![]() |
#271 |
Konto usunięte
|
Dot.: Podróżniczki
Podałam tam hiperłącze, ale wystarczy, że klikniesz tutaj lewym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
BAN stały
|
JA sporo podróżuję i ostatnio znalazłam fajny patent na szukanie hoteli
![]() to jest stronka, na której można znaleźć miejsca ze specjalnym certyfikatem jakości, który daje pewność, że zamówiony miejsce w hotelu lub pensjonacie będzie ok ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2015-02-11 o 18:20 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się zabieram za oglądanie tego vloga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki za cynka! ![]() Ostatnio jestem maniaczką Sebastiana Baryczy i jego vloga, całkiem ciekawie opowiada głównie o USA ale i tez innych krajach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Polecam też kanał tego chłopaka, kiedyś już go na Wizażu linkowałam chyba, ostatnio wrzucił bardzo fajne filmiki dot. Naddniestrza i przekonał mnie, by tam jechać niedługo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Konto usunięte
|
Ooo to jego nie znam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Hej, a polecicie jakieś fajne blogi/ fora dot. wskazówek praktycznych np. jak się spakować na nie-wiadomo-ile-czasu do Azji?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziś odkryłam bardzo fajny blog (KLIK), babka sama podróżuje po wielu wg mnie niebezpiecznych miejscach. W ogóle zapomniałam napisać, ale kupiłam bilety do Kijowa z Wawy w ostatniej promocji LOTu. Lecę w połowie kwietnia. Jak będzie pogoda to planuję wybrać się na południe w kierunku Naddniestrza, Mołdawii... Ciągle jednak liczę, że uda się ustrzelić dodatkowe, tanie loty na ten termin, byłaby to spora oszczędność czasu. Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2015-01-24 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
hej można się podłączyć. My z Tż też dużo podróżujemy ( jak na nasze możliwości ) minimum 2 razy do roku staramy się gdzieś jeździć. Naszym celem jest głównie Ameryka Południowa - Karaiby.
W lutym mieliśmy lecieć na Tobago, niestety musieliśmy zmienić plany a tak sie napaliłam na ten wyjazd. Widzę, że głównie do Azji jeździcie. Nie wiem ale mnie jakoś niekoniecznie ciągnęły te rejony. Chociaż coś ostatnio Tż zaczął wspominać o Tajlandi. My we dwoje podróżujemy i tak jest zdecydowanie najlepiej. Wiemy co chcemy robić, mamy podobny pogląd na podróżowanie no i co najważniejsze nie boimy się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poczytam sobię tę babkę - dzięks za kolejny odnośnik ![]() A na Wschodzie na pewno będzie egzotycznie - to taki inny świat ![]() Tak z ciekawości: ile zapłaciłaś za bilet? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
język norweski ![]() język rosyjski ![]() język czeski ![]() język angielski ![]() język francuski ![]() Edytowane przez plastikowabiedronko Czas edycji: 2015-01-25 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bilety kosztowały 299 zł RT, natomiast mi udało się go wyrwać trochę taniej. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do tych z Was, które były w Albanii (i w sumie w też w państwa ościennych):
orientujecie się może jak tam wyglądają przepisy drogowe? W Polsce niedawno wprowadzono ustawę, która pozwala jeździć motocyklami do pojemności 125 na kat. B (a nie A). Jak tam to wygląda? A może wiecie gdzie mogę takie informacje uzyskać?
![]() |
#287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Proszę bardzo
![]() ![]() Co do pozyskiwania informacji, to lepszym źródłem są ambasady (np. w przypadku Indonezji, Kolumbii w ambasadzie dowiesz się czegoś innego niż w ministerstwie i to, co powiedzą w ambasadzie jest aktualną informacją). Ja za to mam pytanie z innej beczki: czy ktoś używał worków kompresyjnych do pakowania? I jeśli tak, to jakie poleca? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam z Maroka. Najlepszy wyjazd mojego życia. Wspaniały kraj do jazdy na stopa, niesamowici ludzie i piękne krajobrazy. Prawdziwe Maroko to jednak nie ten przereklamowany Marakesz czy Fez, w którym przeraża ilość naciągaczy, a pustynne tereny, palmowe oazy i zapierająca dech w piersiach droga Marakesz-Merzouga, którą przejechałam dwukrotnie i z chęcią pojechałabym jeszcze raz
![]()
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Gruzje. Cudownosc. Hektolitry wina, przyjazn, zyczliwosc, wszelaka pomoc. Nawet wyladowalismy na gruzinskim weselu. Bez watpienia moj najlepszy wyjazd dotychczas - i czekam z niecierpliwoscia na czerwiec bo do Gruzji wracam
![]()
![]() |
#292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tam jest pięknie, przyjaźnie, ludzie są cudowni, wino się leje, a ja uwielbiam wino, miejsce ma klimat i po prostu jest takie... domowe ![]() Co do noclegów to niestety nie jestem w stanie za bardzo pomóc, bo mieliśmy namioty i nawet w miastach je rozkładaliśmy. Na pewno mogę polecić jeden hostel w Tbilisi, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy ![]() ![]() No i musisz się liczyć z tym, że na pewno będziesz tam chciała wrócić ![]() jeśli chodzi o ceny to są bardzo rozbieżne, w stolicy jest raczej drogawo. My z tym hostelu płaciliśmy chyba koło 60 zł za miejsce w pokoju wieloosobowym. Ale są miejsca, gdzie jest dużo taniej ![]()
27.05.2016 Żona ![]() ![]() Edytowane przez Jovisse Czas edycji: 2015-02-04 o 13:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
A jakie polecacie ubezpiecznia podróżne? Chodzi mi głównie o sprzęt foto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę namiotu... gdyby nie pora roku, to na pewno byśmy pojechali w ten sposób, a tak to trochę za zimno.
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi namioty to w sierpniu było na nie zdecydowanie za gorąco. Zazwyczaj niestety się w nich prażyliśmy... Najlepiej było w górach ![]() A kulinarnie myślałam, że mnie Gruzja zachwyci bardziej mówiąc szczerze ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Czytam o tych Waszych podróżach, czytam i czytam... i chyba umieram z zazdrości. Zainspirowałyście mnie do wpisu o podróżniczej depresji, dzięki. : p
http://podrozezajedenusmiech.blox.pl...ie-jechac.html
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Zadomowienie
|
Jovisse - na pewno podzielę się swoimi spostrzeżeniami po powrocie
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | ||
Tajka
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.