|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4
Cytat:
nie jest źle, cywilizowany człowiek, ma nam podrzucić w poniedziałek swoje dokumenty i wymienimy zderzak za darmo, ale co się nawkurzałam to moje :Wróciliśmy z zakupów, karpiki sztuk 2 właśnie TŻ ogarnął a jutro upierdziele zupę rybną na obiadek a potem to już bliżej wigilii będę się brać za ryby po grecku, sałatkę, pierogi, a typowo przed kolacją usmaży się karpia...A no i muszę jeszcze o jakimś cieście pomyśleć a w święta będę leżeć i wpierdzielac bezkarnie na zmianę, nawet jakbym miała 5kilo przytyć w 3 dni
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2014-12-20 o 19:07 |
|
|
|
|
#272 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
No nie jedziemy, zresztą tu nawet dyskusji nie było w tym temacie... To już w sumie będą 4 święta z TŻ w De i 3 tylko we dwoje (bo naszego pasażera na gape nie liczę)
![]() Rodzice w sumie się już przyzwyczaili, ze nie ma mnie w PL w święta... Tylko smutno jakoś... ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- potrzebny przepis na rzucany biszkopt ktoś, coś?
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2014-12-20 o 20:28 |
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, witam sie styrana na maksa...
Caaały dzień przygotowan kulinarnych, nogi włażą mi w dup sko . Dzidzia ciagle daje o sobie znać co nas bardzo cieszy Dziś zauważyłam, ze oprócz zwyklych kopnięć i puknięć czuję już jak "tylko" obraca się albo przekręca. Tzn , że już jest spora ![]() W ogóle mam taki pomysł, żeby w klubie zrobić miejsce gdzie bedziemy pisać jakies info o porodach. Ostatno czytałam Wasza dyskusje i otwierałam oczy. Nie miałam pojęcia, że można czegoś nie chcieć albo rządać. Byłabym wdzieczna (myslę, że nie tylko ja) za jakieś rady itp. Nawet nie wiem jakie konkretne mogą one być bo jestem zielona w temacie ;P Jestem za decyzjami dot. listy zaginionych mamuś
|
|
#275 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To jeszcze przepis rzuć![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę tak małego przyrostu wagiCytat:
My dwa lata temu spędzaliśmy ją sami, bo musiałam leżeć wtedy w pierwszej ciąży. Mąż nawiózł smakołyków od teściowej, siostra podrzuciła coś od mojej mamy i mieliśmy wypasione Święta![]() Proszę przepis na biszkopt rzucany: ( bez proszku do pieczenia i na tortownicę 20cm) 5 jajek, 3/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki maki pszennej, 1/4 szklanka maki ziemniaczanej Bialka oddzielić od zoltek i ubic na sztywna piane, pod koniec ubijania dodawac po trochu cukier, dalej ubijajac. Dodac po kolei zoltka nadal ubijajac. Na wolnych obrotach miksera ubijac i wtedy dodac maki przesiane. Piec 30-40 min w 160-170 . Nadzieja a z czym robisz biszopcik?? Kupiliśmy dziś w końcu choinkę Ale na razie stoi na balkonie, pewnie we wtorek ubierzemy. U mnie od rana pachnie grzybami i kapuchą, bo robię farsz na uszka i pierogi
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-12-20 o 20:31 |
||||||
|
|
|
#277 |
|
Wtajemniczenie
|
widać, że weekend, cicho tu dziś
![]() ja po całodniowej nieobecności w końcu wrociłam do domu TŻ jest na "wigilii" z pracownikami, a ja wzięłam się w końcu za pakowanie.. jutro wyjeżdżamy a ja w czarnej d**ie za przeproszeniem ![]() kurde, tak mi kręgosłup daje popalić, że nie wiem...a na wieczór to już masakra. teraz będę z doskoku, ale przed świętami jeszcze do Was zajrzę, bo zamierzam się lenić. cos tam pomogę ale w końcu chcę odpocząć. niby jestem na zwolnieniu, a codziennie padam z nóg ze zmęczenia ![]() Dorka, co do listy zaginionych - jestem za! ![]() trzymajcie się
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dziękuję za przepis Będę robić tort z kremem z serkami mascarpone dziś ogarnełam ze nadal są w lodówce i mają jeszcze termin przydatności...Więc szkoda nie wykorzystać
|
|
#279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym pewnie się bardziej przejęła niż właściciel gdybym komuś przerysowała auto z moich wypieków jest fajny Cytat:
warto poczytać stronkę fundacji rodzić po ludzku
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem wy☠☠☠... jak koń weesternie. W markecie mnóstwo ludzi wrrr i oczywiście opowieści z cyklu mam w dup.., że jesteś w ciąży. W kasie z pierwszeństwem stoi młoda dziewczyna (czyt. w moim wieku
Zakupy zrobione, kasa wydana buuuuuu jeszcze tylko karp. W sumie dla mnie nie musi być karpia bo łosoś kupiony .Co do zaginionych jestem za. Nadzieja facet zachował się z klasą i tylko zazdrościć Wam takiego obrotu sprawy. |
|
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
Istaszek, jaki gbur! Mnie dzisiaj Pani w aptece poprosila bez kolejki- oczywiscie mina moherow bezcenna;p ale skorzystalam z wielka przyjemnoscia!
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam zawsze (albo prawie) wolny tor na basenie, ten tuż przy ścianie dla pływających rozpaczliwcem i na peryskop. Ratownik przegania dzieciaki, wolę nie wiedzieć co one sobie wtedy o mnie myślą
Dzięki za wszystkie słowa otuchy, wsparcia i "na pewno ogarniesz" (dziecko, tak jakby się kto nie domyślił). Pomogły ![]() Polecam Wam tez stronę Lepszy Poród dział "gdy jesteś w ciąży". Samych kartek nie polecam, bo są zarówno pozytywne jak i bardzo bardzo smutne i przykre i chyba lepiej się nie nakręcać. p.s. Aż sama weszłam na tę stronę. I ta dam: http://lepszyporod.pl/pobierz-ebook-o-porodzie/ Opowiadania o dobrych porodach. Może komuś będzie lepiej jak to przeczyta.
Edytowane przez Opulka Czas edycji: 2014-12-20 o 21:57 |
|
|
|
#283 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#286 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
"Spożywczej" już w ciąży
Nie no, aż tak bezczelna żeby udawać ciążę to nigdy nie byłam...chyba... :P
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
To mi tymi moherami przypomniałaś pewną staruszkę która poprosiła mnie o ustąpienie miejsca. A mnie akurat brzuch bolał bardzo, Kropka sobie miejsce robiła albo imprezę, nie wiem, poprosiłam, żeby spytała kogo innego bom w ciąży. - A to tak, tak, niech pani siedzi, racja. Ale tak po jednym przystanku mi się głupio zrobiło, panią starszą na boki kolebie (akurat stanęła tak w tym tramwaju,że miała tylko moje miejsce w okolicy), ja w sumie tylko dwa przystanki jeszcze...a co tam, ustąpię. No i się zaczęła przepychanka słowna "Pani usiądzie!" "Nie, pani siedzi!" "Ale ja już zaraz wysiadam!" "No to usiąde jak pani wysiądzie, naprawdę, prosze siedzieć!". No komedyja jakaś
|
|
|
|
#290 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie wydaje mi się żeby było źle. Po prostu złe sytuacje pamiętamy dłużej i intensywniej, tak jesteśmy już skonstruowani
|
|
|
|
#292 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2014-12-20 o 23:11 |
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowo!
Poczytałam Was troszeczkę ![]() Kasiu, jak masz możliwość pożyczenia wózka, to się nie wahaj - zawsze w trakcie korzystania możesz kupić sobie coś lepszego, jeśli jednak ten pożyczony nie spełni Twoich wygórowanych wymagań ![]() Sylvia, rozumiem lekarza, że jest ostrożny, ale bez przesady! Należy Ci się l4 i tyle! Zresztą ściganie przez ZUS ciężarnych jako potencjalnie groźnych i szkodliwych naciągaczy woła o pomstę do nieba ![]() Gruba Ryba, u mnie w pierwszej ciąży też dyndało, na USG prenatalnym Madeleine, gratuluję zakupu wózka! ![]() Odnośnie pichcenia świątecznego - maks, co zrobię (jak będę mieć czas), to maślane ciasteczka Nigdy nic nie gotuję i nie robię, jedynie czasem zrobimy z TŻ ciastka właśnie. Mam kupione produkty, ale nie wiem, czy się wyrobię. Pracuję w poniedziałek i wtorek.We wtorek właśnie idę do endokrynologa na wizytę - wyniki tarczycowe wyśmienite Pewnie gorzej będzie z morfologią przed styczniową wizytą, ale to się zobaczy.Opulka, a z ciekawości - ile miałaś hematokrytu? U mnie komentarzy odnośnie płci nie było chyba nigdy, teraz życzyli mi chłopca, ale nie jakoś natrętnie - ot, dla odmiany ![]() Dziewczyny, ja z Wami jestem i podczytuję. Wierzcie mi, nie jestem w nastroju do pisania, co u mnie. Jakoś dzień za dniem mija, ale rzeczywistość na OIOMie to jakaś inna bajka. Widuje się tych odwiedzających, czasami niektórzy zwierzają się z problemów... Dziś już nie było jednej pani, której mąż leżał obok mojego taty. Życzliwa kobieta, chyba samotna i nie miała komu się wygadać, bo codziennie się dzieliła wiadomościami, co u jej męża. Dziś zmarł. I tak to wygląda - krzątanina pomiędzy respiratorem, cewnikiem i dziesiątkami innych rurek i kabli, które tworzą labirynt, stwierdzanie, czy są jacyś "nowi" na oddziale. Lekarze życzliwi i skrupulatni, cierpliwie tłumaczą, ale żaden nie powie wprost, co dalej. Jasiek rusza się rzadko i mało wyczuwalnie, ale skoro to normalne przy łożysku na przedniej ścianie, to nie sieję paniki już
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Asiuk, hematokrytu miałam 32. p.s. Jan to bardzo ładne imię. Janusz też, nie wiem od czego zdrobnienie "Jasiek" więc na wszelki wypadek piszę o obydwu imionach
|
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety 1-0 dla glukozy
Muszę powtórzyć badanie Samo wypicie tego to był pikus ale utrzymanie w żołądku to jest dla mnie wyczyn
|
|
|
|
#298 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
no niestety po pól godzinie od wypicia cala glukoza poszła
wiec badanie nie ważne
|
|
|
|
#300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

:
a potem to już bliżej wigilii będę się brać za ryby po grecku, sałatkę, pierogi, a typowo przed kolacją usmaży się karpia...A no i muszę jeszcze o jakimś cieście pomyśleć 

Tylko smutno jakoś...
Dziś zauważyłam, ze oprócz zwyklych kopnięć i puknięć czuję już jak "tylko" obraca się albo przekręca. Tzn , że już jest spora 

Zazdroszczę tak małego przyrostu wagi
TŻ jest na "wigilii" z pracownikami, a ja wzięłam się w końcu za pakowanie.. jutro wyjeżdżamy a ja w czarnej d**ie za przeproszeniem

.

wiec badanie nie ważne
nie wiem kiedy on to robi..