Fitness Blender - kto ćwiczy - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-06, 20:45   #271
zuzkap
Raczkowanie

Dot.: Fitness Blender - kto ćwiczy

dzisiaj pierwszy raz cwiczylam ciche cardio nie zrobilam calego, srednio sie czuje, bo mi astma doskiwiera,ale chyba przygladne sie innym filmikom
zuzkap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 01:12   #272
coccinelle_88
Rozeznanie

Witam po tygodniowej mej absencji
Powracam z dniem dzisiejszym do cwiczen, i zaczynam dzis 5 tydzien 8 tygodniowego wyzwania. Co prawda choroba jeszcze ze mnie nie wyszla, i dalej mam zawalone CZYMŚ gardło i zatoki, jednak stwierdzilam, ze jesli kolejny tydzien odpuszcze sobie cwiczenia to po pierwsze powrot po 2 tygodniach do formy moze byc trudny, a po drugie, najwazniejsze- chyba zeswirowalabym do reszty po tylu dniach bez cwiczen, i do tego w lozku. Czas najwyzszy wracac do zywych

Za mna trening #21. Czyli skakankowa piramida. Piramidy fb to dla mnie zawsze istna katorga, nie cierpie ich, jednak dzisiejszy workout to byla sama przyjemnosc (gdyz jestem milosnikiem skakanki i wariacji z nia zwiazanych ). Potem nielubiany przeze mnie trening z Danielem na lapy (tez nie mam pilki, leze sobie na podlodze, albo na lozku), tiffoczki i 12 minut rozciagania ponownie z D. na koniec.
Tygodniowy odpoczynek mi sluzy, bo czuje po treningu wielki niedosyt, chociaz pewnie juz jutro pozaluje tych slow, bo trening #22 obiecuje spalenie minimum 500kcal...wiec pewnie sobie za wiele nie poleze

Celebrinfea, Martva- ktore programy cwiczycie???

Czy ktos z tu cwiczacych, badz podgladajacych topic cwiczyl kiedys no more muffin top y XHIT??
Ja robie na boczki tiffany, ale czasem potrzebowalabym mocniejszego uderzenia.... i tak sie zastanawiam jak u Was bylo z rezultatami. Proszę o pomoc, i z gory dziękuję
Stary 2015-02-09, 18:13   #273
Martva
Zadomowienie

No ja 8tyg wyzwanie z pdf-a z pierwszej strony. Ciekawe czy dziś się uda zrobić #5, czy znów mi internet umrze i będę musiała kombinować coś innego
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 19:50   #274
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cocinelle witam. ja ćwiczę 8 tyg program dla "zajętych".
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 20:42   #275
Martva
Zadomowienie

Przechytrzyłam system i zapisałam na dysk filmy z YT, żeby nie być na łasce internetu w trakcie ćwiczeń.

Dziś #5, takie se cardio, bardzo fajny pilates na nogi i pośladki (oj, poczuję go jutro, dawno nie robiłam nic podobnego) i długie, porządne, bolesne rozciąganie. Ogólnie na plus, chociaż cardio bym zmieniła na jakieś inne (z drugiej strony jest szansa że jeden z zestawów cardio które zdążyłam polubić jesienią mógłby mnie teraz zabić, bo kondycja inna).
Stary 2015-02-09, 22:25   #276
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ja powtarzam tydzień pierwszy, który robiłam w wersji dla początkujących czas trochę postękać
Stary 2015-02-10, 01:04   #277
minthema
Zakorzenienie

Czy tylko ja nie robię żadnego programu tylko pojedyncze treningi które mi danego dnia pasują?

dzisiaj:
- 40 min Cardio HIIT Workout + Butt, Thighs, Abs, Ultimate Workout for Belly fat loss

minthema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-10, 10:16   #278
Martva
Zadomowienie

Ja tak robiłam w zeszłym roku. Ale teraz potrzebowałam czegoś bardziej motywującego do regularności, pojedynczych by mi się pewnie nie chciało.
Stary 2015-02-10, 11:07   #279
minthema
Zakorzenienie

Ja przeciwnie, jak mnie coś z góry przymusza do zrobienia czegoś konkretnego to mi się nie chce Wolę sama sobie dopasować do planu dnia, czasu ile mogę poświęcić na trening, ewentualnego bólu mięśni itp

Stary 2015-02-10, 12:47   #280
dontgivemenames
Rozeznanie

GG do dontgivemenames

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
Ja przeciwnie, jak mnie coś z góry przymusza do zrobienia czegoś konkretnego to mi się nie chce Wolę sama sobie dopasować do planu dnia, czasu ile mogę poświęcić na trening, ewentualnego bólu mięśni itp
Ja mam dokładnie tak samo, jak mam z góry założony jakiś plan, to w ogóle nie chce mi sie tego robić, dlatego też sobie wybieram trening na jaki mam w danym dniu ochote
dontgivemenames jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-10, 16:47   #281
Martva
Zadomowienie

Dziś #6. Wymiękłam przy cardio w połowie drugiej rundy z trzech przesiadłam się na rowerek do końca czasu. Ćwiczenia na brzuch zrobiłam uczciwie, potem rozciąganko. Zerknęłam na jutrzejszy workout i zobaczyłam taki straszny HIIT, co mnie kiedyś prawie wykończył, ciekawe jak to zrobię, ale chyba po prostu 1-2 ćwiczenia zamienię na coś łatwiejszego.

Ciągle mi się kołacze po głowie że nie jestem jeszcze wystarczająco zdrowa na takie ćwiczenia i to męczenie i pocenie się może mi jeszcze zaszkodzić. Ale może nie będzie tak źle.

I jeszcze wracając do wyzwań, planów i programów - dla mnie to okazja do poznania nowych ćwiczeń. I po to sobie tutaj robię notatki, żeby na przyszłość wiedzieć które filmiki są fajne, a które nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-10, 16:53   #282
coccinelle_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martva Pokaż wiadomość
No ja 8tyg wyzwanie z pdf-a z pierwszej strony. Ciekawe czy dziś się uda zrobić #5, czy znów mi internet umrze i będę musiała kombinować coś innego
Czyli jedziemy na tym samym wozku ja tez cwicze ten program

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Cocinelle witam. ja ćwiczę 8 tyg program dla "zajętych".
Czy dobrze pamietam, ze to jest runda 2, 8- tygodniowych programow? Czy mozesz prosze powiedziec jak poradzilas sobie z kupnem tego programu (posiadasz go jak rozumiem w wersji pdf?)? Mnie to czeka juz niebawem, i zanim zdolam sie przekonac na wlasnej skorze, zbieram informacje czy posiadanie konta walutowego w $ wystarczy by dokonac transakcji?

Cytat:
Ja tak robiłam w zeszłym roku. Ale teraz potrzebowałam czegoś bardziej motywującego do regularności, pojedynczych by mi się pewnie nie chciało.
Ja co prawda rowniez nie cierpie, gdy ktos mi cos narzuca, jednak latwiej jest mi sie zmobilizowac, gdy ktos, kto zna sie na rzeczy po prostu powie co mam robic, by bylo dobrze cwiczac sama pewnie wciaz wybieralabym treningi 1000kcal, albo hiity- ktore sa meczace, i na dluzsza mete czuje, ze po prostu zniechecilabym się. Nie mowiac o tym, ze pewnie zlapalabym kontuzje od przetrenowania.
Cwiczac ten program mam przeswiadczenie, ze wszystko jest dobrze zbilansowane. I jesli jednego dnia zdycham na macie z przemeczenia to wiem, ze kolejnego dnia trening bedzie albo na inna partie ciala, albo w ogole "lajtowy", co pozwoli mi odpoczac i zregenerowac się po tym przeczolganiu. Bardzo mi odpowiada taka forma

Wczoraj wykonalam trening #22, ktory zupelnie nie przypadl mi do gustu. Nie zmeczylam sie jakos straszliwie, ale skladal sie on z cwiczen, ktorych bardzo nie lubie, albo z pewnych wzgledow wykonywac nie mogę.
Pierwsza runda to brazylijskie uniesienie posladkow, ktore byloby jeszcze do przelkniecia gdyby nie....trzyrundowa postac treningu myslalam, ze zanudze się na smierc. A potem abs, ktory strasznie mnie wkurzyl. Kumulacja cwiczen, ktorych nie cierpię, no ale jakos dalam rade, dolozylam tiffoczki, i wykonalam nudne 13 minutowe rozciaganie. Nie przylozylam sie nalezycie do tego treningu po pierwsze dlatego ze nie mialam do niego serca, a po drugie kilku cwiczen po prostu nie dalam rady wykonac ze wzgledu na nadgarstek i przeskakujace COŚ w prawej nodze przy podnoszeniu obydwu zlaczonych nog w pozycji lezacej w gorę i w dół. Mimo to, czuje dzisiaj plecy, ramiona oraz klatę. A to znaczy, ze trening mimo wszystko podziałał jak nalezy
Z nadzieja spogladam w grafik liczac, iz dzisiejszy trening bedzie bardziej udany od wczorajszego.

Coraz bardziej mecza mnie treningi trzyrundowe. Nie cierpie ich, w szczegolnosci wowczas, gdy okazuje sie, ze trzeba cwiczyc np mountain climbers albo burpees, i mam swiadomosc, ze ta "przyjemnosc" czeka mnie jeszcze 2 razy w ciagu najblizszych kilku minut
Podobno nowe treningi maja inna formę, prawda to?
Stary 2015-02-10, 16:56   #283
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Coccinelle kupiłam go bezpośrednio na fitnessblender.com przez pay pal tam masz konto swije i pod każdym dniem tygodnia czeka na ciebie lista filmów.
Stary 2015-02-10, 16:59   #284
coccinelle_88
Rozeznanie

Cytat:
Ciągle mi się kołacze po głowie że nie jestem jeszcze wystarczająco zdrowa na takie ćwiczenia i to męczenie i pocenie się może mi jeszcze zaszkodzić. Ale może nie będzie tak źle.
Ja tez mam podobne odczuca. Do tego niektore cwiczenia, workouty po prostu przekraczaja moje umiejetnosci, czy mozliwosci. Wtedy mam ochote rzucic to w cholere, ale majac w pamieci wczesniejsze doswiadczenia wiem, ze skoro dzis sie pomecze, to jutro czeka mnie jakis fajny, lajtowy trening kocham ich za to

Cytat:
I jeszcze wracając do wyzwań, planów i programów - dla mnie to okazja do poznania nowych ćwiczeń. I po to sobie tutaj robię notatki, żeby na przyszłość wiedzieć które filmiki są fajne, a które nie
Robie dokladnie tak samo opisuje tu swoje przemyslenia by kiedys wiedziec do ktorych treningow moge wracac, a ktore omijac szerokim lukiem

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Coccinelle kupiłam go bezpośrednio na fitnessblender.com przez pay pal tam masz konto swije i pod każdym dniem tygodnia czeka na ciebie lista filmów.
Przepraszam, moze jestem tępa, ale jakos zdecydownie nie rozumiem co masz na mysli
Czy powinnam w zwiazku z tym zalozyc swoje konto? Zalogowac sie i potem...? kupic program?
Stary 2015-02-10, 20:59   #285
coccinelle_88
Rozeznanie

Trening #23 za mną. Dzisiaj byl to hiit dla poczatkujacych, ktory jest naprawde fantastyczny nie jest wybitnie meczacy, ale tetno przez caaaaly okres treningu szybuje naprawdę wysoko. Wroce na pewno do niego na pewno nie raz (jedyny minus, ze jest trzyrundowe).
Potem czekal trening ogolny, silowy z wykorzystaniem obciazenia wlasnego ciala- dla mnie okropnosc. Nie bylam w stanie wykonac czesci cwiczen z uwagi na obciazenie uwaga- DŁONI podczas cwiczen (a co za tym idzie takze nadgarstka). NIGDY nie chcę wracac do tego treningu ale jesli ktos chce sie porzadnie zmeczyc- no to polecam z calego serca

Dolozylam tradycyjnie tiffoczki, i rozciagwo nie tym razem z Mel B, bo w programie nie bylo uwzglednione.

Polecam kanal tego faceta: https://www.youtube.com/user/AeroFitnessBlog
MNÓSTWO potrzebnych informacji dla cwiczacych, i odchudzajacych się.
Stary 2015-02-10, 21:21   #286
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Coccinelle założyłam konto na ich oficjalnej stronie http://www.fitnessblender.com/ tam możesz sobie wybrać program który Cię interesuje dodajesz do koszyka i płacisz przez pay pal.

Trening jest widoczny w twoim kalendarzu więc tylko klikasz w link i ćwiczysz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Fitness Blender.jpg (107,7 KB, 29 załadowań)
Stary 2015-02-10, 22:24   #287
coccinelle_88
Rozeznanie

Cytat:
Coccinelle założyłam konto na ich oficjalnej stronie http://www.fitnessblender.com/ tam możesz sobie wybrać program który Cię interesuje dodajesz do koszyka i płacisz przez pay pal.

Trening jest widoczny w twoim kalendarzu więc tylko klikasz w link i ćwiczysz.
Strasznie Ci dziękuję
Czyli musze po prostu zalozyc konto, bo jeszcze sie go nie dorobiłam.
A czy po zakupie ten program zostaje "zostaje" na moim koncie tak, abym mogla jeszcze do niego wrocic? Mam nadzieje
Planuję kupic 5 rundę...
Stary 2015-02-10, 22:49   #288
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No ja myślę bo skoro powtarzam 1wszy tydziń to w 8miu się nie wyrobię
Stary 2015-02-10, 23:24   #289
coccinelle_88
Rozeznanie

Cytat:
No ja myślę bo skoro powtarzam 1wszy tydziń to w 8miu się nie wyrobię
Uuups, umknęła mi Twoja poprzednia wypowiedź

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-11, 20:00   #290
Martva
Zadomowienie

Dziś #7, czyli Pyramid Workout - Fun with Numbers Workout. Wydaje mi się że kiedyś chyba robiłam ten trening i zapamiętałam go jako mega ciężki. Ale jak się teraz zastanawiam, to może jednak było coś innego? Mają coś jeszcze z takimi rundami o zmiennym czasie?

W każdym razie bałam się że mnie zabije, więc tam gdzie trzeba było robić 2min aktywności, pedałowałam na rowerku zamiast truchtać w miejscu, a mountain climbers przezornie zamieniłam na pajacyki. A potem się zdziwiłam, że nie ma trzeciej rundy
Stary 2015-02-11, 23:03   #291
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś #7, czyli Pyramid Workout - Fun with Numbers Workout. Wydaje mi się że kiedyś chyba robiłam ten trening i zapamiętałam go jako mega ciężki. Ale jak się teraz zastanawiam, to może jednak było coś innego? Mają coś jeszcze z takimi rundami o zmiennym czasie?
W jakim sensie o zmiennym czasie? Ja robiłam takie treningi gdzie dane ćwiczenie trwało 2 minuty i w międzyczasie były przerwy ale nigdy nie wiadomo kiedy one są. Mówię tu o Red Light Green Light HIIT, jak pojawia się hasło red light to robi się przerwę, przy green light od razu wraca do ćwiczenia Podoba mi się ta formuła, gdyby nie to, że jest dość lekki dla mnie to robiłabym częściej.

Lubię też ABAB format (jedna runda ma dwa ćwiczenia na zmianę, po dwa powtórzenia), najgorsze są normalne tabaty z 8 rundami tego samego ćwiczenia, tak się to dłuży, że ojeju

Stary 2015-02-12, 00:34   #292
coccinelle_88
Rozeznanie

Cytat:
Tak, to nie jedyne cwiczenie fb z serii piramid. I wiekszosc jest okropnych, nie lubię tej formy cwiczen, ale "fun with numbers" wedlug mnie jest najbeznadziejniejszym, najbardziej meczacym z nich workoutem. Wiec pocieszam- najgorsze masz juz zdecydowanie za sobą

A ja dzisiaj odfajkowalam workout #24. BARDZO przyjemny, wrecz relaksujacy, ale relaks za 490-640 spalonych kcal to marzenie oczywiscie dolozylam tiffoczki. Czuję się dopieszczona dzisiejszym treningiem po wczorajszym zlym wrazeniu. Na poczatek cardio (ktore moim zdaniem jest cudownym!!! hiitem, i do ktorego z cala pewnoscia chce wrocic jeszcze nie raz), potem taka sobie bezplciowa silowka, potem nakazana 4godzinna przerwa, i druga, cudowna silowka (do ktorej tez chce wrocic nie raz), plus rozciaganie. Bardzo fajna sprawa. Ciekawe co mnie czeka jutro, poki co wyglada to niegroznie
Stary 2015-02-12, 06:20   #293
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Coccinelle zazdroszcze
Stary 2015-02-12, 10:14   #294
Martva
Zadomowienie

Cytat:
W jakim sensie o zmiennym czasie?
Jak w tym przypadku - ćwiczenie robisz 15, 30, 45, 30 i 15s.

Cytat:
Tak, to nie jedyne cwiczenie fb z serii piramid. I wiekszosc jest okropnych, nie lubię tej formy cwiczen, ale "fun with numbers" wedlug mnie jest najbeznadziejniejszym, najbardziej meczacym z nich workoutem. Wiec pocieszam- najgorsze masz juz zdecydowanie za sobą
Ha, ja chyba jednak robiłam co innego, zapamiętałam masakrę a nawet nie było tak źle (a moja kondycja w międzyczasie przestała istnieć więc tym bardziej).
Stary 2015-02-12, 12:51   #295
nunny
Wtajemniczenie

Dziewczyny a czy można znaleźć gdzieś programy bez logowania się na stronie etc. ? Ćwiczę sobie jakies pojedyńcze workouty , ale kurcze nie potrafię się zmotywować wystaczająco żeby robić to systematycznie. A już taki np. 30 dniowyplan na pewno by mnie bardzie dyscyplinował
nunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-12, 13:25   #296
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy można znaleźć gdzieś programy bez logowania się na stronie etc. ? Ćwiczę sobie jakies pojedyńcze workouty , ale kurcze nie potrafię się zmotywować wystaczająco żeby robić to systematycznie. A już taki np. 30 dniowyplan na pewno by mnie bardzie dyscyplinował
Na pierwszej stronie tego wątku w pdfie jest plan 8 tygodniowy z rozpisanymi poszczególnymi ćwiczeniami na każdy dzień, a niżej rozkład tych dni na 2 miesiące

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-12, 14:08   #297
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Na pierwszej stronie tego wątku w pdfie jest plan 8 tygodniowy z rozpisanymi poszczególnymi ćwiczeniami na każdy dzień, a niżej rozkład tych dni na 2 miesiące
Ale gapa ze mnie , dziekuje
nunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 19:27   #298
Martva
Zadomowienie

#8 poszło, to cardio już chyba kiedyś było ale teraz byłam w lepszej formie. Dla odmiany nie oszukiwałam, ale między rundami robiłam ciut dłuższe przerwy na odsapnięcie i wodę. Trening na ramiona - mam mieszane uczucia, chyba lepiej mi się macha rękami z Gacką albo Fitappy. Tu oszukiwałam trochę, robiąc plank zamiast pompek, z próbami pompek muszę poczekać aż mi się ramiona znów trochę wzmocnią.

Ciekawe jak ten jutrzejszy zestaw, tytuł cardio brzmi znajomo.
Stary 2015-02-12, 22:50   #299
minthema
Zakorzenienie

Ja dzisiaj zrobiłam samo 36 minutowe HIIT z treningu 1000 calorie który robię. Jutro chyba czas na rest bo za bardzo mnie mięśnie bolą.
W ogóle złapałam się na bardzo głupim myśleniu, że w dzień nietreningowy przed jedzeniem pojawia mi się myśl, że nie zasłużyłam na to żeby dzisiaj zjeść bo nie ćwiczyłam...

Stary 2015-02-12, 22:59   #300
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj zrobiłam samo 36 minutowe HIIT z treningu 1000 calorie który robię. Jutro chyba czas na rest bo za bardzo mnie mięśnie bolą.
W ogóle złapałam się na bardzo głupim myśleniu, że w dzień nietreningowy przed jedzeniem pojawia mi się myśl, że nie zasłużyłam na to żeby dzisiaj zjeść bo nie ćwiczyłam...
A nie uważasz w ogóle, że za często ćwiczysz to 1000 calorie workout? Według mnie to jest dobre 1-2 razy na tydzień, bo to jednak 1,5 godziny intensywnego treningu.
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości