|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Miss, jakość słaba, ale coś tam widać
![]() ![]()
|
|
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Dotka: gratuluję!
cat: u dietetyczki też ważysz się na czczo? tak jak miss mówiła, wskazania wagi zależą od podłoża na którym stoi waga (np. na kafelkach waży się więcej )rzen: gratuluję spadku! I bardzo ładnie poćwiczyłaś! Nie znam rowerka, który byłby wygodny. Fakt, lepiej się jeździ jak coś leci w tv/kompie![]() jmz: a te żylaki to może jakaś reakcja na fajki (+ tabsy)? masakra jakie mogą być skutki uboczne... miss: no właśnie tym sposobem już nie mam żadnych lodów, hehe nie daj się pms i stresowi eliza: co się dzieje? |
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Dotka jakie pikne zaproszenia! Strasznie słodziaśne
![]() Pendulka, no właśnie nie, u niej to jak mi wypadnie wizyta i to mnie wkurza trochę. Od kiedy zdałam matury mam wizyty rano, bo jestem wtedy wolna, ale wcześniej bywało około 21 nawet. Trochę to głupie i prowadziło do sytuacji, że nie jadłam cały dzień (bo przecież papu waży!) :/
|
#274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja chodziłam do dietetyczki to była 17, więc zwykle ok. 2kg było więcej niż to co wskazywała moja waga. Nie da się tego ominąć. A jak sama zauważyłaś, brak jedzenia przez cały dzień nie jest zbyt rozsądny.
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Pendulka po sobotniej imprezie nie mogę wrócić do diety tzn. najgorzej było wczoraj i dziś też nie najlepiej.
Dotka ładniutkie zaproszenia
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
a co Ci przeszkadza w powrocie?
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
Miss sprawdzałam wagi dokładnie, z torebkami cukru itp :P na tej podstawie wyszło, że po prostu jest źle skalibrowana, obie w sumie
![]() Dotka świetne zaproszenia! Pendulka dziękuję jestem z siebie dumna jak paw
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Pendulka moja głupota.Wczoraj zjadłam na wieczór pizzę i wypiłam piwo
![]() dzisiaj mi siedzi w głowie,ze już zawaliłam dzisiejszy dzień i ciągle coś podjadam.
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
Eliza nie rozmyślaj o tym, tylko walcz dalej i od tej chwili dietuj dalej
trudno, stało się, ale trzeba walczyć dalej )
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
Eliza nie ma co się przejmować dniem wczorajszym, ani dzisiejszym! Już dzisiaj nie podjadaj. Poćwicz trochę, a od jutra już zupełnie grzecznie. Bądź dzielna!
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
ciężko we łbie sobie poukładać
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
Eliza nie załamuj się, impreza to impreza, nie można wiecznie się ograniczać, a od jednej pizzy nie przytyjesz do pierwotnej wagi
nikt by pizz nie jadł
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiesz impreza była w sobotę ,a dziś już środa więc juz powinno być ogarnięte.
|
#284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
rzen a no szkoda ,ale wiesz nie zwracałam uwagi ... dopiero po jakims czasie jak nakładałam balsam na nogi w pokoju ... zazwyczaj robiłam to w łazience i wieczorem przy sztucznym swietle wiec nogi wyglądaly inaczej i nie było widac ,no i dopiero przy naturalnym świetle zwróciłam na nie uwage . I wtedy dopiero przeczytałam ulotke .
miss nom tak i jestem pewna ,że to od tabletek anty. Wgl bolały mnie bardzo nogi i często a nie miałam jakiegoś wielkiego wysiłku żeby tak było . Poszłam do innego gin i od razu kazał mi przestać a brałam już 2 opakowanie . Na ulotce jak czytałam było napisanie że mdłości , zawroty głowy , bóle głowy ,trądzik , ból piersi , przybranie masy ciała ,ale również zakrzepica żył , żylaki (niby rzadko) ,ale jak robił mi badania krwi przed przepisaniem tabletek i robił wywiad to mówiłam mu ,że mnie w rodzinie babcia , ciotki , mama i siostry mają żylaki i ja na szczęscie nie ,ale ze słyszałam że dziedziczne . Nawet nie poinformował ,że mogą sie pojawić . A ja głupia ulotke miałam gdzieś ( w sumie byłam zdania ,że jak przeczytam o skutkach ubocznych to zaraz wszystkie bede miała ,wiec nie czytałam dlatego) .Ty nie musisz mieć takich skutków . Jak byłam w polsce chciałam usunąc żylaki ,ale lekarze twierdza że nie ma potrzeby :/ ale jak bym kur... prywatnie chciała to by szybko mnie przyjeli . Babcie po 70-80 lat operują na żylaki a ja mam całe zycie przed sobą .... one dają o sobie znac i czasami nie moge chodzic i co ?? czasami w pracy płakałam z bólu ,ale lekarzy nie obchodzi ze musze do emerytury w h... pracowac długo a jak bym je usuneła to by mi to życie ułatwiło . Dotka bardzo ładne masz te zaproszenia Pendulka nie wiem może fajki też miały wpływ ale to po tabletkach zaczeły mi sie pojawiać . I to żeby jeden , dwa a mi w ciągu 2 miesięcy wywaliło ich do groma . Moje nogi wyglądają tak jakby zielono-fioletowe żyły oplatały łydki i uda na zewnątrz ..... jednego mam takiego od kolana do połowy uda na skos . No ale lekarze twierdzą ,że za młoda i na ubezpieczenie nie chcą mnie wziąć . eliza ogarnij sie ;p ja zrobiłam dokładnie to samo .... o u mnie oprócz pizzy było 450 ml lodów waniliowych przed snem .
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, sami robiliśmy
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Od jutra dieta chocby nie wiem co :/ ja to tak mam, ze sie trzymam, potem nie, i tak w kolko. W efekcie przez dwa tygodnie schudlam 0,2 kg - to tak jakby w ogole. Powinnam kolo 2, poltora. Szczegolnie ze mam bmi 27!
Dotka, serio? TŻ albo Ty jestescie grafikami, czy jak? Sliczne!
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Dotka wow, wyglądają świetnie!
Cat też tak miałam na każdej możliwej diecie, choć z takich znanych, to byłam tylko na kapuściance i wytrzymałam może 2-3 dni :P a teraz o dziwo się trzymam, ale i tak sobie obiadkami dogadzam, ale wszystko mniej więcej kalorycznie mi się zgadza, więc nie ma mowy, że nie schudnę, ale bolognese sobie robie np ja od wczoraj schudłam 0,4kg jak wrócę na studia po wakacjach to mnie znajomi nie poznają (marzenia... )
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Cat, ja chudnę średnio 0.5kg/tydzień, zdarza się 200g, zdarza się 0.9, różnie. Nie ma sztywnych ram, nie spinaj
![]() Nie jesteśmy grafikami, TŻ ogarnia photoshopa Ja dałam pomysł ![]() Drukowaliśmy w drukarni
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja ciężka jestem, to i szybciej chudnąć powinnam :p nie spinam, tylko zła jestem na siebie, nie ma co, grzechy były!
W ogóle powiem Wam, że zachorowałam na najki free run z 2012 do biegania na allegro sprawdzałam i są za 150 zł niby z Chin sprowadzane :/ ja już się nauczyłam, że niekoniecznie z Chin = podróba (takie sheinside choćby, mam od nich parę ciuchów mega jakości) ale trochę bym się chyba bała o stawy...Ale tak strasznie na nie choruję! Do tego stopnia, że mam lchotę cofnąć się o 12 lat, tupnąć nóżką i dostać
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
Cat jak nie do biegania to i do ćwiczeń domowych się nadadzą
) a może akurat stawy wytrzymają? moje w sumie o dziwo wytrzymują nowe ćwiczenia, gdzie pełno przysiadów... a jeszcze 2 tyg. temu tak mnie kolana bolały... widocznie się trochę rozruszałam i rozgrzewkę zawsze robię przed i stąd ta poprawa jak ładne to kup ja swoje buty do biegania kupiłam w Lidlu śliczne czarno-różowe Nike, które służą mi już długo do biegania, ćwiczeń w domu i na spacery także warto
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
rzen, ja generalnie nie cierpię podróbek, mimo tego, że na łoryginalne rzeczy nigdy nie miałam
ale te różowe...ja jak dziewczynka, róż to od dzieciństwa niezmiennie mój ukochany kolor. Do biegania właśnie ich pragnę, ale może rzeczywiście nic mi nie będzie? Maratończykiem to ja nie zostanę przez następne 8 lat ![]() Jakie ćwiczenia robisz w domu? Na jakieś konkretne partie?
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Cat, buty do biegania to Ty sobie wybierz, żeby Ci dobrze amortyzowały, a nie że mają być śliczne, bo to nie jest wyznacznik...
Ja mam białe Eikideny, mimo że białych butów nie znoszę, ale dobrze się w nich biega. Miałabym wątpliwości, czy chińskie podróby dobrze amortyzują. Może i wyglądają podobnie, ale amortyzacja jest niewiadoma. Ja też jestem ciężka, a nie chudnę w zawrotnym tempie, ważne by schudnąć skutecznie, a nie szybko
|
|
|
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też nie chudnę zawrotnie, od kiedy w wieku 15 lat stosowałam cholernego Dukana, podziękowałam za błyskawiczne efekty, zdecydowanie!
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
Cat no śliczne są
mi się właśnie takie neonowe strasznie podobają a ćwiczę teraz takie różne mixy, ale ma to być na brzuch, uda i poślady i cardio między tym wszystkim też na tablicamotywacji.pl są różne ciekawe wyzwania dziś ćwiczyłam z mel i fit blender, a wczoraj była jilian (chyba dobrze napisałam :P )
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
rzen, wow, gratulacje motywacji!
ja chyba nigdy nie przekonam się do ćwiczeń domowych, jestem gadżeciarzem jak mój tata, motywuje nas karnet na siłownię, ładne buty i takie pierdółki ![]() O kurczę, późno. Rozregulowałam sobie już zegar biologiczny? Lecę spać! Miłej nocy i karaluchy, takie tam!
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
dobra zważyłam sie dzisiaj i jest tyle co w poniedziałek więc nie jest źle tym bardziej,że dziś przyszła @. nawet słońce świeci więc po południu zaliczam rowerek ![]() będzie dobrze
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
A ja zaliczam fotografa, wciąż nie mam dowodu (od stycznia
) no i do logowania na studia potrzebuję. I wypatrzyłam nowe neonowe buciki, tym razem do zdobycia, niepodrabiane, różowo-mangowe!
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Cat gdzieś wyczytałam, że nawet jak się nienawidzi ćwiczeń to endorfiny jakie się wtedy wydzielają sprawią, że się to polubi :P ja może jeszcze nie polubiłam na tyle, ale motywuje mnie też endomondo, gdzie sobie mogę porównywać te statystyki, a ja strasznie uwielbiam tabelki i pominęłam się z powołaniem, powinnam zostać księgową
mangowe? w sensie mango? to ładniutkie poka poka ![]() Eliza i super! tak trzymaj, nie ma się co załamywać tylko kontynuować
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza, no to i tak waga spoko, skoro @ przyszła
Cat, mój TŻ też jest na etapie dowodu, tylko jemu się już ważność kończy za parenaście dni i musi wymienić, bo ślubu nie weźmiemy ![]() Muszę mu cyknąć foty do dowodu dziś, jutro wywoła i w pon złoży wniosek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

)
Nie znam rowerka, który byłby wygodny. Fakt, lepiej się jeździ jak coś leci w tv/kompie
nie daj się pms i stresowi 

TŻ albo Ty jestescie grafikami, czy jak? Sliczne!

na allegro sprawdzałam i są za 150 zł niby z Chin sprowadzane :/ ja już się nauczyłam, że niekoniecznie z Chin = podróba (takie sheinside choćby, mam od nich parę ciuchów mega jakości) ale trochę bym się chyba bała o stawy...