Keratynowe prostowanie w³osów cz.IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-09-30, 14:43   #271
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 641
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Poka¿ wiadomo¶æ
nie chcê Ciê martwiæ ale czasami keratyna nie wyp³uka siê i w³osy raz potraktowane zabiegiem ca³y czas s± proste (jak to siê dzieje np w moim przypadku)
Jak sobie radzisz z tymi w³osami? Ja mam to samo robi³am cocochoco w lipcu zesz³ego roku i mam odrost krêcony reszta jest prosta, nie wiem chyba bede musia³a zrobiæ coco znów..
o_Khaleesi_o jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 15:12   #272
Miluchova
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354

Cytat:
Napisane przez Serce Poka¿ wiadomo¶æ
Kupi³am ten kwas.
A jak mozna go jeszcze stosowaæ?
Je¶li chodzi o w³osy, to pod olej (czyli k³adziesz kwas, na to olej); do od¿ywki (dodajesz odrobinê do od¿ywki do w³osów).
A poza tym pielêgnacja twarzy dodajesz do kremów, albo stosujesz wymieszany z olejem, albo solo, albo np robisz peeling na jego bazie (kwas + np. cukier), maseczkê (glinka+woda+kwas).

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Poka¿ wiadomo¶æ
Jak sobie radzisz z tymi w³osami? Ja mam to samo robi³am cocochoco w lipcu zesz³ego roku i mam odrost krêcony reszta jest prosta, nie wiem chyba bede musia³a zrobiæ coco znów..
A jak du¿o w³osów mia³a¶ zrobionych keratyn±? Je¶li nie chcesz robiæ ponownie keratynowego prostowania, to mo¿e spróbuj nadrobiæ skrêt na d³ugo¶ci np. koczkiem, krêceniem na koszulkê, papilotami (nie wiem jaki masz skrêt ) - przebieduj i poczekaj a¿ odrosn±.. Tak w ogóle nadal s± proste jak druty, czy jednak co¶ tam skrêtu ujawniaj±? Mog³aby¶ wrzuciæ foto jak to wygl±da?
Miluchova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 16:53   #273
czekoladka3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 631

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Poka¿ wiadomo¶æ
po prostu susze w³osy suszark± a od nasady prostuje je na okrag³ej szczotce i jest ok dopóki nie spadnie deszcz albo nie bêdzie wilgotnego powietrza
Stary 2014-09-30, 18:28   #274
kasza80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 705

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ
Tak serce olejuje codziennie.
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Olejujesz nawet po encanto?
kasza80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 23:59   #275
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasza80 Poka¿ wiadomo¶æ
Olejujesz nawet po encanto?
a dlaczego nie?
Stary 2014-10-01, 07:50   #276
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:

A jak du¿o w³osów mia³a¶ zrobionych keratyn±? Je¶li nie chcesz robiæ ponownie keratynowego prostowania, to mo¿e spróbuj nadrobiæ skrêt na d³ugo¶ci np. koczkiem, krêceniem na koszulkê, papilotami (nie wiem jaki masz skrêt ) - przebieduj i poczekaj a¿ odrosn±.. Tak w ogóle nadal s± proste jak druty, czy jednak co¶ tam skrêtu ujawniaj±? Mog³aby¶ wrzuciæ foto jak to wygl±da?
Robi³am ca³e w³osy 2x encanto i 2x coco

Jak suszê w³osy to przeczesuje je zwyk³± szczotk± no i od nasady mam falê (bo krêciæ zaczynaj± mi siê zwykle ni¿ej) i spodnia warstwa wróci³a do normalnego stanu a reszta poni¿ej odrostu jest prosta i g³adka widaæ ¿e ma inn± strukturê ni¿ w³osy które odros³y.

Jak próbujê u³o¿yæ loki to niby da radê ale nie s± to takie loki jak mia³am wcze¶niej i siê rozprostowuj±.

Chêtnie bym zrobila coco ale przera¿a mnie perspektywa 8h spêdzonych na wykonywaniu tego i 4 miesi±ce przylizu.

Mam skrêt 3a, czekaæ a¿ odrosn± nie da rady, bo muszê codziennie myæ w³osy a doprowadzenie ich do stanu gdzie nie wstyd wyj¶æ na ulicê zajmuje mi ponad godzinê.

