![]() |
#271 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 641
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Jak sobie radzisz z tymi w³osami? Ja mam to samo robi³am cocochoco w lipcu zesz³ego roku i mam odrost krêcony reszta jest prosta, nie wiem chyba bede musia³a zrobiæ coco znów..
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Je¶li chodzi o w³osy, to pod olej (czyli k³adziesz kwas, na to olej); do od¿ywki (dodajesz odrobinê do od¿ywki do w³osów).
A poza tym pielêgnacja twarzy ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#274 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak suszê w³osy to przeczesuje je zwyk³± szczotk± no i od nasady mam falê (bo krêciæ zaczynaj± mi siê zwykle ni¿ej) i spodnia warstwa wróci³a do normalnego stanu a reszta poni¿ej odrostu jest prosta i g³adka widaæ ¿e ma inn± strukturê ni¿ w³osy które odros³y. Jak próbujê u³o¿yæ loki to niby da radê ale nie s± to takie loki jak mia³am wcze¶niej i siê rozprostowuj±. Chêtnie bym zrobila coco ale przera¿a mnie perspektywa 8h spêdzonych na wykonywaniu tego i 4 miesi±ce przylizu. Mam skrêt 3a, czekaæ a¿ odrosn± nie da rady, bo muszê codziennie myæ w³osy a doprowadzenie ich do stanu gdzie nie wstyd wyj¶æ na ulicê zajmuje mi ponad godzinê. Poczekam jeszcze z tydzien i dwa, zastanowiê siê co robiæ.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
nie mówiê, ¿e nie trzeba, ale jestem ciekawa dlaczego to robisz, mo¿e bêdê olejowaæ i ja
![]() Czy efekt zabiegu jest d³u¿szy, czy co? Olejowanie to super sprawa i jak schodzi³a mi Kativa to ratowa³o mi to w³osy, ale jak w³osy s± ¶wie¿o po zabiegu to nie obci±¿y to dodatkowo w³osów? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 266
|
Dziewczyny tylko nie linczujcie
![]() Które od¿ywki Kallos polecacie? I ile p³acicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wszystkie pusz± mi w³osy, ale mieszam pó³ na pó³ z garnierem avocado i karite (który te¿ puszy mi w³osy) - ta mieszanka fajnie u mnie siê spisuje ![]() ![]() Przy kallosach raczej kierowa³abym siê zapachem, bo dzia³anie na w³osach jest takie samo ![]() Z tego co obi³o mi siê o uszy to s± w hebe po chyba 10z³ ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#280 | ||
Rozeznanie
|
Umy³am w³osy po inoarze i w³osy
![]() Nie bêdê Wam wklejaæ zdjêcia, bo w³osy s± identyczne jak po zabiegu. W dotyku oczywi¶cie bardziej ¶liskie, zmy³a siê ta szorstko¶æ po prostowaniu i znów jest ten ulubiony slizg ![]() ![]() Tylko przy g³owie nagle nie wiadomo sk±d siê wziê³y babyhair, ale potraktowa³am je olejkiem i ok. Po myciu nie u¿y³am serum kerapro, ale bêdê je u¿ywaæ, po jednak w³osy po nim s± jeszcze fajniejsze. Wnioski: w porównaniu do kativy wygrywa INOAR. Nie wiem jak bedzie z d³ugo¶ci± efektu, ale przy nak³adaniu inoar dawa³ siê we znaki tylko przy suszeniu (ale zawsze mo¿na wysuszyæ na balkonie), natomiast kativa dawa³a siê we znaki tylko przy prostowaniu, ale za to dawa³a mega dusz±cy gaz, który przechodzi³ z ³atwo¶ci± przez maseczkê i to by³o du¿o gorsze ni¿ suszenie inoara. Przy inoarze para z prostownicy nie dusi. Efekt "po" na moich w³osach jest taki sam, po kativie te¿ mia³am super w³osy, zobaczymy jak d³ugo siê bedzie trzyma³. Narazie, jakbym mia³a powtarzaæ zabieg to wygrywa inoar, ale chodzi tutaj tylko o k³adzenie, bo efekt narazie jest bardzo podobny, mam nadzieje, ¿e inoar d³u¿ej bedzie na w³osach. HAYLEE u¿ywa³a¶ ju¿ szamponu z organix? Jak odczucia? ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
Mia³am tez latte i u mnie sie nie sprawdzi³a, tak¿e nie podtrzymujê opinii, ¿e ka¿dy kallos jest taki sam. Jednak przy keratynowym kallosie w po³owie litrowego opakowania musia³am zrobiæ przerwê, zaczê³a mi puszyæ w³osy. Po przerwie znów by³o fajnie ![]() Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-10-01 o 14:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U¿ywam jej do wyg³adzenia i po niej mam fale ktore muszê prostowaæ:/ Masakra z tymi w³osami.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 650
|
tak, ale szczerze - bez sza³u. Nie oczyszcza skóry g³owy dok³adnie :/
#283 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 650
|
Hm nie pl±cze... Ale konsystencjê ma podobn± do mlecznego szamponu z Biowaxu. Chyba potrzebujê jednak wiêkszego oczyszczenia, bo ok 30 min po myciu i dok³adnym wyp³ukaniu bardzo swêdzia³a mnie g³owa :/
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
Jestem ju¿ po drugim myciu po encanto, w³osy super
![]() G³adkie, b³yszcz±ce tylko po po³udniu ju¿ s± oklapniête. Musze jeszcze podci±c koñcówki. Umy³am je dzisiaj szamponem cedrowym,który poleci³a Miluchova. Na razie wra¿enia super, w³osy po nim sa miekkie a nie takie szorstkie jak po babydream czy emolium. Kupie jeszcze ten z kozieratki ![]() Olejowaæ na razie bêde tylko w weekendy na 1h, ¿eby ich za bardzo nie obci±zaæ, po miesi±cu 2-3x w tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Dziewczyny, po jakim czasie znika ten przyklap? Mo¿na go jako¶ omin±æ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
A co my¶licie o takim zestawie?? http://allegro.pl/ktv-keratyna-prost...tml#tabsAnchor Dobry? Kompletnie siê na tym nie znam i przymierzam siê do pierwszej próby tak¿e proszê o wyrozumia³o¶æ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
ok. po 2-3 tygodniach. Jak chcesz go unikn±æ mo¿esz zrobiæ zabieg np. od po³owy w³osów albo 5-10 cm od nasady
![]()
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Mam do¶æ zniszczone w³osy wcze¶niejszym rozja¶nianiem, delikatnie siê faluj±, pusz± i ciê¿ko rozczesuj±. Chcia³abym ¿eby tworzy³y taflê g³adkich l¶ni±cych prostych w³osów<3 stosujê oleje i maski ale to nie daje mi takiego efektu..
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
Nie wolisz spróbowaæ cocochoco albo encanto? Kativa mo¿e sobie nie poradziæ z takimi w³osami
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Powied¼cie mi dziewczyny czy ten zabieg w ogóle siê op³aca? 2 miesi±ce temu wyprostowa³am u fryzjera grzywkê i jestem bardzo zadowolona, wreszcie koniec z prostownic±, falowaniem przez wilgoæ, wystarczy ¿e umyje i mam spokój.
Teraz zastanawiam siê nad prostowaniem ca³ych w³osów ale czyta³am ¿e czasami gdy keratyna siê wyp³ucze to w³osy s± w gorszej kondycji. Jak to jest? Na grzywce jeszcze nie mogê tego sprawdziæ. Nie chcia³abym ¿eby moje w³osy s± wykruszy³y bo d³ugo je zapuszczam. Mam bardzo zniszczone koñcówki i zastanawia³am siê nad wyprostowaniem w³a¶nie samych koñcówek w domu, ale dziwnie by to wygl±da³o- krêcone w³osy i proste koñcówki. Tak wiêc albo ca³o¶æ albo nic. Proszê o Wasze opinie ![]() Edytowane przez MiaLove Czas edycji: 2014-10-05 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Ja my¶la³am, ¿e tk cocochoco jest najs³absze z tego co piszecie :P
#295 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A mo¿e lepszym wyj¶ciem bêdzie podciêcie koñcówek i skupienie siê na lepszym ich zabezpieczaniu? Tutaj sobie musisz zadac pytanie, czy lubisz swoje krêcone w³osy, bo je¶li tak - to skup siê na ich pielêgnacji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
Aha
![]() Edytowane przez kmadziorek Czas edycji: 2014-10-06 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
![]()
Ja dla odmiany nie bêdê siê rozp³ywaæ nad tym zabiegiem. W³osy s± w stanie TRAGICZNYM na d³ugo¶ci oko³o 25cm. Jest naprawdê ¼le, uwierzcie od lat farbuje, 3 razy schodzi³am z czarnego i nigdy nie mia³am takiego siana jak mam teraz. Moje naturalne w³osy s± niskooporowe, proste, kilka tygodni temu fundnê³am im dekoloryzacje i z czarnego zesz³am do blondu. Koñcówki by³y troche przesuszone a ¿e nie chcia³am scinaæ tych 3-4cm to postanowi³am zrobiæ sobie t± idealn± tafle na w³osach i przy okazji zregenerowaæ koñcówki przy pomocy ENCANTO. No i to by³ ogromny b³±d. Robi³am prostowanie z pomoc± ch³opaka, obydwoje siê krztusili¶my i p³akali¶my mimo masek na twarzy przez ten okropny-dra¿ni±cy smród ale pomy¶la³am sobie "chcesz byæ piêkna cierp - wiêc cierpia³am". Wszystko robili¶my wg instrukcji, przed zakupem przewertowaæ pó³ internetu aby wszystko posz³o dobrze. Ju¿ po wysuszeniu keratyny mia³am obawy bo w³osy siê napuszy³y i z d³ugo¶ci do pasa tak siê podnios³y i skrêci³y ¿e siêga³y po³owy ³opatek. Jednak robi³am to pierwszy raz wiêc nie wiedzia³am czy to ¼le czy dobrze, wysuszy³am do koñca i zaczêli¶my prostowaæ, po wyprostowaniu by³y rzeczywi¶cie g³adkie choæ w dotyku porowate. Odczeka³am, zmy³am , potem czas na od¿ywkê (tak samo dra¿ni±c±) i to samo, na³o¿yli¶my, odczekali¶my, zmyli¶my 50%, wysuszyli¶my (znowu puch, krêcenie) i wyprostowali¶my..w³osy by³ naelektryzowane, proste( bo w koñcu przy takiej temperaturze prostownicy ciê¿ko aby nie by³y ) ale matowe. Do tego rozja¶ni³o mi w³osy o dobre 2 tony. Nie by³am zadowolona ale oszukiwa³am sama siebie ze po zmyciu mo¿e bêdzie ten super efekt? Odczeka³am 48h i zmy³am. I sta³am przed lustrem ze ³zami w oczach. Nigdy moje w³osy nie wygl±da³y tak ¼le Do tego pory problem napuszonych w³osów by³ mi obcy, w³osy wygl±daj± jak po 5 godzinnej sesji z rozja¶niaczem, wygl±daj± jak popalone, s± przesuszone i do tego pusz± siê niemi³osiernie. Jedyna co je ratuje to... PROSTOWNICA (której nie u¿ywa³am nigdy przed keratyn±) je¿eli przeprasuje je na najni¿szej temperaturze to w³osy s± w wizualnym stanie jak przed keratyn± chociaz w dotyku nadal porowate. Czyta³am o przeproteinowaniu, od 5 dni katuje je od¿ywkami, maskami, olejami, "dieta bezproteinowa" tylko emolienty i humektanty ale poprawa jest nik³a. W³osy ju¿ ¶cie³am o 6cm, a teraz zapewne bêdê musia³a skróciæ je o te 25cm bo codzienne prostowanie nie jest wyj¶ciem a koñcówki siê krusz±. Bardzo za³uje ¿e zdecydowa³am siê na ten zabieg, pomijaj±c stracone pieni±dze, czas...to straci³am z 2 lata zapuszczania zdrowych w³osów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Miuoshowa
|
Przykro mi ale cos musialo pojsc nie tak, mysle ze mialas oszukana keratyne, bo opis zabiegu wyglada ok. Wlosy po wysuszeniu keratyny i odzywki a przed prostowaniem nie powinny sie raczej pokrecic, napuszyc owszem, ale skad to krecenie? Nigdy tak nie mialam, a swoje mam krecone, encanto robie co 8-12 tygodni od prawie 2 lat...
#300 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
A my¶licie, ¿e gdybym w³osy, t± górn± warstwê prostowa³a tak jakby do góry to obesz³oby siê bez przyklapu? Mam do¶æ grube i gêste w³osy, ok. 11cm w kucyku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.