Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-26, 22:12   #271
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Pisałam, pisałam i mi wszystko wcięło Trudno

W tym wypadku mówię po prostu dobranoc
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 00:36   #272
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

My właśnie wróciliśmy z imprezy. Tortu na szczęście nie było. Cukry w normie, hałas taki ze całą impreze mała siedziała cicho a teraz daje do wiwatu. Dobranoc

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-27, 01:52   #273
Eydrith
Zadomowienie

też już wróciłam wieczór super, od razu po powrocie padłam spać, a po godzinie się obudziłam i lipa ... od kilku dni wystarcza mi godzina snu masakra

co tu porobić
Stary 2014-04-27, 06:02   #274
debesciara
Zadomowienie

Agnes gratulacje od razu dzidz robi się taki realniejszy

Joanna a te chusteczki to nie w szesciopakach są czasem? Bo dziewczyna z łóżka obok zlecala ich zakup mężowi i mówiła ze tam jest 6 paczek...

Wczoraj na wieczornym obchodzie lekarz powiedział że dziś mnie wypisza, czekam na poranny obchod żeby te słowa stały się faktem biegunka niestety nie odpuszcza zupełnie, wczoraj raz zaatakowała wieczorem i trochę dziś rano, ale nie wspominam o tym no way . Zapodam sobie smecte w domu albo węgiel i się unormuje powoli tu się zarazilam to niby dlaczego miałabym się tu wyleczyć?
Eydrith czym Ty się leczylas?

Aha jeszcze chciałam się pochwalić że przy okazji pobytu w tym wspaniałym kurorcie przejrzalam kartę wyprawkowa i stwierdzam że prawie wszystko mam.. jeszcze w sumie octenisept mam do kupienia, no i ewentualnie wanienkę bo ta stara jakaś taka już oblesna... no tylko czeka mnie przeszukanie tysiąca pudel, pudeleczek i toreb żeby wszystko skompletować. O praniach nie wspomnę... Aha koleżanka która tu rodziła kilka dni temu mówiła że jej położona środowiskowa (tym samym moja) poleciła jej do pierwszego prania Jelp i chyba go zakupie, a nie płatki mydlane jak w 1 ciąży

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-04-27 o 06:16
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 06:16   #275
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Ja zaczynam dzień. Może ten textil uda się dziś odwiedzić? I kolejna partia prania prasowania dla młodej. Zaczęłam od Jelpa. Mam nadzieję że nie uczuli...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 06:36   #276
agnes208
Zakorzenienie

Ja juz obudzona
debesciara oby cie dzis wypuscili od takkiego zalegania w szpit jak sie nic nie dzieje to dopiero mozna sie pochorowac.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 07:04   #277
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Ja juz obudzona
debesciara oby cie dzis wypuscili od takkiego zalegania w szpit jak sie nic nie dzieje to dopiero mozna sie pochorowac.
No dokładnie jeszcze w moim przypadku to deprecha murowana....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 07:19   #278
mamaya
Zakorzenienie

debesciara, trzymam kciukasy za wypis Niech nie lecą sobie w kulki i niech Cię wypuszczają Obiecaj im po prostu, że w lipcu wrócisz i zbieraj się do domu
Stary 2014-04-27, 07:39   #279
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Wczoraj na wieczornym obchodzie lekarz powiedział że dziś mnie wypisza, czekam na poranny obchod żeby te słowa stały się faktem biegunka niestety nie odpuszcza zupełnie, wczoraj raz zaatakowała wieczorem i trochę dziś rano, ale nie wspominam o tym no way . Zapodam sobie smecte w domu albo węgiel i się unormuje powoli tu się zarazilam to niby dlaczego miałabym się tu wyleczyć?
Eydrith czym Ty się leczylas?
smectą i weglem właśnie i piłam siemię do tego. Pewnie masz rację że się tam zaraziłaś

oby Cię już wypuścili, powodzenia

a ja zmykam ... jedziemy do pracy TŻta, potem na zakupy, chcę zajechać do textila i SuperPharmy ... i do KFC podobno mega zombie mają dzisiaj zniżki
miłej niedzieli kobietki
Stary 2014-04-27, 07:54   #280
debesciara
Zadomowienie

Również miłego dnia życzę wszystkim, mój będzie miły bo wychodzę chociaż trochę się zdziwilam bo tylko ktg na odchodne mi zrobią... myślałam że normalne badanie też, no ale skoro ciążowo czuję się bez zmian - w porządku to może i nie ma co innych badań robić.

Stary 2014-04-27, 07:55   #281
simka234
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki

Ja dziś zdycham ból gardła niemiłosierny.. może wy cos pomożecie? Prenalen pomoże? Jakos kiepskk się czuje..
Wczoraj cukry mi skakały strasznie a dzis gardło!

Debeściara oby cię wypisali , współczuje szpitala..

Ja poprałam wszystko w Loveli..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 08:00   #282
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
My właśnie wróciliśmy z imprezy. Tortu na szczęście nie było. Cukry w normie, hałas taki ze całą impreze mała siedziała cicho a teraz daje do wiwatu. Dobranoc

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Hejka w niedzielny poranek wszystkim mamusiom
Ja wczoraj tez zaliczyłam impreze i zaryzykowałam z tortem miałam cukier ok ale 2h nie odczekałam i zjadlam sałatke oraz frycia i kawałek boskiego piernika - wsprawie piernika bede zebrac o przepis bo był boski. No i rano na czczo 94 yhy ,ale sama sobie winna byłam trzeba było poprzestac na torcie i nie kusic losu. Dzis w anach działka Tż chce pokazać mi jak pomalował cześć dachu i co gdzie rodzice posadzili- ehh sama bym w ziemi pogrzebała ale mam zakaz przez toxo i wogole. Bede polowac tez na bez hmm uwielbiam jego zapach a juz gdzies widziałam rozwijajacy sie. Wsumie zycze wam i sobie słonecznej niedzieli i duzo radosci.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 08:01   #283
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Ja dziś zdycham ból gardła niemiłosierny.. może wy cos pomożecie? Prenalen pomoże? Jakos kiepskk się czuje..
Wczoraj cukry mi skakały strasznie a dzis gardło!

Debeściara oby cię wypisali , współczuje szpitala..

Ja poprałam wszystko w Loveli..
Polecam Prenalen tabletki do ssania I mnie ulgę przynosiło picie herbaty z cytryną.

Ja ciuszki wyprałam na razie w zwykłym proszku a za tydzień lub dwa będę prać w Jelpie, bo na razie mam remont
Stary 2014-04-27, 08:03   #284
Karolinek_
Raczkowanie

Cześć Mamuśki

Żeby nie było wczoraj zbyt kolorowo od 12 w nocy myślałam, że jeża urodzę nospa w ruch, pół nocy nieprzespanej, od rana chodzę, bo mi niedobrze -> niedobrze, bo głodna -> a teraz zjadłam i dalej
nie ogarniam tego stanu
tż wczoraj wystraszony, jak mnie zgięło, ale jakoś dał radę - w łóżku mnie przytulił i zaczął huśtać, jak dzieckiem -> brakowało kołysanki albo pozytywki niech się wprawia
ale te nocne przeboje dały mi do myślenia i już koniec żartów. Trzeba zacząć wszystko prać, przygotować furę i dokupić dla mnie resztę rzeczy jutro muszę zrobić najazd Doktorkowi na gabinet, że coś mnie męczy... i jeszcze do tego biegunka - może to po prostu jakaś grypa jelitowa

Debeściara - za wypis

Co do pampersów i 1 i 2 mamy z Dady, nie wiem, jak się sprawdzą - zobaczymy. Słyszałam różne opinie, ale ze wszystkim tak jest. Wiadomo, że jak same nie sprawdzimy, to nie będziemy wiedziały, co jest dobre dla naszych Bąbli
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 08:04   #285
Fame
Zakorzenienie

dzień dobry!

debesciara za wypis i wracaj do domu

co Wy dziewczyny tak późno powracałyście.. ja odkąd jestem w ciąży to nie wiem czy bym gdziekolwiek wytrzymała tak długo

ja mam dziś chyba kiepski dzień.. tzn mój tż twierdzi, że od rana szukam zaczepki do kłótni a nie śpię dopiero pół godziny czuję, że będzie się działo

ja mam zamiar kupić JELPa
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 08:41   #286
malwiska
Zakorzenienie

debeściara za wyjście

ja mam cukry i dzisiaj na czczo 83 i po pierwszym śniadaniu 114

mój tż stwierdził że dwa dni przed wypłata miałam kiepski humor, a teraz radosna jak skowronek - gdzie wczoraj wydaliśmy całą moją wypłate
Stary 2014-04-27, 08:42   #287
joanna2228
Wtajemniczenie

Hejka
Ładne słoneczko świeci aż chce się wstawać
Szamam sobie chlebek w jajeczku z roztopionym serem mniam i potem kawusia i na dworek Wspaniale
Fame ja usłyszałam przed wczoraj, że strzelam piorunami i muszą się ewakuować z domu ale rozumieją moje humory i obracają to w żart Przesyłam Ci troszkę dobrego humoru bo mam nadmiar
Eydrith i Malwiska ja bym tam zasnęła na siedząco zwłaszcza że o 23 jestem nieprzytomna no i zaczęłabym pewnie chrapać
Integra i Bambusiek zazdroszczę parady sama bym poszła
Zdrówka chorowitkom i w ogóle miłego dzionka

Cytat:
Joanna a te chusteczki to nie w szesciopakach są czasem? Bo dziewczyna z łóżka obok zlecala ich zakup mężowi i mówiła ze tam jest 6 paczek...
Nie kochanie jest w paczce 4 szt już rozpakowałam i paczka jest w torbie do szpitala
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 08:54   #288
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
mój tż stwierdził że dwa dni przed wypłata miałam kiepski humor, a teraz radosna jak skowronek - gdzie wczoraj wydaliśmy całą moją wypłate
ale teraz przynajmniej nie masz kiepskiego humoru bo mozesz się popatrzeć na swoje zakupy

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Fame ja usłyszałam przed wczoraj, że strzelam piorunami i muszą się ewakuować z domu ale rozumieją moje humory i obracają to w żart Przesyłam Ci troszkę dobrego humoru bo mam nadmiar
dzięki

lecę się ogarnąć, bo dość, że poszłam spać z mokrymi włosami to jeszcze zawiniętymi w ręcznik
w skrócie to mam afro na głowie
Miłego dzionka
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 09:02   #289
svelta
Rozeznanie

hej Moje dziecko dało mi pospać. Nawet nie obudziłam się jak zwykle przed 6 do WC

Co do proszków to mam paczkę Loveli i paczkę Jelpa. Pierwsze pranie planuję w Jelpie. Nie wiem kiedy właściwie pierwsze pranie zrobić na razie czekam na komodę żeby mieć gdzie to poukładać. Jak sobie pomyślę, że to jeszcze ponad 2 miesiące to mi się wydaje strasznie odległy termin. Ale jak pomyślę, że 7-11tygodni to dostaję stracha, że jestem w proszku
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 09:30   #290
Karolinek_
Raczkowanie

Dziewczynki,

Jakie chusteczki kupujecie? Pampers? Babydream? Huggisy?
Stary 2014-04-27, 09:33   #291
robaczek-85
Rozeznanie

Ja kupie huggisy albo dady polecam artykuł z bloga z pierwszej strony "sroka o..." gdzie sa testy chusteczek

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 09:46   #292
Karolinek_
Raczkowanie

Informacje zawarte w tej analizie są dosyć zaskakujące
Nie zawsze to, co markowe jest najlepsze
Stary 2014-04-27, 09:54   #293
agnes208
Zakorzenienie

karolinek ja na sam poczatek kupilam wodne chusteczki pozniej bede uzywac huggisow, jak dziecko bedzie bez allergii to moze i inne sie przewina miedzyczasie
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 10:51   #294
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
też już wróciłam wieczór super, od razu po powrocie padłam spać, a po godzinie się obudziłam i lipa ... od kilku dni wystarcza mi godzina snu masakra
co tu porobić
Może się zamienimy? Ja bym mogła cały czas spać. Nie wiem jak sobie poradzę jak już będzie młoda...
Cytat:
Również miłego dnia życzę wszystkim, mój będzie miły bo wychodzę
To super
Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Bede polowac tez na bez hmm uwielbiam jego zapach a juz gdzies widziałam rozwijajacy sie. Wsumie zycze wam i sobie słonecznej niedzieli i duzo radosci.
Też kocham bez Na szczęście mam posadzony z jednej i drugiej strony domu, więc z okna piękny widok będzie, choć krzaki nie za duże.
Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Jakie chusteczki kupujecie? Pampers? Babydream? Huggisy?
U mnie to będą Tibelly Baby z Netto lub Fitti z Biedronki. Jedne i drugie wypróbowane, no i skład bardzo fajny

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 11:15   #295
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Byłam w textil zakupiłam 3 koszule i szlafrok. Pewnie w środę przyjdą brakujące części szpitalnej walizki. I można pakować

Stary 2014-04-27, 12:19   #296
debesciara
Zadomowienie

Witam się z domu Kochany domeczek
Idę dziękować mężowi, że dobrze się spisał

aaaa Joanna! Weszliśmy do Rossmana, w końcu promocja nasz pan... i okazało się że w promocji były 6cio paki... (24,90) 4ro paki też były ale nie w promocji... jeszcze w promocji były dwupaki.... (11,90). Za to niestety nie było już pamków rozm. 1 no ale jedną pakę już mam może starczy... a jak nie to jeszcze będę polować na promocje

Domeczek pa
Stary 2014-04-27, 12:25   #297
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się z domu Kochany domeczek
Idę dziękować mężowi, że dobrze się spisał

aaaa Joanna! Weszliśmy do Rossmana, w końcu promocja nasz pan... i okazało się że w promocji były 6cio paki... (24,90) 4ro paki też były ale nie w promocji... jeszcze w promocji były dwupaki.... (11,90). Za to niestety nie było już pamków rozm. 1 no ale jedną pakę już mam może starczy... a jak nie to jeszcze będę polować na promocje

Domeczek pa
No u mnie widocznie jakaś lipa bo nie było 6-cio paków tylko po 4
No i Welcome Home Miłego dnia
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 13:09   #298
roksanka88
Raczkowanie

witam

malwiska- wózek super no i szef świetny
debesciara- super, że już w domku jesteś

Widzę, że wczoraj nie tylko ja miałam nocny maraton my z tżem wróciliśmy od moich rodziców po 2 a wcześniej sadziliśmy bób na polu trochę się rozruszałam chociaż
Dzisiaj ledwo wstałam,żeby cukier zmierzyć, a w kościele powstrzymywałam się od ziewania
Chyba idę na jakiś spacerek, bo ładna pogoda

Miłej niedzieli dziewuszki

edit: w tesco jest promocja na chusteczki pampersa w 6-cio paku

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 13:48   #299
simka234
Wtajemniczenie

Mamaya dzieki za ten prenalen troche pomogło fakt przespałam sie 3 godz. Ale tż na obiadek mnie obudził rozgrzałam troche gardło i lepej..
Ale słabo się czuje coś, chba na wieczór mleko z czosnkem sobie zrobie.. przez to ustrojstwo jeszcze mi cukry skakają! Jak nie sraczka to przemarsz wojsk

Debeściara witaj w domku..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 14:15   #300
Celebrinfea
Wtajemniczenie

O Simka miałam się spytać. Czy w Piastowie nadal jest taki duży targ w soboty?

Ja padam :/ wstawiłam tarte do pieczenia i nogi mi odmówiły posłuszeństwa :/

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
O Simka miałam się spytać. Czy w Piastowie nadal jest taki duży targ w soboty?

Ja padam :/ wstawiłam tarte do pieczenia i nogi mi odmówiły posłuszeństwa :/

Debeściara najlepiej na swoim

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości