![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
a ja się witam na nowym wątku
![]() wybaczcie że dopiero teraz ale mam urwanie głowy z dzieciakami. Codzienne spacerki, wyjazdy nad jeziorko lub jazda rowerem... no właśnie nauczyłam starszą jeździć bez bocznych kółek, sobie też zakupiłam nowy rowerek, małą wkładam w nosidełko i wyruszamy w trasy ![]() ![]() A do tego teściowa też jest dobra ![]() Was podczytuję tylko ale dziś odpiszę abyście całkowicie o nas nie zapomnieli. Mała musi nadal leżeć w szelkach ale na rowerek jej ściągam, bo i tak musi mieć nogi szeroko... No właśnie chciałam się was zapytać, bo byłyśmy na usg i wszystko wyszło w porządku, ale Pani Dr powiedziała aby mała nosiła przez najbliższe 3 tygodnie jeszcze bo za krótko nosiła (bo tylko 3 tyg) ![]() I co wy na to ?? jak jest wszystko ok to może się faktycznie "popsuć" ??? Mała też daje mi ostatnio w kość, ciężko ją uspokoić, nie wiem o co chodzi. Jeść nowego nic jej nie daję czekam do wizyty u pediatry przed szczepienie za jakieś 2 tyg... Z dokarmianiem coś ruszyło u nas, kupiłam jej nowe mleczko bebiko i pomału wciąga od tygodnia. Troszkę się wystraszyłam bo przez 4 tyg przytyła 360 g, ciekawe ile jej teraz będzie po tym tygodniowym dokarmianiu w piątek ... Aha byliśmy na tym weselu pod koniec lipca, mała była grzeczna, ja jadłam co chciałam, nie piłam tylko alkoholu ![]() ![]() ![]() Co do jazdy samochodem to ja bez niego sie nigdzie nie ruszam. Małą sadzam po przekątnej (czyli nie bezpośrednio za mną) a w dodatku mamy fajny fotelik do samochodu,że jej nie zakrywa tylko widzę jej buźkę jak się odwrócę na sek. Mamy lusterko i tez się sprawdza a w dodatku starsza siedzi z nią na tyle i m dużo pomaga, np. jak jej smoczek wypadnie, tak sobie już ją wyszkoliłam ![]() buziaki dla was i lepszych dni
#272 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Z glutenem nie wyszło, mała mleko wypiła, a kaszka z glutenem została w butli, nie przecisnęła się przez dziurki ![]() Cytat:
![]() ![]() No i ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() TeQiba- a tak można? Bo jak tak to po co ja się meczę i 100 ml ściagam??? ![]() Cytat:
![]() Lusterko tez mam, super sprawa, uwielbiam obserwować małą, jak ona nie wie, że ja patrzę ![]()
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Dziękuję za Wasze rady odnośnie rozszerzania diety ![]() Tynka - ja gotuję pół łyżeczki kaszki mannej w wodzie, tak aby kaszka zgęstniała, dodaję ok 10 ml mojego mleka i podaję łyżeczką Smarrita - super ![]() Limonka - współczuję marudnych dni i ciężkich wieczorów ![]() ![]() Odnośnie jeżdżenia samochodem - ja mam prawo jazdy od 6 lat, ale jeżdżę bardzo sporadycznie, a już z Krzysiem to chyba bym się nie odważyła wyjechać... A szkoda, bo mój tz rzadko do pracy samochodem jeździ więc mogłabym sobie śmigać gdześ na spacery, a nie tylko po okolicy łazić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
heloł ;*
dzięki dziewuchy za słowa wsparcia ![]() niezapomnijkaa09 noooo dwa takie maluchy to wyzwanie. ale mimo wszystko marzy mi się taka mała gromadka ![]() TynkaG u nas było ( w sumie dalej jest) dokładnie to samo. teraz jak gdzieś jedziemy przez pierwszą godzinę hanka jest u mnie lub u tż na rękach żeby się 'opatrzyła' a potem jest już ok ale musimy być w zasięgu wzroku ;D może nasze córy to taki przylepyy po prostu? co do glutenu: dziewczyny, które karmią mm kiedy podajecie? bo ja gdzieś wyczytałam, że na kp od 4 skończonego miesiąca, a na mm od 5? ja jeżdżę z małą na przednim siedzeniu tylko poduszki powietrzne wyłączam. ja szczęśliwa, hanka się szczerzy i podróżujemy tak sobie ![]() i na koniec zdjęcia: panna hanna z tatą i panna hanna plażuje na kocu https://www.dropbox.com/sh/vgymgc51v...HYAqxyc2DqcTca
#276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |||||
Zakorzenienie
|
Jezuu ja czekalam na powiadomienie o nowych postach a suba nie mialam, nie nadrobie wszystkiego
![]() Cytat:
jejku strasznie wspolczuje ![]() ![]() A moze zrobic jej przerwe w odwiedzinach ![]() 2 gramy kaszki to chyba kopiata lyzeczka jest ja tyle daje i zalewam odrbinka mleka jak TeQiba i podaje lyzeczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o matko jak to ogarnac, podziwiam kolezanke ![]() Cytat:
co to sie z Emilka stalo ![]() Wspolczuje, bo wiemjak to jest, kwestia przyzwyczajenia ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | ||||||
Zakorzenienie
|
witam się po tym przymusowym awaryjnym odwyku.
![]() trzymałam kciuki za wszystkie wizyty, o których udało mi się przeczytać. Stefan - za Ciebie również trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przemo też budzi się po 2-3 razy od kilku dni i liczę, że dzięki temu waga szybciej pójdzie w górę. Cytat:
Cytat:
![]() my sobie dziś zrobiliśmy wycieczkę do parku w Świerklańcu, tak, żeby teren wybadać. dzieciaki zadowolone. Przemo grzeczniutki. z nowości u nas: - po ponad 2 tygodniach pisków, skrzypień i skrzeków od dzisiejszej nocki Przemo zaczął odzywać się inaczej. jakieś spółgłoski idą, mocno okraszone pianą ze śliny ![]() - z brzuszka na plecki obraca się błyskawicznie, w obie strony - raz udało się mu obrócić z pleców na brzuch. a piszę, że od nocki zaczął mówić inaczej, bo jak wstał o 3.30 na karmienie, tak nie spał do 5.30. przyznaję, trochę go rozbudziłam zmianą pieluchy, ale zamknął oczy potem na moment i za chwilę wybudziły go jakieś gazy. obudziłam małża, żeby go trochę ponosił, a sama poszłam do łóżka, ale nie udało mi się zasnąć, bo młody się rozgadał. małż się poddał i wrócił do łóżka, a ja poszłam usypiac Przemka. ale łobuziak za nic zasnąć nie chciał, aż w końcu wyjęłam tajną broń - cycka - i przy nim usnął. pospał za to do 8 rano ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Ja teraz tą łyżeczkę glutenu mieszam z kilkoma łyżeczkami kaszki bezglutenowej i z tego mamy pełny posiłek, ale jeśli na razie nie planujesz rozszerzania diety to się nie męcz z odciąganiem ![]() Co do awantur - nie mam pojęcia o co może chodzić ![]() Kacper zbliżony wiekowo i ostatnio zasnął u teścia na rękach, a ostatni raz widział go 2 miesiące temu ![]() Cytat:
![]() A zanim wrócę do pracy muszę być mistrzem kółka bo nie wyobrażam sobie tracić czasu, który mogłabym spędzić z małym, na komunikację miejską ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Myślałam żeby za miesiąc powolutku kończyć z kp, ale właśnie boję się tego że dobrowolnie oddam tajną broń - ja jak już nie mam pomysłów jak go uśpić w dzień to też zawsze korzystam. A nad ranem jest niezastąpiony - inaczej zaczynałabym dzień ok 5 rano, a tak zyskuję te 2 godzinki. Co robić, co robić - sama nie wiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy po szczepieniu, wszystko ok!
![]() ...moje 'Maleństwo' waży 8140 (20.tydzień), w 7 tygodni przybrała 1kg więc chyba nie będzie już tak bardzo tyła jak na początku ![]()
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zdecydowałam, że tajną broń zostawię ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, mnie Piotrek przespał całe noce ze trzy razy, cieszylam sie jak głupia i dzieliłam sie moja radością z Wami na forum, a potem wszystko wróciło do normy ![]() ![]() Cytat:
![]() Oj, w moim przypadku, to tez za wcześnie na jazdę z Piotrusiem. Najpierw musze sama nabrać wprawy... Cytat:
![]() ![]() To musiałaś ciekawie wyglądać z całym tym majdanem ![]() Jeszcze kilka lat i bedziesz miała pomoc ![]() ![]() Ooo, to niezłe Ci Kinga napędzała strachu w tym samochodzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- I jeszcze miałam cos napisac, ale padam na pyszczek. Dobrej nocy ![]() Edytowane przez Kateczka100 Czas edycji: 2014-08-06 o 23:25 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brzmi jak lek separacyjny i skok, mam nadzieje, ze szybko mina ![]() kciuki za gluten ![]() dziewczyny juz pisaly, jak kp to mozesz kaszke zrobic na wodzie (odrobinie twojego mleka), podac lyzeczka i potem podac piers Cytat:
![]() Cytat:
dla Antosia mielismy ta szkodliwa, ale krotko, bo jak wybuchla afera, to ja wyrzucilam brawo za rozszerzenia diety ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratuluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesli chodzi o gluten, to ja wprowadzalam w 6 miesiacu, czekalam, az Marco skonczy 3 korygowane na mm nie wczesniej niz w 5 miesiacu, ale nie pozniej niz w 6 Juz niedlugo koncze ekspozycje, ale nie zamierzam go jakos specjalnie karmic glutenem, z wiekszymi ilosciami jeszcze poczekam kilka miesiecy, jest tyle innych kaszek
![]() |
#284 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emi obudziła się o 6.00 rano i stwierdziła, że to świetny moment na rozpoczęcie dnia. Stwierdziłam, że skoro i tak muszę zwlec się z łóżka razem z nią, jakoś konstruktywnie wykorzystam ten czas i zobaczę co u Was ![]() Cytat:
![]() Chciałam Ci podpowiedzieć, że może Twoja rodzina zbyt natarczywie się wobec Emilki zachowuje, ale skoro piszesz, że nawet nie zdążyli się zbliżyć do leżaczka, nie wiem o co może chodzić. Szkoda, że nasze maluchy nie mogą nam jeszcze powiedzieć co im leży na wątrobie. Tymczasem zwalmy wszystko na skok i czekajmy szybkiego końca ![]() Myślę też podobnie jak Ela- chyba warto zrobić jej na np. tydzień- dwa tygodnie przerwę w odwiedzinach. Może przestanie się tak stresować? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też gorzej jeśli chodzi o pobudki. Na żarcie budzi się dwa razy, a do tej pory pobudka była jedna, a czasem nawet udawało jej się przespać całą noc. Dodatkowo teraz czasem wybudzają ją jakieś koszmary. Dzisiejsza noc wyglądała na przykład tak: 19.30- usnęła spłakana, bez kolacji 21.00- pobudka na jedzenie 24.00- pobudka z krzykiem (koszmar) 03.00- pobudka na jedzenie 06.00- definitywna pobudka, bo szkoda tracić życie na spanie. Efekt: matka chodząca na rzęsach. Cytat:
Co to ja jeszcze chciałam <szeroki zieeeeeeew ![]() Sesję chyba będziemy musieli przełożyć, bo pogoda na razie nie wygląda obiecująco. Szkoda, bo się napaliłam. Poza tym chciałam Was zapytać: jeśli rozpocznie się ekspozycję na gluten, to trzeba go już podawać codziennie?
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Magdus gratuluje wagi! Limonko tak, trzeba gluten podawać codziennie przez dwa miesiące.
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Ja podaje gluten codziennie. Lyżeczkę kaszki mieszam z warzywkami.
Ale co w sytuacji gdy dziecko nie zje calej porcji warzyw? Następnego dnia podac gluten jak zwykle? No i szukam fajnej kaszki bezglutenowej - bez cukru i chemii - co polecacie? Wiem, ze padnie holle, ale cos bardziej dostepnego w sklepach? |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Koziemleko zwykla kasza jaglana
![]() Limonka za kilka miesiecy jej przejdzie jak akurat sie przyzwyczaisz, ale tak serio, to okropna noc ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#288 |
Zakorzenienie
|
Koziemleko masz jeszcze kleiki kukurydziany i ryżowy w sklepach. U mnie nie ma kukurydzianego wcale
![]()
#289 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wczoraj napisać, ze we wtorek rano dostałam przesyłkę z Bobovity, te ze sloiczkiem marchewki i poradnikiem rozszerzania diety. InPost to rozwozil, powiesili mi na klamce na drzwiach wejściowych do domu, zadzwonili i odjechali. Przemo kończy 4 miesiące za 3 dni.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() my dziś byliśmy na kontrolnym przeswietleniu bioderek- wszystko w porządku ![]() Pomyślałam, że skoro już wyjechałam na miasto z małym to pojedziemy do parku ale zaczęło kropić i nic z tego nie wyszło. Teraz Tosio śpi pod okapem ![]() ![]() Na dziś nie mamy już nic zaplanowane więc się pewnie pokisimy w domu chyba, że nie będzie co chwila kropić. Piszcie dużo to Was poczytam, Margo- ciekawe czy In Post każdą paczkę tak na klamce wiesza, ludzie różne rzeczy zamawiają ![]() ![]()
![]() |
#291 | ||
Zadomowienie
|
niezapomnijkaa co do różnicy wieku to myślę że dwa lata to minimum
![]() Kota ciągnełam do Warszawy bo nie chciałam go samego tam na noc zostawiać samego. A lusterko już w końcu wczoraj zamówiłam ![]() limonka przykro mi że taki ciężki okres się trafił, ale to napewno przejsściowe. Mojej też ostatnio chyba koszmary się śnią. Potrafi zacząć krzyczeć i płakać przez sen, a po chwili śpi spokojnie dalej. Tak jakby wogole się nie budziła i to wszystko jakby przez sen się działo. Ja też żałuję, że sesja wczoraj nie wypaliła. Jestem na przyszłą środę umówiona. Mam nadzieję że pogoda dopisze. Tynka ja wiem że w teorii poźniej ten lęk separacyjny, ale chyba to prawdopodobne, że twoja ma inny tryb. ![]() Co do kaszki to ja mam specjalny smoczek do butli i idzie dobrze. stefan super młoda ![]() margo brawa dla Przema za obroty ![]() magdus ![]() Co do kaszek bezglutenowych to ja tak szybko to ogarniałam, że zdałam się na koleżanki i teraz trochę żałuje, bo to ma jakieś cukry w sobie ![]() Pytanie, czy do kaszek zawsze dodajecie swoje mleko lub mm? No i pytanie o którym ciągle zapominam. Jak tam kolor oczu waszych dzieciaczków? Ja dzis mknę z powrotem na działkę i posiedzę tam do niedzieli, potem z powrotem do Wawy bo pediatra i rehabilitacja. ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
![]() Oby pogoda była znośna bo nie chce mi się cały dzień w domku siedzieć. Jakby którejś z warszawy się nudziło i by nie padało to zapraszam na działkę jutro na spacer. 10km za legionowem w kierunku zapory w Dębe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Niezapominajka brawo za bioderka.
Tygrysku, ja dodaje mm, tych z mlekiem w składzie jeszcze nie próbowaliśmy i chyba jeszcze długo nie. Sinlac przygotowuje sie bez mleka jak wiesz, polecany głownie dla dzieci z alergia na mleko białko krowiego. Ja takich na wodzie nie planuje podawać, bo u nas mleko ciagle głównym składnikiem jadłospisu. Miłego odpoczynku na działce!
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja właśnie na diecie bezkrowiej jestem i to przygotowywanie na wodzie jest wygodne, wiec moze to nie takie złe. Sama nie wiem. Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i współczuje nocki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję nocki, ja myślę, że to u was też skok, bo u nas podobnie od jakiś 2 tyg- przesypiała całe, a teraz 2-3 pobudki, problem z ponownym zaśnięciem. Oby u was szybko minęło!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas oczka błękitne, podobno jakie w 4 miesiącu, takie już będą! ![]() Dziękuje wszystkim za rady odnośnie glutenu, jak podawać i jak przygotować. Jesteście kochane, nie wiem co bym bez was zrobiła. Bardzo się cieszę, że ośmieliłam się wyjść z cienia i krzaków i postanowiłam do was jawnie dołączyć. Emilka się budzi, więc zmykam! Stefan89- śliczna kruszynka, a jakie włoski! ![]()
Emilka 3.04.2014 Edytowane przez TynkaG Czas edycji: 2014-08-07 o 08:48 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym szumem to prawie jak nad morzem ![]() ![]() ta paczka nie była przesyłką poleconą, więc do rąk własnych nie musieli oddać, a w skrzynce by się nie zmieściła. może Wasze też tak zostawiali i ktoś sobie je przygarnął...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Tygrysku to dla was Sinlac idealny.
Szukałas jakiegoś forum, gdzie sa mamy na diecie bezmlecznej? Czasami maja fajne pomysły/ przepisy. Moze cię natchnął na jakieś Dania. Moja koleżanka gotuje owsiankę na wodzie i potem miksuje, wiem tez ze dodaje rożne owoce.
#297 |
Zakorzenienie
|
Tynka - chyba nic nie jest jeszcze ustalone. pojechaliśmy się rozejrzeć, bo to w sumie nie tak daleko, a nie chcieliśmy się kisić w domu.
my dotarliśmy do mini-zoo, choć kiepsko oznakowana droga na samym końcu nie ma strzałki gdzie skręcić. ale z kolei nie trafiliśmy nad stawik. w którym to kierunku? |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Od pałacu kawalera w prawo, trzeba minąć taki mini-amfiteatr. Może źle się wyraziłam, bo jest duży staw, można kajakami popływać i obejść go dookoła, a nad nim sporo ławek, niektóre w ślicznych miejscach są, prawie nad wodą, pod płaczącą wierzbą, ludzie też tam na kocach wypoczywali. My koca nie mieliśmy
![]()
#299 |
Zakorzenienie
|
pod pałacem byliśmy, dalej już nie. kajaków żadnych nie zlokalizowałam.
w prawo jak stoisz plecami do pałacu, czy twarzą? |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
W prawo jak stoisz tyłem. Jakbys poszła od palacu prosto to jest taki jakby duży skwer z fontanami czy cos i na prawo szeroka alejka, jest amfiteatr i potem zaczyna sie to jeziorko, a na końcu jest wypozyczalnia gokartów ( są chyba oznaczenia) mija sie też dosyć fajny plac zabaw (to dla Ewci)
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.