|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
A wiecie, że połączenie śledzi z czipsami jest bardzo dobrą mieszanką smaków?
|
|
|
|
#272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podczytuje Was trochę, bo jeszcze do niedawna nie bylam pewna czy bede grudniową mamusią czy styczniową (w sumie nadal nie wiem, ale wg moich wyliczeń jednak grudniową )Chciałam tylko coś napisac tym, którzy sie mega meczą z mdlościami i czesto wymiotują- bardzo Wam współczuję, bo sama jeszcze kilka dni temu nie moglam wstać z lożka, rzygałam wsyztskim, nawet wodą, więc nie dawałam rady nic jeść,ani pić. Z wyczerpania nawet straciłam kilka razy przytomność. Na szcześćie parę dni temu miałam wizytę u lekarza i wypisała mi Nausema - taki kompleks witamin z grupy B, gdzie jest bardzo duża dawka wit B6 (teraz dziennie biorę az 30mg jej), jest też trochę B12 i B1. Nie wiem czy w PL są dokladnie z taką samą nazwą (bo mieszkam w de), ale może podpytajcie o to swojego lekarza, czy nawet kogoś w aptece- a nóż widelec Wam też pomoże choć trochę Teraz biorę juz 4 dzień i naprawdę jest o wiele wiele lepiej.
|
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Justyna, ja na czipsy patrzeć nie mogę
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Ja ogólnie nie jadam takich rzeczy, ale czipsy zagryzane rolmopsem są pyszne, tak jak kaszanka jedzona na kolację, i ogólnie brzuch mam taki jak z bliźniakami w 5 miesiącu. Mój poza tym ciągle mówił, że robi bliźniaki, śmieliśmy się z tego, a teraz nie wiem kto się bardziej boi, a dziś mi się śniło, że byliśmy na usg a tam dwójka a ja ciągle powtarzałam, że lekarzowi się coś popsuło, bo jedno powinno być, a widać dwa. Powiedziałam mu o tym, to się przeraził. W przyszłym tygodniu idziemy na usg, zobaczymy co wyjdzie.
Edytowane przez justynalyp Czas edycji: 2014-05-10 o 20:55 |
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Hehe zachcianki. Dziś musiałam na chwile opuścić pracę i kupić zapiekankę z budki. Nie mogłam przestać o niej myśleć. Piszecie o naleśnikach i śledziach i robicie mi ochotę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Ja to generalnie mam problem z jedzeniem, bo niewiele mogę w siebie wcisnąć. Schudłam już nawet kilogram bo prawie nic nie jem, na nic nie mogę patrzeć, jem dopiero jak już mnie powaznie ssie
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
a owoce, orzechy?
|
|
|
|
#278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja właśnie wrzuciłam w siebie mieszankę z brokułów, sera białego i kiełbaski ![]() Poza tym zaczynam być ciągle głodna. Zjem coś i po 2-3 godzinach musze zjeść znów, bo zassysa mi żołądek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
ale lecicie z pisaniem
![]() męczy mnie straszna zgaga
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Podczytuje Was od początku. Ostatnia @ 4.04 .W dniu spodziewanej @ pozytywny test i beta 142.Po 2 dniach powtórzona i wynik 390 . Jeszcze się nie cieszę .20 maja idę na pierwszy scan i okaże się czy tym razem się udało. Pozdrawiam
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Hejka, ja byłam dzis w pracy na 12 h i powiem Wam, że bałam się jak wytrzymam, bo poranek był mega ciężki i miałam straszne mdłości. Ogólnie z jedzeniem mam ciężko bo rano mnie strasznie mdli i mam problem żeby cokolwiek przełknąć. Za to w pracy jak cos zjadłam to mdliło trochę mniej a potem skusiłam sie na Mcdonalda i pizze i mdliło mnie z przejedzenia
Dzis gotowałam moim na obiad rosołek i od jego zapachu mało nie zaczęlam wymiotować. Ogólnie sam widok jedzenia mnie odrzuca i jakoś na nic nie mam ochoty a czuję się taka ciężka i wydęta że tragedia. |
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry paniom
![]() Wczoraj jakoś cały dzień poza domem. Tyle się działo. (5 kobiet - 4 pokolenia sznureczkiem gęsiego przez rozkopy w tango po sklepach ) Najpierw z siostrą odbierałyśmy jej suknię ślubną (wygląda bajecznie), później z babcią kupowałyśmy dla niej sukienkę (hehe dziadek zbankrutował, bo babcia wróciła z dwoma kreacjami), odwieźliśmy babcię do domu. Następnie ubierałyśmy moją 3-latkę (po 2 sukience powiedziała dziarsko "DOŚĆ"), następnie ja jakimś przypadkiem przymierzyłam kieckę (śmieszne bo jest czarna w dwa duże białe kwiaty po skosie, a mam być świadkową pani młoda przyzwoliła ) i wróciłam się po nią, bo już nie miałam siły, a tu miła niespodzianka rabat 20 % i tym sposobem zamiast 149 zapłaciłam ok 120 zł . I powiedziałam pas, bo została jeszcze jedna do ubrania, ja już mega zmęczona, dziecko też zmęczone, głodne, a tu jeszcze umówiony spacer. Laseczki nas odwiozły do domu, tam szybka zmiana prania za oknem, bo piękna pogoda, obiadek i o 14 w tango na spacer. Przeszłyśmy caaały park chorzowski, a później plac zabaw i moja po 19 zasnęła mi na rękach na placu zabaw Wiec do domku, kąpiel i spać. Nogi nie powiem gdzie mogę sobie włożyć, ale cieszył mnie ten intensywny dzień. Bo wieczór też był fajny, mąż zabrał mnie na kolację, a potem w ramach drogi powrotnej poszliśmy do tesco po maszynki do golenia dla niego i do domu ![]() witam Cytat:
kika198513 powodzenia w pracy
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Brawurka
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() zaglądałam do was już po 3 w nocy, bo mój jechał dziś na rajd rowerowy do Bielsko-Białej i wstawałam razem z nim, żeby niczego nie zapomniał ![]() dziś w nocy miałam przegięcie z sikaniem, co 2h wstawałam z takim parciem na pęcherz, że masakra miłego dnia wszystkim życzę! |
|
|
|
#286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#287 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie połączenieCytat:
Czytałam o wit B że pomaga na mdłości tylko że np u mnie prócz mdłości, zgagi mam jeszcze zapalenie błony śluzowej żołądka i ten ból dobija mnie strasznie, ale jak będę u lekarza to zapytam czy to by mi pomogło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bierzesz coś na zgagę? Cytat:
musi być dobie i koniec kropka ![]() Cytat:
Ja w pracy Szefowi powiedziałam o ciąży mimo że nie mam zaświadczenia. Wydaje mi się że kobieta jest chroniona od pierwszego dnia ciąży . Może lekarz rodzinny może wypisać zaświadczenie? Wiesz że w ciąży nie wolno pracować dłużej niż 8h.
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee odezwalam sie wczoraj na watku
nie opuszcze dziewczynek Linda ![]() A czuje sie w ogole jak nie w ciazy.zero objaeow.jedynie co to apetytu nie mam i do slodkiego mnie nie ciagnie za 9 dni usg mam nadzieje zobaczyc kropka i zadomowic sie u Was na stale ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
vic87 niezłą trasę pokonałaś
![]() qrcze mam to samo, zjem niby jestem mega najedzona, a za dwie godziny burczy mi w brzuchu i mam tak co bym nie zjadła.justynalyp nienawidzę śledzi bleee. a chcielibyście bliźniaki? antosia5 współczuję mdłości, ale dobrze, że znaleźliście z lekarzem sposób na nie ![]() pandorcia ja generalnie zawsze uwielbiałam chipsy, choć kiepsko się po nich czułąm na drugi dzień. Wczoraj jak się wykąpałąm i wyszłam z łazienki, to na cały dom czułam pieczonego kurczaka - okazało się ze mąż otworzył paczkę chipsów. ZJadłam 4 sztuki i miałam dość. Kochana jedz coś, nawet niech to będą owoce i warzywa ![]() katerina qrcze nie wiem co na zgage. Ponoc jest jakaś herbatka, ale nie pamiętam teraz jaka ![]() brawurka to mocno 3mam ![]() kika niech CI dzień w pracy szybko zleci ![]() lilijka niezły dzień miałaś ![]() sjero mi na szczęście unormowało się sikanie. W dzień latam co pół godziny, ale całą noc przesypiam allgoodthings koniecznie weź zaświadczenie od lekarza, bo się wykończysz. simonee i jak szef zareagował? Mój jest w porządku, a poza tym to tato mojej dobrej koleżanki (mój mąż przyjaźni się z jego zięciem), więc myślę, że będzie dobrze ![]() Zjadłam wczoraj kawałek piernika u babci i cały wieczór odbijało mi się przyprawą ![]() Dzisiaj od 6 na nogach. Na 7 do kościoła, a teraz błogie lenistwo. A na 14 do teściów na obiad, więc w ogóle dzisiaj nic nie robię ![]() Qrcze dziewczyny wszystkie staniki są już na mnie za małe. I do tego tak mnie wieczorem piersi swędziały, żę myślałąm żę oszaleję
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Umówiłam się na wizytę do endo w poniedziałek , bo moja w piątek zamknęła mi drzwi dosłownie przed nosem. Stwierdziłam że więcej do niej nie pójdę szkoda gadać z takim lekarzem.
Ale się to forum szybko rozrasta . Po weekendzie na uczelni musiałam sporo nadrabiać w czytaniu
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Staram się coś tam dziubac po trochu, dziś na śniadanie zjadłam banana ale i tak za wiele nie przlkne
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
łomatko, ale mnie spanie dziś bierze :/ wylazłam teraz z sypialni, bo cały dzień mogłabym przespać. Wzięłam sobie psiaki pod kołderkę, czego normalnie im nie wolno, ale kota nie ma, to myszy harcują hihihi. Prosiaki dalej śpią korzystając z okazji.
ma.ko mnie też swędzą piersi, brzuch też już zaczyna. Smarujecie się już czymś? Bo ja zaczęłam parę dni temu, choć rozstępów i tak pewnie nie uniknę, takie geny ![]() W ogóle mam dziś wilczy apetyt, normalnie ciągle bym coś wsuwała. Jeszcze nie ma 11, a ja już myślę o obiedzie
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że w pierwszej ciąży też byłam mega głodna. Rano śniadanie, w pracy 3 śniadania (czyli zaraz po przyjściu, następnie z dziećmi, potem z dziećmi 2 śniadanie), potem obiad itd itd. Apetyt miałam niezły. W ogóle, żeby zajść w ciążę przeszłam z mężem długą drogę. Leczyłam się, pod okiem bariatry odchudzałam i udało się. Niestety minus tego wszystkiego, że źle zakończyłam wtedy kurację odchudzającą (bo nagle musiałam wszystko przerwać).
Teraz jest różnie, raczej jej mniej ale ok. Na zgagę: herbata miętowa, migdały, mleko, a jak lekarz pozwoli to rennie (wiem, że niektóre dziewczyny brały pod kontrolą lekarza). No i tak na śmiesznie i zabobonowo ; wiecie, że jak zgaga to dziecko będzie miała duuuuuuużo włosów ![]() też mam zamiar iść jutro
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na słodkie patrzeć nie moge bedę trzymac kciuki za usg Cytat:
pogratulował i zapytał sie czy ojciec dziecka cieszy się?
|
|
#295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodatkowo robiłam się rozkojarzona. Myślałam, że chora na coś jestem, ale przeszłam wszystkie badania i wyszło ok.Cytat:
Gin u którego byłam, stwierdził, że nie może jeszcze wypisać zaświadczenia, bo pęcherzyk jest pusty (powiększona macica, brak miesiączki, pozytywny test z krwi i moczu- to nie są -według niego - dostateczne przesłanki) Dopiero, jak zobaczy zarodek, to je dostanę. Więcej do niego nie pójdę. U rodzinnego nie byłam jeszcze, próbowałam dodzwonić się z zapytaniem, co muszę dostarczyć aby odpowiednie zaświadczenie dostać. No ale jak to na rejestracji bywa, nie podnieśli słuchawki a przez pracę nie mogłam iść osobiście. Liczę, że teraz ma usg 15.05 (według moich obliczeń będę w 6 tygodniu i 4 dniu) będzie już kropeczka ![]() Dziewczyny, a jak z aktywnością fizyczną? Macie zamiar ćwiczyć? basen? Wcześniej regularnie chodziłam na saunę, czasem basen i siłownia. Od grudnia miałam wziąć się za ćwiczenia z Chodakowską no i tak odkładałam, a tu niespodzianka.Mam zamiar zacząć już regularnie pływać na basenie i jeździć na rowerku stacjonarnym, o ile lekarz nie będzie miał przeciwwskazań.
38t5d Edytowane przez allgoodthings Czas edycji: 2014-05-11 o 12:25 |
||
|
|
|
#296 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie styczniowe mamusie
i nieśmiało dołączam ![]() U mnie 7 tc Maluch nas zaskoczył bo miał się począć w przyszłym roku Przewidywany termin 4-5 stycznia, choć w kalkulatorach i 31 grudnia wyskoczył. Na pierwszej wizycie lekarka jedynie zbadała mnie ginekologicznie i na podstawie bety potwierdziła ciąże, no i zleciła badania. Jutro kolejna wizyta, mam nadzieję, że zrobi mi już USG i zobaczę nasze Maleństwo
|
#297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
MOTYLEK jestes trzecia z takim terminem
|
|
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
![]() Wydaje mi się, że tp z USG będzie delikatnie później, bo owulacja w tym miesiącu była wyjątkowo późno jak dla mnie może zostać 4-5 byle nie Sylwester
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na basen też moge chodzić za to bieganie odpada... Wiem że w klubach są zajęcia dla ciężarnych![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Dziewczyny chyba jest już pora na zrobienie listy na pierwszej stronie proszę o wiadomość na PW: Imię, wiek, przybliżony termin porodu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

czasem jestem tak tym bólem zmęczona że ryczec mi sie chce...
)
Teraz biorę juz 4 dzień i naprawdę jest o wiele wiele lepiej.

) Najpierw z siostrą odbierałyśmy jej suknię ślubną (wygląda bajecznie), później z babcią kupowałyśmy dla niej sukienkę (hehe dziadek zbankrutował, bo babcia wróciła z dwoma kreacjami), odwieźliśmy babcię do domu. Następnie ubierałyśmy moją 3-latkę (po 2 sukience powiedziała dziarsko "DOŚĆ"), następnie ja jakimś przypadkiem przymierzyłam kieckę (śmieszne bo jest czarna w dwa duże białe kwiaty po skosie, a mam być świadkową 

i mam tak co bym nie zjadła.
współczuję mdłości, ale dobrze, że znaleźliście z lekarzem sposób na nie