![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasz makijaz na codzien -- co nakladacie na buzie ?
Aktualnie:
1.Krem Olay. 2.Podkład L'oreal Infailible (mój nr 1,bez którego nie wyjdę do ludzi) ![]() 3.Cienie Inglot. 4.Tusz L'oreal Clean "definiszyn" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Zawsze i codziennie
![]() - krem z filtrem Avene50 - podkład L`oreal - puder sypki Max Factor - tusz do rzęs - kredka szara pod oko ![]() - błyszczyk Rimmel ![]()
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
u mnie bardzo skormnie ale jeszcze młoda jestem
![]() -filtr iwostin 40 -zielony korektor (niewielka ilość na rumieńce) -skrobia -tusz ostatnio astor air max |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czy mozesz powiedzieć jak tego używasz? też mam ten kosmetyk ale nie jestem z nigo zadowolona i czuję, ze to dlatego, że nie wiem jak to stosować. Chodzi mi o to jak dużo tego nakładać w jaki sposób i czy wcześniej kremujesz twarz? dzieki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
podkład rozswietalajcy ale nie zawsze i tusz do rzes i pomadka ochronna na usta lub blyszczyk,to wsio
![]()
"Wierzę, że im bardziej się kocha, tym więcej się czyni,gdyż miłosci, ktora nie jest niczym więcej niż uczuciem, nie mógłbym nawet nazwać miłością" Vincent Van Gogh moje pstrykanie---- www.bielsko.biala.pl/index.php?module=galeria& menuId=8&nick=5617 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
u mnie tez raczej skromnie
![]() 1. filtr + czasem odrobinka korektora 2. sypki puder 3. meteoryty jako roz 4. czasami tusz do rzes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
szczerze to tak na codzien malo...
tusz do rzęs blyszczyk albo bez czasem cien lekko, albo bez cienia ![]() Nie trzeba mi wiecej na codzien. Jesli chce wygladac naprawde olsniewajaco czy cos to oczywiscie podkreslam jakos bardziej oczy, ogolnie mocniej sie maluje, ale na codzien malo ![]() Kiedys bylo wiecej...
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Trochę podkładu, tusz do rzęs, pomadka/błyszczyk i rozświetlacz
![]()
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
no to tak:
1. filtr 50 + avene (chyba to sie nie zalicza do makijazu, no ale niech bedzie ![]() 2.troche podkladu max factore lasting performance lub maybelline dream matt 3. kapka korektora pod oczy, nie zawsze - rimmela 4. skrobia 5. kredka brązowa 6. tusz (aktualnie maybelline define-a-lash) 7. i na usta pomadka ochronna nivea lub neutrogena ![]() oczywiscie poszczególne "skladniki" makijażu podlegaja zmianom, w zaleznosci od: wyglądu, samopoczucia , pory roku, stopnia wyspania itepe ![]() a i wydaje mi sie, że taki temat już był ![]()
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
podkład, korektor, róż, błyszczyk, tusz do rzęs
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
Trochę tego jest...
-kremik La Roche-Posay -podkład+baza Maybelline Superstay Silky -korektor -puder bezbarwny matujący Oriflame -troszeńkę brązującego jako róż -cienie -tusz -błyszczyk
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
1.Krem do twarzy z ziaji o zapachu czekolady
![]() 2.Puder vipery z połyskującymi drobinkami 3.Tusz do rzęs miss sporty 4.brązowa kredka (czasami) 5.Bezbarwna pomadka nivea ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio są to:
*krem nawilżający (ostatnio jestem wierna emulsji na dzień Olay) *punktowo podkład Maybelline Pure Makeup jako korektor *puder mozaika Joko *róż Vipera albo puder brązujący w kulkach *tusz do rzęs Rimmel VF *błyszczyk Tasty Lips Manhattan *w zależności od nastroju i czasu stosuję jakieś cienie lub czarną kredkę,ale rzadko
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
- Filtr Avene
- Puder - kredka do brwi - tusz do rzęs
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
krem Garnier<różowy>
podkład z avonu korektor vichy puder oriflame w kulkach róż inglot cienie na oczyska czarna kredka<czasem eyeliner> tusz zawsze czarny pomadka ochronna spa z oriflame lub cielisty błyszczyk z avonu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny , mam małe pytanko jakie zastosowanie ma baza pod podkład? domyślam się , że zapewne dodatkowo wygładza cerę , ale może napiszecie o tym coś więcej ? zwykle używam samego podkładu ( aktualnie Dream matt mouse ) lecz zastanawiałam się nad bazą pod podkład.....jaki uzyskujecie efekt po jej użyciu ?
![]() |
#287 |
BAN stały
|
1. Serum z vit. C
2. Filtr (różne, bo jeszcze szukam) 3. Podkład - ostatnio Dax Cosmetics Kaszmirowy mus 4. Dermacol jak korektor punktowo pod oczy i na niespodzianki ![]() 5. Puder sypki APC transparentny 6. Róż lub bronzer na policzki - L'oreal lub kuleczki Cantare, Vollare 7. Czarna kredka Vollare na górną powiekę. 8. Subtelny cień - ale nie zawsze. 9. Tusz z Avonu. 10. Bezbarwna pomadka Bebe + sławny błyszczyk nr 7 z Rossmana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
krem nawilżający AA, fluid Lirenee, kulki brązujące Avon, cienie do powiek, kredka do oczu, tusz Avon, błyszczyk
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
Trochę podkładu, lekko musnę policzki pudrem brązującym i tusz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy makijaż- ZERO
![]() Jaki kontrast w porównaniu z tym co napisałam na pierwszej stronie ![]()
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
- Podkład Miss Sporty (jasny)
- Korektor Avon, Clearskin - Czasem tusz l'Oreal Telescopic (podkradam mamie ![]() - Błyszczyk Avon lub pomadka ochronna na usta ![]()
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
krem Garniera (różowy) - intensywna pielęgnacja suchej skóry (mój absolutny faworyt już od dłuższego czasu,po prostu krem-ideał)
korektor w płynie Maybelline EverFresh puder Lancome czarna kredka do oczu Tusz Rimmel Volume Mascara podkręcający bronzer/róż to zawsze, a błyszczyki i szminki zmieniają się zależnie od humoru ![]() Edytowane przez SoBeautiful Czas edycji: 2007-10-14 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
Kolej na mnie:
- na dobry początek krem - ukochany Vichy Thermal Fix 1 - krem koloryzujący Vichy Lumineuse - paleta korektorów Sephory na przykre niespodzianki - pryzmy Givenchy - róż Subtil and Long-Lasting Lancome - oczy zwykle w odcieniach beżu, złota i brązu - tusz Masterpiece - usta w zależności do nastroju ;d
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
* krem brazujący
* puder matujący * korektor pod oczy * tusz do rzęs * czarna kredka * no i od święta róż na policzki ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
podkład Eveline
puder sypki Delia wymieszanyy z resztką z YR róz Rimmel pomadka ochronna nivea tusz do rzęs Manhattan/ avon czasem Vipera ten rozswietlający puder i korektor maybelline ![]() ale ostatnio kiedy rozmawialam z kolezankami z klasy na temat makijazu jakiejs tam dziewczyny i powiedzialam mniej wiecej cos w stylu ze ja zawsze uwazam czy nie mam smug kolezanki sie zdziwily ze jak ja moge uwazac na cos czego nie mam, i ze przeciez ja się nie maluje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Ojj ze mną to różnie bywa... Czasem minimum czasem multum
![]() Ale zawsze : - lekki Podkład - w lecie bez podkładu - Na kości policzkowe troszke różu lub pudru brązującego - Na strefę T ![]() - obowiązkowo bezapelacyjnie tusz do rzęs, dość mocno, zdecydowanie - czarna kredka - błyszczyk bezbarwny - korektor jeśli są niemiłe niespodzianki Jak mam natchnienie to również: - eyeliner najczęściej czarny - cienie (wieeele kolorów) - szminka lub kolorowy błyszczyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
BAN stały
|
- krem nawilzajacy z Bielendy trawa cytrynowa&limonka
- fluid wygladzajaco-matujacy City Matt Lirene - korektor Rimmel - puder prasowany Manhattan - kredka do oczu czarna Miss Sporty - cien odcienie brazu z Inglota - odzywka do rzes AA Oceanic - tusz Rimmel Maginf'eyes lub Maybelline Define-A-Lash Edytowane przez ^OrchiDe^ Czas edycji: 2007-10-15 o 08:38 Powód: zapomnialam o czyms =) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
jak promyczek słońca....
|
![]()
1. krem bambino
![]() 2. puder-kompakt manhattan (tylko dlatego, że mam od mamy, szkoda wyrzucić) 3. kuleczki brązujące oriflame jako róż albo róż Wibo 4. cienie, zazwyczaj 2 kolorki, kolor wybieram w zależności od stroju i nastroju, różnych firm 5. tusz do rzęs czarny (teraz l'oreal ale końcówkę mam, następnie będzie oriflame) 6. bezbarwna odżywka na niesforne brwi Miss Sporty 7. obowiązkowo szminka lub błyszczyk koloryzujący albo pomadka nivea czasami korektor punktowo na krostki i kredka do oczu niby dużo nie używam a kosmetyczka pełna ![]() jednak maluję się tylko przed wyjściem a po powrocie do domu zmywam makijaż jak już wiem, że nigdzie nie będę wychodzić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Wasz makijaz na codzien -- co nakladacie na buzie ?
1. bioderma bio lait 30
-czasami pod bioderma nakladam serum z witamina c od Cellex-C 2. puder sypki Vincent Longo Perfect Canvas -czasami bronzer Sue Devitt Gold Coast 3. roz Urban Decay Score lub ( o ile mam wiecej czasu) vincent longo water canvas blush oczy: -korektor joe blasco lub laura mercier -moja ukochana najukochansza baza Urban Decay Primer Potion -eyeliner Vincent longo lub (gdy mam wiecej czsu) MAC liquidlast -jakies tam cienie od MAC lub T.Le Clerc -mascara Kevyn Aucoin volumizing Podklad uzywam bardzo rzadko: mam Chanel Vitalumiere i boski Voncent longo water canvas
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
![]() Jak patrzę na Wasze odpowiedzi, to mam taką minę ![]() Strasznie duużo mazidełek nakładacie na twarzyczkę, przunajmnuiej ja odnoszę takie wrazenie ![]() Rano po umyciu buzi kremowym żelem, nakładam kremik nawilżająco-rozświetlający Olay, następnie tuszuję rzęsy a na usta nakładam naturalny błyszczyk. To wszystko ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.