|
|
#271 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Interesujące perfumy celebrytów
a czemu oni je nazwali eau so sheer a nie oh so sheer?
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Hahahaha Może dlatego że użyłam słowa zabójcze w opisie
(tak, jeszcze się muszę do Aliena przekonać )A tak w temacie wątku to wspomnę, że kupiłam Eau Florale Shakiry i chociaż jest niesamowicie słodki i owocowy (wbrew nazwie bardziej właśnie owocowy niż kwiatowy) to jakoś nie mogę przestać go używać
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
Najbardziej na początku czuć jeżyny, ale takie osłodzone (nie takie ostre jak np. dzika jeżyna z YR). Potem zapach łagodnieje, wyczuwalne są też kwiatowe nuty. Trwałość całkiem całkiem- 5 godzin.
Czaję się też na S Shakiry- wąchałam w Sephorze i bardzo mi się spodobały. No i nietestowane na zwierzętach
|
|
#277 |
|
Konto usunięte
|
wlasnie testuje Fancy J. Simpson. Spodziewalam sie mega karmelowego slodziaka, a tu czuje jakas sztuczna nute, wcale nie slodka, no i zapach jest plaski. Taki moje pierwsze wrazenie, zobacze jak sie rozwinie, ale nie nazwalabym ich jakimis wybitnymi perfumami, faktycznie teraz sie rozwija i nieco sie ociepla i lagodnieje, ale nadal mnie nie zachwycaja.
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- drugi nadgarstek psiknelam killer queen i te sa juz ciekawsze, ciezsze, na poczatku wyczuwam slodka owocowa nute, ktora bardzo mi sie podoba, sa tresciwsze i na pewno bardziej wyczuwalne. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- w Fancy nie wyczuwam tego co chcialam a mianowicie slodkich landrynek, owockow, a nawet raczej pokusilabym sie o nazwanie ich swiezakiem. Z malutka nutka slodkosci. Natomiast killer queen juz blizej do tego czego szukam, momentami nawet wyczuwam tu landrynke, momentami cos starego, przykurzonego, moze to paczula? ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- mozliwe ze to u nich blad? Po prostu zle wpisana nazwa a chodzi o Oh so sheer? |
|
|
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
Co wiecie o Britney Spears, Island Fantasy?
Szukałam recenzji na frangratice nawet i nie ma. Trwały jest? słodki bardzo? |
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zamówiłam jednak Hidden Fantasy (magia 30zł zrobiła swoje ) i faktycznie nie jest to interesujący zapach. Taki pomarańczowo-landrynkowo-ciut goździkowy słodziaczek. Jednak Fantasy rulez ![]() Teraz czekam na Circus Fantasy - zobaczymy czy jest wart zachodu.
|
|
|
#280 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no na mnie nie jest aż tak słaby - z godzinę mocno go czuć ale cała przyjemność nie trwa dłużej niż 3-4 godziny. Fantasy zwykłe dużo mocniejsze, zresztą Midnight też, ale tego drugiego z kolei nie lubię.
|
|
|
#282 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Juz je testowalam na nadgarstku, a teraz zapodalam globalnie Co do dalszych testow z Fancy i Killer Queen to Fancy sie leciutko oslodzilo, moze nawet i czuc ten karmel, jednak jest to wszystko bardzo delikatne i wciaz ta nuta swiezosci sie przebija. Natomiast Killer Queen wyraznie sie rozwinela w strone paczuli, gubi powoli ta landrynkowa nutke. |
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() Podobne odczucie miałam z Fantasy - wszyscy się rozpływają nad jego słodyczą, ciężkością...dla mnie to tropikalny, ŚWIEŻY słodziak. I wcale nie jest tak gigantycznie słodki, znam o wiele słodsze. Jeśli chodzi o KQ - jak sobie poużywasz, to bardzo możliwe, że zamiast owoców będziesz czuła roztopione praliny, gęste, słodkie i rozgrzane, przełamane paczulą, a owoce będą robić za świeższe tło. Tak było w moim przypadku. Dla mnie KQ to jeden z lepszych zapachów gwiazd.
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chodzi o taka cukrową słodycz waty cukrowej na przykład a nie słodkie owoce w typie limitek Escady. aha jeszcze mi się przypomniało - w TK Maxxie na Targówku i w Centrum jest Truth Or Dare Madonny 50ml/55zł jakby ktoś chciał. Jak dla mnie to jest najbardziej charakterystyczny celebrycki zapach, wart poznania.
|
|
|
#285 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
A Madonnę bardzo chcę przetestować, boję się jedynie, że zaduszą mnie te białe kwiaty. Mam złe z nimi doświadczenia po Intinately Beckhamów.
Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2014-03-12 o 16:07 |
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, nie musi być celebrycki. Zresztą one sa właśnie najczęściej słodkie od syntetycznych owoców. Brakuje mi zapachu 100% cukru w cukrze. ToD można sobie powąchać w SP, czasami bywa
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#288 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy czuc wanilie teraz po kilku godzinach Fancy sie wyslodzilo, i juz jest wiele lagodniej to chyba wlasnie dzieki wanilii. Juz sie nie moge doczekac az wysle do Was paczki i napiszecie swoje odczucia
|
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Niewykluczone, że rozbiorę jakoś niedługo, ale nie obiecuję - przymierzam się do kupna kilku innych cudeniek. W tym Mitsouko.
|
|
|
#290 |
|
Konto usunięte
|
Kupilam tez Deseo Jennifer Lopez. Na poczatku czuc mocna kolonska nute przypominajaca meskie wody po goleniu. Po chwili robi sie tropikalnie. To o Deseo pisalyscie ze jest podobne do Crystal Noir? Crystal Noir uwielbiam, jest w scislej czolowce moich ulubionych zapachow i jesli chodzi o Deseo to wspolnym mianownikiem moze byc swiezosc jaka towarzyszy obu zapachom, jednak Crystal Noir to przede wszystkim kokos, tego tutaj nie ma. W Deseo jest swiezo, zielono, letnio z lekka slodkawa nutka, ale nie mylic z slodziakiem
Edytowane przez 201606201234 Czas edycji: 2014-03-12 o 17:07 |
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee miałam PS i one są bardzo, bardzo podobne. No fakt tam jest nutka palonego cukru ale serio to nie są aż tak różne zapachy a żaden nie jest imho bardziej słodki. Podobny poziom zasłodzenia. Myślę, że z zapachów popularnych to właśnie Fantasy i PS są właśnie takim cukrowym bastionem. Nie wiem jak z niszą bo nie znam.
|
|
|
#292 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Kuki9, czytałam, że to Pink Sugar Sensual są podobne do Britney. No ale jak mówię - nie wąchałam klasycznego PS, ani żadnej innej Aquoliny(nad czym muszę popracować
). No i co nos, to opinia. Moim nosem Fantasy są, owszem, słodkie, ale przełamane tropikami(gorzkawo-kwaskowymi). Taki wesoły, przyjemny, ale na pewno nie jest otulaczem, najlepiej się chyba będzie sprawdzać w czasie wiosny(na mnie ).
|
|
#293 | |||||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Cytat:
Z kolei Killer Queen wypada przy Fancy dość płasko i nudnawo - ot, przyjemne psikadełko I weź teraz człowieku kieruj się opiniami innych, kiedy zdania różnią się o 180 stopni ![]() Cytat:
Aquoliny poza Pink Sugar? Ja posiadam flaszkę Pink, Blue, Gold i Black Sugar - moim zdaniem Black Sugar przebija słynnego różowego poprzednika Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że będzie czuć ambrę, karmel i wanilię z dodatkiem kwiatów. Z drugiej strony liczę, ze owoce nie będą wyczuwalne. Ma być słodko, ale z umiarem. Dopiero teraz przeglądam jego recenzje na kwc i ciągle przewija się "słodziak". Nie lubię ulepków, ale kocham wanilię, karmel w perfumach dopiero poznaję. Fancy zamówiłam w ramach poszukiwania odpowiednika bazy z Viva La Juicy. Zobaczę, co z tego będzie
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Największe wrażenie jeżeli chodzi o perfumy celebrytów zrobiły na mnie do tej pory Nicole Richie Nicole. Orientalno-drzewne, przypominają mi trochę Starlight Aigner. Nicole w każdym razie mają mniej owocowych nut a na pierwszy plan wysuwają się akcenty drzewne, ambra i wanilia. Trwałość u mnie jest średnia, około 3-4 godzin, niestety nie mają ogona, zdecydowanie trzymają się przy skórze.
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
A któraś z Was tutaj nie byłaby chętna na przeprowadzenie rozbiórki Rouge Rihanny?
Mi brakuje atomków, bo z większych pojemności to tylko 125 ml, a 75 się nie bardzo opłaca za mililitr. Nie mogę się doczekać tych perfum, chociaż Nude było dla mnie rozczarowaniem.
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chcę oftopować, chcę pomóc na temat Island fantasy o której to nie ma recenzji, znalazłam coś na blogu, pisze ze trwały jest, że 8 godzin wytrzymuje, ja się napaliłam na tą wodę, kupuję ją na to lato.
http://beautyandtheblog23.blogspot.c...ey-spears.html |
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdania co do trwałości i projekcji są podzielone niestety
|
|
|
#299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kliknełam przed chwilą zakup, jak się rozczaruje to wina frangratiki będzie ![]() źle pisze o tym zapachu cholera, cholera.../ w sumie podzielone opinie, masz rację. Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2014-03-14 o 12:06 |
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chciałam kliknąć ale się wstrzymuję bo oprócz różowej kulki inne mnie nie zachwycają. Bardziej za to skłaniam się ku Believe.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

to nie mam pojęcia czy to to samo

Z kolei Killer Queen wypada przy Fancy dość płasko i nudnawo - ot, przyjemne psikadełko