![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
hej
![]() od rana buszujemy, bo mały spać już nie chce ![]() ![]() dziś całą rodziną idziemy do fotografa, robimy sobie zdjęcia do dowodów osobistych, mały również ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Bogini u mnie z jablkiem to samo. Także ja je lekko gotuje- smakuje podobnie jak pieczone. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Dziś mamy imprezę rodzinną. Mam nadzieję że nie będzie przez niedzielę odreagowywac stresu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
U nas noc też kiepska. Co chwile pobudki, karmienia, sprawdzanie temperatury, która już się normuje. I stwierdzam ze to raczej i nie były zęby a raczej trzydniówka bo wczoraj na ciałku Miłosza pojawiło się kilkanaście małych czerwonych krostek.
Tz pojechał na szkolenie i po całym ciężkim tyg zamierzam dziś nic nie robić. Choć plany planami a i tak pewnie tak nie będzie. Bogini- teściowa kiedyś na zawał nie zeszła jak dala Miloszowi kawałek jabłka a ten sobie "odgryzł" dziaslami kawałek, który na szczęcie wypluł.
![]() |
#274 |
Konto usunięte
|
Hej. Nie będę za bardzo cytować, bo tż zabrał laptopa A stacjonarny jak na złość padł. A na tel to niewygodne...
Tż rano pojechał. Smutno bez niego, w łazience na półce pusto bez jego kosmetyków, a Adaś już kilka razy go szukał i mówił "tata nie ma"... ![]() Ja już nie wiem czy to zęby, czy przeziębienie czy efekt szczepienia czy skok. Zakładam, ze wszystko naraz bo Olek strasznie marudny. Adaś kaszle i ma katar, Olek kaszle, ja mam katar i bolą mnie zatoki. Także w poniedziałek chyba czeka nas wizyta u lekarza. Wiedziałam, ze tak będzie, tż ledwo wyjedzie A ja będę miała przerąbane. Myślałam, że rodzice się odezwą bo jadą na wieś i myślałam że nas wezmą ze sobą, ale nie.... Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ma może któraś z Was "Zaklinaczkę dzieci" pdf? w necie znalazłam tylko rozdział o żywieniu a chciałabym przeczytać o spaniu... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie gryzie tylko od razu łyka? a gotowanego jabłuszka mu też nie dajesz? Cytat:
Mam nadzieję że dobrze sie bawicie i jutro Borys będzie miał równie dobry dzień ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49803150] Tż rano pojechał. Smutno bez niego, w łazience na półce pusto bez jego kosmetyków, a Adaś już kilka razy go szukał i mówił "tata nie ma"... ![]() Ja już nie wiem czy to zęby, czy przeziębienie czy efekt szczepienia czy skok. Zakładam, ze wszystko naraz bo Olek strasznie marudny. Adaś kaszle i ma katar, Olek kaszle, ja mam katar i bolą mnie zatoki. Także w poniedziałek chyba czeka nas wizyta u lekarza. Wiedziałam, ze tak będzie, tż ledwo wyjedzie A ja będę miała przerąbane. Myślałam, że rodzice się odezwą bo jadą na wieś i myślałam że nas wezmą ze sobą, ale nie.... [/QUOTE] Tule Cię mocno i życzę dużo dużo siły ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
My wróciliśmy. Było superowo. A jutro znowu babsko- dziecięce spotkanie. Kobiety przy kawie i ciachu, a chłopaki zabierają dziecia od 3 lat powyżej i cała brygada idą na wystawę lego.
Berenika- a nie boisz się szczepić jak macie infejcje w domu? Oj na pewno będzie ciężko i smutno sanej, ale czas szybciutko minie:-D A może zaproponuj rodzicom, że się z nimi wybierzesz? ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Pradip Radek zachowuje się normalnie- ma dużo energii,jest wesoły i apetyt ma duży,wiec tym przyrostem wagi aż tak bardzo się nie denerwuję,bardziej tym,ze nie urósł,bo ma tylko 65 cm
![]() My dzisiaj tez na imprezie rodzinnej- roczku mojego bratanka byliśmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Konto usunięte
|
Zophiee szczepienie mieliśmy w środę, a wtedy nic nikomu nie było. W czwartek zaczął kaszleć Adaś, w piątek Olek i ja wtedy też dostałam kataru. Więc to było już po szczepieniu.
Cudowna noc ![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Berenika współczuje nocki
![]() U mnie też kiepsko,mały budził się co godzinę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Konto usunięte
|
Olek nie spał do 3:30. Potem zasnął i spał już do rana. Ale za to Adaś się budził i przychodził do nas, a Olek spał ze mną i nie miałam go gdzie położyć. Więc latałam co chwilę do Adasia... Olek teraz wstał, zjadł ledwo 100ml mm i patrzę a on cały rozpalony. Gorączka 38,5...
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
berenika wspolczuje choroby i tego ze jesteś sama teraz ze wszystkim
![]() karolina wspolczuje nocek! ![]() zophiee ![]() ![]() pradip tez bym z chęcią ta książkę poczytała ![]() Co do teściów to nic konkretnego tylko ,,głupie teksty ze no nie zna i się przestraszył,, Ale do kogo pretensje nie odwiedzają dziecka to ich nie zna! Obce osoby dla niego! Teraz zaczol się juz taki okres ze zaczyna się wstydzić obcych i nie pójdzie do kogoś kogo nie zna..jak my jesteśmy zasięgu wzroku to jeszcze jest w miarę ok..a tylko znikniemy to histeria sylwia dobrze ze temp się normuje ![]() I młody jest szczęśliwy tylko go zobaczy ![]() Daje mu do reki i pol godz spokoju jest, sam je.. Juz cwany jest zęby do końca wyjesc to zaciska dziąsła i ściąga sobie do dołu zęby wyjesc wszystko ![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Berenika- współczuje nocki.
U nad też marnie. Do 23 Miłosz poplakiwal przez sen więc wzięłam go do siebie. Ale dalej się kręcił, budził, płakał, jadł co chwile i tylko cyc go uspokajał. Nie wiem czy go ta wysypka swedziala czy brzuszek bolał. Simka- ja mamy taki gryzak tylko z ta siateczka ale ciężkie to do domycia, mało higieniczne. Ale w pepco za 15 zł takie widziałam właśnie silikonowe i muszę kupić.
![]() |
#283 |
Konto usunięte
|
I dzisiaj właśnie bardzo przydałaby się chusta... póki co Pani od której ją kupuję jeszcze jej nie wysłała...
O 12 ma po nas przyjechać mój tata, zaprosili nas na obiad, zlitowali się chyba nade mną ![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że dobrze się bawiliście ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49811602] Cudowna noc ![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Beznadziejna noc oby kolejne były lepsze i brawo dla taty że Was zaprosił mam nadzieje ze miło spędziłaś czas i odpoczęłaś troszkę ![]() Cytat:
![]() Może któraś mama ma tą książkę ![]() Jak Kubie daje ten "smoczek" tylko siateczkowy to chwyta za dół i obgryza plastikową rączkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Konto usunięte
|
Niestety Olek cały dzień przeryczał. Co kilka godzin gorączka rosła do ponad 38, Adaś podobnie. Pojechaliśmy na pomoc doraźną i obydwaj mają zapalenie oskrzeli. Dostali antybiotyk, więc mam nadzieję, ze jutrzejsza noc będzie już lepsza, bo na dzisiejszą nie liczę nawet..
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Berenika- strasznie Ci współczuje. Oby obydwaj szybko z tego wyszli. Dużo zdrowia dla chłopaków i siły dla Ciebie.
Mnie z niewyspania pół dnia głowa boli a czuje ze tra nic też będzie kiepska bo Milosz już kwęka przez sen i pieewsze karmienie nocne już zaliczone.
![]() |
#287 |
Konto usunięte
|
Mój Olek zasnął pół godziny temu dopiero i to bez jedzenia. Biedny jak zjadł wczoraj o 3 w nocy 210 ml niecałe, tak potem dopiero o 9, o 13, o 17 i tylko po 100ml...
![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49821538]Niestety Olek cały dzień przeryczał. Co kilka godzin gorączka rosła do ponad 38, Adaś podobnie. Pojechaliśmy na pomoc doraźną i obydwaj mają zapalenie oskrzeli. Dostali antybiotyk, więc mam nadzieję, ze jutrzejsza noc będzie już lepsza, bo na dzisiejszą nie liczę nawet..
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Kurcze niech te choroby w końcu Wam odpuszczą ![]() Cytat:
![]() Kubie przebił się 4 ząbek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
Hej Wam.
Teraz u nas się maruderek włączył. Ogólnie nie jest źle. Do tego dochodzą luźne kupy. Od czwartku z użyliśmy całe opakowanie biedronkowych Dad + pół paczki pampersow zwykłych. Troszkę się uregulowalo. W piątek mieliśmy jechać na czyszczenie kanaliku lzowego ale przez te kupy, lekki katar i wadę serduszka nie możemy. No może wadę dałoby się ominąć, ale kup i kataru juz nie. Musze tylko dzwonić i przełożyć. Teraz mały 'zasypia', najpierw musiałam go przebrać, tysiąc razy przekręcić na plecy to teraz jeszcze znalazł się z głową w nogach. No, w końcu zasnął. Zbliża się dzień babci i dziadka. Robicie jakieś prezenty z tej okazji?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, najbardziej współczuje Wam tych chorób i bolesnych ząbkowań, nie ma nic gorszego... U mnie mały tez rozdrażniony i po prostu zły na świat, w kółko tylko burczy i jest niezadowolony...
Ja się martwię bo wyczułam guzek na piersi, nie jest to żaden zastój bo nie boli, więc nie wiem... Muszę iść na USG, ale do mojego lekarza jest termin dopiero na 13 lutego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Hej hej.
U nas noc w miarę spokojnie. 3 pobudki- jedna na jedzenie, druga na smoka, trzecia na przytulenie. Imorezki się udały. A w tym roku szykuje nam się tez sporo. Już mamy 2 wesela. 2 razy chrzciny. Także fajowo. Od dziś dietka i ćwiczenia. Tak tak- kolejny poniedziałek i ja z postanowieniem hihi posprzatałam, Borys drzemie już godzinę ![]() A ja się lenię hihi Berenika - dużo zdrowia dla Was. Mam nadzieję że antybiotyk pomoże szybko. Tz niech się uwija z robota i sciaga Was do siebie. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Jak dziś z kupkami? Mam nadzieję że będzie lepiej ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Pradip. Gratuluję kolejnego ząbka :-D Ja nie mam jak zajrzeć do paszczy, więc nie wiem co tam się dzieje. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Jak tam dzisiejsza noc?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby zabieg szybko doszedł do skutku i już było po wszystkim ![]() ![]() Ile pieluszek mniej więcej dziennie Wam idzie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki za gratulacje ale pomimo że ząb jest to humor nadal okropny i co chwila złość ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Konto usunięte
|
Mam serdecznie dość wszystkiego.. brak mi cierpliwości. Mam już takie nerwy na te dzieci, ze nawet nie będę pisać jakie mnie myśli nachodzą. Wkurzają mnie wszyscy. Wczoraj mąż mojej siostry znowu gadał, ze tż powinien być tam sam ze dwa miesiące, ale ja pewnie będę mu tak truła że przyjedzie po nas wcześniej. Szkoda tylko że sam żyje tak jakby dziecka nie miał. Teściowa miała mi dzisiaj pomagać cały dzień, przyszła z koleżanka na dwie godziny i śr poszły. Tamtą jej koleżanka też już mnie straszył A, ze Niemcy to nie są tacy pomocni jak Polacy i ze tam nie będę miała takiej "pomocy" jak tu i będę całkiem sama tam... Mam ich wszystkich dość.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Zophiee-noc znów bardzo kiepska. Nie wiem ile razy wstawalam ale w pewnym momencie powiedziałam ze to nie ma sensu żebym się kładła spać jak za parę chwil znów muszę wstawać.
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję że one są pod rząd. U mnie też tak falami to szło. .. Teraz jest lepiej, ale liczę się z tym że to nie będzie trwało wiecznie. .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
U nas okolo 7 pieluszek idzie czasami wiecej jak jest wiecej kup.
Hej kochane ![]() U nas dzis nawet lepsz nocka... Jadla tylko raz o 1 a poytem juz o 6... Co pprawda od 6 do 7juz nie koniecznie chciala spac ale jakos na rekach ja jeszcze przetrzymalam. Dzis probuje ja pozniej polozyc spac zeby nie wstawala mi o 6... Nawet drzemka popoludniowa jakos bez problmu przelozyla sie o 30 minut ![]() Zosia dalej namietnie wstaje... Probuje sie puszczac ale dalej chwieje sie jak pijany zajac i bach na pupe ![]() Zebow jak nie bylo tak nie ma... Jak beda jej wychodzic tak jak mi to to potrwa. Mi osemki pod koniec liceum wyszly ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Wtajemniczenie
|
Niestety te noce tak falowo wyglądają!
U nas to samo ![]() berenika olej to gadanie a teściowa to widzę Najwięcej pomaga -chłapiąc gęba! Czasem tak jest z dziećmi tez mam czasem mordercze myśli! Ale to przechodzi..sprobuj się wyciszyc troszkę noże ci pomoże
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
Współczuję nocek i chorób...
Zamówiłam nosidełko już się nie mogę doczekać jak przyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Super. Nosidełko dużo ułatwia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z nowych umiejętności- Miloszek sam siedzi i w końcu załapał do czego służy grzechotka oprócz gryzienia. . Tylko kiedy sam usiądzie hmm. Karola Twoja Zosia ma super moc i założę się ze lada moment i sama będzie śmigać na swoich mocnych nóżkach.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.