Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-12, 20:23   #271
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

No i zwymiotowalam... Jeszcze takiej ostrej akcji nie miałam..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Co do kotów i toxo: to one raz na rok wyuszczaja oocyty w swojej kupie ale nie wiadomo przeciez kiedy;p a jak zwali takie kiepsko to chcąc nie chcąc zostaje gdzieś na tyle (jakies mikroskopijną ilosci) na sierści etc a potem taki kotek słodko idzie sie do nas przytulać do łóżka;p my tak postanowiliśmy i nie żałujemy

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 20:36   #272
ellyunia
Wtajemniczenie

Dusiolka o to chodzi żebyśmy były zadowolone a u jakiego lekarza byłaś? Ja u Piotrowskiego

Kosta
dawno Cię nie było słychać

Cytat:
Napisane przez justyna84x Pokaż wiadomość
Ellyunia, wedlug wyliczen lekarza termin mam na 4 stycznia
w teorii jesteś 3 dni przede mną ciekawe jak to w praktyce wyjdzie?
Jak znosisz ciążę?

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 20:57   #273
justyna84x
Raczkowanie

Ellyunia, jesli chodzi o dolegliwosci w ciazy to nie mam ich chyba wiele. Pobolewa mnie od czasu do czasu brzuch (ale to z pewnoscia przez rozciaganie sie macicy), jestem wrazliwa na zapachy, boli mnie czasem glowa i mnie mdli jak za duzo pojem,raz mialam omdlenie w pracy ale to zaraz po tym jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Najgorzej jest wysiedziec 8 godzin w pracy w upaly bez klimatyzacji. A jak jest u Was z dolegliwosciami ciazowymi?
justyna84x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:02   #274
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Intensywny dzień, ale cieszę się bo kupiłam 2 piżamki mojej ulubionej firmy i w rewelacyjnej cenie (może kolor nie do końca mnie przekonał, ale za 50-60% taniej to się nie zastanawiałam).
Później obiad: frytki, ryba, surówka z kiszonej kapusty.
A następnie ekspresowy wyjazd po płyn do płukania tkanin i na plac zabaw z córcią.
Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
ja miałam wczoraj, tylko zamiast frytek ryż a dziś to chyba nic, rano zjedliśmy tosty, teraz obżeram się nektarynkami, więc głodna nie jestem ewentualnie bób może ugotujemy potem
bób, zjadłabym, ale ktoś musiałby mi go ugotować
Cytat:
Witam. Można dołączyć?

To moja pierwsza ciąża, 15 tydzień. Dwa tygodnie temu miałam badania i okazało się, że mam niedoczynność tarczycy. Wyniki dopiero poznałam dwa dni temu, jak byłam u ginekologa. Przepisał mi euthyrox N50. Martwię się, czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku, bo wcześniej tych badań nie miałam robionych i nie wiem, czy już od dłuższego czasu nie choruję na niedoczynność. Następną wizytę mam dopiero za 6 tygodni. I zastanawiam się teraz nad prywatną wizytą u endokrynologa.

Czy któraś z Was ma podobny problem?

Pozdrawiam.
Witaj sporo dziewczyn ma tutaj problem z tarczycą, min. ja też Najważniejsze, że masz tabletki i jesteś pod kontrolą. W ciąży liczy się to, aby co miesiąc robić badania i kontrolować tarczycę, oraz zaliczać endokrynologa.
Cytat:
Myślę, że po tabletkach też mi spadnie. Do endokrynologa chodzisz prywatnie? Bo jestem ciekawa ile taka wizyta kosztuje.
Ja płacę 80zł za wizytę u endo.
Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
a czy któras z Was będzie rodzić w Mikołowie?
o niedaleko mnie Słyszałam dobre opinie o Mikołowie. Jeżeli będzie wszystko dobrze, to będę rodzić ponownie w Siemianowicach Śląskich
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:08   #275
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Co do pracy: inaczej wychodzi jeśli się jest w 1,2 msc gdzie można ,,nie wiedzieć" o ciąży a inaczej wychodzi, gdy jest się w 3 lub dalej.... Ze względu na znajomą rodziców odpuściłabym tą pracę, bo by mi sumienie spać nie dało, że ktoś ma przeze mnie przechlapane. Ale to JA
Ja świetnie wiedziałam, ze jestem w ciąży, i tez nie jest fajnie mowic pracodawcy w 2miesiacu pracy, ze sie jest w 3 mscu ciąży.
Ale co zrobi bajlaga to jej decyzja, zreszta zajscie w ciążę to owszem utrudnienie w pracy, ale nie zbrodnia
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:30   #276
dusiolka
Zakorzenienie

Ellyunia: u dr Węgrzynowskiego .

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Lilijka a gdzie były takie promocje na piżamki?

Stary 2014-07-12, 22:21   #277
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ellyunia, jesli chodzi o dolegliwosci w ciazy to nie mam ich chyba wiele. Pobolewa mnie od czasu do czasu brzuch (ale to z pewnoscia przez rozciaganie sie macicy), jestem wrazliwa na zapachy, boli mnie czasem glowa i mnie mdli jak za duzo pojem,raz mialam omdlenie w pracy ale to zaraz po tym jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Najgorzej jest wysiedziec 8 godzin w pracy w upaly bez klimatyzacji. A jak jest u Was z dolegliwosciami ciazowymi?
mi mdłości przeszły prawie całkiem. jeszcze tylko rano dopóki nie zjem jest mi niedobrze. poza tym brzuch mnie pobolewa, mam wzdęcia wieczorem szczególnie. i często jest mi słabo.
no i biodro mnie często boli bo mi uciska coś na coś w kręgosłupie i przez to czuję jakby mi ktoś szpilę wbijał w biodro. to tyle z moich dolegliwości

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Ale co zrobi bajlaga to jej decyzja, zreszta zajscie w ciążę to owszem utrudnienie w pracy, ale nie zbrodnia
to prawda. żadna zbrodnia - życie po prostu. i pracodawca zatrudniając młodą kobietę musi się liczyć że prędzej czy później ona będzie chciała założyć rodzinę

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 07:47   #278
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Ehhh ja sie tak nie bawie, nadrobiłam i wcięło mi odp

smerfetka przeleciałam na szybko - co ominęłąm? moje bratanice wyszły ze szpitala w zeszłą sobotę.
allgood, smerfetka jak po weselu?
dusiolka ale mi zmaka zrobiłaś na placki
princessa też bym chciała, żęby moje dzieci miały taki kontak z nami jak my z rodzicami część to pewnie kwestia wychowania, a część to charakter na który nie mamy sbyt dużego wpływu niestety.
Wczoraj moja teściowa pytała, czy chce rodzic razem z G, wiec powiedziałam jej, ze jesli bedzie chcial to tak, bo nie mam zamiaru go zmuszać. A jesli nie pojdzie G, to pójdzie ze mną mama, to strasznie się zdziwiła.
Kinga i jak wrażenia po spotkaniu z położną?
justyna witaj ja jestem w 16 tygi i dipiero teraz bede badała tarczycę i to sama się upomniałam.
eirene mnie się już strasznie nie chce chodzić do pracy. Pewnie jak bede siedziałą w domu to zatęsknię, ale na razie chcę odpocząć.

MNie dziś znów obudził ból głowy miałam kilka (chyba 4 ) dni spokoju

a wczoraj pojechaliżmy z mężem na zakupy. Kupiołam spodnie http://www.hm.com/pl/product/25337?a...rticle=25337-F tylko biało czarne i tunike w reserved
chciałąm jeszce w hm kupic getry, ale szkoda mi 40zl, na all bede miala w tej cenie 2 pary

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:25   #279
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry, mąż wczoraj oglądał mecz i do 5 rana chodził tv, bo mu się zasnęło
Czuję też wyraźne smeranie od środka w okolicach pępka To łaskocze
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość

Lilijka a gdzie były takie promocje na piżamki?
na targowisku
ma.ko mnie też dzisiaj obudził ból głowy, jak już go okiełznałam to zaczęły męczyć mnie mdłości. W ogóle czuję się rozbita i słaba.

Jutro wizyta...

Wiecie co zauważyłam? Mam wrażenie, że mój organizm "odrzuca mi" plomby, wiem, że z nimi nic się nie dzieje, ale to okropne uczucie mając cały czas wrażenie, że zaraz wyleci.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-07-13, 08:34   #280
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

lilijka masz dobry sposób na ból głowy?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:36   #281
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Akurat decyzji i wywiezieniu kota noe żałuje

Jakiego kota? Cos mnie ominęło?

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 08:38   #282
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
lilijka masz dobry sposób na ból głowy?
wiesz co, byłam w piątek o neurologa i miałam z nią rozmowę na temat moich migren
na dzień dzisiejszy wygląda to tak: jeżeli zaczyna mnie boleć głowa, to od razu muszę wziąć 2 tabletki paracetamolu w przeciwnym razie będę cierpieć....
dostałam też pozwolenie na wzięcie nimesilu, ale nie chcę ryzykować....
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-07-13, 08:42   #283
elvira44
Wtajemniczenie

Ja wczoraj byłam dodatkowo w pracy i po przyjściu wieczorem patrzę jest jakiś list. Otwieram a tu moja oczekiwana wizyta jest na 21 lipca, pierwsze spotkanie z położna. A co najlepsze to ten pierwszy szpital ktory chciałam a powiedzieli ze mnie odrzucają. Bardzo dziwne. Teraz tylko musze wolne załatwić w pracy, a to akurat moj przed ostatni dzien.

Stary 2014-07-13, 08:48   #284
akrolowa
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim!
Ja dziś znów nie mogłam spać, o 6 rano wstałam i... ugotowałam zupę pieczarkową, taka mnie ochota naszła a teraz myślę jak tu dobrze wykorzystać niedzielne popołudnie, chociaż ostatnimi czasy straszna domatorka się ze mnie zrobiła

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Jutro wizyta...

Wiecie co zauważyłam? Mam wrażenie, że mój organizm "odrzuca mi" plomby, wiem, że z nimi nic się nie dzieje, ale to okropne uczucie mając cały czas wrażenie, że zaraz wyleci.
To pamiętaj koniecznie żeby po wizycie podzielić się z nami wrażeniami! Ja mam dopiero w piątek, a to cała wieczność!
Ja odczuwam w zębach takie hm... pulsowanie, nie wiem czy to ma jakikolwiek związek, ale dość dziwne uczucie.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam dodatkowo w pracy i po przyjściu wieczorem patrzę jest jakiś list. Otwieram a tu moja oczekiwana wizyta jest na 21 lipca, pierwsze spotkanie z położna. A co najlepsze to ten pierwszy szpital ktory chciałam a powiedzieli ze mnie odrzucają. Bardzo dziwne. Teraz tylko musze wolne załatwić w pracy, a to akurat moj przed ostatni dzien.
SUPER!!! To już za tydzień!
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:50   #285
dusiolka
Zakorzenienie

Hej hej

Elvira: kiedyś na poczatku pisałam ze wywiozlam kota do teściów jak tylko zobaczyłam 2kreski;p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 08:51   #286
Kinqaa
Zakorzenienie

hej!
Jem sniadanko.
Dostalam pare PW zaraz poogarniam pierwsza stronke

elvira fajnie ja mam 23 usg siedze jak na szpilkach juz
ma.ko a dobrze, wywiad i mnostwo papierkowej roboty. No i dwa razy mi sie wbijala, zeby pobrac krew normalnie prawie mdlalam. No i byla namowa na porod naturalny, bo ja jestem po cesarce...

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:52   #287
dusiolka
Zakorzenienie

Kurczę mnie nic noe smyra w okolicy pępka..;/ myśle ze po 20tyg dopiero poczuje

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Rozumiem ze w pl nie trzeba "zamawiać" sobie szpitala? ;p

Stary 2014-07-13, 08:54   #288
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
chciałąm jeszce w hm kupic getry, ale szkoda mi 40zl, na all bede miala w tej cenie 2 pary
ja mam leginsy z h&m i z allegro i powiem Ci że jakość bez porównania, czasami lepiej dołożyć te 20 zł i mieć rzecz na dłuższą chwilę niż zaoszczędzić i po 2 praniach taniocha ląduje koszu

Mi mdłości raczej minęły, z rana muszę w miarę szybko coś zjeść bo mam odruch wymiotny Czasami coś strzyknie w biodrze, to w kręgosłupie, to głowa zaboli Wydaje mi się że bóle brzucha się nasiliły, od tego tygodnia zmniejszyłam dawkę luteiny do 2 tabsów na dzień może dlatego No i mam dni że jestem zmęczona po prostu i większość dnia przesypiam

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 09:05   #289
akrolowa
Zadomowienie

A ja coraz poważniej zastanawiam się nad pójściem na l4... Wcześniej przez myśl mi to nie przeszło, że tak szybko będę to rozważać, ale podejście mojego szefa, który odkąd dowiedział się o moim stanie zaczął traktować mnie zupełnie inaczej coraz bardziej mnie do tego przekonuje.
Wcześniej hm... pełniłam dość ważną funkcję i miałam dobre relacje z szefem, ale odkąd dostarczyłam zaświadczenie i przy komputerze mogę pracować tylko 4h, obcinana mi jest premia - bo nie mogę się w pełni zaangażować, zapycham luki w grafiku - dzień wcześniej dostaję informację jak mam przyjść dnia następnego, co jest niezgodne z kodeksem pracy i koliduje z moimi planami - uniemożliwia mi chociażby zrobienie badań. A tekst, który słyszę za każdym razem kiedy się buntuję przeciwko tym działaniom, to jakże piękne "ciąża to przecież nie choroba". Dzień w dzień wychodzę stamtąd taka zdenerwowana, że już mój mąż zaczął mnie poważnie namawiać, żebym dała sobie spokój, bo zwariować można z takim podejściem.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Kurczę mnie nic noe smyra w okolicy pępka..;/ myśle ze po 20tyg dopiero poczuje

Ja też jeszcze nic nie czuję, ale myślę, że mamy na to jeszcze czas, chociaż już nie mogę się doczekać

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość

Mi mdłości raczej minęły, z rana muszę w miarę szybko coś zjeść bo mam odruch wymiotny Czasami coś strzyknie w biodrze, to w kręgosłupie, to głowa zaboli Wydaje mi się że bóle brzucha się nasiliły, od tego tygodnia zmniejszyłam dawkę luteiny do 2 tabsów na dzień może dlatego No i mam dni że jestem zmęczona po prostu i większość dnia przesypiam
Mnie też pobolewa brzuch i hm... krocze, w sumie to nie do końca taki ból, ale ciągnięcie, kłucie. Jak się na chwilę położę, odpocznę to przechodzi. A co do mdłości to jak tylko robię się głodna muszę coś przegryźć bo inaczej mnie męczą potwornie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 09:11   #290
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej hej

Elvira: kiedyś na poczatku pisałam ze wywiozlam kota do teściów jak tylko zobaczyłam 2kreski;p

A pamietam. Juz sie wystraszyłam ze do lasu!! Ale tak rozumiem. Ja sie z moja kotka nie rozstane. Na badaniach wyszło ze nie mam i nie miałam taxo. Wiec moj gin stwierdził ze ona tez nie ma. Wiadomo ze moze sie zarazić, ale nie chce panikować. Ona nie jest typem przytulanca, bardzo rzadko ja nachodzi. Całe dnie i noce przesypia na swoim drapaku. Załatwia sie na dworze wiec koło kup nie robię.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Co do ciuchów to zamowilam ne necie 3 pary jeansów z h&m, oczywiście zamierzam zostawić jedne, góra 2 pary, ale nie byłam pewna rozmiarów ciążowych wiec wzielam wiecej. Na necie zawsze lepszy wybór niż w sklepie. Bluzek nie kupowałam bo spokojnie w normalnych chodzę. Jedynie w jeansach nie mogę chodzic bo sie nie zapna. Non stop chodzę w legginsach i
Mam juz dosc.

Stary 2014-07-13, 09:20   #291
dusiolka
Zakorzenienie

Akrolowa: na Twoim miejscu nie zastanawiałbym sie,co to ma byc w ogole? Nie mozesz iść na badania,spokojnie zaplanować dnia bo praca, to chyba tymbardziej powinnaś mieć stały grafik..albo taki jak miałas a nie cos takiego. Po co masz sie codziennie stresowac..

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Kurczę ja sie boje trochę przez internet zamawiać ubrań bo boje sie ze w złym rozmiarze przyjdą czy cos;p pewnie i tak bede zmuszona. No i trzeba za przesyłkę płacić a jak juz sie ja wliczy to nawet tanie getry wyjdą tak jak ze sklepu

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Mam chęć kupić łóżeczko dla malucha pozniej przez Allegro bo wyczailam ze takie samo w sklepie jest 100zl droższe;p a jak Wy uważacie?lepiej podotykac w sklepie czy nie ma to różnicy? Moze ubranka tez przez net zamawiacie i macie jakies fajne sklepy albo sprzedawców?

Stary 2014-07-13, 09:22   #292
suszarka
Buc

akrolowa - a u Ciebie jest tak to przestrzegane, te 4h?
ja na chwilę obecną pracuję normalnie po 8h przy kompie ale niesety po całym tyg boli mnie brzuch i czuję się zdechła lekko. a miałam kiedyś plany, ze mi wody płodowe przy biurku odejdą.
Stary 2014-07-13, 09:30   #293
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
ja na chwilę obecną pracuję normalnie po 8h przy kompie ale niesety po całym tyg boli mnie brzuch i czuję się zdechła lekko. a miałam kiedyś plany, ze mi wody płodowe przy biurku odejdą.
Tak, to chyba jedyne czego się tam przestrzega - po 4h wyłączam komputer, a pozostały czas... jestem "wynieś, przynieś, pozamiataj". A po pracy głównie leżę albo śpię, bo kompletnie nie mam mocy, w weekend trochę odżywam.
Stary 2014-07-13, 09:33   #294
elvira44
Wtajemniczenie

Dusiolka ja juz od dawna zamawiam wszystko przez neta. Nie ma problemu ze zwrotem. W lepszych firmach sa za darmo. Jedyne co sie boje zamawiać to buty ale zdarzyło mi sie. Apropo wysyłki to czego jest tak ze jest gratis od jakiejś kwoty. Ciuszki dla dziecka to z jakiejkolwiek dobrej firmy bedzie sie opłacało na przecenie. Fajne ciuszki ma Gap.

Stary 2014-07-13, 09:34   #295
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Musza dac ci wolne na ten dzień, pokaz im list, ba, muszą ci za ten dzien normalnie zapłacić.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 09:36   #296
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:

Mam chęć kupić łóżeczko dla malucha pozniej przez Allegro bo wyczailam ze takie samo w sklepie jest 100zl droższe;p a jak Wy uważacie?lepiej podotykac w sklepie czy nie ma to różnicy? Moze ubranka tez przez net zamawiacie i macie jakies fajne sklepy albo sprzedawców?

My przy remoncie móstwo rzeczy pooglądaliśmy w sklepach, a potem za dużo mniejsze pieniążki nabywaliśmy przez internet i tak nam zostało, że zawsze porównujemy bo czasem mniejsze, a czasem większe kwoty można zaoszczędzić. W większości wypadków jest możliwość reklamacji czy zwrotu, choć dotychczas nie musiałam tego robić, a 100 zł. to nie mała kwota
Stary 2014-07-13, 09:38   #297
justyna84x
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
Ja tez pracuje przy komputerze 8 godzin, ale staram sie wylaczac monitor jak robie cos innego i od czasu do czasu sie przespacerowac, normalnie pracuje tez przy ksero:-/. Najbardziej doskwiera mi wysoka temperatura w pomieszczeniu w upaly. Ale byle do sierpnia i troche odpoczne na urlopie.
justyna84x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 09:40   #298
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Musza dac ci wolne na ten dzień, pokaz im list, ba, muszą ci za ten dzien normalnie zapłacić.
Chyba, że ma pracodawce, który tworzy własne prawo i twierdzi, że powinnam np. wizytę u lekarza planować tak, by nie działać na niekorzyść firmy... Ale tak dokładnie, kobiecie w ciąży ten przywilej przysługuje i pracodawca powinien tego przestrzegać.
Stary 2014-07-13, 09:46   #299
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakbym np pracowała w sklepie to by tak było, ale ja jestem niezastąpiona w mojej pracy, jedyne wyjście to szefowa musi brac wolne w swojej. To jest minus takiej pracy jednak. Po drugie jest to moj przedostatni dzien, potem laba. Nie chce na koniec popsuć relacji z nimi. Po drugie w mojej pracy ludzie zawsze dzwonią o referencje, wiec musze mieć dobre. Jak powiedza ze nie dadzą rady to zadzwonie i zmienię. Akurat mam tyle dni wolnych, pracuje tylko 2 dni i musiało wypaść w ten dzien. Ale sa szanse ze mi to zamieni bo zawsze zamieniała jak miałam duza potrzebę.

Stary 2014-07-13, 09:48   #300
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Teja: dodatkowo 265zl za krew? Bardzo drogo. Ja płaciłem 415zl usg gen. Plus krew. Polowkowe ma kosztować tam gdzie ja byłam ok 300 zl.

No niestety... Myślę, że cena zależy od miasta i kliniki, a tej jestem pewna

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości