ćwiczenia na brzuch i talię - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-01, 19:29   #271
agusiaAA 19
Rozeznanie

Dot.: Ćwiczenia na brzuch,a wcięcie w talii???

Prosze przeczytaj watek do ktorego podałam link. Pozdrawiam
agusiaAA 19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 18:08   #272
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiaAA 19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeczytajcie ten watek

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=128781

Tu mozna dowiedziec sie wielu ciekawych rzeczy aha i nie cwiczcie hula hopu na boczki, bo jeszcze sprawe pogorszycie
Dla mnie to głupota co on tam wypisuje(nie mówię ,że wszystko).Po pierwsze :TO FACET Budowa jego ciała jest inna i tak do końca nie wie jak reaguje ciało kobiety na poszczególne ćwiczenia.Wolałabym zdecydowanie żeby sie wypowiedziała kobieta na ten temat ,bo facetom raczej rzadko zależy na ,,ładnym wcięciu w talii".Po drugie:Te jogurty i mleczne produkty to jakaś ściema.Przecież to są zdrowe rzeczy .Tak samo z płatków nie umiałabym zrezygnować(chociaż tu muszę przyznać rację ,że płatki zawierają dużo węglowodanów).Ale chyba lepiej jeść sobie np.taką Frutinę od czasu do czasu niż opychać się 3bitami czy Bąboladą.I wątpię też żeby od hula-hop pogorszył się stan brzucha.
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 18:45   #273
agusiaAA 19
Rozeznanie

ricca jesli przeczytałas dokladnie watek to jedna dziewczyna napisala, ze powiekszyla sobie boczki teraz nie pamietam czy przez hula-hp czy przez brzuszki do tego wypowiedziala sie moderatorka i rowniez przyznala mu racje.
Stary 2008-04-02, 18:49   #274
Tancerka Pl
Zadomowienie

Uczę się biologii i wg mnie hula hop może przyczynić się do powstawania boczków.
Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale moim skromnym zdaniem tłuszcz ugniatany przez hula hop nadal zostaje pod skórą tylko przemieszcza się - idzie w boczki.
To teoria coraz częściej popierana, a facet zna się na tym co pisze.

Sama zauważyłam to na swoim przykładzie. Ćwiczę z hula hopem, boczki mi się powiekszyły, ale wcięcie w talii wziększyło, czyli są plusy i minusy
Stary 2008-04-02, 18:52   #275
agusiaAA 19
Rozeznanie

tancerko zgadzam sie z toba przu hula hopie mozna zwiekszyc talie, ale nie pozbedziemy sie boczkow, a jestem posiadaczka duzego wciecia w talii i boczkow i chce pozbyc sie tego drugiego.
Stary 2008-04-02, 20:27   #276
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość
Dla mnie to głupota co on tam wypisuje(nie mówię ,że wszystko).Po pierwsze :TO FACET Budowa jego ciała jest inna i tak do końca nie wie jak reaguje ciało kobiety na poszczególne ćwiczenia.Wolałabym zdecydowanie żeby sie wypowiedziała kobieta na ten temat ,bo facetom raczej rzadko zależy na ,,ładnym wcięciu w talii".Po drugie:Te jogurty i mleczne produkty to jakaś ściema.Przecież to są zdrowe rzeczy .Tak samo z płatków nie umiałabym zrezygnować(chociaż tu muszę przyznać rację ,że płatki zawierają dużo węglowodanów).Ale chyba lepiej jeść sobie np.taką Frutinę od czasu do czasu niż opychać się 3bitami czy Bąboladą.I wątpię też żeby od hula-hop pogorszył się stan brzucha.
Nikt nie karze zrezygnować z płatków . Sama wybierasz co jesz. Ja też wolę mieć te 5 cm w talii więcej ale zajadać różne pyszności. Ale z jogurtów już prawie zrezygnowałam - odkąd czytam skłądy nie widzę tam nic zdrowego.
A co do hh - czytałam gdzieś, że może powodować bóle kręgosłupa... zaobserwowała to któraś z was? Pytanie czysto teoretyczne, bo nie umiem kręcić

A ten link który podała agusiaAA 19 jest bardzo przydatny. W większość zgadza się to z tym, co wyczytałam do tej pory więc nie mam powodu, żeby nie ufać autorowi.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 22:21   #277
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virtual_luv Pokaż wiadomość
ja ostatnio zgłupiałam do reszty
troche mi sie przytyło i mimo diety i aerobów nadal mam boczki i kika fałdek na brzuchu,wiec pomyslalam ze bez brzuszków sie nie obejdzie,wchodze na sfd i dowiaduje sie ze wykonując min brzuszki skosne nie pozbędę sie nadmiaru tłuszczu ale dodatkowo powiększe talie
i teraz to juz nic nie wiem
Ech, to niestety prawda. Przez około miesiąc wykonywałam ok. 5 razy w tygodniu brzuszki, do tego wyeliminowałam z diety słodycze, ograniczyłam węgle, postawiłam na białko, skakałam trochę na skakance plus rowerek.
Efekt? +3,5 cm w talii więcej
Stary 2008-04-03, 12:24   #278
virtual_luv
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiaAA 19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeczytajcie ten watek

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=128781

Tu mozna dowiedziec sie wielu ciekawych rzeczy aha i nie cwiczcie hula hopu na boczki, bo jeszcze sprawe pogorszycie

przeczytalam,tylko ze nadal nie wiem co cwiczyc aby miec talie a pozbyc sie "boczków"
brzuszki odpadają,hula hop odpada,zostają aeroby i dieta które w moim przypadku,owszem spowodowaly spadek wagi ale tkanki tluszczowej z brzucha nie zredukowały
virtual_luv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 22:17   #279
Lillyann
Raczkowanie

Ćwiczenia zastępujące A6W

Pomocy!
Czy znacie jakieś ćwiczenia na brzuch (żeby spalić tłuszcz i zrobić mięśnie) oprócz A6W, które są przyjemniejsze i mniej żmudne?
Robię A6W 15 dzień i chyba od jutra dam sobie spokój (dzisiaj już nie ćwiczyłam). Proszę o pomoc!
A6W nie jest dla mnie. Coraz mniej sie przykładam do ćwiczeń a efektów nie ma nawet najmniejszych;/.
Lillyann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 22:30   #280
Gosiaq
Raczkowanie

GG do Gosiaq Send a message via Skype™ to Gosiaq
Dot.: Ćwiczenia zastępujące A6W

może ćwiczenia Tamile Webb
Gosiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 17:11   #281
Lillyann
Raczkowanie

a czy te jej ćwiczenia to te same, które są na dvd z Shape?
Stary 2008-04-05, 17:55   #282
anniaa

cwiczenia na brzuch nie spalaja tłuszczu. najwazniejsza jest dieta.
wystarczy wykonywac 3x20 brzuszków i dieta i brzuch bedzie ładny

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 18:56   #283
Lillyann
Raczkowanie

tylko właśnie diety to ja nie potrafię utrzymać
Stary 2008-04-06, 10:21   #284
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lillyann Pokaż wiadomość
tylko właśnie diety to ja nie potrafię utrzymać
No to co coś za coś. Żadne ćwiczenia nie pomogą, jeśli będziesz się nieprawidłowo odżywiać.
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 13:34   #285
Noc(nik)
Zadomowienie

Też szukam jakiegoś zastępstwa A6W. Coś równie skutecznego. Nie dość, że się robi je codziennie zamiast 3 razy w tygodniu to jeszcze nie są komfortowe dla pleców.
Noc(nik) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 16:04   #286
Lillyann
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
No to co coś za coś. Żadne ćwiczenia nie pomogą, jeśli będziesz się nieprawidłowo odżywiać.
ale ja sie prawidłowo odżywiam tylko chodzi mi o to, że nie potrafiałabym być na jakiejś diecie kopenhadzkiej czy coś w tym stylu
Stary 2008-04-08, 11:30   #287
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
ale ja sie prawidłowo odżywiam tylko chodzi mi o to, że nie potrafiałabym być na jakiejś diecie kopenhadzkiej czy coś w tym stylu
może 8 minute abs?
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 22:29   #288
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
I bardzo dobrze, z restrykcyjnych diet rzadko wynikają długotrwałe korzyści. Ja używam słowa dieta w sensie sposobu odżywiania. Jeśli się zdrowo odżywiasz, to żeby spalić tłuszcz, wystarczy zejść z bilansem o jakieś 10-15% poniżej zapotrzebowania. Dodatkowo zwykły trening siłowy (całego ciała) i aeroby. A6W nie nadaje się zresztą do spalania tłuszczu.
Co do "spalić tłuszcz i zrobić mięśnie", to powtórzę po raz -enty, że to są przeciwstawne cele i nie da się do nich dążyć jednocześnie, bo wymagają stosowania odmiennych środków.
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 15:52   #289
Noc(nik)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze, z restrykcyjnych diet rzadko wynikają długotrwałe korzyści. Ja używam słowa dieta w sensie sposobu odżywiania. Jeśli się zdrowo odżywiasz, to żeby spalić tłuszcz, wystarczy zejść z bilansem o jakieś 10-15% poniżej zapotrzebowania. Dodatkowo zwykły trening siłowy (całego ciała) i aeroby. A6W nie nadaje się zresztą do spalania tłuszczu.
Co do "spalić tłuszcz i zrobić mięśnie", to powtórzę po raz -enty, że to są przeciwstawne cele i nie da się do nich dążyć jednocześnie, bo wymagają stosowania odmiennych środków.
Może rozstrzygniemy w końcu do czego tak naprawdę służy A6W? Mam już jej powyżej uszu bo trzeba ją robić codziennie. Ciągle A6W, A6W tamto. Może jakaś alternatywa? Nie chce żeby ćwiczenia na brzuch były dla mnie przykrym obowiązkiem!
Stary 2008-04-09, 16:06   #290
Wafelina :)
Zadomowienie

Noc(nik), spróbuj 8min ABS

Don`t be affraid - Taddy`s home!
Wafelina :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 16:07   #291
anniaa

Cytat:
Napisane przez Noc(nik) Pokaż wiadomość
Może rozstrzygniemy w końcu do czego tak naprawdę służy A6W? Mam już jej powyżej uszu bo trzeba ją robić codziennie. Ciągle A6W, A6W tamto. Może jakaś alternatywa? Nie chce żeby ćwiczenia na brzuch były dla mnie przykrym obowiązkiem!
A6W to trening dla szczupłych osób, które chcą mieć kaloryfer na brzuchu a nie narzędzie do wyszczuplenia

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Stary 2008-04-09, 17:00   #292
Noc(nik)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
A6W to trening dla szczupłych osób, które chcą mieć kaloryfer na brzuchu a nie narzędzie do wyszczuplenia
+ szybkie efekty. Mi na tym nie zależy. Nie muszę pracować nad kaloryferkiem tylko te 42 dni. Chce coś stałego.
Stary 2008-04-09, 18:46   #293
anniaa

Cytat:
+ szybkie efekty. Mi na tym nie zależy. Nie muszę pracować nad kaloryferkiem tylko te 42 dni. Chce coś stałego.
jaki chcesz uzyskac cel ?

Stary 2008-04-09, 19:35   #294
Noc(nik)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
jaki chcesz uzyskac cel ?
Tłuszczu już spalać nie będę bo jest go w normalnej ilości, a z brzucha mi nie leci, tylko w pierwszej kolejności tyje. Może w końcu skusze się na bieganko w celach ogólnorozwojowych. Teraz zależy mi wyłącznie na rozwinięciu mięśni prostych. Żeby były widoczne mimo wszystko pod tym tłuszczykiem mogłyby minimalnie podrosnąć. Chce się czuć po prostu fit No i moim problemem jest, że do pępka jest ok, a już pod nim rozwijają się dziwy.
Stary 2008-04-10, 16:07   #295
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
Tłuszczu już spalać nie będę bo jest go w normalnej ilości, a z brzucha mi nie leci, tylko w pierwszej kolejności tyje. Może w końcu skusze się na bieganko w celach ogólnorozwojowych. Teraz zależy mi wyłącznie na rozwinięciu mięśni prostych. Żeby były widoczne mimo wszystko pod tym tłuszczykiem mogłyby minimalnie podrosnąć. Chce się czuć po prostu fit No i moim problemem jest, że do pępka jest ok, a już pod nim rozwijają się dziwy.
Skad ja to znam
U mnie ladnie widac miesien prosty(albo tylko dla mnie jest "ladnie"),ale to cos pod pepkiem to juz mi sie nie podoba.Cwicze juz dlugo i to nie schodzi i chyba w koncu czas sie pofatygowac i sprawdzic ile ja jem kalorii i cos zmniejszyc,bo moje cialo stanelo w miejscu.
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-10, 18:18   #296
Noc(nik)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Little Angel Pokaż wiadomość
Skad ja to znam
U mnie ladnie widac miesien prosty(albo tylko dla mnie jest "ladnie"),ale to cos pod pepkiem to juz mi sie nie podoba.Cwicze juz dlugo i to nie schodzi i chyba w koncu czas sie pofatygowac i sprawdzic ile ja jem kalorii i cos zmniejszyc,bo moje cialo stanelo w miejscu.
Heh, ja miejsce to mogłam nazwać płaskim gdy miałam niedowage. Czy naprawdę te okolice jako płaskie nie można połączyć ze normalną wagą wrrr!!! No i na dodatek gdy światło nie pada intensywnie, np. taki półmrok to widać zarys mięśni a tak normalnie to już nie!!! Też tak macie?!
Stary 2008-04-10, 19:32   #297
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
Heh, ja miejsce to mogłam nazwać płaskim gdy miałam niedowage. Czy naprawdę te okolice jako płaskie nie można połączyć ze normalną wagą wrrr!!! No i na dodatek gdy światło nie pada intensywnie, np. taki półmrok to widać zarys mięśni a tak normalnie to już nie!!! Też tak macie?!

Mi w ogole lepiej zeby swiatlo nie padaloA plaski brzuch mialam chyba w epoce kamienia łupanegoKochana,wszystk o kwestia genow,niektore dziewczyny sa o wiele tezsze niz ja,tylki,nozki spore,a brzuch plaski jak deska.A ja drobne 50 waze,a brzuch do kitu
Stary 2008-04-10, 19:59   #298
Noc(nik)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Little Angel Pokaż wiadomość
Kochana,wszystko kwestia genow,niektore dziewczyny sa o wiele tezsze niz ja,tylki,nozki spore,a brzuch plaski jak deska.A ja drobne 50 waze,a brzuch do kitu
Ano, oczywiście o tym wiem. Nie przejmuję się - jestem przecież super laska. + to, że jestem perfekcjonistką wyznaje zasade, że zawsze może być lepiej Ile masz wzrostu?
Stary 2008-04-11, 15:46   #299
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ano, oczywiście o tym wiem. Nie przejmuję się - jestem przecież super laska. + to, że jestem perfekcjonistką wyznaje zasade, że zawsze może być lepiej Ile masz wzrostu?
159.
Stary 2008-04-11, 23:36   #300
AgiGagi
Raczkowanie

oj chyba się przyłącze do was...niby mam brzuszek ok.Podobno często mi go zazdroszczą ale cała moja "sztuczka" polega na wciąganiu brzuszka.Mam spięte cały czas mięśnie i jest super(kwestia wyrobienia sobie nawyku).Ale ostatnio pomyślałam sobie że nie chce wciągać brzucha...tak ogólnie jest on lekko zaokrąglony(raczej to nie tłuszcz ).Chce żeby moje mięśnie się tak ładnie odznaczały...ehh...i już nie mam pomysłów no to.
AgiGagi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości