UWAŻAJCIE przy kupowaniu cukierków na wagę! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-14, 12:52   #271
MalarskiSen
BAN stały

Dot.: UWAŻAJCIE przy kupowaniu cukierków na wagę!

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48492401]Ja od lat unikam wszystkich napojow w kartonach. Naczytalam i naogladalam sie sporo takich zdjec. Za kartony wiec dziekuje.[/QUOTE]

Kolega opowiadał,że znalazł coś podobnego w puszce piwa, nie uwierzyłam ale przezornie kupuję w butelkach.
MalarskiSen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-11, 21:12   #272
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Niestety, odświeżam wątek.

Koleżanka znalazła robaczki z kaszce malinowej Bobovita. Na szczęście zauważyła sypiąc kaszkę do miski. Narobiła rabanu w sklepie, w sanepidzie . Akurat nie była to kaszka przeznaczona docelowo dla dziecka, po prostu obie lubimy kaszki dla dzieci (taka słabostka) i owoce dla dzieci w słoiczkach ale co by było, gdyby dziecko zjadło taką kaszkę?
To jest generalnie dziwne, bo wydaje mi się, że przy produktach tego typu normy jakości są podwójnie surowe.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-11, 23:25   #273
whoa
Wtajemniczenie

Problem jest taki, że ta kaszka mogła wyjechać od producenta bez robaków - niestety w sklepach często są mole spożywcze które mogły się tam dostać i złożyć jaja - białe robaki to właśnie skutek :/

whoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 01:07   #274
Loisto
Rozeznanie

Wątek - masakra.
Aż mi się odechcialo słodyczy
A co do moli spożywczych... Dwa miesiące temu na okres wakacji wynajelismy mieszkanie... A w kuchni znaleźliśmy MNÓSTWO żarcia. Wyrzucilam 3 wielkie worki jedzenia po terminie (także z lodówki), najstarsza rzecz była ważna do 2012. Został jeszcze cały regał kasz, mąk i takich tam... Niech nowi lokatorzy się z tym męczą może znajdą tam różne ciekawe stworzenia

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-12, 08:20   #275
Mad_cat
Raczkowanie

Paznokieć w mrożonej pizzy, kawałek plastiku w drożdżówce z piekarni.
Z jednej strony nie wpadać w paranoje, może się czasami zdarzyć gorsza partia czy jakiś wypadek przy pracy na produkcji z drugiej strony mówimy o żywności - powinniśmy oczekiwać od nich 100 % standardów a nie 99 %.
Stary 2016-09-12, 17:54   #276
Wieszczka
Zadomowienie

Piórko w pasztecie, kawałek tynku w ciastku z cukierni i spinacz metalowy w sałatce.
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 20:13   #277
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Ja ostatnio znalazłaś kawaler skorupki od jajka w kupionej babce i wiecie co? Ucieszyłam siębo to znak, że ta babka była pieczona na jajkach, a nie na proszku jajecznym
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-13, 10:36   #278
GrumpyCat
Wredny kotecek

Ostatnio kamień w w warzywach na patelnię z biedronki. Tylko zęby zadzwoniły... okropne uczucie..
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-13, 10:48   #279
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Ostatnio kamień w w warzywach na patelnię z biedronki. Tylko zęby zadzwoniły... okropne uczucie..
Miałam to samo .
Stary 2016-09-22, 01:54   #280
201708160922
Konto usunięte

Trafiłam tu przypadkiem, aż mi się niedobrze zrobiło. Szkoda, że nie zadziała na dłużej obrzydzenie do słodyczy.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-26, 21:16   #281
Sam To Nazwij
Rozeznanie

Dziękuję bardzo.Dzisiaj położę się spać bez kolacji,sok który piłam lidlowy"świeżo wyciskany" z butelki stoi mi w gardle.

Mnie się przytrafiły larwy w polędwicy z dorsza kupionej w lidlu.Od tamtej pory nie tykam ryb w ogóle.
Sam To Nazwij jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 10:29   #282
blotowlosa
summerlover

mole spożywcze to prawdziwa epidemia :/ Nie mam pojęcia w czym się do nas przywlekły, ale najgorsze jest to że nie wiedzieliśmy o tym iwyjechaliśmy na 3tygodniowy urlop... to co zastaliśmy po powrocie to była masakra!

były wszędzie! Wylatywały z każdej szafki którą otworzyliśmy, a wkażdym opakowaniu kaszy, ryżu, słodyczy, przypraw, herbaty były białe larwy, fujjj aż mnie mrozi jak sobie o tym przypomnę.

Wyrzuciłam 3 worki jedzenia :/ obecnie mam porozwieszane pułapki na mole w całym domu, półki wyczyściłam octem i stoją puste (zresztą jedzenia i tak nie mam), a malutkie odnowienie zapasów które kupiłam trzymam w szklanych hermetycznych pojemnikach i plastikowych pudełkach na zamykanie. fuj fuj fuj nigdy więcej
Stary 2016-09-27, 11:11   #283
ellish
Zakorzenienie

W plastikowe pudełka też wejdą. W plastiku wygryzają mikroskopijne dziurki. Jedynie szklane chronią.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 11:14   #284
Sam To Nazwij
Rozeznanie

Plus tego wątku taki,że wywaliłam dzisiaj mega wielką reklamówkę wszystkiego co miałam otwarte i co już trochę leżało.Odkryłam nawet,że mam rzeczy o których nie wiedziałam Cud,że moli się nie dorobiłam.
Sam To Nazwij jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 12:28   #285
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
W plastikowe pudełka też wejdą. W plastiku wygryzają mikroskopijne dziurki. Jedynie szklane chronią.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Jeśli ścianki plastikowe są cienkie, to fakt mogą przeleźć, ale nie spotkałam się nigdy, żeby przeżarły GRUBE plastikowe opakowanie

Tak więc ja bym nie wariowała że tylko szkło, gruby plastik też da radę. Chyba że trafiłam na szczerbate larwy, które się nie przegryzły, a ogólnie to dają radę?

A co do odstraszania moli spożywczych, to poza przemyciem półek ciepłą wodą z octem, polecam wyłożyć na półkach liście laurowe- albo nawet i do pojemników z jedzeniem. U mnie jak był wysyp moli (w suszonych grzybach przynieśliśmy), to ocet+pułapki+liście laurowe i spokój pełen od moli

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 12:31   #286
Pigeons
Zadomowienie

W moim przypadku mole spożywcze to niekończąca się historia. Niestety po wytępieniu w mieszkaniu (wyrzuceniu wszystkiego otwartego, przesypaniu do słoików, wyczyszczeniu półek itd.) odkryliśmy, że mole latają po klatce schodowej. Niestety za sąsiadów nie odpowiadamy, ani za to co się przez nich przypałęta
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 13:40   #287
blotowlosa
summerlover

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
W moim przypadku mole spożywcze to niekończąca się historia. Niestety po wytępieniu w mieszkaniu (wyrzuceniu wszystkiego otwartego, przesypaniu do słoików, wyczyszczeniu półek itd.) odkryliśmy, że mole latają po klatce schodowej. Niestety za sąsiadów nie odpowiadamy, ani za to co się przez nich przypałęta
no własnie jak rozmawiałam z sąsiadką z piętra to okazało się, że oni też mają... i teraz nie wiem czy dostały do nich od nas, albo na odwrót, albo wszyscy razem przytargaliśmy z tesca.

A najgorsze jest to, że już minął tydzień i pół od akcji wywalania żarcia i czyszczenia a co jakiś czas zabiję jakąś jedną samotnie polatującą molę. I nie wiem czy się wylęgają gdzieś w ukryciu (no szafek przecież nie będę rozkręcać), czy przez okno wpadają od sąsiadów albo czy to jakieś niedobitki, które się do teraz ukrywały
Stary 2016-09-27, 13:51   #288
asiulek8989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
Miałam to samo .
Ja dwa razy, od tego drugiego razu ich nie kupuję.
asiulek8989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 14:07   #289
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8989 Pokaż wiadomość
To miałaś te z ziemniakami? 😉
Stary 2016-09-27, 16:08   #290
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Niestety, odświeżam wątek.

Koleżanka znalazła robaczki z kaszce malinowej Bobovita. Na szczęście zauważyła sypiąc kaszkę do miski. Narobiła rabanu w sklepie, w sanepidzie . Akurat nie była to kaszka przeznaczona docelowo dla dziecka, po prostu obie lubimy kaszki dla dzieci (taka słabostka) i owoce dla dzieci w słoiczkach ale co by było, gdyby dziecko zjadło taką kaszkę?
To jest generalnie dziwne, bo wydaje mi się, że przy produktach tego typu normy jakości są podwójnie surowe.
Nic by się nie stało. Od tego mamy kwas solny.
Gorzej z jajami pasożytów. A mole spokojnie mogły się w produkcie znaleść w sklepie.

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Jeśli ścianki plastikowe są cienkie, to fakt mogą przeleźć, ale nie spotkałam się nigdy, żeby przeżarły GRUBE plastikowe opakowanie

Tak więc ja bym nie wariowała że tylko szkło, gruby plastik też da radę. Chyba że trafiłam na szczerbate larwy, które się nie przegryzły, a ogólnie to dają radę?

A co do odstraszania moli spożywczych, to poza przemyciem półek ciepłą wodą z octem, polecam wyłożyć na półkach liście laurowe- albo nawet i do pojemników z jedzeniem. U mnie jak był wysyp moli (w suszonych grzybach przynieśliśmy), to ocet+pułapki+liście laurowe i spokój pełen od moli
ekhem, miałam w domu mole. radośnie żyły sobie na jedzeniu i w grubym plastiku i w słoikach.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 16:10   #291
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Miałam to samo .
Cytat:
Napisane przez asiulek8989 Pokaż wiadomość
Yyyy, to mnie przeraziło ogólnie. Wychodzi na to, że to nie jest jednostkowa sytuacja tylko hmm... "popularna" :/ Kupiłam wtedy 2 opakowania, drugie ciągle leży w zamrażarce na czarną godzinę. Wyrzucę, nie będę ryzykować Tak ja miałam te z ziemniakami.
Stary 2016-09-28, 09:22   #292
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Yyyy, to mnie przeraziło ogólnie. Wychodzi na to, że to nie jest jednostkowa sytuacja tylko hmm... "popularna" :/ Kupiłam wtedy 2 opakowania, drugie ciągle leży w zamrażarce na czarną godzinę. Wyrzucę, nie będę ryzykować Tak ja miałam te z ziemniakami.
Mi się zdaje że to są po prostu kamienie z pola.... jak się wykopie ziemniaki z pola to tam są też kamienie... 😉

Pewnie to jest niedokładnie sortowane, potem jakaś maszyna to do paczek wkłada... no i są kamienie.

Mnie to osobiście nie obrzydza 😀 ale wiem że wielu pewnie tak.

Lepiej kupić z biedronki warzywa greckie lub włoskie - tam nie powinno być niespodzianek😃 przerzucilam się na nie i jest ok😃
Stary 2016-09-28, 14:22   #293
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nic by się nie stało. Od tego mamy kwas solny.
Gorzej z jajami pasożytów. A mole spokojnie mogły się w produkcie znaleść w sklepie.

ekhem, miałam w domu mole. radośnie żyły sobie na jedzeniu i w grubym plastiku i w słoikach.

Czyli ja trafiłam na niedorozwinięte, które nie wiedziały że dadzą radę Albo udało mi się je wcześnie wytępić. Nie pocieszyłaś mnie, myślałam że gruby plastik czy szkło stanowi już barierę nie do pokonania dla nich

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-28, 15:11   #294
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Czyli ja trafiłam na niedorozwinięte, które nie wiedziały że dadzą radę Albo udało mi się je wcześnie wytępić. Nie pocieszyłaś mnie, myślałam że gruby plastik czy szkło stanowi już barierę nie do pokonania dla nich
Też tak kiedyś myślałam
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-29, 11:36   #295
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Mi się zdaje że to są po prostu kamienie z pola.... jak się wykopie ziemniaki z pola to tam są też kamienie... 😉

Pewnie to jest niedokładnie sortowane, potem jakaś maszyna to do paczek wkłada... no i są kamienie.

Mnie to osobiście nie obrzydza 😀 ale wiem że wielu pewnie tak.
OMG... nie obrzydzają mnie kamienie. Nie wiem czy wiesz, że można na tym POŁAMAĆ ZĘBY?!?!
Stary 2016-09-29, 11:52   #296
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
OMG... nie obrzydzają mnie kamienie. Nie wiem czy wiesz, że można na tym POŁAMAĆ ZĘBY?!?!
No co Ty 😁
Stary 2016-09-30, 10:40   #297
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
No co Ty 😁
"Mnie kamienie z pola nie obrzydzają", no spoko tylko kwestia obrzydzenia nawet nie przyszła mi do głowy. No i nie rozumiem określenia "PO PROSTU KAMIENIE Z POLA", tak jakby to było takie normalne i w sumie ok.
Stary 2016-09-30, 10:48   #298
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
"Mnie kamienie z pola nie obrzydzają", no spoko tylko kwestia obrzydzenia nawet nie przyszła mi do głowy. No i nie rozumiem określenia "PO PROSTU KAMIENIE Z POLA", tak jakby to było takie normalne i w sumie ok.
Jakbys przeczytała mój post uważnie i ze zrozumieniem to byś widziała że napisałam że już tych warzyw nie kupuję 😀 widzisz różnicę pomiędzy słowami "nie obrzydzaja" a "nie kupuję " ?

Ale po co, lepiej się kogoś przyczepić i prowadzić off top nie związany z tematem wątku 😀
Stary 2016-09-30, 10:52   #299
GrumpyCat
Wredny kotecek

Nie, nie widzę różnicy.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

"Mnie to osobiście nie obrzydza 😀 ale wiem że wielu pewnie tak." - do tego się odniosłam, ale widzę, że czytanie ze zrozumieniem kuleje także u ciebie
Stary 2016-09-30, 10:57   #300
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie widzę różnicy.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

"Mnie to osobiście nie obrzydza 😀 ale wiem że wielu pewnie tak." - do tego się odniosłam, ale widzę, że czytanie ze zrozumieniem kuleje także u ciebie
Wyobraź sobie że nie kuleje, ale nie będę tego tłumaczyć osobie która nie widzi różnicy pomiędzy dwoma wyrażeniami, wybacz 😂😀 nie chcę być niemiła , ale może się doedukuj w tym temacie? Bo na razie to szukasz zaczepki na siłę 😝

Z mojej strony EOT, nie zamierzam rozwalać fajnego wątku 😃

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości