Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-22, 09:56   #271
asiulkaa
Zakorzenienie

Dot.: Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea

No mi kiedyś proponowano IPL na wąsa i całe szczęście nie zdecydowałam się, bo wydałabym sporo kasy, a efekty byłyby prawie żadne. Ten domowy IPL podoba mi się ze względu na to że kosztował mniej niż seria laserów na pachy, a mogę sobie pstrykać całe ciało. Raczej nie liczę że pozbędę się włosów całkowicie, ale jak na razie oceniam że jest to fajna alternatywa dla depilatora mechanicznego, bo efekt utrzymuje się dłużej.
Stary 2016-05-22, 22:09   #272
Eva9726
Przyczajenie

Philips Lumea SC2009/00 czy Remington IPL6750 i-LIGHT

Czy ktoś poleci któryś z tych depilatorów laserowych ? Czy warto płacić więcej za Philipsa skoro opiera się pewnie na tym samym działaniu ?
Eva9726 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 13:41   #273
afryga
Raczkowanie

Dziewczyny gdzie znalazłyście informacje o ilości J/cm2?
Przejrzałam strony producentów i nic. Albo są tak zakamuflowane, albo ich po prostu nie ma.
Zastanawia mnie ta ilość impulsów o której piszecie. Na stronie Philipsa jak byk stoi, że modele 1995, 1997, 2000, 2005, 2009 mają żywotność 250 tys impulsów. Pozostałe modele trochę mniej. Jakby nie patrzeć jest to 4 razy więcej niż u remingtona.
Ja biorę pod uwagę tylko modele z kabelkiem bo są
* tańsze
* lżejsze
* nie ograniczają czasu użycia
* nie ma akumulatora
*mniej rzeczy do popsucia

Remington tez jest przewodowy, ale trochę nie pasuje mi ta stacja dokująca 😊
Jest jednak tańszy wiec na plus( choć z drugiej strony to wydatek raz na kilka lat więc lepiej trochę drożej a lepiej)
Ilość impulsów i poręczność przemawia na korzyść philipsa, ale jeśli jednak moc remingtona jest dużo wyższa to może jednak warto rozważyć jego zakup?
Jesli któraś z was ma dokładne info o mocy to może mogłaby wrzucić?
afryga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 21:19   #274
lipstik
Raczkowanie

GG do lipstik

Czytam wątek od początku. Przyznaje, że rozwiał trochę moje wątpliwości co do wyboru marki. Mimo, że Philips ma dość pochlebne opinie to cena dla mnie nie jest proporcjonalna do funkcji.
Od kilku lat chodzę na depilację laserową Light Sheer, bywałam w różnych salonach i wydałam majątek bez większego rezultatu dlatego zdecydowałam się na kupno domowego depilatora laserowego IPL by sprawdzić jego skuteczność. Zdecydowałam się na Remingtona, po przeanalizowaniu kilkudziesięciu stron z danymi technicznymi i Waszymi wypowiedziami.Nad modelem; 6500 lub 6250- waham się jeszcze choć po przeczytaniu kilku stron dyskusji skłaniam się ku 6250 ze względu na:
-cenę, można go kupić do 800zł
-zasilenie sieciowe bo nie ma możliwości by przydatność akumulatora z wiekiem spadała
-funkcję określenia karnacji skóry i dopasowania mocy (choć nikt tu nie opisał, że z tego korzystał)?
-nie wiem na ile jest to prawdą, ale na str Remingtona jest coś takiego:
"P. Jak często należy wymieniać wkład lampy?
O. Trwały wkład lampy emituje 65.000 impulsów świetlnych, niezależnie od wybranego poziomu intensywności. Choć jest mało prawdopodobne, żeby kiedykolwiek okazała się potrzebna wymiana wkładu, może on zostać zastąpiony przez inny trwały wkład lub SP-6000SB, który emituje 1.500 impulsów świetlnych.
W przypadku i-Light Pro Pro 6000 i i-Light Essential wkład powinien być wymieniany po 1500 błyskach"
...więc jeśli lampa zużyje się to można ją wymienić? Przejrzałam oferty lamp ksenowych i nie widziałam do 6250- to jedyna wątpliwość jaką mam do tego typu depilatora....
Stary 2016-05-30, 07:30   #275
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie znalazłyście informacje o ilości J/cm2?
Przejrzałam strony producentów i nic. Albo są tak zakamuflowane, albo ich po prostu nie ma.
Zastanawia mnie ta ilość impulsów o której piszecie. Na stronie Philipsa jak byk stoi, że modele 1995, 1997, 2000, 2005, 2009 mają żywotność 250 tys impulsów. Pozostałe modele trochę mniej. Jakby nie patrzeć jest to 4 razy więcej niż u remingtona.
Ja biorę pod uwagę tylko modele z kabelkiem bo są
* tańsze
* lżejsze
* nie ograniczają czasu użycia
* nie ma akumulatora
*mniej rzeczy do popsucia

Remington tez jest przewodowy, ale trochę nie pasuje mi ta stacja dokująca 😊
Jest jednak tańszy wiec na plus( choć z drugiej strony to wydatek raz na kilka lat więc lepiej trochę drożej a lepiej)
Ilość impulsów i poręczność przemawia na korzyść philipsa, ale jeśli jednak moc remingtona jest dużo wyższa to może jednak warto rozważyć jego zakup?
Jesli któraś z was ma dokładne info o mocy to może mogłaby wrzucić?
Na stronie philipsa są podane ilości J/cm2. Z tego co pamiętam między modelami philipsa sa różnice ale niewielkie i dla modelu 1997 było to chyba 5,6 J/cm2 a remington 6 lub 7 J/cm2

Edit. Znalazłam dokładne dane dla philipsa.
Dla modelu 1997
nasadka do ciała 2,5-5 J/cm2
Nasadka do twarzy 2,5-4,5 J/cm2

Model 2009
Nasadka do ciała 2,5-5,6
Nasadka do bikini 2,6-5,9
Nasadka do twarzy 2,6-5,9

Dla remingtona nie mogę znaleźć, ciężko na telefonie ale z tego co pamiętam to było 6 bądź 7 J/cm2 i informacje chyba w tym wątku znalazłam kiedyś.

Edytowane przez Zielone_korale
Czas edycji: 2016-05-30 o 07:48
Zielone_korale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 22:10   #276
lenka990
Zaszynszylowana

Hej i jak ta machina z Lidla?
cały czas mam zamiar kupić ten depilator i do tej pory się nie zdecydowałam. Miałam nawet kupić to z Lidla ale się niestety dzień wcześniej mega rozchorowałam i nie miałam jak po to iść.
Miałam kilka zabiegów z IPL w gabinecie i póki miałam regularne zabiegi 1 raz w miesiącu to było super. Pod pachami się właściwie nie goliłam, wąsik też spoko i pozbyłam się włochów z przedramion. Ale ostatnio już nie poszłam i w sumie na tyle zabiegów co zrobiłam to już bym miała sprzęcior. Wiem, że u mnie to działa więc chce swoją wersję ale nie wiem co wziąć
Mam okazje kupić nowy Lidlowski ale nie wiem czy nie będzie gorszy od Remingtona.

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-06, 12:08   #277
myskatula
Przyczajenie

Witajcie,

Zastanawiam się nad remingtonem 6250 i Lumeą 1995.
Nie zależy mi na dodatkowych końcówkach i chcę kabel, a nie bateri.

Na korzyść remingtona przemawia cena oraz moc (7, 8J/cm2?), ale Lumea ma aż 250000 strzałów i większą nasadkę (4cm2)

Doczytałam, że moc Lumei to jedynie 5J/cm2
Czy w związku z tym nie będzie za słaby?

Jak sądzicie, na co postawić na Lumeę z większa ilością strzałów czy na Remingtona z większą mocą?
myskatula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 08:45   #278
ilios
PIP.

GG do ilios

Cytat:
Napisane przez myskatula Pokaż wiadomość
Witajcie,

Zastanawiam się nad remingtonem 6250 i Lumeą 1995.
Nie zależy mi na dodatkowych końcówkach i chcę kabel, a nie bateri.

Na korzyść remingtona przemawia cena oraz moc (7, 8J/cm2?), ale Lumea ma aż 250000 strzałów i większą nasadkę (4cm2)

Doczytałam, że moc Lumei to jedynie 5J/cm2
Czy w związku z tym nie będzie za słaby?

Jak sądzicie, na co postawić na Lumeę z większa ilością strzałów czy na Remingtona z większą mocą?
ja bym wziela remingtona, bo wieksza moc = szybsze i lepsze efekty, do tego cena lumei jest prawie taka, ze jeśli po 3 latach Ci remington padnie [bo sa 3 lata gwarancji na niego] i kupisz nowego [ktory jeszcze bedzie pewnie tanszy albo wyjdzie nowy model] to zaplacisz za te 2 razem niewiele wiecej niz za philipsa
ilios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 09:06   #279
myskatula
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
ja bym wziela remingtona, bo wieksza moc = szybsze i lepsze efekty, do tego cena lumei jest prawie taka, ze jeśli po 3 latach Ci remington padnie [bo sa 3 lata gwarancji na niego] i kupisz nowego [ktory jeszcze bedzie pewnie tanszy albo wyjdzie nowy model] to zaplacisz za te 2 razem niewiele wiecej niz za philipsa

Tylko podobno jeśli lampa padnie przez okresem gwarancji (wykorzysta się te 65000 strzałów) to oni jej nie wymienią... :/
Stary 2016-06-07, 10:21   #280
ilios
PIP.

GG do ilios

Cytat:
Napisane przez myskatula Pokaż wiadomość
Tylko podobno jeśli lampa padnie przez okresem gwarancji (wykorzysta się te 65000 strzałów) to oni jej nie wymienią... :/
tam są sprzeczne informacje, bo oni piszą, że jest "wieczna" ja mam maila od pani z remingtona, ktora mi obliczyla, ze mi niby ta lampa powinna na kilkanascie lat starczyc jej zdaniem, uzywam tego sama (w sensie ze tylko 1 osoba, a nie ze obskakuje z ta lampa krewnych i znajomych) i jesli mi padnie przed uplywem gwarancji to na pewno bede sie z nimi o to klocic
Stary 2016-06-07, 19:36   #281
myskatula
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
tam są sprzeczne informacje, bo oni piszą, że jest "wieczna" ja mam maila od pani z remingtona, ktora mi obliczyla, ze mi niby ta lampa powinna na kilkanascie lat starczyc jej zdaniem, uzywam tego sama (w sensie ze tylko 1 osoba, a nie ze obskakuje z ta lampa krewnych i znajomych) i jesli mi padnie przed uplywem gwarancji to na pewno bede sie z nimi o to klocic

kilkanaście lat przy używaniu 2, 3 razy w roku...
Szkoda mi nerwów na ewentualną wojnę z nimi... dlatego właśnie nie wiem co zrobić... Hmmm... a może poczekać do października na ten nowy model remingtona? Skąd w ogóle info, że będzie jakiś nowy model?
Stary 2016-06-07, 19:58   #282
asiulkaa
Zakorzenienie

Trzeba brać pod uwagę że lato wypada z zabiegów, to znaczy jak się skóra opali.
Stary 2016-06-08, 09:19   #283
julcia408
Przyczajenie

A jak to jest możliwe że Remington 6750 z 65 tys błysków starcza niby na 10/12 lat, a Philips 2005/00 z 250 tys na 5-7lat...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Ja rozważam nad Remington 6750 a w łaśnie Philipsem 2005/00, róznica w cenie 200zł no i ilosć błysków...ale może chodzi o to że Remington jest silniejszy i rzadziej się go używa i dlatego starcza na dłużej, ale żeby aż taka różnica w ilości błyskach była, prawie 4 razy więcej ma Philips a jego żywotność jest mimo to o połowe mniejsza niż Remingtona
julcia408 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-08, 10:06   #284
ilios
PIP.

GG do ilios

Cytat:
Napisane przez julcia408 Pokaż wiadomość
A jak to jest możliwe że Remington 6750 z 65 tys błysków starcza niby na 10/12 lat, a Philips 2005/00 z 250 tys na 5-7lat...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Ja rozważam nad Remington 6750 a w łaśnie Philipsem 2005/00, róznica w cenie 200zł no i ilosć błysków...ale może chodzi o to że Remington jest silniejszy i rzadziej się go używa i dlatego starcza na dłużej, ale żeby aż taka różnica w ilości błyskach była, prawie 4 razy więcej ma Philips a jego żywotność jest mimo to o połowe mniejsza niż Remingtona
nie wiem, taka odpowiedz dostalam z oficjalnej strony remingtona kiedy ich spytalam o zywotnosc lampy
Cytat:
Pojęcie wiecznej żarówki oznacza, że wystarcza ona na 65 000 błysków czyli depilując całe ciało statystycznie na 10/12 lat użytkowania. Jednak jak wiadomo, po stosowaniu urządzenia włosy już nie będą Pani odrastać, w związku z czym stosowanie urządzenia przez 12 lat będzie niepotrzebne.
Stary 2016-06-09, 12:59   #285
sylwia12061986
Przyczajenie

hej dziewczyny ,tez zamierza zakupic sobie IPL ale mam do was pytanko ,czy ktoras z was ma pieprzyki ?czy cos sie dzieje jak sie tym depilujecie?bo ja mam strasznie duzo piprzykow na rekach ,nogach i niewiem czy mialoby to sens jakbym miala te miejsca z pieprzykami omijac bo jest ich naprawde duzo u mnie....
sylwia12061986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 08:29   #286
julcia408
Przyczajenie

I ciekawe czy IPL ma wpływ na pajączki...
julcia408 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 01:52   #287
AllureSensuelle
Raczkowanie

Zastanawiam się nad zakupem depilatora IPL. Nie mogę zupełnie się zdecydować, ponieważ w internecie są sprzeczne opinie. Myślałam o najnowszym modelu LUMEI ale nie wiem, czy to jest dobry sprzęt.Na stronie producenta jest mało informacji dotyczących specyfikacji. Myślę też o IPL Remingtona ale nie jestem do końca do tej firmy przekonana. Dzwoniłam do Remingtona i powiedziano mi, że ważne w sprzęcie są tzw ,, dżule'' ( cokolwiek to jest). Philips jest reklamowany i myślałam o zakupie tego sprzętu, ale wiem też, że ich sprzęt jest często bardzo słabej jakości. Kiedyś to była marka ale teraz wiele rzeczy robią byle jak. Natomiast Remington kojarzy mi się z taką gorszą marką, psującą się i nieskuteczną. Zupełnie nie wiem co mam kupić, szkoda że raczej nie ma opinii kobiet które mogłyby się wypowiedzieć na temat tych sprzętów po dłuższym już stosowaniu.

Firmy oszukują konsumentów co mnie bardzo zraża. Firma Remington napisała na stronie, że żarówka jest ,, wieczna'' Naprawdę powinien być zakaz takich reklam i opisów produktów bo to jest nieprawda. Mam przez ten marketing zrobiony mętlik w głowie i nie mogę się dowiedzieć informacji dla mnie ważnych. Są same informacje nie istotne, marketingowe, ale już na przykład wielkość okienka w cm jakie ma urządzenie ciężko znaleźć na stronie.

Zastanawiam się czy w ogóle coś kupię ponieważ naczytałam się obietnic typu ,, wieczna żarówka'' i czuję się już na początku oszukana. Wiadomo że sprzęt nie jest wieczny a producent chce omamić taką obietnicą i skojarzeniem że sprzęt jest niezniszczalny. Obawiam się że sprzęt nie będzie działał, że nie będzie efektu.

---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

Jeszcze kwestia tych ,, dżuli'' które tak zachwala firma Remington, to czy one naprawdę mają jakieś znaczenie? Być może to kolejny wybieg marketingowy firmy jak z tą ,, wieczną żarówką'' ? Firmy konkurują i często imają się różnych sposobów aby swój sprzęt zareklamować. Dowiedziałam się przez telefon o ,, dżulach'' ale czy to naprawdę ma jakieś znaczenie i stanowi jakąś różnicę? Czy ktoś się na tym zna, ale na zasadzie że się naprawdę zna a nie że słyszał od kogoś z firmy.....? Kobiety pomóżcie
AllureSensuelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 08:32   #288
asiulkaa
Zakorzenienie

Proponuję najpierw zapoznaj się z wątkiem, jest mowa o "dżulach" i o wieczności lampy. Jak już przeczytasz to jeszcze raz przygotuj listę pytań.
Stary 2016-06-18, 11:25   #289
AllureSensuelle
Raczkowanie

Jest coś takiego jak kultura dyskusji, wiele wpisów nie ma związku z tematem i wyobraź sobie czytałam te wpisy wszystkie...... Nie robisz mi łaski że mi odpowiesz bądź nie. Nie odpowiadaj, jakieś wielkie szczęście mnie nie spotka z tego powodu i radzę nauczyć się podstawowych zasad kultury.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

I jakbyś nie doczytała, to pytałam o kogoś kto naprawdę wie o co chodzi w specyfikacji sprzętu a nie lanie wody i dywagacje co w większości jest na forum. Do producenta też umiem zadzwonić i zapytać, nie stanowi dla mnie to problemu, natomiast ja nie pytam o to co producent napisał tylko o to co w praktyce daje ta specyfikacja. Pytałam osobę która się na tym zna, jak się nie znasz po co odpowiadasz i zawracasz głowę.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Jeszcze zanim coś się napisze trzeba pomyśleć ponieważ posty wcześniejsze mówią głównie o sprzętach remingtona ze zmiennymi żarówkami a tych sprzętów już w sprzedaży Remington nie ma.Ja o nie nie pytam. Pytam tylko o najwyższe modele. Poza tym nie jesteś decydentem na tym forum i nie możesz komuś narzucić co ma robić. Ty nie musisz odpowiadać ale może znajdzie się taka osoba która kulturalnie zechce odpowiedzieć, a ty chcesz decydować o tym, kto ma co tutaj pisać. Nie wiem za kogo się uważasz, że dajesz sama sobie taką władze decydowania ale uprzejmie proszę żebyś mnie nie instruowała i dała mi święty spokój. Tutaj są też inne osoby które być może podejmą temat ty nie musisz na moje posty reagować tym bardziej że nie masz nic do powiedzenie i co najważniejsze nie masz racji...
Stary 2016-06-18, 21:34   #290
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hula Pokaż wiadomość
Remington 6250 ma moc 7 J/cm2 a takie w gabinetach maja chyba z 4-60 wiec jest oczyiwscie b duza roznica. Ból na najwyżym poziomie na nogach jest akceptowalny ale na bikini to syczę, ale coz, zaciskam zęby przed kazdym blyskiem i robię całe głebokie bikini
AllureSensuelle chyba przeoczyłaś ten post. Zgodnie z tym co jest tu napisane to domowe IPL maja mniejszą moc niż te gabinetowe, oznacza to że moc ma znaczenie, to nie zabieg marketingowy.

Trudno mi się odnieść do opinii na temat marki Remington, na pewno nie jest to zbyt znana marka na polskim rynku, ja mam od lat maszynkę do włosów tej firmy i działa znakomicie, więc moja opinia na temat marki jest pozytywna.

Co do efektów, to kilka osób w tym wątku zdało relację z użytkowania sprzętu. Od 11 postu znajdującego się na pierwszej stronie, przez kolejne 10 stron dyskusja dotyczy nowych modeli Remingtona 6250, 6500 i 6750, a nie starego 6000 z lampą wymienną. Sama systematycznie pisałam jak wyglądała sytuacja po kolejnych zabiegach. Nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć?

PS. Dziękuję bardzo że w ostatnim poście pokazałaś jak powinna wyglądać kultura dyskusji, nie zapomnij w ramach tej kultury jeszcze następnym razem mnie poobrażać.

Edytowane przez asiulkaa
Czas edycji: 2016-06-18 o 21:35
asiulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 22:40   #291
AllureSensuelle
Raczkowanie

Na tym forum często zdarzają się osoby które w taki sposób się zachowują, że odsyłają do postów z których za wiele na temat o który pytam nie wynika. Na temat nowych modeli depilatorów nie ma nic napisane. Nie mam zamiaru nikogo obrażać ani się spierać ale nie chcę, żeby ktoś mnie zbywał bo tak się poczułam.

Kupiłam Lumeę dam znać jak porobię kilka zabiegów może komuś się to przyda. Nie wiem czy to dobry wybór bo z forum się niczego nie dowiedziałam na temat nowych wersji urządzeń więc wzięłam to co wydaje mi się bardziej ok, zobaczymy czy było warto. Nie kupiłam Remingtona ponieważ kilka osób pisało, że wysadza im korki i ogólnie jakoś nie byłam do tej firmy przekonana. Kupiłam model SC2009/00, napiszę po jakimś czasie jak się sprawuje. Pozdrawiam.

Ps. Jeśli chodzi o ten wątek ciężko się go czyta ze zrozumieniem ponieważ dziewczyny używają niepełnych nazw produktów i jakichś skrótów tych nazw i nie wiadomo o jakim urządzeniu piszą. Szkoda.
Stary 2016-06-20, 11:06   #292
ilios
PIP.

GG do ilios

Tak jak napisala asiulkaa - wiekszosc watku dotyczy remingtonow z niewymiennymi lampami, konkretnie tu o nich pisalysmy, wiadomosci od Remingtona, wrazenia z uzywania itp - wiekszosc z nas ma wlasnie je
informacja o jakie urzadzenie chodzi wynika czesto z kontekstu i przeczytania calej rozmowy, a nie tylko wyrwanych wypowiedzi - trudno zebysmy wypowiadajac sie tu juz kilka miesiecy zaczynaly kazda wypowiedz "mam remingtona model taki a taki" specjalnie dla osob, ktorym zwyczajnie nie chce sie przeczytac kilku stron wątku
Stary 2016-06-20, 19:10   #293
siwa953
Przyczajenie

Dziewczyny. We wrześniu wybieram się na wakacje za granicę.
Chciałabym do tego czasu pozbyć się (chociaż w jakimś stopniu) włosów pod pachami i w okolicy bikini. Nogi i ręce to teraz odpadają.

To który model brać?
doradzcie

Edytowane przez siwa953
Czas edycji: 2016-06-20 o 19:15
siwa953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 19:17   #294
karola200611
Raczkowanie

Hej Jakiś czas temu w lidlu było urządzenie na wzór tych omawianych w wątku, kupił ktoś? U mnie są jeszcze 2 sztuki i się zastanawiam. Proszę o opinię
karola200611 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 20:08   #295
asiulkaa
Zakorzenienie

siwa953 nikt za Ciebie nie wybierze modelu. Pachy to jeszcze może coś porobisz, ale ja to już bikini sobie poopalałam i niestety mam przerwę do zimy.
Stary 2016-06-20, 20:56   #296
siwa953
Przyczajenie

tak, teraz doczytałam cały wątek i wybrałam 6250 , właśnie zamówiony, czekam na dostawę
Pytając o model miałam na myśli czy ten z wymiennymi lampami czy z wieczną lampą, a potem przeczytałam ,że nie ma już tych wymiennych, więc wybór był prosty, gdyż nakładki nie są mi potrzebne.
Ja się trochę opalałam ale bikini na szczęście nie, więc może zdąże do tych wakacji nieco ujarzmić te włoski
siwa953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-21, 20:50   #297
AllureSensuelle
Raczkowanie

Jestem po pierwszym zabiegu moim nowym nabytkiem. Kupiłam PHILIPS LUMEA SC2009/00 IPL. Fajnie się go używa bo jest bezprzewodowy. Narazie zrobiłam same łydki, raczej nie boli ale w niektórych miejscach czułam ból. Problemem jest tylko to, że nie wiem od którego miejsca zacząć żeby nie powtarzać znowu zabiegu w tym samym miejscu. Idę linią jakby do góry a potem tak samo od nowa od nowego miejsca z boku znowu do góry. Tylko problem w tym, że ciężko uchwycić to właśnie miejsce w którym się jeszcze nic nie robiło. Nie wiem jak to sobie zaznaczać i jak to robić żeby było ok. Co do efektów będą mi znane za jakiś czas. Nie wiem czy dobrze, że zamówiłam akurat to urządzenie. Zapłaciłam 1800 zł , a wy ile płaciłyście za Remingtony albo inne urządzenia? Szkoda mi było tyle wydawać ale sugerowałam się tym, że urządzenie jest bezprzewodowe no i marka Remington nie wiem sama czemu nie budzi we mnie zaufania. Nie wiem czy jestem zadowolona i czy wybrałam dobry sprzęt, to się okaże.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Co do bikini mam w planach zrobić dziś albo jutro, nie wiem czemu producent nie zaleca robienia głębokiego bikini ale i tak mam zamiar taki zrobić. Czy ktoś ma doświadczenie w takiej depilacji i robił sobie bikini głębokie takim IPLem?

Z góry dzięki.
Stary 2016-06-21, 21:42   #298
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AllureSensuelle Pokaż wiadomość
Jestem po pierwszym zabiegu moim nowym nabytkiem. Kupiłam PHILIPS LUMEA SC2009/00 IPL. Fajnie się go używa bo jest bezprzewodowy. Narazie zrobiłam same łydki, raczej nie boli ale w niektórych miejscach czułam ból. Problemem jest tylko to, że nie wiem od którego miejsca zacząć żeby nie powtarzać znowu zabiegu w tym samym miejscu. Idę linią jakby do góry a potem tak samo od nowa od nowego miejsca z boku znowu do góry. Tylko problem w tym, że ciężko uchwycić to właśnie miejsce w którym się jeszcze nic nie robiło. Nie wiem jak to sobie zaznaczać i jak to robić żeby było ok. Co do efektów będą mi znane za jakiś czas. Nie wiem czy dobrze, że zamówiłam akurat to urządzenie. Zapłaciłam 1800 zł , a wy ile płaciłyście za Remingtony albo inne urządzenia? Szkoda mi było tyle wydawać ale sugerowałam się tym, że urządzenie jest bezprzewodowe no i marka Remington nie wiem sama czemu nie budzi we mnie zaufania. Nie wiem czy jestem zadowolona i czy wybrałam dobry sprzęt, to się okaże.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Co do bikini mam w planach zrobić dziś albo jutro, nie wiem czemu producent nie zaleca robienia głębokiego bikini ale i tak mam zamiar taki zrobić. Czy ktoś ma doświadczenie w takiej depilacji i robił sobie bikini głębokie takim IPLem?

Z góry dzięki.
Robie glebokie bikini i nic mi nie jest.
Zielone_korale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-21, 22:32   #299
AllureSensuelle
Raczkowanie

A jak efekty musisz się golić manualnie ?
Stary 2016-06-22, 19:15   #300
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AllureSensuelle Pokaż wiadomość

Z góry dzięki.
Hej,
Ja kupiłam Remingotna 6250 i dziś użyłam go po raz 5. Co do samej firmy Remington to bardzo lubię ich sprzęt, mam prostownicę i suszarkę, a teraz także IPL i nigdy nie miałam z żadnym z tych sprzętów problemu (tfu, tfu ).
Co do efektów.
Pierwsze 2 razy robiłam na poziomie 1, bo mój próg bólu jest zerowy, najbardziej bolało w okolicach piszczeli i bikini (nie robię głębokiego). Włosy na nogach mam ciemne i grube (tzn. gdy goliłam się maszynką rano to późnym popołudniem już czułam pod palcami odrost). Następne 3 zabiegi robiłam na poziomie 2 (im mniej cebulek ty ból mniejszy).
Z pachami miałam spokój już po 2 zabiegu, bikini po 3, na nogach nadal mam widoczne czarne krostki ale włosy odrastają zdecydowanie wolniej i mam też łyse placki.

Co do zaznaczania miejsc które już zrobiłaś, dziewczyny tutaj albo nie zaznaczają w ogóle (później po prostu patrzą gdzie im włosy rosną i wtedy atakują te miejsca), albo robią kreski kredą, a ja robie sobie linie długopisem i lecę według nich (tak wiem, trochę więcej bawienia się, ale przy moich nogach opłacalne).

Póki co to tyle, ja ze swojego sprzętu jestem bardzo zadowolona.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości