![]() |
#271 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Bachory sąsiadów!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez Stace Czas edycji: 2014-04-28 o 15:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Ale co Ty zgłosiłaś? Tak z ciekawości pytam. Nikt w wypowiedzi takiejsobie nie został wskazany i celowo urażony. Dewotki są wśród nas, nie ma co się o to obrażać. Tak bardzo wzięłaś to do siebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak czy siak, nie kumam sensu tego wątku, tak jak i innych tejże wizażanki. Z każdą duperelą musi przychodzić i zakładać nowy wątek? Dobra, może to nie duperela, ale co my możemy pomóc? Suszarka nie, sznurek nie, kabel przez pokój nie, bo ona MUSI suszyć na dworze a złe dzieci jej pranie zwalają. Tak na marginesie - jesteś pewna że to nie był wietrzny dzień?
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Widzę, że niektórzy to już są starymi dewotkami po 20stce ![]() nawet nie jest napisane, że chodzi o dewotki z wątku. Może koleżance chodziło o skalę globalną ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() No to jak nie wie kto, niech pozrzuca wszystkie, tak na zapas . Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Podobno są jeszcze 'dziwniejsze' tematy, które bardziej się rozwijają ![]() Wystarczy poszukać w 'wizażowych perełkach' ![]()
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzeniona
|
A macie sedes? Wannę lub prysznic? Biedna jesteś, wszystko co złe na tym świecie spotyka właśnie Ciebie. Jak komuś ma się zepsuć każdy sprzęt w domu, to właśnie Tobie. I jeszcze te niskie okna. Jak żyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
|
Cytat:
Ja ostatnio widziałam, jak dwie panienki zza mojego płotu (5 i 6 lat) rzucały chleb na mój ogródek, bo psy karmiły. Później, ta młodsza, próbowała przeskoczyć do mnie, a myślała, że mnie nie ma. Tą starszą spotkałam na podwórku i powiedziałam, że ostatni raz widzę jak coś rzucają mi do ogródka i niech nie ważą się do niego wchodzić. Poprosiłam grzecznie, żeby przekazała koleżance. ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- [1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;46209063]8 stron wątku ![]() Dyskutujcie dalej, ja idę po popcorn.[/QUOTE] Smacznego ![]()
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#284 | |||||
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Miałam kiedyś akcję z sąsiadami (małżeństwo, ok. 60 lat) , którzy oskarżyli mnie, że w nocy przestawiam im doniczki w ogrodzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() Dzieci siedzą w okresie letnim od rana do wieczora z przerwami na jedzenie, a nieraz jedzą na dworze. Czasem też się denerwuję, ale z drugiej strony podziwiam rodziców, że nie wciskają im laptopów w ręce lub nie sadzają przed TV. Acha, mimo tego, że rodzice mają okna na podwórko, dzieci nigdy nie zostają same. ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Sąsiedzi z dołu robią remont, żeby nie skłamać... ok. 2 lat. Mieszkanie ok. 50m2.
![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Przyszła z pretensjami że moj pies sika na jej balkon ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
No właśnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#287 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#288 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup sobie suszarkę na ubrania i gdzieś ją rozłóż. To gdzie ty wieszasz pranie jak pada/jest zima? ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Propozycja pierwsza: 1.Idziesz do sklepu 2.Kupujesz haczyki i sznurek 3.Na dwóch przeciwległych ścianach łazienki przyczepiasz wieszaki (są takie na klej) 4.Rozwieszasz sznurek,który mocujesz na wieszakach. 5.Suszysz na tym pranie Propozycja druga: 1.Idziesz do sklepu. 2.Kupujesz suszarkę,fajna inwestycja 3.Stawiasz ją w mieszkaniu 4.Suszysz na niej pranie. Voilà! ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- To jak wieszasz kurtkę? ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
W takim przypadku zaszkodziłyby ci finansowo i dzwoni się na policję. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Mieszkam w pięć osób i pranie u mnie robi się nawet dwa razy dziennie. Wszystko się mieści na jednej suszarce. It's magic ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
No dobra,ale zdarza się,że w lato całymi dniami pada,ale nie grzejemy. Co wtedy robisz?
![]() |
![]() |
#289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to nie wiem co oni tam robią, u nas remont od podstaw bo wprowadziłam się do mieszkania jedynie z gładziami trwał miesiąc no może półtora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Konto usunięte
|
Skończcie już, błagam!
![]() Płaczę ze śmiechu czytając ten wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dla jej świętego spokoju ta suszarka przecie. a rady typu: 'niech pozwala ze sznurków pranie innym mieszkańcom'...cóż, obawiam się , że to nie będzie wszyscy za jednego tylko wszyscy przeciwko autorce. wtedy to dopiero będzie milutko. A mieszkanie w bloku to serio seria ( ![]() A i dodam, że jak tej mojej sąsiadce ktoś strzepywał paprochy na balkon to rozdarła ryja jak nie wiem, dostała stek obelg. Na bank nie usłyszy tego kogoś imprezy po 22. yhym. Edytowane przez String Emil Czas edycji: 2014-04-28 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie rozumiem też, co to za obciach, jak się chodzi z rodzicami. Moim zdaniem to normalne, czasem jest się z rodzicem, czasem z innymi dziećmi i różnie to bywało u mnie w dzieciństwie. W ogóle to Lina mądrze prawi. Bo raz na jakiś czas można zrozumieć hałasy i w ogóle, ale nie dzień w dzień. I nie jest istotne to, czy ktoś jest dzieckiem, czy już emerytem. Dzieci nie obejmują żadne inne zasady! ![]() I nie mogę się zgodzić z tym, że dzieci nie mogą się bawić ciszej i po prostu są głośne. I tak, są dzieci głośniejsze i cichsze, ale na to właśnie wpływa rodzic. Bo ja jako dziecko byłam czasem głośna (przy jakichś zabawach w X-menów, DB, zbijaka, czy czasem chowanego (pobite gary! ![]() Zaś jeśli chodzi o spuszczenie wody w WC, czy nawet włączenie czajnika z wodą to moja matka ma z tym okropny problem i nie chodzi o sąsiadów, a o naszą rodzinę. I fakt, to jest mega uciążliwe, tym bardziej, ze ona śpi do dziesiątej, a ja wstają koło szóstej, siódmej, ewentualnie ósmej. Strasznie wkurza mnie też naciąganie przez niektórych tego, co Autorka pisze. Pohamujcie się trochę, bo to nie jest śmieszne, tylko żałosne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Rozeznanie
|
Figula dziękuję, że przeczytałaś ze zrozumieniem to co napisałam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
U nas mieszka sąsiadka, która czepiała się dzieci, że rysują kredą na chodniku pod blokiem. Nie rozumiem tego, bo przecież chodnik nie jest jej własnością i nie bardzo rozumiem co to komu przeszkadza, to nie graffiti czy coś, to się zmyje. Nawet jeśli to mogłabym to jeszcze zrozumieć, to nie zrozumiem tego, że ona na te dzieci darła się wniebogłosy wtedy, krzyczała, że ich ojciec np to debil, bo na coś takiego pozwala. A wszystko dlatego, że rysowały kredą na chodniku, a przecież nic złego nie chciały robić... Ona w ogóle dziwna i często potrafiła się przyczepić. Potem ten ojciec się z nią kłócił, bo naprawdę wkurzył się, że tak krzyczy na jego dzieci, drze się na cały blok. Rozumiem go. A ona wtedy zamiast porozmawiać, bo on rozmawiał spokojnie, to nadal się darła tylko personalne wycieczki, że on jest debilem, że pewnie szkoły nie skończył i takie
![]() Ech, "szczęście", że u nas nie ma wielu dzieciaków w bloku, bo wtedy naprawdę musiałoby się dziać niefajnie. Chociaż inne rzeczy jej nie przeszkadzały jak dzieci się bawiły czy coś- ale one akurat nie głośno tylko te rysowanie kredą ale moim zdaniem mocna przesada. A potem wychodziła z wiadrem i to zmywała. Emocjonowała się tym, jakby nie wiem co zrobiły. Co do tego, że dzieciaki są głośno jak u autorki to ja rozumiem w dużej mierze, to dzieci i też nie można przesadzać, że mają być cicho jak nie wiem. No, ale jak naprawdę są bardzo głośno, to ok, wtedy rozumiem i rodzic powinien coś mu powiedzieć. My bawiliśmy się na podwórku jak byłam mała, zdarzyło się być za głośno, ale raczej rodzic nam np wtedy coś mówił czy sami się opanowaliśmy. Generalnie nie byliśmy jakoś bardzo głośno, jakieś piski i wrzaski się zdarzyły, jasne, że tak, to normalne, ale nie non stop- to już przesada jak non stop, zgadzam się. Było dużo zabaw w dom i inne i tutaj wiadomo, byliśmy normalnie, nie jakoś głośno. Co innego jasne, zbijak itp, ale też nie bardzo głośno, tylko jak piłka uderzała to głośniej. Inne zabawy to raczej normalne, nie głośne, a wręcz dość ciche, bo wiadomo zabawa w dom czy lalki, to rozmawiamy ze sobą jak normalnie generalnie, więc raczej jest cicho. Chociaż wiadomo, że przewrażliwionej osobie, to i to by przeszkadzało, no ale zwykłej osobie, że tak powiem, to raczej nie. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-04-29 o 03:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;46220848]Skończcie już, błagam!
![]() Płaczę ze śmiechu czytając ten wątek ![]() Na zdrowie ![]()
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Nie moge nie zapytac co to za gry
![]()
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W okresie wiosenno-letnio-wczesnojesiennym dzieciaki są praktycznie cały czas na dworze i najzwyczajniej w świecie się drą ![]() To nie są pojedyncze okrzyki zabawy ani piski, to jest darcie japy przez 12h (wychodzą na dwór o 7 rano ![]() Koszmar ![]() Jak jestem sama w domu przez cały dzień, a dzieciaki na dworze, otwieram wtedy okna i puszczam Korna na cały regulator ![]() Najskuteczniejsze rozwiązanie ever - dzieciaki i mama ulatniają się do domu ![]() PS: tak, próbowałam z nią rozmawiać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.