![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Szuu a moze poprostu to przez to ze nie jestes zmeczona nie mozesz spac.? Niewiem co mogloby pomoc bez szkody dla malucha
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Konto usunięte
|
Cos, jestem wykończona, jak dzis czytałam ta książkę to oczy mi sie kleily wiec postanowiłam wykorzystać okazje, szybko położyłam głowę i nic, leżę leżę i
![]() Dzisiaj daliśmy moim rodzicom prezenty bo juz sie z nimi nie zobaczymy i byli bardzo zadowoleni (tata na poczatku mniej bo dostali taki zegar naklejany na ścianę i każdy element trzeba było osobno naklejac ale godzinka z moim tz i zegar wisi a rodzice happy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Po za tym mam nową kurtkę, sweterek i leginsy w renifery ![]() Brzuch dziś troszkę mniej boli. Oby już tak zostało ![]() Jeju już Wam z piersi leci? Mam nadzieje, że u mnie to się szybko nie pojawi A jeszcze jadłam moją ukochaną pizze ze szpinakiem ![]()
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Póki co kupowałam uniwersalne rzeczy boo płeć póki co nie znana, ale można fajne rzeczy wybrać ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Fajnie, że tak prezentowo już się porobiło, no i że magia świąt jest już namacalna
![]() ![]() Ja na zakupy wybieram się dopiero po nowym roku wtedy już wszędzie będą wyprzedaże i planuję kupić np. zimowe rzeczy nawet na przyszły rok za bezcen ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Ja to jednak jestem strachliwa i dzis tylko niesmiało zerknełam na wózki, poczekam do wiosny
![]()
#279 |
Zakorzenienie
|
Juz sa fajne przeceny zimowych rzeczy ale dziecku nie kupilabym na przyszly rok. Rozmiar rozmiarowi nie rowny. Przed ta zima mierzylam synowi ponad 5 kurtek zimowych w tym samym rozmiarze i tym samym sklepie i kazda byla innej wielkosci, tylko jedna dobra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Piszecie,że spać nie możecie, a ja mam zupełnie odwrotnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja jeszcze świąt nie czuję, bo dopiero w samą Wigilię lecimy do PL, prosto na stół ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Zrobilismy dzis z synem pierniczki z moich wypiekow, jutro bedziemy lukrowac co zostanie bo wszyscy juz jedli. Na klucz mam zamknac czy jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
U mnie zeszlo kilogram pierniczkow i zrobilam drugie. Dziś chłopaki lukrowali
#283 |
Zakorzenienie
|
hej! ale sie rozpisalyscie
![]() witam nowe kolezanki ![]() nie narzekam na sen, moglabym spac po 12 h dziennie ![]() wczoraj robilam frytki a dzis zjadlam 2 omlety z demem na sniadanie i mialam taki wielki brzuch hehe ![]() ![]() dobranoc ![]()
#284 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na wątku było dziecko które w wieku pol roku nosiło cos kolo 80cm A mój syn ma 15 miesięcy i nosi 74 Dlatego ja nie robię tez zapasów na zas. Tzn bodziaki , spiochy tak Ale kurtki, kombinezony itp. Będę kupować na biezaco
![]() |
#287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci są bardzo różne, mój 5 m-cy starszy i 92 nosi, w wieku Twojego syna nosił 86. waży 13 kg. a jak patrzę na rówieśników to wcale nie jest taki duży. ale coś tam przewidzieć można z ciuchami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
No mój jest chudy.. Wszystko mu spada z tylka. I w sumie bluzki powinien juz nosić w rozmiarze większym bo rękawy ma przy krótkie, ale jak ubiore mu większe to wygląda jak w worku po ziemniakach i drugie dziecko do środka by weszło
Wazy tylko 10kg. Ostatnio byłam na zajęciach z nim i był chłopiec wyższy od niego i głowę a okazało się ze 3 miesiące młodszy..
#290 | ||
Zakorzenienie
|
znam 2 latki, które jeszcze nigdy nie nasikały do nocnika- cały czas w pieluchach. Znam też takie, które od razu w czasie odpieluchowania były sadzane na muszlę, więc faktycznie nie korzystały z nocnika. Mój synek jak na razie korzysta. Nie wyobrażam sobie posadzić go na muszli- raz, że ma wąską pupę, a dwa, że jakby chciał iść sam, musiałby wchodzić na podnóżek. A tak nieraz idzie sam się wysikać na nocnik. Ja przychodzę dopiero w trakcie lub po fakcie
![]() Nie mówiąc o tym, że kupa nadal ląduje w pieluszce. Nie daje się przekonać, że do nocnika też można ![]() A Twój synek jest już odpieluchowany? Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam to szczęście, że moje dzieci będą z tej samej pory roku- tym samym jest większe prawdopodobieństwo, że młodsze będzie nosić kurtki po starszym. Ale... czas pokaże.
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój syn ma 8 m-cy starszego kuzyna, po którym miał mieć jakieś ciuszki. od kiedy mój skończył 6 m-cy już nie nie dostał bo tamten jeszcze nie wyrastał. już dawno zrównali się wzrostem. ale dzieci skokowo rosną, nigdy nie wiadomo kiedy które akurat podskoczy. tak czasem po ciuchach patrzę, że nosi coś, nosi, nadal nosi a potem nagle za małe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Moja córka ma prawie 15 miesięcy , jest szczuplutka, w pasie moge ją objąć dłońmi, nosi rozm 80, dostać na nią spodnie dobre w pasie i długości to naprawde wyczyn, ma 9kg
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sadzam na nakładce na toaletę, kiedyś była za duża, ale teraz nocnik raczej mały już jest, no i... co tu dużo pisać, ogromna wygoda dla mnie, że niczego nie wylewam, nie szoruję tak, itp. nie jest odpieluchowany i nie biorę się za to jeszcze tak definitywnie. po każdym posiłku/przy każdej zmianie pieluchy siada i zawsze coś zrobi, kupy sygnalizuje jeśli ma potrzebę w innym czasie niż go sadzam, w pieluchę raczej nie zrobi, co z kolei jest bardzo męczące w podróżach. z sikaniem problem, bo jak go posadzę to wie, że sika, ma świadomość tego, powie, że nasikał, ale jak ma pieluchę to nie wiem czy nie czuje czy co ![]() W jakim wieku Twój syn bo suwaczek chyba nie działa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio moją zaczęłam sadzać na nocnik, ok. pół godziny przed kąpielą, żeby sobie też dupkę powietrzyła, no i tak siedzi, siedzi, ale nic nie leci, a jak zejdzie z nocnika, to sika na podłoge
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 i pół roku prawie ma. Próbowałam go duzo wcześniej uczyć nocnikowania, ale nie rozumiał jeszcze. A potem jakoś przed 2 urodzinami załapał w jeden dzień i teraz sika zawsze do nocnika. Kupę czasem zrobił do nocnika, ale teraz nie chce i już ![]() Na początku u nas było tak jak u Ciebie. Jak miał pieluchę- sikał w nią. Jak nie miał, wołał, ze chce siku. A potem przestał sikać w pieluchę np na spacerze, choć do dziś mu zakładamy, bo jednak może się zdarzyć. Za to w nocy sika sporo i nie wiem kiedy się tej nocnej pieluchy pozbędziemy. Do muszli będzie sikał, jak będzie umiał usiąść na niej chyba...
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do 4 lat dziecko ma prawo nie mieć na tyle dojrzałego układu nerwowego żeby to kontrolować. Większość dzieci miedzy 2-3 lata łapie o co chodzi. W rodzinie mojego TŻ wszystkie dzieci były odpieluchowane jak były gotowe. Efekt; uczenie nocnika trwało od 3 dni do max 2 tygodni A nie pol roku latania z nocnikiem itp. Polecam webinarium z Agnieszka Stein - prawie 3 godzinne nagranie z warsztatu gdzie jest wytlaczone wszystko. Cala fizjologia takiego dziecka i multum patentów i sposobów ...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja próbowałam kilka razy. Nie rozumiał- dawałam mu spokój. A w końcu załapał w 1 dzień ![]()
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
tak też myślalam, nie zależy mi jeszcze,żeby sikałą w nocnik, chcialam tylko zobaczyć, czy wogóle troche na nim wysiedzi
![]() Mojej koleżanki córka w listopadzie skonczyła 3 latka i przed samymi urodzinami, rano sama stwierdziala,że ona już jest dużą dziewczynką i nie bedzie sikać w pieluchy. I tak od tego czasu jest, nie sika w majtki, tylko wola,że chce siku czy kupkę. Więc chyba faktycznie każde dziecko musi do tego dojrzeć i już. Nic na siłe nie chcę robić,żeby się nie zniechęciła, bo wtedy może być problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie tak łopatologicznie sadzanie raz dziennie nie ma sensu, jak ma załapać to sadzaj zawsze jak pieluchę zmieniasz. jak trochę posiedzi, nasika to może załapie. jeśli po paru dniach będziesz widziała, że ewidentnie nie jest gotowa, nie pasuje, nie podoba się to pewnie bym odpuściła na jakiś czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.