|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj czuję się fatalnie, wczoraj wieczorem zaczęła mnie boleć prawa strona w okolicy nerki, w nocy ból stał się nie do zniesienia, ledwo siadam nie mogę stać, podnieść nogi do góry masakra.Zrobiłam mocz na cito jak będą wyniki to mam dzwonić do lekarza |
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
oj ewek, oby byl to jednorazowy epizod i przeszło
![]() ja zjadlam sniadanko mniam mnia, paróweczki uwielbiam ![]() popaytrzę w tv, i powinnam iść na pocztę, ale to taki kawał, że chyba poczekam na męża i pojedziemy po południu :P A dzis jedziemy zamówić płyty meblowe na szafę wnękową w korytarzu i sypialni ![]() ![]() ![]() a w ogóle od wczoraj pod pępkiem czuję takie pływanie bąbelkowe, dziwne uczucie ![]() jakby mnie ktoś lekko prądem raził i na pewno to nie jelita , wiecie coooo szok ![]() może juz za jakiś czas przybierze to formę ruchów :P a tak tego nie chciałam
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-09-04 o 09:49 |
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
buu007 na początku schudłam przez brak apetytu niecałe 2 kg, a potem przybyło mi 4 kg, czyli niewiele jak na 2 dzieci, wszystko chyba idzie w brzuch
![]() 1141655 zazdroszczę koleżanek w ciąży, tez bym chciała jakąś blisko mieć, żeby na basen np. razem pójść czy na ploty :P szczególnie, że pogoda nadal super antoinettee witamy ciężkie miałaś początki, oby teraz juz było tylko lepiej ![]() Kasiulka bardzo ładne wyniki tak szybko Cię anemia dopadała? bierzesz jakieś suplementy z żelazem? Ja prawie nie jem mięsa, a wyniki ostatnio miałam super, biorę Prenatal Classic, tam jest dużo żelaza ![]() MaamaaZuzi coś podejrzanie tania ta poduszka. Może się okazać że ma kiepskie wypełnienie. Ja miałam kupowac na początku przez internet, ale z ciekawości przeszłam się po sklepach i zauwazyłam, że poduszki bardzo się różnią właśnie wypełnieniem - niektóre były tak miękkie, że jakbym się na niej połozyła, to całkiem na płasko bym ją zgniotła. Były tez takie z dziwnym szeleszczącym i twardym wypełnieniem. Ktoś oststnio pytał o legginsy na zimę (wybaczcie, zapomniałam kto) - znalazłam przypadkiem dzisiaj takie na allegro (takie z polarkiem od środka) i kupiłam jedną parę za 19,99 zł, czyli mega tanio na tej aukcji kupowałam http://allegro.pl/getry-leginsy-legg...537928581.html
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę sobie zamówić legginsy ciązowe na zimę też
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
Meire, ewek
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej brzuchatki
my już po wymazie, w poniedziałek wyniki i umawiamy się na szew ![]() Cytat:
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2014-09-04 o 10:41 |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Logoasia, no niskie cisnienie nie jest tak niebezpieczne, jak wysokie.. Ale ja bardzo zle reaguje na takie.. Serce mi kolaczs, oddechu nie moge zlapac... Non stop czuje, jakby mi tlenu brakowalo... I przez to na nic nie mam sily... Ehh..
pomarudzilam... Ewek, wspolczuje.. Ja z Zuza w ciazy mialam kolke nerkowa.. To byl koszmar, wiec nie zazdroszcze.. Wez no-spe i magnez i poloz sie z termoforkiem do lozka.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
A dziewczyny, macie może zwiększoną wydzielinę z pochwy? Sorry, że tak wprost ![]() Ja aż miałam wczoraj całą wkładkę przemokniętą, przestraszyłam się, że może szyjka mi się skróciła, że może wyciekają mi wody płodowe... Dziś to tak chyba w normie nie wiem. W nocy nic nie leciało. A jakby to były wody płodowe to by chyba w nocy też było co? Wiem, że jestem panikara, Jezuuu, jak coś usłyszę, przeczytam, to już mam taki film nakręcony..... Ally5 z nieba spadłaś z tymi legginsami W brzuchu czuję stuk stuk
|
|
#279 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nic tylko gratulować ![]() To jak Ci znowu będzie smutno i samotnie to trzeba będzie zrobić Trójmiejskie spotkanie ![]() Prawie równo idziemy mi dzisiaj pokazuje 151 dni do porodu ![]() Cytat:
I oby jutro płeć było widać... ![]() Cytat:
Cytat:
ALLY muszę też kupić takie legginsy.. Właśnie czekam na paczki bo zamówiłam legginsy i majtki ciążowe... ale w sumie to jeszcze takie na teraz, a ja jestem zmarźluch... to mogłam od razu takie cieplejsze zamówić.
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
emdzik fajnie by było, a Ty skąd jesteś?
![]() A ja wczoraj zaczęłam 20 tydzień
|
|
#281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez wczoraj schizowalam I tak samo mam. Ale ja zainwestowalam w te paski ph, o ktorych kiedys wam pisalam (majatek: ok 7 zl z dostawa ) I jak czulam sie wczoraj za mokro to sprawdzalam ph. Wody maja zasadowe, a mi wyszlo w normie to od razu sie uspokoilam polecalam wam wtedy wlasnie rowniez do tego celu, bo jak bedzie dziec wiekszy, mozna popuszczac mocz I schizowac ze wody sie sacza. Mozna sie uspokoic, a nie latac po ip. A oprocz tego takie paski sa uniwersalne, slrawdzisz i ph wody, moczu i czego tylko chcesz w swym gospodarstwie domowym
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-09-04 o 11:43 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podasz stronę, z której zamawiałaś te papierki? Ja wczoraj oglądałam w internecie, ale to same drogie widziałam, około 30/40 zł. A może to inne były? Chyba szybciej wyląduje w psychiatryku niż na porodówce aaa, już dobra, Ty mówisz o papierkach lakmusowych a ja wczoraj jakieś specjalne widziałam. Polecę i kupię te lakmusowe. Dzięki
Edytowane przez przeklete_pragnienia Czas edycji: 2014-09-04 o 11:49 |
|
|
|
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam właśnie co chwilę wkładkę zalaną... ale ja brałam cały czas luteinę, a od tego niby są nawet wodniste upławy.. więc się tym nie przejmowałam, teraz przestaje brać .. a tu coraz bardziej mokro.. śluz się inny zrobił i też zaczęłam schizować czy wszystko dobrze :/ Cytat:
więc się nie martw.Ja na ostatniej wizycie (tydzień temu) pytałam lekarza co to może być , czy się martwić, bo się bałam, że to mój polip. Ale on powiedział, że tak jak macica się rozciąga, tak i w pochwie mogą zachodzić zmiany i mogę to odczuwać jako kłucia ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- aaa widzę , że na pierwszej stronie jest 4:3 dla chłopców
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie łącznie z nową antoinettee Nie mam siły dlugo pisac.
Tylko daję znać, że jakoś dycham. Współczuję Wam zmęczenia, samopoczucia, ciśnienia, lekarzy i wszystkiego innego złego. Ja przedwczoraj goniłam pawia. Wczoraj rano o malo co a bylaby powtorka i w nocy przez godzinę było mi mega niedobrze. Ciągnie mnie na wymioty jak tylko delikatnie zakaszle. Poza tym nogi bolą, ręce wręcz rwą, dłoniei stopy swędzą niemiłosiernie. Napuchłam. Co do poduszekto ja kupiłam kiedys za 3-4zł jaśka w JYSK i on ma wypełnienie z pocietych drobnych gabeczek. Super się uklada. I chcę sobie kupić takie 3 poduszki, rozciąc i zszyć w jedną długą. Lecę. do lepszego samopoczucia. Pa
|
|
|
|
#286 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zawsze mozesz sobie zapodac no spe i magnez, no i polezec jesli sie poschizujesz. No i dopiero jak wtedy nie przechodzi ip albo gin dla swietego spokoju. Ale mysle ze wszustko jest ok :-*
|
||
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona i Ewek dziewczyny lepszego samopoczucia Wam życzę.
Ja właśnie przeglądam All mi zastanawiam się co tu kupić bobasowego w tym miesiącu. Posprzątałam, zaraz idę pranie powiesić, umyłam łazienkę, tylko przydałoby się jeszcze poodkurzać bo syf straszliwy a okrutnie mi się nie chce Zaraz wezmę sobie pierwszego tabsa żelazowego. Pani w diagniostyce mówiła, żebym piła sok z zakiszonych buraków - też słyszałam o tym, ale jak pomyślę...
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo, jak ściągam majtki to boję się spojrzeć czy plamienie nie wróciło
|
|
|
#289 |
|
Wtajemniczenie
|
Wielkie dzięki, uspokoiłyście mnie
No spę biorę od jakiegoś czasu jak coś zaboli, bo ponoć na ciężarne działa uspokajająco! Magnez też także luz. Już jestem spokojniejsza.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakupię te paski, ale też pewnie na allegro dopiero. Łyknę sobie nospę Jak dobrze dziewczyny, że jesteście
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki.. Zwiekszona ilosc wydzielin na tym etapie ciazy, to norma.. Dopoki nie zmienia koloru i zapachu, to jest to zupelnie naturalny objaw.. Tak samo moze pojawic sie katar i nie musi byc on zwiazny z choroba..
A bole to teraz tez nasza codziennosc.. Dzidzia rosnie i wszystko sie rozciaga.. Mnie tez zalalo sluzem i ciagnie w podbrzuszu... Wiadomo, ze czlowiek przezywa wszystko strasznie i ja tez schizuje, ale musimy byc dobrej mysli.. Ja juz jestem przerazona przed jutrzejsza wizyta... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
a do mnie dzis przyszły witaminy i bio-oil z apteki internetowej. do tego kupiłam butelki 2 z Lovi jedna 250ml i druga 150, gacie poporodowe i 2 razy opakowanie podkładów poporodowych... zaczynam akcje przyzwyczajanie sie ze niedługo to ustrojstwo bede nosic
naprawiłam sobie wreszcie telefon. sama wymieniłam sobie dotyk w lumii i powiem Wam ze jestem z siebie mega zadowolona meire a w jakim szpitalu zamierzasz rodzic?
|
#294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heheh Trzymam z calych sil kciuki aby twoje lozysko podnioslo sie wraz ze wzrostem macicy mysle ze tak bedzie jesli tylko bedziesz sie oszczedzac pieronku :-* no a nawet jesli jeszcze sie nie podnioslo to ma czas do 30 tc wiec jestem dobrej mysli, pewnie podniesie sie znacznie jak cie wystrzeli z brzucholem
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Kochane, a myślałyście już nad imionami dla Dzieciaczków ?
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez wiem, ze wszystko u Ciebie bedzie dobrze.. ![]() Ja sie oszczedzam.. Malo co robie praktycznie, wszystko ogarnia maz, bo tez sie martwi... No, mam nadzieje, ze z lozyskiem juz bedzie lepiej.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Meire Hope ogromne kciukasy na jutro
![]() Powiem Wam, że nie lubię wizyt jak cholera, badanie na samolocie mnie boli, usg też, nie lubie jak ugniata mi brzuch, aleee... chciałabym mieć wizytę co tydzień, może wtedy bym była spokojna. Emdzik u nas będzie Szymon. A u Ciebie? Umawiacie się na echo serduszka dzieciaczka? Ja właśnie dzwoniłam, wizyta 200 zł, oby wszystko było ok Mala mnie takie galoty poporodowe przerażają
Edytowane przez przeklete_pragnienia Czas edycji: 2014-09-04 o 12:52 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale siusiak odpadł A dla Dziewczynki nam się prawie żadne imię nie podoba ![]() A ja o tym nie myślałam... ale tak sama z siebie chcesz robić czy lekarz proponował ?
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Przepraszam za przerwy w pisaniu, ale jestem u kuzynki na mini wakacjach Wracam po weekendzie. Teraz tylko tak z doskoku, bo n ie wypada tak cały czas na necie siedzieć Ja nie czuję żadnych ruchów;-( a mój gin ostatnio na wizycie kazał ich wypatrywać i zapamiętać datę, bo mówił że niebawem się pojawią. I trochę ten bark mnie martwi. U nas będzie Maksymilian Mam nadzieję tylko, że do następnej wizyty siusiak nie odpadnie, bo mój mąż jest już całkowicie przejęty, że będzie miał syna. Chyba nie przeżyłby zmiany JA mam w planach kupić ( mąż ma mi kupić ) poduszkę w kształcie C, ten Kojec czy jak to tam się zwie. Tylko nowa trochę kosztuje![]() Trzymam kciuki za kolejne wizyty i żeby na pierwszej stronie już przy wszystkich była wpisana płeć.
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
O matko z ta wydzielina to jakaś masakra.... miałam pisać rano czy to normalne bo mnie po prostu zalalo
przestraszylam się strasznie... i oczywiście po tym delikatnym kopniaczku wczoraj dzisiaj cisza i tez się denerwuje czy wszystko ok. Niby wiem ze na początku te ruchy mogą być słabe raz na jakiś czas no ale... i jeszcze nie wysłali mi wyników badań. Boje się, że wyszło coś nie tak i będą dzwonić ze mam osobiście odebraćpowodzenia na wizytach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wczoraj mialam cisnienie 80/56... Wiec ledwo zylam i maz juz chcial mnie na ip zawozic.. Ale strzelilam sobie kawe i jakos poszlo w gore... W ogole sie mecze z za niskim cisnieniem i slabo sie czuje..
takze wybaczcie, ale czytam Was na biezaco..

też słyszałam o tym, ale jak pomyślę...

ale siusiak odpadł