![]() |
#271 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny-zniecierpliwione,desperat ki i wyluzowane
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46703484]Ja nie rozumiem właśnie takiego wszędzie łażenia i wyjeżdżania za sobą, nie zawsze się da od razu razem. Przecież związek to bycie razem mentalnie, a nie fizycznie cały czas, to podejmowanie wspólnie lepszych decyzji. Czasami fajnie potęsknić za drugą osobą. Jeśli jest taka opcja, że można dostać lepszą pracę i zapewnić sobie i tej drugiej osobie lepszy byt ale kosztem rozłąki miesiąc czy nawet trzy to dlaczego by odrzucać taką ofertę?
Moja współlokatorka ma faceta z zagranicy, oboje studiują, byli u siebie na wzajem na Erasmusie, teraz każde żyje osobno, jeżdżą do siebie w święta, jakieś wolne i nie są nieszczęśliwi czy niezgodni z tego powodu, że nie mogą mieszkać blisko, nie odrzucają szans na lepszą pracę, życie bo wiedzą, że niedługo kończą studia i będą mogli w końcu zamieszkać razem. Inna koleżanka ma pracę tutaj, jej facet rok temu skończył studia, kilka miesięcy temu wyjechał za granicę do pracy, przyjeżdża bardzo rzadko, ona nie może zrezygnować z obecnej pracy bo musi czekać do końca umowy i aż jej TŻ znajdzie jej pracę, żeby nie jechała w ciemno i miała szansę mieszkać w godnych warunkach, które on chce jej tam zapewnić.[/QUOTE] co innego łażenie za sobą wszędzie, a co innego rozłąka na kilka miesięcy. ja bym się nigdy nie związała z facetem, który pracuje za granicą albo ma w planach takie wyjazdy. |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny-zniecierpliwione,desperat ki i wyluzowane
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Konto usunięte
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46703934]Wiesz, zawsze z czasem może okazać się, że z pracą tutaj ciężko i nagle postanowi wyjechać mimo, że prędzej tego się zapierał, bo żyć za coś trzeba
![]() jeśli piszesz odnośnie mojego tżta to nie, nie okaże się, że nagle postanowi wyjechać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
mnie juz w zyciu wiele razy zaskakiwaly nagle sytuacje- dlatego nauczylam sie nigdy nie mowic nigdy
kolezanka byla ze swoim mezem tak bardzo caly czas blisko- w sensie, ze nawet sie z nami do knajpuy na babskie spotkania nie umawiala- bo tylko z nim i z nim- ok i zawsze powtarzali, ze nigdy osobno, nigdy za praca- ze rodzina jest najwazniejsza maja 3 letniego synka, ktory bardzo zachorowal i co? i jej maz musial wyjechac- juz 2 lata jest w Anglii- i to dlatego, ze rodzina jest najwazniejsza- wiec zasada "nigdy nie mow nigdy" jest podstawa;-)
#275 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() skoro mówię, że mojemu tżtowi się nie przytrafi wyjazd za granicę za pracą, to chyba mówię to na jakiejś podstawie, a nie tak z kosmosu. chyba nawet tutaj pisałam (albo może na innym wątku, nie pamiętam), że ja bym chciała mieszkać w Stanach, ale nie ma takiej możliwości właśnie ze względu na pracę tżta, którą ma w Polsce i to się nie zmieni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
zniemczona peema
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46703484]Ja nie rozumiem właśnie takiego wszędzie łażenia i wyjeżdżania za sobą, nie zawsze się da od razu razem. Przecież związek to bycie razem mentalnie, a nie fizycznie cały czas, to podejmowanie wspólnie lepszych decyzji. Czasami fajnie potęsknić za drugą osobą. Jeśli jest taka opcja, że można dostać lepszą pracę i zapewnić sobie i tej drugiej osobie lepszy byt ale kosztem rozłąki miesiąc czy nawet trzy to dlaczego by odrzucać taką ofertę?
Moja współlokatorka ma faceta z zagranicy, oboje studiują, byli u siebie na wzajem na Erasmusie, teraz każde żyje osobno, jeżdżą do siebie w święta, jakieś wolne i nie są nieszczęśliwi czy niezgodni z tego powodu, że nie mogą mieszkać blisko, nie odrzucają szans na lepszą pracę, życie bo wiedzą, że niedługo kończą studia i będą mogli w końcu zamieszkać razem. Inna koleżanka ma pracę tutaj, jej facet rok temu skończył studia, kilka miesięcy temu wyjechał za granicę do pracy, przyjeżdża bardzo rzadko, ona nie może zrezygnować z obecnej pracy bo musi czekać do końca umowy i aż jej TŻ znajdzie jej pracę, żeby nie jechała w ciemno i miała szansę mieszkać w godnych warunkach, które on chce jej tam zapewnić.[/QUOTE] Tak, właśnie CZASEM jest fajnie potęsknić, ale nie jeśli ta tęsknota jest na dłuższą metę. Tego nie zrozumie ten, kto tego nie przeżył. Ja TŻ-ta nie zatrzymywałam, on sam nie chciał jechać, w końcu sama go mobilizowałam bo wiedziałam, że to dla niego szansa. Czy tego żałuję? Nie, ale czuję jakbym była na rok wyrwana z normalnego życia, to jest takie czekanie ciągłe, nawet niewiadomo na co, ciągła niepewność co będzie dalej. Kiedy wróci i czy wogóle wróci. Pierwsze miesiące były straszne, potem przywykłam, a teraz po prostu zaczyna mnie to irytować, więc dobrze, że to się już kończy. Też musimy jeszcze czekać miesiąc zanim ja zdam egzaminy i on załatwi nam jakieś mieszkanko i pracę dla mnie dogra, bo tak to już bym tam była. Ten kto powiedział, że prawdziwa miłość przetrwa wszystko, miał rację tylko w połowie. Bo jednak by ta miłość trwała, to trzeba ją pielęgnować, a tą pielęgnacją są spotkania, gesty, po prostu wspólne spędzanie czasu. A gdy się człowiek nie widzi już długo, to z początku tęskni, ale potem zaczyna się przyzwyczajać do samotności, uczy się żyć bez drugiej osoby i po prostu miłość się wypala.. Nie warto ryzykować i rozstawać się na długo, może i nie raz trzeba wyjechać jeśli ma się szansę, ale wtedy trzeba też myśleć o tej drugiej osobie, jedno niestety musi się poświęcić i albo dojechać do osoby która wyjechała, albo ta osoba która wyjechała musi wrócić. Oczywiście mówimy tu o długotrwałych lub stałych wyjazdach, a nie takich na miesiąc, 2 bo tyle się da spokojnie wytrzymać. I zgadzam się z tym, że nie można zakładać, że coś się nie stanie. Też zawsze mówiłam, że nie ma opcji żeby TŻ wyjechał za granicę, że bym nie pozwoliła na to. A jednak jak przyszło co do czego, to wręcz go wysłałam do tych Niemiec ![]()
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa" Edytowane przez Madzialena7 Czas edycji: 2014-06-01 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Konto usunięte
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46704388]Nie mówię o Twoim TŻcie ale ogólnie, że wiele osób może się bronić przed czymś, ale życie pisze różne scenariusze i wszystko może się tak pomieszać, że nawet największe pewniaki okazują się jednak inne
![]() a, tak ogólnie no to wiadomo, różnie w życiu bywa. chociażby moja mama - nigdy nie chciała pracować za granicą, a teraz śmiga do Niemiec już od roku, tyle dobrze że jak pojechała za pierwszym razem, to od razu jej się spodobało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiadomo, że związek na odległość jest trudny, ale przecież to tylko okres przejściowy, który jak sama mówisz za jakiś czas się skończy. Bo trwałe związki na odległość nie istnieją, nie ma racji bytu bycie w związku kilka lat z osobą, którą widuje się raz na kilka miesięcy. Uważam, że każdy powinien nauczyć się rozłąki na jakiś czas, bo nie sztuką jest bycie ze sobą cały czas, ale bycie ze sobą mimo dzielących kilometrów. I nie trzeba wszędzie za sobą jeździć, wystarczy świadomość tego, że gdzieś jest ta druga osoba, która kocha i tęskni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
BAN stały
|
Moj tz ma podobny poglad do mojego. Wyjezdzamy ale razem i jesli juz to na stale a nie sezonowo. Ale to dalekie plany i trzeba rozwazyc wszystko.nie wyobrazam sobie ze ktos nas sciaga, oferuje poslanie na podlodze i czekamy 3 miesiace na prace. Takie cos nie wchodzi w gre. Spokojnie w polsce przezyjemy w warunkach kryzysowych.....mieszkamy razem i mamy zyc na jeden rachunek ale kazde ma kase wlasna, i jest nie zalezny od drugiego(bezrobocia tu nie wliczam). Juz tym bardziej nie rozumiem przesylania kasy. To nie mozna sciagnac rodzine tylko 2 lata takie transfery na tygodniowe widzenia?? Gdybym chciala faceta dla towarzystwa to bym znalazla kochanka na miejscu a nie leciala 2 h wte i wewte i marnowala kase na bilety. Serio. Za droga impreza na zwiazek pod znakiem zapytania, wypali czy nie
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z dziewczynami z forum wiemy już trochę o sobie i miło by nam było dowiedzieć się trochę o Tobie ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Rozumiem Cie dobrze tez czekam na zaręczyny,jestesmy 4 lata,planujemy slub na 2016,rezerwacje już trwaja... a mój TZ mimo odkładania pieniędzy tez ostatnio stal się rozrzutny i pakuje pieniądze w tuning swojego bmw ;/ czasem zastanawiam się czy faceci to wieczne dzieciaki... i pomyslec ze przy każdej okazji mowi ze uzbera na wesele nawet w prae miesięcy, ja jestem raczej realistka i nie wierze mu w tej kwestii...A co do zaręczyn koezanek to mnie tez krew zalewa w szczególności gdy widze laski po 5 lat młodsze a ich Tz sa dojrzalsi niż nie jeden 30-latek.... ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
Kisielova juz ma męża takze na zaręczyny nie czeka tak jak my
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Konto usunięte
|
My wczoraj rozmawialismy o liczbie gosci takze mam nadzieje, ze zareczyny niedlugo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
A Twój Tż coś wspominał o zaręczynach ostatnio?
![]() A na ile osob planujecie? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Najważniejsze że same chęci są
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ja bym chciala tak ok. 40osob, moze 50. Tz troche wiecej, ale skutecznie go przekonuje do mojej opcji ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jakiś konkretny pierścionek już wybrany? ![]() Ps. Podziwiam Twojego Tż ![]() Edytowane przez mojchlopakniechce Czas edycji: 2014-06-01 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2014-06-01 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
Cos w tym jest... a może faceci w głębi chcą tylko potrzebują takiego motywującego "kopa"?
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no a druga sprawa, to sobie po prostu nie wyobrażam wydawać na jednodniową imprezę jakieś grube tysiące. mamy ważniejsze i fajniejsze wydatki ![]() tż mnie już od dawna nazywa swoją narzeczoną, a ja się śmieję że bez pierścienia żadna ze mnie narzeczona ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
zuy mod
|
Fajny pierscien, chociaz nie w moim stylu
![]() Ja dzis gadalam z TZtem o tym, ze mi na tych oswiadczynach zalezy nie dlatego zeby go usidlic tylko po prostu, chcialabym miec to poczucie bycia najwazniejsza. Powiedzial tylko, ze ma konkretne plany. To mu wierze ![]() wysłano z mojej Xperii SP
![]() |
#295 | |
BAN stały
|
Cytat:
Przypomniała mi sie rozmowa przyjaciol - miedzy małżeńskie dyskusje. On przyznal ze gdyby nie ona slubu koscielnego by nie bylo i dziecko by nie zostalo ochrzczone. Zaraz po tym byla walka ze nie chce puscic dzieciaka do komuni, ona ze chyba sobie zartuje i po jej trupie .dziecko bedzie szlo do komuni bo kazdy ma komunie. W penymmomencie wtracilam ze ja chce slub cywilny i nie ma sensu chodzic za ksiedzem ale nam sie nie spieszy. Tz wzruszyl ramionami i znajomy na to : widzisz kochanie moglismy wziac cywilny tak jak oni beda brac (kiedys) No i byla rozmowa o kosciele i ksiezach jacy sa zli i czy nam katolicyzm jest potrzebny do szczescia. Takze zeby nie wyszło ze brakuje komunikacji i wszyscy na okolo wiedza o wszystkim. tylko nie zaintetesowana Edytowane przez aguusia88 Czas edycji: 2014-06-01 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zawsze chciałam jeden kamień, i to w białym złocie, ale jak zaczęłam mierzyć to te fajne na stronie okazały się brzydkie na żywo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
zuy mod
|
Nie strasz mnie
![]() Co do ceny - calkowicie rozumiem, mojemu powiedzialam ze powyzej tysiaca ma nie kupowac. wysłano z mojej Xperii SP
![]() |
#298 |
Konto usunięte
|
Siemka, można?
![]() ![]() ![]() Poza tym trochę głupio mi o tym pisać bo mam jakieś takie dziwne przekonanie w sobie, że w ogóle nie powinnam o tym myśleć ani nic planować, skoro nie było żadnej poważnej deklaracji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Konto usunięte
|
To chyba zalezy od regionu, bo nasz znajomy oswiadczyl sie w lutym, a w sierpniu idziemy na wesele. Mowil, ze konkurencja jest teraz duza, milion lokali i nie mieli problemu z terminem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
zniemczona peema
|
Cytat:
![]() A co do odkładania kasy to auta chyba naprawdę na zawsze pozostaną męską skarbonką bez dna ![]() askawtn mam to samo ![]() loloo ten drugi jest śliczny ![]() Mój nawet nie wie jaki mam rozmiar palca, ani jakie pierścionki mi się podobają ![]() ![]() A co do "kopów" to właśnie dziewczyna brata mojego TŻ-ta (a w sumie już narzeczona, a za 2 miesiące żona) tak jakby zmusiła go do ślubu. Bo zaczęła mu stale gadać o ślubie, złościć się, że się nie oświadcza i robiła różne sceny, umawiała się z innymi. I w końcu uległ. Dla mnie to było totalnie dziecinne i bezsensowne, bo na takie rzeczy muszą być zdecydowane obie osoby, a tu ona chciała a on musiał się w końcu oświadczyć albo odejść bo nie miał innego wyjścia. No ale w tym szaleństwie jest metoda-podziałało ![]()
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa" Edytowane przez Madzialena7 Czas edycji: 2014-06-02 o 07:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.