![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
A wiecie, że połączenie śledzi z czipsami jest bardzo dobrą mieszanką smaków?
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podczytuje Was trochę, bo jeszcze do niedawna nie bylam pewna czy bede grudniową mamusią czy styczniową (w sumie nadal nie wiem, ale wg moich wyliczeń jednak grudniową ![]() Chciałam tylko coś napisac tym, którzy sie mega meczą z mdlościami i czesto wymiotują- bardzo Wam współczuję, bo sama jeszcze kilka dni temu nie moglam wstać z lożka, rzygałam wsyztskim, nawet wodą, więc nie dawałam rady nic jeść,ani pić. Z wyczerpania nawet straciłam kilka razy przytomność. Na szcześćie parę dni temu miałam wizytę u lekarza i wypisała mi Nausema - taki kompleks witamin z grupy B, gdzie jest bardzo duża dawka wit B6 (teraz dziennie biorę az 30mg jej), jest też trochę B12 i B1. Nie wiem czy w PL są dokladnie z taką samą nazwą (bo mieszkam w de), ale może podpytajcie o to swojego lekarza, czy nawet kogoś w aptece- a nóż widelec Wam też pomoże choć trochę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Justyna, ja na czipsy patrzeć nie mogę
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
Ja ogólnie nie jadam takich rzeczy, ale czipsy zagryzane rolmopsem są pyszne, tak jak kaszanka jedzona na kolację, i ogólnie brzuch mam taki jak z bliźniakami w 5 miesiącu. Mój poza tym ciągle mówił, że robi bliźniaki, śmieliśmy się z tego, a teraz nie wiem kto się bardziej boi, a dziś mi się śniło, że byliśmy na usg a tam dwójka a ja ciągle powtarzałam, że lekarzowi się coś popsuło, bo jedno powinno być, a widać dwa. Powiedziałam mu o tym, to się przeraził. W przyszłym tygodniu idziemy na usg, zobaczymy co wyjdzie.
Edytowane przez justynalyp Czas edycji: 2014-05-10 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Hehe zachcianki. Dziś musiałam na chwile opuścić pracę i kupić zapiekankę z budki. Nie mogłam przestać o niej myśleć. Piszecie o naleśnikach i śledziach i robicie mi ochotę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#276 |
Raczkowanie
|
Ja to generalnie mam problem z jedzeniem, bo niewiele mogę w siebie wcisnąć. Schudłam już nawet kilogram bo prawie nic nie jem, na nic nie mogę patrzeć, jem dopiero jak już mnie powaznie ssie
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
a owoce, orzechy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja właśnie wrzuciłam w siebie mieszankę z brokułów, sera białego i kiełbaski ![]() Poza tym zaczynam być ciągle głodna. Zjem coś i po 2-3 godzinach musze zjeść znów, bo zassysa mi żołądek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
ale lecicie z pisaniem
![]() męczy mnie straszna zgaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Podczytuje Was od początku. Ostatnia @ 4.04 .W dniu spodziewanej @ pozytywny test i beta 142.Po 2 dniach powtórzona i wynik 390 . Jeszcze się nie cieszę .20 maja idę na pierwszy scan i okaże się czy tym razem się udało. Pozdrawiam
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Hejka, ja byłam dzis w pracy na 12 h i powiem Wam, że bałam się jak wytrzymam, bo poranek był mega ciężki i miałam straszne mdłości. Ogólnie z jedzeniem mam ciężko bo rano mnie strasznie mdli i mam problem żeby cokolwiek przełknąć. Za to w pracy jak cos zjadłam to mdliło trochę mniej a potem skusiłam sie na Mcdonalda i pizze i mdliło mnie z przejedzenia
![]() Dzis gotowałam moim na obiad rosołek i od jego zapachu mało nie zaczęlam wymiotować. Ogólnie sam widok jedzenia mnie odrzuca i jakoś na nic nie mam ochoty a czuję się taka ciężka i wydęta że tragedia. |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry paniom
![]() Wczoraj jakoś cały dzień poza domem. Tyle się działo. (5 kobiet - 4 pokolenia sznureczkiem gęsiego przez rozkopy w tango po sklepach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() witam ![]() Cytat:
![]() kika198513 powodzenia w pracy
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Brawurka
![]() ![]()
#285 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() zaglądałam do was już po 3 w nocy, bo mój jechał dziś na rajd rowerowy do Bielsko-Białej i wstawałam razem z nim, żeby niczego nie zapomniał ![]() dziś w nocy miałam przegięcie z sikaniem, co 2h wstawałam z takim parciem na pęcherz, że masakra ![]() miłego dnia wszystkim życzę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#287 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czytałam o wit B że pomaga na mdłości tylko że np u mnie prócz mdłości, zgagi mam jeszcze zapalenie błony śluzowej żołądka i ten ból dobija mnie strasznie, ale jak będę u lekarza to zapytam czy to by mi pomogło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() bierzesz coś na zgagę? Cytat:
![]() ![]() musi być dobie i koniec kropka ![]() Cytat:
Ja w pracy Szefowi powiedziałam o ciąży mimo że nie mam zaświadczenia. Wydaje mi się że kobieta jest chroniona od pierwszego dnia ciąży . Może lekarz rodzinny może wypisać zaświadczenie? Wiesz że w ciąży nie wolno pracować dłużej niż 8h.
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Simonee odezwalam sie wczoraj na watku
![]() ![]() Linda ![]() A czuje sie w ogole jak nie w ciazy.zero objaeow.jedynie co to apetytu nie mam i do slodkiego mnie nie ciagnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
vic87 niezłą trasę pokonałaś
![]() qrcze mam to samo, zjem niby jestem mega najedzona, a za dwie godziny burczy mi w brzuchu ![]() justynalyp nienawidzę śledzi bleee. a chcielibyście bliźniaki? antosia5 ![]() ![]() pandorcia ja generalnie zawsze uwielbiałam chipsy, choć kiepsko się po nich czułąm na drugi dzień. Wczoraj jak się wykąpałąm i wyszłam z łazienki, to na cały dom czułam pieczonego kurczaka - okazało się ze mąż otworzył paczkę chipsów. ZJadłam 4 sztuki i miałam dość. Kochana jedz coś, nawet niech to będą owoce i warzywa ![]() katerina qrcze nie wiem co na zgage. Ponoc jest jakaś herbatka, ale nie pamiętam teraz jaka ![]() brawurka to mocno 3mam ![]() kika niech CI dzień w pracy szybko zleci ![]() lilijka niezły dzień miałaś ![]() sjero mi na szczęście unormowało się sikanie. W dzień latam co pół godziny, ale całą noc przesypiam ![]() allgoodthings koniecznie weź zaświadczenie od lekarza, bo się wykończysz. simonee i jak szef zareagował? Mój jest w porządku, a poza tym to tato mojej dobrej koleżanki (mój mąż przyjaźni się z jego zięciem), więc myślę, że będzie dobrze ![]() Zjadłam wczoraj kawałek piernika u babci i cały wieczór odbijało mi się przyprawą ![]() Dzisiaj od 6 na nogach. Na 7 do kościoła, a teraz błogie lenistwo. A na 14 do teściów na obiad, więc w ogóle dzisiaj nic nie robię ![]() Qrcze dziewczyny wszystkie staniki są już na mnie za małe. I do tego tak mnie wieczorem piersi swędziały, żę myślałąm żę oszaleję ![]()
#290 |
Raczkowanie
|
Umówiłam się na wizytę do endo w poniedziałek , bo moja w piątek zamknęła mi drzwi dosłownie przed nosem. Stwierdziłam że więcej do niej nie pójdę szkoda gadać z takim lekarzem.
Ale się to forum szybko rozrasta . Po weekendzie na uczelni musiałam sporo nadrabiać w czytaniu ![]()
#291 |
Raczkowanie
|
Staram się coś tam dziubac po trochu, dziś na śniadanie zjadłam banana ale i tak za wiele nie przlkne
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
łomatko, ale mnie spanie dziś bierze :/ wylazłam teraz z sypialni, bo cały dzień mogłabym przespać. Wzięłam sobie psiaki pod kołderkę, czego normalnie im nie wolno, ale kota nie ma, to myszy harcują hihihi. Prosiaki dalej śpią korzystając z okazji.
ma.ko mnie też swędzą piersi, brzuch też już zaczyna. Smarujecie się już czymś? Bo ja zaczęłam parę dni temu, choć rozstępów i tak pewnie nie uniknę, takie geny ![]() W ogóle mam dziś wilczy apetyt, normalnie ciągle bym coś wsuwała. Jeszcze nie ma 11, a ja już myślę o obiedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że w pierwszej ciąży też byłam mega głodna. Rano śniadanie, w pracy 3 śniadania (czyli zaraz po przyjściu, następnie z dziećmi, potem z dziećmi 2 śniadanie), potem obiad itd itd. Apetyt miałam niezły. W ogóle, żeby zajść w ciążę przeszłam z mężem długą drogę. Leczyłam się, pod okiem bariatry odchudzałam i udało się. Niestety minus tego wszystkiego, że źle zakończyłam wtedy kurację odchudzającą (bo nagle musiałam wszystko przerwać).
Teraz jest różnie, raczej jej mniej ale ok. Na zgagę: herbata miętowa, migdały, mleko, a jak lekarz pozwoli to rennie (wiem, że niektóre dziewczyny brały pod kontrolą lekarza). No i tak na śmiesznie i zabobonowo ![]() ![]() też mam zamiar iść jutro
![]() |
#294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#295 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gin u którego byłam, stwierdził, że nie może jeszcze wypisać zaświadczenia, bo pęcherzyk jest pusty (powiększona macica, brak miesiączki, pozytywny test z krwi i moczu- to nie są -według niego - dostateczne przesłanki) Dopiero, jak zobaczy zarodek, to je dostanę. Więcej do niego nie pójdę. U rodzinnego nie byłam jeszcze, próbowałam dodzwonić się z zapytaniem, co muszę dostarczyć aby odpowiednie zaświadczenie dostać. No ale jak to na rejestracji bywa, nie podnieśli słuchawki ![]() ![]() Dziewczyny, a jak z aktywnością fizyczną? Macie zamiar ćwiczyć? basen? Wcześniej regularnie chodziłam na saunę, czasem basen i siłownia. Od grudnia miałam wziąć się za ćwiczenia z Chodakowską ![]()
38t5d Edytowane przez allgoodthings Czas edycji: 2014-05-11 o 11:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie styczniowe mamusie
![]() ![]() U mnie 7 tc ![]() ![]() ![]()
#297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
MOTYLEK jestes trzecia z takim terminem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Rozeznanie
|
![]() Wydaje mi się, że tp z USG będzie delikatnie później, bo owulacja w tym miesiącu była wyjątkowo późno ![]() ![]()
#300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Dziewczyny chyba jest już pora na zrobienie listy na pierwszej stronie ![]() proszę o wiadomość na PW: Imię, wiek, przybliżony termin porodu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.