Laserowa korekta wady wzroku - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 11:12   #271
flyfee
Raczkowanie

Dot.: Laserowa korekta wady wzroku

Cytat:
Napisane przez wiola2710 Pokaż wiadomość
Ja bym bardzo chciala miec zrobiony ten zabieg i widziec dobrze.Boje sie tylko co po zabiegu,czy naprawde widzi sie super?bo nie chcialabym sie rozczarowac.wkoncu to oko.
Tak myślę, że nawet jeśli zostanie jakaś wada cząstkowa, np. -0,5 to przy - 7, efekt i tak będzie super. Napisz wiola jak tam rozmowa z lekarzem. Przyniosła troszkę spokoju. Przestrzegał przed czymś? Tłumaczył?
flyfee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 18:48   #272
wiola2710
Przyczajenie

Witam wszystkich.Powiem szczerze ze rozmowa u lekarza uspokołla mnie,aż zabardzoOkazało się że na dzien dzisiejszy operacja wstrzymana.Musimy poobserwować wadę.Tzn.czy jest stabilna.Nastepna wizyta czerwiec-lipiec przyszłego roku.Więc jak narazie mam spokój i zero stresuA pozatym pozostałe badania wyszły dobrze,rogówka gruba,więc jest szansa że wada bedzie zredukowana do 0.
wiola2710 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 19:01   #273
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiola2710 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich.Powiem szczerze ze rozmowa u lekarza uspokołla mnie,aż zabardzoOkazało się że na dzien dzisiejszy operacja wstrzymana.Musimy poobserwować wadę.Tzn.czy jest stabilna.Nastepna wizyta czerwiec-lipiec przyszłego roku.Więc jak narazie mam spokój i zero stresuA pozatym pozostałe badania wyszły dobrze,rogówka gruba,więc jest szansa że wada bedzie zredukowana do 0.
Bardzo dobrze, wada musi byc stabilna, a za pol roku moze juz bedziesz szla na zabieg
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 15:31   #274
flyfee
Raczkowanie

To właściwie stresik opadł Jasne nie ma co się spieszyć, jeśli lekarz woli poczekać i zobaczyć co będzie się działo, to i lepiej dla Ciebie. Z jednej strony bo będziesz wiedziała czy po zabiegu wada nie wróci, z drugiej bo sama bardziej dojrzejesz do decyzji.
Stary 2009-11-26, 12:26   #275
Mati24
Przyczajenie

hej. Mam za sobą badania kwalifikacyjne u dr Wyrzykowskiego w łodzi, jedno oko -4,5 drugie -2,75 + lekki astygmatyzm.w jednym oku mam zapalenie woreczka łzowego lekarz stwierdził, że jeśli nie ma stanu zapalnego to nie ma żadnych przeciwwskazań do zabiegu. Jedyne co mnie powstrzymuje to to że nie wiem czy to dobry lekarz. Ktoś może robił u niego zabieg albo słyszał coś o nim? będę wdzięczna za odpowiedź.

Edytowane przez Mati24
Czas edycji: 2009-11-26 o 12:30
Mati24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 13:44   #276
flyfee
Raczkowanie

Tzn. masz zapalenie czy nie? Może leć jeszcze na konsultację do innego lekarza. Bo ja czytałam, że stany zapalne oczu są przeciwwskazaniem. A nie można tego najpierw wyleczyć, zanim będziesz mieć zabieg? Tak dla Twojego bezpieczeństwa.
Stary 2009-12-02, 09:29   #277
Mati24
Przyczajenie

W sobotę jestem umówiona na zabieg przed zabiegem lekarz ma sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego i czy można zrobić zabieg a lecze to już 2 lata:/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 19:21   #278
flyfee
Raczkowanie

No to niech Ci dobrze sprawdzi, żeby potem bakterie, które wywołują zapalenie nie dostały ci się do ranki po zabiegu. Bo mogą przedłużyć gojenie się oka. A po co?Ale może w twoim wypadku to wcale nie bakterie powodują zapalenie a coś innego. Nie wiem lekarzem nie jestem.
Moja koleżanka miała zapalenie rogówki, ale wyleczyła. Zrobiła sobie zabieg i wszystko było oki. Nie miała żadnych powikłań z tego powodu. Także trzymam kciuki i daj znać po.
Stary 2009-12-02, 19:33   #279
Mati24
Przyczajenie

z tym zapaleniem woreczka łzowego to chodze na zabieg 2 lata w sumie oko mi tylko łzawi więc chyba stanu zapalnego nie ma. trochę się denerwuję tym zabiegiem ale co tam głowy mi nie urwią.
Stary 2009-12-06, 18:22   #280
Mati24
Przyczajenie

i już po wszystkim. Wczoraj o 11 zabieg na oba oczy bo lekarz stwierdził, że nie widzi żadnego stanu zapalnego. Sam zabieg dość nie przyjemny, trwał nie całe 15 minut. Przez jakieś 3 godz łzawiły mi oczy, zero bólu, zero "efektów wizualnych". Nawet okulary przeciwsłoneczne nie były potrzebne bo nie odczuwałam żadnej wrażliwości na światło W czasie zabiegu żona lekarza informowała rodziców o jego przebiegu i poinformowała jakie mogą być efekty ubocze po. Ze względu na to jedno oko dzisiaj miałam 1 kontrol i jest idealnie. Lekarz stwierdził, że na ogół na taki efekt jaki ja mam na drugi dzień czeka się ok tygodnia. Teraz tylko zakrapianie kroplami. Kolejna kontrol w środę. Obsługa przemiła, wszystko dokładnie wytłumaczone. W każdej chwili mogę dzwonić jakbym chciała się czegoś dowiedzieć. Jestem na prawdę zadowolona, że wybrałam tego lekarza. Pełen profesjonalizm. Teraz już prawie widzę idealnie i mam nadzieje, że tak zostanie Super otworzyć rano oczy i wszystko widzieć

Edytowane przez Mati24
Czas edycji: 2009-12-06 o 18:24
Stary 2009-12-07, 16:54   #281
flyfee
Raczkowanie

No to gratuluję. Jaką metodą miałaś zrobiony zabieg?
Z tego co słyszałam, to przed zabiegiem trzeba podpisać zgodę. Podpisywałaś coś?
Tylko teraz się musisz pooszczędzać z kompem i tv.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 18:53   #282
Mati24
Przyczajenie

oczywiście podpisywałam zgodę, którą dostałam do domu miałam metodę lasik. pozdro
Stary 2009-12-08, 16:24   #283
koko80
Przyczajenie

Ja mam zabieg za 2 tygodnie czy ktoś ma info co dzieje się z oczami np po 5 latach tzn powrót wady, albo jakieś choroby oczu... cokolwiek bedę bardzo wdzięczna ?
koko80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 19:58   #284
uwaga
Raczkowanie

GG do uwaga

Cytat:
Napisane przez koko80 Pokaż wiadomość
Ja mam zabieg za 2 tygodnie czy ktoś ma info co dzieje się z oczami np po 5 latach tzn powrót wady, albo jakieś choroby oczu... cokolwiek bedę bardzo wdzięczna ?
Hmm...ja mogę tylko powiedzieć,że po kilku miesiącach (w marcu miałam zabieg metodą LASEK) widzę jeszcze lepiej niż np. 2 miesiące temu (przynajmniej tak wykazały badania).2 miesiące temu byłam w stanie przeczytac 3 rząd od dołu z tabliczki z literami,a jak byłam 2 tygodnie temu przeczytałam 2 rząd od dołu (i był dla mnie wyraźny)
12-13 lat temu mój Mąż miał zabieg na oczy metodą PRK i do tej pory wszystko ok.Ma idealny wzrok.Ale mimo wszystko myślę,że jest inaczej dla każdej osoby.
uwaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 15:50   #285
koko80
Przyczajenie

dziękuję Ci za odpowiedź ;-)
Stary 2009-12-16, 11:54   #286
flyfee
Raczkowanie

Moja psiapsiółka miała zabieg jakoś trzy lata temu i jest oki Ale nie znam nikogo kto by był po pięciu latach. Podejrzewam, że jakby zapytać lekarza to powiedziałby, że to sprawa indywidualna.
Stary 2009-12-16, 18:36   #287
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Witam. Z wadą wzroku walczę od najmłodszych lat mojego życia. Teraz mam 19 lat i powoli zaczynam myśleć o usunięciu wady właśnie- jak w temacie poprzez laserową korektę wzroku. Mam krótkowzroczność, noszę soczewki o mocy -4,25, a więc samą wadę mam ciut większą. W sumie musiałabym wybrać się do okulisty na wizytę kontrolną, bo być może wada się pogorszyła. Chciałam zapytać jaką klinikę polecacie najbardziej? Warszawa? Wrocław? Katowice? I czy takie zabiegi wykonuje się także na kasę chorych? Wiem, że jestem jeszcze za młoda i że wada musi się ustabilizować, aby móc wykonać taki zabieg, ale po prostu jestem ciekawa i chcę wiedzieć.
Pozdrawiam.

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 18:50   #288
Aanulek
Raczkowanie

Poleci mi ktoś jakieś dobre miejsce w Lublinie do wykonania tego zabiegu?
Stary 2009-12-16, 19:14   #289
AyoAya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Witam. Z wadą wzroku walczę od najmłodszych lat mojego życia. Teraz mam 19 lat i powoli zaczynam myśleć o usunięciu wady właśnie- jak w temacie poprzez laserową korektę wzroku. Mam krótkowzroczność, noszę soczewki o mocy -4,25, a więc samą wadę mam ciut większą. W sumie musiałabym wybrać się do okulisty na wizytę kontrolną, bo być może wada się pogorszyła. Chciałam zapytać jaką klinikę polecacie najbardziej? Warszawa? Wrocław? Katowice? I czy takie zabiegi wykonuje się także na kasę chorych? Wiem, że jestem jeszcze za młoda i że wada musi się ustabilizować, aby móc wykonać taki zabieg, ale po prostu jestem ciekawa i chcę wiedzieć.
Pozdrawiam.
Cześć Karolino, myślę że najbardziej znane kliniki z tych miast mają porównywalny poziom, więc wybierz tą którą masz najbliżej. Musisz się rozejrzeć jakim laserem operują bo wiadomo, że lepiej mieć najnowszym z możliwych. Kasa chorych nie pokryje kosztów zabiegu, kiedyś chyba była taka możliwość ale to dawno i nie wiem czy prawda. Moja rada: porozmawiaj o tym pomyśle ze swoim okulistą, przede wszystkim dowiedź się jak dokładnie jest ze stabilnością Twojej wady.
AyoAya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 09:05   #290
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez AyoAya Pokaż wiadomość
Cześć Karolino, myślę że najbardziej znane kliniki z tych miast mają porównywalny poziom, więc wybierz tą którą masz najbliżej. Musisz się rozejrzeć jakim laserem operują bo wiadomo, że lepiej mieć najnowszym z możliwych. Kasa chorych nie pokryje kosztów zabiegu, kiedyś chyba była taka możliwość ale to dawno i nie wiem czy prawda. Moja rada: porozmawiaj o tym pomyśle ze swoim okulistą, przede wszystkim dowiedź się jak dokładnie jest ze stabilnością Twojej wady.
Dziękuję za odpowiedź. Tylko jeśli kasa chorych nie pokryje kosztów zabiegu to na razie nie mam co o tym myśleć, bo na chwilę obecną po prostu mnie nie stać. Myślałam, że udałoby się z nfz-u, to mogłabym się już teraz zapisać, czekałabym 2 lata, bo to mniej więcej tyle się czeka i wtedy akurat miałabym 21 lat i mogłabym poddać się takiemu zabiegowi.

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 13:29   #291
AyoAya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź. Tylko jeśli kasa chorych nie pokryje kosztów zabiegu to na razie nie mam co o tym myśleć, bo na chwilę obecną po prostu mnie nie stać. Myślałam, że udałoby się z nfz-u, to mogłabym się już teraz zapisać, czekałabym 2 lata, bo to mniej więcej tyle się czeka i wtedy akurat miałabym 21 lat i mogłabym poddać się takiemu zabiegowi.
No niestety nfz traktuje takie zabiegi równorzędnie z operacjami plastycznymi i na jakiekolwiek dofinansowanie nie ma co liczyć. Masz jeszcze trochę czasu do momentu kiedy będziesz mogła iść na zabieg może odkładaj po trochu i za 2-3 lata będziesz miała już jakieś podstawy finansowe. Ja tak odkładałam na samochód zanim zrobiłam prawko i po 1,5 roku udało mi się uzbierać prawie 2,5 tysiąca. Kiedy już miałam prawo jazdy w kieszeni to rodzice kupili mi moje Twingo, a oszczędzone pieniądze wydałam na wakacyjny wyjazd )
AyoAya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 14:16   #292
koko80
Przyczajenie

Jestem 4 tygodnie po zabiegu - lasik szpital w Katowicach. Jest to miejsce gdzie zabiegi wykonuje się masowo - co nie znaczy że źle. Jednak jestem bardzo zawiedziona traktowaniem pacientów. Bezpośrednio po zabiegu dali do podpisania papierek "coś o dobrym samopoczuciu" - którego raczej nie da się przeczytać - i do domu... Liczyłam na coś więcej. Wybrałam katowice ze względu na niską cenę, więc nie będę narzekać . Sam zabieg da się przeżyć, chociaż trudno mi było skupić wzrok na jednym punkcie - oco ciągle prosi lekarz. Na dzień dzisiejszy widze średnio... , ale podobno przy mojej wadzie (astygmatyzm+nadzwrocznoś ć) to normalne i wzrok może stabizować się do 3 miesięcy. W sumie to ulżyło mi, że już po wszystkim i niecierpliwie czekam na ostrość
Stary 2010-01-24, 13:00   #293
izusiaa 10
Raczkowanie

Hej dziewczyny Mam potezna jak dla mnie wade wzroku bo az +6 a mam dopiero 22 lata! Chcialbym zrobic sobie operacje ale sie cholernie boje Slyszlam ze po operacji oczy sa bardzo wrazliwe na swiatlo i slonce-czy to prawda?? No i ze ciezko jest usunac tak duza wade Widze ze sa to kolezanki juz po oprecaji Czy mozecie cos o tym powiedziec no i czy wiecie gdzie nalepiej zrobic takowa operacje w Szczecinie??
izusiaa 10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-25, 07:34   #294
koko80
Przyczajenie

Samego zabiegu nie musisz się obawiać - nie boli, pozatym dają "coś" na stresik .
W pierwszym dniu po zabiegu silny światłowstręt, ale z dnia na dzień coraz lepiej. Po około 2 tyg było już całkiem dobrze. Co do wady to dopiero po badaniach wstępnych lekarz jest wstanie określić czy Twoja wada kwalifikuje się do zabiegu. Ja tez miałam "+" i mogę Ci powiedzieć, że "+ "są trudniejszą wadą do skorygowania.
Stary 2010-01-25, 11:08   #295
Mati24
Przyczajenie

Ja też się bałam zabiegu ale niepotrzebnie. Najbardziej nieprzyjemne jest jak rozszerzają oko. nie dostałam nic na stres tylko krople znieczulajace. Po zabiegu silne łzawienie oczu, żadnego bólu, nawet okulary przeciwsłoneczne nie były potrzebne bo nie czułam "wstrętu" do światła. także efekty po zabiegu są sprawą indywidualną. Ogólnie zabieg to świetna sprawa i nie ma się czego bać.
Stary 2010-01-25, 17:46   #296
izusiaa 10
Raczkowanie

Cytat:
Samego zabiegu nie musisz się obawiać - nie boli, pozatym dają "coś" na stresik .
W pierwszym dniu po zabiegu silny światłowstręt, ale z dnia na dzień coraz lepiej. Po około 2 tyg było już całkiem dobrze. Co do wady to dopiero po badaniach wstępnych lekarz jest wstanie określić czy Twoja wada kwalifikuje się do zabiegu. Ja tez miałam "+" i mogę Ci powiedzieć, że "+ "są trudniejszą wadą do skorygowania.

A ile placilas za operacje?Bo wiem ze gdzies ok 5-6 tys za oko to prawda??I wlasnie jak dlugo nalezy sie ze tak powiem rehabilitowac??Bo nie wiem czy musze brac wolne z pracy czy tez nie-no i czy lepiej taki zabieg robic w zime czy w lato?SLyszlam wlasnie ze jest trudniej zoperowac bo 90% ludzi to krotkowidze ,5% to dalekowidze i 5% astygmatyzm.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

A i wiecie mioze jeszcze gdzie najlepiej w zachodniopomorskim taka operacje zrobic?
Stary 2010-01-26, 16:38   #297
koko80
Przyczajenie

Dot.: Laserowa korekta wady wzrokuj

Koszt zabiegu w zależności od metody zabiegu i kliniki waha się miedzy 1200zł - 2500zł, za oko, ale to na śląsku. Nie wiem jak to jest w innych rejonach. Ja miałam metodą tzw lasik i płaciłam 1900 jedno oko. Jeśli chodzi o powrót do normalnego funkcjonowania jest różnie. U mnie to był tydzień, a do pracy wróciłam po 2 tygodniach. W teorii to wygląda tak, że lasik jest mniej inwazyjną metodą i po 2-3 dniach wraca się do pracy - na mnie nie sprawdziło się - każdy organizm inaczej reaguje. Generalnie jak bedziesz potrzebować to dadzą Ci L4. Ja wybrałam zimę, bo w tym czasie w pracy mam trochę luzu.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=O4kDC4sZ5Jg
tu można obejrzeć jak przebiega taki zabieg ! (lasik)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 17:55   #298
izusiaa 10
Raczkowanie

Dot.: Laserowa korekta wady wzrokuj

Cytat:
Koszt zabiegu w zależności od metody zabiegu i kliniki waha się miedzy 1200zł - 2500zł, za oko, ale to na śląsku. Nie wiem jak to jest w innych rejonach. Ja miałam metodą tzw lasik i płaciłam 1900 jedno oko. Jeśli chodzi o powrót do normalnego funkcjonowania jest różnie. U mnie to był tydzień, a do pracy wróciłam po 2 tygodniach. W teorii to wygląda tak, że lasik jest mniej inwazyjną metodą i po 2-3 dniach wraca się do pracy - na mnie nie sprawdziło się - każdy organizm inaczej reaguje. Generalnie jak bedziesz potrzebować to dadzą Ci L4. Ja wybrałam zimę, bo w tym czasie w pracy mam trochę luzu.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=O4kDC4sZ5Jg
tu można obejrzeć jak przebiega taki zabieg ! (lasik)

Powiem Ci ze odechcialo mi sie jesc po tym filmie,a akurat jadlam w pewnym momecie wydawalo mi sie ze ma szklane oko hihi Dziekuje za odpowiedz i w wakacje wybiore sie na konsultacje-bo pewnie trzeba jakies badania zrobic i poobserwowac moje oczy? Jeszcze raz dziekuje
Stary 2010-01-27, 16:29   #299
Purcia
Rozeznanie

Jak jak byłam młodsza miałam taki zabieg w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie .
Purcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 17:03   #300
izusiaa 10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Purcia Pokaż wiadomość
Jak jak byłam młodsza miałam taki zabieg w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie .

A jak dawno temu to bylo?no i czy jestes zadowolona?

A i jeszcze jedno czy po takiej operacji trzeba dalej nosic okulary czy tez szkla kontaktowe??Czy mi ja do zera zoperuja??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości