![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
_a na ulotce nie pisze? napewno!
"Pierwszą tabletkę preparatu, oznaczona danym dniem tygodnia, należy przyjąc pierwszzego dnia cyklu, czli w dniu wystąpeinia krwawienia miesiączkowego(...). Poniewaz preparat Diane-35 wykazuje natychamiastowe działanie nie ma potrzeb stosowania dodatkowych metod antykoncepcyjnych. Można również rozpocząc stosowanie preparatu od 2. do 5. dnia cyklu, ale wówczas przez pierwsze 7 dni należy stosowac dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne)(...)." fragment ulotki Diane-35 Podobnie pisze na ulotce Novynette. Także, wydaje mi się, że nie ma innych sposobów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
"_a na ulotce nie pisze? napewno!" -> niestety, ale ulotkę studiowałam, i na ten temat nic nie było napisane... ale dzięki za odpowiedź, pozdr.
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() _zreszta podobnie jak na diane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
oj rzeczywiscie, wczoraj wieczorem zajrzałam raz jeszcze na spokojnie i znalazłam
![]() przepraszam za zamieszanie, ale wczesniej naprawde nie zauwazylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Nie mam się do kogoo to zwrócić wiec mam nadzieje,że mi pomożecie.We wtorek planujemy z moim chłopakiem ,,mój pierwszy raz" no i zaczyna się problem antykoncepcji.Wiem,że chce prezerwatywy durex extra safe i myśle o jeszcze jednym zabezpieczeniu.I tu jest ten problem.Tabletki na poczatek odpadaja,bo po 1 nie zdaza zadziałać(ak mi sie chyba wydaje) a po drugie nie wiem jak czesto bede po tym uprawiała seks,a nie chce faszerować się nie potrzebnie hormonami.Zostają mi pianki,kremy itp.Za duzo o nich nie wiem...mozecie mi coś polecic?Najlepiej jakas pianke,chodzi mi o nazwe cene i jak wam się z niej korzystało.Z góry dziekuje za pomoc. Dziewczyny na prawde nie mozecie mi czegoś polecic? ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-09-19 o 13:08 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie pianki i kremy?
Powiedz czy wyszukiwarka gryzie?? zarowno ta na forum jak i google??
jest masa pianek, zeli caeny tez sa rozne. a ryzuko wpadki zawsze istnieje. jednak uwazam ze zastosowanie i prezerwatywy i pianki badz ze3lu da wam gwarancje Niezajscia w ciaze ![]() ja osobiwcie niegsy pianek, zlei, globulek nie stosowalam. na pczatku wspolzycia stosowalismy prezerwatywe, natomiast teraz od trzechmiesciecy jem tabletki. ale skoro mowisz ze nie wieksz jak czesto, popieram to zebys ich nie brala. natomiast z drugiej strony masz najwieksza pewnosc :d http://www.pfm.pl/u235/navi/199175 http://www.e-lek.pl/product-details....102630&catid=1 poszukaj jeszcze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
patentex oval-duzo osob je stosuje...Ponoc..
a osboiscie nie probowalam...
#278 |
Rozeznanie
|
Wiem co to wyszukiwarka,wszedzie jest ogolnie o piankach..żadnych konkretnych nazw,cen..przynajmniej mi sie w oczy nie rzucily...Mam nadzieje,że cos wynajde
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
to wrzuc nazwy w google wyskocza apteki i tam zobaczyc ceny.jelsi nie ma nazw ,wrzuc haslo w google i wyskocza pateki.
po drugie proponuje dokstalcic sie w temacie -pigulki dzialaja od razu ! |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
paulo niby od razu nie od razu ale moja gin od ssamego poztaku mowila ze od 7 tabl mam 100% ( no te 99%) pewnosci...
poza tym dziewczyna nie chce ( nie wiem) jak rwegularnie to bedzie robila
#281 |
Zakorzenienie
|
wybór środków plemnikobójczych w Polsce jest bardzo mały. tylko globulki patentex-oval. pianek czy kremów nie ma żadnych. innych globulek też nie ma (tzn. inne środki istnieją tylko na papierze).
prawidlowo stosowana pigułka zadziała od pierwszej tabletki. jeśli nie chcesz hormonów, pomyśl o pierwszych dniach po miesiaczce (plus prezerwatywa, globulka) o ile masz cykle odpowiedniej długości- zawsze to dodatkowe zabezpieczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Patentex oval - 14
Kolpotex oval - 6 Preventex, -6 Secural - 10 Cosmoval - 10 Krem "Delfen" - 14 zł
#283 |
Zakorzenienie
|
z wyżej wymienionych w Polsce można kupić tylko globulki Patentex-Oval pakowane po 6szt (ok. 16zł) i po 12 szt. (ok. 27zł).
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
witam
dziewczyny ja pisze w sprawie cerazette...wczesniej bralam regulon ale ze wzgledu na niskie cisnienie musialam go odstawic i teraz mam pytanie...w ulotce pisalo ze pierwsza tabletke cerazette powinam zazyc bez wczesniejszej 7dniowej przerwy a ja ja qrcze wzielam po 7dniowej przerwie...i teraz nie wiem od kiedy bede"bezpieczna"...czy bralyscie kiedys te tabletki?podobno przy ich przyjmowaniu nie robi sie przerw? |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
secural też można kupić.
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lacze. ![]()
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
Porada-antykoncepcja
Kochani pomóżcie mi! Co myślicie o taki zabezpieczeniu jak: prezerwatywa, globulka i stosunek przerywany??
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
Dot.: Porada-antykoncepcja
Wszystko naraz??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Justynka zapraszam na forum ginekologia -> http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=50
znajdziesz tam b. dużo na ten temat ![]()
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Ja uważam, że stosunek przerywany jest mało skuteczny
![]()
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
a ja polecam wyszukiwarke, a przede wszystkim watek Vademecum antykoncepcji
![]()
#294 |
Przyczajenie
|
antykoncepcja po porodzie
od jakiegoś czasu jestem mamą szalonego wariata
dotąd zabezpieczałam sie głównie mechanicznie (prezerwatywy) zastanawiam się nad właściwszą formą zapobiegania ciąży, bo jakoś chwilowo iskra Boża wygasła i do kolejnego rozmnożenia mi nie spieszno i chociaż sporo czytałam/czytam o nowoczesnej antykoncepcji, z chęcią poznałabym i Wasze "typy" (jako wiekowy wprawdzie, ale właściwie laik w tej materii) |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Dot.: antykoncepcja po porodzie
pigulki/spirala -poszukaj w archiwum
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
oczywiście znam te metody, ale moze ktoś już stosuje z powodzeniem - byłoby to jakieś naprowadzenie (choc wiem, że jest w dużej mierze kwestia indywidualna)
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
moze gdybys przeczytala jakikolwiek watek na ten temat wiedzialabys jak to sie odbywa,stosowalam/stosuje obie te metody i nie chce i sie po raz 100 pisac o tym i pewnie nie tylko mi
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Przyczajenie
|
oczywiście, macie rację, zupełnie egoistycznie chciałam zostac wyręczoną w poszukiwaniach, w każdym razie dziękuje za uwagę
(choc nie ukrywam, że liczę na sugestię w tym temacie, sama oczywiście nie ustajac w poszukiwaniach) |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
![]()
Otóż...nastolatką jestem
![]() ![]() Czy jakaś dojrzalsza ode mnie kobieta jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie? Co będzie dla nas najodpowiedniejsze? Z góry dziękuję...można także pisać prywatne wiadomości-z cała pewnością odpowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanko młodziutkiej (?)
mysle ze WYSZUKIWARKA da Ci bardzo bogate i liczne odpowiedzi na Twoje pytanie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.