Poczekam jeszcze z tydzien i dwa, zastanowiê siê co robiæ..
Stary 2014-10-01, 10:53   #277
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
a dlaczego nie?
nie mówiê, ¿e nie trzeba, ale jestem ciekawa dlaczego to robisz, mo¿e bêdê olejowaæ i ja
Czy efekt zabiegu jest d³u¿szy, czy co?
Olejowanie to super sprawa i jak schodzi³a mi Kativa to ratowa³o mi to w³osy, ale jak w³osy s± ¶wie¿o po zabiegu to nie obci±¿y to dodatkowo w³osów?
Stary 2014-10-01, 13:22   #278
onething
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 266

Dziewczyny tylko nie linczujcie
Które od¿ywki Kallos polecacie? I ile p³acicie?
2013/2014
onething jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 13:31   #279
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
nie mówiê, ¿e nie trzeba, ale jestem ciekawa dlaczego to robisz, mo¿e bêdê olejowaæ i ja
Czy efekt zabiegu jest d³u¿szy, czy co?
Olejowanie to super sprawa i jak schodzi³a mi Kativa to ratowa³o mi to w³osy, ale jak w³osy s± ¶wie¿o po zabiegu to nie obci±¿y to dodatkowo w³osów?
W³osy s± wtedy bardzo miêsiste i ja uwielbiam ten efekt po encanto mam go mo¿e przez 2-3 tygodnie, a dziêki olejowaniu mam ca³y czas jestem ju¿ prawie 3 miesi±ce po i narazie nie powtarzam, wiêc chyba co¶ tam przed³uza efekty no a przede wszystkim jak regularnie olejujê, to nie rozdwajaj± mi siê koñcówki i tym sposobem mogê podcinaæ rzadziej w³osy

Cytat:
Napisane przez onething Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam obecnie bananow± (1 litr 7,50), arganow± (ok. 250ml 5z³) i czekoladow± (te¿ ma³a, cena ta sama). Kupowa³am na allegro.
Wszystkie pusz± mi w³osy, ale mieszam pó³ na pó³ z garnierem avocado i karite (który te¿ puszy mi w³osy) - ta mieszanka fajnie u mnie siê spisuje Je¶li chodzi o zapach - bananowa jak banany, czekoladowa jak gorzka czekolada, arganowa hm nie wiem do czego przyrównaæ, ale ³adnie
Przy kallosach raczej kierowa³abym siê zapachem, bo dzia³anie na w³osach jest takie samo

Z tego co obi³o mi siê o uszy to s± w hebe po chyba 10z³ nie wiem, bo u mnie w mie¶cie hebe nie ma, dlatego biorê z allegro
Stary 2014-10-01, 15:09   #280
kasza80
Rozeznanie

Umy³am w³osy po inoarze i w³osy My³am szamponem cedrowym i na³o¿y³am maskê keratynow± KI POWER - trzyma³am z godzinkê. Koñcówki ocala³y i moim skromnym zdaniem nie trzeba podcinaæ. Przy rozczesywaniu znowu kilka poci±gniêæ dtangler i rozczesane, a na szczotce max 5 w³osów, a nie ogrom, jak bez zabiegu. Ale przy kativie by³o tak samo.

Nie bêdê Wam wklejaæ zdjêcia, bo w³osy s± identyczne jak po zabiegu.
W dotyku oczywi¶cie bardziej ¶liskie, zmy³a siê ta szorstko¶æ po prostowaniu i znów jest ten ulubiony slizg no i przylizzzz, nagle grzywka okaza³a siê za d³uga
Tylko przy g³owie nagle nie wiadomo sk±d siê wziê³y babyhair, ale potraktowa³am je olejkiem i ok.
Po myciu nie u¿y³am serum kerapro, ale bêdê je u¿ywaæ, po jednak w³osy po nim s± jeszcze fajniejsze.

Wnioski: w porównaniu do kativy wygrywa INOAR. Nie wiem jak bedzie z d³ugo¶ci± efektu, ale przy nak³adaniu inoar dawa³ siê we znaki tylko przy suszeniu (ale zawsze mo¿na wysuszyæ na balkonie), natomiast kativa dawa³a siê we znaki tylko przy prostowaniu, ale za to dawa³a mega dusz±cy gaz, który przechodzi³ z ³atwo¶ci± przez maseczkê i to by³o du¿o gorsze ni¿ suszenie inoara. Przy inoarze para z prostownicy nie dusi.
Efekt "po" na moich w³osach jest taki sam, po kativie te¿ mia³am super w³osy, zobaczymy jak d³ugo siê bedzie trzyma³.
Narazie, jakbym mia³a powtarzaæ zabieg to wygrywa inoar, ale chodzi tutaj tylko o k³adzenie, bo efekt narazie jest bardzo podobny, mam nadzieje, ¿e inoar d³u¿ej bedzie na w³osach.

