![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
My juz po drzecme - udalo sie uspic po kolejnych 15min - spal 1,25h ;-).
Powiem wam ze z Milusiem czasami "wstyd" jezdzic - nie wiem czy wam pisalam. Ale jakos w zeszlym tyg jo moze 2tug temu - byla akcja ze wchodzi do tramwaju facet z babka i dzieckiem z wozku. A Milus Palcem na tego Faceta i TATA TATA - laska o malo mnje wzrokiem nie zabila. Wczoraj ich spotaklismy tez w tramwaju na szczescie bez pokazywania palcem - ale nas poznali - nawet Milus dostal czesc - a mama mowila ze jak wracala Kazdej nie przepuscil ![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() cathlyn a no cicho się coś tu ostatnio zrobiło. Ja właśnie słucham ari w wykonaniu mojej córki. ![]() Czy wasze dzieci też tak mają że śpią -drzemka budzą się i albo - płaczą co oznacza że się nie dospała i płacze tak długo aż nie uśnie na choćby 5 minut po czym budzi się w dobrym humrze - obecnie dziecko od 40 minut płacze w tym 30 na moich rękach nie mogła się ułożyć aby dalej usnąć to poszłam na łóżko dalej płacz wręcz histeria poszłam włożyłam do łóżeczka jest płacz na przemian z milczeniem albo się przyspia albo już nie ma siły płakać. - gadają co oznacza że się wyspała i ma wyśmienity humor ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Kasia e tam Miluś jest słodki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Własnie miałam pisać JolanT a jak u Was? Jak tam Ewunia? też coś nam umilkłaś ostatnimi czasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Oliwka
- ![]() ![]() I u nas tez bylo dzis ciezko z zasnieciem na drzemke ... Troche "pobawil" sie w lozeczku teoche olaczu oczy tarl ale nie usnol, bujanie na rekach tez nie pomagalo. W koncu wzielam go do siebie na lozko - udadowilam sie na poduszce i on tak pol lezaco na mnie - butle w buzi i MOMENT 5min i juz spal ![]() No i ja do pracy - Milus z babcia mnie odprowadzili na Glowny osiedlowy przystanek - nawet dostalam buziaka od syncia ![]() / jak ja wytrzymam tydzien bez niego ...!!???? Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oliwka wlasnie smaze znowu placuszki serowe (za kazdym razem wychdza mi inne ![]() ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-03 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Moderna, zjada cala miske kaszy z deserkiem, na obiad micha zupy, drugie danie, wczoraj miala takie kulki z kaszy jaglanej z pietruszka lubczykiem marchewka i kurczakiem, zjadla 6... weszla do domu i ryk, bula, potem serek " siama" zabrala Oliwii jablko, dobila bananem i potem butla na sen......
Pani mi sie wydaje ze syndrom miejsca. Oliwka jak sie budzi z placzem to usypiam znowu
#276 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() Okropne pustki na forum... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
oliwka
jak L. się budzi z płaczem to kp i usypia- czasem na 5 min. , czasem dłużej. Potem wstaje wyspana. Nie wiem czy kwestia niedospania, głodu czy picia ![]()
![]() |
#279 | |
MBZ♥
|
Cześć
![]() Narazie tylko się witam ![]() ![]() B zabrał Roszpunkę na podwórko także mam chwilę U Rodziców było super, cięzko mi było wyjeżdżać tym bardziej że dopiero na drugi dzień mogłam pojechać po B. No ale zapakowałysmy się jak Czeczeńcy i dotarłyśmy do celu-udało się bez przystanku bo Zosia usnęła za bramkami i spała do samego domu. Na widok książeczek, zabawek tylko piszczała z radochy. Nic jednak nie przebije Jej radości na widok Tatusia ![]() ![]() OTJ mega mocne kciuki za pracę. Oliwka jak ZOsia nie dośpi to włącza się marudexus, z reguły potrzebuje wtedy głaskania i asypia znów-budzi się już w dobrym nastroju. I jesteś wspaniałą Mamą ![]() Anielka śliczna ![]() ![]() Moderna zgadzam się z Tobą od a do zet w kwestii "wymuszania". Odkąd jestem mamą mam w sobie takie pokłady cierpliwości, nic nie dadzą moje nerwy poza wystraszeniem się dziecka. Tłumaczę, odciągam uwagę, siedzę przy drzwiach i czekam aż znudzi się Jej grzebanie przy zamku kluczem-jakoś musi poznać świat, a przy kim zrobi to lepiej jak przy rodzicach ![]() ![]() Cytat:
BTW Czereśniowa w 3d ![]() Maria, trzymam kciuki za przeprowadzkę. Dała Ci spróbować zupy? Alliw ![]() Trolla medal z ziemniaka dla Ciebie ![]() i brawo dla Córy Cathlyn, u nas też szał za telefonem i pilotami był ![]() Monicca Dziewczyny Ci już podpowiedziały, ja ciągle wracam pamięcią do naszej wyprawy do zoo. Ekspertem nie jestem ale dzieci w wieku naszych są rozkojarzone przecież ![]() Brawo a picie z loviego-a butelki to chodziło o takie ze soczkiem czy te z korkiem niekapkiem też? Ewka cieszę się z postępów Tomka, i cieszę się, że Ty się cieszysz Monika, kurde tamtą neuro to bym na księżyc wysłała ![]() A nasze maluchy to bardzo spostrzegawcze,fakt! Co do wizyt prywatnych, wszystkie mam wpisane w książeczce bo się upominałam. Pani, może Torres potrzebuje trochę więcej czasu na zaklimatyzowanie się? Wszak to nowa sytuacja Czytasz już Juula? Przeczytałam tą W Paryżu dzieci nie grymaszą i czasem bywam francuską ![]() Teraz jestem w trakcie Stein o rodzicielstwie bliskości Lukrecja, padłam z mielonej dżdżownicy ![]() ![]() Kasia gdzie Ty ciśniesz na tydzień bez Milusińskiego? ![]() Despa, haj fajf-Zosia z Emi to by się dogadały z jedzeniem ![]() U nas podobne menu jak u Moderny ![]() Też pozdrawiam pewną fajną podczytującą Styczniówkę ![]() Z zabawą sam na sam to Zosiek ostatnio lubi wkładać różne rzeczy do torebki, worka, pudełka, albo karty do grania-30-40 minut nie ma dziecka bo tak się skupia. Nestelle ![]() Moderna, Zosia w prawdzie na mm ale nawet przy kp zawsze odkładałam Ją do łóżeczką-spała ze mną tylko przy trzydniówce. Dla Niej lądowanie u nas w łóżku oznacza sygnał: zabawa. Jolu, gdzie tak znikasz? co u Was? Dragusiu jak pisanie pracy? Basiu jak po wizycie u dentysty?co to za plamki? C.R wróć! Megi hej Tasiu cieszę się, że wszystko u Was dobrze Demeter, jak się czujesz? mówiłaś lekarzowi o tym swędzeniu? Fajnie, że K je więcej. Achna a co u Was? Klementyna, B siostra ma córkę 2,5 letnią i teraz robiła testy-niby wcześniej nie byłyby miarodajne. Za poprawę kciukam. Hally niestety muszę szukać sandałków u innego sprzedawcy bo tamten już nie ma 20 emelkowyxh:/ Anika mocne kciuki za Siostrę cioteczną ![]() Moja koeżanka trafiła ostatnio do Gliwic i jest nadzieja. Scarlett brawo dla Zosi. Agata odezwij się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a teraz się wszystko odwróci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo porcje robisz za male, albo po prostu lubi jesc ![]() Moj M. dopiero po poludniu, rzadziej w okolicach drugiego sniadania nabiera apetytu ![]() BYou jestes ![]() ![]() te ksiazeczki Agnieszki Stein to jakas nowosc na rynku? Ja mialam tylko RB pary Sears, i mimo, ze zgadzam sie z zalozeniami, to ksiazka nie przypadla mi do gustu, za duzo powtorzen - przeczytalam chyba tylko jeden podpunkt i glowne zalozenia - i to wystarczylo mi, wiedzialam o co w tym "nurcie" chodzi - zreszta chyba we wszystkie filary sie jakos wpasowujemy ![]() ![]() cathlyn ty czytasz, jestes juz po lekturze? Agateczka dzisiaj miala miec wizyte u neuro, oby wszystko bylo dobrze ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-03 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
medal złoty z czekolady poproszę
![]() tesciu jak zwykle o swoich planach eh hahha widze ze nas bylo wiecej pokutujących o 4 nad ranem ![]() w dzień nie karmię, też były takie karminia miedzydzemkowe jak tu pisałyscie, chyba już nie chce karmić, juz mam dość, nie lubię jak dziecko się probuje obsłuzyc samo, szkoda ze jeszcze guzików sobie nie odpina,nie chce tylko zamienić skórkę za wyprawkę tak jak dziś bo w nocy około 2 był cyc, to ok ale pozniej znowu pobudka o 3;50, probowałam ululac i nic, koniec końców się poddałam i dałam kaszkę, i wtedy usnął. tak bym dała drugiego cyca i usnelisbysmy w 10 minut, a zeszło 1,5h.bez sensu. dla dzieci były w czerwcu a normalne w październiku, a teraz połącza bo mają już gdzie zrobić i będą w pazdzierniku razem buuuuu oliwka u mnie tez często marudzenie przy pobudce ![]() tż pojechał z młodą na wystawę Lego, oczywiście córusia tatusia przyjechła z pudełeczkiem. na szczescie małym idę jutro z małym do lekarza z dziąsłem, pisałyście ze moze byc napuchniete i kolor nie ten ale kiepsko to wygląda jak dla mnie. nawet w necie widze ze niby normalne ale i tak musze isc po recepty dla mlodej, niech zobaczy, bede spokojniejsza
#283 |
Zakorzenienie
|
OTJ
![]() BYOu - no Milus zostaje tydzien dluzej z moja mama w Sosnowcu - ja wracam 29czerwca ( od 1 lipca zaczyna ske sezon wakacyjny wiec bede zapierniczac ze hej ) a oni wracaja 6.07 w nast niedziele Niz Ja ;-) No i przerwa Na razie sppkojnie tak jak wczoraj Obym nie zapeszyla hihi. I tak do 23.00 poprosze haha Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
MBZ♥
|
Moderna
![]() ![]() A Juula czytałaś? Kasia to mi umknęło ![]() ![]() Trolla, a co Cię niepokoi w dziąśle? Mam nadzieję, że to nic poważnego ![]() Zosia szaleje w kąpieli Tatusiem. Aż się boję potem wejść do łazienki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
wielkość opuchlizny a jeszcze bardziej kolor -taki krwiak, młoda nigdy nie miała takich cyrków
u nas nie ma szans dzis na kąpiel z tatusiem,obecnie praca po pracy, chyba ze wyłącze neta ![]() się dziwicie ze tak małą napisane, nie ma spamiary nr 2, panika tez sie obijała ![]() chyba czas zabrać się za kąpanie dzieciaków, piszcie, piszcie bo po 21 zawsze czytam sobie na telefonie was jak czekam az młoda uśnie
#286 |
Zakorzenienie
|
Moderna chyba nie malo, bo miska zupy ma tyle co ten duzy sloik gerbera po roku,chyba ze nadrabia to co przez zeby nie jadla
#287 |
MBZ♥
|
Trolla, korki wyłącz
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Despa wyszły już Emi wszystkie trójki? |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |||
Kniaginia
|
![]() Cytat:
![]() Jamochłonowatość się szerzy ![]() Cytat:
![]() Róża juz nie wyjada obiadu kolegom ze żłobka. Za to babki w żłobku mają z niej ubaw, bo żadne dziecko tak tam nie żebrze o żarcie i nie wydaje przy jedzeniu mruków, wzdechów. Moja czasem jak je, to niemal śpiewa raz wyżej, raz niżej jak muezin jakiś "mmmnniiiiiiaaaaaaaammmmm ". Kciuki! Cytat:
![]() 2. Nakarmiła i mnie, i tatę ![]() ![]() 3. ![]() Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2014-06-03 o 19:36 Powód: lit |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
piszecie o trojkach.ja marze o czworkach.zeby wreszcie ulzyło bidulkowi. MAły spi , została buntowniczka. Lezy koło mnie i zagaduje co chwila. A jeszcze mi został burdel w kuchmi do ogarniecia. Zjadłabym cos dobrego lody albo cos. Chyba mam resztke grzanca.tz nie odmowi.
#290 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przeczytałam Juula. lepiej mi ![]() teraz czytam książki wymienione w artykule newsweekowym ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
MBZ♥
|
Pani żeby nie było żem byka walnęła
![]() ![]() Ja siędo Juula zabiorę po Steinowej. Hehe, to moja wioska taka ![]() ![]() ![]() Maria, wyobraziłam sobie to zawodzenie ![]() Trolla jakby co to mam lody w zamrażalniku ![]() Mi B zrobił koktajl truskawkowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | ||
Zakorzenienie
|
to tylko Jakub ma tak dobrze
![]() a ja.. też miałam gotowy obiad... bo sobie w pracy wykupiłam ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
hehhehee
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() stara się ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
nie przebiła się zadna franca, ale już je czuc i chyba mam omamy bo dwie widzę (możliwe to- przez dziąsło?)
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nigdy nie prosiłam o wpisanie jakiejkolwiek wizyty w książeczkę, czy na nfz czy prywatnie raczej nie wpisywali (tylko jedna pediatra prywatnie wpisuje coś tam) i... czasem ten brak wpisu był mi nawet na rękę jak w przychodni nie chciałam wszystkiego mówić, bo co mam opowiadać pediatrze, która w ogóle nie jest zainteresowana dzieckiem? unikam jej jak mogę, ale jednak czasem trafiam, zwłaszcza przy szczepieniach. mam tą książkę, czeka na przeczytanie, ale aktualnie jestem w trakcie "w paryżu..", ale rzadko znajduję czas.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | ||
Wtajemniczenie
|
Yo yo
![]() Cytat:
Jeszcze nie mowilam, ide w czwartek to zapytam. Super, że wypad udany ![]() Podpinam się - Agateczko, JolanT : ![]() Aaaa przeczytałam: piszecie o trójkątach, ja marze o czworokątach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas sąsiad ma: zagrodę z kurami, kaczkami, do nas zachodza na ogródek nawet ![]() Aaa zapomniałam, Tasiu ciesze się że z małą wszystko w porządku no i teraz możesz już tylko czekać ![]() Ja na wypłatę musze zamowić spodniczke ciążową i legginsy 3/4 bo co ja w lecie będę nosić... Jeansy już opinać zaczynają, czas poszukac moich ciążowych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Jakub strasznie przeżywa to, że wychodzę do pracy. Niby zostaje we własnym domu, z babcią, którą dobrze zna, a jednak... nie odstępuje mojej mamy na krok, jedną ręką ją trzyma, drugą wyciąga zabawki z pudełka, ciągle się tuli, siedzi jej na kolanach, obejmuje. dziś mama mu powiedziała: idę zobaczyć która godzina, a on w płacz i rzuca się na szyję. dziś 4 godziny był z mamą, generalnie spędza tak ok 8-9 godz tygodniowo, reszta ze mną albo tż.
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() z Jasiową powieką lepiej ![]() dla Ciebie medal za posta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na wsi u teściów dużo kur, musze w koncu Janka z nimi zapoznać ![]() Oglądam jednym okiem "Leona zawodowca" na polsacie. Jaki to jest film ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
Monicca, mam termin na 15 grudnia.
Amelie, śliczna mała ![]() Oliwka, równiez piękna blond dama ![]() Co do cierpliwosci, wymuszania to przyznam się, że też mam problem czasami opanować emocje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() leżę ![]() jak ja Wam zazdroszczę tych ciąży! ja tak lubiłam być w ciąży ![]() Pani, bo zapomniałam zapytać, jak na wyjeździe idzie usypianie Torresa, gdy tżta brak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.