Wypadanie w³osów, ³ysienie- W¡TEK G£ÓWNY - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym.

Poka¿ wyniki sondy: Który waszym zdaniem kosmetyk jest najlepszy, da³ najlepsze efekty podczas kuracji?
Nutricap 4 1,35%
Silice 14 4,71%
Inneov gêsto¶æ w³osów 19 6,40%
Wax 52 17,51%
Skrzyp polny 49 16,50%
Rycyna (do wcierania) 14 4,71%
Vitapil 27 9,09%
Merz 25 8,42%
Inne 93 31,31%
G³osuj±cy: 297. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-11-21, 14:06   #271
201803111829
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 966
GG do 201803111829
Dot.: Straszne wypadanie w³osów

Mi na wypadanie pomóg³ loxon 2%, vitapil, cynk, magnez, ¿elazo i witamina a+e. tyle, ¿e mi wypada³y w³a¶nie z niedoboru tych elementów.
201803111829 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-24, 16:10   #272
kobietka04
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30

Cze¶æ Dziewczyny.
Ja borykam siê z tym samym problemem. Przesta³am prostowaæ w³osy i u¿ywam teraz szamponów naturalnych bez tzw. silikonów i zobaczymy co z tego bêdzie
kobietka04 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-27, 10:14   #273
madame29
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 39

hej dziewczyny !

Mnie równie¿ zawsze wypadaly wlosy ale od ok 2 miesiecy sprawa jeszcze bardziej sie pogorszyla, i tak od 2 miesiecy biore vitapil - na mnie nie podziala³ nic a nic, fakt ze w miêdzy czasie pomalowalam w³osy na blond, i to zapewne jeszcze bardziej im zaszkodzilo, ale jedna z dziewczyn z forum pisala o olejku SESA, ja tez znalaz³am go w internecie, tyle tylko ze opinie byly rozne, niektorym dziewczynom wypadly w³osy po nim jeszcze bardziej, a niektorym nie. Nie chcê w sumie ryzykowaæ jeszcze wiêkszym "spadkiem" moich w³osów, (chocia¿ pewnie na rzecz baby hair) wiec postanowi³am ze kupiê olejek kokosowy VATIKA - podobno tez super, hormony tarczycy mam w normie, nie zorbilam jeszcze badan krwi, chociaz robi±c je na pocz±tku roku wszystko bylo w normie,
dodam , ze niestety ostatnio w moje ¿ycie wkrad³ siê stres, byc moze to przez to, tylko ze ten stres juz min±l a mi dalej wlosy lec±. najgorzej jest po umyciu! zaczelam wrecz liczyc sobie ile mi w³osów ucieka po myciu, ale to jeszcze bardziej mnie do³uje!!
pozdrawiam

PS. lata uzywania prostownicy, lakierów i szuszarek niestety równie¿ pewnie przyczynily siê do tego..
madame29 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-29, 12:20   #274
katarzynasz
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 037

Cytat:
Napisane przez madame29 Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczyny !

Mnie równie¿ zawsze wypadaly wlosy ale od ok 2 miesiecy sprawa jeszcze bardziej sie pogorszyla, i tak od 2 miesiecy biore vitapil - na mnie nie podziala³ nic a nic, fakt ze w miêdzy czasie pomalowalam w³osy na blond, i to zapewne jeszcze bardziej im zaszkodzilo, ale jedna z dziewczyn z forum pisala o olejku SESA, ja tez znalaz³am go w internecie, tyle tylko ze opinie byly rozne, niektorym dziewczynom wypadly w³osy po nim jeszcze bardziej, a niektorym nie. Nie chcê w sumie ryzykowaæ jeszcze wiêkszym "spadkiem" moich w³osów, (chocia¿ pewnie na rzecz baby hair) wiec postanowi³am ze kupiê olejek kokosowy VATIKA - podobno tez super, hormony tarczycy mam w normie, nie zorbilam jeszcze badan krwi, chociaz robi±c je na pocz±tku roku wszystko bylo w normie,
dodam , ze niestety ostatnio w moje ¿ycie wkrad³ siê stres, byc moze to przez to, tylko ze ten stres juz min±l a mi dalej wlosy lec±. najgorzej jest po umyciu! zaczelam wrecz liczyc sobie ile mi w³osów ucieka po myciu, ale to jeszcze bardziej mnie do³uje!!
pozdrawiam

PS. lata uzywania prostownicy, lakierów i szuszarek niestety równie¿ pewnie przyczynily siê do tego..
a ten olejek kokosowy jest nierafinowany? Spróbuj piæ pokrzywe, mi pomog³y tabletki SILICA na zmiane z Doppel Hertz Na W³osy i Paznokcie + Skrzyp
Stary 2012-11-29, 15:59   #275
madame29
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 39

wiêc dziewczyny, mam t± VATIKÊ w domu, wychodzi z tego ze jest to olej nierafinowany, nie jest to w 100% czysty olej kokosowy, tylko glowny skladnik to w³asnie olej kokosowy
tu jest www z info:

http://www.magiczne-indie.pl/odzywki...991702881.html

ja go kupilam taniej - na allegro.
tak wiec mam go juz w domu, nawet jestem po jednym uzyciu. Poki co moge poweidziec tylko tyle ze w³osy po nim s± lekkie , g³adkie i lekko uniesione do góry, olejek ma zapobiegac wypadaniu, wiêc zobaczymy za jakis czas. Trzyma³am ok 1,5 h, ale w³osy mylam a¿ 3 razy (moja wina, za du¿o go wla³am na glowê).

po nieudanym experymencie z Vitapilem, zaczynam brac 2 x dziennie Merz spacial,

a czy ktoras z was stosowala REVALID? bo jest to lek a nie suplement diety - ale bez recepty w aptekach.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynasz Poka¿ wiadomo¶æ
a ten olejek kokosowy jest nierafinowany? Spróbuj piæ pokrzywe, mi pomog³y tabletki SILICA na zmiane z Doppel Hertz Na W³osy i Paznokcie + Skrzyp

a zawsze siê zastanawialam czy mo¿na tak sobie na zmianê ³ykaæ ró¿ne suplementy diety.... a ta pokrzywa Ci pomaga? jak d³ugo j± pijesz? i jak tam to siê smakowo przedstawia ?
madame29 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-11-30, 10:35   #276
katarzynasz
Zadomowienie

ja kupuje pokrzywe najtañsza z Herbapolu chyba strasznie mi ¶mierdzi a i czasem zalewamy wysuszon± jak babcia mi nazbiera ;D;D wydaje mi sie ¿e pomaga bo w³osy mi ju¿ tak nie lec± i jest troche przeczyszczaj±ca i moczopêdna wiêc wole pokrzywê od zielonej herbaty. Ja biore na zmiane suplementy bo jak biore za d³ugo jeden to orgnizm mi sie przyzwyczaja. Biore Silice robie miesiac przerwy i Doppela. Pojawi³o mi sie du¿o baby hair po Silice ))
Stary 2013-01-30, 14:38   #277
Gabi6682
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Polecam ci Naprawdê warto, zaczê³am braæ regularnie i problem mam z g³owy
http://allegro.pl/loreal-aminexil-ad...991379840.html
Gabi6682 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 12:59   #278
2xavierka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Zawsze mia³am gêste w³osy i uwa¿a³am to za oczywisto¶æ do czasu jak jakie¶ dwa lata temu w³osy zaczê³y wypadaæ mi po prostu gar¶ciami. Kuracja lekami, stres, do tego farbowanie raz w miesi±cu zrobi³y niestety swoje. Wygl±da³am okropnie do tego stopnia, ¿e w³osy upina³am w "kok" bo tak tylko da³o siê trochê zamaskowaæ to, ¿e jest ich tak strasznie ma³o. Na g³owie mia³am ju¿ pewnie 1/2 tego co wcze¶niej a w³osy dalej wypada³y i wypada³y.

Zaczê³am szukaæ w necie jaki¶ specyfików i oczywi¶cie sugerowa³am siê cen± - uwa¿a³am, ¿e im cena wy¿sza tym lepsze bêd± efekty. Na szczê¶cie w tym czasie pozna³am pewn± dziewczynê, która te¿ wcze¶niej mia³a z tym problemy i tak od s³owa do s³owa dowiedzia³am siê od niej o naprawdê niedrogim sposobie.
Jest co¶ takiego jak "woda pokrzywowa" i "woda brzozowa" firmy Barwa. Buteleczka 90g kosztuje w granicach 5-6 z³. Taki sam produkt jest te¿ firmy Malwa ale nie u¿ywa³am wiêc nie chcê siê wypowiadaæ na temat Malwy.
No wiêc zaopatrzy³am siê w te buteleczki "wody pokrzywowej" i brzozowej" a do tego (zgodnie z rad± tej dziewczyny) kupi³am Skrzypo-Vitê (jakie¶ 25 z³).

Specyfików tych u¿ywam systematycznie od maja ubieg³ego roku i ju¿ po jaki¶ 3 tygodniach zauwa¿y³am poprawê. Jak wcze¶niej w³osy wypada³y mi gar¶ciami podczas mycia, czesania, uk³adania i nawet wtedy jak nic z nimi nie robi³am a moje w³osy wala³y siê po prostu wszêdzie to teraz nie wiem czy w ci±gu dnia wypadnie mi z 10 w³osów
Oczywi¶cie proces odbudowy w³osów na pewno potrwa jeszcze ³adnych parê miesiêcy bo nowe w³osy musz± przecie¿ mieæ czas ¿eby urosn±æ.

Nie jestem w stanie powiedzieæ, który z tych specyfików mi pomaga bo od pocz±tku biorê je jednocze¶nie ale nie mam zamiaru tego sprawdaæ i odstawiaæ jednego z nich. To jest naprawdê tania kuracja a mi przynios³a rewelacyjne efekty.

W moim mie¶cie nie mog³am dostaæ tej "wody brzozowej" ani "wody pokrzywowej" chocia¿ przesz³am po wszystkich sklepach jakie by³y ale na szczê¶cie mo¿na je nabyæ w internecie. Ja kupi³am na allegro.

Je¿eli bêdziecie chcia³y skorzystaæ z tej rady i zakupicie sobie te wody to jedna bardzo wa¿na uwaga: tych wód NIE WCIERACIE WE W£OSY ALE W SKÓRÊ G£OWY!
Ta woda jest na bazie alkoholu; alkohol poprawia kr±¿enie krwi. Jak bêdziecie sobie wcieraæ we w³osy to jeszcze sobie je przesuszycie i nie do¶æ, ¿e w³osy nadal bêd± wypadaæ to jeszcze bêd± suche.

Ja stosujê tak, ¿e po ka¿dym myciu w³osów, jak s± jeszcze mokre, wcieram t± wodê (na przemian; raz brzozow±, raz pokrzywow±) palcami w skórê g³owy okrê¿nymi ruchami. I raz na dwa dni biorê Skrzypo-Vitê.

Wcze¶niej farbowa³am w³osy na ciemne kolory a od jakiego¶ pó³ roku zaczê³am rozja¶niaæ a wiadomo, ¿e rozja¶nianie bardzo niszczy strukturê w³osa a pomimo tego w³osy s± naprawdê w dobrym stanie i nie wypadaj±.
Ale farbowanie to jedyne obci±zenie w³osów na jakie sobie pozwalam. Nie u¿ywam suszarki, prostownicy, itp.
Staram siê te¿ za mocno ich nie spinaæ, teraz ju¿ w kitkê
2xavierka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 13:27   #279
1oollaa1
Przyczajenie

Witam.
Generalnie problem z w³osami mia³am zawsze-raz by³o lepiej raz gorzej i prawie zd±rzy³am siê do t³ustych, wypadaj±cych w³osów przyzwyczaiæ,chocia¿ bardzo nad tym faktem ubolewa³am. Niestety, trafi³a mi siê w ¿yciu pewna choroba, z któr± lekarze nie dawali sobie rady. Wtedy to, w³a¶nie za namow± pewnej pielêgniarki trafi³am do lekarza(trudno siê by³o do Niego dostaæ), ze wzglêdu na odleg³e terminy, ale w koñcu”wskoczy³am” w jeden wolny termin. Lekarz ten przy okazji zwróci³ mi uwagê na tragiczny stan moich w³osów. Do podstawowego leczenia mojej przypad³o¶ci (problemy gastryczne) w³±czy³ leczenie mojego ow³osienia. Nie by³y to, ¿adne „wcierki” do w³osów, które na litry la³am, lecz±c siê u ró¿nych s³awnych dermatologach. Preparaty te by³y doustnie stosowane, miêdzy, innymi bardzo dobrze przyswajalne wapno z fosforem i magnezem. Po 2 miesi±cach w³os mi g³owy nie spad³, w³osy przesta³y siê przet³uszczaæ, bo jak lekarz mi powiedzia³ ³ojotok to schorzenie od wnêtrza organizmu, wiêc wcieranie p³ynów dzia³a krótko i potem wszystko zaczyna siê od pocz±tku. Dziêki temu lekarzowi, wiem teraz co mam stosowaæ , ¿eby moje w³osy by³y w dobrej kondycji. Generalnie teraz rosn± jak szalone i robi±c przedzia³ek na g³owie mam ca³kiem niez³y „trawnik”. Chêtnie pomogê tym, którzy nie daj± rady z tym problemem.
Ola.
1oollaa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 19:45   #280
karolinuuusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 118

Seboradin stosowa³a która¶ z was ?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-03-06, 08:58   #281
yoschi
Przyczajenie

Dot.: wypadanie w³osów

Jestem na granicy za³amania i depresji . Mniej wiêcej rok temu zaczê³y mi wypadac w³osy . Na pocz±tku nieznacznie ,a le jednak . Wtedy siêgnê³am po INNEOV gêsto¶æ w³osów - od razu wziê³am kuracjê na 3 miesi±ce za któr± zap³aci³am grubo ponad 200 z³ . 3 miesi±ce siê minê³y , tabletki siê skoñczy³y - i nic . Jak by³o tak by³o . Rozczarowana zachwalanym wczesniej produktem pogna³am do apteki po ampu³ki seboradin i szapon z tej samej serii. efekty spektakularne siê nie pojawi³y , dalej chodzi³am z obsesj± wypadania w³osów wiêc na oko³o 2 miesi±ce da³am sobie spokój z eksperymentowaniem . pod koniec wakacji gêsto¶æ w³osów mocno mi siê uszczupli³a , wiêc na³o¿y³am naftê na w³osy i wciera³am j± przez oko³o 2 tyg ( polecone przez moj± mamê - ponoc kiedy¶ jej pomog³o ) . Niestety - moim w³osom nic to nie zrobi³o wiêc zaczê³am je¶æ witaminy , du¿o bia³ka , ¿elaza , cynku i takich tam, ponadto my³am w³osy co 3 dni , lekko je wi±za³am , mia³ byæ cud miód i orzeszki . Zmieni³am totalnie dietê , pi³am du¿o wody , w miedzyczasie przez 2 miesi±ce bra³am Skrzypovitê i witaminer . Skrzypowita w³a¶nie mi siê skoñczy³a i nie mam zamiaru kupowac kolejnej patrz±c na to co mam na g³owie . Teraz moje w³osy s± baaaardzo cienkie , jak spiê³am je w kucyk i popatrzy³am w lustro to siê rozp³aka³am . Nie pomaga mi totalnie nic , nie wiem ju¿ co mam zrobiæ ¿ey mieæ ³adne w³soy tak jak kiedy¶ . Poczyta³am trochê o skrzypie polnym i p³ukankach z kawy , mam zamiar je wcieliæ w ¿ycie . Mam jeszcze ma³e pytanie : która¶ z Was myje w³osy zó³tkiem jaja ? w sensie ¿e samym zó³tkiem , potem sp³ukuje woda i nie u¿ywa zwyk³ego szamponu ? by³abym bardzo wdziêczna za informacjê
pod koniec tygodnia wybieram siê te¿ na badania, sprawdziæ siê pod k±tem chorób wszelakiego rodzaju . Mia³a która¶ z Was podobnie ? Uda³o wam siê odzyskaæ zdrowe , normalne w³osy ?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-12, 09:20   #282
lrozek
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Czy która¶ z Was u¿ywa³a placenty hp po porodzie? Nie wiem, co my¶leæ, poniewa¿ stosuj±ce j± forumowiczki zauwa¿a³y poprawê ju¿ po 4 ampu³ce, a u mnie po czwartej wysz³o trzy razy wiêcej w³osów ni¿ przed rozpoczêciem kuracji... a dodam, ¿e przed rozpoczêciem weso³o nie by³o, natomiast teraz to ju¿ tragedia. Je¶li kto¶ mo¿e siê podzieliæ swoim do¶wiadczeniem, bêdê wdziêczna.

Edytowane przez lrozek
Czas edycji: 2013-03-12 o 09:21
lrozek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-03-13, 19:53   #283
Pysia93
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Problem z wypadaj±cymi w³osami mo¿e byæ zwi±zany te¿ z hormonami.
2 lata temu te¿ zaczê³o siê u mnie nadmierne wypadanie w³osów, wypada³y ich ogromne ilo¶ci. Posz³am z tym do dermatologa, dermatolog skierowa³ mnie do ginekologa, ginekolog przepisa³ mi tabletki antykoncepcyjne, nie w celach antykoncepcyjnych, ale ¿eby unormowaæ hormony i zrobi³ mi USG, co wykaza³o, ¿e chorowa³am na zespó³ policystycznych jajników. Tabletki pomog³y, w³osy przesta³y wypadaæ, ale ostatnio to znów siê zaczyna, ale teraz mia³am bardzo ciê¿ki wypadek i lekarze powiedzieli, ¿e przez niego hormony mog± szaleæ.
Pysia93 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-03-19, 10:21   #284
ninka 828
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

Podbijam odno¶nie placenty. Koñczê opakowanie zawieraj±ce 12 ampu³ek, w zapasie mam jeszcze jedno, a poprawy zero. Nie rozumiem wiêc, sk±d te wszystkie ochy i achy. Mo¿e jednak kto¶ podzieli siê pozytywnymi do¶wiadczeniami, tak dla podtrzymania mojego zapa³u dodam, ¿e hormony mam w normie, stres przeciêtny, od¿ywiam siê w miarê zdrowo...a czupryna przerzedza siê, oj przerzedza ...
ninka 828 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-22, 23:55   #285
Bagera01
Przyczajenie

Genialne i skuteczne jest serum do w³osów Dermatopoietina ze Szwajcarii -do kupienia te¿ w Polsce online.
Wystarczy wetrzeæ w skórê g³owy i i¶æ spaæ. Preparat jest tak skuteczny , ¿e po trzech dniach stosowania w³osy przestaj± wypadaæ. Polecam!
Bagera01 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 21:21   #286
joanna1978
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 300

ja kilkana¶cie lat temu mia³am w³osy po pas i chor± tarczyce. lekarka kaza³a ¶ci±c w³osy, braæ prochy i mazid³a na w³osy (niepamietam co to by³o) i domowa maseczke - z ¿ó³tka, cytryny i chyba miód. tak to trwa³o kilka miesiecy.pomog³o. ale te¿ mówi³a ¿e w³osy wypadaj± ¶redni co 7 lat ze staro¶ci. napewno warto za ka¿dym razem wybrac siê do lekarza ale z polecenia.
joanna1978 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-05, 14:54   #287
MrHilary
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Stres jest jedn± z wielu przyczyn wypadaniu w³osów. Równie¿ przyczyn± mo¿e byæ, zbyt s³abe w³osy, przeci±¿one. Mam podobny problem, i jak zaczynaj± wypadaæ w³osy to idê do fryzjera i troche obcinam. Odrazu s± efekty. Przez jaki¶ czas stosowa³am Loxon 2% ale nie pomaga³ mi...
MrHilary jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-10, 09:11   #288
katarzynasz
Zadomowienie

a u mnie opukaæ ju¿ po problemie wypadaj± co prawda ale w normalnej ilo¶ci pomog³a Silica, wiesio³ek, pokrzywa, olej kokosowy, szamony i od¿ywki nie obc±¿aj±ce wlosów az sama jestem zdzwiona ze s± takie d³ugie i l¶ni±ce i grubsze! )
Stary 2013-07-11, 06:06   #289
julia_em
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Mi osobi¶cie pomóg³ oenobiol revitalisant. Stosowa³am rózne od¿ywki "od zewn±trz", ale w³osów nic nie wzmocni³o trwale i wci±¿ wypada³y, a te kapsu³ki po kilku tygodniach stosowania mia³y naprawdê widoczny efekt. Tak¿e je¶li macie problem z wypadaniem w³osów, przede wszystkim na tle hormonalnym to warto spróbowaæ
julia_em jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 12:19   #290
elizabettta
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

mi pomóg³ dermatolog, https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/jforum/dermatolog po ci±zy myslalam ze wylysieje
elizabettta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-21, 19:51   #291
berry93
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 108
BARDZO wypadaj± mi w³osy

Witam Was. W³osy wypadaj± mi od kiedy pamiêtam, lecz ostatnimi czasy coraz wiêcej. Podczas jednego mycia (a myje je codziennie) wypada mi mniej wiêcej pó³ gar¶ci. Kolejno, w trakcie czesania, modelowanie kolejne pó³. Nie s± d³ugie, siêgaj± do ramion. Podciê³am je z my¶l±, ¿e to pomo¿e, ale nic bardziej mylnego. Jaki¶ czas temu zakupi³am cudowny ponoæ zestaw czyli szampon BIOVAX i od¿ywkê. U¿ywam tego non stop, a poprawy nie ma. Ba...w trakcie zmywania od¿ywki wypada mi ich jeszcze wiêcej. Co najciekawsze- nie mogê siê skar¿yæ na objêto¶æ w³osów. Nie mam placków, s± takie jak by³y zawsze, z t± ró¿nic±, ¿e wypadaj±. Wiem dobrze, ¿e w trakcie dnia równie¿ je tracê, bo znajdujê je w ca³ym domu, ale nie wypadaj± w tak ogromnej ilo¶ci jak po myciu. Mam wra¿enie jakby po zabiegach pielêgnacyjnych wypada³a ta porcja w³osów która mia³a wypa¶æ. Dlaczego niby po myciu wypada mi pó³ gar¶ci, a w trakcie dnia przy czesaniu tylko trochê? Dziwne. Suszê w³osy suszark±, u¿ywam prostownicy. Przez 2 lata za¿ywa³am YAZ, teraz odstawi³am. Wyniki krwi mam dobre, z hormonami ok. Jedyne do czego mogê siê przyczepiæ to moja dieta, która nie jest najlepsza (jem jeden, dwa posi³ki dziennie a po drodze zapychacze, ale nie w formie s³odyczy czy fastfoodów). Mo¿ecie mi co¶ poradziæ? Mo¿liwe jest to, ¿e taka moja uroda?
berry93 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-22, 11:06   #292
asiuulkaa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 250
Dot.: BARDZO wypadaj± mi w³osy

Mojej kole¿ance w³osy wypada³y, bo mia³a problemy z tarczyc± a nie wiedzia³a o tym. Mia³a te¿ niedobory ¿elaza, ale piszesz ¿e wyniki krwi masz dobre wiêc to pewnie nie to. Odk±d kole¿anka leczy siê na tarczycê jej problem znik³.
asiuulkaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-22, 12:19   #293
mclenas
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez berry93 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Was. W³osy wypadaj± mi od kiedy pamiêtam, lecz ostatnimi czasy coraz wiêcej. Podczas jednego mycia (a myje je codziennie) wypada mi mniej wiêcej pó³ gar¶ci. Kolejno, w trakcie czesania, modelowanie kolejne pó³. Nie s± d³ugie, siêgaj± do ramion. Podciê³am je z my¶l±, ¿e to pomo¿e, ale nic bardziej mylnego. Jaki¶ czas temu zakupi³am cudowny ponoæ zestaw czyli szampon BIOVAX i od¿ywkê. U¿ywam tego non stop, a poprawy nie ma. Ba...w trakcie zmywania od¿ywki wypada mi ich jeszcze wiêcej. Co najciekawsze- nie mogê siê skar¿yæ na objêto¶æ w³osów. Nie mam placków, s± takie jak by³y zawsze, z t± ró¿nic±, ¿e wypadaj±. Wiem dobrze, ¿e w trakcie dnia równie¿ je tracê, bo znajdujê je w ca³ym domu, ale nie wypadaj± w tak ogromnej ilo¶ci jak po myciu. Mam wra¿enie jakby po zabiegach pielêgnacyjnych wypada³a ta porcja w³osów która mia³a wypa¶æ. Dlaczego niby po myciu wypada mi pó³ gar¶ci, a w trakcie dnia przy czesaniu tylko trochê? Dziwne. Suszê w³osy suszark±, u¿ywam prostownicy. Przez 2 lata za¿ywa³am YAZ, teraz odstawi³am. Wyniki krwi mam dobre, z hormonami ok. Jedyne do czego mogê siê przyczepiæ to moja dieta, która nie jest najlepsza (jem jeden, dwa posi³ki dziennie a po drodze zapychacze, ale nie w formie s³odyczy czy fastfoodów). Mo¿ecie mi co¶ poradziæ? Mo¿liwe jest to, ¿e taka moja uroda?
Mnie te¿ bardzo wypada³y w³osy... zbieranie ze szczotki to by³a norma, wszêdzie siê pojawia³y w³osy. Mnie pomog³a witamina A+E i potas z magnezem. Mówisz, ¿e wyniki s± w normie, a mo¿e po prosty ³ykaj sam± wit. A+E (1 tabletka dziennie). Efektów nie spodziewaj siê szybko... osobi¶cie zauwa¿y³am znaczn± ró¿nicê po 4 miesi±cach. Teraz jest ju¿ w porz±dku. U¿ywam keratyny PRO VIT, ale te¿ nie suszê w³osów suszark± i nie prostujê ich, mam naturalnie proste. Na wypadanie w³osów bardzo du¿y wp³yw ma dieta, dwa posi³ki dziennie to zdecydowanie za ma³o Dietetykiem nie jestem, ale na pewno warto urozmaiciæ dietê w owoce, warzywa i RYBY!
Stary 2013-07-23, 09:10   #294
emotikonaa
Przyczajenie

Nag³e ³ysienie

Hej, mam problem z w³osami, który wpêdza mnie ju¿ po ma³u w depresjê W³osy z natury mam cienkie i nie mia³am nigdy bujnej czupryny ale to co sie dzieje teraz to jaki¶ terror, farbowa³am je przez dwa lata na blond u fryzjerki i by³o wszystko okej, ale NAGLE od listopada zaczê³y wypadaæ i to w takim stopniu ¿e z dnia na dzien zauwa¿y³am jak strasznie ma³o ich mam a mam d³ugo¶ci do ³opatek poniewa¿ chce wreszcie zapu¶ciæ. Przefarbowa³am na br±z ¿eby naturalnie odrasta³y, biorê tabletki, robie maseczki z domowych sposobów (olej rycynowy, nafta, jajko itd), psikam zio³owymi preparatami, myje waxem a ja dalej ³ysieje.. wstyd mi chodziæ z takimi w³osami, nie susze i nie prostuje od paru lat, totalnie nic znim nie robie, dbam o nie strasznie, zeby byly nawilzone i zabezpieczone a jest ich coraz mnie od nasady jest nawet okej, ale przy koncach.... nie chce obcinaæ ich ale nie wiem jaka fryzure robic bo w rozpuszczonych jest wstyd bo ich nie mam i najgorsze ze nie wiem od czego tak sie dzieje ;/ proszê o porady, pomys³y
emotikonaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-23, 09:29   #295
marijanow
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 6
Dot.: Nag³e ³ysienie

polecam wam swietny medyczny portal, poleci³ mi go moj lekarz bardzo jestem z niego zadowolona https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/jforum/dermatolog
marijanow jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-23, 09:30   #296
mcromance
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 284

Je¶li by³o to nag³e i od listopada nie przechodzi, to jest tylko jedno wyj¶cie: LEKARZ. Dermatolog, endokrynolog mo¿e.
Id¼, niech ciê obejrzy, zrobi badania krwi i idealnie by by³o jeszcze badanie hormonów. Bo to mo¿e byæ jaki¶ problem z którym¶ gruczo³em hormonalnym, a nag³e masowe wypadanie w³osów jest jednym z objawów.

Nie udzielam ¿adnych porad przez PW, proszê nie pisaæ.
mcromance jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-23, 09:34   #297
dobbinka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 477

Badanie hormonów.
dobbinka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 09:44   #298
emotikonaa
Przyczajenie

by³am u dermatologa to mi przepisa³a psikacz który daje efekty po trzech miesi±cach i trzeba go uzywac dwa razy dziennie codziennie a tak t³u¶ci w³osy, ¿e nie da sie ich ani upi±æ ani nic.. Mo¿e spróbujê z tymi hormonami.
emotikonaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-23, 20:27   #299
quleczka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 765

Cytat:
Napisane przez berry93 Poka¿ wiadomo¶æ
Przez 2 lata za¿ywa³am YAZ, teraz odstawi³am.
Jak dawno odstawilas? Odstawienie tabletek czesto tak sie objawia ale po jakims czasie to zazwyczaj mija...

Inna rzecz, ze tarczyca moze tez wplywac ale ogolnie wtedy pewnie mialabys tez inne objawy niedoczynnosci ( w necie znajdziesz jakie)

Piszesz, ze hormony w normie - a mialas je badane? po odstawieniu tabletek juz?

Inna sprawa, ze same zewnetrzne rzeczy to za malo. Biovax cudow nie zdziala.

Zaopatrz sie na poczatek w jakis dobry suplement... u mnie asystor-hair niezle pomaga. Zly nie jest tez vitapil z biotyna ale asystor jednak lepszy moim zdaniem nieco.

Jesli po 2 miesiacach lykania suplementow na wlosy nie bedzie nic lepiej to ja bym poszla do lekarza i sprawdzala np. ta tarczyce

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

A o diete tez warto zadbac...to wiadomo Ilosc posilkow ma mniejsze znaczenie....wazne co dostarczasz organizmowi
quleczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-23, 20:32   #300
quleczka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 765

ten psikacz to loxon lub cos podobnego? bo jesli tak to tego typu srodki to nie dosc, ze na poczatku moga powodowac pogorszenie...to generalnie dzialaja tak dlugo tylko jak sie nimi psika... to srodki na lysienie androgenowe...

a co do badania hormonow...to ktos ci musi powiedziec co badac i kiedy

zacznij od wizyty u ogolnego na poczatek, moze choc TSH ci zleci. no i generalnie poczytaj o niedoczynnosci tarczycy - pomysl czy nie masz innych objawow - bo generalnie to moze byc jedna z przyczyn

jesli to nie tarczyca tylko hormony plciowe...to generalnie najczesciej sa to androgeny ( testosteron, androstendion) i to je sie na poczatek bada

ale tutaj to i tak dobry endokrynolog wskazany tak naprawde

jakiekolwiek inne niepokojace objawy poza wlosami masz?

i jakie tabletki bierzesz? bo wspominasz o tym....
quleczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Dermatologia

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2024-10-13 20:07:13

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.