|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Alfa ja idę w piątek na usunięcie pieprzyka ale do chirurga. Później to będzie wysyłane do badania. Ale u mnie to dziwnie wygląda bo coś zaczęło rosnąć na tym pieprzyku więc trochę się stresuje
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Czarnula my mamy pediatre do d.... Czasem się zastanawiam czy ona w ogóle dobrze bada dzieci przed szczepieniem
|
#272 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie! nawet się nie umówiłam ale moja dziś wstała z katarem
Cytat:
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie
ale TŻ do pracy (jakies 2/3 trasy) pokonuje w 40min. Na wiosnę wyciągnę go na spacer i sprawdzimy ![]() Mieszkam w tej hutniczej starej części ![]() Cytat:
spełnienia marzeń i samych radości ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iza- zadroszczę- mój piewszy wypad był do TESCO po miesiącu ![]() czarnulka- piękna waga Amelki ![]() esesia- u nas z ośrodka dzwonią aby przypomieć/umówić się na szczepienie edytte- wszytskiego dobrego! mam ekspres na sypaną kawę- próbowała któraś z Was kiedyś w takim capuccino parzyć? ![]() muszę jutro spróbować
|
|
#276 |
|
Konto usunięte
|
Edyta - spełnienia marzeń
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ustaliłaś wizyte u gina? Zazdroszczę że potrafisz szyć i sama cudeńka dla malucha wyczarujesz Rena wow 20kg to naprawde kawał dobrej roboty ![]() ![]() czarnula 1982 brawa dla córci edytte |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A narobiłyście mi smaka Cytat:
Zaczynam mieć stresa przed tym genetykiem. O co on będzie pytał? O choroby i # w rodzinie, czy coś więcej?...
|
|
#279 |
|
Konto usunięte
|
Edytko spełnienia najskrytszych Marzeń
![]() Wadera tak, o # i o choroby w rodzinie. U nas o nic więcej. Jezu jaka pogoda, chyba sobie przykleję fototapetę z palmą na okno :/ To już niech kurna będzie ten śnieg albo niech przyjdzie wiosna, bo se strzelę w łeb, serio. Jeśli naprawdę istnieje Blue Monday, to ja mam chyba Blue Week, sponsorowany oczywiście przez @ między innymi. |
|
|
|
#280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pytają o choroby w rodzinie/rodzice,rodzeństwo Twoje,dziadkowie i ich dzieci/ Edytte wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń!
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Ten detektor to cud techniki. Rano zmierzyłam znowu.... Bo wczoraj w ukryciu w stresie w wc przed mężem się chowałam
Więc dzisiaj chciałam na spokojnie. Trochę dłuzej niż wczoraj szukałam. Dwa razy wyłapałam moje tętno ale od razu wiedziałam że to moje (przecież to całkiem inny dźwięk...) Ale wcale sie nie stresowałam bo wiem że czasem można nie znaleźć. A potem usłyszałam serduszko mojego maleństwa Jedyny minus tego detektora że dopiero po 15 sekundach mierzenia poda właściwe tętno. Więc jak dzidź w między czasie ucieknie to będzie wartość mniejsza.Ale mój spokojnie czekał Polecam jeżeli któraś by chciała kupić Siedze spokojna, rozglądam się za wyprawką i rozkoszuje się byciem w ciąży zamiast myśleć czy jeszcze żyje...![]()
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie wiadomość na bocianie....ja pamiętam że ona zaszła w ciażę i miała jeszcze in vitro...
Witajcie, dawno mnie tu nie było a weszłam pochwalić się moimi skarbami... a więc 02.01.2014r po 39-ciu tygodniach wyczekiwania na świat przyszły moje dwie kochane córeczki - Magdalena 3150g 56cm i Zuzanna 2800g 50cm ... i jeśli niektóre z Was pamiętają od początku był pewien dylemat z moją ciążą gdzie podano jeden zarodek a ciąża okazała się bliźniacza ... i po porodzie kolejna niespodzianka bliźniaczki okazały się DWUJAJOWE !!! (dziewczynki maja inne włosy, buzie i grupy krwi !!!) Tak więc w naturze wszystko jest możliwe, a Ovitrell nie zawsze działa CUDA się zdarzają....
|
#283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie umówiłam się jeszcze. chcę na następny tydzień więc mam jeszcze czas. czasem jak apnikuję umawia mnie z dnai na dzień. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44616162] Jezu jaka pogoda, chyba sobie przykleję fototapetę z palmą na okno :/ To już niech kurna będzie ten śnieg albo niech przyjdzie wiosna, bo se strzelę w łeb, serio.[/QUOTE] u ans biało, piękna zima przyszła ale i tak czekam na wiosnę ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- czy temperatura 37,3 jest groźna w ciąży?
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem normalna! W CIĄŻY JEST PODWYŻSZONA...
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- jana jak się czujesz??
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie wiem, tylko wolałam się upewnić dla spokojności. bo waha mi się od 36,7 do 37,3.
z gardłem już lepiej, katar jest ale jakby mniejszy. wypróbowałam wczoraj sposób measi, na początku myślałam, że nie pomogło, ale prawie do 4 rano miałam w nosie pustynię. poza tym obudziłam się w nocy na smarkanie to poczułam w brzuchu dziwne kucia i babelki, z podescytowania nie mogłam spać i ciagle wsłuchiwałam się w swoje ciało. myślę, że to mogły być ruchy oczywiście obudziłam tż, który mało zawału nie dostał możliwe że sobie wkręcam, ale teraz będę bardziej wsłuchiwać się w siebie.
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Berbie ja sie umówiłam na 28.01. W sumie tylko na szybkie usg i zmierzenie szyjki (skurczy jakby mniej po magnezie ![]() Myślę ze 37-37,5 to norma w ciąży. Gratuluje bąbelkowych ruchów Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-15 o 11:36 |
|
|
|
|
#287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam sie w skonczonym 27tc. A jutro zaczynamy 3 trymestrSnilo mi sie dzis ze mialam cesarke.. I Dziewczynki byly juz w swoich lozeczkach a ja mialam wiecznie cos do zalatwienia, ze nie moglam do nich dotrzec.. Caly sen minal, a ja ich nie widzialam I pamietam, ze we snie sie upieralam, ze chce lezec na sali nr 6 zeby dr SZ mi cesarke robil Pierwszy raz mi sie Male snily Edytko, wszystkiego najlepszego Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
to badanie połówkowe powinno byc jakieś specjalne?
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ruchow, to regularne dopiero od 3 trymestru.. Wczesniej moze sie zdarzyc, ze i caly dzien dziecko sie nie rusza i to jest norma. Tak mi powiedziano w szpitalu |
|
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak wyglądały Emilka i Natalka?
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, to drugie bardzo wazne badanie. Powinno byc przeprowadzone na jak najlepszym sprzecie. Ma na celu wykrycie ewentualnych wad
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Dzieki (Jeszcze o polowkowym, Powinno sie je robic pomiedzy 18-22tc, ale lekarz specjalista, u ktorego robilam, powiedzial, ze optymalny jest 21tc, bo najlepiej widac dziecko. Lekarz bardzo dokladnie sprawdza narzady dziecka, wody plodowe, pepowine i lozysko. Im lepszy specjalista i sprzet, tym lepiej. http://www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-...polowkowe.html o tu jest dokladnie napisane, co lekarz powinien sprawdzic w usg polowkowym.. U mnie wykryto pepowine 2 naczyniowa i jezdzilam na to echo serca... Dlatego wazne, zeby sprzet i specjalista byli jak najlepsi ... Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-15 o 10:20 |
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza A u Ciebie kiedy lekarze planują cc
Twoja prowadząca Ci będzie robić czy inny lekarz![]() Wczoraj przypomniało mi się moja cc, to co było później.. Powiem wam, że teraz jak dotrwamy do terminu to chce cc, za dużo nerwów by mnie kosztowała sama myśl o sn
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka ja bystra, przecież pisałaś, że ich nie widziałaś... chyba się jeszcze nie obudziłam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie Podczas usg połówkowego lekarz sprawdza każdy organ dziecka-serce, mózg, żołądek, nerki, pęcherz, przepływy itp Na koniec daje opis tego badania dla prowadzącego. U nas to trwało z 30 min i lekarz zainkasował 250 zł.
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie połówkowe usg to bardzo ważne badanie, tak jak Elizka pisała. Dlatego ja znowu ide do dr Florjanskiego bo ma dwa razy lepszej klasy sprzęt niż mój ginekolog prowadzący i ma duże doświadczenie w patologiach u płodu. Jest chyba we Wrocławiu najlepszy. Mówił żeby przyjść w 22 tc. Ja pójdę 21+ parę dni.
Eliza to mój 17 tydzień i 2 dzień ciąży
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
W ciąży zawsze jest podwyższona ![]() ![]() ![]() Domiś był dziś w nocy marudny wstawał co 3 godziny.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaplacilam 180 zl za blizniacze usg, no ale ja bez 3d bralam ![]() W ogole koszmarnie drogie sa te badania... Ja bylam wsciekla ze sie nie zapalalam na nfz, pomimo ze mi sie nalezalo.. Cytat:
![]() No no. To juz duuza ciąża A propos usg, to jeszcze jedno trzeba zrobic miedzy 28-32tc. I to jest tez bardzo wazne usg, bo sprawdza, czy dziecko dobrze rosnie i czy nie ma IUGR ani innych wad. Bardzo wazne jest tez zrobienie usg dopplerowskiego miedzy 2 a 3 trymestrem, Bada sie przeplywy w tetnicach macicznych i łozysku oraz w pępowinie.. |
||
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za informację
mam jeszcze czas na umówienie się, pewnie na najbliższej wizycie coś gin będzie mówił
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bede musiala swoje Twixy od razy zsynchronizowac, bo zwariuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

ale TŻ do pracy (jakies 2/3 trasy) pokonuje w 40min. Na wiosnę wyciągnę go na spacer i sprawdzimy
spełnienia marzeń i samych radości 

Więc dzisiaj chciałam na spokojnie. Trochę dłuzej niż wczoraj szukałam. Dwa razy wyłapałam moje tętno ale od razu wiedziałam że to moje (przecież to całkiem inny dźwięk...) Ale wcale sie nie stresowałam bo wiem że czasem można nie znaleźć. A potem usłyszałam serduszko mojego maleństwa 

(
Twoja prowadząca Ci będzie robić czy inny lekarz