|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() U nas też remont i na naszych 52m to jest masakra. TŻ zmęczony, bo wszystko robi sam, ja zmęczona bo syf i nieraz zdarzają się ścinki. trzeba to przetrwać i tyle. Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję Cytat:
|
|||
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
witam sie w kolejnej części
piszecie jak szalone![]() co do chrztu,starszego urodziłam 18.11 a chrzest byl w Boże Narodzenie, przespal cala msze a starsze dzieciaki wiercily sie i marudzily, teraz tez chrzest będzie w miarę szybko,mysle ze jak dzidzius będzie mial ok miesiac. No i tez mamy problem z chrzestnymi,mi zostal wolny brat,z którym kontakt mam jako taki no a maz ma siostre ktora juz jest chrzestna starszego...mamy niemaly dylemat... wczoraj brzuch mi co chwila twardnial, (pomimo nospy i zwiększonej dawki magnezu),jak lezalam to ok a jak tylko wstalam to od razu kamien,maz juz chcial na ip jechac ale poszlam spac i na razie jest ok, wizyte mam w poniedzialek,mam nadzieje ze wytrzymam do tego czasu ale jak sie sytuacja z wczoraj powtórzy to jednak pojade bo mam schizy ze będzie powtórka z rozrywki bo akurat zaczal mi sie 33tc czyli ten w którym urodzilam Kajtka, a najlepszy maz, wczoraj panikowal i mnie namawial na jazdę do szpitala a dzis dzwoni co będzie na obiad i moze placki ziemniaczane zrobie,no ręce opadają... |
|
|
|
#273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46931734]Hej dziewczyny! Można do was dołączyć. Podglądam was od poprzedniej części i jak zobaczyłam ankietę w tej części to stwierdziłam, ze muszę się w końcu ujawnić. Mam 28 lat, to jest moja pierwsza ciąża i termin porodu na 9.08, będzie chłopiec - Franek. Od tygodnia mam rozwarcie na 1,5cm. I jakoś tak instynkt mi podpowiada, że młody będzie chciał wyjść wcześniej [/QUOTE]Witaj. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas też remont i na naszych 52m to jest masakra. TŻ zmęczony, bo wszystko robi sam, ja zmęczona bo syf i nieraz zdarzają się ścinki. trzeba to przetrwać i tyle. Moja ulubiona remontowa reklama to farb DULUX. Parka patrzy sobie na ścianę, potem w kilka minut malowanko, zero brudzenia, nawet się nie przebierają do malowania i po chwili gotowe. A ja raz machłam wałkiem i syf wszędzie, a potem jeszcze wałek wyszorować, bo zaschnie farba. Taka to mało telewizyjna jestem ![]() ![]() ![]() Dziękuję Mam takie same wątpliwości z chrzestnym. Szwagier ma 34 lata, a zachowuje się jak 50-latek. Nic mu się nie chce, najchętniej to tv, ps3 i rybki. I wątpie żeby interesował się młodym, skoro mnie przez większość czasu ignoruje. Po prostu dorosły chłop, a umiejętności społeczne na poziomie podstawówki. A z kuzynostwa z nikim nie mam bliskiego kontaktu, żeby poprosić na chrzestnego...[/QUOTE] Chyba bym wolała, zeby zachowywał się jak 50latek, moj szwagier tez ma 34lata, a nic mądrego w głowie. Ma dwojke swoich dzieci, po rozwodzie..dziecmi się zainteresuje raz na jakis czas..zazwyczaj jak ma kase i może im coś zaoferować, a tak to odkąd u nas jest od prawie miesiąca ani razu do nich nie zadzwonił. Przeraza mnie to. A po drugie sam jego charakter mnie drazni, lekkomyślność, beztroskie życie, same problemy na głowie i nic więcej. Jakim przykładem może być dla mojego syna jak nie interesuje się swoim?
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i troche czasami z tego powodu swiruje
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest tak, że i ja i tż mamy braci, z dziewczyn to tylko kuzynki, z którymi nie utrzymuje się kontaktu. Ja mam jedną super bliską, ale ona ma już pięcioro chrześniaków...
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#281 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
, az mnie wcięło
|
|
|
#282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas chrzestnym ma być mój brat, nie mamy dobrego kontaktu, ale wiem, że "nie wypada" wybrać kogoś innego i robię to dla mojej mamy. U Tż są sami bracia i wybierze swoją szwagierkę, z którą też się nie dogadujemy jakoś wybitnie. Ale to jego decyzja i niech tak zostanie. To tylko chrzestni, nie ma co się przejmować tymi wyborami. Moją chrzestną jest koleżanka z podstawówki mojej mamy i przyjeżdża raz na rok tylko dlatego, ze w tym samym mieście mieszka jej siostra. Za to chrzestnym jest kuzyn ojca, mieszkamy w jednym mieście ale w ogóle nie utrzymujemy kontaktów. Źle mi jakoś z tego powodu nie jest.
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuje Dziewczyny właśnie przystawiłam na zupę cebulową, a za chwilę zabieram się za mielone i ziemniaki, do tego buraczki laptop oczywiście mam w kuchni - radio gra i do przodu
|
|
#284 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nic nie zrobisz, ludzie są dziwni.
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
A jak robisz zupę cebulową? Bo kiedyś zrobiłam z przepisu z internetu i miała taki słodkawy smak. Nigdy jej wcześniej nie jadłam i nie wiem czy to tak ma smakować. Jeśli tak to nie mój smak, nie lubię słodkich obiadów.
|
|
|
|
#287 | |
|
Rozeznanie
|
właśnie odebrałam telefon od położne jz przychodni, że 27.06 nie będzie ginekologa, a miałam planowaną wizytę na ten dzień i trzeba przełożyć. Jest nowa położna i nie zaznaczyła sobie w kalendarzu przy nazwiskach, że jestem w ciąży i proponowała wizytę na poniedziałek lub środę po 27.06. Ma dyżur w szpitalu tego 27.06, a na poniedziałek ani środę położna nie chciała mnie wpisać, bo niby komplet pacjentek, limity i nie może. Grzecznie wyjaśniłam, że jestem w ciąży, że biorę Clexane i nie wiem, jak długo jeszcze i że wystarczy mi ich do 30.06, to od razu zaproponowała wizytę w najbliższy piątek - 19.06. Ostatnio byłam 04.06, miałam przyjść za 3 tygodnie, ale wolę iść szybciej niż później - wzięłam pod uwagę, że może się tak zdarzyć, że potem lekarza znowu nie będzie albo coś i będzie problem. Jak powiedziałam o Clexane, to od razu wiedziała, o którą ciężarną chodzi.
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
"Na rozgrzaną oliwę wrzucam cebulę pokrojoną, trzeba ją zeszklić. Potem dolewam do garnka wody i dorzucam odrobinę surowej cebulki. Dodaję mięsko (można dać kostkę rosołową), przyprawy i gotuję aż cebulka trochę zmięknie. Wyciągam mięsko. Miksuję blenderem na krem. Zatrzepuję śmietanką. Przyprawiam do smaku. Można podawać z grzankami. Proporcje "na oko" Jak robiłam z przepisu z internetu, to dodawałam jeszcze trochę marchewki i pietruszki w trakcie gotowania cebuli. Warzywa te miksowałam razem z cebulą. " Próbowałam robić bez śmietany i lepiej mi smakuje - jest taka chudsza Ze śmietaną wg mnie też jest taka "słodkawa", dlatego przestałam ją dodawać i lepsza zarówno wg mnie jak i mojego TŻIdę do piwnicy po ziemniaki.
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-06-18 o 12:58 |
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi byc dobra chrzestna
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
No musi być dobra, jak wszyscy ją proszą
a moja mama ma siódemkę prawie wszystkie koleżanki z LO ją prosiły, żeby podawała ich dzieci do chrztu. Oczywiście nie ma z nimi teraz kontaktu, ale kilka lat temu, jak sypnęli weselami, to mama ledwo nadążała koperty napełniać
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic na sile
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ile US ma czasu na zwrot podatku ???
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Looo jeszcze lepiej ![]() ja to bym chciala zeby Olivka miala takich chrzestnych z ktorymi bedzie miala kontakt ja swoja chrzestna widzialam ostatni raz jak mialam 7 lat |
|
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja swoich chrzestnych na swojej Komunii, ale to właśnie tak jest jak się bierze znajomych .
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mamy straszny zgryz z tym, ale ponieważ nadal się zastanawiamy, czy w ogóle ochrzcimy syna, to na razie takie bardziej akademickie rozważania... chcieliśmy mojego brata, bo jest starszy i mamy z nim bliższy kontakt, a od strony tżta myśleliśmy np o narzeczonej jego brata, może by się akurat do chrzcin chajtnęli... ale się cholera rozstali!
|
|
|
|
#296 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie lipcowe zaczęły dzisiaj 6 część pędzą dziewczyny ;-)
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytywalam je ostatnio maja dziewczyny problemy , mam nadzieje ze nas one omina
|
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
US ma czas do 3 miesiecy od złozenia zeznania.
|
|
#299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też mamy problem bo zapewne jak wybierzemy jednego to drugi może się obrazić . Ja wolałabym swojego brata bo jest młodszy, a mojego TZ brat już po 40 więc też słabo. TZ brat jest tak pewny , że zostanie chrzestny, że wkurza Mnie to strasznie . Nawet się nie zapyta czy zostanie tylko mówi , że jest .
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chciałam napisać o zgadze i zapomniałam. Mówiłam o tym ginowi, że mnie mocno męczy zgaga, to mi powiedział, żeby zrobić badanie na Helicobacter, bo to może być przez tę bakterię. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Moj Tz ma jednego brata i ten wlasnie brat juz kilka razy zagadywał, ze będzie chrzestnym, ze urlop na swieta musi zalatwić etc.. ale on mi wogóle nie odpowiada
Jest nieodpowiedzialnym człowiekiem, dużo można by o nim napisać.. nie chciałabym żeby ktoś kiedyś powiedział, ze moje dziecko odziedziczyło jakieś cechy po "chrzestnym" A patrząc wstecz to bardzooo dużo przypadków się sprawdza.. Może to przez geny, ale idzie porownać cechy charakteru z cechami chrzestnych. Przynajmniej u mnie w rodzinie. 
piszecie jak szalone
ale czasami nie mam już siły.
Ale jak bylam w liceum i przed wakacjami jakos sie zalapalam na kilka dni, zeby sprzedwaca truskawki mialam ich po dziurki w nosie
wtedy zjadlam kilka na cały sezon, a sniły mi się po nocach 

, az mnie wcięło

Ale nic nie zrobisz, ludzie są dziwni.