|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
in the dark of night
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Lilotka, dzięki za rady, może jeszcze odratuję mojego kwiatka
![]() Mojra, super ten wózek! Dziewczyny, poratujcie mnie - jaki ten termometr zamawiałyście na gemini? Robię właśnie zamówienie i końca nie widać...
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do termometru ten o którym tu często pisałyśmy z polecenia NAtali ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Dobranoc laseczki
![]()
![]() |
#275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za rychłe wyjście. Odpoczywaj dużo ! Ja mam taką samą nadzieję Kochana ![]() ![]() Nowa w tyłek ? O matulu ![]() ![]() Alapiotrek, narobiłaś mi ochoty na sałatkę jarzynową ![]() ![]() Ja na wieczór jadłam spagetti, wypchało mi brzucha ![]() ![]() ![]() Co do cyconosza to pisałam o tym z Esotiq. Bawełenka bez fiszbin. Niestety moje nie przybrały w misce a jedynie w obwodzie. Porażka. Małe były małe pozostaną ![]() ![]() Magsik ![]() ![]() U mnie wieje nudą. Każdy dzień prawie taki sam jak poprzedni, chwilami nawet nie wiem jaki mam dzień. Tż niedawno dzwonił. Na pewno nie przyjeżdża teraz, może za tydzień a może nie. Już się na nic nie nastawiam. Już nawet nie mam siły płakać bo po co, tylko się Olinek będzie denerwował. Z pozytywnych to przyszły mi dziś meble, tata od jutra je będzie skręcał. Zrobiłam sobie kąpiel, pomogła na trochę ale teraz znowu mnie ściska i napina się brzuch więc będę się kładła. Dobranoc wszystkim ![]() Ogromne kciuki za nasze szpitalne Mamusie, trzymajcie się ! ![]()
![]() |
#276 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Gosiu masz racje, wszystkie macie racje... Dzieki dziewczyny za wsparcie, bo naprawdę ogarnęła mnie wielka panika jak to zobaczyłam to nie wiedziałam co robić... Niestety w szpitalu było cięcie cesarskie i lekarz do nas na szkole rodzenia nie przyszedł... :-( pogadalam z polozną, powiedziała to samo co gin. Zrobic badania i sie obserwować, możliwe ze mam jednak zespół drażliwego jelita, było juz takie podejrzenie 3lata temu i sie okazało ze to endometrioza. Porobie jutro prywatnie badania krwi i zobaczymy, jeśli tylko dziecku nie zagraża to git. Obie tez powiedziały ze jak to sie powtórzy to nikt mnie nie bedzie oglądał i badał, tylko mnie położą w szpitalu i beda obserwować, a ta opcja wydaje sie straszna, bo wystarczy by ktos sie zainteresował. Niestety nie w tym kraju... Ide Was nadrabiac, bo tyle natrzaskalyscie ze cała noc przede mna, a do października to jeszcze 3 posty to na spokojnie wygadamy ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Każdy rośnie w swoim tempie, gratulacje. Ja mam nadzieje ze moj przystosuje ![]() Ja tego chirurga nawet nie widziałam :-(, a co dopiero badanie. A kolonoskopii ponoć w ciazy i takby mi nie zrobili. Dlatego lekarz nr 1 stwierdził ze nie ma co szukać, chyba ze po ciazy sie nie uspokoi. Nic mnie nie boli, ale ponoć to moze byc wewnątrz. Cytat:
Zazdroszczę szpitala i pewnie wspaniałej obsługi. Cytat:
Ja jak kiedyś dostałam to spasmalgon, gdzie bolał przeokrutnie, a po 30min okazało sie ze jestem uczulona... :-( oczy jak pimpong i ledwo oddychalam, tz ich tam prawie zatłukł ![]()
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Laila dobrze że spokojniejsza jesteś i szkida że lekarz nie mógł być na zajęciach.
Napisałam mega posta i go wcieło. Idę spać bo jutro rano na usg. Dobranoc
#278 |
Raczkowanie
|
Witam Was Wszystkie po dlugim czasie.
Caly czas was podczytuje ale nie mam weny na pisanie. Po glukozie wyszla mi cukrzyca ciazowa wiec przeszlam na diete po ktorej niestety chudne z dnia na dzien. W ciagu 2,5 tygodnia ubylo miprawie 4 kg. Po konsultacji z polozna mowi ze to normalne a wizyta dopiero za tydzien. To tyle co u mnie. Jesli chodzi o inne czynnosci typu sprzatanie to mam wiecej energii niz zawsze. Trzymam kciuki za Wszystkie dziewczyny w szpitalu i za Tą Pierwszą Kruszynke urodzona. Dziewczyny bedxie dobrze ![]() a tak z innej beczki kiedys pisalysmy, ze jak beda promocje to bedziemy pisac. Wiec w biedronce jest proszek Lovela dzieciecy i plyn po 15 zl. Wszedzie kosztuje ok 23 zl wiec jak dla mnie warto. pozdrawiam Was
#279 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
dość mocno się wzruszam Was czytając ![]() my dzielnie walczymy! |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Dziendoberek
![]() Nie mogę już spać jak wstałam do łazienki to już mi się odechciało, chyba wykorzystam moment i pojadę zrobić badania. Nowy kolor w pokoju już jest muszę pójść zobaczyć jak ten wyszedł. Cytat:
![]() miłego dzionka ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Laila85 mam nadzieję, że już lepiej się czujesz i wszystko się unormowało ![]()
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
![]() Jakieś pukanie rurami na dworze mnie obudziło, może by to nie było dziwne, ale mieszkam prawie na odludziu ![]() Nie mam dziś większych planów. Pogoda jest ładna, ale ogólnie nic mi się nie chce ![]() ![]() Laila, oby to nie było nic poważnego, teraz się po prostu obserwuj. Ale służba zdrowia w Pl ? Masakra i bagatelizowanie naszych nerwów ![]() Dariuska ![]() ![]() Klio, dużo sił na dalszą walkę. Dzielne z Was Dziewuszki ! Uściski dla obu ![]() Magsik, jak kolor pokoju, zaakceptowałaś ? ![]() Co do podania numerów, nie jestem w klubie, ale chętnie komuś podam swój. Termin mam "dosyć późny" więc też mogę być na bieżąco. No i Nie powiem, sama bym chciała, jakby któraś miała ochotę, na dostanie numeru z Was ![]() ![]()
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 ![]() Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-08-22 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wczoraj też miałam spaghetti także idziemy łeb w łeb ![]() Sałatka już się gotuje - warzywka bo nie mogę spać od 6:30, już po porannych zakupkach. Mi przydałaby się dieta może będę udawać że mam cukrzycę ciążową i sobie zrobię tydzień próbny, bo tak to nie jem nie wiadomo jak dużo a z dnia na dzień waga do góry. Pewnie przy wtorkowej wizycie mój lekarz się przerazi ![]() Ale ja przed ciążą sporo się odchudzałam - ze 2 dobre lata dbałam bardzo o linię i ćwiczyłam z Chodakowską dzień w dzień po godzinie. Paliłam także nie za dużo ale z 6-7 dziennie. A tu z dnia na dzień rzuciłam palenie - WAGA HOP! Dostałam zwolnienie z wytycznym LEŻENIE I WSTAWAĆ TYLKO DO ŁAZIENKI - WAGA HOP! Nie mogłam chodzić tym bardziej ćwiczyć więc - WAGA HOP! Ale powiem Wam, że jak myślę, że po urodzeniu zacznę się odchudzać to nie mogę się doczekać na prawdę. Mam bardzo dużo energii więc pójdzie w mig, tak samo jak waga do góry tak samo w dół ![]() Oglądałam wczoraj komedię 9 miesięcy - co mnie najbardziej rozśmieszyło? AKCJA PORODOWA na koniec filmu - super lekarz! ![]()
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobryyy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KLIO I RITA, FARMINKO, NOWA - Dużo siły i zdrówka dla Was Kochane <3
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Klio bo to "nasz" pierwszy dzieciaczek i sie martwimy i kciukujemy
![]() Ja mialam pobudke o 4.52 omg. Badania, znowu klucie bo krew. I wymaz na tego paciorkowca mi pobrali. Do kroplowki mam miec potas jeszcze bo cos sie obnizylo. Moja gin. Mowi ze jak bedzie ok to w pon wyjdziemy ![]() ![]() ![]()
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
I kciuki za/wizyty.
Gosia ja bym nie usneła pewnie ze/strachu ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- ![]() Ciebie juz nie czytam bo mi zoladkiem rusza haha ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- I chyba zgubili moj wymaz. Kuzwa. Bo nowa "zmiana" pyta sie czy mialam pobierany bo chyba zaginal. Omg
#287 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że już tak zostanie Mały ułożony. ![]() Gołąbki - jadłabym! Nie mam pomysłu, co dziś na obiad, ale gołąbków nigdy nie robiłam i trochę się boję. ;-) Cytat:
Czy też macie wrażenie, że te elektroniczne fatalnie mierzą? Mam w domu z microlite i przy trzech pomiarach w odstępie kilku minut pokazuje różne wartości. Cytat:
Czy któraś z Was bierze jakieś tabletki na tarczycę? Mi wyszło ft4 o 0,003 poniżej dolnego limitu i lekarz kazał brać Euthyrox. Mam powtórzyć badania. Myślę, że po dwóch tygodniach je zrobię i potem tuż przed wizytą, którą mam za miesiąc. Niby powiedział, że mam się nie martwić, ale wiecie, jak to jest. ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() dziewczyny ja w koncu kupilam staniki bezszwowe w pepco, wydaje sie super wygodne, latwy dostep do cycka, wkladka wejdzie, po 9,99 , mysle, ze na poczatek starczy, w razie poglebienia mojej przygody z karmieniem, zakupie cos lepszego, ale nie wiem jak to bedzie, a te staniki bardzo wygodne. A przymierzalam dwa po kolezance i jeden z drutami calkowicie odpadal , drugi tez jakis dziwny. ciekawe ile wazy moj dzidziol, ciekawe czy ma juz 3 kg ![]() a wczoraj chcialam kupic sobie jakies buty takie przejsciowe, baleriny, albo jakies na lekkiej koturnie, ale albo mam spuchniete stopy, albo rozmiar mi sie zmienil, bo w moj rozmiar nie wepchnelam sie i musze poczekac z zakupami butowymi na po porodzie, chyba zostaja mi adidaski i moje rozczlapane balerinki ![]() Gosia ja od tygodnia obserwuje zwiekszona ilosc wydzieliny. Do tego dzis w nocy obudzilam sie z mega pelnym pecherzem, tylko jak leze to tak nie czuje i nie dobieglam do toalety, to jest straszne.. Jeszcze sie okaze , ze bede w pieluchach chodzic.
#289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To możemy sobie podać rękę z tym humorem ![]() Ja od 10 tygodnia ciąży łykam Euthyrox i Jodid ![]() ![]() Gosiak, nie cierpię myszy ![]() ![]() ![]() Nowa jak można zgubić wynik ![]()
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry laski
![]() Dzis mam wolne, wiecz zaraz bede pracowac nad 1 postem ![]() CO DO DOPISEK, PROSZE NA PW, BO POZNIEJ CIEZKO MI ZNALEZC NA FORUM ![]()
#291 |
Zakorzenienie
|
No kurcze goniec zgubil chyba. Bedzie kroplowa to zapytam czy sie wyjasnilo.
Ever pamietam ze Kacperek alw nie wiem do ktorej mamusi. Hm, A mojra/Asie ale to chyba juz zrobilas. I popieram ze wiad to pw, na watku nie idzie ogarnac.
#292 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak nie, to ryba dziś albo zrazy (bo mam zamrożone). Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() A ja wczoraj z mężem mieliśmy niezłego stracha, bo jakoś przypomniało mi się, że przez cały dzień nie czułam małej. I się zaczęła panika, najpierw położyłam się na lewym boku i nic, potem TZ zaczął głaskać, mówić do niej i też nic, napiłam się wody odczekałam i nic, no masakra. Później siegnelismy po latarke bo podobno dzieci reaguja na swiatło i co ? dalej nic ![]() I w końcu dała nam znaki zycia uffff ![]() Cytat:
Też oglądałam ![]() ![]() ![]() Gosiak niezła historia ![]() ![]()
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |||||||
Raczkowanie
|
Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
A my mocno zaciskamy kciuki, oby było wszystko super!!! Cytat:
Powodzenia na usg ![]() Cytat:
Jelita sie trochę wyciszyly ![]() Cytat:
PurBlanca Polska służba zdrowia to tragedia, trzeba przyjść bez nogi chyba by sie tobą zajęli... Tez Wam wieczorem wyślę nr tel, jak bede pisać z laptopa. Cytat:
A nie mówiłam? ![]() ![]() Cytat:
Ja biore ,ale juz od paru lat, teraz przy ciazy musiałam zwiekszyć dawkę. Niczym sie nie przejmuj, tarczycą w ciazy szaleje. Cytat:
Ty nadal pracujesz?
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm Edytowane przez Laila85 Czas edycji: 2014-08-22 o 08:07 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Witam się w 34 tygodniu
![]() Też oglądałam wczorajszą komedię ![]() ![]() ![]() Dzisiaj trzeba się wybrać poszukać jakiejś ładnej kartki z życzeniami i maskotki (wedle życzenia Młodych zamiast kwiatów), bo jutro rano jedziemy na weselicho ![]()
#297 |
Zakorzenienie
|
Gratki za tygodnie
![]() ![]() ![]() Ja bede plakac zaraz. Ten mg jest z tym potasem i to tak piecze ze Szok. :'( Do tego mam miec zastrzyk ze/sterydami dla Majuni. Dzis i jutro. To wszystko dla niej bo inaczej nie dalabym sie tyle kłuć. :-(
#298 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Jednak zgubili. :-[
Pobierali drugi raz.
#300 |
Rozeznanie
|
To DZIADY!!!!!!!!! A jak w ogóle wygląda takie pobieranie wymazu? Normalnie jakąś pałeczką? bo jakoś nie potrafie sobie tego wyobrazić
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.