|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | ||||
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
Cytat:
Dziś zamontował mi tata w kuchni bramkę, świeżo kupioną w Lidlu. Bo oczywiście pierwsze kroki w kuchni Artek kieruje do kurków z gazem, a kolejne do zmywarki. Cytat:
Cytat:
![]() Rozumiem, że rodziłaś sn? Trochę czasu już minęło, pewnie trochę już doszłaś do siebie.. Co do starań - sami poczujecie, kiedy jest ta chwila, nie ma się co spieszyć. Zostań z nami, tu się wygadasz i otrzymasz zrozumienie. Pracujesz? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Nie pracuje. Cieżko mi znaleźć jakąś motywacje...nie tak miało nasze życie wygladać. Ale wiem, że uzalanie się nad sobą nic nie da, więc szukam jakiejś pracy.
Co do czasu to raz czuje jakby minęlo juz parę dobrych lat a innym razem jakby to było wczoraj ;( I tak...rodziłam sn bo dla mojego zdrowia bylo najbezpieczniej. Edytowane przez michasia429 Czas edycji: 2014-08-18 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
michasia napiszę jeszcze raz., tak bardzo mi przykro... nie wyobrażam sobie co czułaś... myślałaś może o jakimś psychologu? może rozmowa z kimś takim Ci pomoże.
perse ja się aktualnie cieszę, że Krzyś jest całkowicie nieruchomy. mogę go na chwilę na łóżku zostawić i pójść do łazienki. ale wiem, że szybko minie ta beztroska panika gdzie ty? filusiek jak Staś reaguje na Franka?
#274 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pracy - to prawda, lepiej jest chyba zająć czymś myśli... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Michasia nie jjest w stanie tego zrozumieć ten, kto tego nie przeżył. I nie ma odpowiednich słów pocieszenia. Tylko czas może pomóc
![]()
#276 |
Zakorzenienie
|
Barbie Stasio lubi Dzidziusia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Konto usunięte
|
Michasia aż się popłakalam jak czytałam co Cię spotkało. Nie wiem jak Cię pocieszyć. Bardzo Ci współczuję
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj Michasia. Bardzo bardzo mi przykro, nie ma zadnych slow pocieszenia ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Buu nie zalapalam się na zdjecie Franka ![]()
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ----------------------------------------------------- Ja dziś kolejny dzień zwijam się z bólu...nawet tabletki nie pomagają ![]() Do dziewczyn po zabiegu: czy to normalne żeby pierwsza @ po tak bolała??? Ja jeszcze nigdy w życiu nie miałam takich bóli...
![]() |
#280 |
Konto usunięte
|
Renia mnie nie bolało. Może coś na receptę dostaniesz ?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Ja wiem, ze czas pomoże jednak tego czasu potrzeba....i mam świadomość tego...narazie próbuje się odnaleźć....ale aktualnie budujemy się i powinnam mieć mysli zajęte, niestety wszystko mi o Niej przypomina a wieczory kończa się płaczem....moj facet ma czasem dosyć....ale pomaga mi jak może....cieszę się, że mam go blisko gdy jest potrzebny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy ktoras z Was stosowala ten krem http://allegro.pl/klinika-sesderma-r...485185875.html planuje sobie zakupić jakiś na noc, a na KWC miał niezle opinie...
Rena ja przez cale zycie miała bezbolesne @ a po porodzie strasznie się pozmienialo, bole okoloowulacyjne io w trakcie @ brzuch tez boli...
#284 |
Konto usunięte
|
Ja mam teraz po cesarce bardziej bolesne owulki niż @ :/ Ale makabra, jak mnie wtedy brzuch naparza. Dzień wyjęty z życiorysu, pół biedy, że tylko jeden.
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Ja po porodzie mam bolesne owulki....@ średnie...ale czasami dają w kość....no i nie wiem kiedy przyjdzie @, więc 25dc już się pilnuje.... :/
Persephone_ mogłabyś mi powiedzieć dlaczego przy drugim porodzie miałaś cc? Mi gin mówiła, że wcześniej do szpitala mnie jedynie wezmą wcześniej i częściej też na kontrole będę chodzić ale cc ona chce uniknąć. No i sama czytałamo cesarce to wole drugi raz sn..., Wiem, że Wam smutno, bo sama czytając wspomnienia aniołkowych mam, wyje jak bóbr.... Edytowane przez michasia429 Czas edycji: 2014-08-18 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47747632]Ja mam teraz po cesarce bardziej bolesne owulki niż @ :/ Ale makabra, jak mnie wtedy brzuch naparza. Dzień wyjęty z życiorysu, pół biedy, że tylko jeden.[/QUOTE]
Perse dokładnie tak jak u mnie..
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugi syn urodził się przez cc w 38 tc, lekarz stwierdził, że tak będzie lepiej rozwiązać ciąże na tym etapie i w taki sposób. Zaraz po urodzeniu okazało się, że S. miał zapalenie płuc wrodzone i był wyciągnięty w najlepszym momencie. Trzeci syn też urodził się przez cc, ale jest zdrowy. Wiec wg mnie nie zawsze lepiej jest dla dziecka sn niz cc. Planując kolejną ciąże musisz się przygotować na to, że będzie wymagała więcej kontroli i badań pewnie zaleci lekarz. Ale wierzę, że też kiedyś będziesz miała swój ziemski skarb. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O jej to niesamowite....wspaniale napewno jest tulić maluszka. A powiedz mi czy po stracie myślałaś o kolejnej ciąży? Czy może samo wyszło? Mam świadomość, że będzie potrzebne cc. Dlatego narazie nie planujemy dzidziusia...ale jeśli byłaby niespodzianka to oboje z R będziemy szczęśliwi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie była trochę inna sytuacja, bo z Tobą i dzieckiem było wszystko OK, u mnie chyba nie do końca - mój organizm źle reaguje na wysoką ciążę i w pierwszej bez odpowiednich leków po prostu przestał odżywiać dzidziusia ![]() Poród sn - jeśli nie ma wyraźnych wskazań do cc - jest jednak lepszy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I ![]() ![]() Cytat:
![]() we czwartek mam wizytę to zapytam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo mnie poruszył Twój post... siedzę i ryczę ![]() Zostań z nami ![]() Cytat:
![]() niestety nie załapałam się na zdjęcie Franka ale bardzo proszę go ode mnie ucałować ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja pierwszą @ po zabiegu miałam bardzo późno - prawie po 6 tygodniach ale nie była specjalnie bardziej bolesna niż zwykle, tak, że nie wiem czy to normalne. Ale wydaje mi się, że to po prostu tego, że każdy organizm reaguje inaczej...
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Michasia
Strasznie Ci współczuje... Myślę o Tobie i o Twoim aniołku... Nie wiem dlaczego takie rzeczy się dzieją ![]() Ja omały włos a straciłabym Maksia w 37/38 tygodniu. Też nie czułam ruchów, ale zdążyłam na czas do szpitala. Zrobili mi cc bo zanikało tętno. Był dwukrotnie owiniety pepowiną. Tylko ze dzień wcześniej wieczorem czułam bardzo intensywne ruchy (pewnie właśnie wtedy się tak obwinął). Po nocach mi się śni mina lekarki która podrzucała mi brzuchem jak tętno zanikało ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Berbie przesyłka dotarła ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Rena, Kunia Po porodzie wszystko się miesza- ja zawsze czułam owulacje, miałam bolesne @, obfite, a po pierwszym porodzie wszystko się zmieniło na lepsze, nic nie czuje i nawet @ jest normalna.
Kucyku Jak się czuje Maksio? U nas nasila się żółtaczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Jojla dobrze że masz leki i w razie czego możesz działać, odpocznij troszkę
![]() Rena bo macica się jeszcze obkurcza i roluje i dlatego masz skurcze, w tedy gin przepisuje mocniejszy ketonal...mam nadzieję że już lepiej ![]() Michasia ten Twój post mną wstrząsnął aż zaczęłam się zastanawiać czy powinnam tu zaglądać ![]() ![]() Fiol no to S. się spisuje na medal i ![]() Iza i jak Dominik?? mam nadzieję że OK a takie "wypadki" się zdarzają niestety.... Zeberko dzięki za polecenie tych koszul....znalazłam je u siebie na targu nawet ![]() ![]() Panika jest u teściowej i wraca do e-świata w niedzielę ![]() Czy któraś z Was była dziś w lidlu?? jak tam te ciuszki, są OK?? I mam jeszcze jedno pytanie bo dostałam od mamy 100zł na kocyk i chciałabym zakupić jakiś taki fajny i grubszy, mogę jeszcze coś dołożyć kasy do tego ale możecie polecić coś fajnego ?? żeby był grubszy i posłużył na trochę.... ![]() Berbie wyprawa wózkowa heh....w sumie byliśmy w jednym sklepie i trochę czasu tam spędziliśmy....spodobał Nam się x-lander x-movie ale cenowo wychodzi kiepsko o będę szukać używanego chyba, chociaż jak czytam opinie to widzę że za dobrych nie ma ale był super chociaż jeden mankament sama w nim dostrzegłam że gondola się w nim chwieje...jeszcze pojedziemy zobaczyć u siebie na inne, ale chyba jesteśmy zdecydowani że zakupimy wózek używany....
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ciuszków z lidla to ja bardzo lubie sa super jakościowo.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
Bylam dzis na wizycie u gina i na usg, lekarka mi powiedziala ze wszystko jest ok te skurcze sa spowodowane skurxzaniem sie macicy i srodku, a plamienia podobno sa sprawa normalna bo nadal sie tam wszystko oczyszcza, jak to powiedziala polug trwa od 4 do 6 tygodni i ze nie musze sie obawiac i tylko czekac az to ustapi i przyjdzie okres.
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Michasia tak bardzo mi przykro.. nie wiem ile musi mieć siły kobieta która przeżyła coś takiego.
Ale Perse-dziewczyna której głównym tematem był grób jej dziecka, dziś biega za Artusiem i opatruje mu siniaki. Niewyobrażalne a jednak! ![]() Rena bo zabiegu miałam najbardziej bolesna @ w życiu. Fiol Nie zdążyłam na Frania. Ile między nimi jest różnicy? Stas nie jeździ w wózku? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Agatko ja też w ciąży bardzo przeżywałam te utraty wyższych ciąż. Chciałam odejść ale nie potrafilam ![]() Kupcie używany ale taki jak wam pasuje. Lepiej porządny używany niż byle jaki nowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() rozpadłam się dziś, wyję jak głupia, jutro miałabym "termin właściwego porodu".. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47747632]Ja mam teraz po cesarce bardziej bolesne owulki niż @ :/ Ale makabra, jak mnie wtedy brzuch naparza. Dzień wyjęty z życiorysu, pół biedy, że tylko jeden.[/QUOTE] ja po cc jestem w trakcie drugiego okresu i zero bólu i bardzo skąpo..we wrześniu muszę poruszyć ten temat u ginki, niby czytałam, że tak może być przez pierwsze miesiące, ale jakoś tak dziwnie tak. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#300 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47741562]U nas w zasadzie dzień bez urazu jest dniem straconym.
Jak się gdzieś nie walnie w ciągu dnia, to przed snem wywali o ścianę, jak zasypia obok mnie i w złości/zmęczeniu siada i się rzuca na wszystkie strony.[/QUOTE] Jakub chodzi coraz lepiej, coraz pewniej i... coraz szybciej. do tego jest ciekawy i jak tylko mignie mu coś interesującego, coś usłyszy chce się obejrzeć ale bez zatrzymywania. łatwo przewidzieć czym się kończy.potrafi też tak lecieć, że nie zdąży wyhamować. na dodatek praktycznie zawsze ma w rękach jakiś samochodzik. już nie pamiętam go bez guza na czole. co jeden siniak zaczyna schodzić poprawia kolejnym. już nie wierzę w to, że będzie łatwiej, jeśli zdobędzie jakieś kolejne umiejętności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.