|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Fitness Blender - kto ćwiczy
dzisiaj pierwszy raz cwiczylam ciche cardio
nie zrobilam calego, srednio sie czuje, bo mi astma doskiwiera,ale chyba przygladne sie innym filmikom
|
|
|
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Witam po tygodniowej mej absencji
![]() Powracam z dniem dzisiejszym do cwiczen, i zaczynam dzis 5 tydzien 8 tygodniowego wyzwania. Co prawda choroba jeszcze ze mnie nie wyszla, i dalej mam zawalone CZYMŚ gardło i zatoki, jednak stwierdzilam, ze jesli kolejny tydzien odpuszcze sobie cwiczenia to po pierwsze powrot po 2 tygodniach do formy moze byc trudny, a po drugie, najwazniejsze- chyba zeswirowalabym do reszty po tylu dniach bez cwiczen, i do tego w lozku. Czas najwyzszy wracac do zywych ![]() Za mna trening #21. Czyli skakankowa piramida. Piramidy fb to dla mnie zawsze istna katorga, nie cierpie ich, jednak dzisiejszy workout to byla sama przyjemnosc (gdyz jestem milosnikiem skakanki i wariacji z nia zwiazanych Tygodniowy odpoczynek mi sluzy, bo czuje po treningu wielki niedosyt, chociaz pewnie juz jutro pozaluje tych slow, bo trening #22 obiecuje spalenie minimum 500kcal...wiec pewnie sobie za wiele nie poleze Celebrinfea, Martva- ktore programy cwiczycie??? Czy ktos z tu cwiczacych, badz podgladajacych topic cwiczyl kiedys no more muffin top y XHIT?? ![]() Ja robie na boczki tiffany, ale czasem potrzebowalabym mocniejszego uderzenia.... i tak sie zastanawiam jak u Was bylo z rezultatami. Proszę o pomoc, i z gory dziękuję
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
No ja 8tyg wyzwanie z pdf-a z pierwszej strony. Ciekawe czy dziś się uda zrobić #5, czy znów mi internet umrze i będę musiała kombinować coś innego
|
|
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Cocinelle witam.
ja ćwiczę 8 tyg program dla "zajętych".
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Przechytrzyłam system i zapisałam na dysk filmy z YT, żeby nie być na łasce internetu w trakcie ćwiczeń.
Dziś #5, takie se cardio, bardzo fajny pilates na nogi i pośladki (oj, poczuję go jutro, dawno nie robiłam nic podobnego) i długie, porządne, bolesne rozciąganie. Ogólnie na plus, chociaż cardio bym zmieniła na jakieś inne (z drugiej strony jest szansa że jeden z zestawów cardio które zdążyłam polubić jesienią mógłby mnie teraz zabić, bo kondycja inna). |
|
|
|
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja powtarzam tydzień pierwszy, który robiłam w wersji dla początkujących
czas trochę postękać
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja nie robię żadnego programu tylko pojedyncze treningi które mi danego dnia pasują?
![]() dzisiaj: - 40 min Cardio HIIT Workout + Butt, Thighs, Abs, Ultimate Workout for Belly fat loss
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak robiłam w zeszłym roku. Ale teraz potrzebowałam czegoś bardziej motywującego do regularności, pojedynczych by mi się pewnie nie chciało.
|
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przeciwnie, jak mnie coś z góry przymusza do zrobienia czegoś konkretnego to mi się nie chce
Wolę sama sobie dopasować do planu dnia, czasu ile mogę poświęcić na trening, ewentualnego bólu mięśni itp
|
|
#280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Dziś #6. Wymiękłam przy cardio w połowie drugiej rundy z trzech
przesiadłam się na rowerek do końca czasu. Ćwiczenia na brzuch zrobiłam uczciwie, potem rozciąganko. Zerknęłam na jutrzejszy workout i zobaczyłam taki straszny HIIT, co mnie kiedyś prawie wykończył, ciekawe jak to zrobię, ale chyba po prostu 1-2 ćwiczenia zamienię na coś łatwiejszego.Ciągle mi się kołacze po głowie że nie jestem jeszcze wystarczająco zdrowa na takie ćwiczenia i to męczenie i pocenie się może mi jeszcze zaszkodzić. Ale może nie będzie tak źle. I jeszcze wracając do wyzwań, planów i programów - dla mnie to okazja do poznania nowych ćwiczeń. I po to sobie tutaj robię notatki, żeby na przyszłość wiedzieć które filmiki są fajne, a które nie
|
|
|
|
|
#282 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez cwicze ten program ![]() Czy dobrze pamietam, ze to jest runda 2, 8- tygodniowych programow? Czy mozesz prosze powiedziec jak poradzilas sobie z kupnem tego programu (posiadasz go jak rozumiem w wersji pdf?)? Mnie to czeka juz niebawem, i zanim zdolam sie przekonac na wlasnej skorze, zbieram informacje czy posiadanie konta walutowego w $ wystarczy by dokonac transakcji?Cytat:
cwiczac sama pewnie wciaz wybieralabym treningi 1000kcal, albo hiity- ktore sa meczace, i na dluzsza mete czuje, ze po prostu zniechecilabym się. Nie mowiac o tym, ze pewnie zlapalabym kontuzje od przetrenowania.Cwiczac ten program mam przeswiadczenie, ze wszystko jest dobrze zbilansowane. I jesli jednego dnia zdycham na macie z przemeczenia to wiem, ze kolejnego dnia trening bedzie albo na inna partie ciala, albo w ogole "lajtowy", co pozwoli mi odpoczac i zregenerowac się po tym przeczolganiu. Bardzo mi odpowiada taka forma ![]() Wczoraj wykonalam trening #22, ktory zupelnie nie przypadl mi do gustu. Nie zmeczylam sie jakos straszliwie, ale skladal sie on z cwiczen, ktorych bardzo nie lubie, albo z pewnych wzgledow wykonywac nie mogę. Pierwsza runda to brazylijskie uniesienie posladkow, ktore byloby jeszcze do przelkniecia gdyby nie....trzyrundowa postac treningu myslalam, ze zanudze się na smierc. A potem abs, ktory strasznie mnie wkurzyl. Kumulacja cwiczen, ktorych nie cierpię, no ale jakos dalam rade, dolozylam tiffoczki, i wykonalam nudne 13 minutowe rozciaganie. Nie przylozylam sie nalezycie do tego treningu po pierwsze dlatego ze nie mialam do niego serca, a po drugie kilku cwiczen po prostu nie dalam rady wykonac ze wzgledu na nadgarstek i przeskakujace COŚ w prawej nodze przy podnoszeniu obydwu zlaczonych nog w pozycji lezacej w gorę i w dół. Mimo to, czuje dzisiaj plecy, ramiona oraz klatę. A to znaczy, ze trening mimo wszystko podziałał jak nalezy ![]() Z nadzieja spogladam w grafik liczac, iz dzisiejszy trening bedzie bardziej udany od wczorajszego. Coraz bardziej mecza mnie treningi trzyrundowe. Nie cierpie ich, w szczegolnosci wowczas, gdy okazuje sie, ze trzeba cwiczyc np mountain climbers albo burpees, i mam swiadomosc, ze ta "przyjemnosc" czeka mnie jeszcze 2 razy w ciagu najblizszych kilku minut ![]() Podobno nowe treningi maja inna formę, prawda to?
|
|
|
#283 |
|
Wtajemniczenie
|
Coccinelle kupiłam go bezpośrednio na fitnessblender.com przez pay pal tam masz konto swije i pod każdym dniem tygodnia czeka na ciebie lista filmów.
|
|
|
|
|
#284 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kocham ich za to Cytat:
opisuje tu swoje przemyslenia by kiedys wiedziec do ktorych treningow moge wracac, a ktore omijac szerokim lukiem ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() Czy powinnam w zwiazku z tym zalozyc swoje konto? Zalogowac sie i potem...? kupic program?
|
|
|
#285 |
|
Rozeznanie
|
Trening #23 za mną. Dzisiaj byl to hiit dla poczatkujacych, ktory jest naprawde fantastyczny
nie jest wybitnie meczacy, ale tetno przez caaaaly okres treningu szybuje naprawdę wysoko. Wroce na pewno do niego na pewno nie raz (jedyny minus, ze jest trzyrundowe).Potem czekal trening ogolny, silowy z wykorzystaniem obciazenia wlasnego ciala- dla mnie okropnosc. Nie bylam w stanie wykonac czesci cwiczen z uwagi na obciazenie uwaga- DŁONI podczas cwiczen (a co za tym idzie takze nadgarstka). NIGDY nie chcę wracac do tego treningu ale jesli ktos chce sie porzadnie zmeczyc- no to polecam z calego serca ![]() Dolozylam tradycyjnie tiffoczki, i rozciagwo nie tym razem z Mel B, bo w programie nie bylo uwzglednione. Polecam kanal tego faceta: https://www.youtube.com/user/AeroFitnessBlog MNÓSTWO potrzebnych informacji dla cwiczacych, i odchudzajacych się.
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
Coccinelle założyłam konto na ich oficjalnej stronie http://www.fitnessblender.com/ tam możesz sobie wybrać program który Cię interesuje dodajesz do koszyka i płacisz przez pay pal.
Trening jest widoczny w twoim kalendarzu więc tylko klikasz w link i ćwiczysz.
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli musze po prostu zalozyc konto, bo jeszcze sie go nie dorobiłam. A czy po zakupie ten program zostaje "zostaje" na moim koncie tak, abym mogla jeszcze do niego wrocic? Mam nadzieje ![]() Planuję kupic 5 rundę...
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja myślę bo skoro powtarzam 1wszy tydziń to w 8miu się nie wyrobię
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Dziś #7, czyli Pyramid Workout - Fun with Numbers Workout. Wydaje mi się że kiedyś chyba robiłam ten trening i zapamiętałam go jako mega ciężki. Ale jak się teraz zastanawiam, to może jednak było coś innego? Mają coś jeszcze z takimi rundami o zmiennym czasie?
W każdym razie bałam się że mnie zabije, więc tam gdzie trzeba było robić 2min aktywności, pedałowałam na rowerku zamiast truchtać w miejscu, a mountain climbers przezornie zamieniłam na pajacyki. A potem się zdziwiłam, że nie ma trzeciej rundy
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba mi się ta formuła, gdyby nie to, że jest dość lekki dla mnie to robiłabym częściej.Lubię też ABAB format (jedna runda ma dwa ćwiczenia na zmianę, po dwa powtórzenia), najgorsze są normalne tabaty z 8 rundami tego samego ćwiczenia, tak się to dłuży, że ojeju
|
|
|
#292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj odfajkowalam workout #24. BARDZO przyjemny, wrecz relaksujacy, ale relaks za 490-640 spalonych kcal to marzenie oczywiscie dolozylam tiffoczki. Czuję się dopieszczona dzisiejszym treningiem po wczorajszym zlym wrazeniu. Na poczatek cardio (ktore moim zdaniem jest cudownym!!! hiitem, i do ktorego z cala pewnoscia chce wrocic jeszcze nie raz), potem taka sobie bezplciowa silowka, potem nakazana 4godzinna przerwa, i druga, cudowna silowka (do ktorej tez chce wrocic nie raz), plus rozciaganie. Bardzo fajna sprawa. Ciekawe co mnie czeka jutro, poki co wyglada to niegroznie
|
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Coccinelle zazdroszcze
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Jak w tym przypadku - ćwiczenie robisz 15, 30, 45, 30 i 15s.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a czy można znaleźć gdzieś programy bez logowania się na stronie etc. ? Ćwiczę sobie jakies pojedyńcze workouty , ale kurcze nie potrafię się zmotywować wystaczająco żeby robić to systematycznie. A już taki np. 30 dniowyplan na pewno by mnie bardzie dyscyplinował
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
#8 poszło, to cardio już chyba kiedyś było ale teraz byłam w lepszej formie. Dla odmiany nie oszukiwałam, ale między rundami robiłam ciut dłuższe przerwy na odsapnięcie i wodę. Trening na ramiona - mam mieszane uczucia, chyba lepiej mi się macha rękami z Gacką albo Fitappy. Tu oszukiwałam trochę, robiąc plank zamiast pompek, z próbami pompek muszę poczekać aż mi się ramiona znów trochę wzmocnią.
Ciekawe jak ten jutrzejszy zestaw, tytuł cardio brzmi znajomo. |
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zrobiłam samo 36 minutowe HIIT z treningu 1000 calorie który robię. Jutro chyba czas na rest bo za bardzo mnie mięśnie bolą.
![]() W ogóle złapałam się na bardzo głupim myśleniu, że w dzień nietreningowy przed jedzeniem pojawia mi się myśl, że nie zasłużyłam na to żeby dzisiaj zjeść bo nie ćwiczyłam...
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie to jest dobre 1-2 razy na tydzień, bo to jednak 1,5 godziny intensywnego treningu.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

nie zrobilam calego, srednio sie czuje, bo mi astma doskiwiera,ale chyba przygladne sie innym filmikom 

przesiadłam się na rowerek do końca czasu. Ćwiczenia na brzuch zrobiłam uczciwie, potem rozciąganko. Zerknęłam na jutrzejszy workout i zobaczyłam taki straszny HIIT, co mnie kiedyś prawie wykończył, ciekawe jak to zrobię, ale chyba po prostu 1-2 ćwiczenia zamienię na coś łatwiejszego.

myslalam, ze zanudze się na smierc. A potem abs, ktory strasznie mnie wkurzyl. Kumulacja cwiczen, ktorych nie cierpię, no ale jakos dalam rade, dolozylam tiffoczki, i wykonalam nudne 13 minutowe rozciaganie. Nie przylozylam sie nalezycie do tego treningu po pierwsze dlatego ze nie mialam do niego serca, a po drugie kilku cwiczen po prostu nie dalam rady wykonac ze wzgledu na nadgarstek i przeskakujace COŚ w prawej nodze przy podnoszeniu obydwu zlaczonych nog w pozycji lezacej w gorę i w dół. Mimo to, czuje dzisiaj plecy, ramiona oraz klatę. A to znaczy, ze trening mimo wszystko podziałał jak nalezy 
ale jesli ktos chce sie porzadnie zmeczyc- no to polecam z calego serca