HAYLEE u¿ywa³a¶ ju¿ szamponu z organix? Jak odczucia?

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
W³osy s± wtedy bardzo miêsiste i ja uwielbiam ten efekt po encanto mam go mo¿e przez 2-3 tygodnie, a dziêki olejowaniu mam ca³y czas jestem ju¿ prawie 3 miesi±ce po i narazie nie powtarzam, wiêc chyba co¶ tam przed³uza efekty no a przede wszystkim jak regularnie olejujê, to nie rozdwajaj± mi siê koñcówki i tym sposobem mogê podcinaæ rzadziej w³osy
To ja bêdê robiæ tak samo

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez onething Poka¿ wiadomo¶æ
moje w³osy uwielbiaj± keratynow± (zielone opakowanie) za 1 l. 10 z³.
Mia³am tez latte i u mnie sie nie sprawdzi³a, tak¿e nie podtrzymujê opinii, ¿e ka¿dy kallos jest taki sam.
Jednak przy keratynowym kallosie w po³owie litrowego opakowania musia³am zrobiæ przerwê, zaczê³a mi puszyæ w³osy. Po przerwie znów by³o fajnie

Edytowane przez kasza80
Czas edycji: 2014-10-01 o 14:59
Stary 2014-10-01, 15:56   #281
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Poka¿ wiadomo¶æ
po prostu susze w³osy suszark± a od nasady prostuje je na okrag³ej szczotce i jest ok dopóki nie spadnie deszcz albo nie bêdzie wilgotnego powietrza
Moich nie da rady wyprostowaæ na szczotce :/

U¿ywam jej do wyg³adzenia i po niej mam fale ktore muszê prostowaæ:/ Masakra z tymi w³osami..

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 17:51   #282
Haylee
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 650

Cytat:

HAYLEE u¿ywa³a¶ ju¿ szamponu z organix? Jak odczucia?[COLOR="Silver"]
tak, ale szczerze - bez sza³u. Nie oczyszcza skóry g³owy dok³adnie :/
Stary 2014-10-01, 17:58   #283
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haylee Poka¿ wiadomo¶æ
tak, ale szczerze - bez sza³u. Nie oczyszcza skóry g³owy dok³adnie :/
a w³osy pl±cze? £atwo siê po nim rozczesuj±?
Stary 2014-10-01, 20:08   #284
Haylee
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 650

Cytat:
a w³osy pl±cze? £atwo siê po nim rozczesuj±?
Hm nie pl±cze... Ale konsystencjê ma podobn± do mlecznego szamponu z Biowaxu. Chyba potrzebujê jednak wiêkszego oczyszczenia, bo ok 30 min po myciu i dok³adnym wyp³ukaniu bardzo swêdzia³a mnie g³owa :/
Stary 2014-10-01, 21:10   #285
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
moje w³osy uwielbiaj± keratynow± (zielone opakowanie) za 1 l. 10 z³.
Mia³am tez latte i u mnie sie nie sprawdzi³a, tak¿e nie podtrzymujê opinii, ¿e ka¿dy kallos jest taki sam.
Jednak przy keratynowym kallosie w po³owie litrowego opakowania musia³am zrobiæ przerwê, zaczê³a mi puszyæ w³osy. Po przerwie znów by³o fajnie
O widzisz, ja u¿y³am ju¿ chyba 5 albo 6 rodzai i ka¿dy tak samo, tylko zapachy siê ró¿ni³y keratynowej nie mia³am
Stary 2014-10-03, 07:26   #286
Serce
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 380

Jestem ju¿ po drugim myciu po encanto, w³osy super
G³adkie, b³yszcz±ce tylko po po³udniu ju¿ s± oklapniête. Musze jeszcze podci±c koñcówki.
Umy³am je dzisiaj szamponem cedrowym,który poleci³a Miluchova. Na razie wra¿enia super, w³osy po nim sa miekkie a nie takie szorstkie jak po babydream czy emolium.
Kupie jeszcze ten z kozieratki
Olejowaæ na razie bêde tylko w weekendy na 1h, ¿eby ich za bardzo nie obci±zaæ, po miesi±cu 2-3x w tygodniu.
Serce jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-05, 17:14   #287
berims
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Dziewczyny, po jakim czasie znika ten przyklap? Mo¿na go jako¶ omin±æ?
berims jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-05, 17:38   #288
kmadziorek
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

A co my¶licie o takim zestawie?? http://allegro.pl/ktv-keratyna-prost...tml#tabsAnchor Dobry? Kompletnie siê na tym nie znam i przymierzam siê do pierwszej próby tak¿e proszê o wyrozumia³o¶æ W³osy mam na d³ugo¶æ ok.2cm poni¿ej zapiêcia od stanika. 100ml wystarczy? i czy te saszetki nie oka¿± siê za ma³e?... z kolei zamawiaj±c zestaw 3x50ml musia³abym pewnie zamówiæ dwa.. proszê o jak±¶ odpowied¼
kmadziorek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-05, 17:39   #289
czekoladka3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 631

Cytat:
Napisane przez berims Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, po jakim czasie znika ten przyklap? Mo¿na go jako¶ omin±æ?
ok. po 2-3 tygodniach. Jak chcesz go unikn±æ mo¿esz zrobiæ zabieg np. od po³owy w³osów albo 5-10 cm od nasady
Stary 2014-10-05, 19:18   #290
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kmadziorek Poka¿ wiadomo¶æ
A co my¶licie o takim zestawie?? http://allegro.pl/ktv-keratyna-prost...tml#tabsAnchor Dobry? Kompletnie siê na tym nie znam i przymierzam siê do pierwszej próby tak¿e proszê o wyrozumia³o¶æ W³osy mam na d³ugo¶æ ok.2cm poni¿ej zapiêcia od stanika. 100ml wystarczy? i czy te saszetki nie oka¿± siê za ma³e?... z kolei zamawiaj±c zestaw 3x50ml musia³abym pewnie zamówiæ dwa.. proszê o jak±¶ odpowied¼
Jakie masz oczekiwania wzglêdem tego zabiegu? Od tego g³ównie zale¿y dobór preparatu. Napisz te¿ co¶ o swoich w³osach.
Stary 2014-10-05, 21:46   #291
kmadziorek
Przyczajenie

Mam do¶æ zniszczone w³osy wcze¶niejszym rozja¶nianiem, delikatnie siê faluj±, pusz± i ciê¿ko rozczesuj±. Chcia³abym ¿eby tworzy³y taflê g³adkich l¶ni±cych prostych w³osów<3 stosujê oleje i maski ale to nie daje mi takiego efektu..
Stary 2014-10-05, 21:59   #292
Miluchova
Zadomowienie

Nie wolisz spróbowaæ cocochoco albo encanto? Kativa mo¿e sobie nie poradziæ z takimi w³osami

Stary 2014-10-05, 22:46   #293
MiaLove
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Powied¼cie mi dziewczyny czy ten zabieg w ogóle siê op³aca? 2 miesi±ce temu wyprostowa³am u fryzjera grzywkê i jestem bardzo zadowolona, wreszcie koniec z prostownic±, falowaniem przez wilgoæ, wystarczy ¿e umyje i mam spokój.
Teraz zastanawiam siê nad prostowaniem ca³ych w³osów ale czyta³am ¿e czasami gdy keratyna siê wyp³ucze to w³osy s± w gorszej kondycji. Jak to jest? Na grzywce jeszcze nie mogê tego sprawdziæ. Nie chcia³abym ¿eby moje w³osy s± wykruszy³y bo d³ugo je zapuszczam.
Mam bardzo zniszczone koñcówki i zastanawia³am siê nad wyprostowaniem w³a¶nie samych koñcówek w domu, ale dziwnie by to wygl±da³o- krêcone w³osy i proste koñcówki. Tak wiêc albo ca³o¶æ albo nic.
Proszê o Wasze opinie

Edytowane przez MiaLove
Czas edycji: 2014-10-05 o 22:47
MiaLove jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-05, 23:55   #294
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Cytat:
Nie wolisz spróbowaæ cocochoco albo encanto? Kativa mo¿e sobie nie poradziæ z takimi w³osami

Ja my¶la³am, ¿e tk cocochoco jest najs³absze z tego co piszecie :P

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:07   #295
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja my¶la³am, ¿e tk cocochoco jest najs³absze z tego co piszecie :P
no z tego co ja tutaj czytam, to cocochoco i encanto s± porównywalne, niektóre dziewczyny mówi³y, ¿e s³absze od encanto. Na pewno mocniejsze od kativy, kerapro i alfaparfu jest tylko uci±¿liwe, bo nie wolno przez 3 dni myæ w³osów, wiêc tutaj przegrywa ze wszystkim . Coco i ecanto to "topowe" produkty w tym w±tku, teraz jeszcze chyba dojdzie czarny inoar, ale trzeba bêdzie poczekaæ jeszcze pare miesiêcy na oceny

Cytat:
Napisane przez MiaLove Poka¿ wiadomo¶æ
Powied¼cie mi dziewczyny czy ten zabieg w ogóle siê op³aca? 2 miesi±ce temu wyprostowa³am u fryzjera grzywkê i jestem bardzo zadowolona, wreszcie koniec z prostownic±, falowaniem przez wilgoæ, wystarczy ¿e umyje i mam spokój.
Teraz zastanawiam siê nad prostowaniem ca³ych w³osów ale czyta³am ¿e czasami gdy keratyna siê wyp³ucze to w³osy s± w gorszej kondycji. Jak to jest? Na grzywce jeszcze nie mogê tego sprawdziæ. Nie chcia³abym ¿eby moje w³osy s± wykruszy³y bo d³ugo je zapuszczam.
Mam bardzo zniszczone koñcówki i zastanawia³am siê nad wyprostowaniem w³a¶nie samych koñcówek w domu, ale dziwnie by to wygl±da³o- krêcone w³osy i proste koñcówki. Tak wiêc albo ca³o¶æ albo nic.
Proszê o Wasze opinie
Po encanto u mnie wszystko jest ok ca³y czas, teraz spokojnie sobie zapuszczam. Pytanie, czy jeste¶ w stanie prze¿yæ proste w³osy (bo nie zawsze wracaj± do poprzedniego skrêtu), fakt czasami bywaj± takie, które siê nie wyprostuj±, ale skoro grzywka Ci wyprostowa³a, to z w³osami te¿ nie powinno byæ wiêkszego problemu.
A mo¿e lepszym wyj¶ciem bêdzie podciêcie koñcówek i skupienie siê na lepszym ich zabezpieczaniu?
Tutaj sobie musisz zadac pytanie, czy lubisz swoje krêcone w³osy, bo je¶li tak - to skup siê na ich pielêgnacji
Stary 2014-10-06, 12:26   #296
kmadziorek
Przyczajenie

Aha zastanawia mnie jeszcze czy 75ml encanto by mi wystarczy³o... jak ju¿ pisa³am mam w³osy do po³owy pleców. Do farbowania u¿ywam 2 farb... Na allegro widzia³am keratynê tylko w zestawach, a tego szamponu nie bêdê potrzebowa³a dwóch opakowañ

Edytowane przez kmadziorek
Czas edycji: 2014-10-06 o 12:28
Stary 2014-10-06, 13:21   #297
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kmadziorek Poka¿ wiadomo¶æ
Aha zastanawia mnie jeszcze czy 75ml encanto by mi wystarczy³o... jak ju¿ pisa³am mam w³osy do po³owy pleców. Do farbowania u¿ywam 2 farb... Na allegro widzia³am keratynê tylko w zestawach, a tego szamponu nie bêdê potrzebowa³a dwóch opakowañ
Nie starczy poni¿ej 100ml nie bra³abym pod uwagê, ale te¿ nie wiem jak bardzo gêste masz w³osy, raczej bra³abym 2x75ml. Jeszcze pytanie jak chcesz prostowaæ - ca³e, czy od pewnej d³ugo¶ci? Jak np. od ucha w dó³, to 100ml mo¿e byæ dobrym wyborem. Je¶li ca³e, to lepiej wzi±æ wiêcej ni¿ mniej - jak zostanie, to zawsze mo¿esz zrobiæ poprawki, albo zostawiæ na pó¼niej, ¿eby od¶wie¿yæ koñcówki. Jak braknie, to bêdzie problem
Stary 2014-10-06, 14:22   #298
Juuustyna
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9
Thumbs down Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Ja dla odmiany nie bêdê siê rozp³ywaæ nad tym zabiegiem. W³osy s± w stanie TRAGICZNYM na d³ugo¶ci oko³o 25cm. Jest naprawdê ¼le, uwierzcie od lat farbuje, 3 razy schodzi³am z czarnego i nigdy nie mia³am takiego siana jak mam teraz. Moje naturalne w³osy s± niskooporowe, proste, kilka tygodni temu fundnê³am im dekoloryzacje i z czarnego zesz³am do blondu. Koñcówki by³y troche przesuszone a ¿e nie chcia³am scinaæ tych 3-4cm to postanowi³am zrobiæ sobie t± idealn± tafle na w³osach i przy okazji zregenerowaæ koñcówki przy pomocy ENCANTO. No i to by³ ogromny b³±d. Robi³am prostowanie z pomoc± ch³opaka, obydwoje siê krztusili¶my i p³akali¶my mimo masek na twarzy przez ten okropny-dra¿ni±cy smród ale pomy¶la³am sobie "chcesz byæ piêkna cierp - wiêc cierpia³am". Wszystko robili¶my wg instrukcji, przed zakupem przewertowaæ pó³ internetu aby wszystko posz³o dobrze. Ju¿ po wysuszeniu keratyny mia³am obawy bo w³osy siê napuszy³y i z d³ugo¶ci do pasa tak siê podnios³y i skrêci³y ¿e siêga³y po³owy ³opatek. Jednak robi³am to pierwszy raz wiêc nie wiedzia³am czy to ¼le czy dobrze, wysuszy³am do koñca i zaczêli¶my prostowaæ, po wyprostowaniu by³y rzeczywi¶cie g³adkie choæ w dotyku porowate. Odczeka³am, zmy³am , potem czas na od¿ywkê (tak samo dra¿ni±c±) i to samo, na³o¿yli¶my, odczekali¶my, zmyli¶my 50%, wysuszyli¶my (znowu puch, krêcenie) i wyprostowali¶my..w³osy by³ naelektryzowane, proste( bo w koñcu przy takiej temperaturze prostownicy ciê¿ko aby nie by³y ) ale matowe. Do tego rozja¶ni³o mi w³osy o dobre 2 tony. Nie by³am zadowolona ale oszukiwa³am sama siebie ze po zmyciu mo¿e bêdzie ten super efekt? Odczeka³am 48h i zmy³am. I sta³am przed lustrem ze ³zami w oczach. Nigdy moje w³osy nie wygl±da³y tak ¼le Do tego pory problem napuszonych w³osów by³ mi obcy, w³osy wygl±daj± jak po 5 godzinnej sesji z rozja¶niaczem, wygl±daj± jak popalone, s± przesuszone i do tego pusz± siê niemi³osiernie. Jedyna co je ratuje to... PROSTOWNICA (której nie u¿ywa³am nigdy przed keratyn±) je¿eli przeprasuje je na najni¿szej temperaturze to w³osy s± w wizualnym stanie jak przed keratyn± chociaz w dotyku nadal porowate. Czyta³am o przeproteinowaniu, od 5 dni katuje je od¿ywkami, maskami, olejami, "dieta bezproteinowa" tylko emolienty i humektanty ale poprawa jest nik³a. W³osy ju¿ ¶cie³am o 6cm, a teraz zapewne bêdê musia³a skróciæ je o te 25cm bo codzienne prostowanie nie jest wyj¶ciem a koñcówki siê krusz±. Bardzo za³uje ¿e zdecydowa³am siê na ten zabieg, pomijaj±c stracone pieni±dze, czas...to straci³am z 2 lata zapuszczania zdrowych w³osów
Juuustyna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-06, 14:44   #299
blue2003
Miuoshowa

Wiadomo¶ci: 3 325
GG do blue2003 Wy¶lij wiadomo¶æ przez Yahoo do blue2003

Przykro mi ale cos musialo pojsc nie tak, mysle ze mialas oszukana keratyne, bo opis zabiegu wyglada ok. Wlosy po wysuszeniu keratyny i odzywki a przed prostowaniem nie powinny sie raczej pokrecic, napuszyc owszem, ale skad to krecenie? Nigdy tak nie mialam, a swoje mam krecone, encanto robie co 8-12 tygodni od prawie 2 lat...

"...nasza wielko¶æ mia³a iskrzyæ, a wygasa gdy tak teraz na ni± patrzê a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-06, 16:00   #300
berims
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

A my¶licie, ¿e gdybym w³osy, t± górn± warstwê prostowa³a tak jakby do góry to obesz³oby siê bez przyklapu? Mam do¶æ grube i gêste w³osy, ok. 11cm w kucyku.
berims jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-22 22:09:54

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.