Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-14, 11:14   #271
daisy dot
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2

hej, witam się w nowym wątku.

Mam pyt do Mam, które już chrzciły.
Jak się Wasze dzieci zachowały po polaniu wodą - czy woda była ciepła? Mogliście je od razu wytrzeć - boję się zaziębienia, a my chrzcimy w grudniu. A i jeszcze chciałam zapyttać jeśli to nie jakaś tajemnica ile zapłaciłyście księdzu.
Dzięki, pozdrawiam.
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 11:14   #272
anius_7
Wtajemniczenie

A my byłyśmy dziś u lekarza, bo Hania od wczoraj miała chrypę. Ja sama jestem przeziębiona i bałam się, że mała załapała ode mnie, ale wszystko z nią jest w porządku, a ta chrypka to prawdopodobnie od ulewania. I pani doktor zaleciła inhalacje, więc musimy kupić inhalator. Może możecie jakiś polecić?

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 11:16   #273
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Zamówilam chuste. Dla Tz dlugasna granatowa Hoppediz, a dla siebie wylicytowalam krotsza, uzywana, blekitna Tule.
Mam nadzieje ze bedziemy zadowoleni. Nie moge sie doczekac przesylki.
Natus będzie wniebowzięty jak go tak bedziecie sobie wyrywac do noszenia :-D
Ja kupilam nosidelko ergonomiczne. Glownie di znoszenia z 3pietra i z powrotem.

Dziewczyny, ale mi dziecko przez okragly miesiac spalo bez pobudek od 21:30-22 do 6:30-7. Bylo super!! A teraz chyba wiecej i bardziej przezywa. Moze to ze stresu?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 11:24   #274
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

Jak się Wasze dzieci zachowały po polaniu wodą - czy woda była ciepła? Mogliście je od razu wytrzeć - boję się zaziębienia, a my chrzcimy w grudniu. A i jeszcze chciałam zapyttać jeśli to nie jakaś tajemnica ile zapłaciłyście księdzu.
Dzięki, pozdrawiam.
Nie sprawdzałam temperatury wody,ale stała sobie od początku mszy bez podgrzewania, także za ciepła to pewnie nie była. Hania zupełnie nie zareagowała na polewanie, w ogóle była bardzo grzeczna A księdzu daliśmy 200zł.
A jak synuś się ma?

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 11:26   #275
motylek_555
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Piszecie o organizacji i musze przyznac, ze czasami jak Was podczytuje, to az mi glupio, bo ja taka zorganizowana nie jestem tzn.moze gdybym musiała, to bym byla, poki co w kilku obowiazkach domowych wyrecza mnie mama- gotuje i zazwyczaj to ona prasuje ubranka małej

Wczoraj byłyśmy na drugim szczepieniu, musze powiedzieć, że moje dziecko znosi je lepiej ode mnie, płakała intensywnie, ale króciutko, a ja chodziłam znerwicowana od rana do wieczora Mała waży 5600 Przed ważeniem zrobiła jeszcze ogroooomniasta kupe dobrze,ze jeszcze przed zdjęciem papmersa

Dziewczyny ćwiczące i kp - zauważyłyście jakąś zmiane przy karmieniu? Bo ja niby cos tam sobie cwicze, ale delikatnie, bo boje się, że mleko bedzie niedobre, albo zaburze sobie laktacje, a chętnie wzięłabym się np. za Chodakowską
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 11:26   #276
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
opóźnienie wyniklo z przeziębienia jakie młody zlapal i ciągłych infekcji starszych braci. Balam sie szczepić jak ktos w domu byl chory

u mnie w domu tez syf...ale głównie sa to wszędobylskie zabawki obrazki kredki....no i sterta do prasowania w jednym pokoju który zamykam żeby nie bylo widac
a jesli chodzi o obiady to często sa u mnie dwa rodzaje zup i dwa drugie dania.niestety chłopaki nie jedzą wszystkiego( chociaż starszy juz coraz wiecej nowych rzeczy próbuje i mu smakuje) no a z mężem mamy czasem ochotę na cos innego niż naleśniki, pierogi czy kotlet z kurczaka
ale zdarza sie i tak ze jest tylko zupa i np zapiekanki na szybko..nic na sile
zreszta chrzciny prawie cale sama ogarnelam łącznie z tortem którego robiłam z młodym w chuście
a no i ostatnio nadgonilam wszystkie sezony prawa agaty
Rozumiem, tez bym nie szczepila. Teraz sie zastanawiam nad szczepieniem mlodego, bo od 3 dni codziennie rano budzi sie i ma zatkany nos, cos mu furczy przy oddychaniu tak gleboko, ale aspirator nic nie odssysa. Raz tylko wyleciala mu buzia po takim odssysaniu zielonkawa gesta wydzielina, zapewne z noska. Jednak w ciagu dnia niema sladu kataru, tak,dzieje sie tylko rano

U mnie tez casem kilka roznych dan, ale staram sie dopasowac do corki. Ona niestety nie chce jesc nalesnikow ani zapiekanek, a byloby czasem dobrze jakby zjadla np mini tortille czy tosta, ale nie Boje sie pomyslec, co to bedzie jak Seba dorosnie i tez mi bedzie wybrzydzal przy stole, i kazde bedzie chcialo jesc co innego

A co do pokoju, w ktorym zamykasz pranie hahaha tez taki kiedys mialam, ale teraz jest w nim pokoj starszej, musze skladac na biezaco, ale nie prasuje, nie dalabym juz rady

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ewelajna25 mi też póki co niezbyt idzie ta Chodakowska A szczególnie ćwiczenia na brzuchu, leżę wtedy plackiem i dyszę a nóg za nic nie mogę podnieść
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48924478]Ech... Jak ja robie to ćwiczenie to wyglądam jak ryba bez wody wyrzucona na piach, Tylko tak w spazmach próbuje podnieść te nogi. Zresztą już ostatnio mówiłam mężowi, że jakby ktoś mnie wtedy nagrał to dopiero byłby wstyd....[/QUOTE]

Musimy wytrwac na dobrej drodze, rezultaty jakie osiaga the fall mnie zachecaja Wczoraj wygladalam tez nieciekawie, po pol godz padlam na dywan. Ale dzis- powtorka z rozrywki, tzreba isc za ciosem

Cytat:
Napisane przez Ksandi Pokaż wiadomość
Witajcie
Co do ćwiczeń polecam z MelB. na YouTube jest kilka jej treningów. Fajnie motywuje i z humorem Kiedyś namietnie ćwiczyłam z Chodakowską ale ona jest dla mnie "za idealna". Monotonny głos, nie widać żadnego zmęczenia, cały czas ten sam przyklejony uśmiech. Ale zalezy co kto lubi
Moje dziecko od kilku dni jest baaardzo nieszczęsliwe. Pakuje sobie prawie całą piąstkę do buzi, ślini sie przeokrutnie, marudzi okropnie. Wasze maluszki też tak robią? Żal mi jej bardzo, dziąsełka widać swędzą ją okropnie, stosujecie te polecane żele co to niby znieczulają dziąsła? Znalazłam tylko jeden z naturalnym wyciągiem, reszta zawiera np lignokainę...
Wczoraj piekłam ciasteczka na Chrzest i połowa od spodu -czarne jak węgiel... ale się wściekłam, chyba wypadłam z wprawy....
A jakie pieklas ciasteczka? Moze za dlugo je przetrzymalas w piekarniku? Ja z mloda upieklam ostanio maslane kruche ciasteczka z bloga moje wypiei, wyszly pysznie, szbko sie robi a ksztalty wycinalysmy....foremkami do ciastoliny, bo zadnych innych nie mialam jaby co, to polecam, tylko trzeba pilnowac, mi sie jedne tez spiekly bo wyszlam na chwile z pokoju.

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Czuję się bardziej wypoczęta, mam więcej energii. Po 2 tyg. wcisnęłam się w jedne spodnie sprzed ciąży, po 3 tyg. miałam 5 cm mniej w talii i 4,5 cm mniej w biodrach. Z kg gorzej bo jak najpierw chudłam to teraz tygodniowo przybywa mi ok. 200g he he. Więc mimo, że sylwetka lepiej wygląda to mam nadal 5 kg na plusie.
Kochana, ale te kg to miesnie, wazne ze Ci w obwodach ubywa

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dla osób kp polecałam ten dziecięcy po 7ym roku życia. A jak nie karmisz, to ten dla dorosłych.

Ja też ćwiczę od pewnego czasu, ale zaczęłam od pilatesu, jak wzmocnię mięśnie to zmienię trening na bardziej intensywny. Wolę tak, żeby się nie zniechęcić i nie kontuzjować.
Kasia, chodzisz na zajecia czy korzystasz z cwiczen z youtuba? Moglabys jakies polecic bo filmikow multum. Ja lubie Chodakowska, ale na dluzsza mete jeden typ cwiczen mnie nudzi, dlatego stawaim na roznorodnosc, co by sie nie zniechecic

Cytat:
Zamówilam chuste. Dla Tz dlugasna granatowa Hoppediz, a dla siebie wylicytowalam krotsza, uzywana, blekitna Tule.
Mam nadzieje ze bedziemy zadowoleni. Nie moge sie doczekac przesylki.
Ooo, super ze i Twoj Tz chce nosic, ja mojego nie moglam namowic, zreszta moja chusta moglaby byc dla niego za krotka hehe daj znac, jak wsadzisz Natka, mam nadzieje ze mu sie spodoba noszenie

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2014-11-14 o 11:28
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 11:34   #277
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
A my byłyśmy dziś u lekarza, bo Hania od wczoraj miała chrypę. Ja sama jestem przeziębiona i bałam się, że mała załapała ode mnie, ale wszystko z nią jest w porządku, a ta chrypka to prawdopodobnie od ulewania. I pani doktor zaleciła inhalacje, więc musimy kupić inhalator. Może możecie jakiś polecić?
Jak Milenka była chora, pani doktor poleciła kupić nam nebulizator MIDINEB, wlewałam do zbiorniczka sól fizjologiczną i zalecone leki i wdychała to, zapłaciłam za niego 107 zł, ma w zestawie maseczkę dla małych dzieci, dla dorosłych, ustnik i taką końcówke do nosa. Mała początkowo bardzo płakała przy inhalacjach, ale po kilku razach było już ok.
Cytat:

Dzięki, pozdrawiam.
Ja jeszcze nie chrzciłam, ale wiem, że u mnie ksiądz życzy sobie 200zł za przyjęcie dziecka do kościoła...
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-14, 11:52   #278
UmiZumi
Rozeznanie

ja na co dzień ogarniam wszystko sama. TŻ nie ma 10 godzin przez 5 dni w tygodniu, więc jednocześnie zajmuję się Anią, wychodzimy na spacer i po codzienne zakupy, robię pranie, sprzątam i obiady gotuję, jeżdżę po lekarzach itp. Do tego ćwiczę z Anią, bo rehabilitujemy. W soboty w domu pomaga mi maż, a w tygodniu czego nie zdążę zrobić w ciągu dnia, to nadrabiam wieczorami, jak P. jest już w domu. A zaznaczę: mieszkamy w jednym domu z moimi rodzicami. Czasem, jak wymiękam, to zastawiam Młodą w wózku na ogródku, jak tata, czy mama coś robią w ogrodzie. Tak zajmujemy się same sobą. Rodzice chętne by mi pomogli, ale ja wychodzę z założenia, że to moje i TŻ dziecka i to my je musimy wychować, a nie dziadki. Nie mam też problemu, jak potrzebuję pilnie wyjść samej, bo zawsze ktoś bez problemu Anią się zajmie. ALe ogólnie, to jestem "Zosia Samosia"
Stary 2014-11-14, 12:23   #279
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48924478]Ech... Jak ja robie to ćwiczenie to wyglądam jak ryba bez wody wyrzucona na piach, Tylko tak w spazmach próbuje podnieść te nogi. Zresztą już ostatnio mówiłam mężowi, że jakby ktoś mnie wtedy nagrał to dopiero byłby wstyd....[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Ksandi Pokaż wiadomość
Witajcie
Co do ćwiczeń polecam z MelB. na YouTube jest kilka jej treningów. Fajnie motywuje i z humorem Kiedyś namietnie ćwiczyłam z Chodakowską ale ona jest dla mnie "za idealna". Monotonny głos, nie widać żadnego zmęczenia, cały czas ten sam przyklejony uśmiech. Ale zalezy co kto lubi
Moje dziecko od kilku dni jest baaardzo nieszczęsliwe. Pakuje sobie prawie całą piąstkę do buzi, ślini sie przeokrutnie, marudzi okropnie. Wasze maluszki też tak robią? Żal mi jej bardzo, dziąsełka widać swędzą ją okropnie, stosujecie te polecane żele co to niby znieczulają dziąsła? Znalazłam tylko jeden z naturalnym wyciągiem, reszta zawiera np lignokainę...
Wczoraj piekłam ciasteczka na Chrzest i połowa od spodu -czarne jak węgiel... ale się wściekłam, chyba wypadłam z wprawy....
MelB może ma fajne ćwiczenia ale kiedyś z nią ćwiczyłam i efekty były marne a jak ćwiczyłam Chodakowską to po miesiącu miałam już niezłe spadki Także ja nie potrzebuję, żeby ktoś na mnie krzyczał i mnie motywował, najważniejsze są dla mnie jak najszybsze efekty bo to motywuje najbardziej
zuken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 12:32   #280
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Jutro sobotę wiec wybieramy się na basen
Juz nie mogę się doczekać mała na pewno się ucieszy nie idziemy na kurs bo jest w piątek o 12 ( jak się naucze niemieckiego to będę sama mogła chodzić ale w sumie Tz tez chciałby w tym uczestniczyć )
W tamtą sobotę musieliśmy odpuścić bo mała była po szczepieniu i pediatra powiedział ze przez tydzień nie może chodzić

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 12:54   #281
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Rozumiem, tez bym nie szczepila. Teraz sie zastanawiam nad szczepieniem mlodego, bo od 3 dni codziennie rano budzi sie i ma zatkany nos, cos mu furczy przy oddychaniu tak gleboko, ale aspirator nic nie odssysa. Raz tylko wyleciala mu buzia po takim odssysaniu zielonkawa gesta wydzielina, zapewne z noska. Jednak w ciagu dnia niema sladu kataru, tak,dzieje sie tylko rano

Ooo, super ze i Twoj Tz chce nosic, ja mojego nie moglam namowic, zreszta moja chusta moglaby byc dla niego za krotka hehe daj znac, jak wsadzisz Natka, mam nadzieje ze mu sie spodoba noszenie
Moze mu splywa tylna sciana gardla zamiast do noska? Jak Natek tak mial to polecili nam psikac woda morska i klasc na brzuch a po kilku minutach odsysac. Ewentualnie jeszcze raz popsikac i odsysac. Nagle sie okazalo ze to czego nie bylo widac i co sie nie dawalo odessac a furczalo poszlooooo.

Dla Tz kupilam taki jeansowy wzor, bardziej meski. Dlugosc 5,5-5,6m(ponoc po praniu 5,4metra) wiec da rade. Dla siebie 4,6metra wzielam.
Tz przekonal sie latwo-gdy maluch krzyczal na spacerze to ja pchalam wozek a on go nosil na rekach. Rece mu odpadaly wiec zaproponowalam mu chuste. Zastanawial sie jeszcze nad plecaczkiem turystycznym takim jak w gorach sie dzieci nosi ale to za wczesnie i cena za dobre uzywane wynosi tyle co za 2 chusty.
Nosidlo ergo kupimy w dalszej przyszlosci. Mamy nosidlo-wisiadelko i pomijajac ze jest niezdrowe to N. go nie zaakceptowal nawet na krotki czas zejscia z II pietra

Ciekawa jestem jak poradzimy sobie z motaniem sie w te szmatki Ja pewnie bede uzywala go po domu a Tz na dwor.

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-11-14 o 12:58
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 12:58   #282
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie tez casem kilka roznych dan, ale staram sie dopasowac do corki. Ona niestety nie chce jesc nalesnikow ani zapiekanek, a byloby czasem dobrze jakby zjadla np mini tortille czy tosta, ale nie Boje sie pomyslec, co to bedzie jak Seba dorosnie i tez mi bedzie wybrzydzal przy stole, i kazde bedzie chcialo jesc co innego

A co do pokoju, w ktorym zamykasz pranie hahaha tez taki kiedys mialam, ale teraz jest w nim pokoj starszej, musze skladac na biezaco, ale nie prasuje, nie dalabym juz rady

Musimy wytrwac na dobrej drodze, rezultaty jakie osiaga the fall mnie zachecaja Wczoraj wygladalam tez nieciekawie, po pol godz padlam na dywan. Ale dzis- powtorka z rozrywki, tzreba isc za ciosem

A jakie pieklas ciasteczka? Moze za dlugo je przetrzymalas w piekarniku? Ja z mloda upieklam ostanio maslane kruche ciasteczka z bloga moje wypiei, wyszly pysznie, szbko sie robi a ksztalty wycinalysmy....foremkami do ciastoliny, bo zadnych innych nie mialam jaby co, to polecam, tylko trzeba pilnowac, mi sie jedne tez spiekly bo wyszlam na chwile z pokoju.

Kochana, ale te kg to miesnie, wazne ze Ci w obwodach ubywa

Kasia, chodzisz na zajecia czy korzystasz z cwiczen z youtuba? Moglabys jakies polecic bo filmikow multum. Ja lubie Chodakowska, ale na dluzsza mete jeden typ cwiczen mnie nudzi, dlatego stawaim na roznorodnosc, co by sie nie zniechecic

Polecam te na sam początek, żeby ruszyć mięśnie,
https://m.youtube.com/watch?v=zfFY-Di8wPw
ja zaczynałam od tej dziewczyny, teraz robię po dwa razy. A potem poszukam innych. Robię w domu i raz w tygodniu chodzę do klubu. Ja bardzo lubię pilates i jogę, więc w tę stronę mam zamiar się rozkręcać. Przed rozwaleniem sobie kolana i przed ciążą chodziłam na abt, tbc, ale te spokojniejsze, rozciągające lubiłam najbardziej, moim absolutnym hitem był pilates na pilkach, rok ma to chodziłam a tej chodakowskiej to nawet nie włączałam nigdy

Edytowane przez kasia_ruda
Czas edycji: 2014-11-14 o 13:04
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 13:02   #283
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Nie sprawdzałam temperatury wody,ale stała sobie od początku mszy bez podgrzewania, także za ciepła to pewnie nie była. Hania zupełnie nie zareagowała na polewanie, w ogóle była bardzo grzeczna A księdzu daliśmy 200zł.
A jak synuś się ma?
Dziekujemy u nas wspaniale. Synus grzeczniutki. Juz zaczynamy nosic ciuszki 68. No i pcha piąstki do buzki! A on ma dop 11 tygodni! Nie umie jeszcze sam wsadzic sobie gryzaka. Pomagam mu ale widze ze go swedza te dziaselka. I poczytalam o tych chustach i my sie juz nosimy. Wasze rady byly bardzo cenne
Stary 2014-11-14, 13:03   #284
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Moze mu splywa tylna sciana gardla zamiast do noska? Jak Natek tak mial to polecili nam psikac woda morska i klasc na brzuch a po kilku minutach odsysac. Ewentualnie jeszcze raz popsikac i odsysac. Nagle sie okazalo ze to czego nie bylo widac i co sie nie dawalo odessac a furczalo poszlooooo.

Dla Tz kupilam taki jeansowy wzor, bardziej meski. Dlugosc 5,5-5,6m(ponoc po praniu 5,4metra) wiec da rade. Dla siebie 4,6metra wzielaxxm.
Tz przekonal sie latwo-gdy maluch krzyczal na spacerze to ja pchalam wozek a on go nosil na rekach. Rece mu odpadaly wiec zaproponowalam mu chuste. Zastanawial sie jeszcze nad plecaczkiem turystycznym takim jak w gorach sie dzieci nosi ale to za wczesnie i cena za dobre uzywane wynosi tyle co za 2 chusty.
Nosidlo ergo kupimy w dalszej przyszlosci. Mamy nosidlo-wisiadelko i pomijajac ze jest niezdrowe to N. go nie zaakceptowal nawet na krotki czas zejscia z II pietra

Ciekawa jestem jak poradzimy sobie z motaniem sie w te szmatki Ja pewnie bede uzywala go po domu a Tz na dwor.
To motanie jest baaardzo proste. My się z Gosią nauczyłyśmy z tego filmiku:
http://m.youtube.com/watch?v=FjC_L2eTNto
Zobaczysz, raz sprobujesz, a za drugim już pójdzie samo. Ja się bałam, czy dam radę Maksyma włożyć, jak był taki maleńki, to mi pomagał mąż, ale już po kilku razach się odważyłam i naprawdę to proste

My niestety mamy kryzys chustowy, związany jest on ztym, że Maksym nie lubi być brzuch do brzucha, woli plecami do mnie być noszony... Więc ostatnio mniej korzystamy niestety.
Stary 2014-11-14, 13:32   #285
daisy dot
Rozeznanie

Ja motam w kieszonke i bardzo proste to jest. Chyba bym sie nie odwazyla malego przodem ustawic. Moze kiedys.

Kupilam pieluchy babydream premium dry - maly nasiusia i smierdzi niemilosiernie!!!!

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
A jak synuś się ma?
A byla Hania bez czapeczki tak?

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

A jak u Was wyglada odciaganie glutkow? U nas kiepako. Maly zabiera glowe i krzyczy :-/
Stary 2014-11-14, 13:43   #286
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja motam w kieszonke i bardzo proste to jest. Chyba bym sie nie odwazyla malego przodem ustawic. Moze kiedys.

Kupilam pieluchy babydream premium dry - maly nasiusia i smierdzi niemilosiernie!!!!

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

A byla Hania bez czapeczki tak?

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

A jak u Was wyglada odciaganie glutkow? U nas kiepako. Maly zabiera glowe i krzyczy :-/
Przodem nie można w ogóle nosić dziecka w chuście... Ja mojego noszę w ten pozycji po prostu na rękach. A w chuście nie wkładam dziecka do kieszonki, tylko na żabkę, wiązanie jest takie samo.
Stary 2014-11-14, 13:45   #287
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczysz, raz sprobujesz, a za drugim już pójdzie samo. Ja się bałam, czy dam radę Maksyma włożyć, jak był taki maleńki, to mi pomagał mąż, ale już po kilku razach się odważyłam i naprawdę to proste

My niestety mamy kryzys chustowy, związany jest on ztym, że Maksym nie lubi być brzuch do brzucha, woli plecami do mnie być noszony... Więc ostatnio mniej korzystamy niestety.
Kasia, a może bokiem? Jak trzyma głowę, to już chyba można?
Stary 2014-11-14, 14:07   #288
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Przodem nie można w ogóle nosić dziecka w chuście... Ja mojego noszę w ten pozycji po prostu na rękach. A w chuście nie wkładam dziecka do kieszonki, tylko na żabkę, wiązanie jest takie samo.
Aaa ja tylko widzialam notanie w kieszonke na zabke i nic wiecej to nie wiedzialam ze nie mozna. Wiem ze mozna z tylu posadzic Bobaska. Ale to nie dla mnie...

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Moj tez lubi przodem do swiata na raczkach
Stary 2014-11-14, 14:13   #289
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

Dla Tz kupilam taki jeansowy wzor, bardziej meski. Dlugosc 5,5-5,6m(ponoc po praniu 5,4metra) wiec da rade. Dla siebie 4,6metra wzielam.

Optymistka, dzieki za porade w sprawie noska. Sol morska piskam, ale nie probowałąm położyć potem na brzuszku. Jesli powtórzy sie nastepnym razem, na pewno tak zrobie!

Cytat:
Polecam te na sam początek, żeby ruszyć mięśnie,
https://m.youtube.com/watch?v=zfFY-Di8wPw
ja zaczynałam od tej dziewczyny, teraz robię po dwa razy. A potem poszukam innych. Robię w domu i raz w tygodniu chodzę do klubu. Ja bardzo lubię pilates i jogę, więc w tę stronę mam zamiar się rozkręcać. Przed rozwaleniem sobie kolana i przed ciążą chodziłam na abt, tbc, ale te spokojniejsze, rozciągające lubiłam najbardziej, moim absolutnym hitem był pilates na pilkach, rok ma to chodziłam a tej chodakowskiej to nawet nie włączałam nigdy
Dzieki Kasia! Takze lubie pilates, uczeszczalam przed ciaza, troche cwiczylam joge, ogonie pobrobowalam roznych cwiczen.
Od siebie moge polecic tez callanetics,kiedys dawno temu ćwiczyłąm, i tez były efekty, nie sa to ciezkie cwiczenia. No i wiele z nich opiera sie o stretching, a to jest baaardzo przyjemne

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
No własnie,może bokiem? W moim poradniku chustowym takie pozycje na biodrach poleca sie juz od ok 12 tyg a mniej zawiazana, tzn nie otulajaca dziecko tak szczelnie, juz od ok 8 tyg. Używam chusty didymos, i na youtubie takze sporo filmikow instruktazowych.

A propos chust, dzis spacer nr 1odbyliśmy w chuscie, pogoda sprzyjała,amłody po wyjęci uz chusty spi do teraz. A po domu jak z nim chodzea potem wyjme, to sie zwykle przebudza
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-14, 14:15   #290
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Optymistka, dzieki za porade w sprawie noska. Sol morska piskam, ale nie probowałąm położyć potem na brzuszku. Jesli powtórzy sie nastepnym razem, na pewno tak zrobie!

Dzieki Kasia! Takze lubie pilates, uczeszczalam przed ciaza, troche cwiczylam joge, ogonie pobrobowalam roznych cwiczen.
Od siebie moge polecic tez callanetics,kiedys dawno temu ćwiczyłąm, i tez były efekty, nie sa to ciezkie cwiczenia. No i wiele z nich opiera sie o stretching, a to jest baaardzo przyjemne

No własnie,może bokiem? W moim poradniku chustowym takie pozycje na biodrach poleca sie juz od ok 12 tyg a mniej zawiazana, tzn nie otulajaca dziecko tak szczelnie, juz od ok 8 tyg. Używam chusty didymos, i na youtubie takze sporo filmikow instruktazowych.

A propos chust, dzis spacer nr 1odbyliśmy w chuscie, pogoda sprzyjała,amłody po wyjęci uz chusty spi do teraz. A po domu jak z nim chodzea potem wyjme, to sie zwykle przebudza
Wiadomo, że na powietrzu to się mocniej zasypia ;-)
Stary 2014-11-14, 14:28   #291
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Cytat:

Dziewczyny, ale bokiem w chuscie? Tak się da? U mnie w instrukcji były tylko kieszonka i żabka, obie z przodu. Zaraz to sobie wygoogluję bo ja strasznie kocham tę chustę i mi tak żal, że niechętnie Maksym w niej jest.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

http://kangurkowo.pl/webpage/instruk...a-biodrze.html O tak? A można tak zelastyczną chustą?
Stary 2014-11-14, 14:38   #292
Ksandi
Raczkowanie

[QUOTE=ewelajna25;48927440]Rozumiem, tez bym nie szczepila. Teraz sie zastanawiam nad szczepieniem mlodego, bo od 3 dni codziennie rano budzi sie i ma zatkany nos, cos mu furczy przy oddychaniu tak gleboko, ale aspirator nic nie odssysa. Raz tylko wyleciala mu buzia po takim odssysaniu zielonkawa gesta wydzielina, zapewne z noska. Jednak w ciagu dnia niema sladu kataru, tak,dzieje sie tylko rano

Wiesz sama nie wiem dlaczego się zjarały piekłam te:
http://www.mojewypieki.com/przepis/n...teczka-maslane
i jak widać NAJPROSTSZE dla mnie niestety nie są
Mój mąż sie śmieje, że prostych ciastek nie potrafię upiec za to skomplikowane ciacha i torty zawsze mi wychodzą.
Ale sie nie poddaję i upiekę jeszcze jeden rodzaj, ciasto już sie chłodzi w lodówce. fajny pomysł z tymi foremkami z ciastoliny, ciasteczka pewnie były suuper
Ksandi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 14:51   #293
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Wy tu o ciastkach, a ja od początku miesiąca nie jem słodyczy. Zrobiłam sobie tylko dyspense na rogale marcinskie, a tak twardo się trzymam. A ja jestem strasznym łasuchem i strasznie mi ciężko
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-14, 14:58   #294
h4linka
Zadomowienie

Gosia Gosia! Mój młody w końcu wyzdrowial tydzień przerwy starczy? To bym go na piątek wpisała na szczepienia.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 15:16   #295
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ale bokiem w chuscie? Tak się da? U mnie w instrukcji były tylko kieszonka i żabka, obie z przodu. Zaraz to sobie wygoogluję bo ja strasznie kocham tę chustę i mi tak żal, że niechętnie Maksym w niej jest.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

http://kangurkowo.pl/webpage/instruk...a-biodrze.html O tak? A można tak zelastyczną chustą?
Wiesz że ja mam problem z obrazkowymi instrukcjami, ale elastyczną można, bo miałam ten sposób w poradniku z Lenny. Zobacz: http://pl.lennylamb.com/articles/6_w...5zanie_na_boku

[QUOTE=Ksandi;48930099]
Cytat:

Wiesz sama nie wiem dlaczego się zjarały piekłam te:
http://www.mojewypieki.com/przepis/n...teczka-maslane
i jak widać NAJPROSTSZE dla mnie niestety nie są
Mój mąż sie śmieje, że prostych ciastek nie potrafię upiec za to skomplikowane ciacha i torty zawsze mi wychodzą.
Ale sie nie poddaję i upiekę jeszcze jeden rodzaj, ciasto już sie chłodzi w lodówce. fajny pomysł z tymi foremkami z ciastoliny, ciasteczka pewnie były suuper

A mi też się te ciasteczka zawsze przypalały, myślę że to kwestia ustawień piekarnika, ale w smaku i tak są ekstra ;-)

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Gosia Gosia! Mój młody w końcu wyzdrowial tydzień przerwy starczy? To bym go na piątek wpisała na szczepienia.
Myślę, że wystarczy
Stary 2014-11-14, 15:31   #296
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:

A jak ubralas dzidzie do tej chuaty na dwor?
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
U nas w przychodni powiedzieli że 7 dni po zakończeniu choroby infekcji.
Stary 2014-11-14, 15:55   #297
niki19
Zadomowienie

Byliśmy u pediatry młody nadal nie zaszczepiony bo mu zalega wydzielina musi być doleczony
waży 6kg i 62 cm wzrostu
smialiśmy się z mężem bo jak go badała ładna młoda lekarka to się cały czas chichrał do niej a jak do mierzenia przyszła starsza kobitka to się tak rozdarł ,że chyba w całej przychodni go było słychać

Cytat:

Dzięki, pozdrawiam.

U nas na polewanie głowy mały nie zareagował,a jaka była woda to nie mam pojęcia , kościelny od razu wytarł a co do kwoty to my daliśmy 250zł

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 16:01   #298
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Byliśmy u pediatry młody nadal nie zaszczepiony bo mu zalega wydzielina musi być doleczony
waży 6kg i 62 cm wzrostu
smialiśmy się z mężem bo jak go badała ładna młoda lekarka to się cały czas chichrał do niej a jak do mierzenia przyszła starsza kobitka to się tak rozdarł ,że chyba w całej przychodni go było słychać

U nas na polewanie głowy mały nie zareagował,a jaka była woda to nie mam pojęcia , kościelny od razu wytarł a co do kwoty to my daliśmy 250zł
Mam nadzieje ze u nas tez bedzie spokojnie. Troche sie martwie ta zimna woda ale tez wytrzemy w razie co.
A kto trzymal do chrztu u Was?

My za tydzien idziemy na odroczone szczepienie. 2 razy juz przekladane mielismy.
Stary 2014-11-14, 16:13   #299
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieje ze u nas tez bedzie spokojnie. Troche sie martwie ta zimna woda ale tez wytrzemy w razie co.
A kto trzymal do chrztu u Was?

My za tydzien idziemy na odroczone szczepienie. 2 razy juz przekladane mielismy.

Ja też się obawiałam ,ze Adaś da popis w kościele a był tak grzeczny jak nigdy
U nas trzymałam ja ale mógł ktokolwiek ,kościelny nas zaczął w zakrystii ustawiać ,że ma trzymać ojciec lub matka a ksiądz wyjął jakąś książkę i przeczytał nam ,że może trzymać matka lub ojciec lub starym zwyczajem matka chrzestna lub ojciec chrzestny i skwitował , że , wychodzi na to ,że może trzymać dziecko każdy kto ma siłę , i że kościelny ma jeszcze nawyki po dawnym proboszczu ale nasz ksiądz jest wyluzowany

my też już dwa razy odraczaliśmy szczepienie , będziemy dawać dopiero pierwszą dawkę

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-11-14 o 16:16
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 16:38   #300
gosia3103
Zakorzenienie

No i mnie w końcu też szczepienia czekają...
Dziewczyny, macie już wybrane krzesełka do karmienia? Ja bym chciała takie z odpinanym blatem, żeby mała mogła siedzieć z nami przy stole
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości