![]() |
#271 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Raz a dobrze - sprzwdzanie, przeszukiwanie, testowanie partnera
Cytat:
czy by wykryła czy nie - nie wiemy, mógł napisać kochance że to był jeden raz, że żałuje i na tym koniec, sms został, mało prawdopodobne ale nie zakładajmy że to na 100% niemożliwe... a co by było gdyby jednak znalazła? wyżej napisałam jak mogłoby się to ksończyć a i inne możliwości na pewno też są...
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak żyjąc w trwodze, to oszaleć można, Emo , i tyle. Edytowane przez madana Czas edycji: 2014-02-17 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
BAN stały
|
No wlasnie poza tym jak sobie jedna czy druga strona obejrzy filmik dla doroslych to chyba tez nic wielkiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Uważam, że takie rozwiązanie jest dużo uczciwsze wobec partnera, bo daje mu świadomość tego, że jest związku problem oraz możliwość reagowania. Jeśli partner nie wie, że jest problem i nie wie, że partnerka mu jego rzeczy przegląda, to on nie ma szansy zareagować. Przestaje być partnerem w sprawie, a jego zdanie, jego wytłumaczenie i jego argumenty stają się dużo mniej istotne niż potencjalne dowody w sprawie, które sam mógłby pokazać i jeszcze odpowiedzieć na pytania, które dręczą partnerkę.
![]() |
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moim zdaniem nie zawsze... bo tak jak mówiłam - sytuacje są różne, ludzie są różni, jedni kłamią gorzej inni lepiej, inni wręcz bardzo dobrze, inaczej zareagują na rozmowę o problemie, inaczej będą zdradzać, inaczej próbować rozwiązywać problemy, powody podejrzeń też mogą być różne, a kłąmstwo może dotyczyć wielu rzeczy nie tylko romans... kobieta czy mąż może podejrzewać że druga połówka ma problem, przegrywa kase w kasynie albo ma poważne problemy w pracy, albo cokolwiek innego... czasem podejrzenia są duże, czasem ma się pewność, czasem się tylko zastanawia czasem się palnie głupote i przeszpera i ma wyrzuty sumienia... nie uważam żeby na tak wiele, naprawdę wiele sytuacji był jeden złoty środek by rozwiązać sytuację... ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- też tak uważam.
![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2014-02-17 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, drogie Panie, ale o ile rozumiem poszanowanie cudzej prywatności, o tyle zaczynacie pomału zawężać temat i podawać przykłady jedynie na swoją korzyść, co znacznie przekłamuje temat.
Zdrada nie zawsze jest poprzedzona rocznym kryzysem, kłótniami aż wióry lecą, brakiem zaufania i ogólnym rozpadem wszelkiego pożycia. Naprawdę różnie się wszystko układa, czasem tylko to niejasne ukłucie intuicji jest bodźcem do sprawdzenia. Osoby, które mi zaraz odpiszą, że 'to trzeba mieć oczy otwarte a nie wiązać się z szujami' odsyłam do wątku, w którym uznano tyene przez większość za lekko zarozumiałą i zbyt wybielającą się, bo napisała, że ma pewność, że nigdy nie zdradzi. Tam spora ilość osób przyznała, że w 100% nie może ręczyć nawet za siebie- a chyba mało kto uważa się za ostatnią kanalię i już dziś planuje skoki w bok... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
ma zielone pojęcie
|
Gdyby odkryła dowód, że facet zdradził, to oczywiste byłoby, że zdradził. A czy chciałaby dalej być z tym facetem w związku, to inna sprawa.
Cytat:
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co jest takiego złego w pogadaniu z delikwentem i powiedzeniu mu: pokaż mi maile i telefon? Dlaczego trzeba sznupać tak, żeby facet o tym nie wiedział?
![]() |
![]() |
#284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Da się. Rozmawiać, patrzeć na reakcje na konkretne tematy, reakcje na podchodzenie do komputera kiedy przy nim grzebie, ba zmienia się nawet ton głosu, spojrzenia przy normalnej rozmowie. tylko trzeba umieć widzieć, a nie tylko patrzeć... Edytowane przez Hibiku Czas edycji: 2014-02-17 o 15:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
and cigarettes
|
I dobrze. Niech będzie bodźcem. Tylko dlaczego nie może być bodźcem do: "mój miły, zanim pójdziesz pod prysznic - pokaż telefon", zamiast "och, poszedł pod prysznic - sprawdzę telefon"?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież wbrew wszelkim prawom logiki byłoby bawić się w szpiega, a potem dopiero powiedzieć 'kochanie, mam wrażenie, że coś się ostatnio zmieniło między nami'. Wydaje mi się, że ktokolwiek szpiegował, robił to w akcie frustracji, kiedy wszystko inne już zawiodło, a jednak nie chciało się odpuścić nie mając czarno na białym. (przetrzepywanie szafek 'tak se' opisywane w pokrewnym wątku pomijam, bo to jest najoczywistsza głupota) Z resztą, jak niewinny, to ma prawo poczuć się źle nawet, gdy nie ma nic na sumieniu, a druga strona wystosowuje prośbę o pokazanie korespondencji wprost- ale oczywiście to lepsze, niż po kryjomu, nikt nie mówił, że nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
tylko że nie wszyscy od razu w związku są mega otwarci i rozmawija o wszystkim, czasem zdażają się ciut bardziej zamknięte osoby. I potrzeba czasu aby się otworzyły i zaufały. No a będąc w związku czy małeżeństwie też nie nalezy mówić wszystkiego bo jak się na ulicy zobaczy ładną dziewczynie i się pomyśli o jaka laska to jasne że nie powinno się tego mówić żonie/dziewczynie bo nie będzie jej miło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#289 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do jednorazowych akcji - ja sądzę, że jeśli facet zrobił coś takiego po raz pierwszy, to jest duża szansa, że szybko to wyjdzie na jaw. Wiadomo, są z tym związane spore emocje - obojętnie czy ktoś jest dumny, że się w końcu odważył, czy żałuje, że w ogóle do czegoś doszło. Gorzej z typami "zaprawionymi w bojach" - skoro mają doświadczenie w takich akcjach, to i metod maskowania musieli się nauczyć. Poza tym uważam, że jeśli ktoś jest etatowym zdradzaczem to newralgiczne miejsca typu telefon czy e-mail będą czyste, bo są pierwsze w kolejności do kontroli. Nie ma więc sensu grzebać - jedyne co zyskujemy, to niepotrzebny mętlik w głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Ano i właśnie, tak jak już było wcześniej pisane- nie wiem, jakim cymbałem trzeba być, żeby mieszkając z partnerem trzymać na fb czy w telefonie intymne smsy z kochanicą/kochankiem, nie wspomnę o jakichś dowodach rzeczowych w formie zdjęć czy majtek w kieszeni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niech każdy robi co chce. Ja się czuję spokojna, bo uważam, że życie, jakie wiodą, w dużej mierze jest życiem, które jest prowadzone konsekwentnie, że ja jestem osobą z przemyślaną drogą życiową. I to mi pomaga ufać sobie, i ufać partnerowi, którzy dzieli te same wartości. Uważam, że moje wartości pomagają w wierności i uważam, że wiele życiowych wyborów, jakich dokonują, w tym pomaga. Mnie nikt nie zdradził, nie licząc jakiś tam "związków" z okresów szkolnego randkowania 100 lat temu. Ale to nie oznacza, że jestem naiwna. Moi rodzice się nawzajem zdradzali i zgotowali sobie piekło. Ale ja wiem, że to nie jest tak, że "wyszło". Oni popełnili miliard błędów, i w dużej mierze nadal popełniają, nigdy nie nauczyli się, jak budować relacje, jak oceniać partnera, jak tworzyć błędne granice. Być może mimo wszystkiego, co robię i jak buduje relacje i na czym są oparte mój TŻ mnie kiedyś zawiedzie. Ale nie mam zamiaru stać się osobą z zamkniętym sercem, zgorzkniałą, nieufną i szpiegującą partnera, to "jest taka szansa" i "lepiej trzymać rękę na pulsie". Jestem osobą z DDA/DDD i nie chcę po prostu wiernego męża, ja chcę miłości, w której jestem sobą, mogę oddychać, mogę pokazać siebie taką jak jestem naprawdę, w której moje pragnienie bliskości jest zaspokojone. Zostałam zraniona milion razy w moim życiu i doskonale wiem, czego nie chcę. Nie chcę życia, w którym muszę kontrolować innych, bo nie pogodziłam się z własnymi zranieniami z przeszłości.
![]() |
![]() |
#292 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem jeszcze ciekawa jak się odniesiecie do takiej sytuacji: jechałam porannym pociągiem, spotkałam lekko zawianego chłopaka, który wracał z imprezy, jechał do dziewczyny spać. Miał na sobie białą koszulę, a na niej ślad czerwonej szminki. Na pytanie co to za ślad chłopak mówi, że jakaś dziewczyna wpadła na niego w klubie. Teoretycznie - dość ewidentny dowód, że coś nie tak. Chłopak idzie w zaparte, jest zestresowany, zdenerwowany, bo sam wie jak to wygląda, wam się to nie podoba, rozmowy nie odnoszą rezultatu. Co robicie? Ze swojej strony - jakbym miała podejrzenia, sprawdziłabym i nic nie znalazła - byłoby mi wstyd, gryzłabym się wyrzutami sumienia, stwierdziła, że najwidoczniej zdurniałam i obiecała sobie w duchu, że wyluzuję. Jeśli sytuacja by się powtórzyła - zaczęłabym się poważnie zastanawiać nad związkiem, bo skoro nie ufam, to coś jest nie tak i po prostu bym go zakończyła. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I nadal czekam na odpowiedź, czy niesprawdzające zostały zdradzone i jak się tego dowiedziały.
jeden gest - a już orkanów pochód, jeden krok - a otoś tylko jest w każdy czas - duch czekający w prochu. Edytowane przez kleo14 Czas edycji: 2014-02-17 o 19:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zostałam zdradzona. Jak się dowiedziałam? Przyjaciółka mi powiedziała, że widziała eksia z inną laską w sytuacji dość klarownej - również jej koleżanką. Spotkałam się z nim, zapytałam co ma mi na ten temat do powiedzenia. Zaczął się motać i wić, jak to na mnie nie zasługuje - w związku z tym ukróciłam jego cierpienia i odeszłam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli opcja 1 - to taki sam brak zaufania, jesli 2 - naiwność. Zostaje tylko 3 - dyskretnie sprawdzić, kto jest nielojalny. Wiem, po świńsku, ale dla mnie najrozsądniej. Czasem ludzie potrafią kłamać bez zająknięcia. I proszę, nie argumentuj tylko 'jak się z kimś jest to się wie, że kłamie', bo gdyby to było prawdą, to nie byłoby żadnej ukrytej zdrady na świecie. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2014-02-17 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Potem popełniłam błąd (teraz to widzę) - bo mu wybaczyłam; ale zrobiłam się dużo bardziej podejrzliwa; obserwowałam uważnie reakcje i zachowania partnera, i kiedy tylko zauważyłam zmiany, zapytałam wprost - nie musiał nawet odpowiadać, jego mina wyrażała wszystko. Na szczęście oszczędził mi głupich tekstów typu "to nie tak jak myślisz". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro widziałaś i domyślałaś się wcześniej, że coś jest nie tak, to dlaczego nie zerwalaś wcześniej? Gdybyś nie zauważyła tej sytuacji to jak długo czekałabyś na ostateczny dowód?
jeden gest - a już orkanów pochód, jeden krok - a otoś tylko jest w każdy czas - duch czekający w prochu. Edytowane przez kleo14 Czas edycji: 2014-02-17 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaufałabym sobie, bo czułam, że coś jest nie tak, jednak zanim z nim o tym zdążyłam pogadać - przyjaciółka mi powiedziała, ze widziała go jak czeka z kwiatami na jej koleżankę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mimo wszystko sądzę, że tak właśnie jest; no chyba że strona oszukiwana jest 1. totalnym naiwniakiem, który wierzy we wszystko co usłyszy, jakkolwiek głupie by to nie było 2. świadoma tego, co się dzieje, ale woli to od siebie odsuwać; Opieram się teraz tylko na własnym doświadczeniu, może nie jest ono jakieś ogromne, ale jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.