|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ćwiczenia na brzuch,a wcięcie w talii???
Prosze przeczytaj watek do ktorego podałam link. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
ricca jesli przeczytałas dokladnie watek to jedna dziewczyna napisala, ze powiekszyla sobie boczki teraz nie pamietam czy przez hula-hp czy przez brzuszki do tego wypowiedziala sie moderatorka i rowniez przyznala mu racje.
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Uczę się biologii i wg mnie hula hop może przyczynić się do powstawania boczków.
Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale moim skromnym zdaniem tłuszcz ugniatany przez hula hop nadal zostaje pod skórą tylko przemieszcza się - idzie w boczki. To teoria coraz częściej popierana, a facet zna się na tym co pisze. Sama zauważyłam to na swoim przykładzie. Ćwiczę z hula hopem, boczki mi się powiekszyły, ale wcięcie w talii wziększyło, czyli są plusy i minusy
|
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
tancerko zgadzam sie z toba przu hula hopie mozna zwiekszyc talie, ale nie pozbedziemy sie boczkow, a jestem posiadaczka duzego wciecia w talii i boczkow i chce pozbyc sie tego drugiego.
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Sama wybierasz co jesz. Ja też wolę mieć te 5 cm w talii więcej ale zajadać różne pyszności. Ale z jogurtów już prawie zrezygnowałam - odkąd czytam skłądy nie widzę tam nic zdrowego. A co do hh - czytałam gdzieś, że może powodować bóle kręgosłupa... zaobserwowała to któraś z was? Pytanie czysto teoretyczne, bo nie umiem kręcić ![]() A ten link który podała agusiaAA 19 jest bardzo przydatny. W większość zgadza się to z tym, co wyczytałam do tej pory więc nie mam powodu, żeby nie ufać autorowi. |
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Efekt? +3,5 cm w talii więcej
|
|
|
#278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przeczytalam,tylko ze nadal nie wiem co cwiczyc aby miec talie a pozbyc sie "boczków" brzuszki odpadają,hula hop odpada,zostają aeroby i dieta które w moim przypadku,owszem spowodowaly spadek wagi ale tkanki tluszczowej z brzucha nie zredukowały |
|
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Ćwiczenia zastępujące A6W
Pomocy!
Czy znacie jakieś ćwiczenia na brzuch (żeby spalić tłuszcz i zrobić mięśnie) oprócz A6W, które są przyjemniejsze i mniej żmudne? Robię A6W 15 dzień i chyba od jutra dam sobie spokój (dzisiaj już nie ćwiczyłam). Proszę o pomoc! A6W nie jest dla mnie. Coraz mniej sie przykładam do ćwiczeń a efektów nie ma nawet najmniejszych;/. |
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ćwiczenia zastępujące A6W
może ćwiczenia Tamile Webb
|
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
a czy te jej ćwiczenia to te same, które są na dvd z Shape?
|
|
|
|
|
#282 |
|
♥
|
cwiczenia na brzuch nie spalaja tłuszczu. najwazniejsza jest dieta.
wystarczy wykonywac 3x20 brzuszków i dieta i brzuch bedzie ładny
|
|
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
tylko właśnie diety to ja nie potrafię utrzymać
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Też szukam jakiegoś zastępstwa A6W. Coś równie skutecznego. Nie dość, że się robi je codziennie zamiast 3 razy w tygodniu to jeszcze nie są komfortowe dla pleców.
|
|
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#287 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do "spalić tłuszcz i zrobić mięśnie", to powtórzę po raz -enty, że to są przeciwstawne cele i nie da się do nich dążyć jednocześnie, bo wymagają stosowania odmiennych środków. |
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam już jej powyżej uszu bo trzeba ją robić codziennie. Ciągle A6W, A6W tamto. Może jakaś alternatywa? Nie chce żeby ćwiczenia na brzuch były dla mnie przykrym obowiązkiem!
|
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Noc(nik), spróbuj 8min ABS
|
|
#291 |
|
♥
|
A6W to trening dla szczupłych osób, które chcą mieć kaloryfer na brzuchu a nie narzędzie do wyszczuplenia
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#293 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
Tłuszczu już spalać nie będę bo jest go w normalnej ilości, a z brzucha mi nie leci, tylko w pierwszej kolejności tyje. Może w końcu skusze się na bieganko w celach ogólnorozwojowych
. Teraz zależy mi wyłącznie na rozwinięciu mięśni prostych. Żeby były widoczne mimo wszystko pod tym tłuszczykiem mogłyby minimalnie podrosnąć. Chce się czuć po prostu fit No i moim problemem jest, że do pępka jest ok, a już pod nim rozwijają się dziwy. |
|
|
|
|
#295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie ladnie widac miesien prosty(albo tylko dla mnie jest "ladnie"),ale to cos pod pepkiem to juz mi sie nie podoba.Cwicze juz dlugo i to nie schodzi i chyba w koncu czas sie pofatygowac i sprawdzic ile ja jem kalorii i cos zmniejszyc,bo moje cialo stanelo w miejscu. |
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy naprawdę te okolice jako płaskie nie można połączyć ze normalną wagą wrrr!!! No i na dodatek gdy światło nie pada intensywnie, np. taki półmrok to widać zarys mięśni a tak normalnie to już nie!!! Też tak macie?!
|
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi w ogole lepiej zeby swiatlo nie padalo A plaski brzuch mialam chyba w epoce kamienia łupanego Kochana,wszystk o kwestia genow,niektore dziewczyny sa o wiele tezsze niz ja,tylki,nozki spore,a brzuch plaski jak deska.A ja drobne 50 waze,a brzuch do kitu |
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. + to, że jestem perfekcjonistką wyznaje zasade, że zawsze może być lepiej Ile masz wzrostu?
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
oj chyba się przyłącze do was...niby mam brzuszek ok.Podobno często mi go zazdroszczą ale cała moja "sztuczka" polega na wciąganiu brzuszka.Mam spięte cały czas mięśnie i jest super(kwestia wyrobienia sobie nawyku).Ale ostatnio pomyślałam sobie że nie chce wciągać brzucha...tak ogólnie jest on lekko zaokrąglony(raczej to nie tłuszcz
).Chce żeby moje mięśnie się tak ładnie odznaczały...ehh...i już nie mam pomysłów no to.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

. Sama wybierasz co jesz. Ja też wolę mieć te 5 cm w talii więcej ale zajadać różne pyszności. Ale z jogurtów już prawie zrezygnowałam - odkąd czytam skłądy nie widzę tam nic zdrowego. 

Ile masz wzrostu?