Janusz Korwin-Mikke - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 14:03   #271
JanePanzram
Zakorzenienie

Dot.: korwin-mikke

Imperialista. Tam, jak się zdaje, ważne jest tworzyć jakieś koła poparcia, wspólne projekty. A tu gadają, że ci eurosceptycy razem w jedność się nie zgrają.A nawet: że są z zupełnie innych światów, które mają niewiele wspólnego.

A tak właściwie, Imperialista, to na co ty liczysz, że oni tam zdziałają? Że co tam wprowadzą, jaki cel by sie przydało, aby osiągnęli? Bo piszesz nazwiska, nic mi to nie mówi - ale CO oni mają zdziałać, na co ty masz z ich strony nadzieję? Pytam z ciekawości, na poważnie.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Niestety nie To była wypowiedź z któregoś serwisu informacyjnego, nawet nie pamiętam na którym kanale (jak jest coś ważnego oglądam chyba wszystkie), ale może może olśni.
No problemo, nie dziwię sie, że nie pamiętasz, bo teraz mnóstwo się wypowiada osób o tym i można nie spamiętać. Zapytałam, bo ten temat - syndrom niewolnika - mnie interesuje

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2014-05-27 o 14:05
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 14:12   #272
pankasztan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość

może jakimś cudem pamiętasz jego nazwisko, bądź tytuł książki, czy cokolwiek?
Prof. Henryk Domański, tyle mogę pomóc.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 14:44   #273
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
no i wodzu mawia, że na niego kobiety głosują: tymczasem 75% głosujących to mężczyźni. Czy on wyciągnie z tego logiczne wnioski? Nadzwyczaj wątpliwe. W sumie niemożliwe,bo nie ma co się po szowinistach spodziewać rozumnego i chłodnego myślenia, skoro emocjami żyją, schematami z ciemnogrodu.

Nadal jest to dużo, te 25% kobiet. Ale na szczęście: nie przerażająco dużo. Gdyby dać mu czas na dalsze wygadywanie bredni, może zmalałoby bardziej.

A wy? Wyciągniecie wnioski z tego? Że kobiety patrzą na co głosują? [To jeszcze bardziej wątpliwe ]
te 25% to pewnie kobiety wychowywane i żyjące w przekonaniu o swojej niższej pozycji, bite przez facetów którzy robią to z obowiązku a nie dla zabawy, siedzące w domu bo przecież tylko do tego się nadają i oddające się facetom gdy ci tego chcą.
bo wątpię że kobieta szanująca się, pragnąca się rozwijać itd poszłaby oddać swój głos na kogoś kto ma ją za zwykły pojemnik na spermę bo przecież nie za osobę do pogadania bo niby o czym z mało inteligentną jednostką jaką jest kobieta.

i dobrze zauważyliście, ten wielki sukces to po prostu niska frekwencja, gdyby to było wybory do sejmu do Korwin jak zwykle by przegrał, bo tam frekwencja jest wyższa, no ale niektórzy robią z tego sukces i udają że niska frekwencja nie miała tu nic do rzeczy.

no i szkoda że są ludzie których cieszy że prace w PE ciągle będą przerywane, bo jak takie Korwiny i reszta zaczną pajacować to ciężko tam będą prace przebiegać i zamiast europa iść do przodu będzie się cofała.
zresztą Jobbik i Złoty Świt = policzek dla ofiar II Wojny światowej, bo obie grupy nie ukrywają swojego uwielbienia dla nazizmu.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 15:42   #274
Spaaf
Raczkowanie

Eh, no i na tym właśnie polega błąd w wyrabianiu sobie opinii na podstawie nieobiektywnych mediów. Już tłumaczę.
Cytat:
A ci, co mawiają, że trzeba oko przymknąć na te brednie o kobietach - bo on taki "tóz intelektó" - to jestem ciekawa, który z was by głosował na partię, gdzie Wodzowa, nazwijmy ją Kalina Kleszcz-Ruta, by głosiła:
-mężczyźni są mniej inteligentni
Korwin powiedział, że kobiety statystycznie mają niższe IQ niż mężczyzna ale, że nic z tego nie wynika. Nie znaczy to, że każda kobieta jest głupsza. Można to porównać do wzrostu - statystycznie kobiety są niższe od mężczyzn, ale nie oznacza to, że wszystkie kobiety są niższe od mężczyzn.

Cytat:
-powinni się zająć oglądaniem telewizji i przynoszeniem wypłaty do domu [najlepiej z pracy rąk, a nie biurowej, bo nie nadają się do takiej przez testosteron,który nie sprzyja intelektowi, ani decyzjom podejmowanym z chłodnym rozumem, za to sprzyja zasuwaniu i oportunistycznym wyskokom], bo do tego stworzeni i w tym się spełniają
Kolejna sprawa, według jego opinii kobieta powinna mieć WYBÓR, czy chce pracować i rozwijać swoją karierę, czy wychowywać dzieci. Dzisiaj przeciętna kobieta MUSI po urodzeniu wracać do pracy, bo najzwyczajniej nie starcza pieniędzy na to, by rodzinę utrzymywał tylko mężczyzna

Cytat:
-powinno się im wszystkim odebrać głos wyborczy, bo ich rozumienie polityki sięga, w najlepszym razie, niedzielnej rozmowy z kolegą przy piwku pod blokiem, a ogólnie: nie znają się na niej wcale, głosują na tego, co głośniej krzyczy
Odebranie głosu kobietom też jest źle interpretowane. Korwin wielokrotnie podkreślał, że najlepszą opcją byłoby odebranie głosu WSZYSTKIM (zarówno kobietom i mężczyznom). Dlaczego? Ano dlatego, bo 2 meneli ma większą siłę głosu niż profesor ekonomii czy osoba wykształcona.

Cytat:
-Stalin nie wiedział o obozach pracy [ ]
Zakładam, że celowy błąd. Chodzi oczywiście o Hitlera. I nie "nie wiedział", a nie ma na to dowodu. A to jest zasadnicza różnica. Wiedzieć mógł, ale gdyby był na to dowód, nie byłoby nagrody 500 tys. funtów do zgarnięcia za znalezienie tego dowodu.

Rozumiem nienawiść dużej części kobiet do Korwina. Jest to stary człowiek, który nie dość, że ma wadę wymowy oraz kontrowersyjne poglądy, to jeszcze pokazują go w telewizji jako totalnego oszołoma.
Jest to przykre, bo przez to zyskuje beton polityczny (po, pis, sld, psl), przez który coraz więcej ludzi musi wyjechać z Polski, bo najzwyczajniej nie stać ich na życie tutaj. Nikogo przekonywać do Korwina nie chcę, ale warto pobrać wiedzę z kilku źródeł, przed wystawieniem negatywnej oceny.

Edytowane przez Spaaf
Czas edycji: 2014-05-27 o 15:57
Spaaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 16:38   #275
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pankasztan Pokaż wiadomość
Prof. Henryk Domański, tyle mogę pomóc.
dziękuję

---------------------------
Nie odebrałby wszystkim - tylko wszystkim kobietom, a iluś mężczyznom by zostawił.
Ja czytałam wypowiedzi na jego blogu, a nie "nieobiektywne media".
Daj źródło do tego sensacyjnego badania, które pokazuje, że kobiety mają niższe IQ, a nie powtarzasz kłamliwe androny po głupcu. Wiedz jednak, że jeśli się z nim zgadzasz, to naszą rozmowę uważam za zakończoną, bo z głupcami nie będę czasu marnować
"Błąd"ze Stalinem chyba był czytelny? Wiem, ze nie ma dowodów; pokazuję w tych punktach, jeśli nie zauważyłeś, poziom absurdu i głupoty JKM.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Spaaf Pokaż wiadomość
warto pobrać wiedzę z kilku źródeł, przed wystawieniem negatywnej oceny.
weszłam na jego blog i mówię: czasem [jak w przypadku JKM] nie warto

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
pokazują go w telewizji jako totalnego oszołoma.
Jest to przykre, bo przez to zyskuje beton polityczny (po, pis, sld, psl), przez który coraz więcej ludzi musi wyjechać z Polski, bo najzwyczajniej nie stać ich na życie tutaj.
skoro namawiasz do obiektywnej oceny, a ciebie na nią nie stać - to jak traktować twe nawoływanie?
Gdybyś był obiektywny, do czego nawołujesz,to byś zauważył ten naprawdę prosty fakt: ze nikt mu nie szkodzi tak skutecznie jak on sam. Realiści, którzy go popierają, ten prosty fakt widzą. Zdają sobie z niego sprawę. Nie płakają nad mediami, że go media biją.
Gdyby takie pierdaty debilne wypowiadał Tusk, czy inny Kaczyński, to myślisz, że media by spały? Reagowałyby podobnie. Wyobraź sobie Tuska, który szuka dowodów na Hitlera. Diagnoza: szaleniec, piąta klepka odpadła. Tewueny oraz Fakt miałyby polewkę fest, że poważny polityk, a zajmuje się TYM: że on docieka, czy Hitler wiedział o obozach zagłady. KOSMOS. Wyobraź sobie Kaczyńskiego mówiącego o głupszych kobietach, albo, że to trzeba wiedzieć, jak i kiedy skarcić kobietę. Sajgon by był.
A ty marzysz o tym, że JKM dadzą spokój - bo mają dać spokój, bo on taki jest Janusz Wspaniały.
A weź pan się obudź.

Czas edycji: 2014-05-27 o 16:44
Stary 2014-05-27, 16:41   #276
Spaaf
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję
Daj źródło do tego sensacyjnego badania, które pokazuje, że kobiety mają niższe IQ, a nie powtarzasz kłamliwe androny po głupcu. Wiedz jednak, że jeśli się z nim zgadzasz, to naszą rozmowę uważam za zakończoną, bo z głupcami nie będę czasu marnować
W niektórych kwestiach (np. dotyczącymi gospodarki) się z Korwinem zgadzam, w innych nie. I nie, nie jestem fanatykiem ani nie mam kuca. Jeżeli pytanie dotyczyło tego czy zgadzam się z nim w kwestii tego, że statystycznie kobiety są mniej inteligentne od mężczyzn - nie prowadziłem na ten temat badań, ani nie jestem w tej dziedzinie specjalistą, więc nie mam zdania. Tłumaczyłem jedynie zdania wyrwane z kontekstu.
Wycieczki osobiste też możesz sobie darować - ja Ciebie ani nikogo od głupców nie wyzywam.

linki, o które prosiłaś:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipotez...%99%C5%BCczyzn
http://www.paulcooijmans.com/intelli...fferences.html

Cytat:
skoro namawiasz do obiektywnej oceny, a ciebie na nią nie stać - to jak traktować twe nawoływanie?
Gdybyś był obiektywny, do czego nawołujesz,to byś zauważył ten naprawdę prosty fakt: ze nikt mu nie szkodzi tak skutecznie jak on sam. Realiści, którzy go popierają, ten prosty fakt widzą. Zdają sobie z niego sprawę. Nie płakają nad mediami, że go media biją.
Gdyby takie pierdaty debilne wypowiadał Tusk, czy inny Kaczyński, to myślisz, że media by spały? Reagowałyby podobnie. Wyobraź sobie Tuska, który szuka dowodów na Hitlera. Diagnoza: szaleniec, piąta klepka odpadła. Tewueny oraz Fakt miałyby polewkę fest, że poważny polityk, a zajmuje się TYM. Wyobraź sobie Kaczyńskiego mówiącego o głupszych kobietach? Sajgon by był.
A ty marzysz o tym, że JKM dadzą spokój - bo mają dać spokój, bo on taki jest Janusz Wspaniały.
A weź pan się obudź.
Też uważam, że największym wrogiem Korwina jest on sam. Ale nie można mówić, że media/inni politycy nie wyrywają jego wypowiedzi z kontekstu. To, że media komentują jego głupie wypowiedzi to jest jedno. To, że jest zapraszany do debaty, gdzie powinny być prowadzone dyskusje nt. członkostwa Polski w UE, a prowadzący/inni politycy od razu wskakują na wagonik "hitler, gwałty, odebrać prawa wyborcze kobietom hurr durr" to drugie.

"Weź się pan obudź" zostawię bez komentarza.

Edytowane przez Spaaf
Czas edycji: 2014-05-27 o 16:48
Stary 2014-05-27, 16:57   #277
JanePanzram
Zakorzenienie

Zapewne lubisz jego prymitywną retorykę chama, a jak ja piszę jasno, że ludzi, którzy uważają kobiety za mniej inteligentne uważam za głupców - to wierzgasz. Gdzie jest logika w twym zachowaniu?

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Tłumaczyłem jedynie zdania wyrwane z kontekstu.
Problem w tym, że te słowa niby są, ale nie za bardzo są wyrwane z kontekstu
Ponieważ ty mi przedstawiasz nie to, co on faktycznie powiedział - tylko swoją interpretacje jego słów. A tamci interpretują je inaczej. Ale wszystko to są interpretacje. Czy podążasz moim tokiem rozumowania? Ja lubię ludzi rzeczowych, a nie zaślepionych.

A dlaczego nie są wyrwane z kontekstu,mimo że są? Ano dlatego, że gdy piszą o nim coś wykrzywionego - to to wcale nie stoi tak daleko od jego realnych poglądów. To jest cały myk z nim. On Hitlera nienawidzi, ale zajmuje się na sto sposobów jego tłumaczeniem. On kobiety szanuje, żętelmę, ale jak jest temat kobiet - to on umie tylko wykoncypować, że toto głupsze i za szkoły niech sie nie bierze, tylko męża bogatego szuka. I tak z nim to wygląda: jedno gada, a drugie faktycznie sądzi

No i co on tam mówił? On np.wcale nie mówił, że wszystkie kobiety przejmują mądrość po mężczyznach - tylko przy prymitywnej i debilnej krytyce jakiejś pani polityk stwierdził, że ona przejmuje mądrość po mężu. Była to krytyka na poziomie ćwierćmózgiego prymitywa. Tego typu krytyki nie zdzierżyłabym i u człowieka, którego szanuję: nie lubię tego typu braku umiaru i rozsądku.
Ty zapewne byś miał na to jakąś cudowną interpretację. Ale mnie nie interesują interpretacje: ja jak widzę konia,to go nie nazywam psem, albo gazelą, żeby ładniej wyglądało - tylko jest koń, to stwierdzam: koń.
I jak widzę, jak wyznawcy JKM wiją się jak węże, żeby go jakoś ładnie zinterpretować, kiedy słowa same za siebie mówią - to jest to dla mnie wynik braku rozsądku.

U wyznawców jest to problem częsty: nie patrzą chłodno, tylko patrzą"oj, trzeba wodza bronić". A jasie ciebie zapytam: on naprawdę mówi tak mądre rzeczy w tematach społecznych, że jego trzeba jak niepodległości bronić?Pytam: jego brednie są warte twych tłumaczeń?
Ja prostotę myślenia lubię. Lubię jasne poglądy, ostre sądy. Bezkompromisowość.
Ale też rozumność. A jemu zawsze tego brakło.

Czas edycji: 2014-05-27 o 17:02
Stary 2014-05-27, 17:02   #278
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Imperialista. Tam, jak się zdaje, ważne jest tworzyć jakieś koła poparcia, wspólne projekty. A tu gadają, że ci eurosceptycy razem w jedność się nie zgrają.A nawet: że są z zupełnie innych światów, które mają niewiele wspólnego.
Frakcja eurosceptyczna już jest Jest olbrzymia szansa, że powstaną dwie frakcje antyunijne:
- Europejscy Konserwatyści i Reformatorzy (eurosceptycy) - największą ich siłą jest Partia Konserwatywna z Wielkiej Brytanii oraz Prawo i Sprawiedliwość z Polski (obie po 19 posłów) - 50 posłów
- Europa Wolności i Demokracji (antyunijni) - największą ich siłą jest UKIP z Wielkiej Brytanii (25 posłów), pewnie dołączy Ruch 5 Gwiazd z Włoch i Alternatywa dla Niemiec - 66 posłów
- ??? (antyunijni) - tutaj zapewne trzonem będzie Front Narodowy z Francji, trafi tutaj również holenderska Partia Wolności i Austriacka Partia Wolności - około 40 posłów

Ugrupowania które głośno mówią o rozwaleniu Unii Europejskiej mają ponad 100 posłów, a eurosceptycy 50 posłów. Wspomniane 2 ostatnie grupy będą ze sobą współpracować, bo mają jeden cel.

Cytat:
A tak właściwie, Imperialista, to na co ty liczysz, że oni tam zdziałają? Że co tam wprowadzą, jaki cel by sie przydało, aby osiągnęli? Bo piszesz nazwiska, nic mi to nie mówi - ale CO oni mają zdziałać, na co ty masz z ich strony nadzieję? Pytam z ciekawości, na poważnie.
Cel jest prosty - zamienić Unię Europejską w związek luźno związanych państw. Jak to Korwin mówił - tak to rozwalić, żeby sprzedać eurobudynki po dobrej cenie. Według różnych szacunków na naszych europosłów wydajemy 25 milionów złotych rocznie. A nie mówiąc już o tym, że Europarlament ma dwa miejsca obrad i w kółko wozi się papiery (Strasburg i Bruksela).

A jeśli chodzi o przyziemne sprawy zakończyć spory o banany, pomidory i wędzonki. Żeby przestać płacić kary za to, że wyprodukowaliśmy zbyt dużo mleka. I najważniejsze - żeby odwalili się od naszej energetyki, bo opiera się na naszym węglu i reszta świata z nas się śmieje, że dostosowujemy się do Niemców czy Francuzów, którzy przeważnie mają energetykę atomową.

Zacznę się bać Unii jednak dopiero w momencie, gdy będą chcieli robić wspólną armię europejską, bo mimo wszystko jak się ma swoją armię, to wystąpić z Unii w tydzień.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 17:18   #279
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
"hitler, gwałty, odebrać prawa wyborcze kobietom hurr durr"
no ja rozumiem, że ty go uważasz za nieświadomego jak głupie dziecię idiotę:że on sam nie umie przewidzieć konsekwencji po wypowiedzianych przez siebie słowach.
Ale zrozum, że niestety jest takie coś jak przyczyna i skutek.
Przyczyną nie są media - przyczyną są jego własne słowa. Walnie powiedzmy coś o pedofilach.
Dopiero skutkiem jest reakcja mediów.
Tobie się może zdaje, że najpierw są media, które go atakują, apotem dopiero on gada bzdetówy, No i nie jest tak.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Ugrupowania które głośno mówią o rozwaleniu Unii Europejskiej mają ponad 100 posłów, a eurosceptycy 50 posłów. Wspomniane 2 ostatnie grupy będą ze sobą współpracować, bo mają jeden cel.
Ale tutaj jacyś specjaliści gadają, że te partie może i mają jeden, mglisty cel, ale one mają zupełnie niezbieżne sposoby na jego rozwiązanie, na dojście do niego.
Zresztą zobaczym w praniu.

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Cel jest prosty - zamienić Unię Europejską w związek luźno związanych państw. Jak to Korwin mówił - tak to rozwalić, żeby sprzedać eurobudynki po dobrej cenie. Według różnych szacunków na naszych europosłów wydajemy 25 milionów złotych rocznie. A nie mówiąc już o tym, że Europarlament ma dwa miejsca obrad i w kółko wozi się papiery (Strasburg i Bruksela).

A jeśli chodzi o przyziemne sprawy zakończyć spory o banany, pomidory i wędzonki. Żeby przestać płacić kary za to, że wyprodukowaliśmy zbyt dużo mleka. I najważniejsze - żeby odwalili się od naszej energetyki, bo opiera się na naszym węglu i reszta świata z nas się śmieje, że dostosowujemy się do Niemców czy Francuzów, którzy przeważnie mają energetykę atomową.

Zacznę się bać Unii jednak dopiero w momencie, gdy będą chcieli robić wspólną armię europejską, bo mimo wszystko jak się ma swoją armię, to wystąpić z Unii w tydzień.
No to faktycznie to byłby dobry cel.
Chociaż sama właśnie zderzyłam się boleśnie z systemem - i wiem jedno: na zawsze słowa Urbana są i będą żywe: biurokracja sama się wyżywi.
Ale onanie tyko się sama wyżywi. Ona się też zawsze musi rozrastać: na każdą czynność musi byc jakaś podkładka i jakiś papier. Jak będzie na wszystko papier - to pomnożą sie czynności. A na nie musi być kolejny papier. To jest proces postępujący, i w przypadku takich gigantycznych tworów jak parlament UE - nieodwracalny.
Sądzę, ze jedynym realnym sposobem na zmiany w Unii byłaby jakaś duża wojna.
Mówię o tym,co byłoby realnym sposobem.

Czas edycji: 2014-05-27 o 17:19
Stary 2014-05-27, 17:34   #280
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Tak, właśnie to tradycyjne wędzenie, powoduje, że dopuszczalna ilość benzopirenu jest przekraczana wg unijnych norm. Owszem wędzenie wędlin nie jest najzdrowsze, ale także przy normalnej ilości spożycia, nie zagraża nikomu. Tradycyjnie wędzone będą mogłyby być wędliny wpisane na wyrobów tradycyjnych. Reszta będzie wędzona w inny sposób.
Pytanie czy tradycyjne wędzenie rzeczywiście powoduje przekroczenie norm, czy tylko mówi się, że powoduje? Nie widziałam żadnych wyników badań na ten temat, a jedynie komentarze na stronach antyunijnych mediów. Jeśli znasz jakieś wiarygodne źródło, to podeślij.

Cytat:
Eh, no i na tym właśnie polega błąd w wyrabianiu sobie opinii na podstawie nieobiektywnych mediów. Już tłumaczę.

Korwin powiedział, że kobiety statystycznie mają niższe IQ niż mężczyzna ale, że nic z tego nie wynika. Nie znaczy to, że każda kobieta jest głupsza. Można to porównać do wzrostu - statystycznie kobiety są niższe od mężczyzn, ale nie oznacza to, że wszystkie kobiety są niższe od mężczyzn.
W analizie tej wypowiedzi należy zwrócić uwagę na kilka rzeczy:
-Skąd JKM wziął informację, że kobiety mają niższe IQ? - Nie podał źródła. To jest jego osobista opinia, a nie rzetelny fakt.
- Metodologia badań IQ - Nie mierzy się inteligencji samej w sobie, bo to niemożliwe. Test IQ mierzy jak dobrze rozwiązujesz test IQ. Ludzie rozwiązujący go bezbłędnie mogą sobie nie radzić w życiu totalnie, bo są np. autystyczni.
-Biorąc pod uwagę powyższe JKM tworzy teorie typu:

Jest rzeczą oczywistą, że normalny inteligentny człowiek oszalałby prowadząc dyskusje na poziomie dziecinnym. Natura więc zadbała, by poziom umysłowy kobiety jeszcze przed urodzeniem dziecka dopasował się do niego.

Otóż, widać wyraźnie, że spokojne zabawy dziewczynek mają na celu nie wyrobienie w nich żywości, inteligencji itp., które to cechy w przyszłości mogłyby narazić je na konflikt rodzinny (bo matka inteligentna gorzej znosi dziecko!). Te zabawy, np. przewijanie przez godzinę lalki, w gruncie rzeczy otępiają. I tak to, niestety, powinno być... Próby ingerencji w naturalny mechanizm doprowadzą do tego, że będzie Pan miał inteligentną córkę, ale nie będzie Pan miał wnuków.

Niemniej w wielu rodzinach kobiety są inteligentniejsze od swoich małżonków. Jest więc dla rodziny korzystne, by decyzje podejmowała ona... ... i w tym celu mądre kobiety rozwijają całą sieć intryg i manewrów, dzięki którym wszyscy (z mężem na czele! to najważniejsze!!) przekonani są, że to on podejmuje decyzje — a naprawdę jest prowadzony na sznureczku. To ważne również z uwagi na dzieci, a także z uwagi na inne kobiety!

Cytaty z jego książki. Nie podawanie źródeł, zero przypisów, "fakty" nie tylko niepotwierdzone ale i sprzeczne z obecnym stanem wiedzy... On zakłada, że dla jakiegoś jego z góry założonego "dobra", należy powielać jakieś schematy i wzorce, tylko dlatego, że on uważa je za słuszne. Nawet jak kobieta jest inteligentniejsza od faceta, to ma udawać, że nie jest. Dlaczego? Bo krul tak powiedział. To jest właśnie szowinizm.

Cytat:
Kolejna sprawa, według jego opinii kobieta powinna mieć WYBÓR, czy chce pracować i rozwijać swoją karierę, czy wychowywać dzieci. Dzisiaj przeciętna kobieta MUSI po urodzeniu wracać do pracy, bo najzwyczajniej nie starcza pieniędzy na to, by rodzinę utrzymywał tylko mężczyzna
Ma mieć wybór, ale jednocześnie zakłada, że marzeniem każdej kobiety jest być na utrzymaniu męża. Dlaczego? Bo takie jest zadanie kobiety, gdyż tako rzecze krul.

Dziś kobieta ma bardzo trudną rolę do spełnienia i powinien Pan jej w tym pomagać. Przede wszystkim nie powinna pracować w domu ani poza domem. Wyedukowana do pracy poza domem, do pracy w domu nadaje się źle i — na odwrót. Nie Pana to wina, ale trzeba zrozumieć dramatyczną sytuację dzisiejszych kobiet.
Od kobiety trzeba wymagać bardzo dużo, ale w tym kierunku, w którym ona może się posunąć. Zazwyczaj po terenie działań związanych z jej płcią, ale są liczne wyjątki.

Swoją drogą on nie tylko kobiety chce wtłaczać w jakieś kretyńskie role. Facetów też! Problem w tym, że zajęcia odpowiednie wg teorii JKM dla facetów są po prostu ciekawsze. Kobieta może być piękna, ogarniać kuchnię i rodzić dzieci. Facet ma zarabiać i rządzić, ale to można realizować na pierdyliard sposobów.

Cytat:
Odebranie głosu kobietom też jest źle interpretowane. Korwin wielokrotnie podkreślał, że najlepszą opcją byłoby odebranie głosu WSZYSTKIM (zarówno kobietom i mężczyznom). Dlaczego? Ano dlatego, bo 2 meneli ma większą siłę głosu niż profesor ekonomii czy osoba wykształcona.
Skoro uważa, że najlepiej odebrać głos wszystkim, to skąd dość szczegółowy wywód akurat o kobietach? Nie sprawdził czy kobiety rzeczywiście mniej znają się na polityce. Przytoczył na "dowód" mało logiczne anegdotki. Mało kobiet w polityce = nie znają się, nie interesują się. No cóż, mnie też w polityce nie ma, ale się interesuję.
Cytat:
Rozumiem nienawiść dużej części kobiet do Korwina. Jest to stary człowiek, który nie dość, że ma wadę wymowy oraz kontrowersyjne poglądy, to jeszcze pokazują go w telewizji jako totalnego oszołoma.
Następny obrońca się znalazł Poczytaj jego bloga i książkę i przemyśl to o mediach. On SAM przedstawia się jako oszołoma.
Cytat:
Jest to przykre, bo przez to zyskuje beton polityczny (po, pis, sld, psl), przez który coraz więcej ludzi musi wyjechać z Polski, bo najzwyczajniej nie stać ich na życie tutaj. Nikogo przekonywać do Korwina nie chcę, ale warto pobrać wiedzę z kilku źródeł, przed wystawieniem negatywnej oceny.
Zabawne, że te partie nazywasz betonem, a JKM już nie. Jego poglądy się nie zmieniają od kilkudziesięciu lat. Jak dla mnie to wręcz organizm modelowy jeśli chodzi o beton.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 18:49   #281
Bananalama
jestę wieszczę

Korwin chce, by kobieta miała wybór i jednocześnie nazywa idiotkami feministki niestety zawsze byłam dobra z logiki, dlatego poglądy Korwin-Mikkego to dla mnie bajania dziadka, który ma chore spojrzenie na kobiety.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 19:00   #282
Farisss
Wtajemniczenie

Długo się męczyłam słuchając p. KM (bo na szczęście mój już były, był nim zafascynowany) i niestety, o ile teraz pojawiła się cała masa kobiet go interpretujących, że niby on je szanuje i blablablabla, to niestety nie jestem w stanie w to uwierzyć. Może ktoś kto go nie zna zbyt długo i nabierze się na kilka dłużych filmikó na yt jest w stanie w to uwierzyć, o tyle ktoś kto go dłużej słucha - już nie...
Stary 2014-05-27, 19:24   #283
Bananalama
jestę wieszczę

http://pismozadra.pl/felietony/magda...yborcow-klauna

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2014-05-27, 20:45   #284
Spaaf
Raczkowanie

Powiem tak - przyznaję Wam rację i zgadzam się, co do tego, że ten człowiek źle się wypowiada o kobietach. Uważam po prostu, że niektóre wypowiedzi są jeszcze bardziej koloryzowane przez co brzmią jeszcze gorzej (a już brzmią źle).

Nie widzę natomiast innej opcji politycznej, która jest w stanie cokolwiek zmienić. Za beton polityczny uważam ludzi, którzy przez 20 lat zmieniają frakcje siedząc na tym samym stołku. Dlatego też wolę gościa który gada głupoty, ale ma pod sobą mądrych ludzi (Dziambor, Berkowicz) i wolnorynkowe poglądy niż kogoś kto ma piękny uśmiech i ładnie się wypowiada, ale podnosi podatki oraz wiek emerytalny.
Stary 2014-05-27, 20:49   #285
Bananalama
jestę wieszczę

a ja uważam, że najpierw jesteśmy ludźmi, a dopiero później podatnikami. Dlatego nie wybieram takich jak Korwin

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 20:58   #286
phony
Wtajemniczenie

Z ciekawością obejrzałam "dyskusję" na linii Szczuka-Korwin obie osobistości mi działają na nerwy, choć opanowałam już sztukę mocnego zdystansowania się. Korwin niestety dał się złapać na opanowanie pani Sz. i wpadł w histeryczny bełkot. Słabo wypadł moim zdaniem.

Edytowane przez phony
Czas edycji: 2014-05-27 o 21:02
phony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 21:14   #287
feelin_soo_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
te 25% to pewnie kobiety wychowywane i żyjące w przekonaniu o swojej niższej pozycji, bite przez facetów którzy robią to z obowiązku a nie dla zabawy, siedzące w domu bo przecież tylko do tego się nadają i oddające się facetom gdy ci tego chcą.
bo wątpię że kobieta szanująca się, pragnąca się rozwijać itd poszłaby oddać swój głos na kogoś kto ma ją za zwykły pojemnik na spermę bo przecież nie za osobę do pogadania bo niby o czym z mało inteligentną jednostką jaką jest kobieta.

i dobrze zauważyliście, ten wielki sukces to po prostu niska frekwencja, gdyby to było wybory do sejmu do Korwin jak zwykle by przegrał, bo tam frekwencja jest wyższa, no ale niektórzy robią z tego sukces i udają że niska frekwencja nie miała tu nic do rzeczy.

no i szkoda że są ludzie których cieszy że prace w PE ciągle będą przerywane, bo jak takie Korwiny i reszta zaczną pajacować to ciężko tam będą prace przebiegać i zamiast europa iść do przodu będzie się cofała.
zresztą Jobbik i Złoty Świt = policzek dla ofiar II Wojny światowej, bo obie grupy nie ukrywają swojego uwielbienia dla nazizmu.
nie mam meza, nikt mnie nie bije ani tez nie siedze ciagle w domu a glosowalam na Korwina. mieszkam za granica, w jednej ze stolic i calkiem dobrze sobie radze jak na kobiete.
zgadzam sie ze media pokazuja Korwina jako oszoloma, zreszta tv jest od tego by manipulowac naszymi pogladami. - dlatego od pewnego czasu nie ogladam .
poza tym mam dosc, tego co sie wyprawia w Europie... nawet nie chce mi sie o tym po raz kolejny pisac i walkowac tematu
nie widze dla naszego kraju innej alternatywy, na pewno nie PO / PIS tez nie / SLD rowniez (juz pokazali co potrafia = krasc) / moze Palikot ?? nie dziekuje...
mam nadzieje, ze Europa jak najszybciej obudzi sie z tej ideii "multi-kulti" bo bedzie zle. zreszta juz jest...

Edytowane przez feelin_soo_me
Czas edycji: 2014-05-27 o 21:17
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 22:16   #288
Spaaf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
a ja uważam, że najpierw jesteśmy ludźmi, a dopiero później podatnikami. Dlatego nie wybieram takich jak Korwin
W pełni się podpisuje pod pierwszym zdaniem. Właśnie z tego powodu nie chcę być okradany i traktowany przez polityków jak chodząca skarbonka. To ludzie tacy jak Wipler (który był przeciwko zwiększeniu podatków i podniesieniu wieku emerytalnego mimo dyscypliny partyjnej) dają mi jakąkolwiek nadzieję na to, że nie będę musiał stąd wyjeżdżać, by godnie żyć.
Stary 2014-05-27, 22:58   #289
pankasztan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez feelin_soo_me Pokaż wiadomość
nie mam meza, nikt mnie nie bije ani tez nie siedze ciagle w domu a glosowalam na Korwina. mieszkam za granica, w jednej ze stolic i calkiem dobrze sobie radze jak na kobiete.
zgadzam sie ze media pokazuja Korwina jako oszoloma, zreszta tv jest od tego by manipulowac naszymi pogladami. - dlatego od pewnego czasu nie ogladam .
poza tym mam dosc, tego co sie wyprawia w Europie... nawet nie chce mi sie o tym po raz kolejny pisac i walkowac tematu
nie widze dla naszego kraju innej alternatywy, na pewno nie PO / PIS tez nie / SLD rowniez (juz pokazali co potrafia = krasc) / moze Palikot ?? nie dziekuje...
mam nadzieje, ze Europa jak najszybciej obudzi sie z tej ideii "multi-kulti" bo bedzie zle. zreszta juz jest...
On siebie sam tak przedstawia. Media nie muszą nic robić, wystarczy że zacytują jego wypowiedź. Nie pojmuję dlaczego nie chcesz przyznać, że niektórymi wypowiedziami się kompromituje. Aż tak jesteś zaślepiona miłością do krula?

To jest swoją drogą żałosne, że wystarczy powiedzieć o likwidacji podatków lub ich znacznym obniżeniu i już ma się ogromne poparcie. Przygotowanie merytoryczne w jakimkolwiek innym temacie jest niepotrzebne. Każdy inny polityk, który opowiadałby takie brednie o globalnym ociepleniu jak Korwin, wywołałby u mnie podejrzliwość. Jeśli jest tak oporny w przyswajaniu sobie faktów, to jaką mam pewność, że jako premier nie odrzucałby rady ekspertów, bo nie pasowałoby mu to do jego ideologii.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 01:03   #290
blaskskonca
Raczkowanie

Tak swoja droga ja troche rozumiem pracodawców i niektore poglądy Korwina( a wlasciwie to jeden poglad, reszta to bzdury) W sensie, ze lepiej zatrudnic faceta na dane stanowisko. Kobiety jak to wynika z biologii zachodza w ciaze, chca miec urlopy macierzynskie, wychowacze, zdrowotne(od pierwszego miesiaca ciazy ), pracodawca ponosi straty. Jasne, niby facet tez moze isc na wychowawczy, ale jest o wiele krótszy i mniej osob z tego korzysta. I dlaczego pracodawca ma przez to wszystko "cierpiec"? Spotkalam sie wlasnie z pogladem, ze kobiety powinny zarabiac mniej ze wzgledu na powyzsze czynniki.
Niby nie kazda chce miec dzieci, ale nie ma zadnej gwarancji ze ich miec nie bedzie.
Ale jak dla mnie kobiety same doprowadzily do tego stanu, ile jest takich co idzie odrazu na L4, zachodzi w kolejna ciaze etc.

Generalnie moze i w tych "wyzszych sferach" jest wiecej inteligentnych facetów niz kobiet(chociazby dlaczego kobiety nie sa tak dobre w szachach i dlaczego najbogatsi ludzie swiata to wlasciwie mezczyzni? ) wspolczesni matematycy, fizycy to tez wlasciwie glownie faceci.

Ale zeby stwierdzic ze ogol kobiet jest głupsza od ogolu mezczyzn? nie do pojecia

Edytowane przez blaskskonca
Czas edycji: 2014-05-28 o 01:14
blaskskonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 06:28   #291
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blaskskonca Pokaż wiadomość
Tak swoja droga ja troche rozumiem pracodawców i niektore poglądy Korwina( a wlasciwie to jeden poglad, reszta to bzdury) W sensie, ze lepiej zatrudnic faceta na dane stanowisko. Kobiety jak to wynika z biologii zachodza w ciaze, chca miec urlopy macierzynskie, wychowacze, zdrowotne(od pierwszego miesiaca ciazy ), pracodawca ponosi straty. Jasne, niby facet tez moze isc na wychowawczy, ale jest o wiele krótszy i mniej osob z tego korzysta. I dlaczego pracodawca ma przez to wszystko "cierpiec"? Spotkalam sie wlasnie z pogladem, ze kobiety powinny zarabiac mniej ze wzgledu na powyzsze czynniki.
Niby nie kazda chce miec dzieci, ale nie ma zadnej gwarancji ze ich miec nie bedzie.
Ale jak dla mnie kobiety same doprowadzily do tego stanu, ile jest takich co idzie odrazu na L4, zachodzi w kolejna ciaze etc.
Urodzenie dziecka to kwestia wyboru. Natomiast urlopy macierzyńskie, wychowawcze itp. związane z dzieckiem, to już kwestia ustawy. Prawo działa tutaj na niekorzyść kobietom, a nie biologia. Wolałabym już umowę z pracodawcą, że może mnie zwolnić jeśli moja wydajność w pracy spadnie przez ciążę.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 06:46   #292
feelin_soo_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pankasztan Pokaż wiadomość
On siebie sam tak przedstawia. Media nie muszą nic robić, wystarczy że zacytują jego wypowiedź. Nie pojmuję dlaczego nie chcesz przyznać, że niektórymi wypowiedziami się kompromituje. Aż tak jesteś zaślepiona miłością do krula?

To jest swoją drogą żałosne, że wystarczy powiedzieć o likwidacji podatków lub ich znacznym obniżeniu i już ma się ogromne poparcie. Przygotowanie merytoryczne w jakimkolwiek innym temacie jest niepotrzebne. Każdy inny polityk, który opowiadałby takie brednie o globalnym ociepleniu jak Korwin, wywołałby u mnie podejrzliwość. Jeśli jest tak oporny w przyswajaniu sobie faktów, to jaką mam pewność, że jako premier nie odrzucałby rady ekspertów, bo nie pasowałoby mu to do jego ideologii.
W którym momencie powiedziałam że to moj król? Powiedziałam tylko ze nie widzę innej alternatywy. A nie głosować wogóle to tez nie wyjście.
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 08:16   #293
Bananalama
jestę wieszczę

ja tv nie oglądam, a i tak kolesia uważam za oszołoma i buraka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 08:51   #294
201708160922
Konto usunięte

Ja pomimo tego, ze nie wpisuje sie w Partie Wizazanek tez nie mam partii dla siebie Bez kitu, polska polityka to po prostu szambo.
Nic mnie nie przekona do Korwina A te tlumaczenia, interpretacje pojawiajace sie w tym watku to albo troll level master, albo totalne wypranie mozgu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 19:42   #295
Farisss
Wtajemniczenie

Ja nie ogarniam, czemu wszyscy jego zwolennicy ciągle, dosłownie ciągle i wszędzie chcą tłumaczyć co Koriwn miał na myśli... To co, on sam nie może tego normalnie przekazać ?

Tak swoją drog (ja nie popieram JKM, ale jego zwolennicy cały czas bajdurzą żeby posłuchać jego godzinnych wystąpieć na yt, przeczytać wszystko, a oni jeszcze pojaśnią) - przeciętny człowiek w Polsce, do domu po pracy wraca ok 17/18, w przypadku kobiet muszą ugotować obiad, posprzątać, faceci coś tam koło samochodu pogmerają, czasem trzeba wyskoczyć do lekarza, coś załatwić, blablabla. Włączają TV na te wiadomości albo jakąś stronę w necie, a tu wyskakuje taki Korwin co krzyczy, że kobieta mało inteligentna i do garów i niech nie głosuje bo się nie zna, a jej poglądy to od plemników partnera.

I akurat to bardzo" zachęca" do tego, żeby oglądać jeszcze jakieś jego wystąpienia godzinne na jutubie. Chyba szowinistów tylko.
Stary 2014-05-28, 19:54   #296
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Oglądałam "Tak czy nie", w którym gośćmi byli Ryfiński i Wipler. Ryfiński powiedział coś w tym stylu, że po Korwinie pewnie przyjdzie kolejny ekscentryk, który zawładnie tłumem młodych. Ciekawe czy już kogoś wytypowano.
abdomen robotnika syfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 20:00   #297
ladyInGreen
Zadomowienie

Po obejrzeniu TEGO wywiadu z nim, stwierdzam że jest to człowiek mocno niepoważny..
ladyInGreen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 20:17   #298
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladyInGreen Pokaż wiadomość
Po obejrzeniu TEGO wywiadu z nim, stwierdzam że jest to człowiek mocno niepoważny..
Dobry wywiad.
abdomen robotnika syfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 21:58   #299
michal100
Zadomowienie

Cytat:
W pełni się podpisuje pod pierwszym zdaniem. Właśnie z tego powodu nie chcę być okradany i traktowany przez polityków jak chodząca skarbonka. To ludzie tacy jak Wipler (który był przeciwko zwiększeniu podatków i podniesieniu wieku emerytalnego mimo dyscypliny partyjnej) dają mi jakąkolwiek nadzieję na to, że nie będę musiał stąd wyjeżdżać, by godnie żyć.
Ty chyba żartujesz z tym Wiplerem.
Toż to skoczek partyjny, z którym rywalizować mogą tylko Czarnecki i Kamiński. Nawiasem ten ostatni jednak nie wszedł do Europarlamentu - i bardzo dobrze. Poza tym jeszcze ta sprawa z alkoholem i policją - ja nie chcę żeby reprezentował mnie Poseł tak się zachowujący...
Stary 2014-05-28, 22:39   #300
201708160922
Konto usunięte

Dlaczego JKM to krul i kim są kuce?

Tak, wiem, nie ogarniam, nie trzeba mi tego powtarzać
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości