|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XII
Iza mam nadzieję, że to jednak nie to...
Dobrze, że morfo jest Ok ![]() Kluska mój mały ma niecałe 4 m-ce i już ciężko mi jest zmienić mu pieluchę tak się wierci, wierzga nogami, nie chcę myśleć, co będzie potem ![]() U nas masakryczna noc, spałam może z 2 godziny, mały nie mógł spać, popłakiwał, wiercił się, masakra normalnie, padam .... Dziewczyny ten przepis na pizzę, jest naprawdę pyszna, przygotowanie zajęło mi jakieś 10-15 minut: Ciasto: 40 dag mąki, 3 dag drożdży rozpuszczonych w szklance letniej wody z 1 łyżeczką cukru, 2 łyżki oliwy, łyżeczka soli - ja wyrobiłam ręką w misce, można na stolnicy, mikserem, jak kto woli ![]() Blachę (ja użyłam tej z piekarnika, bo nie mam specjalnej na pizzę) smarujemy oliwą, kładziemy ciasto, które też smarujemy oliwą, układamy plasterki mozzarelli(ja miałam opakowanie małych kulek), pozypujemy drobno posiekanym czosnkiem (2-3 ząbki), solą, pieprzem , pół łyżeczki bazylii i oregano, na koniec układamy plasterki pomidora ( ja posypałam jeszcze zielonymi oliwkami), wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok 20 minut ![]()
#272 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XII
Tasia Gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jakie słodkie! Czasami fotograf też coś tam ma swojego. A u mnie nadal źle. Gadaliśmy całe popołudnie z TŻ, do niczego nie doszliśmy. Ja ciągle czuję ból w piersiach, nie umiem funkcjonować. On mnie nie rozumie, nie chce pomocy. Mówi, że samo przejdzie, a ja w to nie wieże. Nie chce się określić, czy chce pogadać z psychologiem czy nie. Nie umiem przejść do normalnego funkcjonowania kiedy są takie problemy. Nie umiem udawać że jest ok. Nie mogłam zasnąć, w końcu poszłam po 2gie relanium i jakoś mi się udało. Sama nie wiem czy jestem pokłócona z TŻtem czy coś, ale spaprało się wszystko. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi kochana. Nie umiem Ci nic doradzić, bo sama jestem w czarnej doopie. Ja kupiłam sobie u pana z co rozwozi żarełko zupkę ogórkową ![]()
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
wstała pół godz temu w swietnym humorze
![]() yss mysia co to się dziewczynki porobiło???:-( ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- lila o biedna, współćzuje nie przespanej nocy. kurcze co temu małemu nie odpowiada? moze mu za goraco? jak go ubierasz do spania?
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Hej
Iza a ja bym sciagala swoje mleko do butli i dawala na kazde karmienie cycem mleko z butli i go przyzwyczajala bo inaczej to sie nie da no przeciez kazdy kiedys wroci do pracy kurcze ta dr troche glupoty gada. Kluska kurcze ale faza na etap, ciezki okres niestety trzeba przetrwac.Ale fajna juz jest i taka akrobatka z niej ![]() Aga juz wrocila bo wczoraj pisalam do niej i ogarnia dom, czekamy az sie odezwie ![]() Lila znow pysznosci gotujesz, ty to jestes naprawde ja nie wiem kiedy ty masz czas to robic!? Tasia urodzila bez naciecia i bez szycia! Mowi ze 3skurcze i mala byla na swiecie ![]() Yss mocno sciskam ![]() ![]() Arletko powiedz babci zeby nie dawala Lence cukru bez sensu kurde te rady wszystkie i cuda wszystkich wkolo sa okropne:/ mam nadzieje ze juz dzis dobrze Lencia. Ewciu no i u mnie doszcz nie przyszedl:/ zdycham!!! Dodalam zdjecia z chrzcin do albumu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Ziajak mama dzis jedzie juz do domu , fajnie bylo sama nie siedzialam no i obiady sniadania no full serwis ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Hania u mnie w albumie Natalki♡ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
hej hej
U nas cudna noc młody zjadł o 23 i spał do 5 ![]() Zaraz lecimy po małe zakupy do sklepu, bo nie ma ani pieczywa, ani warzyw. Aha borys wczoraj skończył 2 miesiące ![]() Tasia Ogromne gratulacje. Sciskam twoją kruszynkę! Coffe teraz na Madzię czekamy ![]() Kluska Hania piorunem leci. Zdolniacha nasza. Mam nadzieję, że da Ci nieco odetchnąć, i nie będzie tak pędziła ![]() Gianna ja też tak mam, ze jak jest tylko chwilka spokoju z Borysem, czyli drzemka to ja zamiast odpoczac biorę się za robotę Mam ndzieję, ze z TŻ chwilowo Ziajka Mieszka się dobrze, postaram się w wolnej chwili dodać fotki i domu i Borysa. Iza super, że morfo wyszło dobrz, mam nadzieję ze to nie będzie ten gluten ![]() Arletko Kluska ma rację z tym miodem. To dużo kalorii, i Lenka może potem świrować. Yss, Mysia Przykro mi, że z TŻ kiepsko, u mnie też dołek ![]() MysiaUwielbiam ogórkową Ruda Co się kobitko dziwisz, widze o której tu piszesz z rana, więc wieczorem masz prawo po pracy być zmęczona. Kiedy tŻ przyjerzdza? Aha, my już mieliśmy pierwsze przytulanki ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Dziewczyny wiecie, ze dziś ostatni dzień, jeżelich chcecie by odprowadzany była część składki nie tylko do zusu a też do OFE Nie przegapcie, bo chyba szkoda! |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() O rany Iza ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Wow Zophiee gratki za nockę ![]() Z tym ofe do dupy.. mozna to poleconym wysłać? Moi rodzice kupują ddla Hani kojec, mam nadzieje że zda egzamin. Już pomijając zmęczenie to to jest po prostu stres że coś jej się stanie. Przecież nie da się być przy dziecku przez 10h non stop, kiedyś chociaż kaszkę dla niej muszę zrobić no i coś zjeść ![]() Dziś przeszła samą siebie. Weszłam pod prysznic i jak zawsze rozłożył am jej koc w łazience i zabawki patrzę a ona stoi trzymając się drzwi od prysznica ![]() ![]() Może jak się nauczy upadac na pupę jakoś odetchnę ![]() Przepraszam że tak o sobie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już sama nie wiem... ![]() ![]() Nie,tylko to.Inne objawy to podejrzane kupki i bóle brzuszka a u niego jest wszystko ok.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
No i masakra że na spacerze zamiast odpocząć to się męczę i cała płynę w tej duchocie, żaden relaks
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Iza jak nauczysz lyzeczka to juz w ogole butli nie zlapie tak mowil moj dr i wlasnie kazal najpierw swoje mleko do butli zeby zlapal smak i zaczal jesc swoje z butli wiem ze jest ciezko ale ja naszej wciskalam na sile zeby zassala i poczula ciezko to bylo czasem usypialam na spiocha dawalam czasem i 4h przerwy robilam dluzsze ale zlapala i nagle swoje podmienilam na mm i zlapala
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Kluska mam tak samo:/ ale super ze Hania dostanie box jz tez na pewno zainwestuje i mam nadzieje ze dzieki temu bedziesz miec chwile spokoju. Zophee czesc kochana ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Lila u mnie noc podobna i placz przez sen ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
cześć
![]() Tasia rewelacyjny poród, należą Ci się duże gratulacje ![]() ![]() Kluska nie szybciej i lepiej Ci podejść dziś z tym wnioskiem do zus-u? chyba, że będzie sie liczyć dzisiejsza data na stemplu ![]() Iza faktycznie lepiej zostać jeszcze przy butelce, będzie Ci łatwiej, oby Domiś zaczął wcinać. I ![]() Lila ściągam Twój przepis, wypróbuję ![]() Gianka wyglądałyście super na chrzcinkach, dwie lasencje ![]() Ewcia biedaku zaczął Ci się mały sajgon, tu praca, tu dom, ale wszystko da się ogarnąć ![]() Zophiee ![]() Edytowane przez CoffeeHeaven Czas edycji: 2014-07-31 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
jeju 34 st.
Lenka nie chce jesc samej marchewki, wiec dałam groszek, tez nie bardzo,no i ugotowałam ziemniaka z marchewka,to jadła wczesniej, co jeszcze mozna gotowac? bo na miesko chyba za wczesnie. juz poszła spac, zmeczona.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
Arletko a może spróbujesz dodać seler albo dynię?
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Arletko u mnie szał na dynię jest
![]() Iza ja też bym próbowała chyba łyżeczką. Teraz będzie coraz więcej stałych posiłków a mniej płynnych więc prędzej czy później trzeba będzie butlę odstawić. We wtorek tż bierze urlop i jedziemy nad wodę ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-07-31 o 13:17 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Kluska, ale Wam fajnie z ta wycieczką
![]() Coffee, jak tam?? Turlasz się? ![]() Ja już mam po dziurki w nosie tych upałów, serio. Po proszę 10 st mniej!
#287 |
Zakorzenienie
|
Mysia przylaczam sie do zyczen! A tu w przyszlym tyg po 37st ja zemre normalnie!!!!!!!!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
37??
![]() Chociaż i taka temp potrafi być znośna, byle duszno nie było ![]() Zaczynam kombinować czy gdzieś nie wybyć na trochę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Agrowczasy??
#290 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny takiej burzy jeszcze jak żyję nie widziałam, oberwanie chmury, takie wiatrzysko jak jakaś trąba powietrzna, no i grzmoty taki huk, że myślałam, że ze strachu umrę... Zalało nam całą piwnicę, kotłownię, po domem mały staw.. co chwilę karetki i straż pożarną słychać... no masakra jakaś ...
#291 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem właśnie, muszę z tż pogadać. Albo agro albo znajdę jakieś fajne miejsca nad wodą i będę codziennie gdzieś jeździć. Dużo mam finansowo do zastanowienia. Masz jakieś agro do polecenia?
Tylko nie wiem jak to ogarnąć bo to muszą być miejsca gdzie da się ogarnąć się z Hanią w 1os. Czyli na przykład toaleta musi albo umożliwiać wjazd wózkiem albo być na tyle czysta żebym nie brzydzila się wejść tam i sikać z Hanią na rękach. No i pytanie jak to będzie, czy to będzie odpoczynek w ogóle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
U mnie też skwar ![]() na burzę, więc biegiem do domu, bo pranie i pościel na balkonie zostawiłam ![]() A u mnie dziś wyjątkowo piękna noc , Kuba usnął przed 20, przebudził się tylko na jedzenie o 5 i dospał ze mną do 8 ![]() Tylko ciągle brak mi czasu Kluska mam nadzieję, że kojec trochę pomoże. Pięknie Hania się rozwija, ale takie akcje jak z prysznicem to ciary aż przechodzą Mysia Gianka 37° ![]() Gianka szkoda, że mama już jedzie. Iza cieszę się, że wyniki dobre i mam nadzieję, że to nie gluten. A ten brak przybierania to może przez upały i większą aktywność Domisia. Przed tem lubiał zjeśćb, mało się ruszał, więc więcej przybierał, teraz zwiedza świat i spala to co zje. Zophie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Lila dobrze , że Wam nic się nie stało. Do mnie właśnie burza idzie . Ewcia kochana, masz teraz dużo na głowie. Dobrze, że tż wraca i niedługo wolne. Każdy dzień na wagę złota. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Arletko mały śpi w pajacu, ale u nas w domu nie jest tak gorąco, ok. 22 stopnie i czasem jak leży w samych bodach to ma zimnie nóżki, a z kocyka się rozkopuje..
Gianna ja mam czas gotować tylko jak mały zaśnie, albo TŻ w domu, ale to są dania, które robi się góra do pół godziny ![]() Szkoda, że mamusia musiała jechać, dobrze, że chociaż na tyle przyjechała, moja góra na weekend.. Tasia OMG co za poród! Gratuluję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Zophie piękna nocka ![]() ![]() Kluska no Hania to strasznie aktywna dziewczynka, jak na swoje 7 miesięcy jest naprawdę zadziwiająco aktywna i mądra. ![]() ![]() Ziajka zazdroszczę nocki ![]()
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Kuzwa rzygam tym upalem! Tz w delegacji dzis we wroclawiu wlasnie wraca i dzwoni ze jutro tez musi tam jechac jakies kurde pismo podpisac no szlag by to wzial oczywiscjs jutro juz mamy nie bedzie i bede sama z Nacia jeszcze taki skwar a tak to zawsze mama pomogla ponosila bylysmy na dworze az mi smutno
![]() Lila matko jaka ulewa, kurcze slyszalam ze maja byc takie burze.mam nadzieje ze wszystko u was dobrze. Ziajka i jak padalo u was? Czy tylko postraszylo? Kluska sama z Hania chcesz jechac? Ja bym sie nie odwazyla ty to jestes dzielna jednak. Iza trzymam kciuki za dzisiejsza kaszke! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Coffee teraz czekamy na Madzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Gianka trochę popadało i przeszło bokiem. Lipa z tą delegacją
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Arletko ile Lenka je mm? I ile kaszki jej podajesz? Ja nie wiem juz czy to moje dziecko jakies inne czy co??? Zjada mleka od 120do 180 a kaszki 150ml i czasem krzyczy ze malo sama nie wiem ile dac?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Ewciu mam nadzieje ze nie szalalas dzis zbytnio w pracy i w domu z tym sprzataniem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Jadę z exem i jego psem na zapoznanie z osobą, która jest chętna go wziąć.. jest tam też dorosły samiec więc mam nadzieję, że się nie pozabijają.
Nadrobiłam, ale pocytuję jak będę w domu. Zmęczona jestem tym wszystkim ![]()
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
gianka z tym mm to różnie, jak głodna to zje 90, tylko wieczorem i w nocy je 120, dzis np 90 ml jadła 1,5 godz,tu niby głodna,pare razy pociagneła i przerwa, za pare minut znowu marudzenie bo głodna. co do kaszki to ja daje 90 ml wody i kaszke taka nie za gesta,czasem zje wszytsko czasem nie.
a to moza byc taka dynia z pola? moi rodzice maja dynie tylko nie wiem czy to taka, bo oni to dla krów maja.a w sklepie u nas nigdy nie widziałam dyni. lila o matko z tą burza,własnie w radio słyszałam o tych burzach i ulewach. aż sie przestraszyłam bo i u nie się chmurzy a ja oczywsicei bez tz, to sie posram. a duszno ze zyc sie nie da,Lenke widze męcza upały, bo rano podan 3 godz spała, potem godz i teraz juz spi ponad godz. kluska fajnie z tym wyjazdem, my chcemy w niedziele gdzie skoczyc nad wode, ale u mojej młodszej sis urodz i grill, a tz pewnie na kombajnie bedzie,w eic pewnie nic z tego nie bedzie,pocieszam sie tym morzem we wrzesniu jeśłi nie spanikuje to pojedziemy.
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Kluska, kochana, nie mam co pole ic. Nigdy na agro nie bylam. Cces jechac tylko z Hania,tak? A z tym Komorowem u wujkow, nie da rady? Las, spokoj i cisza.
Lila, o ja Cie. Ale akcja.dobrze, ze nic zlego sie nie stalo. Agabi, Ty jeszcze z domowego bajzlu sie nie odkopalas? Helol??!? No i tz jedzie do domu jutro i wracs w srode. Szanowna tesciowa bedzie miala usuwane znami, wielkosci grosza i potrzebuje wsparcia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.