![]() |
#271 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Cytat:
Helol gosiek ty od piątego stycznia masz starsza ciążę niż ja OX 1 stycnzia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ile lat ma teraz synek? Kiedy wizyta u lekarza? Przepraszam że tak wypytuje ![]() Cytat:
Walczysz jakoś z przezoębieniem? Miód, czosnek, herbata z lipy?
![]() |
#273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czuje kulkę po środku, zresztą dziś boli mnie wszystko pupa plecy każdy miesień wczoraj na stoku troszke szaleliśmy z synkiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- [QUOTE=ktosiula;50136580]Witaj! Przykro mi z powodu aniołka, mam nadzieję że tym razem wszystko będzie dobrze i tego Ci życzę! Można spytać w którym tygodniu straciłaś ciążę? To ile lat ma teraz synek? Kiedy wizyta u lekarza? Przepraszam że tak wypytuje ![]() nic nie szkodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie październikowe mamy
![]() To się wczoraj wyszalałaś ![]()
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj ![]() ![]()
31.08.2013 Edytowane przez mijode Czas edycji: 2015-02-07 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
Na samym poczatku mogą bolec jajniki bo ciałko żółte pracuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
No raczej bedziemy szybko chwialić się zdjeciami naszych baloników zamiast brzuchów, zdjecia usg, a potem nasze noworodki
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- nim się obejrzymy będziemy jęczeć że dzieci nie śpią mają kolki, gorączki albo są niejadkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
obysmy wszystkie w spokoju doczekaly wnuków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Screaming u mnie z ginekologiem to nie ma problemu z dostaniem się, ale do innych specjalistów to trzeba mieć anielską cierpliwość np endokrynolog. Muszę jeździć prywatnie, bo u mnie pół roku sie czeka na wizytę u endo, która trwa 2 min i wypad. Chociaż mój endo dokładnie mnie zbada i czuję się bezpiecznie pod jego opieką szczególnie teraz, ale 180 zł koszuje i w okolicy taniej nie ma. A co mają zrobić Ci co ich nie stać? Czekać pół roku, a po operacji to nie jest dobry pomysł. Zależy gdzie i jaki specjalista RadosnaXXX współczuję aniołka ![]() ![]()
![]() |
#280 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Aisza_ Czas edycji: 2015-02-07 o 13:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
No to prawie tyle co my się starają. To im współczuję, bo wiem co to za ból niepłodność. Mam nadzieję, że też za 1 razem im się uda, bo to bardzo żadkie niestety
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś tak czuję jakby macicę. Nie wiem, czy to to, ale lokalizacja by się zgadzała. Mam nadzieję, że to nie jest zły znak. Piersi chyba z dnia na dzień robią się bardziej wrażliwe. Ja też trzymam za nas wszystkie mocno kciuki, żebyśmy doczekały tych marudzących dzieciaczków, z obsikanymi pieluszkami ![]() ![]() Witaj RadosnaXX ![]() ![]() ![]() Fibi jak u Ciebie słoneczko? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Obsikanymi to dobrze hihi gorzej to drugie
![]() No wlasnie fibi jak tam?
Gabrysia 9. 10. 2015r. ![]() Edytowane przez mala29lll Czas edycji: 2015-02-07 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Rozeznanie
|
No niby nie, zgadzam się ale może to jajnik w takim razie? No jak to wyjaśnić, że wszystkie bóle kumulują się w lewej części podbrzusza? :P :P
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
amelia ja miałam owu na prawym jajniku bo tylko ten mam czynny , i pobolewa mnie też, kłuje jajnik, ale ciągnięcie i uczucie rozpychania czuje w podbrzuszu w macicy
#287 |
Zadomowienie
|
mala29 hehe no ciekawe jak to będzie. Póki są w brzuszkach, jest przynajmniej czysto
![]() ![]() amelia noo.. wyobraź sobie, że teraz możesz iść na USG, jeśli tylko chcesz. W UK musiałabyś słono zapłacić albo mieć jakiś wyraźny powód, żeby Cię przyjeli (wiem, ze ginekolog w Polsce to tez duzy wydatek, ale chociaż jest dostępny. Nie jeden to inny). Jestem tym bardzo zaskoczona, ale Anglia wcale nie jest taka wspaniała jak się wydaje. Ale na pewno łatwiej się tu żyje. Znalazłam ceny w jednej z klinik: Wizyta / konsultacja lekarska (z badaniem ginekologicznym, konsultacją, ew. recepta) £65 Konsultacja z USG £95 USG ciążowe – 3D z nagraniem na płytę DVD £115 USG ciążowe – 3D bez nagrania na płytę DVD £100 USG ciążowe – 2D lub 3D z badaniem krążenia tętna płodu (kolorowy Doppler) £150 Videokolposkopia z badaniem ginekologicznym i USG £125 Kolposkopia z badaniem ginekologicznym £95 Kolejne USG (bez badania ginekologicznego) £65 O miało być w tabelce ![]() Ale to jest Londyn, więc musiałabym brać dzień wolny, kupić bilety na pociąg, jechać półtorej godziny do centrum londynu a później stamtąd do tej kliniki, taki wypad to gdzies dodatkowe 3 dyszki. I czemu ciążowe USG jest droższe od normalnego? Dobra, nie marudzę już na tą Anglię, sama wybrałam, że tu jestem. Gdyby nie mój TŻ i to że on ma tu synka, pewnie byśmy wrócili do Polski ![]() A co do głównej strony, to ja poczekam na jakiekolwiek potwierdzenie mojej ciąży i dam znać ![]() Edytowane przez frik frik Czas edycji: 2015-02-07 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
No ja tez mam klucie w jajnikach ale to po punkcji i po rozepchaniu ich pecherzykami w ilosci 15 i w tym 9 po ok 18 mm reszta ok 10 mm. Brzuch mialam jak w 5 miesiacu co najmniej a takie kluci i ciagniecie to moga byc wiazadla
![]() Frik moj siostrzeniec tez jest teraz w uk ale chce jak najszybciej wrocic jak zarobia trocbe na mieszkanie z narzeczona
#289 |
Przyczajenie
|
hejka
Friki, mała29 iewelina 1988 dzieki za wszelkie wskazówki i siedzę na razie jak na szpilkach o 19.30 mojego czasu bedę dzwonic po winiki i zobaczymy co dalej napisze jeszcze pozniek pozdrawiam Was mamuski |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
mala29 ale Cię nafaszerowali
![]() ![]() No właśnie, jak ktoś odkłada i przywozi pieniążki do Pl, to jest całkiem nieźle. Chociaz znam osoby, ktore żyją na bieżąco. Bo prawda jest taka, że tu nie ma jakichś kokosów, ale z tego co się miesięcznie zarabia, można spokojnie odłożyc na wakacje, czy jakieś używane autko no i takie tam. Trudniej jest z kupnem mieszkania tutaj, bo to już są kosmiczne ceny. Podobnie zresztą jak wynajem. Wsród polskich znajomych mam jedną osobę, która ma własny szeregowy domek i ostro zachrzania aby płacic kredyt, plus wynajmuje pokoje (samotna dziewuszka, która rozwodzi się z facetem, z ktorym kupili ten domek, chociaż domek to duże słowo ![]() Fibi oj to się nastresujesz dzisiaj! Trzymamy wszystkie kciuki za ładną betkę. Buziaki!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
hejka dziewczyny
dostałam własnie tel. ze szpitala. mój poziom hcg spadł z 178 na 68 co świadczy na 99% procent na poronienie. Mam za 2 tyg potwierdzić jeszcze testem ciążowym, by potwierdzić, że już po wszystkim. a jak będę gorzej się czuć to dzwonić. Niestety nie przyjdzie mi z Wami się cieszyć w październiku. Za to Wam wszystkim życzę zdrowia i szczęśliwego rozwiązania. Trzymajcie się mamuśki szkoda, że czas mi Was opuszczać. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Fibi czyli u nas to która godzina będzie, bo ja nie kumata w przeliczaniu czasu
![]() ![]() Frik oj tak nafaszerowali. Miesiąc prawie kłucia najpierw raz dziennie, poźniej 11 dni 2 razy dziennie w brzuszek. Pod koniec to już płakałam, bo nie miałam się gdzie wbijać takie stwardniałe miałam pod skórą, ale płakałam i wbijałam, bo inaczej bym pewnie nigdy nie miała dziecka. Bez niego nie wyobrażam sobie życia, tak we dwoje tylko. Wrócę po moje maluszki zamrożone, a jak się nie uda to może adoptujemy. Nie wiem. Bardzo chciałam mieć swoje. To chyba normalne. No i właśnie pierwsze pół miesiąca to było wyciszanie przysadki mózgowej, czyli nie produkowałam własnych hormonów płciowych, a druga połowa do intensywna stymulacja. Czasami jest tak, że może być 15 pęcherzyków i 15 jajeczek w nich a żadne sie nie nadaje do zapłodnienia albo żadne się nie zapładnia. To jest ból wtedy. Współczuję takim parom. No i po wyprodukowaniu tylu pęcherzyków organizm wariuje i caiałko żółte nie wytwarza odpowiedniej ilości progesteronu więc musze sie faszerować dalej. Zniosła bym wszystko dla malucha ![]()
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Mam skorcze i bol brzuszka jak na miesiaczke ale mam nadzieje to tylko macica mi sie rozciaga...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Fibi bardzo mi przykro. Ale sie nie poddawaj. Pamiętaj, że to nie Twoja wina i cokolwiek byś nie robiła, pewnie tak by się stało (w razie jakby przyszło Ci do głowy szukać przyczyn i się obwiniać
![]() ![]() ![]() Mala29 to Ty musiałas sama się kłuć? Wybacz naiwne może pytanie, ale nie mam pojęcia jak to wszystko się odbywa. Dzielna jesteś babeczka. Ile to człowiek jest w stanie się namęczyć, żeby mieć dzidzię. Szkoda, że nie zawsze przychodzi to łatwo, że pyk, seksik i jest. Niesprawiedliwe ![]() Ja wiem, też na samą myśl o braku potomstwa robi mi się strasznie smutno. Tak jak wspominałam, mój TŻ ma dziecko, które mamy na weekendy u siebie, no i ja jestem zazdrosna, że ja nie mam, a dzieci są wszystkim. Może weszłam w taki wiek, że tak myślę, ale dzieci są przyszłością. Są radością i dumą a na starość pomocą. RadosnaXX ja też mam jakieś 'czucie macicy' dziś i nie wiem co to jest. Mam nadzieję, że to mały ryż robi sobie większe M. Trzymamy się i nie poddajemy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#300 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.