![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
hej, witam się w nowym wątku.
Mam pyt do Mam, które już chrzciły. Jak się Wasze dzieci zachowały po polaniu wodą - czy woda była ciepła? Mogliście je od razu wytrzeć - boję się zaziębienia, a my chrzcimy w grudniu. A i jeszcze chciałam zapyttać jeśli to nie jakaś tajemnica ile zapłaciłyście księdzu. Dzięki, pozdrawiam.
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
A my byłyśmy dziś u lekarza, bo Hania od wczoraj miała chrypę. Ja sama jestem przeziębiona i bałam się, że mała załapała ode mnie, ale wszystko z nią jest w porządku, a ta chrypka to prawdopodobnie od ulewania. I pani doktor zaleciła inhalacje, więc musimy kupić inhalator. Może możecie jakiś polecić?
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupilam nosidelko ergonomiczne. Glownie di znoszenia z 3pietra i z powrotem. Dziewczyny, ale mi dziecko przez okragly miesiac spalo bez pobudek od 21:30-22 do 6:30-7. Bylo super!! A teraz chyba wiecej i bardziej przezywa. Moze to ze stresu?
![]() |
![]() |
#274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak synuś się ma?
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Piszecie o organizacji i musze przyznac, ze czasami jak Was podczytuje, to az mi glupio, bo ja taka zorganizowana nie jestem ![]() ![]() Wczoraj byłyśmy na drugim szczepieniu, musze powiedzieć, że moje dziecko znosi je lepiej ode mnie, płakała intensywnie, ale króciutko, a ja chodziłam znerwicowana od rana do wieczora ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ćwiczące i kp - zauważyłyście jakąś zmiane przy karmieniu? Bo ja niby cos tam sobie cwicze, ale delikatnie, bo boje się, że mleko bedzie niedobre, albo zaburze sobie laktacje, a chętnie wzięłabym się np. za Chodakowską ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | ||||||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() U mnie tez casem kilka roznych dan, ale staram sie dopasowac do corki. Ona niestety nie chce jesc nalesnikow ani zapiekanek, a byloby czasem dobrze jakby zjadla np mini tortille czy tosta, ale nie ![]() ![]() A co do pokoju, w ktorym zamykasz pranie hahaha ![]() ![]() Cytat:
Musimy wytrwac na dobrej drodze, rezultaty jakie osiaga the fall mnie zachecaja ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-11-14 o 11:28 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
ja na co dzień ogarniam wszystko sama. TŻ nie ma 10 godzin przez 5 dni w tygodniu, więc jednocześnie zajmuję się Anią, wychodzimy na spacer i po codzienne zakupy, robię pranie, sprzątam i obiady gotuję, jeżdżę po lekarzach itp. Do tego ćwiczę z Anią, bo rehabilitujemy. W soboty w domu pomaga mi maż, a w tygodniu czego nie zdążę zrobić w ciągu dnia, to nadrabiam wieczorami, jak P. jest już w domu. A zaznaczę: mieszkamy w jednym domu z moimi rodzicami. Czasem, jak wymiękam, to zastawiam Młodą w wózku na ogródku, jak tata, czy mama coś robią w ogrodzie. Tak zajmujemy się same sobą. Rodzice chętne by mi pomogli, ale ja wychodzę z założenia, że to moje i TŻ dziecka i to my je musimy wychować, a nie dziadki. Nie mam też problemu, jak potrzebuję pilnie wyjść samej, bo zawsze ktoś bez problemu Anią się zajmie. ALe ogólnie, to jestem "Zosia Samosia"
![]()
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48924478]Ech... Jak ja robie to ćwiczenie to wyglądam jak ryba bez wody wyrzucona na piach, Tylko tak w spazmach próbuje podnieść te nogi. Zresztą już ostatnio mówiłam mężowi, że jakby ktoś mnie wtedy nagrał to dopiero byłby wstyd....[/QUOTE]
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Jutro sobotę wiec wybieramy się na basen
![]() Juz nie mogę się doczekać mała na pewno się ucieszy nie idziemy na kurs bo jest w piątek o 12 ( jak się naucze niemieckiego to będę sama mogła chodzić ale w sumie Tz tez chciałby w tym uczestniczyć ![]() ![]() W tamtą sobotę musieliśmy odpuścić bo mała była po szczepieniu i pediatra powiedział ze przez tydzień nie może chodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla Tz kupilam taki jeansowy wzor, bardziej meski. Dlugosc 5,5-5,6m(ponoc po praniu 5,4metra) wiec da rade. Dla siebie 4,6metra wzielam. Tz przekonal sie latwo-gdy maluch krzyczal na spacerze to ja pchalam wozek a on go nosil na rekach. Rece mu odpadaly wiec zaproponowalam mu chuste. Zastanawial sie jeszcze nad plecaczkiem turystycznym takim jak w gorach sie dzieci nosi ale to za wczesnie i cena za dobre uzywane wynosi tyle co za 2 chusty. Nosidlo ergo kupimy w dalszej przyszlosci. Mamy nosidlo-wisiadelko i pomijajac ze jest niezdrowe to N. go nie zaakceptowal nawet na krotki czas zejscia z II pietra ![]() Ciekawa jestem jak poradzimy sobie z motaniem sie w te szmatki ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-11-14 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://m.youtube.com/watch?v=zfFY-Di8wPw ja zaczynałam od tej dziewczyny, teraz robię po dwa razy. A potem poszukam innych. Robię w domu i raz w tygodniu chodzę do klubu. Ja bardzo lubię pilates i jogę, więc w tę stronę mam zamiar się rozkręcać. Przed rozwaleniem sobie kolana i przed ciążą chodziłam na abt, tbc, ale te spokojniejsze, rozciągające lubiłam najbardziej, moim absolutnym hitem był pilates na pilkach, rok ma to chodziłam ![]() Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-11-14 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://m.youtube.com/watch?v=FjC_L2eTNto Zobaczysz, raz sprobujesz, a za drugim już pójdzie samo. Ja się bałam, czy dam radę Maksyma włożyć, jak był taki maleńki, to mi pomagał mąż, ale już po kilku razach się odważyłam i naprawdę to proste ![]() My niestety mamy kryzys chustowy, związany jest on ztym, że Maksym nie lubi być brzuch do brzucha, woli plecami do mnie być noszony... Więc ostatnio mniej korzystamy niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Rozeznanie
|
Ja motam w kieszonke i bardzo proste to jest. Chyba bym sie nie odwazyla malego przodem ustawic. Moze kiedys.
Kupilam pieluchy babydream premium dry - maly nasiusia i smierdzi niemilosiernie!!!! ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- A jak u Was wyglada odciaganie glutkow? U nas kiepako. Maly zabiera glowe i krzyczy :-/
![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Moj tez lubi przodem do swiata na raczkach ![]()
![]() |
![]() |
#289 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Od siebie moge polecic tez callanetics,kiedys dawno temu ćwiczyłąm, i tez były efekty, nie sa to ciezkie cwiczenia. No i wiele z nich opiera sie o stretching, a to jest baaardzo przyjemne ![]() Cytat:
A propos chust, dzis spacer nr 1odbyliśmy w chuscie, pogoda sprzyjała,amłody po wyjęci uz chusty spi do teraz. A po domu jak z nim chodzea potem wyjme, to sie zwykle przebudza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- http://kangurkowo.pl/webpage/instruk...a-biodrze.html O tak? A można tak zelastyczną chustą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ewelajna25;48927440]Rozumiem, tez bym nie szczepila. Teraz sie zastanawiam nad szczepieniem mlodego, bo od 3 dni codziennie rano budzi sie i ma zatkany nos, cos mu furczy przy oddychaniu tak gleboko, ale aspirator nic nie odssysa. Raz tylko wyleciala mu buzia po takim odssysaniu zielonkawa gesta wydzielina, zapewne z noska. Jednak w ciagu dnia niema sladu kataru, tak,dzieje sie tylko rano
![]() U mnie tez casem kilka roznych dan, ale staram sie dopasowac do corki. Ona niestety nie chce jesc nalesnikow ani zapiekanek, a byloby czasem dobrze jakby zjadla np mini tortille czy tosta, ale nie ![]() ![]() A co do pokoju, w ktorym zamykasz pranie hahaha ![]() ![]() Musimy wytrwac na dobrej drodze, rezultaty jakie osiaga the fall mnie zachecaja ![]() ![]() A jakie pieklas ciasteczka? Moze za dlugo je przetrzymalas w piekarniku? Ja z mloda upieklam ostanio maslane kruche ciasteczka z bloga moje wypiei, wyszly pysznie, szbko sie robi a ksztalty wycinalysmy....foremkami do ciastoliny, bo zadnych innych nie mialam ![]() Wiesz sama nie wiem dlaczego się zjarały ![]() http://www.mojewypieki.com/przepis/n...teczka-maslane i jak widać NAJPROSTSZE dla mnie niestety nie są ![]() ![]() Mój mąż sie śmieje, że prostych ciastek nie potrafię upiec za to skomplikowane ciacha i torty zawsze mi wychodzą. Ale sie nie poddaję i upiekę jeszcze jeden rodzaj, ciasto już sie chłodzi w lodówce. fajny pomysł z tymi foremkami z ciastoliny, ciasteczka pewnie były suuper ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Konto usunięte
|
Wy tu o ciastkach, a ja od początku miesiąca nie jem słodyczy. Zrobiłam sobie tylko dyspense na rogale marcinskie, a tak twardo się trzymam. A ja jestem strasznym łasuchem i strasznie mi ciężko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Gosia Gosia! Mój młody w końcu wyzdrowial
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=Ksandi;48930099] Cytat:
A mi też się te ciasteczka zawsze przypalały, myślę że to kwestia ustawień piekarnika, ale w smaku i tak są ekstra ;-) Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas w przychodni powiedzieli że 7 dni po zakończeniu choroby infekcji.
![]() |
![]() |
#297 | |
Zadomowienie
|
Byliśmy u pediatry młody nadal nie zaszczepiony bo mu zalega wydzielina musi być doleczony
![]() waży 6kg i 62 cm wzrostu ![]() smialiśmy się z mężem bo jak go badała ładna młoda lekarka to się cały czas chichrał do niej a jak do mierzenia przyszła starsza kobitka to się tak rozdarł ,że chyba w całej przychodni go było słychać ![]() Cytat:
U nas na polewanie głowy mały nie zareagował,a jaka była woda to nie mam pojęcia , kościelny od razu wytarł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A kto trzymal do chrztu u Was? My za tydzien idziemy na odroczone szczepienie. 2 razy juz przekladane mielismy.
![]() |
![]() |
#299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się obawiałam ,ze Adaś da popis w kościele a był tak grzeczny jak nigdy ![]() U nas trzymałam ja ale mógł ktokolwiek ,kościelny nas zaczął w zakrystii ustawiać ,że ma trzymać ojciec lub matka a ksiądz wyjął jakąś książkę i przeczytał nam ,że może trzymać matka lub ojciec lub starym zwyczajem matka chrzestna lub ojciec chrzestny ![]() ![]() ![]() my też już dwa razy odraczaliśmy szczepienie , będziemy dawać dopiero pierwszą dawkę Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-11-14 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
No i mnie w końcu też szczepienia czekają...
Dziewczyny, macie już wybrane krzesełka do karmienia? Ja bym chciała takie z odpinanym blatem, żeby mała mogła siedzieć z nami przy stole ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.