Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 15:26   #271
alekaz1
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

powiedzcie mi jakieprzescieradło FROTTE czy JERSEY
Stary 2014-08-20, 15:29   #272
Roksape
Zadomowienie

Wink Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
A próbowałyście aplikacji Tapatalk? Ja na tym piszę na komórce

Da się tą aplikacje ściągnąć na androida i pisać na wizażu ? Jak tak dobrze chodzi to trzeba skorzystać

Pisałam Wam, że koleżanka oddała mi torbę ciuszków co jej dałam po moich dzieciach... no i... nie ma tam nic po Basi, jedynie cała gama chłopięcych dżinsów, czyli nie mam nic pozostaje szukać jakiejś paki na all, albo zamieszkać pod second handem
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:42   #273
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
mi mowili yerssey

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

alekaz co wypatrzyłaś w bobolandzie???

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:45   #274
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja tez mam Tapatalk na telefonie i mi super obsluguje wizaz

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:51   #275
Linka1984
Zakorzenienie

też mam taptalka - jest duzo lepszy niż aplikacja wizaz ( ciągle się wieszało , wyłączało )
ale cięzko mi tam edytować czy na klub wejść wiec w takich celach odpalam na chwile komputer

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-20, 15:54   #276
alekaz1
Zakorzenienie

Linka nic nie byl ciekawego ( albo ja sie tam gubie ) kupilam tylko pieluchy tetrowe 10 sztuk za 24 zl rozmiar 70/80 na allegro zamowie drugie 10 tylko inny rozmiar

puscilam zamowienie na allegro. Wzielam dwa przescieradla, dwa przescieradla na przewijak jeden do wozka. Klin pod materac, zestaw do pazurkow, i aspirator do noska i jakas 100-120 zl poszlo.
Stary 2014-08-20, 16:10   #277
19Inka90
Wtajemniczenie

A Ja dzisiaj zaszalalam poszlam poszukac jakiegos portfela a obkupilam sie Kupilam sobie cudna bluzke,kolczyki i naszyjnik Jak na mnie to szalenstwo bo ostatni raz na zakupach nie ciazowych bylam w MARCU Ale dobrze mi to zrobilo i w sobote na dniach mojego miasta bede super wygladac

Emilka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 16:13   #278
alekaz1
Zakorzenienie

Ja sobie teraz nic nie kupuje po pierwsze nic cielawego nie widze a podrugie wole wyprawke szykowac.no dzis cos kolo 200 zl poszlo ale to jeszcze troszke w lumpku zaszalalam
Stary 2014-08-20, 16:13   #279
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Da się tą aplikacje ściągnąć na androida i pisać na wizażu ? Jak tak dobrze chodzi to trzeba skorzystać
Tak, to jest na androida. Minusem jest brak dostępu do klubu, no ale dla mnie to tylko dodatkowy sposób
Stary 2014-08-20, 16:33   #280
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gin i okazało się że część moich badań przepadła, zginęla, albo zapadła się pod ziemię W poniedziałek robiłam toxo tsh, glukoze i mocz i okazało się, że toxo i tsh nie ma ani na papierze ani w necie . Pielęgniarka, która robiła mi badania była jakaś rozkojarzona,ale aż tak, żeby część fiolek z krwią pogubić?
Na szczęście cała reszta ok, szyjkę mam super długą wg lekarki , i nawet ciśnienie nie przekracza 140.
ALe żeby wkurzyć ciężarną mało potrzeba, tak się tymi badaniami zgubionymi wkurzyłam!
Moje badania też dzisiaj miałam dostać ale zaginęły...grupa krwi i czystość pochwy. A robione miałam 2 miesiące temu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-20, 16:37   #281
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Madziqqq - w szpitalu w którym planuję rodzić też jest tylko gaz Znam więcej przypadków dziewczyn które nie zdążyły na znieczulenie niż tych które je dostały nawet jak było dostępne. Bo to jeśli dobrze pamiętam trzeba podać do 7 cm rozwarcia, powyżej już nie podają.
Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
Linka ja też cholernie boję się porodu, przeraża mnie ból i na myśl, że dodatkowo mogłabym być na żywca cięta dostaje gęsiej skorki na całym ciele, u mnie w szpitalu jedyne znieczulenie to gaz i weź tu idź rodzic bez strachu ;(
U mnie w szpitalu nie ma nawet gazu. Kompletne średniowiecze

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Sasia, bo te chłopy to.... nie przejmuj się
A co do windi i innych wynalazków - o ile nie mieszkasz w Bieszczadach i śnieg Cię nie odetnie od świata, to nie kupuj na zapas. A jak bedzie potrzeba - poślesz chłopa i mu przypomnisz, że sam nie chciał wcześniej kupować
Byłabym na tyle wredna że na 100% właśnie tak bym zrobiła

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
A propo placków ziemniaczanych to ja robie ziemniaki cebula czosnek w sokowirówce i łącze ten sok z pulpą zawsze wychodzą super ale wiem ze niektórzy lubią ziemniaki starte na grubszych oczkach tarki
mam ten sam system. Przynajmniej paznokcie na tarce mi się nie ścierają

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja powiedziałam, że 19ego jadę na porodówke i oby dziecko miało taki sam plan
Nie wiem czy się boję porodu, jakoś nie odczuwam nic na myśl o tym. Po prostu dokładnie nie wiem jak będzie przebiegać więc na nic się nie nastawiam. Każda kobieta inaczej to przechodzi więc niczym sugerować się nie można. Bardziej się boję tego czasu po, gdy zostanę sama z dzieckiem i nie będę może wiedziała co robić i jak się zachować.
Też mam taką nadzieję, że urodzi się w terminie albo przed terminem. Chciałabym zamknąć ten rok "załatwiając" wszystkie sprawy przed 31.12. oby Junior współpracował

Co do samego porodu to się boję. Przede wszystkim powikłań depresji poporodowej, pękniętego krocza i innych tego typu dolegliwości. Mam nadzieję, że nasze pożycie seksualne nie ulegnie jakiemuś diametralnemu pogorszeniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 16:46   #282
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Dokładnie i jeszcze nie możesz się śmiać, ledwo podnosisz się do dziecka a musisz bo płacze... nie, nie, nie - wszystkie moje znajome po sn niesamowicie szybko dochodziły do siebie, a po cc trochę to trwało. Potem jeszcze będę sama wychodziła na spacery z wózkiem (poprzednio mąż pracował z domu to znosił wózek a teraz....nic z tego będę musiała sama znieść i radzić sobie z dwójką). Mnie nawet nie przerażają już te bóle krzyżowe wiem że przetrwam, nie doszłam do końca bo zdecydowano o cc ale i tak chciałabym sn. Wtedy będę mogła porównać osobiście co dla mnie ma większe plusy.
Mieszkam na parterze, mam zaledwie 8 schodków do mieszkania, ale nie wzięłam pod uwagę faktu, że po cc może być mi ciężko ze zniesieniem wózka a mąż w pracy do 15-16..

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dzień dobry Od rana mam dobry humor, w sumie to zadko mam zły ;-) Jutro mam wizytę takiej jakby opiekunki środowiskowej. Normalnie przychodzą po porodzie sprawdzić czy wszystko ok i pomoc przy bobasie. Ponoć super kobiety z ogromną wiedzą i doświadczeniem. Moja przychodzi juz teraz żeby się zapoznać i pewnie sprawdzić w jakich warunkach żyjemy. Wiec dziś czeka mnie sprzątanie po pracy Tu w Anglii to standard, że ktoś taki pomaga plus wizyty położnej po porodzie. A w Polsce ktoś Was odwiedza w domu po porodzie?
U mnie tak jest, że po porodzie trzeba zapisać dziecko do przychodni i tam od razu dają Tobie wybór pielęgniarki, do której dzwonisz i się sama umawiasz. Przychodzi do domu, sprawdza jak się dziecko rozwija, mierzy waży je, i przy okazji dopytuje jak Ty się czujesz

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
ja też się na niego napalam...wszystko zależy od Dziadka...jak da 2 koła na wózek to kupię jedo jak da 4 to kupię teutonię lub hartana
Właśnie wczoraj koleżanka mi pokazała na necie wózek hartan vip bodajże, bo szuka dla siostry takiego. Jak dla mnie ani to ładne, ani cena mi nie odpowiada :p Powiesz co Cię skłania ku niemu ??

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Moje badania też dzisiaj miałam dostać ale zaginęły...grupa krwi i czystość pochwy. A robione miałam 2 miesiące temu
Oj wściekłabym się... I to czytam, że dzisiaj to już drugie badania zaginęły Wam.. Super wręcz..

Witam Was Wiecie moja koleżanka miała termin na 15.08 i co teraz skurczy ani widu ani słychu, na pt dostała skierowanie na wywoływanie już. Ja bym się bała oksy.. No ale cóż poradzić.. Ja choćby buzią, ale urodzę to dziecko
Stary 2014-08-20, 16:47   #283
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu nie ma nawet gazu. Kompletne średniowiecze

Byłabym na tyle wredna że na 100% właśnie tak bym zrobiła

mam ten sam system. Przynajmniej paznokcie na tarce mi się nie ścierają

Też mam taką nadzieję, że urodzi się w terminie albo przed terminem. Chciałabym zamknąć ten rok "załatwiając" wszystkie sprawy przed 31.12. oby Junior współpracował

Co do samego porodu to się boję. Przede wszystkim powikłań depresji poporodowej, pękniętego krocza i innych tego typu dolegliwości. Mam nadzieję, że nasze pożycie seksualne nie ulegnie jakiemuś diametralnemu pogorszeniu
Pęknięcia krocza też się boję jestem w tej kwestii bardzo przewrazliwiona.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 17:11   #284
kasienka1701
Zadomowienie

A wy juz o prezentach Świątecznych piszecie...o matko. Ja zawsze z tym na ostatnią chwilę, chociaż u nas to kupujemy prezenty tylko rodzicom i dzieciom. W tym roku chyba tylko dzieci dostaną prezenty i to jakieś drobne, bo przez tą przeprowadzkę jesteśmy trochę upupieni finansowo. Poza tym jakoś nie mogę sobie wyobrazić tych Świąt. Najchętniej zostalibyśmy w domu, ale wtedy pewnie goście zwalą do nas,a ja nie mam zamiaru skakać wokół gości z noworodkiem na rękach,a wyruszać z takim malcem też niebardzo...Tak więc i tak źle i tak niedobrze...Czas pokaże..

Mówicie o strachu przed porodem...Ja wam powiem chciałabym,żeby ten drugi był co najmniej taki jak mój pierwszy. Rodziłam sn, marzy mi się by i tym razem urodzić sn i bez wywoływania. Z córką miałam wywoływany, więc ból większy po oksytocynie. Może tym razem uda się bez, pod warunkiem,że Młody nie będzie sie tak ociągał z przyjściem na świat jak córcia

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 17:27   #285
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dzień dobry Od rana mam dobry humor, w sumie to zadko mam zły ;-) Jutro mam wizytę takiej jakby opiekunki środowiskowej. Normalnie przychodzą po porodzie sprawdzić czy wszystko ok i pomoc przy bobasie. Ponoć super kobiety z ogromną wiedzą i doświadczeniem. Moja przychodzi juz teraz żeby się zapoznać i pewnie sprawdzić w jakich warunkach żyjemy. Wiec dziś czeka mnie sprzątanie po pracy Tu w Anglii to standard, że ktoś taki pomaga plus wizyty położnej po porodzie. A w Polsce ktoś Was odwiedza w domu po porodzie?
Natka - przychodzi położna środowiskowa a potem pielęgniarka środowiskowa (jakoś jak dziecko skończy 4 miesiące). Położna chyba w teorii powinna przyjść 3 razy, nasza była raz i dała numer tel do siebie jakbyśmy jej potrzebowali. Przychodzi dopiero jak zapisze się dziecko po urodzeniu do przychodni. Ja byłam mega sceptycznie nastawiona w stylu "co mi będzie jakaś baba przyłazić do domu i sprawdzać mnie" ale okazała się niesamowicie miła, pomocna... wg mnie bardzo potrzebna wizyta (siedziała z 2 godz.). I mąż i ja byliśmy zadowoleni.

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
Jutro mamy połówkowe, na 15, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze...
NaamaH - kciuki za jutrzejszą wizytę

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
W każdym razie jestem już po badaniu połówkowym, wszystko jest dobrze, mała potwierdziła, że jest dziewczynką i rozwija się prawidłowo, waży już 550g.
Nie mam pomysłu na imię, absolutnie żadnego a wszyscy już mnie o to pytają.
Miskowa - gratuluję udanego połówkowego i potwierdzenia płci
I powodzenia w wyborze imienia

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ja po glukozie....dopiero się reaktywuje...samo picie spoko. uczucie słodkości spoko. ale jak zaczął mi świat wirować po godzinie to na kozetce skończyłam pół przytomna.dopiero jak się pozbierałam położna zbadała mi ciśnienie...90/47...nie wiem ile mogłam mieć w momencie zejścia
nie było mi nawet nie dobrze. tylko spać mi się chciało a potem jak ten cukier zaczął wjeżdżać na górską kolejkę no to do widzenia.... 30min przed końcem badania położyłam się drugi raz żeby dotrzymać bez niespodzianek....a jaka kanapka była pyszna!ciężarna obok mnie która chwile potem też mogła jeść to mało się nie obśliniła.ale potem jak przypadłyśmy do śniadania ehh
niestety wróciłam tylko do domu i od razu do toalety blech:/nie wiem czy to mieszanka, czy nerwy, czy po*&^&* kierowca który rajdował autobusem...i znowu 2h spania i znowu na basen się nie chce....
pocieszcie mnie że nie jestem leniwa..:P
Basjenia - współczuję jakie przeżycia z tą glukozą Ja zniosłam całkiem nieźle tylko po wypiciu zaczęło mnie trochę mdlić ale potem poprostu siedziałam i czytałam. I gdzie Ty leniwa - zapraszam do mnie to poznasz leniwca

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Mieszkam na parterze, mam zaledwie 8 schodków do mieszkania, ale nie wzięłam pod uwagę faktu, że po cc może być mi ciężko ze zniesieniem wózka a mąż w pracy do 15-16..

Witam Was Wiecie moja koleżanka miała termin na 15.08 i co teraz skurczy ani widu ani słychu, na pt dostała skierowanie na wywoływanie już. Ja bym się bała oksy.. No ale cóż poradzić.. Ja choćby buzią, ale urodzę to dziecko
Hasiap - tak źle nie będzie Ja przez równy tydzień chodziłam zgięta - nie wpół ale jednak. Jeśli widziałyście jakiś z programów o operacjach plastycznych i ktoś robił korektę brzucha to jest pi razy drzwi podobnie, przychodzą panie na zdjęcie szwów i zgięte, jak kaczuszki. Oczywiście są wyjątki ale prawie zawsze widać która jest po cc a która po sn. A nie jestem osobą która się nad sobą roztkliwia bo nie mam czasu na takie pierdółki. I starałam się szybko dojść do pełnej sprawności. Wszystko do przeżycia Co do wózka - u mnie będzie o tyle ciężko że muszę jeden wózek schodek po schodku na dół a drugie dziecko za rękę - tym razem jeszcze więcej gimnastyki.
A oksy się nie boję ale tym razem nikt mi jej nie da. Jak będą zmuszeni do oksy to zrobią cc... więc musi samo wszystko się w pełni rozkręcić.

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2014-08-20 o 17:35
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 17:35   #286
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny co myślicie o wózku JedoFyn 3w1 ? znowu wynalazłam ogłoszenie o używanym za 450zł i wygląda naprawdę przyzwoicie, już tak dumam, że mężowi bym powiedziała, że to od koleżanki prawie nowy ghahaha
Jako samozwańczy ekspert ds. wózków mogę powiedzieć tylko: BIERZ! On ma wszystko czego potrzeba i jest dobrze wykonany.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 17:36   #287
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Dziewczyny jutro mam polowkowe trzymajcie kciuki Tz pierwszy raz zobaczy malutką na badaniu

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 18:10   #288
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
ja też się na niego napalam...wszystko zależy od Dziadka...jak da 2 koła na wózek to kupię jedo jak da 4 to kupię teutonię lub hartana
Jak dziadek da 4 to pomyśl też o bugaboo cameleon, 9 kilo waży. Hartan troszkę cięższy ale funkcjonalność rewelacyjna.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ja po glukozie....dopiero się reaktywuje...samo picie spoko. uczucie słodkości spoko. ale jak zaczął mi świat wirować po godzinie to na kozetce skończyłam pół przytomna.dopiero jak się pozbierałam położna zbadała mi ciśnienie...90/47...nie wiem ile mogłam mieć w momencie zejścia
Współczuje, najbardziej na świecie nienawidze tego badania miałam je już wiele razy i jestem chora ze złości na samą myśl jak mnie to czeka. Tym razem dodałam kwasu cytrynowego i jakoś lepiej niż dotychczas to zniosłam.
Stary 2014-08-20, 18:17   #289
Linka1984
Zakorzenienie

sweet Olcia ja mam pytanie..przyglądam się pierwszej stronie i tam jest data porodu Twojego połowa grudnia..a masz w podpisie ze 20 tc , czy nie pomylilaś sie gdzies??? albo tu albo tu ? bo to by sie nie zgadzało. Ja mam tp na 1 grudzień i 26tc a Ty 2 tyg póżniej poród a tydzien 20 ?????

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-20, 18:31   #290
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Pęknięcia krocza też się boję jestem w tej kwestii bardzo przewrazliwiona.

To tak jak ja. Żeby temu przeciwdziałać zaczynam masaż krocza od tego tygodnia. Znalazłam sobie na internecie jak go robić i zamierzam ćwiczyć i rozciągać mięśnie krocza. Jak będę miała za duży brzuch i sama nie będę dawała rady to tż mi pomoże. Mam nadzieję, że dzięki temu jakoś to pójdzie. Chociaż w moim szpitalu preferują rodzenie na plecach mało że nie dają znieczulenia to jeszcze każą rodzić w najmniej sprzyjającej do tego pozycji. Oby nie było za dużo kobiet na porodówce to będę mogła sobie na wyłączność wziąść prysznic. Czytałam że woda dobrze nawilża, rozluźnia i rozciąga mięśnie krocza.

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro mam polowkowe trzymajcie kciuki Tz pierwszy raz zobaczy malutką na badaniu

Kciuki

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-08-20 o 18:36
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 18:37   #291
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak ja. Żeby temu przeciwdziałać zaczynam masaż krocza od tego tygodnia. Znalazłam sobie na internecie jak go robić i zamierzam ćwiczyć i rozciągać mięśnie krocza. Jak będę miała za duży brzuch i sama nie będę dawała rady to tż mi pomoże. Mam nadzieję, że dzięki temu jakoś to pójdzie. Chociaż w moim szpitalu preferują rodzenie na plecach mało że nie dają znieczulenia to jeszcze każą rodzić w najmniej sprzyjającej do tego pozycji. Oby nie było za dużo kobiet na porodówce to będę mogła sobie na wyłączność wziąść prysznic. Czytałam że woda dobrze nawilża, rozluźnia i rozciąga mięśnie krocza.

Kciuki
Też słyszałam, ze masaż pomaga i jeszcze smarowanie olejkiem ale nie wiem zbytnio jakim...

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 18:43   #292
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:

Kciuki
podeślij linka do tego masażu
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 18:52   #293
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Warto teraz zrobić, jabłuszko, morele, śliwki, ( przeciery) będziesz mieć prawie na wiosnę. ja chyba będę robić, ale muszę małe słoiczki znaleźć.
Bo zupy to można robić na bieżąco, i pasteryzować sobie. moja koleżanka robiła tak, że gotowała raz za czas duży gar, potem to do słoików pasteryzowała, i miała na jakiś czas.
ona nigdy nie kupowała nic dla dziecka w słoiku, sama wszystko robiła.
moja córka nie chciała jeść zup ze słoików, jedynie deserki, tak to dawałam jej też świeże owoce, ale słoiczki są dobre jak się gdzieś jedzie, bo w tedy bierzesz i łatwiej, a takiemu małemu gdzieś na spacerze na mieście ciężko dać np jabłuszko starte z biszkoptem
Dzięki za odpowiedź, najmniejsze słoiki jakie znalazłam na allegro to 0,3 litra, trochę chyba za duże. Chce porobić teraz z tego co jest sezonowe np. dynia czy właśnie śliwki.
Stary 2014-08-20, 18:54   #294
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Linka leci mi 24 tc ale bylam 3 tyg na urlopie za granica i nie mialam dostepu do lapka a teraz mi wyleciali z glowy po powrocie żeby zmienic dzieki za przypomnienie

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:09   #295
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Też słyszałam, ze masaż pomaga i jeszcze smarowanie olejkiem ale nie wiem zbytnio jakim...

Cytat:
podeślij linka do tego masażu
W dodanych niżej linkach są rady jak i kiedy wykonywać masaz krocza oraz jakich olejków powinno się do tego używać.

Filmik z instrukcją
http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx

Kilka dodatkowych porad
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...cja_37898.html

Tu są dodatkowo ćwiczenia na mięśnie Kegla
http://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod...a-miesni-kegla

Mam nadzieję, że to pomoże. Opinie są raczej pozytywne. To coś jak ćwiczenie z tym balonikiem o którym któraś z was pisała ale zdecydowanie tańsze bo balonik kosztuje ok. 400 zł
Stary 2014-08-20, 20:20   #296
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny jutro mam polowkowe trzymajcie kciuki

Cytat:
Czytał Tomasz Knapik
Stary 2014-08-20, 20:23   #297
niteczka83
Zadomowienie

Co do wózka ostatnio myślę o Tako Jumper Light - ale na razie tylko chodzi mi po głowie

Paulinkus - dzięki za linki, poprzednio to olałam ale teraz może podejdę do sprawy poważnie i zacznę masaż; moja koleżanka stosowała i nie była nacinana ale nie wiadomo czy jej ten masaż pomógł czy taka jej uroda i nie byłaby nacinana nawet bez masażu

Byłam dziś w tesco (akurat w innym sklepie obok kupowałam sukienki na wesele i chrzciny) i normalnie jakież cudne te nowe kolekcje dla dziewczynek (dla chłopców też całkiem, całkiem) czekam z niecierpliwością na wyprzedaż - istne cuda. I u mnie sporo było jeszcze ubranek poprzecenianych po raz drugi z poprzedniej kolekcji. Nie mogłam się oprzeć i kupiłam jedną sukienkę jeszcze z promocji (w sumie pierwszą dla Małej).

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Sweet Olcia - kciuki za jutrzejsze połówkowe
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 20:26   #298
19Inka90
Wtajemniczenie

Lozeczko postawione ale gorąco dziewczynki odradzam wam kupno tego modelu chyba jakiś idiota wiercil te dziurki na oko... Na prawdę mieliśmy olbrzymie problemy przy montażu ... Szuflade TŻ powiedział ze juz jutro zamontuje bo szkoda juz dzisiaj ba to nerwów...

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Olcia oczywiście kciuki za jutro i czekany na wiadomosci

Emilka
Stary 2014-08-20, 20:42   #299
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość

Czytał Tomasz Knapik

a wiedziałam że skądś znam ten głos
Stary 2014-08-20, 20:48   #300
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Linka leci mi 24 tc ale bylam 3 tyg na urlopie za granica i nie mialam dostepu do lapka a teraz mi wyleciali z glowy po powrocie żeby zmienic dzieki za przypomnienie

kontrola terminów jest

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Lozeczko postawione ale gorąco dziewczynki odradzam wam kupno tego modelu chyba jakiś idiota wiercil te dziurki na oko... Na prawdę mieliśmy olbrzymie problemy przy montażu ... Szuflade TŻ powiedział ze juz jutro zamontuje bo szkoda juz dzisiaj ba to nerwów...
gdzie zdjecie????

3690 gram szcześcia <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości