Mamusie lutowe 2015 - cz. 8 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-27, 13:54   #271
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Migotka, piękny opis, wzruszyłam sie Brawa dla Twojego męża.

Kasiulka, Zielona, dziękuję

Kasiulka, moze to nerwy przed cc.. jak też mam tak, jak się mocno czymś denerwuję jest mi strasznie słabo, a nogi mam jak z waty.
Będzie dobrze, dasz radę

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

o Boze, to się dzieje! Dobrze, że spakowała torbę. Jesteśmy z nią!!!
Olcia dziękuję. ja się staram myśleć pozytywnie, racjonalnie, ale mnie taka panika bierze że aż siebie nie poznaję, naprawdę

Aggio piękna ta lampka, uwielbiam takie rzeczy

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:02   #272
wegielek
Rozeznanie

Lui- spokojnie, to i tak nastąpi prędzej czy później
Mala - trzymam kciuki żeby Wasze wysiłki się opłaciły
Maciejka- szkoda, że znów to puchnięcie już niedługo i niech to będzie pocieszeniem...
Agata- piękne zdjęcie

A ja odebrałam wynik gbs...dodatni no, ale cóż- jest jaki jest...
załatwiłam sprawę tego prezentu dla chrześniaka - mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie pasować- Pan wymienił mi grzecznie tą złą część - dziś złożymy to żeby sprawdzić...Ja chodzę powolutku jak 80 letnia babunia - zjem kisiel i znów w drogę-po Małego do przedszkola...nie mam już siły...ale cóż
doczytam Was później...dziś frytki na pocieszenie...a co...

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

I zapomniałam - pani doktor przy okazji zrobiła mi jeszcze usg, żeby zobaczyć co u Małej i tam na szczęście wszystko ok Kochana

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

A no i Olcia - super wózek do mnie dzwoniła przed chwilą mama tż, że jutro nasza bryka do odebrania będzie więc chyba tż pojedzie w sobotę (mam nadzieję, że ja nie zacznę wtedy rodzić )
Ilonka- fajnie, że personel jest ok - trzymam kciuki za rozkręcenie
wegielek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:11   #273
aggo_di
Wtajemniczenie

HOPE- oby dalej udawało Ci się nie popadać głębiej w muł czasem, jak coś się sypie, to wszystko na raz... Ale jeszcze nigdy nie było, żeby jakoś nie było
Poradzisz sobie ze wszystkim powolutku

A co do pępkowego- już usłyszałam od Wujka, że czeka na to aż postawimy skrzynkę wódki, bo trzeba opić zdrowie Dziecia. Odpaliłam, że wg wszelakich zrobionych badań Dziecko w życiu płodowym jest zdrowiutkie jak ryba, więc nie ma co na razie opijać...
Jakoś mnie to zirytowało.
Moja siostra zrobiła kolację z okazji narodzin w domu rodzinnym- jakoś po 2 miesiącach, zjedliśmy dobre jedzonko, było miło, cała rodzina i w ogóle. Skrzynki wódki nie było (choć tatuś dziecka za kołnierz nie wylewał,ale to nic nowego...)

Myśleliśmy, żeby właśnie zrobić podobnie dla rodziny.

A dla znajomych- to też po jakimś czasie zaprosić na obiad.
Mój Mąż na pytanie o pępkowe powiedział dokładnie to, co opisałam wyżej

PLUSIA- witaj! Przeczytałam, że już jesteś na końcówce przygotowań do powitania Młodej Obywatelki życzę Ci powodzenia w realizacji pozostałych rzeczy Daj znać, jak tam po wizycie dzisiejszej.
Widzę pod Twoim avatarem miejscowość Warszawa- mogę spytać w jakim szpitalu zamierzasz rodzić?

MACIEJKA- ja mam laktator ręczny aventu i elektryczny medeli.
Obydwa czekają na wyparzenie razem z butelkami i innymi dzzieciowymi gadżetami. Jakoże mój osprzęt był używany przez siostrę to zamierzam zdezynfekować to najpierw octeniseptem (albo spirytusem), a potem wrzucić do wrzącej wody.

AGA- ad. foty TV+ sudocrem- moja pierwsza myśl- uf nie mamy telewizora
druga: i sudocremu

MACIEJKA- moje sposoby na katar: maść majerankowa, inhalacje z soli morskiej zaparzonego majeranku, tymianku, oregano; picie tych ziółek zaparzonych; nawilżanie pomieszczenia, choćby ręcznikiem mokrym, rutinoscorbin.
Inhalator mam MEDEL FAMILY- używam od 1,5 roku, jestem bardzo zadowolona. One różnią się wielkością cząsteczek, na które rozbijają substancje. Przy "zwykłym" używaniu to nie ma większego znaczenia. Jeśli zaś zależy Ci na tym, aby wchłanianie dochodziło do płuc, to cząsteczki muszą być jak najmniejsze (medel ma stosunkowo najmniejsze)
Pozostałe parametry, takie jak czas pracy, czy ilość nakładek, głośność to już rzeczy z dalszego planu wg mnie.
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:25   #274
rybcia2309
Wtajemniczenie

Pozwoliłam sobie przeczytać akcję porodową, zwyłam się jak bóbr, kto tego nie przeżył nigdy nie zrozumie, dzielna kobitka z Ciebie....ale że myłaś się jak Ci wody odeszły to szok! Ja już bym padała ze stresu
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:30   #275
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Olcia dziękuję. ja się staram myśleć pozytywnie, racjonalnie, ale mnie taka panika bierze że aż siebie nie poznaję, naprawdę

Aggio piękna ta lampka, uwielbiam takie rzeczy
wklejałam zdjęcie jednej w kwiatki i drugiej takiej prostopadłościennej, ale nie widzę go

Zaczęłam liczyć, ile mamy lampek i aż się zawstydziłam
Mój ostatni nabytek to taka ceramiczna z ornamentem, biała... i w ogóle jest tyle pięknych lamp, które chciałabym mieć

LUBCIA- ja chodzę do lekarza na nfz i akurat trafiłam, na takiego, co ma bardzo dokładny sprzęt- przychodnie odnawiali ostatnio, wywalczyli dużo funduszy. Świadczy o tym fakt, że dopatrzył się na nim maleńkiego poszerzenia nerki ok. 3mm, a z tego, co mówili inni lekarze, to często widać je dopiero>5,6 mm
A w piątek to usg, na którym lekarka robiła echo serca, to w ogóle dla mnie bajerancie było. Tak dokładniutkie, że prawie na żywo robi wrażenie
I jednak warto wiedzieć, czy wszystko ok, bo jak więcej widać, to więcej można pomóc w razie W.

PLUSIA- na twardnienia, skurcze, nie biorę nospy. Jak było "męcząco" to dostałam kroplówkę z innego leku. Przez jakiś czas miałam zastrzyki z magnezu, teraz biorę go w tabletkach w nieco mniejszej dawce.
Dla mnie magnez jest wystarczający. W razie czego lekarz zalecił mi nospę, ale nawet jej nie kupiłam
Choć ogólnie uważam, że jedna tabletka nie powinna zaszkodzić, bo w końcu to przebadany lek rozkurczowy, za pewne bezpieczniejszy niż te podawane już w momencie, gdy coś się dzieje...

AGATA- bardzo ładne zdjęcia.

ILONA- powodzenia, za "szybko i sprawnie"
Stary 2015-01-27, 14:31   #276
Asia1105
Wtajemniczenie

Dobra gaduły kochane' uciekam do SR
A potem na gofry
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:33   #277
martu_la
Rozeznanie

Zjadłam rosół i mała mi chyba zaraz dziurę w brzuchu zrobi.
Byłam na małych zakupach, teraz chyba pójdę spać a potem moze uda mi sie przykleić moja naklejkę na ścianę.

Ja te sie boje bólu moze dobrze ze zapierwszym razem nie wiadomo czego sie spodziewać bo pewnie strach byłby większy.
Stary 2015-01-27, 14:34   #278
maciejka1987
Zakorzenienie

wegielek nie przejmuj się gbs, mój gin mówił, że nawet jeśli wyjdzie dodatki to nie szkodzi. Tylko po prostu trzeba wiedzieć czy podać leki czy nie
aggo_di dzięki za info o laktatorze i inhalatorze.

Mąż odebrał wypis ze szpitala. W rozpoznaniu nie mam mowy o jakichs problemach z małą. W opisie ktg mam tylko info o umiarkowanej tachykardii. Hemoglobina spadła mi z prawie 13 do 10 , a płytki krwi z 230 do 190. Zgłosiłam już sprawę do ubezpiecalni...i czekam na kasiorkę ;d oby dało radę i kasiorka wylądowała na koncie

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:34   #279
zielona butelka
Zakorzenienie

W odniesieniu do ISkry boleści, napisałam dziś rano, że na szczęście jeszcze rwa kulszowa, którą miałam w połowie ciąży mnie nie dopadła. Taraaaaaaaaaaa.... witaj rwo! Ja cię nie mogę normalnie.....już zdążyłam zapomnieć jak ta małpa boli. Wtedy jeszcze byłam sporo lżejsza, teraz to dramat. Już się nawet nie schylę, żeby buty włożyć....Chyba się popłaczę
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:40   #280
iskra_boza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
No i
Iskra współczuję bólu. Moje ostatnie noce to koszmar!
My chodzimy późno spać, tak koło 2-3 nad ranem. Śpię nadal w living roomie na materacu, bo z łóżka nie mogę zleźć. Sypiam dość dobrze, siku co 2 godziny. Ale budzę się tak koło 6-7 i mam problem z zaśnięciem. Jak już zasnę, to śpię do 10, albo i dłużej :P

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
iskra to już tylko 4 dni
No jeszcze tylko jutro i pojutrze siedzę w domu, a w piątek 7 rano startujemy do szpitala. Boshhhh

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
D
Iskra, juz niedługo i Ty będziesz tuliła Maleństwo Jeszcze trochę.
Już za chwileczkę, już za momencik, piątek z Pankracym zacznie sie kręcić BTW też się urodziłam w piątek.

Wolałabym, żeby mały się nie wiercił, wtedy nic mnie nie boli.
Mam nadzieję, że cc pójdzie dobrze i szybko dojdę do siebie. Nienawidzę szpitali i to tak konkretnie. Rok temu spędziłam 2 noce w szpitalu i obie przepłakałam Jak miałam Gamma Knife, naświetlanie guza, to wybrałam opcję hotelu szpitalnego, mąż ze mną dostał, mieliśmy do swojej dyspozycji pokój, dwa łóżka, łazienka i kuchnia na korytarzu razem z innymi pacjentami. To było fajne rozwiązanie
iskra_boza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:42   #281
aggo_di
Wtajemniczenie

ZIELONA- coś jest z tym "wykrakiwaniem"
Serdecznie Ci współczuję. Jeszcze nie wiem, co to dokładnie za ból (i obym nie wykrakała ), ale moje kręgi w odcinku lędźwiowym swoje już przeszły w życiu i też potrafią dać w kość, wypadać, albo się przekręcać i boleć okrutnie...
I najbardziej pomagają mi ćwiczenia wzmacniające tej partii kręgosłupa i ciepłe okłady, albo zimne zależy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-27, 14:45   #282
AGATA2605
Rozeznanie

Asia1105- U nas w szpitalu w tych boksach może też być mąż pod warunkiem że koleżanka rodząca w boksie obok nie ma nic przeciwko, co szpital to inna praktyka widzę jak tu piszecie.

Maciejka
- toooo ja też poproszę chyba coś na uspokojenie, najwyżej jak się nie będzie dało to zacznę się tak drzeć że sami będą zmuszeni mnie ogłuszyć

U nas jest jeszcze taka tradycja że wódkę z wesela trzyma się na urodzenie bejbika. Mąż ma schowany karton gdzieś w szafie ale bardzo marne szanse żeby z tego coś wypił, pewnie będzie znowu w lecie robił nalewki to go zużyje.
Stary 2015-01-27, 14:45   #283
aggo_di
Wtajemniczenie

ISKRA- no już za chwilę będziesz "po"

Jak się ktoś nas ostatnio spytał o imię, to Mąż rzucił, że myślimy nad Pankracym urocze imię
Stary 2015-01-27, 14:51   #284
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Węgielek, dziękuję nie martw się wynikiem gbs

Zielona, noo...chyba wykrakałaś :/ oby szybko minęła...

A ja chyba z dwie godziny stałam i prasowałam...stałam i prasowałam...wysiadam. Teraz musze jakiś obiad skombinować, hmm

Ciekawe, jak Madzia i Ilonka..
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:51   #285
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
Asia1105- U nas w szpitalu w tych boksach może też być mąż pod warunkiem że koleżanka rodząca w boksie obok nie ma nic przeciwko, co szpital to inna praktyka widzę jak tu piszecie.

Maciejka
- toooo ja też poproszę chyba coś na uspokojenie, najwyżej jak się nie będzie dało to zacznę się tak drzeć że sami będą zmuszeni mnie ogłuszyć

U nas jest jeszcze taka tradycja że wódkę z wesela trzyma się na urodzenie bejbika. Mąż ma schowany karton gdzieś w szafie ale bardzo marne szanse żeby z tego coś wypił, pewnie będzie znowu w lecie robił nalewki to go zużyje.
u nas zostało sporo alkoholu, część rozdaliśmy. I rzeczywiście ktoś w rodzinie mówił, że tradycja mówi, żeby weselną postawić na pępkowym, czy chrzcinach. Już to słyszałam.
U mnie Dziadkowie, ciocia biorą leki i od wielkiego dzwonu to toast szampanem wznoszą, albo winem. Wujek, siostra i brat wolą piwo
A wódke to tylko drugi wujek i szwagier. Choć jak oni zaczną to i rzeczywiście we dwóch mogą i cały ten karton pewnie obalić. I jakoś potrzeby wielkiej nie czuję, żeby im go stawiać, bo dla mnie to to nie jest przyjemność patrzeć na to.
Stary 2015-01-27, 14:59   #286
1141655
Zakorzenienie

Pogadalam z moja blizniakowa przez telefon. 39 tc i zero oznak porodu. Nawet lekarz jest w szoku...hehe dzieci już jej prawie po 3 kg mają

Podczas rozmowy obierałam na stojąco ziemniaki i takie mnie 3 skurcze chwyciły ze aż zawylam.. Aaa moja blizniakowa kazała je liczyć.. W nosie z leczeniem.. To ba bank nie to

Zaraz jak się przesiade.na komputer zobaczę lampy

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Wieści od tuliluli bo mam z nią kontakt

Są od wczoraj w domku, malutki grzeczny. Pierwsza noc spokojna. Przebrany, nakarmiony, 3,5 godz ciągiem spał

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Noo ciekawe jak u Madzi... 2 godz temu te 3 palce... Może już jest po... Bardzo jej tego życzę...

I ciekawe jak Ilonka... Czy wieczorem robią druga próbę,czy się coś rozkręciło po tej pierwszej... Mamma mia...

Ooooo nie słyszałam o wódce z wesela na pepkowe heh
Byłby problem bo u nas na weselnym przyjęciu nie było wódki było wino, piwo i bar z drinkami jak ktoś chciał

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2015-01-27 o 15:00
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:59   #287
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Kurde martwie sie co z Madzia..
Jak lezalam na porodowce to sie nasluchalam jekow i pomimo, ze nie urodzilam to juz zapowiedzialam Tz, ze to raczej nasze jedyne dziecko
Zastanawi sie czemu zaczelam krwawic po badaniu, czy mi czasem masazu szyjki nie robili bo to kurde niemozliwe zeby tak bolalo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-27, 15:02   #288
ewccik
Zadomowienie

Madzia trzymam kciuki za szybki porod
Panna Migotka fajny opis, chociax te bole przerazajace

Jestem po usg. Maly wazy 3300g. Przyspieszyli mi termin porodu na 7 luty wiec jeszcze okolo 11 dni
Skurczy na ktg brak
Pobrala mi kolejny posiew. Mam nadzieje ze juz sie wyleczylam.
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 15:03   #289
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Kurde martwie sie co z Madzia..
Jak lezalam na porodowce to sie nasluchalam jekow i pomimo, ze nie urodzilam to juz zapowiedzialam Tz, ze to raczej nasze jedyne dziecko
Zastanawi sie czemu zaczelam krwawic po badaniu, czy mi czasem masazu szyjki nie robili bo to kurde niemozliwe zeby tak bolalo

Powinni zapytać o zgodę na masaż szyjki wiec raczej byś wiedziała że go robią. Wiesz może przy szyjce gmerał i tak podrażnil..

Współczuję tych dźwięków..

Co u Madzi nie wiadomo ale ja się nie martwię bo czuję że tuli swoją malutka juz albo zaraz będzie
Na pewno się odezwie. Choć mnie korci, to już nie będę pierwsza do niej pisała, niech się cieszy tym intymnym czasem z mężem o ile go wypuściła hihi ale na pewno jest z nią

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-27, 15:08   #290
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość

Jestem po usg. Maly wazy 3300g. Przyspieszyli mi termin porodu na 7 luty wiec jeszcze okolo 11 dni
Skurczy na ktg brak
super waga. oby posiew wyszedł dobrze

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 15:13   #291
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Powinni zapytac o masaz szyjki ale powiem Wam, ze moj gin jakos szybciej to robil a Ci tutaj to gmeraja i ugniataja dosc dlugo.

Przerazil mnie opis Migotki, wszystko mnie przeraza

Stary 2015-01-27, 15:15   #292
AGATA2605
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aggo_di Pokaż wiadomość
u nas zostało sporo alkoholu, część rozdaliśmy. I rzeczywiście ktoś w rodzinie mówił, że tradycja mówi, żeby weselną postawić na pępkowym, czy chrzcinach. Już to słyszałam.
U mnie Dziadkowie, ciocia biorą leki i od wielkiego dzwonu to toast szampanem wznoszą, albo winem. Wujek, siostra i brat wolą piwo
A wódke to tylko drugi wujek i szwagier. Choć jak oni zaczną to i rzeczywiście we dwóch mogą i cały ten karton pewnie obalić. I jakoś potrzeby wielkiej nie czuję, żeby im go stawiać, bo dla mnie to to nie jest przyjemność patrzeć na to.

U nas w sumie też nie za bardzo miał by kto pić tą wódkę, w rodzinie same kobity bo tata mój ma dwie siostry stare panny, z rodziną mamy nie utrzymujemy kontaktu a mój tż ma tylko ojca i brata z rodziną. Zauważyłam że jak nawet znajomi do nas przychodzą czy gdzieś idziemy to nie pije się już wódki na kieliszki tylko ewentualnie jakieś drinki albo winko A zresztą przy Małej nie wyobrażam sobie jakiejś alkoholowej biby
Stary 2015-01-27, 15:18   #293
Ollllciaaa
Zakorzenienie

My też trzymamy dwie butelki wódki z wesela na chrzciny

Ilonka, nie bój się

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość

Skurczy na ktg brak
ładna waga gratuluję wizyty
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 15:25   #294
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
U nas w sumie też nie za bardzo miał by kto pić tą wódkę, w rodzinie same kobity bo tata mój ma dwie siostry stare panny, z rodziną mamy nie utrzymujemy kontaktu a mój tż ma tylko ojca i brata z rodziną. Zauważyłam że jak nawet znajomi do nas przychodzą czy gdzieś idziemy to nie pije się już wódki na kieliszki tylko ewentualnie jakieś drinki albo winko A zresztą przy Małej nie wyobrażam sobie jakiejś alkoholowej biby
U nas też ze znajomymi bardziej drinki z palemkami byłam nawet na kursie barmańskim, bo tak mi się spodobały te wszystkie mieszaniny i kolory. I w sumie znajomi też się wciągnęli w tworzenie bajecznych napojów.

Jak dla mnie to ilość alkoholu nie jest wyznacznikiem dobrej imprezy. Ale wszystko jest dla ludzi i co kto lubi...
Stary 2015-01-27, 16:05   #295
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Olcia u nas są 2 kartony weselnej na chrzciny

inhalator też mam medel i jestem bardzo zadowolona.

Ewcik czyli rodzimy razem

Migotka super opis straszny (jak to porod) i piękny zarazem

Agata śliczne zdjęcia i jaki ładny mały brzuszek

Daria śliczny dzidziuś!!!

Vera gratulacje! Jakie dzidzi duże Czekamy na zdjęcia

Kano gratuluję Pani magister!

Odnośnie Waszej wczorajszej rozmowy muszę przyznać że ja.... też wącham! Dlatego, że jak łapała mnie parę razy jakaś infekcja to pierwszym jej objawem nie było swędzenie, czy kolor/gęstość sluzu ale wlaśnie zapach.
Stary 2015-01-27, 16:06   #296
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
haha! no to były moje drugie słowa, zaraz po "o Boże to już?" powiedzialam: "ale on będzie jedynakiem"
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 16:06   #297
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Ilonka i Madzia trzymamy kciuki!
Stary 2015-01-27, 16:07   #298
1141655
Zakorzenienie

a moj maz przywiozl w koncu spiworek z tego sklepu hehe W koncu odebral
idealnie wpasowuje sie do gondoli wymiarem Jak zrobi sie cieplej to mozna odpiac gore i dziec bedzie lezal na spodzie takim ladnym noooo

i uruchomilismy pierwszy raz aplikacje mierzaca skurcze... bo mnie zlapaly takie 4 nieciekawe po 20-30sekund
bylo wesolo
jak stoje to dalej lapie
jak sie klade to przechodzi,ale mam napiety brzuch

przeklete przepowiadacze chyba co

Stary 2015-01-27, 16:46   #299
odowska
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!

Miałam ostatnio dość zgryźliwy nastrój, więc się nie udzielałam na wątku . Wybaczcie, że się nie poodnoszę. Musicie mi wierzyć na słowo, że codziennie ciepło o Was myślę i życzę Wam ulgi we wszystkich ciążowych dolegliwościach. No i bardzo się wzruszyłam, jak zobaczyłam ile już dzieci się urodziło Dziś widzę, że trzeba trzymać kciuki za dwa potencjalne porody, co też czynię!

U nas bez zmian. Dziś mnie obudził lekko bolesny skurcz, ale to z pewnością ledwo wstęp do treningu macicy przed porodem. Trzy moje znajome z terminami na styczeń już urodziły, więc zostałam sama z piłką do koszykówki, która zawsze wchodzi wszędzie pierwsza. Znajoma, która rodziła w listopadzie, wylądowała w szpitalu z dzieckiem z wirusowym zapaleniem płuc Stwierdziłam, że to świetnie, że Ziemko nadal w brzuchu - jest łatwiejszy w obsłudze.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 16:48   #300
kano1003
Raczkowanie

Ha bądźcie ze mnie dumne... Wyprałam jedną pralkę, ugotowałam obiad, upiekłam babkę i czekam na znajomych Przy mojej dzisiejszej niemocy to full roboty

Ilona nie bój się. Może Ty będziesz z tych co rodzą bez żadnego bólu w pół godziny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości