Przyszłe styczniowe mamusie 2015 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-10, 18:41   #271
justynalyp
Zadomowienie

Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015

A wiecie, że połączenie śledzi z czipsami jest bardzo dobrą mieszanką smaków?
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 18:50   #272
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja nadal "umieram" mdłości i ten okropny ból żołądka wykańcza mnie czasem jestem tak tym bólem zmęczona że ryczec mi sie chce...
W czwartek idę do gin zapytam się czy lekarz rodzinny może mi coś przepisać na ta podrażnioną śluzówkę żoładka. Przed ciążą myslałam że zostało to wyleczone ale jak widać znów wróciło...
Witajcie Dziewczyny
Podczytuje Was trochę, bo jeszcze do niedawna nie bylam pewna czy bede grudniową mamusią czy styczniową (w sumie nadal nie wiem, ale wg moich wyliczeń jednak grudniową)
Chciałam tylko coś napisac tym, którzy sie mega meczą z mdlościami i czesto wymiotują- bardzo Wam współczuję, bo sama jeszcze kilka dni temu nie moglam wstać z lożka, rzygałam wsyztskim, nawet wodą, więc nie dawałam rady nic jeść,ani pić. Z wyczerpania nawet straciłam kilka razy przytomność. Na szcześćie parę dni temu miałam wizytę u lekarza i wypisała mi Nausema - taki kompleks witamin z grupy B, gdzie jest bardzo duża dawka wit B6 (teraz dziennie biorę az 30mg jej), jest też trochę B12 i B1. Nie wiem czy w PL są dokladnie z taką samą nazwą (bo mieszkam w de), ale może podpytajcie o to swojego lekarza, czy nawet kogoś w aptece- a nóż widelec Wam też pomoże choć trochę Teraz biorę juz 4 dzień i naprawdę jest o wiele wiele lepiej.
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 19:32   #273
Pandorcia84
Raczkowanie

Justyna, ja na czipsy patrzeć nie mogę

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Pandorcia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 19:48   #274
justynalyp
Zadomowienie

Ja ogólnie nie jadam takich rzeczy, ale czipsy zagryzane rolmopsem są pyszne, tak jak kaszanka jedzona na kolację, i ogólnie brzuch mam taki jak z bliźniakami w 5 miesiącu. Mój poza tym ciągle mówił, że robi bliźniaki, śmieliśmy się z tego, a teraz nie wiem kto się bardziej boi, a dziś mi się śniło, że byliśmy na usg a tam dwójka a ja ciągle powtarzałam, że lekarzowi się coś popsuło, bo jedno powinno być, a widać dwa. Powiedziałam mu o tym, to się przeraził. W przyszłym tygodniu idziemy na usg, zobaczymy co wyjdzie.

Edytowane przez justynalyp
Czas edycji: 2014-05-10 o 19:55
Stary 2014-05-10, 19:52   #275
allgoodthings
Zadomowienie

Hehe zachcianki. Dziś musiałam na chwile opuścić pracę i kupić zapiekankę z budki. Nie mogłam przestać o niej myśleć. Piszecie o naleśnikach i śledziach i robicie mi ochotę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-10, 20:03   #276
Pandorcia84
Raczkowanie

Ja to generalnie mam problem z jedzeniem, bo niewiele mogę w siebie wcisnąć. Schudłam już nawet kilogram bo prawie nic nie jem, na nic nie mogę patrzeć, jem dopiero jak już mnie powaznie ssie

Stary 2014-05-10, 20:09   #277
justynalyp
Zadomowienie

a owoce, orzechy?
Stary 2014-05-10, 20:19   #278
Vic87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Hahaha chyba póki co jest to dla mnie zbyt abstrakcyjne

Chociaż ja właśnie wrzuciłam w siebie mieszankę z brokułów, sera białego i kiełbaski

Poza tym zaczynam być ciągle głodna. Zjem coś i po 2-3 godzinach musze zjeść znów, bo zassysa mi żołądek.

Vic87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 20:41   #279
Pandorcia84
Raczkowanie

Cytat:
a owoce, orzechy?
Owoce i warzywa jedynie

Stary 2014-05-10, 21:22   #280
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

ale lecicie z pisaniem
męczy mnie straszna zgaga
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 23:07   #281
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Podczytuje Was od początku. Ostatnia @ 4.04 .W dniu spodziewanej @ pozytywny test i beta 142.Po 2 dniach powtórzona i wynik 390 . Jeszcze się nie cieszę .20 maja idę na pierwszy scan i okaże się czy tym razem się udało.
Pozdrawiam

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 23:09   #282
kika198513
Raczkowanie

Hejka, ja byłam dzis w pracy na 12 h i powiem Wam, że bałam się jak wytrzymam, bo poranek był mega ciężki i miałam straszne mdłości. Ogólnie z jedzeniem mam ciężko bo rano mnie strasznie mdli i mam problem żeby cokolwiek przełknąć. Za to w pracy jak cos zjadłam to mdliło trochę mniej a potem skusiłam sie na Mcdonalda i pizze i mdliło mnie z przejedzenia Na dodatek chciała mi dziś pęknąć głowa, ale pewnie to przez pogode. Jutro też do pracy ale na 10h więc trzymajcie za mnie kciuki co bym nie padła.
Dzis gotowałam moim na obiad rosołek i od jego zapachu mało nie zaczęlam wymiotować. Ogólnie sam widok jedzenia mnie odrzuca i jakoś na nic nie mam ochoty a czuję się taka ciężka i wydęta że tragedia.
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 06:07   #283
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry paniom

Wczoraj jakoś cały dzień poza domem. Tyle się działo. (5 kobiet - 4 pokolenia sznureczkiem gęsiego przez rozkopy w tango po sklepach ) Najpierw z siostrą odbierałyśmy jej suknię ślubną (wygląda bajecznie), później z babcią kupowałyśmy dla niej sukienkę (hehe dziadek zbankrutował, bo babcia wróciła z dwoma kreacjami), odwieźliśmy babcię do domu. Następnie ubierałyśmy moją 3-latkę (po 2 sukience powiedziała dziarsko "DOŚĆ"), następnie ja jakimś przypadkiem przymierzyłam kieckę (śmieszne bo jest czarna w dwa duże białe kwiaty po skosie, a mam być świadkową pani młoda przyzwoliła ) i wróciłam się po nią, bo już nie miałam siły, a tu miła niespodzianka rabat 20 % i tym sposobem zamiast 149 zapłaciłam ok 120 zł . I powiedziałam pas, bo została jeszcze jedna do ubrania, ja już mega zmęczona, dziecko też zmęczone, głodne, a tu jeszcze umówiony spacer. Laseczki nas odwiozły do domu, tam szybka zmiana prania za oknem, bo piękna pogoda, obiadek i o 14 w tango na spacer. Przeszłyśmy caaały park chorzowski, a później plac zabaw i moja po 19 zasnęła mi na rękach na placu zabaw Wiec do domku, kąpiel i spać. Nogi nie powiem gdzie mogę sobie włożyć, ale cieszył mnie ten intensywny dzień. Bo wieczór też był fajny, mąż zabrał mnie na kolację, a potem w ramach drogi powrotnej poszliśmy do tesco po maszynki do golenia dla niego i do domu
Cytat:
Napisane przez anjaa31 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Przyłączam się jako przyszła mama. Termin: 02.01.15
witam

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Podczytuje Was od początku. Ostatnia @ 4.04 .W dniu spodziewanej @ pozytywny test i beta 142.Po 2 dniach powtórzona i wynik 390 . Jeszcze się nie cieszę .20 maja idę na pierwszy scan i okaże się czy tym razem się udało.
Pozdrawiam
witam i powodzenia
kika198513 powodzenia w pracy
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 06:32   #284
LindaC
Wtajemniczenie

Witaj Brawurka Trzymam kciuki, będzie dobrze
Stary 2014-05-11, 07:09   #285
sjero
Raczkowanie

dzień dobry

zaglądałam do was już po 3 w nocy, bo mój jechał dziś na rajd rowerowy do Bielsko-Białej i wstawałam razem z nim, żeby niczego nie zapomniał
dziś w nocy miałam przegięcie z sikaniem, co 2h wstawałam z takim parciem na pęcherz, że masakra

miłego dnia wszystkim życzę!
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 07:09   #286
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
Hejka, ja byłam dzis w pracy na 12 h i powiem Wam, że bałam się jak wytrzymam, bo poranek był mega ciężki i miałam straszne mdłości. Ogólnie z jedzeniem mam ciężko bo rano mnie strasznie mdli i mam problem żeby cokolwiek przełknąć. Za to w pracy jak cos zjadłam to mdliło trochę mniej a potem skusiłam sie na Mcdonalda i pizze i mdliło mnie z przejedzenia Na dodatek chciała mi dziś pęknąć głowa, ale pewnie to przez pogode. Jutro też do pracy ale na 10h więc trzymajcie za mnie kciuki co bym nie padła.
Dzis gotowałam moim na obiad rosołek i od jego zapachu mało nie zaczęlam wymiotować. Ogólnie sam widok jedzenia mnie odrzuca i jakoś na nic nie mam ochoty a czuję się taka ciężka i wydęta że tragedia.
Teraz miałam maraton w pracy dwa dni po 12 h i dziś 9 h. Bardzo zależy mi na zaswiadczeniu o ciąży, bo tyle czasu to za dużo. Ostatnio kladlam się spać juz o 20 30 i o 7 ledwo wstawalam. Siku robię ok. co pół godziny. Męczące są takie maratony :/

Stary 2014-05-11, 07:48   #287
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
no nie jakie połączenie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny
Podczytuje Was trochę, bo jeszcze do niedawna nie bylam pewna czy bede grudniową mamusią czy styczniową (w sumie nadal nie wiem, ale wg moich wyliczeń jednak grudniową)
Chciałam tylko coś napisac tym, którzy sie mega meczą z mdlościami i czesto wymiotują- bardzo Wam współczuję, bo sama jeszcze kilka dni temu nie moglam wstać z lożka, rzygałam wsyztskim, nawet wodą, więc nie dawałam rady nic jeść,ani pić. Z wyczerpania nawet straciłam kilka razy przytomność. Na szcześćie parę dni temu miałam wizytę u lekarza i wypisała mi Nausema - taki kompleks witamin z grupy B, gdzie jest bardzo duża dawka wit B6 (teraz dziennie biorę az 30mg jej), jest też trochę B12 i B1. Nie wiem czy w PL są dokladnie z taką samą nazwą (bo mieszkam w de), ale może podpytajcie o to swojego lekarza, czy nawet kogoś w aptece- a nóż widelec Wam też pomoże choć trochę Teraz biorę juz 4 dzień i naprawdę jest o wiele wiele lepiej.
Oj bidulko ale Ci współczuję... mam nadzieję że juz wszystko będzie ok z Twoim samopoczuciem
Czytałam o wit B że pomaga na mdłości tylko że np u mnie prócz mdłości, zgagi mam jeszcze zapalenie błony śluzowej żołądka i ten ból dobija mnie strasznie, ale jak będę u lekarza to zapytam czy to by mi pomogło

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Hehe zachcianki. Dziś musiałam na chwile opuścić pracę i kupić zapiekankę z budki. Nie mogłam przestać o niej myśleć. Piszecie o naleśnikach i śledziach i robicie mi ochotę
Zapiekanka a nie masz tak że jak masz zjeść coś na co masz ochotę to aż Ci się ręce trzęsą?

Cytat:
Napisane przez Pandorcia84 Pokaż wiadomość
Ja to generalnie mam problem z jedzeniem, bo niewiele mogę w siebie wcisnąć. Schudłam już nawet kilogram bo prawie nic nie jem, na nic nie mogę patrzeć, jem dopiero jak już mnie powaznie ssie
może malutkie porcje Ci pomoga i jedzenie na raty? ja tak musze robić bo inaczej nie mogę w siebie nic wcisnąc bo mam ochotę

Cytat:
Napisane przez Vic87 Pokaż wiadomość
Hahaha chyba póki co jest to dla mnie zbyt abstrakcyjne

Chociaż ja właśnie wrzuciłam w siebie mieszankę z brokułów, sera białego i kiełbaski

Poza tym zaczynam być ciągle głodna. Zjem coś i po 2-3 godzinach musze zjeść znów, bo zassysa mi żołądek.
no to smacznych mieszanek życzę

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ale lecicie z pisaniem
męczy mnie straszna zgaga
bierzesz coś na zgagę?

Cytat:
Dobry wieczór

Pozdrawiam
Brawurka jak się czujesz? Dziewczyny się o ciebie pytały na wątku

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Witaj Brawurka Trzymam kciuki, będzie dobrze
musi być dobie i koniec kropka

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
dzień dobry

zaglądałam do was już po 3 w nocy, bo mój jechał dziś na rajd rowerowy do Bielsko-Białej i wstawałam razem z nim, żeby niczego nie zapomniał
dziś w nocy miałam przegięcie z sikaniem, co 2h wstawałam z takim parciem na pęcherz, że masakra

miłego dnia wszystkim życzę!
może się denerwowałaś??

Cytat:
Teraz miałam maraton w pracy dwa dni po 12 h i dziś 9 h. Bardzo zależy mi na zaswiadczeniu o ciąży, bo tyle czasu to za dużo. Ostatnio kladlam się spać juz o 20 30 i o 7 ledwo wstawalam. Siku robię ok. co pół godziny. Męczące są takie maratony :/
Ja w pracy Szefowi powiedziałam o ciąży mimo że nie mam zaświadczenia. Wydaje mi się że kobieta jest chroniona od pierwszego dnia ciąży . Może lekarz rodzinny może wypisać zaświadczenie? Wiesz że w ciąży nie wolno pracować dłużej niż 8h.
Stary 2014-05-11, 09:07   #288
Brawurka_29
Zakorzenienie

Simonee odezwalam sie wczoraj na watku nie opuszcze dziewczynek
Linda

A czuje sie w ogole jak nie w ciazy.zero objaeow.jedynie co to apetytu nie mam i do slodkiego mnie nie ciagnie za 9 dni usg mam nadzieje zobaczyc kropka i zadomowic sie u Was na stale

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:10   #289
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

vic87 niezłą trasę pokonałaś
qrcze mam to samo, zjem niby jestem mega najedzona, a za dwie godziny burczy mi w brzuchu i mam tak co bym nie zjadła.
justynalyp nienawidzę śledzi bleee.
a chcielibyście bliźniaki?
antosia5 współczuję mdłości, ale dobrze, że znaleźliście z lekarzem sposób na nie
pandorcia ja generalnie zawsze uwielbiałam chipsy, choć kiepsko się po nich czułąm na drugi dzień. Wczoraj jak się wykąpałąm i wyszłam z łazienki, to na cały dom czułam pieczonego kurczaka - okazało się ze mąż otworzył paczkę chipsów. ZJadłam 4 sztuki i miałam dość.
Kochana jedz coś, nawet niech to będą owoce i warzywa
katerina qrcze nie wiem co na zgage. Ponoc jest jakaś herbatka, ale nie pamiętam teraz jaka
brawurka to mocno 3mam
kika niech CI dzień w pracy szybko zleci
lilijka niezły dzień miałaś
sjero mi na szczęście unormowało się sikanie. W dzień latam co pół godziny, ale całą noc przesypiam
allgoodthings koniecznie weź zaświadczenie od lekarza, bo się wykończysz.
simonee i jak szef zareagował? Mój jest w porządku, a poza tym to tato mojej dobrej koleżanki (mój mąż przyjaźni się z jego zięciem), więc myślę, że będzie dobrze

Zjadłam wczoraj kawałek piernika u babci i cały wieczór odbijało mi się przyprawą
Dzisiaj od 6 na nogach. Na 7 do kościoła, a teraz błogie lenistwo. A na 14 do teściów na obiad, więc w ogóle dzisiaj nic nie robię

Qrcze dziewczyny wszystkie staniki są już na mnie za małe. I do tego tak mnie wieczorem piersi swędziały, żę myślałąm żę oszaleję

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-11, 09:17   #290
Caroline203
Raczkowanie

Umówiłam się na wizytę do endo w poniedziałek , bo moja w piątek zamknęła mi drzwi dosłownie przed nosem. Stwierdziłam że więcej do niej nie pójdę szkoda gadać z takim lekarzem.

Ale się to forum szybko rozrasta . Po weekendzie na uczelni musiałam sporo nadrabiać w czytaniu

Jest : 99kg
Cel I: 90kg
Cel II: 80kg
Cel III: 70kg
Caroline203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:19   #291
Pandorcia84
Raczkowanie

Staram się coś tam dziubac po trochu, dziś na śniadanie zjadłam banana ale i tak za wiele nie przlkne

Stary 2014-05-11, 09:54   #292
sjero
Raczkowanie

łomatko, ale mnie spanie dziś bierze :/ wylazłam teraz z sypialni, bo cały dzień mogłabym przespać. Wzięłam sobie psiaki pod kołderkę, czego normalnie im nie wolno, ale kota nie ma, to myszy harcują hihihi. Prosiaki dalej śpią korzystając z okazji.

ma.ko mnie też swędzą piersi, brzuch też już zaczyna. Smarujecie się już czymś? Bo ja zaczęłam parę dni temu, choć rozstępów i tak pewnie nie uniknę, takie geny

W ogóle mam dziś wilczy apetyt, normalnie ciągle bym coś wsuwała. Jeszcze nie ma 11, a ja już myślę o obiedzie
Stary 2014-05-11, 10:10   #293
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Powiem Wam, że w pierwszej ciąży też byłam mega głodna. Rano śniadanie, w pracy 3 śniadania (czyli zaraz po przyjściu, następnie z dziećmi, potem z dziećmi 2 śniadanie), potem obiad itd itd. Apetyt miałam niezły. W ogóle, żeby zajść w ciążę przeszłam z mężem długą drogę. Leczyłam się, pod okiem bariatry odchudzałam i udało się. Niestety minus tego wszystkiego, że źle zakończyłam wtedy kurację odchudzającą (bo nagle musiałam wszystko przerwać).
Teraz jest różnie, raczej jej mniej ale ok.

Na zgagę: herbata miętowa, migdały, mleko, a jak lekarz pozwoli to rennie (wiem, że niektóre dziewczyny brały pod kontrolą lekarza).

No i tak na śmiesznie i zabobonowo ; wiecie, że jak zgaga to dziecko będzie miała duuuuuuużo włosów
Cytat:
Napisane przez Caroline203 Pokaż wiadomość
Umówiłam się na wizytę do endo w poniedziałek
też mam zamiar iść jutro
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-11, 10:41   #294
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Simonee odezwalam sie wczoraj na watku nie opuszcze dziewczynek
Linda

A czuje sie w ogole jak nie w ciazy.zero objaeow.jedynie co to apetytu nie mam i do slodkiego mnie nie ciagnie za 9 dni usg mam nadzieje zobaczyc kropka i zadomowic sie u Was na stale

widziałam, wczorajszy dzień nadrabialam dziś ja na słodkie patrzeć nie moge bedę trzymac kciuki za usg

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
simonee i jak szef zareagował? Mój jest w porządku, a poza tym to tato mojej dobrej koleżanki (mój mąż przyjaźni się z jego zięciem), więc myślę, że będzie dobrze
całkiem ok pogratulował i zapytał sie czy ojciec dziecka cieszy się?
Stary 2014-05-11, 11:19   #295
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:

Zapiekanka a nie masz tak że jak masz zjeść coś na co masz ochotę to aż Ci się ręce trzęsą?.
hehehe miałam tak jeszcze przed ciążą Dodatkowo robiłam się rozkojarzona. Myślałam, że chora na coś jestem, ale przeszłam wszystkie badania i wyszło ok.

Cytat:
Ja w pracy Szefowi powiedziałam o ciąży mimo że nie mam zaświadczenia. Wydaje mi się że kobieta jest chroniona od pierwszego dnia ciąży . Może lekarz rodzinny może wypisać zaświadczenie? Wiesz że w ciąży nie wolno pracować dłużej niż 8h.
Wiem wiem, ale na "gębę" udało mi się tylko odwołać delegację... Bez zaświadczenia muszę siedzieć tak jak mam grafik.
Gin u którego byłam, stwierdził, że nie może jeszcze wypisać zaświadczenia, bo pęcherzyk jest pusty (powiększona macica, brak miesiączki, pozytywny test z krwi i moczu- to nie są -według niego - dostateczne przesłanki) Dopiero, jak zobaczy zarodek, to je dostanę. Więcej do niego nie pójdę.
U rodzinnego nie byłam jeszcze, próbowałam dodzwonić się z zapytaniem, co muszę dostarczyć aby odpowiednie zaświadczenie dostać. No ale jak to na rejestracji bywa, nie podnieśli słuchawki a przez pracę nie mogłam iść osobiście. Liczę, że teraz ma usg 15.05 (według moich obliczeń będę w 6 tygodniu i 4 dniu) będzie już kropeczka

Dziewczyny, a jak z aktywnością fizyczną? Macie zamiar ćwiczyć? basen? Wcześniej regularnie chodziłam na saunę, czasem basen i siłownia. Od grudnia miałam wziąć się za ćwiczenia z Chodakowską no i tak odkładałam, a tu niespodzianka.Mam zamiar zacząć już regularnie pływać na basenie i jeździć na rowerku stacjonarnym, o ile lekarz nie będzie miał przeciwwskazań.

Edytowane przez allgoodthings
Czas edycji: 2014-05-11 o 11:25
allgoodthings jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 12:46   #296
motylek2701
Rozeznanie

Witam wszystkie styczniowe mamusie i nieśmiało dołączam
U mnie 7 tc Maluch nas zaskoczył bo miał się począć w przyszłym roku Przewidywany termin 4-5 stycznia, choć w kalkulatorach i 31 grudnia wyskoczył. Na pierwszej wizycie lekarka jedynie zbadała mnie ginekologicznie i na podstawie bety potwierdziła ciąże, no i zleciła badania. Jutro kolejna wizyta, mam nadzieję, że zrobi mi już USG i zobaczę nasze Maleństwo
Stary 2014-05-11, 13:02   #297
sjero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
U mnie 7 tc Maluch nas zaskoczył bo miał się począć w przyszłym roku Przewidywany termin 4-5 stycznia, choć w kalkulatorach i 31 grudnia wyskoczył. Na pierwszej wizycie lekarka jedynie zbadała mnie ginekologicznie i na podstawie bety potwierdziła ciąże, no i zleciła badania. Jutro kolejna wizyta, mam nadzieję, że zrobi mi już USG i zobaczę nasze Maleństwo
witaj!
Stary 2014-05-11, 13:11   #298
Lili9999
Raczkowanie

MOTYLEK jestes trzecia z takim terminem
Lili9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 13:27   #299
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
witaj!

Cytat:
Napisane przez Lili9999 Pokaż wiadomość
MOTYLEK jestes trzecia z takim terminem
Wydaje mi się, że tp z USG będzie delikatnie później, bo owulacja w tym miesiącu była wyjątkowo późno jak dla mnie może zostać 4-5 byle nie Sylwester
Stary 2014-05-11, 13:53   #300
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe miałam tak jeszcze przed ciążą Dodatkowo robiłam się rozkojarzona. Myślałam, że chora na coś jestem, ale przeszłam wszystkie badania i wyszło ok.

Wiem wiem, ale na "gębę" udało mi się tylko odwołać delegację... Bez zaświadczenia muszę siedzieć tak jak mam grafik.
Gin u którego byłam, stwierdził, że nie może jeszcze wypisać zaświadczenia, bo pęcherzyk jest pusty (powiększona macica, brak miesiączki, pozytywny test z krwi i moczu- to nie są -według niego - dostateczne przesłanki) Dopiero, jak zobaczy zarodek, to je dostanę. Więcej do niego nie pójdę.
U rodzinnego nie byłam jeszcze, próbowałam dodzwonić się z zapytaniem, co muszę dostarczyć aby odpowiednie zaświadczenie dostać. No ale jak to na rejestracji bywa, nie podnieśli słuchawki a przez pracę nie mogłam iść osobiście. Liczę, że teraz ma usg 15.05 (według moich obliczeń będę w 6 tygodniu i 4 dniu) będzie już kropeczka

Dziewczyny, a jak z aktywnością fizyczną? Macie zamiar ćwiczyć? basen? Wcześniej regularnie chodziłam na saunę, czasem basen i siłownia. Od grudnia miałam wziąć się za ćwiczenia z Chodakowską no i tak odkładałam, a tu niespodzianka.Mam zamiar zacząć już regularnie pływać na basenie i jeździć na rowerku stacjonarnym, o ile lekarz nie będzie miał przeciwwskazań.
Rozmawiałam z gin powiedział że moge jezdzić rowerem ale delikatnie na basen też moge chodzić za to bieganie odpada... Wiem że w klubach są zajęcia dla ciężarnych

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
Witaj

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Dziewczyny
chyba jest już pora na zrobienie listy na pierwszej stronie
proszę o wiadomość na PW:
Imię, wiek, przybliżony termin porodu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości