Serge Lutens - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-15, 14:07   #271
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Dot.: Serge Lutens

Cytat:
Napisane przez SpanishMyszka Pokaż wiadomość
Dzięki
Książeczka jest owinięta w delikatny, czarny papier.
Strony z woskowymi próbkami są z połyskliwego papieru w kolorze jasno kremowym, jest też dołączona malutka książeczka z papieru chropowatego.
Całość jest w kwadratowej kopercie
Czyli cale stronniczki sa pokryte zapachem? Myslalam ze beda w srodku tylko takie paseczki Fajnie. Da sie to jakos przeniesc na skore z papierka?

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-15, 14:17   #272
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d'ou vient le vent Pokaż wiadomość
Czyli cale stronniczki sa pokryte zapachem? Myslalam ze beda w srodku tylko takie paseczki Fajnie. Da sie to jakos przeniesc na skore z papierka?

Nat
Za bardzo nie wiem jak to opisać, ale spróbuję
Nie całe strony, ani nie paseczki
Strony otwiera się jak w książce, czy w zeszycie i w środku, na każdej stronie są po cztery, albo po trzy, małe kółeczka wypełnione pachnącym woskiem, dodatkowo jest na nich cieniutka folia - naklejka, natomiast po drugiej stronie po krótce pisze o zapachach.

A ty nie masz takiej książeczki ?
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-15, 14:22   #273
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Zastanawialam sie nad zamowieniem ale chyba sobie odpuszcze na razie.

Nat

Legite aut Perite!
Stary 2007-05-15, 14:24   #274
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Pachnieć mi co prawda nie wolno, ale maila tyż wysłałam ciekawe kiedy (i czy) książeczka przyleci?
Stary 2007-05-15, 14:26   #275
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Pachnieć mi co prawda nie wolno, ale maila tyż wysłałam ciekawe kiedy (i czy) książeczka przyleci?
Bidoku Jest poprawa?
E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-15, 14:29   #276
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez E Pokaż wiadomość
Bidoku Jest poprawa?
Jest, dziękuję juz nie obłażę ze skóry i można powiedziec, że przeszłam wiosenną wylinkę A jednocześnie jest to bardzo wyrafinowana tortura - nie móc pachnieć mam nadzieję, że to tylko chwilowe i po testach mi jednak pozwolą...
Stary 2007-05-15, 14:34   #277
E
Zakorzenienie

Cytat:
Jest, dziękuję juz nie obłażę ze skóry i można powiedziec, że przeszłam wiosenną wylinkę A jednocześnie jest to bardzo wyrafinowana tortura - nie móc pachnieć mam nadzieję, że to tylko chwilowe i po testach mi jednak pozwolą...
Ale po takiej wylince będziesz miała buźkę jak doopka niemowlaka
Na peeeewno to jest chwilowe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-15, 14:37   #278
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Ale po takiej wylince będziesz miała buźkę jak doopka niemowlaka
Na peeeewno to jest chwilowe
He he he w takim razie moge jeszcze trochę pocierpieć a żeby nie było całkowitego offtopa to mam jeszcze do testowania Rousse i Fumerie Turque od Marioli, i tyle innych nie -lutków - no, po prostu musi być dobrze!
Stary 2007-05-15, 14:46   #279
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Cytat:

Uoj... Trzymaj sie dziewczyno.
Plus taki, ze na peelingach zaoszczedzisz

Nat

Legite aut Perite!
Stary 2007-05-29, 22:45   #280
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Od dłuższego już czasu odurzam się wonią niezwykłych perfum Serga Lutensa i wszystko wskazuje na to, że moje uwielbienie dla wielu,aczkolwiek nie wszystkich jego kompozycji zapachowych nie jest chwilowym zauroczeniem, ale trwałym i silnym uczuciem.
Dodałabym jeszcze, że dość kosztownym

Źródłem inspiracji dla powstania zdecydowanej większości perfum Serge’a Lutensa było Maroko. Kraj, który odkrył w czasie swej podróży w 1968 roku i gdzie później zamieszkał na stałe. Za swój dom wybrał Marrakesz- „perłę Maghrebu”. Tam, w starej, średniowiecznej dzielnicy miasta kupił kilka rezydencji - riadów. Ale jest również częstym gościem w luksusowym hotelu Palmeraie Golf Palace (zob. - wirtualne zwiedzanie)

Serge Lutens w wywiadach, których udzielił często podkreślał, że bez Maroka nie byłoby jego perfum.
Without Morocco... “There would be no perfume! Morocco was no accident. I believe very much in destiny, the force of destiny. I believe that certain forces attract some things and reject others. We escape very little of our destiny, and I think that, for me, perfume was a preordained encounter.”(zob.)

Fascynacja egzotyczną sztuką, kulturą i obyczajami życia codziennego Maroka, Maghrebu i jak mawia Lutens całego „orientalnego wszechświata” zaowocowała powstaniem Feminite du Bois, perfum, które stworzył w 1990 roku, jeszcze pod szyldem japońskiej marki Shiseido
Kompozycja ta bazuje na nucie cedru rosnącego w górach Atlas, które zajmują znaczną część terytorium Maroka. Dlatego też,naturalną koleją rzeczy drewno cedrowe było tu od stuleci głównym surowcem do wyrobu mebli i wielu innych produktów
Bezpośrednim bodźcem do stworzenia FdB stał się zapach cedru, który unosi się w powietrzu na uliczkach starej dzielnicy Marrakeszu - medyny, w sektorach bazaru-soukach wyznaczonych dla stolarzy.
,„Kiedy włóczyłem się po zacienionych alejach Marrakeszu zauroczył mnie zapach drzewa cedrowego, gorącego, jeszcze świeżego. Ma on aromat,który uważam za zwierzęcy, zawiera nuty miodowe i kremowe, a jednocześnie ostre i mocne, które bardzo oddziałują na zmysły”(zob.)

" Des parfums que je portais en moi et que Marrakech a sans doute révélés, comme par magie... Féminité du Bois de l’odeur laiteuse, délicate et animale croisée dans les menuiseries de la médina "zob.)

Ostatnio miałam możliwość poznać kolejne perfumy Serga Lutensa, a mianowicie Bois Oriental i Bois et Fruits. Stanowią one część ekskluzywnej serii Les Eaux Boisées. Oba wymienione zapachy wraz z Bois de Violette oraz Bois et Musc, również bazują na nucie marokańskiego cedru. Można powiedzieć z dużą dozą pewności, że wszystkie te kompozycje, to wariacje na temat Feminite du Bois.

W Bois et Fruits zapach cedru dobrze współgra z aromatem kandyzowanych owoców, tradycyjnym przysmakiem Marokańczyków i w ogóle muzułmanów. Dla mnie Bois et Fruits i Bois Oriental są bardzo podobne, z tym, że BeF są wyraźnie słodsze, aczkolwiek nieprzesłodzone. Może, dlatego że w BeF zdecydowanie przeważają akordy drzewne. Mimo wyraźnego podobieństwa obu zapachów, Bois Oriental wydają mi się o wiele bardziej interesujące.
Nuty: cedr, kandyzowane( i/ lub suszone?) owoce: brzoskwinia, morela, śliwka i figa.

W Bois Oriental miękkim i ciepłym nutom drzewnym, towarzyszy mieszanka egzotycznych, marokańskich przypraw: kardamonu, cynamonu, goździków i chociaż nie ma go w składzie, to wyraźnie wyczuwam też aromat szafranu. Zresztą same perfumy mają właśnie taką żółto- miodową barwę szafranu. Miękkość cedru została pogłębiona dzięki wanilii, użytej tu w małych ilościach. Wystarczyło to jednak, aby uczynić zapach trochę słodkim, a właściwie subtelnie, naprawdę znikomo słodkawym.
Nuty:fiołek, brzoskwinia, śliwka, róża, kardamon, cynamon, goździki, (szafran?), piżmo, cedr, wanilia.

Miękkość Bois Oriental jest na jednym z zagranicznych blogów przyrównywana do aksamitnego głosu Szeherezady, której dzięki swym opowieściom udało się zaciekawić i w końcu uwieść sułtana Szachrijara. (zob.)
Mnie owa miękkość kojarzy się z wypoczynkiem w jednym z bogatych, arabskich domów – riadzie. Tam, w pomieszczeniu wyściełanym grubymi dywanami, kilimami i poduszkami, można się wygodnie ułożyć i delektować słynną the a la menthe, z dala od rozchodzących się za murami hałasów bazaru
Bois Oriental to kompozycja, która mimo swego korzennego charakteru nie drażni nas i nie przytłacza, nie uginamy się pod ciężarem jej przypraw, jak to ma miejsce w przypadku Arabie.
Perfumy te nie irytują nas również jadalnością, bo nie jest to moim zdaniem zapach kuchenny, tutaj nie wyczujemy kebabów, czy kurczaków w curry.
Bois Oriental nie jest porywający, jak północno afrykański wiatr ( Chergui), nie należy również do grupy zapachów pobudzających,to znaczy takich o silnym działaniu afrodyzującym, do których zaliczają się niewątpliwie Ambre Sultan. Bois Oriental i owszem pieści zmysły, ale w inny, dystyngowany i wysublimowany sposób. Łagodne brzmienie tej kompozycji rozczula, a jednocześnie wprawia w błogi nastrój. Kontemplacyjny klimat Bois Oriental można by przyrównać do atmosfery panującej w przepięknej, zabytkowej medresie( szkole koranicznej) imienia Ben Youssefa ( fot.) Jest to moim zdaniem zapach stworzony wręcz do medytacji, idealny dla kogoś, kto szuka spokoju i harmonii.
On nie zdominuje naszego umysłu, nie jest to, bowiem zapach władczy, który uderza w nas i zmusza do uległości, on niepostrzeżenie wkrada się w nasze łaski i przenosi nas w inny wymiar rzeczywistości do czerwonego miasta- Marrakeszu

Tam przechadzając się wąskimi i krętymi uliczkami medyny (starówki) przesuwają się przed oczami niczym kadry filmowe, sceny z życia dawnego, średniowiecznego miasta Orientu.
Marrakesz zachował, bowiem swój dawny splendor i czar.
Na straganach w promieniach słońca, które wkradają się do środka szczelinami drewnianego zadaszenia, pobłyskują miedziane garnki, imbryki oraz biżuteria ze złota i srebra. Ten taniec światła i cienia sprawia, że panuje tu niezwykły i tajemniczy nastrój.
Gdzie indziej widać misternie poukładane w piramidy bakalie, które kuszą przechodniów swym słodkim zapachem. W soukach przeznaczonych dla zielarzy stoją w szeregu kolorowe kopczyki przypraw, a w przyulicznych warsztatach rzemieślnicy wyrabiają swe towary, między innymi piękne inkrustowane drzwi i okiennice. Objuczone osły rozwożą różnego rodzaju produkty.
Rytm dnia wyznaczają tu nawoływania muezina z minaretu wznoszącego się majestatycznie ponad dachami budynków medyny(fot.). Wzywa on wiernych do modlitwy pięć razy dziennie, zawsze zaczynając od słów: „Allahu Akbar”( Bóg jest wielki). Jego śpiew wędruje po zakamarkach uliczek i miesza z niekończącym się gwarem przekupniów i handlarzy.
Mężczyźni chodzą ubrani w długie do kostek koszule- galabije lub odpoczywają przy stolikach popijając z małych szklaneczek bardzo słodką i mocną zieloną herbatę z dodatkiem świeżej mięty(fot.).Marokanki z zasłoniętymi twarzami stoją przy straganach z wielkimi belami różnobarwnych materiałów. W innej części bazaru Berberowie zachęcają do kupna swych wyjątkowej urody dywanów i kilimów, nierzadko ręcznie tkanych przez kobiety z Atlasu. Dalej stoją souki z ceramiką i kramy z pomarańczami.
W niektórych zaułkach bajarze otoczeni przez gapiów opowiadają niezwykłe historie rodem z Baśni z tysiąca i jednej nocy. Wszędzie rozchodzi się arabska muzyka, a w powietrzu unoszą się i mieszają ze sobą przeróżne wonie.
Po takim spacerze ma się wrażenie, że tutaj czas zatrzymał się w miejscu.

Ta egzotyczna atmosfera, marokańskiej medyny, dla człowieka zachodniej cywilizacji tak odległa i tajemnicza, dla Serga Lutensa jest codziennością. On widzi ją dookoła siebie, żyje nią. Dzięki temu posiadł dar przelewania jej we flakony perfum.
W swoich kompozycjach zapachowych daję nam cząstkę tego, jakże odmiennego od kultury chrześcijańskiej świata Orientu.
Bois Oriental i Bois et Fruits są czymś, co można by określić olfaktoryczną podróżą po średniowiecznym bazarze w Marrakeszu.

Zdjęcia pochodzą ze stron: trekearth.com , bedur.blog.pl

Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Czas edycji: 2007-05-30 o 12:21
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 22:59   #281
E
Zakorzenienie

Kijanko, chylę czoła

A jak jeszcze raz powiesz, że się nie znasz, to...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-29, 23:02   #282
Konto usunięte

Cytat:
Kijanko, chylę czoła

A jak jeszcze raz powiesz, że się nie znasz, to...
E, ależ Ty czujna jesteś
Jak tylko pojawi się jakaś wzmianka o Lutkach, to wstajesz z łóżeczka i…już jesteś przy kompie
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 23:02   #283
mariolasl
Zakorzenienie

Kijanko, chyle czola przed twoim cudownym opisem BO i BeF. Przepieknie to napisalas i zgadzam sie z kazdym slowem.
Dodam tylko, ze dla mnie BO to harmonia i spokoj, a BeF to jesienna wariacja na temat...
Od FdB zaczelo sie moje zainteresowanie Lutensem, wiec nie moglo byc inaczej- BO uwielbiam, a BeF pewnie niedlugo zapragne...

Edit- napisalam w tej samej minucie co E, stad ten sam poczatek - lutownice sa bardzo czujne!
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 23:07   #284
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Kijanko, chyle czola przed twoim cudownym opisem BO i BeF. Przepieknie to napisalas i zgadzam sie z kazdym slowem.
Dodam tylko, ze dla mnie BO to harmonia i spokoj, a BeF to jesienna wariacja na temat...
Od FdB zaczelo sie moje zainteresowanie Lutensem, wiec nie moglo byc inaczej- BO uwielbiam, a BeF pewnie niedlugo zapragne...

Edit- napisalam w tej samej minucie co E, stad ten sam poczatek - lutownice sa bardzo czujne!
A to wszystko, przez pewien „proceder przemytniczy”, w którym kilka z nas maczało palce
Stary 2007-05-29, 23:11   #285
E
Zakorzenienie

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4454228]E, ależ Ty czujna jesteś
Jak tylko pojawi się jakaś wzmianka o Lutkach, to wstajesz z łóżeczka i…już jesteś przy kompie [/QUOTE]

Cytat:

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4454250]A to wszystko, przez pewien „proceder przemytniczy”, w którym kilka z nas maczało palce [/QUOTE]

Ba! Że tak powiem
Mariola, zadje się, że mamy z Kijanką kolejną fascynację Wiesz o co chodzi?
Stary 2007-05-29, 23:23   #286
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Ba! Że tak powiem
Czyzby o VO?
Stary 2007-05-29, 23:26   #287
Konto usunięte

Cytat:
Ba! Że tak powiem
E, nie masz sumienia?, źeby nawet po nocach kusić dziewczynę kolejnym Lutkiem
Ale trzeba przyznać wartym grzechu ….. i pustej lodówki

Cytat:
Czyzby o VO?
To może ja odpowiem... Santal Blanc
Stary 2007-05-29, 23:30   #288
E
Zakorzenienie

Cytat:
Czyzby o VO?
to moja osobista, chlip, chlip

Wspólna - SB i ta okazja przedfiladowała mi przed nosem z czerwonym sztandarem i pieśnią na ustach I niech mi ktoś mówi o demencji, tudzież uwiądach starczych
Stary 2007-05-29, 23:32   #289
mariolasl
Zakorzenienie

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4454328]E, nie masz sumienia?, źeby nawet po nocach kusić dziewczynę kolejnym Lutkiem

To może ja odpowiem... Santal Blanc[/quote]
E to duzo jeczala ostatnio o VO stad te przypuszczenia.
A Santal Blanc nie znam... I jak to sie stalo?!
E przykro mi, ze SB nie dostal sie w twoje lapki, ale wiesz, co sie odwlecze...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-29, 23:35   #290
E
Zakorzenienie

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4454328]E, nie masz sumienia?, źeby nawet po nocach kusić dziewczynę kolejnym Lutkiem

To może ja odpowiem... Santal Blanc[/QUOTE]

A ja to nawet poczułam dziwny przypływ uczuć do mojego nadgarstka A baza taka, że mało go sobie nie odgryzłam

Idę spać, po cóż się pognębiać?
Stary 2007-05-29, 23:37   #291
E
Zakorzenienie

Cytat:
E to duzo jeczala ostatnio o VO stad te przypuszczenia.
A Santal Blanc nie znam... I jak to sie stalo?!
E przykro mi, ze SB nie dostal sie w twoje lapki, ale wiesz, co sie odwlecze...
Ale "poszedł" za 162 złociszy Idę się obwiesić
Stary 2007-05-29, 23:38   #292
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
A ja to nawet poczułam dziwny przypływ uczuć do mojego nadgarstka A baza taka, że mało go sobie nie odgryzłam

Idę spać, po cóż się pognębiać?
Idz juz spac, idz! Bo ja przez was bede teraz myslec pol nocy jak pachnie SB, bo skoro was uwiodl, to istnieje prawie 100%, ze i mnie moglby...
a bankructwo zaglada mi przez ramie...
Stary 2007-05-29, 23:44   #293
E
Zakorzenienie

Cytat:
Idz juz spac, idz! Bo ja przez was bede teraz myslec pol nocy jak pachnie SB, bo skoro was uwiodl, to istnieje prawie 100%, ze i mnie moglby...
a bankructwo zaglada mi przez ramie...
U mnie to już rozgościło się na kanapie - mam nadzieję, ża do rana jej nie zgarnie

IDĘ SPAĆ chyba
Stary 2007-05-30, 09:39   #294
Konto usunięte

Cytat:
...
Mariolasl, chyba można temu zaradzić, masz PW
Stary 2007-05-30, 15:17   #295
Anuschka
Wtajemniczenie

kijanko - doskonalissimo (jak mawiała bohaterka filmu "Snow cake" grana przez boską Sigourney Weaver)
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 08:24   #296
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anuschka Pokaż wiadomość
kijanko - doskonalissimo (jak mawiała bohaterka filmu "Snow cake" grana przez boską Sigourney Weaver)
Anuschko, bardzo Ci dziękuję za dobre słowo Z ust takiej recenzentki, to…..
Stary 2007-05-31, 08:51   #297
demonik
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Serge Lutens

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4454155]Od dłuższego już czasu odurzam się wonią niezwykłych perfum Serga Lutensa i wszystko wskazuje na to, że moje uwielbienie dla wielu,aczkolwiek nie wszystkich jego kompozycji zapachowych nie jest chwilowym zauroczeniem, ale trwałym i silnym uczuciem.
Dodałabym jeszcze, że dość kosztownym
(...)
[/QUOTE]

Kijanko, ja również jestem pod wielkim wrażeniem Twoją "lutensowej" wiedzy i pasji, z jaką oddajesz się poszukiwaniom informacji o słynnym Serge'u .

demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-31, 09:00   #298
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Kijanko, ja również jestem pod wielkim wrażeniem Twoją "lutensowej" wiedzy i pasji, z jaką oddajesz się poszukiwaniom informacji o słynnym Serge'u .
Jeśli pokochasz, to chcesz również poznać obiekt swoich uczuć.
Tylko lektura wyciągów z banku nie napawa mnie optymizmem
Demonik, pozdrawiam Cię serdecznie. Ślicznie wyglądasz z brzuszkiem. Całusy dla małego Demoniczka
Stary 2007-06-03, 16:51   #299
Anuschka
Wtajemniczenie

Mam pytanie za 100 punktów - czy ktoś testował Chene w wersji innej niż woskowa próbka z książeczki i ewentualnie mógłby napisać coś na temat dębu? Dzięki
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-03, 20:13   #300
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anuschka Pokaż wiadomość
Mam pytanie za 100 punktów - czy ktoś testował Chene w wersji innej niż woskowa próbka z książeczki i ewentualnie mógłby napisać coś na temat dębu? Dzięki
Anuschko, co prawda nie testowałam Chene w postaci płynnej, ale poszukałam w necie, a dokładnie na niemieckim forum jeden watek poświęcony w całości Chene i kilka wzmianek na ich temat.
Wklejam Ci linki.
Pomyślałam sobie, że może nie każdy zna niemiecki, dlatego niektóre fragmenty przetłumaczyłam. Jest to wolne tłumaczenie, ale starałam się jak mogłam
Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam

Wątek poświęcony Chene (forumka Safran)zob. pierwszy post
http://board.beauty24.de/showthread....ighlight=Chene

Wg. Safran
„ Na początku jest słodki, (przyprawowy?) aromatyczny zapach tytoniu, który miesza się z drzewem. Zapach drewna nie przypomina mebli, ale świeżo ścięty pień. Po kilku minutach wychodzi nuta grzybów, która podkreśla wrażenie jesiennego lasu. Nuta ta znika dość szybko.
Moje pierwsze wrażenie było takie, że jest to typowy zapach S.Lutensa. Później jednak on wydaje się stosunkowo lekki w porównaniu do innych orientalnych i drzewnych zapachów SL

Bardzo trudno go opisać. Nuta tytoniu jest podobna do tej z Virginia Villoresi, tylko nie tak słodka, a nuta wetiweru w bazie przypomina mi tę z Black Vetyver Cafe Jo Malone, ale bez kawy oczywiście.

Początkowo testy próbki woskowej przypominały zapach alkoholu, Brandy lub koniaku w baryłce dębowej. ale testy płynnej próbki były inne. On pachnie drzewnie, ciepło, miekko-słodko, z ciemną nuta tytoniu, która to nuta czyni Chene jeszcze bardziej interesującym.
Wyczuwam również mięte lub jakieś inne zioła
Nie potrafię zidentyfikować dokładnie wszystkich nut.”

http://board.beauty24.de/showthread....ne#post1449627
http://board.beauty24.de/showthread....ne#post1449507

Wg.Susi Simpel

„Wyobraź sobie, że jesteś hobbitą lub elfem i leżysz na łące. Jest późne lato, jest ciepło i wieje lekki wiatr, jest cudownie, a ty opierasz się o stary dąb, którego korzenie porasta bardzo gruby mech.
Chene jest przepiękny, ciepły i mszysty i pachnie bardzo drzewnie.
Tylko jest w nim jedna nuta, która psuje efekt i przypomina jakby maggi(?)”

Forumka Pepernuts (nuta gabinetu dentysty)
http://board.beauty24.de/showthread....ne#post1305854
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości