9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 13:43   #271
dusia_tcv
Zadomowienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Joanna zdrowia dla małej a to co ci przyniesli do jedzenia to zostawie bez komentarza bo musialabym klac a dziecko w pokoju

Fame smutne wspolczucia dla tzta bo pewnie przybity

Malwiska jak malutki kleks i walnie mi go zaraz po przebraniu ze jeszcze nawet nie nasikal to przecieram pupke tylko i czasem wacikiem suchym pampersa a reszte to staram sie zmieniac. Choc u nas najwiecej bakow rano wiec jakos tak zawsze w okolicach zmiany pieluchy. Usg robilas u ortopedy czy u radiologa i ze zdjeciami do orto dopiero?? Ja musze ortopedow w miescie obdzwonic zeby sie dowiedziec ktory robi usg dzieciom.

Ja zyje w napieciu czy polecimy czy nie mamy wylot za 2,5tyg a tu wulkan sie budzi wrrr obysmy tylko na lotnisku nie utkneli z dzieckiem bo sie pochlastam.
Ja właśnie chciałam się ciebie spytać czy was dosięga widmo wojny czy jeszcze nie....

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć
Wczoraj cały dzień byłam sama z dziećmi i nie dałam rady popisać nic.

Teraz synek ogląda bajkę, Mała śpi i jak się obudzi idziemy na spacer.

Wczoraj podliczyłam koszty chrzcin od strony jedzeniowej. Na 12 osób koszt 250 zł w tym tort i 3 ciasta, na kolację 2 sałatki, szaszłyki, cukinie faszerowane, piersi zapiekane z warzywami, kiełbasa.
Jedzenia zostało nam jeszcze na kilka obiadów, chociaż 2 osobom porobiliśmy paczuszki z mięskiem i ciastem

Poprzednio przy 15 osobach w restauracji płaciliśmy 700 zł, a był 2-daniowy obiad + kawa z własnym tortem i ciastem.

Wiec jak ktoś ma warunki i kogoś do pomocy, to polecam robić w domu.

Wg mnie dla dziecka też lepiej w domku

Zrobię ryż do obiadu i może uda mi się ponadrabiać jeszcze.
u nas 25zł od osoby są chrzciny w restauracji obiad 2daniowy kawa i ciasto
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 13:47   #272
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Joanna zdrowia dla małej a to co ci przyniesli do jedzenia to zostawie bez komentarza bo musialabym klac a dziecko w pokoju

Fame smutne wspolczucia dla tzta bo pewnie przybity

Malwiska jak malutki kleks i walnie mi go zaraz po przebraniu ze jeszcze nawet nie nasikal to przecieram pupke tylko i czasem wacikiem suchym pampersa a reszte to staram sie zmieniac. Choc u nas najwiecej bakow rano wiec jakos tak zawsze w okolicach zmiany pieluchy. Usg robilas u ortopedy czy u radiologa i ze zdjeciami do orto dopiero?? Ja musze ortopedow w miescie obdzwonic zeby sie dowiedziec ktory robi usg dzieciom.

Ja zyje w napieciu czy polecimy czy nie mamy wylot za 2,5tyg a tu wulkan sie budzi wrrr obysmy tylko na lotnisku nie utkneli z dzieckiem bo sie pochlastam.
u mnie usg robił ortopeda, też tak dzisiaj zrobiłam z pieluszką, wytarłam pupę i wytarłam tego kleksa bo normalnie był w wielkości małego paznokcia u ręki szkoda mi było wymienić pieluche - jestem złą matką
Stary 2014-08-25, 13:48   #273
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Ja właśnie chciałam się ciebie spytać czy was dosięga widmo wojny czy jeszcze nie....

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Dusia masz na mysli syt ukrainska?? tutaj sie mało o tym mowi sa jakies wiadomosci w serwisach informacyjnych ale ogolnie duuuzo mniej niz widze w polskiej telewizji czy internecie. Irlandczycy by sie przejeli jakby to zagrozilo im ze nie mogliby na weekendzie pojsc do pubu
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 13:52   #274
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Dusia masz na mysli syt ukrainska?? tutaj sie mało o tym mowi sa jakies wiadomosci w serwisach informacyjnych ale ogolnie duuuzo mniej niz widze w polskiej telewizji czy internecie. Irlandczycy by sie przejeli jakby to zagrozilo im ze nie mogliby na weekendzie pojsc do pubu
No o to chodzi właśnie w Polsce jest o tym bardzo głośno i wygląda okropnie a w Niemczech raczej spokojnie choć fakt znajomi boją się o swoje rodziny które tam zostały a właśnie chciałam wiedzieć jak ty to widzisz
Stary 2014-08-25, 14:05   #275
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
No o to chodzi właśnie w Polsce jest o tym bardzo głośno i wygląda okropnie a w Niemczech raczej spokojnie choć fakt znajomi boją się o swoje rodziny które tam zostały a właśnie chciałam wiedzieć jak ty to widzisz
no to tutaj raczej na spokojnie wszytko. W pl troche inna sytuacja w koncu to po sasiedzku wiec niepokoje sa a i sami sobie winni jestesmy bo za bardzo sie angazujemy we wszytko a ostatecznie to nam sie po tylku dostaje te wszystkie embarga, zaraz pewnie beda problemy z gazem itd
Stary 2014-08-25, 14:46   #276
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, gdyby u nas gdzieś mozna było za tyle, to bym się nie bawiła w domu. Jak pytaliśmy 2 lata temu, to chyba 45 było najtaniej. Chyba, że za miastem pewnie mniej.

No, ale mimo wszystko jestem zadowolona, że w domu było.

Od razu pytanko: Wasze dzieci bawią się już na matach edukacyjnych? Czy ma któraś Fisher Price Rainforest tą okrągłą?
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 14:57   #277
Fame
Zakorzenienie

BAMBUSIEK ja mam taką i Mała bardzo ją lubi
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 14:57   #278
Fame
Zakorzenienie

O taką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1408975065307.jpg (108,5 KB, 43 załadowań)
Stary 2014-08-25, 14:59   #279
dusia_tcv
Zadomowienie

Tam gdzie mieszkaliśmy małe miasteczko ale z tego co wiem w Tczewie były za30zł za osobę i tez dobre jedzenie a to było rok temu.. no ale w domu jak jest miejsce to czasem lepiej
Ja mam taką mate

a duży obrazek bo powiększam go i dopiero w tedy kopiuje adres url

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-08-25 o 15:04
Stary 2014-08-25, 16:34   #280
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Aaaaa.... pocytowałam, poodpisywałam, a tu jakaś reklama się otworzyła i chcąc ją zamknąć poooszło wszystko

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Mrożę mam już pół literka, tylko nie wiem czy w ogóle z tego skorzystam bo podobno przechowywać można 3 miesiące. No chyba że dopadnie mnie kryzys laktacyjny 3-go miesiąca to będzie jak znalazł
z tego co wiem można max. pół roku w zamrażarce

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy możecie polecić termometr bezdotykowy? Chciałam kupič Igorowi bo nie wyobrażam sobie wkładać mu termometr w tyłek. Bałabym się że mu coś uszkodze:-/
My mamy kardioline i się sprawdza. Taki o: http://www.kardioline.com/index.php?...id=193&lang=pl

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
a ogólnie jak już w temacie to kogo prosicie na chrzciny tak oczywiście poza najbliższą rodziną,swoich chrzestnych też?
u nas najbliższa rodzina + chrzestna
nasi chrzestni już nie, bo to nie nasza impreza tylko dziecka, tzn. konieczność bycia na uroczystościach zakończyli na ślubie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
BAMBUSIEK ja mam taką i Mała bardzo ją lubi
o taką właśnie mi chodziło, dzięki
po powrocie z wakacji zamówię

co do uśmiechów, to moja córa uśmiecha się świadomie od 6 tygodnia. Najpiękniejszy uśmiech posłała mi w moje urodziny z samego rana

co do chusteczek, to i przy synku i teraz Babydream niebieskie i żadne nie miało odparzeń, choć kremów też nie używam.
jedynie co to wacikiem przecieram górę po większej eksplozji kupy.

co do aut, to my mamy opla astrę II kompi i pod względem wielkości i używania jest ok. wcześniej mieliśmy astrę I, a za 2-3 latka planujemy kupić III.
a Mazdę ma mój brat i znajomi i strasznie narzekają na ciągłe awarie.

Śliczne dzieciaczki pokazujecieklask i:

ja mojej córze mało zdjęć póki co robię, ale akumulatorki trzymają w aparacie mega krótko i po wypłacie kupuję nowe, to będzie pod ręką.

a co do zdjęć ze chrzcin, to może jutro mało ich mamy, bo właśnie te baterie felerne (zapomniałam całkiem) a poza tym chciałam kilka zdjęć po Mszy zrobić, a nieprzyjemnie na dworze było, no i Mała już głodna, więc lecieliśmy do domu.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 17:53   #281
framboise87
Raczkowanie

witam się i ja na odchowalni ostatnio NIC was nie czytałam, może jutro się coś uda, bo ma być deszczowy i chłodny dzień, więc chyba daruję sobie spacer...
Mikołajek rośnie jak na drożdżach, dalej ma czasami gorsze dni, ale jakoś dajemy radę
dziś byliśmy na usg bioder, wszystko w porządku i na szczęście nie trzeba pieluchować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 18:36   #282
mamaya
Zakorzenienie

Odpisuję, co pamietam

Fame, Emoji na Insta to tez tylko z iPhone

Termometr mamy MessMed. Po rozeznaniu był to jeden z dwóch najlepszych

Wysłane z iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 19:42   #283
Fame
Zakorzenienie

Mój teść umarł będziemy musiały na kilka dni pojechać z Izą do moich rodziców
Stary 2014-08-25, 19:44   #284
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój teść umarł będziemy musiały na kilka dni pojechać z Izą do moich rodziców
Współczuję strasznie :-( Moje kondolencje. Trzymajcie się...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 19:48   #285
mamaya
Zakorzenienie

Ojej, Fame, kondolencje dla Ciebie i dla TŻ
Ależ przykro

Wysłane z iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 20:06   #286
agnes208
Zakorzenienie

Fame przykro moje kondolencje ale lepiej ze jedziecie do twoich rodzicow dziecku nie sluzy pogrzebowe zamieszanie bo bedzie wyczuwalo twoje nastroje.
Stary 2014-08-25, 20:31   #287
rybka13
Zakorzenienie

Hej
Fame bardzo mi przykro, trzymajcie sie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 20:39   #288
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Fame kondolencje
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 20:40   #289
pszczola189
Rozeznanie

Fame, przykro mi.. Trzymajcie się.. ;**

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 21:15   #290
kularek
Zadomowienie

aga__tka - podziwiam, że mąż potrafi pracować tyle godzin w domu - u nas by to nie przeszło

Iris - mojemu synusiowi też się kilka razy zdarzyło ulać noskiem ale lekarka powiedziała, żeby się nie przejmować jak przybiera na wadze - przynajmniej u mnie bo dziś pytałam o to u Ciebie na pewno też

irsin - u mnie to samo sysuś wcale nie chce smoczka i tylko cyc

joanna - masakra jedzenie oby jak najszybciej do domku -trzymam kciuki za ten antybiotyk doustny

Fame - współczuję

dziewczyny dziękuję za opinię o mazdzie )) o tym, że są problemy z rdzą wiemy-czytaliśmy ale to każde auto ma jakiś swój słaby punkt niestety ....
brat tż ma bmw kupili nowe teraz ma 2 lata i na masce koło znaczka wyszła właśnie rdza i musiał reklamować

u nas po chrzcinach i jestem zachwycona ! myślałam, że zawsze będę chciała imprezy rodzinne w domu robić a teraz chyba zmieniam zdanie - było dużo lepiej niż się spodziewałam, jedzenie pyszne i dużo, w domku posprzątane, mam czas dla siebie nawet rano w niedzielę u fryzjera byłam
wychodzi trochę drożej - ale coś za coś - u nas za dużo bym musiała gotować bo obiad + ciasto i kawa by nie przeszło - lubimy sobie posiedzieć przy pełnym stole trochę dłużej
obyło się bez rad teściowej , synuś wyjątkowo grzeczny - przespał całą mszę prawie potem w lokalu też co mnie zaskoczyło to, że tak dużo daje się u nas na chrzciny, że nawet się tego nie spodziewałam

a dziś rano byliśmy na szczepionce - i nawet nie było tak źle - miał 3 ukłukcia - 5w1 i pneumokoki - płakał mniej niż starszy synek - za to potem w domu już gorzej od 15 ciągły płacz (straszny płacz jeszcze nigdy mi tak bardzo nie płakał-już nie wiedziałam jak go uspokajać) i widać, że go te miejsca bolą - przykładamy sodką - robi rzadsze kupki i takie bąki jak nigdy - teraz już biedactwo moje śpi, mam nadzieję, że jutro będzie już ok.

ważyliśmy też dziś moją ociupinkę i waży 5800 więc w miesiąc przytył 1400 tylko na moim mleku

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-08-25 o 21:18
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 21:24   #291
malwiska
Zakorzenienie

FAME
Stary 2014-08-25, 23:14   #292
aga__tka
Zakorzenienie

[QUOTE=i like it;47846387]witam się po weekendowej nieobecności, korzystaliśmy z pogody i uroków wsi jak ale jak zawsze starałam się podczytywać na tablecie

joanna nasza służba zdrowia to jedna wielka tragedia, a najgorsze,że czasem trafi się lekarz z powołania świetny ekspert i musi w takich warunkach ludzi leczyć a jedzenie szkoda słów-ale najważniejsze aby Laurka jak najszybciej wyzdrowiała

debeściara za urodziny i kciuki za wyniki badań

moja Sonia też się często krztusi -łakomczuch jeden najlepiej małą na kolanie na brzuchu ułożyć głowa niżej niż pupa i posuwistymi ruchami ręką złożoną w łódeczkę delikatnie staramy się wypchnąć " przedmiot/mleko" z przełyku, nie klepiemy

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Moja Oliwka

ślicznotka

ale cudna, śmieszek taki mały

i oczywiście czekam na zdjęcia wszystkich pannic i kawalerów z chrztów

My wstępnie ustaliliśmy datę chrztu na 11/12 października, najgorsze bo odmówiła nam kuzynka, która miała być chrzestną bo właśnie ma tylko cywila a ma małe dziecko i ksiądz nie wyda jej zaświadczenia
a ogólnie jak już w temacie to kogo prosicie na chrzciny tak oczywiście poza najbliższą rodziną,swoich chrzestnych też?

a oto moja miesięczna niunia
nie wiedziałam że tak się powinno - ja leciutko stukałam

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
To ja, znowu zakuwali małą bo pękła żyłka i już nie mają gdzie kłuć bo nie ma miejsca, próbowali od początku łącznie 12 razy, jutro spróbują dać małej doustny antybiotyk, jak nie zwymiotuje to jutro do domu z receptą trzymajcie kciuki

żeby jednak Was puścili...

Cytat:
JOANNA zapomniałam wcześniej pisać.. Ucaluj ode mnie Laurkę, niech szybko wraca do zdrowia, a Tobie kochana wytrwałości

Mała dzisiaj niby nie marudna, ale spalaby tylko na rękach...

Eh, taki dziwny dzień.. Nazjezdzalo się do nas trochę ludzi, bo mój teść umiera
wyrazy współczucia

Cytat:
ojej

ja dzisiaj byłam na bioderkach i wszystko ok nawet nie musze podwójnie pieluchować (bo tak robilam na noc bo położna kazała)
no i na poczekalni mała dała czadu i musiałam cycka wyciągać, nie dlatego że była głodna a dlatego że była zmęczona i nie mogła usnąć... raz pociamkała 3 minutki i zasneła ale jak ją odłożyłam to znowu ryk a pozniej nawet cycka nie chciała tak krzyczała, w końcu załapała i 2 minuty i spi.. trzymałam ją na rękach bo bałam się że znowu zacznie wrzeszczeć
zauważyłam że strasza małpa się z niej zrobiła... albo je, albo chce spać... teraz to nawet czuwać za dużo nie chce w ciągu dnia bo od razu marudna

i teraz nie wiem co robić bo przy pierdzeniu wraz z bakiem idą malutkie kleksiki, dzisiaj za każdym razem jak pierdła to 2-3 kropelki kupki i teraz jak jej zmienie za każdym pierdnięciem pieluche to bedzie z 15 pieluch, wczesniej puszczała bąki bez wkładu a teraz żółte pierdki mi wali i teraz wymieniać całą pieluchę czy tylko przetrzeć tyłek a te wsiąknięte plamki niech sobie będą w pieluszce
może kup wkładki do pieluch? 100 wkładek canpola kosztuje koło 1ozł i można kupić stacjonarnie w dużych sklepach (być może w aptekach też) ale są też bardziej ekologiczne biodegradowalne, które można wrzucać do ubikacji - w tych sklepach co wielorazówki można je kupić, być może gdzie indziej też są, może Celebrinfea by wiedziała , albo na sieci możesz poszukać - wychodzi taniej niż zmienić pieluchę za każdym razem... mnie się udało takie coś kupić kiedyś za 2zł 100sztuk
babyono widziałam na ceneo że jest ok 7zł za 110szt...
ja tego co prawda nie używam przy tej pierwszej kupie, ale używałam jako wkładkę do majtek przy odpieluchowaniu... mogę sprawdzić jak to się sprawdza przy tych rzadkich jutro

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć
Wczoraj cały dzień byłam sama z dziećmi i nie dałam rady popisać nic.

Teraz synek ogląda bajkę, Mała śpi i jak się obudzi idziemy na spacer.

Wczoraj podliczyłam koszty chrzcin od strony jedzeniowej. Na 12 osób koszt 250 zł w tym tort i 3 ciasta, na kolację 2 sałatki, szaszłyki, cukinie faszerowane, piersi zapiekane z warzywami, kiełbasa.
Jedzenia zostało nam jeszcze na kilka obiadów, chociaż 2 osobom porobiliśmy paczuszki z mięskiem i ciastem

Poprzednio przy 15 osobach w restauracji płaciliśmy 700 zł, a był 2-daniowy obiad + kawa z własnym tortem i ciastem.

Wiec jak ktoś ma warunki i kogoś do pomocy, to polecam robić w domu.

Wg mnie dla dziecka też lepiej w domku

Zrobię ryż do obiadu i może uda mi się ponadrabiać jeszcze.
no taniej, ja się zastanawiam, bo nie mam pomysłu jak się ubrać do lokalu przy karmieniu

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:39 ----------

ja to w ogóle chciałam w lokalu, ale nam wychodzi koszt koło 1400zł i trochę mi szkoda tej kasy, szczególnie że istnieje ryzyko że w ogóle nie dostaniemy becikowego... ja dwa lata temu miałam "fuchę" siostra mnie namówiła na udział w takim projekcie i oni wypłacili kasę w styczniu zeszłego roku (powinni ją wypłacić częściowo wcześniej) i to była całkiem niezła kasa (niestety jednorazowa) ale mąż wyliczył że przez nią przekraczamy limit o kilka zł jakbyśmy jakoś więcej przekroczyli to by mi nie było żal, bo skoro tak dużo zarabiamy to nam się nie należy... ale raz że przekraczamy minimalnie, dwa że to był jednorazowy "wybryk" a trzy, że mąż teraz zmieni pracę na mniej płatną, ze względu na pracę w niedziele oraz lepsze dla naszej rodziny godziny pracy... mam nadzieję że chociaż go nie zwolnią po chwili, bo wtedy w ogóle to kiepsko wszystko widzę...
ogólnie to trudno, bo ja uważam że skoro są takie zasady przyznawania, to są - jakieś być muszą, ale myślałam sobie że może warto by jednak tę kaskę gdzie indziej przyoszczędzić... wolałabym małej zafundować pneumokoki niż imprezę w lokalu im bardziej się nad tym zastanawiam...
a jeszcze z Jeremim do dentysty musimy pochodzić, bo mu się jakaś próchnica wdała, nie było widać, a teraz nagle jest - to też pewnie trochę kasy pochłonie, bo znalazłam świetną dentystkę prywatnie, a nie chcę żeby się jako 4olatek do dentystów zniechęcił... już byliśmy i mimo że chyba musiało boleć - między innymi miał "coś" wbite w dziąsło i pani wyciągała to i nawet krew leciała, a dziura była w zębie dość duża, to mały nie płakał i spokojnie wysiedział cały czas tolerując "wyciąganie robaków". Myślałam żeby iść gdzieś na kasę - choćby równolegle, ale nic na razie nie znalazłam, gdzie byłyby fajne opinie...

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2014-08-25 o 23:21
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 02:32   #293
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Agatka wiem o które Ci chodzi. Ja tam za tym nie przepadam jak jest mniejszy ładunek to się sprawdzają ale Jagoda zazwyczaj wali bomby które górą wyjda. Ale jak masz kleksiki Malwiska to powinny się sprawdzać. Tylko to się strasznie do tyłka klei jeśli czymś smarujesz.
Stary 2014-08-26, 04:22   #294
ecencia
Raczkowanie

Cytat:
Moja Oliwka

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Śliczna Oliwka!

Witam się porannie

Wczoraj wrocilysmy do domu a Młoda skończyła dwa miesiące

Oto ona
Śliczne dziewczyny.
Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy możecie polecić termometr bezdotykowy? Chciałam kupič Igorowi bo nie wyobrażam sobie wkładać mu termometr w tyłek. Bałabym się że mu coś uszkodze:-/

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Ja mam bezdotykowy ktorym mozna mierzyc tez temperature rzeczy. Firma rossmax. Kupowalam w gemini za okolo 100zl. Ma bardzo dobre opinie i faktycznie dokladnie mierzy.

Agatka- sprawdz bo ja gdzies czytalam, ze jak sie sklada o becikowe do ktoregos tam listopada to liczy sie rok 2012 a jak po to dopiero 2013.

U nas wczorajszy dzień ciezki a wieczór to jakis armagedon. Mala w ciagu dnia spala pol godziny a wieczorem miala bol brzuszka i ciagla plakala. Zbawieniem bylo to ze zasnela o 23 i obudzila sie dopiero 4.30 na karmienie. Mam nadzieje, ze da mi jeszcze pospac bo juz wczoraj padalam z niedospania.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 06:12   #295
joanna2228
Wtajemniczenie

Hej dziś trzymajcie kciuki żeby się udało małej polknać lek ale z tego co pamiętam to zinat jest obleśny i wątpię że połknie 4 ml.
Wczoraj na kolację dostałam chleb z kiełbasą i ogórki kiszone, jakiś porąbany ten szpital i jeszcze lekarka źle wpisała receptę a pani w aptece się śmiała że nie wie o co jej chodzi i co ma sprzedać bo nie ma takich dawek :-/ oczywiście żeby podali małej lek to muszę go kupić żenada. Jak nie połknie to zostajemy i mogę go wyrzucić do śmietnika bo jest rozrabiany :-/ Pomocy wyląduje w psychiatryku blok dalej!

Miłością tą największą
Stary 2014-08-26, 06:16   #296
Karolinek_
Raczkowanie

Witam porannie Mamuski podczytuje, ale malo casu, kruca bomba

U nas juz po chrzcinach oprocz Mlodego w kosciele bylo jeszcze siedmioro dzieci Arturek przespal cala msze i obiad w restauracji, a na afterparty w domu mialam tez luz, bo byl rozchwytywany przez babcie. Ze wzgledu na nasza sytuacje rodzinna Mlody ma 3 babcie, takze szaaaalenstwo

Matka w koncu sie odstrzelila na chrzciny syna i az sie lepiej poczula. Jeszcze w sobote kupilam sobie czarne szpilki, to w ogole sexy mamuska ze mnie wyszla brakowalo mi tego

Kryzys laktacyjny nas dosiegnal i od czwartku w cycuchach prawie nic. Mlody nerwowy, a ja plakalam, bo poczulam sie bezwartosciowa jako mama, skoro nie moge wykarmic tej mojej glodomorry musial dostac flache. Kupilam bebilon 1. Walczylam o ten pokarm jak lwica, pijac te rozne specyfiki, a miedzy innymi karmi i podzialalo - Mlody znowu sie najada, a ja szczesliwa, widzac, jak zasypia z pelnym brzuszkiem przy piersi

Zdjecia dziewczyn - pieeeekneeee

Termometr mam z firmy messmed - w sklepie polecili jako najlepszy

Szpitalne jedzenie - temat rzeka... Jak bylam w szpitalu, to najobrzydliwsza rzecza, ktora byla na obiad, byl budyn z miesa

Klusek, wbrew moim obawom, wazy ok 5400 myslalam, ze bedzie wiecej :P

Chrzestny Misiaka zostaje do piatku i odwozimy go w gory, bo przed zima tz chce porobic porzadek na dzialce. Musimy teraz zbierac kase na renowacje domku, ktory tam stoi komin sie sypie, trzeba pomalowac znowu, zrobic ogrodzenie... Tylko $ brakuje

Dziekuje za opinie o samochodach dzisiaj jedziemy ogladac, bo tz ma ostatni dzien urlopu. Wybralismy jednak samochody z duzym bagaznikiem, ale nie kombii, tylko liftbacki/hatchbacki, co by sie klapa z szyba otwierala, zeby mozna bylo wiecej zaldowac, bo w sedanach, to slabo wychodzi - mondeo mk3, octavia I i vectra b i c z ta c, to okazja, wiec trzeba dobrze sprawdzic

Joanna - trzymam mocno kciuki, zeby udalo sie wyjsc do domku

Mam nadzieje, ze u Was lepiej z pogoda, bo u mnie leje a mielismy jechac gdzies w teren popoludniu na spacer

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Fame - moje kondolencje

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Joanna - co to za szpital... bedzie dobrze, kochana
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 06:21   #297
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Hej dziś trzymajcie kciuki żeby się udało małej polknać lek ale z tego co pamiętam to zinat jest obleśny i wątpię że połknie 4 ml.
Wczoraj na kolację dostałam chleb z kiełbasą i ogórki kiszone, jakiś porąbany ten szpital i jeszcze lekarka źle wpisała receptę a pani w aptece się śmiała że nie wie o co jej chodzi i co ma sprzedać bo nie ma takich dawek :-/ oczywiście żeby podali małej lek to muszę go kupić żenada. Jak nie połknie to zostajemy i mogę go wyrzucić do śmietnika bo jest rozrabiany :-/ Pomocy wyląduje w psychiatryku blok dalej!

Asia a on jest gorzki / kwaśny? Nie mogą Laurce w glukozie rozrobić?
Stary 2014-08-26, 06:23   #298
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Asia a on jest gorzki / kwaśny? Nie mogą Laurce w glukozie rozrobić?
Gorzki i pytałam się czy mogę mleka dodać powiedziała ze nie :-( zobaczymy...

Miłością tą największą
Stary 2014-08-26, 06:59   #299
Eydrith
Zadomowienie

hej ho pamięta mnie ktoś? dawno mnie nie było, ale melduję się

nadrobiłam Was na odchowalni i widzę smutne wieści ...

Fame wyrazy współczucia - trzymajcie się tam dobrze że możesz jechać z małą do rodziców

joanna strasznie mi przykro z powodu szpitala trzymam mocno kciuki żeby jak najszybciej wypuścili Was do domu, bo obie z maleńką się namęczycie ... kciuki za antybiotyk jedzenie - OMG ohyda, a cena za pobyt z dzieckiem co najmniej wygórowana ...

I like it - Sońka prześliczna

malwiska, Domi - słodkie Wasze śmieszki

mamaya - fajnego masz przystojniaka

kularek - super że chrzciny udane, i fajnie że szczepienie z głowy ... biedny maluszek

termometr - ja mam bezdotykowy medisana, spoko jest

i na razie zmykam, bo mi się młoda budzi miłego dnia Mamuśki
Stary 2014-08-26, 07:18   #300
joanna2228
Wtajemniczenie

Podałam i czekamy...

Miłością tą największą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości