![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Laserowa korekta wady wzroku
Tak myślę, że nawet jeśli zostanie jakaś wada cząstkowa, np. -0,5 to przy - 7, efekt i tak będzie super. Napisz wiola jak tam rozmowa z lekarzem. Przyniosła troszkę spokoju. Przestrzegał przed czymś? Tłumaczył?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.Powiem szczerze ze rozmowa u lekarza uspokołla mnie,aż zabardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
To właściwie stresik opadł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Przyczajenie
|
hej. Mam za sobą badania kwalifikacyjne u dr Wyrzykowskiego w łodzi, jedno oko -4,5 drugie -2,75 + lekki astygmatyzm.w jednym oku mam zapalenie woreczka łzowego lekarz stwierdził, że jeśli nie ma stanu zapalnego to nie ma żadnych przeciwwskazań do zabiegu. Jedyne co mnie powstrzymuje to to że nie wiem czy to dobry lekarz. Ktoś może robił u niego zabieg albo słyszał coś o nim? będę wdzięczna za odpowiedź.
Edytowane przez Mati24 Czas edycji: 2009-11-26 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Tzn. masz zapalenie czy nie? Może leć jeszcze na konsultację do innego lekarza. Bo ja czytałam, że stany zapalne oczu są przeciwwskazaniem. A nie można tego najpierw wyleczyć, zanim będziesz mieć zabieg? Tak dla Twojego bezpieczeństwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Przyczajenie
|
W sobotę jestem umówiona na zabieg przed zabiegem lekarz ma sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego i czy można zrobić zabieg a lecze to już 2 lata:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
No to niech Ci dobrze sprawdzi, żeby potem bakterie, które wywołują zapalenie nie dostały ci się do ranki po zabiegu. Bo mogą przedłużyć gojenie się oka. A po co?Ale może w twoim wypadku to wcale nie bakterie powodują zapalenie a coś innego. Nie wiem lekarzem nie jestem.
![]() Moja koleżanka miała zapalenie rogówki, ale wyleczyła. Zrobiła sobie zabieg i wszystko było oki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
z tym zapaleniem woreczka łzowego to chodze na zabieg 2 lata w sumie oko mi tylko łzawi więc chyba stanu zapalnego nie ma. trochę się denerwuję tym zabiegiem ale co tam głowy mi nie urwią.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
i już po wszystkim
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mati24 Czas edycji: 2009-12-06 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
No to gratuluję.
![]() Z tego co słyszałam, to przed zabiegiem trzeba podpisać zgodę. Podpisywałaś coś? Tylko teraz się musisz pooszczędzać z kompem i tv ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
oczywiście podpisywałam zgodę, którą dostałam do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
Ja mam zabieg za 2 tygodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 12-13 lat temu mój Mąż miał zabieg na oczy metodą PRK i do tej pory wszystko ok.Ma idealny wzrok.Ale mimo wszystko myślę,że jest inaczej dla każdej osoby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
dziękuję Ci za odpowiedź ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Moja psiapsiółka miała zabieg jakoś trzy lata temu i jest oki
![]()
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Witam. Z wadą wzroku walczę od najmłodszych lat mojego życia. Teraz mam 19 lat i powoli zaczynam myśleć o usunięciu wady właśnie- jak w temacie poprzez laserową korektę wzroku. Mam krótkowzroczność, noszę soczewki o mocy -4,25, a więc samą wadę mam ciut większą. W sumie musiałabym wybrać się do okulisty na wizytę kontrolną, bo być może wada się pogorszyła. Chciałam zapytać jaką klinikę polecacie najbardziej? Warszawa? Wrocław? Katowice? I czy takie zabiegi wykonuje się także na kasę chorych? Wiem, że jestem jeszcze za młoda i że wada musi się ustabilizować, aby móc wykonać taki zabieg, ale po prostu jestem ciekawa i chcę wiedzieć.
Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Poleci mi ktoś jakieś dobre miejsce w Lublinie do wykonania tego zabiegu?
![]()
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
Jestem 4 tygodnie po zabiegu - lasik szpital w Katowicach. Jest to miejsce gdzie zabiegi wykonuje się masowo - co nie znaczy że źle. Jednak jestem bardzo zawiedziona traktowaniem pacientów. Bezpośrednio po zabiegu dali do podpisania papierek "coś o dobrym samopoczuciu" - którego raczej nie da się przeczytać - i do domu... Liczyłam na coś więcej. Wybrałam katowice ze względu na niską cenę, więc nie będę narzekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Przyczajenie
|
Samego zabiegu nie musisz się obawiać - nie boli, pozatym dają "coś" na stresik
![]() W pierwszym dniu po zabiegu silny światłowstręt, ale z dnia na dzień coraz lepiej. Po około 2 tyg było już całkiem dobrze. Co do wady to dopiero po badaniach wstępnych lekarz jest wstanie określić czy Twoja wada kwalifikuje się do zabiegu. Ja tez miałam "+" i mogę Ci powiedzieć, że "+ "są trudniejszą wadą do skorygowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Przyczajenie
|
Ja też się bałam zabiegu ale niepotrzebnie. Najbardziej nieprzyjemne jest jak rozszerzają oko. nie dostałam nic na stres tylko krople znieczulajace. Po zabiegu silne łzawienie oczu, żadnego bólu, nawet okulary przeciwsłoneczne nie były potrzebne bo nie czułam "wstrętu" do światła. także efekty po zabiegu są sprawą indywidualną. Ogólnie zabieg to świetna sprawa i nie ma się czego bać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ile placilas za operacje?Bo wiem ze gdzies ok 5-6 tys za oko to prawda??I wlasnie jak dlugo nalezy sie ze tak powiem rehabilitowac??Bo nie wiem czy musze brac wolne z pracy czy tez nie-no i czy lepiej taki zabieg robic w zime czy w lato?SLyszlam wlasnie ze jest trudniej zoperowac bo 90% ludzi to krotkowidze ,5% to dalekowidze i 5% astygmatyzm. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- A i wiecie mioze jeszcze gdzie najlepiej w zachodniopomorskim taka operacje zrobic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
Dot.: Laserowa korekta wady wzrokuj
Koszt zabiegu w zależności od metody zabiegu i kliniki waha się miedzy 1200zł - 2500zł, za oko, ale to na śląsku. Nie wiem jak to jest w innych rejonach. Ja miałam metodą tzw lasik i płaciłam 1900 jedno oko. Jeśli chodzi o powrót do normalnego funkcjonowania jest różnie. U mnie to był tydzień, a do pracy wróciłam po 2 tygodniach. W teorii to wygląda tak, że lasik jest mniej inwazyjną metodą i po 2-3 dniach wraca się do pracy - na mnie nie sprawdziło się - każdy organizm inaczej reaguje. Generalnie jak bedziesz potrzebować to dadzą Ci L4. Ja wybrałam zimę, bo w tym czasie w pracy mam trochę luzu
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=O4kDC4sZ5Jg tu można obejrzeć jak przebiega taki zabieg ! (lasik) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Laserowa korekta wady wzrokuj
Cytat:
Powiem Ci ze odechcialo mi sie jesc po tym filmie,a akurat jadlam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Rozeznanie
|
Jak jak byłam młodsza miałam taki zabieg w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie .
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.