|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
no to tutaj raczej na spokojnie wszytko. W pl troche inna sytuacja w koncu to po sasiedzku wiec niepokoje sa a i sami sobie winni jestesmy bo za bardzo sie angazujemy we wszytko a ostatecznie to nam sie po tylku dostaje te wszystkie embarga, zaraz pewnie beda problemy z gazem itd
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale mimo wszystko jestem zadowolona, że w domu było. Od razu pytanko: Wasze dzieci bawią się już na matach edukacyjnych? Czy ma któraś Fisher Price Rainforest tą okrągłą?
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
BAMBUSIEK ja mam taką i Mała bardzo ją lubi
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
O taką
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Tam gdzie mieszkaliśmy małe miasteczko ale z tego co wiem w Tczewie były za30zł za osobę i tez dobre jedzenie a to było rok temu.. no ale w domu jak jest miejsce to czasem lepiej
Ja mam taką mate ![]() a duży obrazek bo powiększam go i dopiero w tedy kopiuje adres url Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-08-25 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Aaaaa.... pocytowałam, poodpisywałam, a tu jakaś reklama się otworzyła i chcąc ją zamknąć poooszło wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nasi chrzestni już nie, bo to nie nasza impreza tylko dziecka, tzn. konieczność bycia na uroczystościach zakończyli na ślubie ![]() o taką właśnie mi chodziło, dzięki ![]() po powrocie z wakacji zamówię ![]() co do uśmiechów, to moja córa uśmiecha się świadomie od 6 tygodnia. Najpiękniejszy uśmiech posłała mi w moje urodziny z samego rana ![]() co do chusteczek, to i przy synku i teraz Babydream niebieskie i żadne nie miało odparzeń, choć kremów też nie używam. jedynie co to wacikiem przecieram górę po większej eksplozji kupy. co do aut, to my mamy opla astrę II kompi i pod względem wielkości i używania jest ok. wcześniej mieliśmy astrę I, a za 2-3 latka planujemy kupić III. a Mazdę ma mój brat i znajomi i strasznie narzekają na ciągłe awarie. Śliczne dzieciaczki pokazujecie ![]() ![]() ja mojej córze mało zdjęć póki co robię, ale akumulatorki trzymają w aparacie mega krótko i po wypłacie kupuję nowe, to będzie pod ręką. a co do zdjęć ze chrzcin, to może jutro ![]()
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
witam się i ja na odchowalni
![]() Mikołajek rośnie jak na drożdżach, dalej ma czasami gorsze dni, ale jakoś dajemy radę ![]() dziś byliśmy na usg bioder, wszystko w porządku i na szczęście nie trzeba pieluchować ![]()
#282 |
Zakorzenienie
|
Odpisuję, co pamietam
![]() Fame, Emoji na Insta to tez tylko z iPhone ![]() Termometr mamy MessMed. Po rozeznaniu był to jeden z dwóch najlepszych ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Mój teść umarł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Ojej, Fame, kondolencje dla Ciebie i dla TŻ
![]() Ależ przykro ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Fame przykro moje kondolencje ale lepiej ze jedziecie do twoich rodzicow dziecku nie sluzy pogrzebowe zamieszanie bo bedzie wyczuwalo twoje nastroje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Fame bardzo mi przykro, trzymajcie sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
Fame kondolencje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
Fame, przykro mi.. Trzymajcie się.. ;**
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
aga__tka - podziwiam, że mąż potrafi pracować tyle godzin w domu - u nas by to nie przeszło
Iris - mojemu synusiowi też się kilka razy zdarzyło ulać noskiem ale lekarka powiedziała, żeby się nie przejmować jak przybiera na wadze - przynajmniej u mnie bo dziś pytałam o to ![]() irsin - u mnie to samo sysuś wcale nie chce smoczka i tylko cyc joanna - masakra jedzenie oby jak najszybciej do domku -trzymam kciuki za ten antybiotyk doustny ![]() Fame - współczuję dziewczyny dziękuję za opinię o mazdzie ![]() brat tż ma bmw kupili nowe teraz ma 2 lata i na masce koło znaczka wyszła właśnie rdza i musiał reklamować u nas po chrzcinach i jestem zachwycona ! myślałam, że zawsze będę chciała imprezy rodzinne w domu robić a teraz chyba zmieniam zdanie - było dużo lepiej niż się spodziewałam, jedzenie pyszne i dużo, w domku posprzątane, mam czas dla siebie nawet rano w niedzielę u fryzjera byłam ![]() wychodzi trochę drożej - ale coś za coś - u nas za dużo bym musiała gotować bo obiad + ciasto i kawa by nie przeszło - lubimy sobie posiedzieć przy pełnym stole trochę dłużej ![]() obyło się bez rad teściowej ![]() ![]() ![]() a dziś rano byliśmy na szczepionce - i nawet nie było tak źle - miał 3 ukłukcia - 5w1 i pneumokoki - płakał mniej niż starszy synek - za to potem w domu już gorzej od 15 ciągły płacz (straszny płacz jeszcze nigdy mi tak bardzo nie płakał-już nie wiedziałam jak go uspokajać ![]() ważyliśmy też dziś moją ociupinkę i waży 5800 więc w miesiąc przytył 1400 tylko na moim mleku ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-08-25 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |||||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=i like it;47846387]witam się po weekendowej nieobecności, korzystaliśmy z pogody i uroków wsi jak ale jak zawsze starałam się podczytywać na tablecie
joanna nasza służba zdrowia to jedna wielka tragedia, a najgorsze,że czasem trafi się lekarz z powołania świetny ekspert i musi w takich warunkach ludzi leczyć a jedzenie szkoda słów-ale najważniejsze aby Laurka jak najszybciej wyzdrowiała debeściara ![]() ![]() moja Sonia też się często krztusi -łakomczuch jeden ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() babyono widziałam na ceneo że jest ok 7zł za 110szt... ja tego co prawda nie używam przy tej pierwszej kupie, ale używałam jako wkładkę do majtek przy odpieluchowaniu... mogę sprawdzić jak to się sprawdza przy tych rzadkich jutro Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:39 ---------- ja to w ogóle chciałam w lokalu, ale nam wychodzi koszt koło 1400zł ![]() ![]() ![]() ogólnie to trudno, bo ja uważam że skoro są takie zasady przyznawania, to są - jakieś być muszą, ale myślałam sobie że może warto by jednak tę kaskę gdzie indziej przyoszczędzić... wolałabym małej zafundować pneumokoki niż imprezę w lokalu im bardziej się nad tym zastanawiam... a jeszcze z Jeremim do dentysty musimy pochodzić, bo mu się jakaś próchnica wdała, nie było widać, a teraz nagle jest - to też pewnie trochę kasy pochłonie, bo znalazłam świetną dentystkę prywatnie, a nie chcę żeby się jako 4olatek do dentystów zniechęcił... już byliśmy i mimo że chyba musiało boleć - między innymi miał "coś" wbite w dziąsło i pani wyciągała to i nawet krew leciała, a dziura była w zębie dość duża, to mały nie płakał i spokojnie wysiedział cały czas tolerując "wyciąganie robaków". Myślałam żeby iść gdzieś na kasę - choćby równolegle, ale nic na razie nie znalazłam, gdzie byłyby fajne opinie...
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-08-25 o 23:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
Agatka wiem o które Ci chodzi. Ja tam za tym nie przepadam jak jest mniejszy ładunek to się sprawdzają ale Jagoda zazwyczaj wali bomby które górą wyjda. Ale jak masz kleksiki Malwiska to powinny się sprawdzać. Tylko to się strasznie do tyłka klei jeśli czymś smarujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Agatka- sprawdz bo ja gdzies czytalam, ze jak sie sklada o becikowe do ktoregos tam listopada to liczy sie rok 2012 a jak po to dopiero 2013. U nas wczorajszy dzień ciezki a wieczór to jakis armagedon. Mala w ciagu dnia spala pol godziny a wieczorem miala bol brzuszka i ciagla plakala. Zbawieniem bylo to ze zasnela o 23 i obudzila sie dopiero 4.30 na karmienie. Mam nadzieje, ze da mi jeszcze pospac bo juz wczoraj padalam z niedospania.
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziś trzymajcie kciuki żeby się udało małej polknać lek ale z tego co pamiętam to zinat jest obleśny i wątpię że połknie 4 ml.
Wczoraj na kolację dostałam chleb z kiełbasą i ogórki kiszone, jakiś porąbany ten szpital i jeszcze lekarka źle wpisała receptę a pani w aptece się śmiała że nie wie o co jej chodzi i co ma sprzedać bo nie ma takich dawek :-/ oczywiście żeby podali małej lek to muszę go kupić żenada. Jak nie połknie to zostajemy i mogę go wyrzucić do śmietnika bo jest rozrabiany :-/ Pomocy wyląduje w psychiatryku blok dalej! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Witam porannie Mamuski
![]() ![]() U nas juz po chrzcinach ![]() ![]() ![]() Matka w koncu sie odstrzelila na chrzciny syna i az sie lepiej poczula. Jeszcze w sobote kupilam sobie czarne szpilki, to w ogole sexy mamuska ze mnie wyszla ![]() ![]() Kryzys laktacyjny nas dosiegnal i od czwartku w cycuchach prawie nic. Mlody nerwowy, a ja plakalam, bo poczulam sie bezwartosciowa jako mama, skoro nie moge wykarmic tej mojej glodomorry ![]() ![]() ![]() Zdjecia dziewczyn - pieeeekneeee ![]() Termometr mam z firmy messmed - w sklepie polecili jako najlepszy ![]() Szpitalne jedzenie - temat rzeka... Jak bylam w szpitalu, to najobrzydliwsza rzecza, ktora byla na obiad, byl budyn z miesa ![]() Klusek, wbrew moim obawom, wazy ok 5400 ![]() Chrzestny Misiaka zostaje do piatku i odwozimy go w gory, bo przed zima tz chce porobic porzadek na dzialce. Musimy teraz zbierac kase na renowacje domku, ktory tam stoi ![]() ![]() Dziekuje za opinie o samochodach ![]() ![]() ![]() Joanna - trzymam mocno kciuki, zeby udalo sie wyjsc do domku ![]() Mam nadzieje, ze u Was lepiej z pogoda, bo u mnie leje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Fame - moje kondolencje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Joanna - co to za szpital... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
hej ho
![]() ![]() ![]() nadrobiłam Was na odchowalni i widzę smutne wieści ... Fame wyrazy współczucia - trzymajcie się tam ![]() ![]() joanna strasznie mi przykro z powodu szpitala ![]() ![]() ![]() I like it - Sońka prześliczna ![]() malwiska, Domi - słodkie Wasze śmieszki ![]() mamaya - fajnego masz przystojniaka ![]() kularek - super że chrzciny udane, i fajnie że szczepienie z głowy ... biedny maluszek ![]() termometr - ja mam bezdotykowy medisana, spoko jest ![]() i na razie zmykam, bo mi się młoda budzi ![]() ![]()
#300 |
Wtajemniczenie
|
Podałam i czekamy...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.