się - buziaki - fajnie, ze jestescie i pomagacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() gratuluję efektów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() póniej już znacznie łatwiej, przynajmniej ze mna tak kiedy było ![]() zobaczymy jak będzie teraz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale juz sie przyzwyczaiłam do moich 1000kcal ![]() dziś zjadłam 1200 i czuję sie obzarta!!!!!!!!! ale z racji mojego długiego, 6 km spaceru , nie mam zadnych wyrzutów sumienia, nawet z powodu tej czekoladki ![]() a co tam, należało mi się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
6 km
![]() ![]() a ja się tak powoli zaczynam zastanawiać...co bardziej uzależnia... wizaż czy slodycze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za słowa otuchy, recepte na pozbycie sie paru kilgoramów i brzuszka znam gorzej z wprowadzeniem tego w praktyce.
No to zaczynam od teraz : Zero słodyczy, z liczeniem tych kalorii może być gorzej, bo nie mam czasu na robienie sobie jedzonka. Ale jak na śniadanie zjem płatki, drugie śniadanie jabłko, obiad zwyczajny bez makaronu i ziemniakow i na kolacje jogurcik lub kanapeczke to chyba nie przekrocze 1000 kalorii jak myślicie ile to to może byc kolrii. Przykladowy obiad: miseczka ogórkowej, kawałek schabu i surówka lub buraczki.
"Znalazłam szczęście, mocno otuliłam i ogrzałam serduszkiem..." ![]() ![]() ![]() wymiana ciuszków : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396723 wymiana książek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379247 Poszukuję wszelkich przewodników i książki do anatomii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Praktycznie to od wszystkiego można sie uzależnić xp Ale wizaż to mniejsze zło niż słodycze tyle że tracisz troche czasu, ale za to przyjemnie.
"Znalazłam szczęście, mocno otuliłam i ogrzałam serduszkiem..." ![]() ![]() ![]() wymiana ciuszków : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396723 wymiana książek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379247 Poszukuję wszelkich przewodników i książki do anatomii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, obiecałam napisać więcej o zapotrzebowaniu energetycznym
![]() ![]() o PPM juz pisalam przypominam tylko, ze PPM to energia potrzebna naszemu organizmowi do podstawowych funkcji życiowych: oddychanie, krążenie itd jednakże, całkowite zapotrzebowanie organizmu na energię, czyli te nieszczęsne kcal, jest znacznie wyższe obliczamy je mnożąc PPM przez współczynnik podany poniżej: Codzienna aktywność:
Trening siłowy:
Trening aerobowy:
I jeszcze ... Czynniki zwiększające PPM
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kotlet schabowy panierowany 1 sztuka (150g) 530kcal Buraki 100g 71kcal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
http://europoland.republika.pl/calor.htm na tej stronce jest tabela kalorycznoci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
to chyba was ucieszy
![]() ![]() JAK BEZBOLEŚNIE SPALIĆ 100 KCAL W TRAKCIE WYKONYWANIA CODZIENNYCH CZYNNOŚCI? Czynność czas wykonywania(min.) spanie97 słanie łóżka30 odkurzanie40 zmywanie80 prasowanie42 pranie30 prowadzenie samochodu120 oglądanie TV 240 czytanie 240 wchodzenie po schodach 5 rozmowa do 8 rozmowa przez telefon71 sex30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
trochę historii medycyny
![]() ![]() może was zmotywuje?? W XVIw. Wojciech Oczko pisał: (...) ruch może zastąpić każdy lek, ale żaden lek nie zastąpi ruchu. a to juz ze współczesnych prawd... Duża aktywność fizyczna sama w sobie nie gwarantuje utraty masy ciała, ale jest bardzo ważna w walce ze zbędnymi kilogramami. Im więcej ćwiczymy, tym więcej wykorzystujemy zmagazynowanej lub dostarczanej z pożywieniem energii i spalamy tym samym więcej tłuszczu. Nie chodzi tutaj tylko o systematyczne uprawianie sportu ale także, a może przede wszystkim, o bardziej aktywny tryb życia. Warto zaznaczyć, że ćwiczenia fizyczne zwiększają ogólną sprawność organizmu, co dodaje wiary we własne siły, poczucie wartości i ujmuje lat. wiec do dzieła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
jednak jutro poskaczę na skakance :Jupi:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
dzięki temu forum jest znacznie łatwiej się zmotywować
![]() dzięki Wam dziefffczynki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Wstałam dzisiaj jak zwykle po 7.00(a dokładnie to chyba było po 7.20)i stwierdziłam,że potrzeba mi było dużo snu(spałam ponad 9 godzin).Wreszcie się wyspałam!Muszę wziąć prysznic z masażem ok.9.45 i potem do banku się naszykuję,zjem śniadanko drugie-posiłek przedtreningowy,żeby za dwie godzinki móc ćwiczyć.Wczoarj nie robiłam tego treningu łączonego,więc dzisiaj go porobię i jeszcze aerobik półgodzinny,tyle,że lżejszy niż wczoraj,tzn.z mniejszym użyciem rąk,bo mnie trochę boli kark po wczorajszym.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
hej!
ja w planie nie mam cwiczen poki co..zaczne od silowni,gdy juz sie na nia zapisze.. ![]() teraz jakos sie trzymam na 900-1000kcal i nie jest tak trudno jak myslalam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() milego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
ja dzi się nachodziłam od 10 do 15
![]() nogi mi odpadajš już ![]() też staram się ograniczać do 1000 kcal ![]() ![]() póki co wszystko idzie z planem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
mam dzis doła, bo jestem zmęczona - to pierwszy powód a drugi - mało jem, a juz nie chudne!!!!!!!!!!!! załamka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
Zgrzeszyłam zjadłam 2 miseczki lodów, a to 1 dzień ale to juz lepsze niż czekolada, cóż za pocieszenie. A jak u was ?
Nie martw się Paris będzei dobrze !
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
ja póki co daję radę
![]() piję dodatkowo kilka razy dziennie czerwonš herbatę... jako mniej po niej mi się jeć chce...nie wiem może to sobie wmówiłam ![]() a teraz przegryzam sobie jedno chrupkie pieczywo, bo ja niestety muszę przed wzięciem swojego leku co zjeć ![]() dzi ani wczoraj nie przekroczylam 100 kcal ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
poprawka "mała" nie przekroyczłam 1000 kcal a nie 100kcal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.