Tabletki antykoncepcyjne - ZBIORCZY, cz. II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 00:33   #271
Wtycia
Raczkowanie

Dot.: Tabletki antykoncepcyjne - ZBIORCZY, cz. II

Nic się nie dzieje :P ja też pare razy się przesunęłam z godziną raz nawet 11 h :P i nic się nie działo więc cierpliwie czekaj :P
Stary 2014-10-28, 05:55   #272
Issabele
Raczkowanie

GG do Issabele Send a message via Skype™ to Issabele

Jak Wtycia napisała - nic się nie dzieje. 2,5 h to prawie żadna różnica. Jakbyś co drugi dzien spóźniala się 6 - 8 godzin to może być dziwnie.
A to ze nie masz krwawienia z odstawienia przy pierwszym opakowaniu to całkiem normalne. Bardzo często się zdarza. Wiec głowa do góry.
Issabele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 06:38   #273
meeery
Przyczajenie

Dzięki wielkie za słowa otuchy
Co prawda, juz sie uspokoilam bo chyba ten post na forum wywolal to nieszczesne krwawienie :P ale milo jest wiedzieć, że w razie takich schiz jest gdzie napisac i nie zostac zmieszanym z blotem
meeery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 07:37   #274
Issabele
Raczkowanie

GG do Issabele Send a message via Skype™ to Issabele

Meeery - to zależy na kogo trafisz Haha
Issabele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-29, 18:06   #275
Pejsik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Issabele Pokaż wiadomość
Meeery - to zależy na kogo trafisz Haha
Wszystko zależy od organizmu ... powinno być ok więc nie martw się na zapas
"Sodomitą to może być byle żak, mnich, żebrak, chłop czy inny łazęga. O książętach i dostojnikach Kościoła mówimy natomiast, że w sprawach miłości cielesnej wznoszą się ponad zwyczajowe standardy kultywowane przez większość społeczności." - Ja Inkwizytor. Wieże do nieba (Jacek Piekara)
Pejsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-29, 22:19   #276
Aredhel125
Zadomowienie

Słuchajcie wczoraj wzięłam pierwsza tabletkę Sidretelli 20, która ma skład 0,02 estrogenu i 3mg diospirenonu, czy jakoś tak. Sa słabsze od Bonadei, którą brałam wcześniej. Już dzisiaj zaczęły bolec mnie nogi. Jak wróciłam z pracy po 20 do domu, to masakra, nie mogłam wytrzymać. Jako, ze USG doppler nóg wyszedł idealny, to lekarz przepisał i na nogi Venoruton. Biorę dopiero od wczoraj, więc może nie ma jeszcze efektów. czy ktoś z was miał podobny przypadek? Lekarz powiedział, że zakrzepicy ani śladu, a nogi bolą przeraźliwie, nie do wytrzymania. Po prostu rozrywa mi uda, jedno i drugie tak samo. Nie wiem, czy to przejdzie, czy co ja mam robić. W połowie listopada mam kolejne USG dopplera.
Magnez uzupełniam regularnie. Któraś z Was tak miała?

Edytowane przez Aredhel125
Czas edycji: 2014-10-29 o 22:38
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 15:50   #277
Wtycia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
Słuchajcie wczoraj wzięłam pierwsza tabletkę Sidretelli 20, która ma skład 0,02 estrogenu i 3mg diospirenonu, czy jakoś tak. Sa słabsze od Bonadei, którą brałam wcześniej. Już dzisiaj zaczęły bolec mnie nogi. Jak wróciłam z pracy po 20 do domu, to masakra, nie mogłam wytrzymać. Jako, ze USG doppler nóg wyszedł idealny, to lekarz przepisał i na nogi Venoruton. Biorę dopiero od wczoraj, więc może nie ma jeszcze efektów. czy ktoś z was miał podobny przypadek? Lekarz powiedział, że zakrzepicy ani śladu, a nogi bolą przeraźliwie, nie do wytrzymania. Po prostu rozrywa mi uda, jedno i drugie tak samo. Nie wiem, czy to przejdzie, czy co ja mam robić. W połowie listopada mam kolejne USG dopplera.
Magnez uzupełniam regularnie. Któraś z Was tak miała?
Odpuść sobie te tabletki, na co się tak męczyć.
Stary 2014-10-31, 14:03   #278
Aredhel125
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wtycia Pokaż wiadomość
Odpuść sobie te tabletki, na co się tak męczyć.
Tyle, ze ja się jeszcze gorzej męczę jak spoglądam w lustro od 8 lat z taką samą zasyfiałą cerą. Dermatolog już rozkłada ręce. Nie wiem już jak to wyleczyć. Zaraz skończę 24 lata i cały czas wstydze się twarzy.
To znaczy, że już do końca życia nie będę mogła brać tabletek antykoncepcyjnych?
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-05, 14:39   #279
201605090937
Konto usunięte

.

Edytowane przez 201605090937
Czas edycji: 2015-02-27 o 16:24
201605090937 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 10:07   #280
pingwinek=]
Zakorzenienie

Dziewczyny czy macie czasem tak, że zanim skończycie opakowanie pigułek to już bierze Was pms?? Dzisiaj wzięłam ost tabletkę, brzuch mnie tak boli "okresowo" że już wytrzymać nie mogę... a nigdy tak nie miałam.

Czy to jest normalne?
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 13:35   #281
Lady Audrey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pingwinek=] Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie czasem tak, że zanim skończycie opakowanie pigułek to już bierze Was pms?? Dzisiaj wzięłam ost tabletkę, brzuch mnie tak boli "okresowo" że już wytrzymać nie mogę... a nigdy tak nie miałam.

Czy to jest normalne?
Hej

Ja tak mam Zaczynam mieć zawsze pms w ostatnim tygodniu brania, myślę, że to normalne

Wczoraj, dzisiaj, zawsze.

Lady Audrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 14:03   #282
pingwinek=]
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedź
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 20:04   #283
Lafernea
Raczkowanie

przez 3 miesiące brałam tabletki X ( nazwy są nieważne), po konsultacji z lekarzem zmieniamy je na Y.
Ginekolog kazał brać normalnie jak poprzednie czyli blister do końca, 7 dni przerwy i zacząć nowe łykać. Jednak na ulotce doczytałam się że powinnam zacząć brać po 8 dniach przerwy.

kolejnym moim znakiem zapytania jest fakt że chciałabym o jeden dzień przesunąć wszystko. czyli jak brałam w niedziele to chciałabym zacząć dzień wcześniej. lekarz powiedział że nie ma przeciwwskazań nawet jeśli zaczynam brać nowe tabletki.

co o tym myślicie?
Lafernea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 11:38   #284
Lady Audrey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lafernea Pokaż wiadomość
przez 3 miesiące brałam tabletki X ( nazwy są nieważne), po konsultacji z lekarzem zmieniamy je na Y.
Ginekolog kazał brać normalnie jak poprzednie czyli blister do końca, 7 dni przerwy i zacząć nowe łykać. Jednak na ulotce doczytałam się że powinnam zacząć brać po 8 dniach przerwy.

kolejnym moim znakiem zapytania jest fakt że chciałabym o jeden dzień przesunąć wszystko. czyli jak brałam w niedziele to chciałabym zacząć dzień wcześniej. lekarz powiedział że nie ma przeciwwskazań nawet jeśli zaczynam brać nowe tabletki.

co o tym myślicie?
Nie wierzę, że na któryś tabletka pisze, że ma być 8 dni przerwy. Jeśli tak to jest to błąd. 7-dniową przerwę można skracać, nie wydłużać.

Słuchaj się lekarza, dobrze gada. Możesz skrócić tą przerwę i wziąć pierwszą tabletkę dzień wcześniej.

Wczoraj, dzisiaj, zawsze.

Lady Audrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 12:25   #285
zielonkava
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lafernea Pokaż wiadomość
Możesz zacytować dokładnie ten fragment?
Czy przypadkiem nie pisze, żeby ósmego dnia przerwy zacząć nowe opakowanie?

Edytowane przez zielonkava
Czas edycji: 2014-11-08 o 12:27
zielonkava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-13, 23:19   #286
gnishu
Raczkowanie

Exclamation Tabletki antykoncepcyjne a wzrost wagi?

Hej dziewczyny, wiem, że takich wątków było pewnie mnóstwo, ale przekopałam wiele z nich i nie otrzymałam odpowiedzi na moje rozterki. W tym miesiącu mam zamiar udać się do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne. Będą to moje pierwsze, więc mam spore wątpliwości. Chodzi mi szczególnie o wzrost wagi i trądzik po stosowaniu tabletek. Czy te z Was, które stosują tabletki nowej generacji, mogą mi powiedzieć jak to było w ich przypadku? Wiadomo, że każdy organizm inaczej reaguje, ale jestem ciekawa czy faktycznie po tabletkach tak się tyje, czy niektore kobietki robią sobie z nich usprawiedliwienie dla dodatkowych kg no i chodzi mi też o cerę, długo walczyłam, aby była w dobrym stanie i nie chcę tego teraz zaprzepaścić Mam nadzieję, że dotrwałyscie do końca i rozwiejecie trochę moje wątpliwości
gnishu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-13, 23:51   #287
konstel
Raczkowanie

Dot.: Tabletki antykoncepcyjne a wzrost wagi?

Podobno od samych tabletek się nie tyje. Ale sprawiają one, że nie wszystkie witaminy są wchłaniane, zatem zaczyna ich brakować organizmowi. A organizm nie rozróżnia głodu jakościowego od ilościowego i dlatego czujemy większy głód i jemy za dużo - tak gdzieś wyczytałam. Sama brałam tabletki i przytyłam. Apetyt mi dopisywał... Ale mój ginekolog twierdził, że bezpieczny seks+brak stresu= wzmaga apetyt i to tylko wyłącznie dlatego
konstel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 00:43   #288
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Dot.: Tabletki antykoncepcyjne a wzrost wagi?

Cytat:
Napisane przez gnishu Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wiem, że takich wątków było pewnie mnóstwo, ale przekopałam wiele z nich i nie otrzymałam odpowiedzi na moje rozterki. W tym miesiącu mam zamiar udać się do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne. Będą to moje pierwsze, więc mam spore wątpliwości. Chodzi mi szczególnie o wzrost wagi i trądzik po stosowaniu tabletek. Czy te z Was, które stosują tabletki nowej generacji, mogą mi powiedzieć jak to było w ich przypadku? Wiadomo, że każdy organizm inaczej reaguje, ale jestem ciekawa czy faktycznie po tabletkach tak się tyje, czy niektore kobietki robią sobie z nich usprawiedliwienie dla dodatkowych kg no i chodzi mi też o cerę, długo walczyłam, aby była w dobrym stanie i nie chcę tego teraz zaprzepaścić Mam nadzieję, że dotrwałyscie do końca i rozwiejecie trochę moje wątpliwości
Dotrwałyśmy do końca czego? Paru wersów tekstu? I to miało nas tak zmęczyć?

Mnie po tabletkach absolutnie nic się nie stało. Ani trądziku, ani wysypki. Tylko dalej 'puchnę' (zatrzymana woda w organizmie) podczas tygodniowego odstawienia.
Pytałam się swojego ginekologa o owo tycie, bo sama miałam takie wątpliwości. Zacytuję: "Nie tyje się od tabletek, tylko od dwóch kotletów, które się zjadło na obiad zamiast jednego."
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 10:40   #289
Wtycia
Raczkowanie

Mam problem z tabletkami, zaczelam brac nowe tabletki, zgodnie z ulotka, raz tylko wzielam 2 zamiast jednej, historie mozecie przeczytac u gory. Dokonczylam opakowanie wzielam jedna tabletke z nastepnego i czekam cierpliwie na krwawienie juz 5 dni zamiast ulotkowych 2-3. Przy innych tabletkach mialam okres 4 dnia wieczorem po odstawieniu. Spodziwalam sie takie samego obrotu spraw. Nie wiem co robic...
Stary 2014-11-14, 15:06   #290
gnishu
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Tabletki antykoncepcyjne - ZBIORCZY, cz. II

Dziewczyny, a jak u was z cellulitem? Ja teraz sporo ćwiczę, żeby się go pozbyć i boję się, że przez tabletki wszystkie wyrzeczenia i ćwiczenia pójdą na marne
gnishu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 18:49   #291
sylwiannka999
Przyczajenie

witam wszystkie panie a co powiecie na taki przypadek a mianowicie od dwoch miesiecy zmienilam tabletki z cilest na logest .po 1 op okres mialam tylko 1,5 dnia zas po 2 nie dostalam wcale ( chce nadmienic ze pracuje ciezko fizycznie w fabryce okien ,przy tabletkach cilest mialam okres ok 2-3 dni) . i sie zaczelo zrobilam ok 6 testow ciazowych wyszly negatywnie.. po 7 dniowej przerwie zaczelam kolejne 3 op tabletek ... i teraz od poczatku ich brania pojawil sie u mnie gestawy mleczny sluz czy jest to normalne??? czy ja moge byc w ciazy mimo negatywnych testow??? nadmienie tylko ze nie mam zadnych objawow typy mdlosci twardy brzuch zaparcia slabosci bol piersi z gory dziekuje za jakies rady i slowa otuchy
sylwiannka999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 22:50   #292
Lafernea
Raczkowanie

witam ponownie drogie koleżanki.

coś czuje, że będę miała przełaje z tymi tabletkami. tak jak już tu wcześniej pisałam, zmieniłam tabletki. Jest to mój pierwszy blister wiec nie oczekuje cudów w zmianie nastroju czy czegoś takiego aleee....
zostało mi już nie wiele tych tabletek na ten cykl a tu już wychodzą kwiatki.
począwszy na piersiach ( normalnie nie to żebym narzekała ale się powiększyły i zrobiły takie noo noo ) a kończąc na plamieniu, które się utrzymuje od kilku dni.
W związku z tym plamieniem, nie bardzo wiem co mam o tym myśleć bo żeby to wyglądało jak zwykły okres a to normalnie wydzielina brązowa. Pierwszy raz tak mam więc doradźcie czy to normalne i czekać czy jednak iść do lekarza ?
Lafernea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 18:29   #293
Equum
Przyczajenie

Hej wszystkim . Jak myślicie czy pigułki w wieku 18 lat to dobry pomysł czy lepiej trochę poczekać ? W sumie zabezpieczanie się gumkami w moim przypadku jest skuteczne ale jednak całe szaleńcze szukanie w szufladzie prezerwatywy a potem zakładanie jej po prostu mnie dobija
Stary 2014-11-25, 19:56   #294
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Equum Pokaż wiadomość
Hej wszystkim . Jak myślicie czy pigułki w wieku 18 lat to dobry pomysł czy lepiej trochę poczekać ? W sumie zabezpieczanie się gumkami w moim przypadku jest skuteczne ale jednak całe szaleńcze szukanie w szufladzie prezerwatywy a potem zakładanie jej po prostu mnie dobija
Nie ma przeciwwskazań, sama byłam młodsza Najlepiej idź do DOBREGO lekarza i z nim to obgadaj
Stary 2014-11-25, 20:30   #295
Equum
Przyczajenie

właśnie mam się teraz umawiać na pierwszą wizytę ale szukam lekarza i zobaczymy jak to będzie
Stary 2014-11-26, 15:01   #296
Floydka
little hungry lady

Lekarz zlecil mi przyjmowanie tabletek anty przez 3 miesiace bez przerw. W ulotce przepisanych tabsow jest napisane, iz przerwy powinno sie robic - 7dniowe miedzy kolejnymi opakowaniami. Do czego mam sie odniesc? Robic te przerwyczy nie? Dodam, ze biore je w zwiazku z torbiela jajnika 5x6cm.

Wysłane z szajsunga.
Stary 2014-11-27, 06:50   #297
wiolusia00
Zakorzenienie

Mam problem. Biorę tabletki Sylvie20, jak byłam w miejscowości rodzinnej (tam gdzie chodzę do ginekologa) nie zauwazylam pomyłki na recepcie - lekarz wpisał Sylvie30. Czy w aptece to może być duży problem żeby zamiast Sylvie30 wydali mi Sylvie20?
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 13:17   #298
Susie_
Raczkowanie

.

Edytowane przez Susie_
Czas edycji: 2016-01-22 o 13:34
Susie_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 14:43   #299
Floydka
little hungry lady

Cytat:
Napisane przez Susie_ Pokaż wiadomość
Posłuchaj tego, co powiedział Ci lekarz.
Primo - tabletki bierzesz nie po to, żeby się zabezpieczać przed ciążą, ale po to, żeby poradzić sobie z torbielą. Nie musisz mieć krwawienia z odstawienia - bo nie musisz wiedzieć, że nie jesteś w ciąży. Chodzi jedynie o to, aby ustabilizować hormony w Twoim organizmie.
Secundo - ja nie jestem lekarzem, ale jesli tak Ci polecił, to mial jakiś powód, a jeśli to specjalista, może warto mu zaufać.
Dziękuję za odpowiedź.
Zastanawiało mnie tylko, czy nie powinnam robić tych przerw. Gdybałam, czy nie ma znaczenia, że biorę je w ochronie przed ciążą, czy, aby wyleczyć torbiel. Jednak gin nie wspomniał nic o przerwach, kazał brać 3 miechy bez nich, więc tak zrobię.

Wysłane z szajsunga.
Stary 2014-12-02, 09:50   #300
chunky_kat
Raczkowanie

Dziewczyny, a jest tu któraś weganką? Tabletki biorę zawsze o 22, ostatni posiłek jem ok. 18:30-19:30, a pierwszy posiłek po tabletce to śniadanie ok. 7-8. Piszę to, ponieważ w mojej diecie jest oczywiście dużo owoców, warzyw i produktów pełnoziarnistych, czyli sporo błonnika, a czytałam, że wysoka zawartość błonnika może stanowić problem z przyswajaniem tabletek.
chunky_kat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości