|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,81% |
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
1 | 2,38% |
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
10 | 23,81% |
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
3 | 7,14% |
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
13 | 30,95% |
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
2 | 4,76% |
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
3 | 7,14% |
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
0 | 0% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
deb, a Ty pracujesz w kadrach? Czy zajmujesz się też naliczaniem płac?
Cytat:
Co do jedzenia i marudzenia - ja przeniosłam poranną kaszkę na wieczór, choć wydawało mi się, że będzie zbyt zmęczona, żeby zjeść. Ale nie, rano nie miała apetytu po cyckowaniu nocnym, łapała łyżeczkę, wszystko było ufajdolone, wieczorem idzie nam o wiele lepiej. Daję jej gdzieś tak koło 18-stej, pół godz. później kąpię, szybki cyc i usypianie. Cytat:
Obkupiłam młodą w obiadki i deserki rano w lidlu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
a co do pogrubionego - racja ![]() ![]() jesli chodzi o ta strone, nie sprawdze tego, bo trzeba sie logowac, a mi sie nie chce ![]() i skoro juz jedne studia masz i dwie podyplomowki, to ja sie pytam, ile podyplomowek masz zamiar jeszcze robic? radzilabym wybrac w koncu cos, co cie spelni i bedzie przyszlosciowe jednoczesnie. inaczej bedzie to znow tylko kolejna podyplomowka. a w koncu trzeba zaczac z wiedzy i umiejetnosci korzystac.
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
![]() Któraś z Was pisała, że jej dziecko ma taką wysypkę jak kaszka. Otóż dzisiaj byłam u dermatologa ze swoim synkiem i dostał maść sterydową. Powiedział, że nie jest to raczej AZS bo to swędzi. Raczej jakaś reakcja kontaktowa. Możliwe, bo prałam rzeczy w normalnym proszku. Od tygodnia piorę w Białym Jeleniu, zobaczymy co będzie. Poza tym jestem już po sesji, więc mam w końcu trochę czasu dla siebie. Ma któraś może z wagą tak, że wróciła do wagi, ale został brzuszek? Tak mnie to denerwuje, a nie mam siły i czasu ćwiczyć....(nie chce mi się), mam nadzieję, że ruch jakoś z wiosną wpłynie na jego wygląd....drogie Bravo, co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() pogrubione - racja ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
ja na poczatku tez kaszke przerzucilam na wieczor. teraz mlody je rano i wieczorem, ale rano dostaje ja dopiero okolo 3 godziny po wstaniu (a wstajemy miedzy 6-7) i zjada okolo 100, max 120g. wieczorem czasem nawet 190g daje rade ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas noc z jękami, płaczem, dwoma pobudkami na jedzenie.. i właśnie dostałam telefon ze żłobka że I. wymiotuje i ma biegunkę ![]()
![]() |
#276 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak dokonałam spania z jedną drzemką, to nie wiem, to jakiś wypadek przy pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My akurat chodziliśmy na kurs prawie 5 miesięcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Idę skoczyć z okna
![]() ![]() noszę ją cały czas bo jak odkładam to jeszcze większy ryk ![]() rzuciło mi się w oczy pytanie, w kadrach pracowałam w poprzedniej firmie, przez krótki czas naliczałam tam taż płace więc szałowej wiedzy nie mam. A o coś chcesz zapytać? moja mama 17 lat pracowała w kadrach i płacach więc jakbym ja nie wiedziała to mogę dopytać ![]()
#279 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce pracowac bo juz nie mam w tym dosw.i male szanse na zdobycie. Poza tym jedyna dzialka ktora mi odpowiqda to coacher. A poznien juz raczej z pogranicza psych.i ksiegowosxi kadry i place Cytat:
banka to co ty pilas? Chyba nie prawdziwq pu erh. Ja pilam pu erh non stop przez 4 lata poczatkowo 5 pozniej wlasnie 3 kubki dziennje. Nigdy nie mialam odwodnienia i nigdy tez nie bylo tak ze biegalam do toalety 5x dziennie. A pilam pu erh z lisci( nie w saszetkach) Cytat:
Cytat:
Jednak do rzeczy; 1. Strona jest nieco bardziej jednak rozbudowanq niz wybor : porzadku, papierkow i struktury. 2. Nie zamierzalam robic kolejnej podyplomowki a 3 letni licencjat dopelniany pozniej do pelnej mgr. 3. Masz raxje ze dla os.po ksiegowosxi jest masa innych zajec, dlatego tym bardziej taki kerunek wydaje sie byc oplacalny 4. Moje poprz.podyplom.mialy historie taka, ze jedna robilam gdy pracowalam w funduszach i dot.wlasnie inwestycji kapit. Robilam ja do pracy by lepiej zapoznac sie z tematem. Niestety praca tam sie skonczyla. Kolejna robilam juz dla siebie ( kadry i place) bo to sciezka ktora tez bylabym sklonna podazac niestety sama podypl.to za malo by pracowac w tym zawodzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
o jeeej biedny I.,a co myślisz,ze tylko tak po jedzeniu mógł zwrócić?
#281 |
Zakorzenienie
|
karota no nie wiem właśnie. prawie całą sobotę spał i był niewyraźny ale gorączki nie miał, jadł normalnie, kupy były ok. z kolei jak na początku chodził do żłobka to były takie 2 dni że panie mówiły że męczą go biegunka/wymioty a w domu się to nie powtórzyło i I. brykał normalnie. dlatego nie wiem jak jest tym razem.. zresztą nigdy też nie zadzwoniono żeby go odebrać, zazwyczaj tylko przy odbiorze mówiono żeby go poobserwować..
ja mam straszny mętlik z jego ostatnim zachowaniem, i nie wiem czy zwalać to na zęby, czy jakaś zaraza się do niego dobiera czy co
#282 |
Zakorzenienie
|
Diabli - Barti też uwielbia dzieci ♥♥ to niesamowite jak na nie reaguje od samego początku
![]() Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Hejka
U nas srednia noc, Karola co chwile sie budzila. A w zeszlym tyg bylo juz tak fajnie, pobodka tylko na jedzonko przez 5 dni. No czasami na smoka ![]() Ashy piekne zdjecia Diabli Karola ostatnio spi z glowka odgieta do tylu, wczesniej tak nie robila Antoine piekna Juleczka |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Cloche
![]() A ja sie pochwale ze Karola w sobote zaczela mowic mama ![]() Potterka super zdjecia. Diabli widac ze Nelka dobrze siw bawi, my tez musimy sie wybrac na basen. Diabli filmiku nie mam, bo jak Karola widzinaparat tonprzestaje cokolwiek robic tylko chce go dorwac Banka ale masz przystojniakow ![]() Ja to sie boje sadzac Karolcie na takiej zimnej hustawce. Ale my sie cienko ubieramy. |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia. w każdym razie mąż odebrał dziecia, zdał relację że dziecię szczęśliwe choć zarzygane, no i obserwujemy co dalej..
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() babcia na moje komentarze by goniła Helenkę "babcia dawaj, dawaj!" odpowiedziała "ja Tobie zaraz dam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Marchewka - mamy fodra focusa kombi. najlepiej jechać do sklepu i przymierzyć czy fotelik będzie pasował do auta ![]() Magiusa - odnośnie księgowości...nie wiem ile masz lat, ale jeśli chcesz iść na studia i szukać sobie pracy w księgowości po 30stce bez doświadczenia to może być mega ciężko. To nie jakaś uszczypliwość, po prostu jak sama szukałam to miałam ciężko a miałam doświadczenie. W księgowości najczęściej szukają osób które mają sporą wiedzę, a jeśli szukają kogoś bez doświadczenia to za najniższą krajową ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Magiusa - a co do szkoleń to ja byłam z inwestycji w kadry na szkoleniu dla osób pracujących - nowoczesny finansista w woj. śląskim w 2012 roku ![]() no ale to trzeba trafić i spełniać kryteria - tutaj akurat chcieli wyższego wykształcenia z finansów. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- A jeszcze odnośnie wizyty u dietetyka - ja bym poszła, ale raczej na nfz ![]() Koleżanka chodziła na nfz (czekała jakoś 2 miesiące na 1 wizytę a potem już systematycznie była zapisywana), miała samozaparcie (a miała co zrzucać) i pięknie schudła. NIe chcę nic mówić ale przez to że moje dziecko ma dzisiaj taki za☠☠☠isty humor dalej chodzę w piżamie ![]()
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
Ktos ostatnio pytal o ta odchylona glowke dziecka jak spi.. moja spi przewaznie tak jak na zdjeciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Wróciłam i żyje
![]() ![]() Co do pracy to: 1. Odwyklam od takiego hałasu ![]() 2. Nie wiem co, gdzie, jak ![]() 3. Moje czterolatki są cudne ![]() 4. Jest super i nie żałuje, że zdecydowałam się wrócić ![]() 5. Po pięciu godzinach jestem ledwo żywa... Edytowane przez vujka Czas edycji: 2014-02-10 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po rachunkowości i psychologii mam też możliwość iść w kadry i płace. Generalnie w każdą strone będzie ciężko. Wiem to. Ale muszę coś robić by nie stać w miejscu.
![]() |
#293 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet nie wiedziałam że dietetyk jest też na nfz. może się zapiszę ![]() a my poszliśmy na rehabilitację której nie było .... rehabilitantka poszła na l4 a fakt miałam od nich tel w pt ale potem się dodzwonić nie mogłam a dziś zapomniały. ale 2godzinny spacer sobie zrobiliśmy. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() no pięknie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię pracować w księgowości ![]() Będe trzymać kciuki za podjęcie decyzji i za to żeby wszystko Ci się ułożyło ![]()
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Karola super z ta mama
![]() ![]() Ufff Polazilismy dzis troche ale moj wrzod na tylku wciaz mnie ogranicza ![]() ![]() Poza tym jestem w trakcie lepienia pierogow ruskich ![]() ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a najlepsze jest to że służbowymi jeździł 3 lata i nigdy nie miał stłuczki, a naszym jeździ 3 tygodnie i już ma ![]() ![]() zapisz się Kochana! chwile się czeka, ale jak ma się motywacje to na prawdę pomogą ![]() super spacerek ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Hump - dziwne to to co się z Ignasiem dzieje ![]() Vujka - super, zę pierwszy dzień zaliczony i że się podoba ![]() Ash - współczuje problemów z tym cholerstwem...może gin by coś fajnego polecił? Ciekawe jak będą pierożki smakować ![]()
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Halo
![]() Melduję, że byliśmy u lekarza i młody jest zdrowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Magiusa mam ten sam problem ze szkoleniami, pracuje w dużej firmie i nigdzie nie biorą z takich tylko mikro i małych głownie ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odnośnie tego co robię...prawda jest taka, że pracuję na stanowisku asystentki. Ogłoszenia w tym temacie są, ale bywają różne zakresy obow., a ja bym nie chciała segregować poczty i podawać kawy.
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Magiusa a co myslisz o asystentkach zarzadow duzych firm? Mysle, ze tam mialabys wlasnie taka prace jak poprzednia, a kasa tez dobra
![]() Pisze to ale w sumie wiem, ze jestes juz nastawiona na te rachunkowosc i pewnie w to pojdziesz. Tylko, ze studia skonczysz za jakies 5 lat to i tak gdzies w miedzyczasie pracowac bedziesz ![]() Ja w kazdym razie na Twoim miejscu szla bym w asystentke zarzadow/ prezesow zarzadow. Sent from my XT1032 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Hej, wiosny ciąg dalszy
![]() zaliczyliśmy już dwa spacerki. Zaraz będziemy mieli obiadek. Melduję, że od wczoraj wozimy się w spacerówce ![]() Mam sporo do narobienia, ale teraz chyba nie dam rady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.